Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 ... 57 58 59 60 61 
Despre UBB - Cluj vorbim doar aici! (Read 286431 times)
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Lege și moralitate
Reply #1450 - Apr 5th, 2012 at 3:19pm
 
Dragă Ambler,

așa este, dar întotdeauna există și un dar. Nu pot să respect regulamentul eliberat de mafie. Nu pot să respect carta eliberată de mafie. Nu pot să respect legile elaborate de mafie. Pînă și legea este imorală, în cazul în care contravine Constituției. Exemplu concret: ”echilibrarea bugetului” și tăierea salariilor cu 25%. După ce, prin lege, se hotărîse mărirea salariilor cu 50%. Pînă la urmă, cea care trebuie să dicteze legile este propria conștiință.

Recent, am primit o înștiințare, prin care ni se comunică, de către rectorat, ce atestate lingvistice se recunosc. Sincer, mă așteptam la mai mult din partea domnului rector. Nu mi se pare normal ca un student să fie obligat să susțină și să promoveze un examen de ”competență lingvistică” pentru a putea absolvi facultatea. Evident, nu pot să fiu de acord cu o asemenea aberație. Este vorba de bani, putere și control. Adică exact caracteristicile francmasoneriei.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Nel giardino dell’amore
Reply #1451 - Apr 5th, 2012 at 4:25pm
 
Este o carta mai mult sau mai putin noua, coapta in ceaun de fosta conducere. Ministerul i-a dat cu linguroiul peste maini, la un moment dat. Cand amesteca tocana in culminatia talentului. Carta, draga de ea, poate fi schimbata oricand, in acord cu legile. Sa vedem ce va face noua conducere senat-rectorat. Si salarizarea cadrelor didactic a incalcat legile si mincinoasele promisiuni electorale-val. Insa la aceasta acul de cojoc a fost poporul care a manifestat vehement. Desigur si informatiile altor institutii, abilitate, cu privire la ce se intampla in tara. Si sondajele. Si avertismentele si amenintarile Opozitiei. Esecul politicii economice, drapat in minciuni jenante, nu a stat in marirea salariilor penibile din invatamant, pentru ca n-a mai avut loc. In ecuatie trebuie introdusa si dublarea salariilor, numai ale profesorilor, ordonata si sustinuta de fostul ministru Atanasiu. Foarte incorecta. La fel si prevederea legii de acum care fixeaza maximul/minim = 12, fata de 3-4, in statele cu onoare, demnitate si respect fata de supusii din invatamant. Au fost facute greseli economice mari, cadouri politice interministeriale si la administratii locale agreate, in cuantumuri foarte mari. In timp ce intreprinderi strategice, ca Cuprumin, sunt lasate sa moara, ca sa fie vandute pe cativa arginti, desi sunt pe profit, iar penalitatile vechi si in continua umflare nu le sunt sterse, in timp ce uriase penalitati, traduse prin salarii si averi din bani publici, ale altora, sunt sterse. Au fost decapitate fondurile altor ministere. Printre care, felicitari din toata inima Inculturii antinationale, si al MECTS. Singura masura cat de cat buna a fost reducerea aparatului bugetar, bine umflat la Centru cu absolventii universitatii la care moaşe grijulii i-au fost Marga şi Andronescu. Dar din cate tin minte stam insa prost cu procentajul fata de media pe EU. Smecherii citeaza numai acele statistici EU care le convin. Asa cum am spus personal in FAR, in vara sau in toamna, suntem calare pe recesiune si bine infipti in sa. Am spus-o atunci cand Puterea nega ca o fata mare.

Si eu sunt de parere ca competenta lingvistica NU poate sta in calea absolvirii facultatii. E o masura gresita, nu ca am fi contra stapanirii unei limbi de circulatie internationala, si suntem curiosi unde se intampla treaba asta, in spatiul nostru geografic. Chiar daca intentia e laudabila, dar si ea numai pana la un punct, competenta lingvistica NU poate sta in calea absolvirii facultatii. Exista si riscul unei contraactiuni legale. Observatia e laudabila.
Back to top
« Last Edit: Apr 5th, 2012 at 8:04pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Actio - reactio
Reply #1452 - Apr 5th, 2012 at 10:21pm
 
Dragă Ambler,

carta poate fi și ea interpretată în fel și chip. Da, carta poate fi schimbată, și sperăm că acest lucru se va întîmpla. Dar trebuie schimbată în bine. Este evident lăudabil faptul că poporul începe, în sfîrșit, să se trezească. Dacă vorbim de uriașele discrepanțe între salariile cadrelor didactice, poate că ar trebui amintit salariul doamnei Marga, de vreo 9000 EUR, din cîte am înțeles, în timp ce un profesor ia cam 1000 EUR. Doamna Marga este conferențiar. Domnul Marga și doamna Andronescu au făcut într-adevăr prăpăd cu numărul mare de studenți. Cel mai tare este resimțit acest lucru de către doamnele și domnișoarele secretare. Nu mi se pare normal să fii silit să îți iei de lucru și acasă, după ce că pleci la ora 18 sau chiar mai tîrziu de la serviciu.
Nu știu ce este cu procentajul UE, dar nici acest lucru nu mi se pare normal, ca UE să ne dicteze ce să facem. Nu poți obliga nici o persoană să devină student.

Da, competența lingvistică este doar o mască sub care se ascunde aviditatea unora care și-ar vinde și rudele Sad Trist, extrem de trist.

În ceea ce privește o contraacțiune legală, sînt convins că ea va veni.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


In gradina cu zorele
Reply #1453 - Apr 6th, 2012 at 1:16am
 
De ce crezi ca am spus “Carta, draga de ea” ? Pentru ca pana acum a fost luata in considerare, sau interpretata, dupa cum dictau mirosurile rozatoarelor.

Veniturile banesti intro institutie publica, in spatiul public, adica pe logistica publica, sunt reglementate. L-am vazut pe alde dom’ Boc in televizor, infierbantat de cat de melodios se auzea, cum ca, asa si pe dincolo. Pe dincolo si pe asa. Atat. Atunci s-a facut de ras si in fata celor care stiu ca in institutii publice, in spatiile publice, pe logistica publica, veniturile sunt altele decat cele pe care le clama, ca fiind reglementate, cum am spus, asa si pe dincolo. Sau pe dinapoi. Pentru ca nu le-a stopat. In plina recesiune, la "echipa" "manageriala" a arendasilor UBB au crescut. Acest dom' Boc, foarte foarte categoric, extrem de categoric, nemaipomenit de categoric, senzational de categoric, eroic de categoric, mai mult, categoric de eroic, a ramas cu vorbele in vant. Vanturi. Dupa ce minti prima data, poti sa stai si in cap, ca tot acolo esti. Poti sa te retragi la coasă, la o pita cu slana, ceapa si un gât de tzuică. Te racoresti. Poate iţi pui şi o întrebărică. Poate te miri de tine însuţi. Nu prea cred: ”Sa nu ai alti dumnezei afara de mine” (Dumnezeu nu porunceste din palate ferecate), “Cinsteste pe tatal tau si mama ta” (i-au spus cu intelepciune sa stea cuminte la primarie; nu i-a ascultat: cariera politica si credibilitatea, distruse), “Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau” (clamate mari succese, cladite pe neadevaruri si mai mari si pe suferinte si mai mari), “Sa nu poftesti casa aproapelui tau...nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau” (diminuarile ilegale de venituri ale supusilor care au crezut in marturisiri strambe; unii au pierdut casele ipotecate etc; banii dati ministerelor cu tocuri inalte si primariilor cu epoleti castigati nu stim cum) (din Exodul, 20). Sunt cateva. Daca ai fi credincios, te-ar inspaimanta. Sa ia aminte fiecare dintre noi.

Procentajul in discutie este al bugetarilor.

“Cel mai tare este resimtit acest lucru de către doamnele si domnisoarele secretare. Nu mi se pare normal să fii silit să îti iei de lucru si acasă, după ce că pleci la ora 18 sau chiar mai tîrziu de la serviciu”. E gresala domniilor lor. Sa invete sa faca cum fac in alte facultati: la ora de sfarsit al programului, parca intre 8-16 glasuia primul ministru, doamnele si domnisoarele agaţă puştile in cuier şi, p’aci ţi-e drumul. Documentele raman in spatiile destinate. Ce te faci daca le patezi cand gatesti la bucatarie, sau cand bei o cafeluta, ascultand balivernele mascaricilor de la televizor ? Sa puna sindicatul la munca ! Probabil, e vorba si de posturile blocate in Zodia reformei reformata.

Totul e asa cum spunem si se spune: “cu curul in sus”.
Back to top
« Last Edit: Apr 6th, 2012 at 11:11am by N/A »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Asteptam un Raport de control corect
Reply #1454 - Apr 6th, 2012 at 11:55am
 
La o saptamana de la sosirea corpului de control al ministerului, dupa prabusirea secesiunii feudei Marga & Clica, si dupa afisarea legilor in vigoare in portal, iata ca alta sfidare a legii de catre Marga & Clica a fost inlaturata. Cu intarziere,

UBB îşi “desecretizează” achiziţiile publice
de Anca Mureşan, 26 martie 2012

Începând de ieri, clujenii pot consulta toate detaliile legate de contractele de achiziţii publice ale UBB, pe site-ul oficial al instituţiei, la secţiunea Despre UBB - Documente publice -Achiziţii publice.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a luat decizia de a publica aceste contracte pe site, la propunerea lui Dan Lazăr, prorector cu finanţarea. "La propunerea mea, domnul Ioan Aurel Pop a luat această decizie. Dispoziţia a fost dată joia trecută şi avea ca termen de afişare trei zile. Ideea este aceea ca oamenii să vadă exact unde merg banii publici. Pe site este prezentat tipul procedurii, obiectul achiziţiei, furnizorul, durata contractului, valoarea acestuia, sursa de finanţare şi beneficiarul direct. Am vrut să avem o continuitate în acţiunea noastră, aşa că în prezent pot fi vizualizate achiziţiile de la începutul anului şi până la data de 14 martie, urmând ca acestea să fie actualizate lunar", a spus pentru ziuadecj.ro Dan Lazăr.

Pentru "desecretizarea" datelor privind modul în care se cheltuie banii publici ai UBB a militat şi Enikö Vincze, în cadrul dezbaterilor publice ce au avut loc cu ocazia candidaturilor la funcţia de rector al UBB.
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/ubb-isi-desecretizeaza-achizitiile-publ...


Achizitii publice 2012
http://ubbcluj.ro/ro/despre/publice/achizitii_publice.html

Sa precizam ca masura luata de actualul rector Pop in acord cu legile tarii, cu recomandarea corpului de control, cu responsabilitate, respect pentru banul public si bun-simt, dispretuita/dispretuite de Marga & Clica, nu vine chiar din senin, si aici e numai ceea ce a transpirat la public:

Raport control MECT 2008
http://www.luxorcomp.ro/sebi/2412_2008/raport.pdf

dupa care au urmat "rezultatele pozitive" (citat; vezi mai jos)

Raport control ANRMAP 2009
http://oradecluj.oradestiri.ro/document-raportul-care-constata-ca-ubb-a-atribuit...
(permite descarcare/download)

iar apoi cinstitilor "manageri", in frunte cu dl rector Münchhausen Andrei, le-a fost acordata o binemeritata ilegala pauza, care mirosea insa greu a acalmie.

Ne gandim cu calda consideratie si la un dom’ prorector de atunci, care si-a permis sa dea afara o echipa de control a MECT. La momentul respectiv s-a scris in FAR ca trebuia chemat o echipa DIAS (mai corect DPIR). Ar avea a glasui si domina sa.

De ce vechea “echipa” “manageriala” nu a respectat nici aceasta lege ? De ce ? Pentru ca a fost o Clica foarte bine structurata si organizata, si pentru ca bratul greu al Legii avea cârcei atunci cand nu ii scarpina pe altii. Pe cale de consecinta, Clica a avut tupeu obraznic pe masura:

CABINETUL RECTORULUI, Nr. 4.513 / 20 februarie 2012, Dezvoltarea amplă şi profundă, Andrei Marga: “...Legalitatea a fost respectată strict, încât administraţia Universităţii Babeş-Bolyai nu a fost nici un moment obiectul vreunei acuzaţii întemeiate. Orice control a dat rezultate pozitive. Exerciţiul financiar a fost corect şi nimeni nu a putut să reclame, în cunoştinţă de cauză şi precis, vreo neregulă...”.
http://www.democratieubb.ro/?p=1413

Andrei Marga, fostul rector al UBB: "...Rectoratul medieval a fost părăsit peste tot în lume. UBB este cea mai mare întreprindere din Cluj şi din Transilvania şi nu va putea fi dusă mai departe de oameni care nu ştiu abordările financiare, abordările curriculare şi abordări administrative precise. Ar trebui ca rectorul să ştie ce se întâmplă în Europa actuală şi în SUA. În Europa şi în SUA universitatea este concepută ca altceva decât o asociaţie civică, ca altceva decât o fabrică. E nevoie de un rector care să cunoască aceste lucruri...”.
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/pe-cine-vad-personalitatile-clujului-re...

Daca te intereseaza mai mult decat sa-ti iei simbria din universitate, te trezesti ca fierbi de manie cand citesti asa ceva.


Dupa aproape 3 saptamani de investigatii, echipa corpului de control al ministerului a plecat. Asteptam un Raport de control corect.


Aducerea acestuia la cunostinta intregului UBB, asa cum a promis dl rector Pop, e obligatorie, daca se doreste destructurarea reala a teribilei mafii, caracatita care a zdrobit universitatea timp de 20 ani, pentru stabilirea normalitatii academice, care ne-a fost interzisa.



Diverse

http://news.ubbcluj.ro/fact/

http://ubbcluj.ro/ro/despre/publice/declaratii_avere.html


P.S. In capul listei cu achizitii publice este un obiect discrepant de scump, de peste 125 mii euro. Nu produce cocoşei. Pentru normalitate, ar trebui cercetata fundamentarea comenzii, chiar si post factum.
Back to top
« Last Edit: Apr 6th, 2012 at 7:33pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Ordine versus dezordine
Reply #1455 - Apr 7th, 2012 at 8:06am
 
Dragă Ambler,

da, cam așa este, interpretările acestea sînt de groază. Culmea că eu ca interpret nu interpretez atît Smiley

Nu doar domnul Boc s-a pierdut în amănunte și contradicții. Politicul și politica te distrug, din cîte se pare.

Așa este, fără creștinism nu se poate. Nu mai avem printre noi decît impostori, neserioși, mincinoși.

Da, este și greșeala secretarelor, nimic de zis, dar eu cred că ele, pe lîngă faptul că le este teamă de pierderea locului de muncă, spre deosebire de multe cadre didactice gen Parpucea, au o conștiință.

Oricum, mă bucur că domnul Marga a avut dreptate: ”Oricine poate fi înlocuit.” Aștept să se aplice acest lucru și în cazul doamnei Marga.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Reasezarea
Reply #1456 - Apr 7th, 2012 at 9:52am
 
”interpretările acestea sînt de groază”. E mai mult.

”Nu mai avem printre noi decît impostori, neseriosi, mincinosi”.

NU e asa. Cei care nu sunt “impostori, neseriosi, mincinosi”, adica nu s-au murdarit ca slugi, au fost marginalizati, profesional si institutional. Mizerabila dictatura feudala a Clanului Marga a avut foarte multe mijloace. Si colaborari. In UBB sunt cunoscute. In absenta legii, si cei mai multi care n-au avut in gena, s-au frant de şale.

FAR / UBB / “Slugarnicia” / 5 apr.2012
“In UBB a domnit o lasitate, o turnatorie (delatiune), mers rupt de şale, cumetrii, nepotisme si alte obediente, toate in paguba altora, dezgustatoare, primitive, oribile, nedemne de statutul nostru si extrem de contraproductive pentru banul public si invatamant. Sunt departe de a dispare.”


FAR / UBB / “Regulile bunului-simt educat” / 5 apr.2012
“Mafia din aceeasi UBB a distrus sau deturnat colective, colaborari, linii de studii, materii, baze materiale, cariere. Orice i-a stat in cale.”



Am citit de dimineata intreviuri, statistici si discursuri, din trecut (1997+). Multe sunt in “net” (Marga, Pop, MECT/S etc). Am citit mult. Sarlatania celui care a fugit e de neimaginat. A lasat clonele.


Reasezarea in tiparele rationalului si responsabilului, e dificila, dar nu imposibila. Cu legea in mana, civilizat, va trebui taiat in carne vie, pentru a separa tumoarea de tesutul sanatos.


Probabil, am sa repostez comentariul anterior.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Unde e adevarul ?
Reply #1457 - Apr 8th, 2012 at 12:51pm
 
27.03.2012
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/razboi-la-ubb-contractele-pentru-shafir...

28.03.2012
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Ce_vor_face_profesorii_Shafir_si_Marga...

28.03.2012
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/geoana-dupa-scandalul-de-ieri-de-la-ubb...

28.03.2012
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/paun-despre-scandalul-din-fse-ubb-unde-...

30.03.2012
http://www.buletindeilfov.ro/295079-nicolae-paun-il-da-in-judecata-pe-michael-sh...

30.03.2012
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/paun-il-da-in-judecata-pe-shafir-si-spu...

31.03.2012
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/razboi-deschis-la-ubb-paun-il-da-in-jud...

31.03.2012
http://www.stiridecluj.ro/social/marga-agita-inca-apele-la-ubb-cluj-paun-il-da-i...


CityNews 30.03.2012
http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/ubb-spera-la-impacare-cu-michael-shafir...

UBB speră la împăcare cu Michael Shafir
30 Martie 2012


Profesorul de la Facultatea de Studii Europene, Michael Shafir, a criticat dur la începutul acestei săptămâni măsura Senatului de a îi prelungi contractul cu „plata la oră”. Shafir a mers mai departe şi a considerat că astfel de plată se face numai „pe centură” şi a anunţat că îşi retrage donaţia către Universitatea Babeş-Bolyai.

Profesorul în vârstă de 68 de ani a scris pe profilul său de pe reţeaua de socializare Facebook că îşi întrerupe toate legăturile cu UBB. „Consiliul profesoral al Facultăţii de Studii Europene a decis astăzi să nu prelungească contractul cu subsemnatul şi cu prof. Andrei Marga, propunându-ne amândoura să ne continuăm activitatea la plata cu ora. Am anunţat de mult că la plata cu ora se plăteşte numai pe centură. Drept care, din acest moment sunt întrerupte toate legăturile dintre subsemnatul şi UBB, iar donaţia pe care am făcut-o UBB-ului (şi pentru care nu există contract scris) este retrasă. Îmi cer scuze studenţilor care vor avea de suferit din cauza întreruperii cursurilor şi nesupravegherii licenţelor sau doctoratelor”, a scris Shafir marţi.

În plus, acesta a transmis şi un mesaj din partea fostului rector al Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga. „Profesorul Marga, care nu are acces la FB, m-a rugat să precizez că nu numai că nu acceptă să lucreze la plata cu ora, dar nici măcar prelungirea cu contract pe perioadă determinată nu o ceruse”, a mai scris Shafir, după care a postat un nou mesaj, semnat de Marga.

Eu, Andrei Marga, nu am cerut, în nicio formă, continuarea activităţii la Universitatea Babeş-Bolyai, având contract cu universităţi din alte ţări. Ca urmare, activitatea mea la Universitatea Babeş-Bolyai s-a încheiat, sub toate aspectele, deja în 13 martie 2012”, a transmis fostul rector al UBB.

Prorector pe strategii şi dezvoltare şi relaţia cu studenţii şi alumni, Ioan Bolovan, a declarat pentru citynews.ro că problema este una sensibilă, însă a precizat că mai speră ca profesorul Michael Shafir să revină la sentimente mai bune. Chiar dacă, spune prorectorul, Shafir a jignit câteva sute de cadre de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Michael Shafir a fost nemulţumit de această formulă, dumnealui a avut şi o exprimare, după părerea mea, lipsită de eleganţă, pentru că a spus că plata cu ora se face doar pe centură şi el nu va accepta niciodată aşa ceva. Peste 450 de cadre didactice ale universităţii noastre sau personalităţi care vin din afara universităţii şi au avut cursuri  sau seminarii în anul universitar anterior au fost platiţi la plata cu ora s-au simţiţi jigniţi de o asemenea apreciere”, a precizat Ioan Bolovan.

Legat de donaţia pe care Michael Shafir a promis-o Universităţii Babeş-Bolyai, prorectorul spune că ar trebui să ajungă la universitate, dar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, nu este „o nenorocire”.

„Cred că domnul Michael Shafir va reveni la sentimente mai bune faţă de această universitate, care i-a fost o casă generoasă şi o sursă de câştig în ultimii zece ani. Va găsi o formulă juridică potrivită ca biblioteca personală a domniei sale şi acea arhivă a Europei Libere, acele xerocopii. Dumnealui are nişte copii, dar sigur că facil pentru cineva din Cluj să o studieze aici decât să facă o deplasare la Budapesta. Dacă nu, este păcat pentru că întrerupe o serie de asemenea gesturi de nobleţe intelectuală şi umană de a dona universităţii ceva. Dacă nu va reveni nu cred că este nicio tragedie, studenţii de la Facultatea de Studii Europene au la dispoziţie biblioteca proprie, la Bibilioteca Centrală Universitară. Nu vor suferi ca şi documentare, dar, repet, ar fi regretabil să se poarte în această manieră.”, a completat prorectorul UBB.

Ioan Bolovan a declarat chiar că, dacă Michael Shafir îşi va păstra poziţia, ar putea da de gândit cu privire la onestitatea sa la momentul când a venit la Universitatea Babeş-Bolyai. „Nu ne vom adresa unor instanţe să obţinem ceea ce a fost promis ca donaţie. Asta mă face să cred că, atunci când a venit cu această donaţie şi a fost acceptat ca profesor, nefăcând niciun act juridic, să nu fi avut, mă întreb acum retoric, un asemenea interes meschin ca, odată cu încheierea contractului de muncă să îşi ia în spate cărţile şi arhiva. Ar fi regretabil dacă ar fi un astfel de scenariu”, a conchis Ioan Bolovan.

În momentul în care profesorul Michael Shafir a fost angajat la Facultatea de Studii Europene, în 2005, Universitatea Babeş-Bolyai anunţa că venirea sa este însoţită de „o donaţie substanţială de carte, precum şi de transferul întregului fond «1989» al arhivei postului de radio Europa Liberă”. Mai mult, în anunţul Facultăţii se vorbea de „semnificaţia majoră a accesului liber la fondul documentar arhivistic al anului 1989, extrem de valoroasă pentru cercetătorii mecanismelor de schimbare politică în Europa de Est”. Era vorba de 450 de dosare conţinaând mii de file fiecare (1960-2005), colecţii de publicaţii româneşti şi străine precum şi de 3.000 de cărţi. Arhiva a stat până acum la Institutul de Cercetări a Radioului, pusă succesiv la dispoziţia instituţiilor occidentale care le solicitau pentru decizii proprii pe relaţia România.

Bogdan Buburuz
Foto: news.ubb.ro


Observatii

“Eu, Andrei Marga, nu am cerut, în nicio formă, continuarea activităţii la Universitatea Babeş-Bolyai, având contract cu universităţi din alte ţări. Ca urmare, activitatea mea la Universitatea Babeş-Bolyai s-a încheiat, sub toate aspectele, deja în 13 martie 2012”, a transmis fostul rector al UBB.

Si-a facut facutele. Asa ca "Salut bobor !".


Am anunţat de mult că a plata cu ora se plăteşte numai pe centură. Drept care, din acest moment sunt întrerupte toate legăturile dintre subsemnatul şi UBB, iar donaţia pe care am făcut-o UBB-ului (şi pentru care nu există contract scris) este retrasă.

Dl prof. Shafir a beneficiat, dupa varsta de 65 ani, de inca 3 ani de full-profesor. Nu e o nimică toată si nu oricine a beneficiat de, o putem numi chiar "protectie", chiar daca a fost ceva coada, ca, doar, vorba fugitului, e cea mai mare intreprindere(!) din Transilvania. Prin unele facultati din UBB s-a “cam” abuzat. Pe spranceana, uneori, grosolan, chiar ingrozitor. In Capitala, unde grotescul e la varsta copilariei si are de invatat din "opera" lasata de noi, zeci de profesori au fost siliti sa restituie foloasele, socotite, cu legea pe masă, ilegale (vezi FAR). Dl prof. Shafir a avut si satisfactia de a fi fost unul din colaboratorii apropiati ai dlui Marga, care i-a preluat din frazeologie (filozoful n-a avut insa discernamantul folosirii ei adecvata). Afirmatia dlui prof. Shafir, cum ca “la plata cu ora se plăteşte numai pe centură”,  trebuie privita mai nuantat. Dl prorector Bolovan are dreptate cand spune ca dl prof. Shafir jigneste sute de cadre didactice (din masina am vazut cine stau “pe centura”: prostituatele). Nu si pe noi, nici pe alti colegi din UBB. Incercam sa fim profesionisti responsabili in meserie, ne straduim, chiar, si de aceea asumarea predarii unor materii la plata cu ora e obligatorie, daca nu vrem sa lasam descoperite contractele studentilor cu institutia numita UBB, unde, totusi, n-am avut un asemenea statut uzufructuar ca domnia sa. La mai multe facultati, ore sunt tinute “pe centura” pe gratis. E chestie de simt al apartenentei la institutie si de respect pentru tineretul nostru. Cuantificate in bani, in niciun caz cu salariul domniei sale. Foarte probabil, aproape cert, chiar cert, in lumea ailaltă. Insa trebuie introdusa o variabila de ecart in ecuatie: ne-a fost relatat de mai multi colegi, care n-au vorbit prostii de cand ne cunoastem, ca sunt zeci de cazuri de plata cu ora, granturi acordate (speram si trebuie sa aflam din Raportul Corpului de control al MECTS cine le-a acordat si masurile de recuperare a prejudiciilor) la tot felul de flinderi, care nu au tinut orele cu studentii. De aici, foarte probabil, lipsa unui respect deosebit al dlui prof. Shafir fata de activitate, pentru ca nu are cum sa nu cunoasca malpraxisul. De tinut spatele la onoarea institutiei (respectarea contractelor studenti-institutie), putem discuta, sau nu. De aceea, ne punem alta intrebare: ce a facut domnia sa pentru ca activitatea sa nu fie “pe centura” ? In ceea ce priveste fondul documentar adus in UBB, sa nu aiba nimeni vreo indoiala, UBB a fost un loc de depozitare, desigur cu o plata corecta: consultarea fondului. Nimic mai mult. Daca se dorea sincer sa fie o donatie, donatie era de la inceput, nu cu perioada de proba, ca intre fetiscane nerabdatoare si flacai si mai idem. In UBB sunt cunoscute cazurile in care cadre didactice au facut donatii consistente si nu s-au jucat de-a “uite popaaa...nu e popaaa !”. Le-au facut fara feciorelnice perioade de proba. Dar...exista si un dar. Sunt cunoscute si cazuri-gainarii-blamabile-nedemne, in care alte cadre didactice si-au tiparit cartulii, pe care nu le-au donat nici de samanta, studentii trebuind sa le cumpere, cu numele trecute pe lista, care lista ce buna e la...examen ! Doamne distinse, care sughiţă, cunosc si ele problema.

Dle profesor, nu am cum sa stiu ce a fost in consiliu. In afara faptului ca, cu vot secret majoritar, vi s-a oferit predare “pe centura” (mi-e greu sa folosesc o asemenea “expresie”). Daca as fi intrebat ce parere am despre promisuni facute studentilor intrun astfel de context (repet, n-am de unde sti), as spune ca proasta. Dar se poarta. Stiti asta prea bine. Cum a procedat dl Marga cu studentii, la ultimele “alegeri” ? Intre ghilimele, pentru ca a fost o succesiune piramidala de targuieli de stabor, nu votul democratic si elegant, de acum. Sa spunem ce le-a oferit ? Dumneavoastra ce atitudine ati luat ? Uitati-va in FAR si o sa vedeti ce s-a scris atunci. Ati luat o astfel de atitudine ? Domnule profesor, multe cimilituri sunt la dispozitie pentru imprejurarile vietii. Doua sunt cele mai potrivite. Una spune ca “d’aia n-are ursul coada”. In concluzie, aventura nu ma bucura, dar nici folosirea repetata, de catre dv, a acestei expresii, nejustificata, neavenita, ignobila.

Unii oameni isi pun intrebari. Spre exemplu, daca nu cumva o fi tras la cantar si fondul de salarii al acestei facultati, cu acul pe rosu. Ceva e la mijloc. Facultatea are studenti multi ( x finantare per student ) si cadre didactice putine. Si totusi are datorii destul de mari. Oare de ce ? Gaura neagra a fost inauntrul acesteia. Coeficienti 5, sau chiar “mai mari”, in afara logicii ? Salarii de merit si premii se stie/nu se stie pentru ce si prime de fidelitati fata de Capo di tutti capi, disimulate, alte fantezii, cu robinetul blocat pe pozitia  “dupa noi, potopul” ? Tot atatea intrebari.

Au fost scrise pentru evaluarea mai corecta a problemei. E perfectibil.

Asteptam Raportul Corpului de control al MECTS !
Back to top
« Last Edit: Apr 11th, 2012 at 7:54am by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Despre oameni buni
Reply #1458 - Apr 11th, 2012 at 9:48pm
 
Dragă Ambler,

întotdeauna este mai mult decît pare a fi.

”Nu mai avem printre noi decît impostori, neserioși, mincinoși”.

Sigur că nu este așa, altfel, m-aș include și pe mine, și pe tine și pe mulți alții în tagma jefuitorilor. Mă refeream la cei din structurile de conducere, care, din fericire, au început să nu se mai simtă bine și nu la cei care au produs schimbarea. Deși, dacă am înțeles bine, s-au promis, în schimbul votului, tot felul de posturi și funcții.

“In UBB a domnit o lasitate, o turnatorie (delatiune), mers rupt de şale, cumetrii, nepotisme si alte obediente, toate in paguba altora, dezgustatoare, primitive, oribile, nedemne de statutul nostru si extrem de contraproductive pentru banul public si invatamant. Sunt departe de a dispare.”

Din păcate, așa este. Dar o să avem noi ac de cojocul lor.

Clonele nu mai au nici pe departe forța pe care a avut-o domnul Marga, mai ales după lovitura primită în 8 martie.

Dacă doamna Marga a ajuns să se teamă de mine pînă într-atît încît nu mai vrea să asist la ședințe, vai de capul dumneaei.

De acord, va trebui să tăiem în carne vie. Și cred că am niște idei Smiley

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1459 - Apr 11th, 2012 at 10:17pm
 
Dle Nawrotzky-Török,

Iti citesc comentariile cu atentie. Sa nu ai indoieli.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
:)
Reply #1460 - Apr 12th, 2012 at 8:05pm
 

Dragă Ambler,

mă bucur Smiley

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Gold medal, Silver medal, Bronze medal
Reply #1461 - Apr 14th, 2012 at 7:26pm
 
Marii datornici si marii tehnologi din UBB

Gold medal, Silver medal, Bronze medal



Marii datornici

Gold - Facultatea de chimie si inginerie chimica: -5,792 milioane lei

Silver - Facultatea de fizica: -3,233 milioane lei

Bronze - Facultatea de studii europene: -2,619 milioane lei


Marile intreprinderi pe profit/plusvaloare

Gold - Facultatea de geografie: +5,092 milioane lei

Silver - Facultatea de studii economice si gestiunea afacerilor (FSEGA): +4,726 milioane lei

Bronze - Facultatea de drept: +3,495 milioane lei


Curs BNR: 4,3733 lei/euro


Scurte observatii:

Cifrele contabile sunt citate din “Situatia recapitulativa privind starea financiara a facultatilor la 01.03.2012”, elaborata de Departamentul Financiar-Contabil al institutiei publice/pe bani publici UBB, cu Nr. 3.981/05.04.2012. Documentul este public si speram sa fie pus in pagina web a UBB, pentru ca sa se stie cine cu cine vorbeste si in ce calitate.

Se remarca Chimia, la mare distanta. Despre “chimicii” gold medalisti care au adus-o in pragul colapsului si instrumentele de lucru utilizate, dupa documentare.

Facultatea de studii europene, cum am spus, si ea cu “fitanţele” in aer.

Chiar daca tzeparii au ”uitat”, au fost/sunt bani publici. La prejudicii de peste 10000 euro, exista riscul sesizarii/autosesizarii Academiei DNA. Academia Nationala DNA are filiale in toate judetele tarii. In acest caz nu ar fi chiar usor de descusut itzele. Mai ales acolo unde a fost aplicata tactica ”jocurilor colective”. Dar deloc imposibil. Se poate incepe insa foarte simplu, cu lista decanilor/decăniilor din ultimii 22 ani. Apoi sa se vada de cand au inceput sa fie facute datorii. Pentru ce. Si pentru cine.
Back to top
« Last Edit: Apr 14th, 2012 at 8:22pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1462 - Apr 15th, 2012 at 9:17am
 
Quote:
Se remarca Chimia, la mare distanta. Despre “chimicii” gold medalisti care au adus-o in pragul colapsului si instrumentele de lucru utilizate, dupa documentare.



Dragă Ambler,

Nu sunt deloc de acord deloc cu termenul de "țepari" atribuit colegilor de la Facultățile de chimie și fizică. Nu știu exact explicațiile financiare, dar le pot bănui ușor și ele sunt legate de numărul insuficient de studenți. Nu trebuie deloc uitat însă că vizibilitatea internațională a UBB este majoritar realizată de cele două Facultăți. De aceea am și spus întotdeauna că o universitate nu poate fi condusă ca un aprozar, strict pe principii financiare. Iar în România, aceste situații paradoxale întâlnite în toate facultățile în care se mai face cercetare, nu sunt altceva decât rezultatul sub-finanțării sistemului universitar. In toate universitățile din țările puternic dezvoltate, costurile educaționale sunt situate în zona 7.000-10.000 euro/an/student în funcție de specializare (ele pot urca chiar până la 40.000 euro/an în universitățile din top 50). Dacă vom compara aceste cheltuieli cu cei 800-900 euro/an/student alocați în România, vom putea înțelege foarte ușor de ce performanțele noastre sunt cele care sunt. Și așa cum spuneam, singurul rezultat palpabil al măreței reforme Funeriu, va fi distrugerea a ceea ce a mai rămas din cercetarea universitară.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Alte pareri
Reply #1463 - Apr 15th, 2012 at 11:51am
 
Domnule profesor,

Discutiile purtate deja cu colegi de la Chimie mi-au aratat altceva. Discutiile interne de acolo infirma. Iar vizibilitatea internationala este, esential, legata de altceva. S-a subinteles si ca partea de cercetare e finantata esential din alte fonduri, foarte consistente. Mi-au fost enumerate cateva investitii. Si abuzurile, multe. Au fost facute trimiteri directe. De aceea, nici eu nu pot fi de acord cu dumneavoastra.

Cand ai, ca individ, sau ca firma, datorii la stat, acesta te iarta ? Nu te iarta. Stabileste responsabilitati si masuri de recuperare. Mai ales atunci cand in loc sa iei masuri corecte pentru diminuarea lor, ii dai “tot inainte”. De aceea, ar fi bine sa se constate oficial care au fost si sunt sursele consumatoare de resurse si sa se ia masuri de responsabilizare.

Am spus ca dupa documentare, am sa reproduc cateva concluzii mai importante formulate.

In privinta finantarii per student si calitatea unora din directiile reformei, mi-e imposibil sa nu fiu de acord cu dv.
Back to top
« Last Edit: Apr 15th, 2012 at 8:55pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1464 - Apr 15th, 2012 at 4:07pm
 
Quote:
Discutiile purtate deja cu colegi de la Chimie mi-au aratat altceva. Discutiile interne de acolo infirma. Iar vizibilitatea internationala este, esential, legata de altceva. S-a subinteles si ca partea de cercetare e finantata esential din alte fonduri, foarte consistente. Mi-au fost enumerate cateva investitii. Si abuzurile, multe. Au fost facute trimiteri directe. De aceea, nici eu nu pot fi de acord cu dumneavoastra.


Posibil ca lucrurile sa fie mai complicate decat am auzit. Eu stiam doar de numarul mic de studenti (chiar foarte mic, de acum doi ani). Daca motivele acestui deficit financiar sunt si de alta natura, atunci evident e o alta problema.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Precizari
Reply #1465 - Apr 22nd, 2012 at 8:26am
 
Domnule profesor,

Situatia de acolo e cunoscuta in tot UBB. Institutia a fost si mai este subminata de interese clientelare care au gravitat in jurul unei familii ”domnitoare” de mare incredere la fostul, fugit. Sub ”managementul” acesteia (nu insiram favorurile de diverse speţe pe care le-am aflat), institutia este, daca citam mai multi oameni cu greutate, ”terminata”. Aprecierile sunt dure si, credem, justificate. Ni s-a spus ca oamenii vor cere informatii corecte si ca vor solicita ajutorul rectoratului. De asemenea, despre candidatii "selectati" de masinaria de vot a clanului pentru functia de decan, dirijata din umbra de Mama Leone, care sunt membri vechi ai clanului, si care nu au ce cauta pe functie. Situatia de acolo poate fi socotita dramatica. Avem semnale ca noua conducere a UBB cunoaste corect situatia din mai multe facultati (probabil din toate).


Caracatita nu cedeaza usor.

18.04.2012
http://www.citynews.ro/cluj/pentru-studenti-14/viitorii-decani-din-ubb-sunt-eval...

21.04.2012
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/7023-viitorii-decani-ai-ubb

Acest ultim articol strecoara inexactitati: descarca laude  aduse unor persoane care au fost argati devotati ai Fugitului si SDV-uri de baza ai Masinăriei supermafiote: Catana si Matis. Da sfaturi actualei echipe manageriale din fruntea universitatii, de pe nu stim ce pozitie (banuim ca a Fugitului, sau a Perdantei). Contine lista candidatilor, care, de altfel, e in pagina web a universitatii. Articolul comenteaza si lista contine alte SDV-uri de baza: colegi si oameni, cei mai bine platiti ca sa faca rau, au facut mult rau celor din jur si invatamantului; le-am pus in aceasta ordine, pentru ca lovind in oameni foarte cinstiti si profesionisti, din afara clubului slugilor rupte de şale, au sabotat grav calitatea invatamantului nostru. Isi stiu si ei bine bubele. Nici bunul-simt nu i-a dat vreodata afara din casa. Sistemul clientelar zidit, din care nu pot iesi pentru ca le asigura favoruri, i-am impins iar la inaintare. Mare tupeu ! Mie, cel putin, aceste cateva candidaturi imi starnesc oroare.
Back to top
« Last Edit: Apr 22nd, 2012 at 12:51pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Raportul Corpului de control e facut pierdut ? - completat
Reply #1466 - Apr 28th, 2012 at 10:08am
 
Ieri, 27.04, in parlament, actualul prim ministru demisionar a mintit si manipulat, copios, in privinta invatamantului medical, asa cum functioneaza la UMF Targu-Mures. Cine i-a ascultat discursul, a putut constata si violenta cu care i-a acuzat de nationalism orb si obtuz pe cei care se opun bantustanizarii invatamantului si serviciilor medicale (una din consecintele implementarii variantei cosmetizate a ticaloase legi a sanatatii, era bantustanizarea spitalelor; din discutia unui coleg cu o sursa medicala de varf, de la fata locului).

Cred ca premiera e absolut notabila pentru un guvern al Romaniei, care e totdeauna foarte bine informat despre ce se intampla in tara, chiar daca guverneaza sfidand pana in panzele albe vointa si trebuintele cetatenilor. De la inceput nu avusese(ra)m incredere in domnia sa (vezi FAR). A "confirmat". Guvernul Basescu-Ungureanu a cazut.

Cei care au folosit invatamantul la pachet cu cei care muncesc aici, drept moneda de schimb, au pierdut.

Dra iata ca pe piata gablonzurilor politice a reaparut un nume cunoscut. Se cheama Marga si proprietarii tarabei il au in vedere ca...ministru al...de necrezut ! Ne asteapta alta folosinta a invatamantul la pachet cu cei care muncesc aici, drept moneda de schimb ? Sa fie invatamantul la pachet cu cei ce muncesc aici, un consumabil de folosinta indelungata ? Daca nu reactionam, tot asa va fi. Ne vor prostitua pana la capat. Beyond the masks, interesele de putere si de grup n-au mila de “fleacuri”. In 2012, nu poate contrazice nimeni constatarea din teren.

Mai coace mult MECTS Raportul de control la UBB ? Mai are cateva zile ca sa il faca public. Aducerea Raportului la cunostinta publica e foarte importanta, nu numai pentru UBB, ci si pentru stopat prostitutia si ilegalitatea macră (crudă, neînfrânata, pură), facatoare de scoala.


Completare la posterul de mai sus, “Raportul Corpului de control e facut pierdut ?”, necesara pentru ca este, si in 2012, o targuiala tipica, in interes de grup, indreptata contra invatamantului la pachet cu slujbasii lui, impotriva interesului public, impotriva banului public, cu incalcarea flagranta a legii si a bunului-simt.

In ce au constat minciunile primului ministru demis de parlament, despre care s-a vorbit mai sus ?

Logica domniei sale a fost simpla, in numai doi pasi: a pornit de la date din teren, pe care le-a falsificat grosolan, carora le-a aplicat apoi in fals prevederi ale LEN.

A spus ca daca multiculturalismul functioneaza la UBB Cluj, de ce sa nu functioneze si la UMF Targu-Mures ? Desi la UMF Targu-Mures este functional exact ca la...UBB Cluj (in general corect si cu respect reciproc), si de mult timp. Dl senator Frunda a spus pe un canal tv ca functioneaza de mult timp; desigur, acest lucru e cunoscut.

Citat: “Aşadar, există trei condiţii. Prima: o situaţie temeinic justificată, cum este prezentată în nota de fundamentare a proiectului de HG. Până în prezent, Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş nu a putut realiza caracterul multicultural al învăţământului, prin crearea unei linii de predare în limba maghiară şi în limba engleză, cum spune legea”.

Citat: “De ce dreptul cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale de a folosi limba maternă în administraţia locală, stipulat prin Legea administraţiei publice locale 215/2001 şi normele sale de aplicare, este un drept legitim, iar dreptul de a studia în limba maternă, în cazul nostru în domeniul medical, este un abuz şi o cedare la şantaj? Şi încă o întrebare pentru autorii acestei moţiuni: de ce este realitatea de la Târgu Mureş diferită de cea de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca? De ce la şi despre Universitatea Babeş-Bolyai se poate afirma cu mândrie că este una dintre cele mai reprezentative universităţi multiculturale şi multilingve din Europa? Că, dintre cele 21 de facultăţi, 17 oferă programe de studii în limbile română şi maghiară, 2 exclusiv în maghiară, 11 în română şi germană - în total, 94 de programe de studii în limba maghiară? Nu se poate spune acelaşi lucru despre Universitatea de la Târgu Mureş pentru că dvs. sugeraţi că legea nu trebuie aplicată decât în anumite locuri din România, şi nu în toată ţara”.

Frumos, nu-i asa ? Maestru !

A invocat art.132(5) din LEN 2011, ca sa afirme ca situatia e...”temeinic”...“justificata”. Cand, tinand seama de existenta reala a liniei (liniilor) de predare in limba maghiara, de specificul medical al invatamantului, de asemenea de distrugerea patrimoniului si a functionalitatii institutiei medicale de invatamant superior, cercetare si asistenta medicala de varf, la UMF Targu-Mures, prin imbucatatire etnica/etnicista, situatia e temeinic nejustificata. Iar cine promoveaza distrugerea acestui centru, nu oricare, ci medical de varf in plan national, se face vinovat de fapte foarte grave contra interesului public.

Citat: “parlamentarii...afirmă că guvernul a încălcat autonomia universitară prin modificarea structurii organizatorice a universităţii "fără consultarea Senatului universitar". Articolul 132, alin.2 din Legea Educaţiei spune aşa: "Orice facultate se înfiinţează, se organizează sau se desfiinţează la propunerea şi cu aprobarea Senatului universitar, prin hotărârea guvernului privind structura instituţiilor de învăţământ superior, iniţiată anual de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Tineretului şi Sportului." Prin excepţie de la prevederile mai sus citate, potrivit alin.2 al aceluiaşi articol din legea precizată, "în situaţii temeinic justificate, guvernul, la propunerea ministerului de resort, poate înfiinţa facultăţi în cadrul universităţilor de stat prin consultarea Senatului universitar”. La alin.3 al acestui articol: "Într-o instituţie de învăţământ superior de stat, guvernul, prin consultarea Senatului universitar, poate să înfiinţeze şi să finanţeze un program de studii sau o facultate cu acele programe de studii care răspund unor cerinţe stringente de instruire şi formare profesională în domenii de interes naţional."

A invocat nu stim ce fel de consultare. Citat: “A treia condiţie: consultarea Senatului universitar. Şi aceasta a fost îndeplinită. Cum rezultă din instrumentul de prezentare şi motivare, proiectul a fost comunicat spre consultare Senatului UMF şi Consiliului Naţional al Rectorilor. Procedura de consultare a fost complet îndeplinită, eliminându-se astfel orice suspiciune de încălcare a autonomiei universitare şi a prevederilor legale în vigoare”.

Exact atatea parale a dat pe “autonomia universitara”, adica pe noi. Daca o iei in serios, ingheata sangele in tine !

Senatul e contra si UMF Targu-Mures a pornit o actiune, in instanta, contra guvernului, intre timp demis de parlament. Va fi retrasa, pentru ca motiunea adoptata de parlament e executorie.

Pentru ca parlamentarii Opozitiei au cunoscut falsurile inca de la publicarea proiectului HG nr. 966/2012, fundamentat de adjunctul domniei sale, un alt maestru, dl viceprim ministru Marko (profesor de scoala, jurnalist, scriitor, cred ca si patron de editura, si politician vechi), si domnia sa demis de parlament, se naste intrebarea: totusi, de ce ? Raspunsul e simplu si s-ar traduce prin “pentru consum intern”: de catre “vulgul neinformat si haotic”, dar care e “aducator de voturi” si “alte”. Si mai concis, de catre “vulgul turma”.

Din gura unui prim ministru roman, acum demis de parlament, au fost apoi formulate acuzatii, ca “nationalism orb...obtuz” etc (cenzurate de biroul de presa al guvernului, in discursul publicat; vezi mai jos), care, orice am spune, culpabilizeaza nu numai Opozitia, ci pe profesionistii din sistemul de invatamant medical si de sanatate publica, care se opun cu argumente rationale, pe ceilalti cetateni ai tarii care se opun, si care sunt si ei foarte multi. Domnul respectiv are radacini minoritare solide si si-a cladit majoritatea carierei academice pe studii minoritare. Unde au fost studiate si episoade nefericite, care, spun urmasii victimelor, nu caracterizeaza poporul roman. Mie asa imi spun prietenii proveniti din acea zona. Domnia sa, opinez, are o fixaţie pe o presupusa trasatura colectiva a majoritatii, de a nedreptati si asupri minoritatile. Ca sa intelegem mai bine, nu trebuie sa uitam si ca totdeauna minoritatile s-au comportat cu sfintenie, chiar daca insa aceiasi prieteni ma contrazic. Ca sa intelegem si mai bine, nu trebuie sa uitam si ca minoritatile au fost mereu in fruntea statului roman, la fel ca in alte multe institutii din Romania, in ultimii 67 ani.

In aceste doua parti ale discursului, domnul respectiv a fost incorect. Cand afirmatiile vin de la un fost sef de institutie, ca aceea de la care a plecat, si care ajunge prim ministru, cel putin eu, cred ca comportamentul domnei sale este incalificabil. Liderii Opozitiei au facut niste aluzii care nu au scapat cui are urechi (nu la concubinajul securistilor facem trimiterea, pentru ca chestii d’astea sunt omniprezente).

Atunci cand il prinzi pe cineva cu minciuna, mai crezi ce spune ? Eu nu. A meritat tot ce i-au spus liderii Opozitiei.

Motiunea a trecut. E executorie, neconditionat.

Atrag atentia cu toata sinceritatea ca nu sunt argat al Opozitiei. Am prezentat interpretari proprii, pe fapte. Motiunea a fost o actiune politica parlamentara, dar cu trimiteri foarte concrete la invatamant.


Media

Primul ministru demis de parlament
http://www.gov.ro/premierul-ungureanu-aceasta-motiune-este-un-test-pentru-intrea...
(nu a fost pus in youtube, nici in alta parte)

Raspunsul unui lider al Opozitie/Motiunii
http://www.youtube.com/watch?v=RCU84qiwcgw


P.S. Am scris cu neplacere.
Back to top
« Last Edit: Apr 29th, 2012 at 8:59pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Marga reloaded?
Reply #1467 - Apr 28th, 2012 at 8:04pm
 
Dragă Ambler,

într-adevăr, dacă domnul Marga s-ar întoarce, ar încerca, mai mult ca sigur, să îi facă zile fripte noului rector. Ba mai mult, ar încerca să anuleze noua lege a învățămîntului, sînt ferm convins de acest lucru. Dar dacă îl lăsăm, va fi propria noastră vină. Nu mai există scuze.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Marga reloaded?
Reply #1468 - Apr 29th, 2012 at 7:08am
 
Edmond Nawrotzky-Török wrote on Apr 28th, 2012 at 8:04pm:
Dar dacă îl lăsăm, va fi propria noastră vină.


Reforma nu a fost compromisa de Marga ci de "reformatorii" care au incercat sa o speculeze politic.

Poate sunteti nou pe aici si nu vedeti apatia si indiferenta din sistem si fata de faptul ca a fost demis Funeriu si fata de faptul ca va veni Andronescu. Despre Baba: ëx nihilo, nihil"...

Sistemul si sperantele au fost compromise chiar de cei de la care se astepta cel mai mult.
Si cu asta, gata. Nu mai exista modele, nu mai exista sperante.
UBB este una dintre putinele universitati care si-a valorificat sansa. Dar cam atat.
Masa critica in majoritatea universitatilor este antireforma (nici in UBB nu sunt putini) si nu s-a vrut orientarea fortata a sistemului inspre valoare, atunci cand acest lucru s-a putut.

Va dura mult pana cand ideea de reforma va mai incepe sa se concretizeze, cu noi lideri, care sa nu aiba ghiuleaua ratarii legata de picior.
Mai tine cineva minte de cati ani e Pactul pe Educatie ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
Offline



Posts: 265
Gender: male
Re: Marga reloaded?
Reply #1469 - Apr 29th, 2012 at 3:15pm
 
craciunm15 wrote on Apr 29th, 2012 at 7:08am:
Mai tine cineva minte de cati ani e Pactul pe Educatie ?


Dar mai tine minte cineva datele din raportul pentru educatie intocmit de comisia prezidentiala?
Pentru aducere aminte, cateva aspecte din acest raport, aspecte care ar fi trebuit sa stea la baza viitoarelor decizii politice. Ramane sa analizati sa sa raspundeti ce s-a modificat in bine in perioada scursa de la raportul acestei comisii.

(http://www.presidency.ro/static/ordine/Educatie_si_Cercetare_pentru_Societatea_C...)

Iata obiectivele specifice "pana in anul 2015":
1. Situarea performanţelor elevilor români la testele internaţionale (PISA, PIRLS, TIMSS) în topul primelor 10 ţări ale lumii;
2. Plasarea a cel puţin 3 universităţi româneşti în topul primelor 500 de universităţi din lume;
3. Creşterea de 5 ori a producţiei ştiinţifice şi triplarea indicelui global de inovare, ceea ce ne-ar permite să atingem media actuală a UE la aceşti indicatori;
4. Reducerea ratei de părăsire prematură a sistemului de educaţie sub 5% (acum este de 23,6%);
5. Eliminarea diferenţelor esenţiale dintre învăţământul rural şi cel urban, dintre oportunităţile de învăţare oferite grupurilor dezavantajate (grupuri minoritare, copii cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorităţii;
6. Transformarea educaţiei permanente într-o practică socială curentă la nivelul fiecărei instituţii, publice sau private. Creşterea până la 20% a ratei de participare a adulţilor la educaţia permanentă;
7. Transformarea corpului didactic într-o elită profesională a naţiunii;
8. Centrarea şcolii pe nevoile beneficiarului (elevi/studenţi, angajatori, comunitate);
9. Alocarea a cel puţin 7% din PIB pentru educaţie şi cercetare şi condiţionarea cuantumului resurselor alocate unităţilor din sistem de rezultatele efectiv obţinute.

Si cateva MASURI prevazute:
* Statul va sigura un învăţământ generalizat şi gratuit timp de 13 ani, de la clasa pregătitoare până la sfârşitul liceului. [inclusiv clasa pregatitoare, termen preconizat 2009]
* Pentru promovarea profesiei didactice, este necesară asigurarea unui salariu mediu în învăţământul preuniversitar echivalent cu 1,35 PIB/locuitor, ceea ce ar permite atingerea mediei de salarizare din ţările OECD. Salarizarea cadrelor didactice trebuie făcută diferenţiat, în funcţie de performanţele obţinute. Se va stabili o grilă de salarizare pe 5 niveluri, care să diferenţieze între performanţele de excelenţă (nivel 5) şi cele care sunt doar satisfăcătoare (nivel 1). [La data raportului se arata ca salariul mediu in educatie (inclusiv invatamantul superior) era la 0.96 din PIB locuitor, termen preconizat 2009-2010; folosind valoarea PIB/locuitor din 2008, salariul mediu preconizat in preuniversitar trebuia sa fie la cca $11000*1.35/an -- circa 3800 lei/luna!!! ]
* Aplicarea la competiţiile pentru granturi se va face direct de către cercetător, aprobarea universităţii rezumându-se la angajamentul ofertei de facilităţi pentru cercetător. Grantul revine cercetătorului, iar acesta îl gestionează în conformitate cu legislaţia în vigoare (finanţare centrată pe cercetător, nu pe instituţie). Transferul sau mutarea cercetătorului la o altă universitate înseamnă automat şi mutarea/transferul grantului la universitatea respectivă. Centrarea granturilor pe cercetător şi portabilitatea lor va spori puterea de negociere a cercetătorilor şi va constitui un factor important de dezvoltare şi inovare instituţională.

Nota: singurul raport al Bancii Mondiale din 2007, probabil cel mentionat in rapoartele prezidentiale, specifica valori medii ale salarizarii in Romania de doar 0.66*PIB/locuitor pentru domeniul educatie, in conditiile unei medii OECD de 1.33*PIB/locuitor  pentru preuniversitar si 1.37*PIB/locuitor pentru invatamantul universitar, insa perioada de referinta este 2004-2006.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Nimic nu e pe gratis. Totul costa. Ca de obicei, tot pe...contribuabil.
Reply #1470 - Apr 29th, 2012 at 8:10pm
 
Am completat posterul de mai sus, “Raportul Corpului de control e facut pierdut ?”.


In general, sunt de acord cu ce spuneti.

Dle Nawrotzky-Török, si eu cred ca ii va face neplaceri dlui rector Pop, pentru ca intreaga echipa manageriala e noua, pentru ca obiectivele acesteia difera in multe privinte si pentru ca e obligata sa se foloseasca de raportul corpului de control al MECTS, ca sa puna legile in drepturi. Pentru ca e pe cale sa o rupa cu trecutul mizerabil si rusinos. Pentru ca domnia sa e un profesor respectabil, de succes, respectat, chiar iubit. Pentru ca a fost ales liber, cu majoritate de voturi, in ciuda hăţişului de interese, de la necurate, la nelegitime si murdare.

Toti cei trei candidati la functia de decan, validati de consiliul profesoral al FSEGA, au fost respinsi de echipa manageriala a rectorului. Sa fi discutat cu respectivii cu cartile pe masa (extrase din raportul corpului de control, in care sunt implicati si/sau nesemnalate si necorectate in proiectele celor trei) ?

Dle sitronf, ati etalat o lista a nenorocirilor noastre.
Back to top
« Last Edit: Apr 29th, 2012 at 11:26pm by N/A »  
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
Offline



Posts: 265
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1471 - May 1st, 2012 at 7:26pm
 
Quote:
Dle sitronf, ati etalat o lista a nenorocirilor noastre.
           


Din pacate, confirma faptul ca "drumul spre iad e pavat cu bune intentii" Sad
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Monda ai fost, moneda ai ramas !
Reply #1472 - May 1st, 2012 at 8:12pm
 
Din respect pentru colegii, prietenii si modelele de profesionisti si oameni adevarati, din UBB, am adunat aici ultimele interventii din FAR, ale subsemnatului.



>> Invatamantul continua sa fie moneda de schimb <<

O noua candidatura la Educatie: Corina Dumitrescu !?????

Am impresia ca pentru a calma o posibila disputa intre dna Andronescu si Sauropod, se optase pentru un anume Costoiu !????

Vai de tarisoara asta, cu ce se intampla in aceasta zona ! Ca sa vezi ce naravuri au si domnii in care ne-am pus sperante de mai bine. Adica, la pomul laudat nu te du nici macar cu o punguţă in care ai avut bomboane Negro.

Oricare din forumistii activi aici (evident, nu ma includ) ar fi mai potrivit !

Am prins o discutie pe tv. Acest FUNERIU, acum rezulta cu si mai mare claritate (informatii provenite din traiasca partidul si guvernul demise !), NU AVEA VOIE NICI SA INTRE IN MINISTER.

PENTRU CA:
1.Nu numai ca nu avea diploma de bacalaureat echivalata, dar NU VOIA SA O ECHIVALEZE !

2.Experienta in invatamantul DIN ROMANIA i-a fost NULA !

Hai Basescu !!! Sa traiti bine !!! Adica, afara cu 32 mii profesori, semnata de acest Giggi Duru Funeriu !!! Si toate celelalte !!!

Adica: bugetul taiat de la MECTS a...salvat alte...ministere. In loc ca acestea sa salveze MECTS. Astia au fost, nu altii.



>> Are acum Romania mintea limpede ? <<

Conferinta de presa. Primul ministru desemnat prezinta guvernul si prioritatile, pentru urmatoarele 6 luni.

Primul ministru desemnat a afirmat ca ministrii sunt numiti in primul rand pentru competenta.

In acest sens, pericolul saurian e indepartat pentru moment. O doamna prof. Corina Dumitrescu (???) a fost numita la Educatie s.a.

Aflam intre timp ca doamna respectiva e rectorul unei universitati particulare (U.C.Dimitrie Cantemir). Fosta PD, actuala PSD. Se pare, sefa dnei lect.dr.Elena Udrea.

Concluzia nu poate fi decat una singura: pentru probabil viitorul prim ministru si pentru guvern, invatamantul privat este (si se preconizeaza a fi) coloana vertebrala a invatamantului romanesc. Dar daca e/va fi asa ?

Ramai interzis !


Se pare ca domnii din coalitie gasisera ca respectivul nu e cel mai competent la Educarie s.a. Asa ca au cautat. S-au straduit. Si au...gasit. Intrun poster anterior s-a scris ca e posibil sa fi fost un compromis, ceva de genul "nici el, nici ea". Dar sa il pui la Externe...maine, in genunchi, o sa ma rog pentru Romania, in biserica. Desigur, o sa ma mai rog si ca institutiile statului sa fie competente. Mai competente.

In domeniul in care ne straduim, semnele arata ca guvernul acesta a cazut in extrema ailalta. Pe domnul de la MAE l-a facut insa fericit: il tine departe de dusmanul secular, neinduplecatul fara de partid tov.ISI.

Sa mai spuna cineva ca nuca nu se potriveste in perete.

De remarcat, remarcabil e ca inca de acum un an domnii din MAE au fost avertizati de FAR ca se pot trezi cu calcatura grea de Sauropod in batatura si in ograda. Suntem convinsi ca n-au crezut o iota. Ii invitam sa citeasca FAR-ul cu seriozitate, daca acces la alta documentatie nu au.

Dar ce se intampla cu Raportul Corpului de control al MECTS ? L-au surcălit pana ce s-a facut mic-mic-mic, mititel-mititel-mititel, adica ia-l, dar de unde nu-i ?

Primul ministru desemnat a proclamat ca obiectiv central primatul legii. O s-o vedem.

De asemenea, a enumerat mai multe prioritati. N-am auzit, printre cele enumerate, ceva despre Educatie s.a.

Despre restabilirea salariilor taiate, acum nimic. Se pare ca noiembrie ar putea fi calendele.

Una peste alta, nimic deosebit fata de demiterea guvernului anterior. Numai generalitati si practic toate organizatorice. Presa a avut un rol hotarator in aceasta turnura a discutiilor. Care continua (21:45).


Programul director al guvernului desemnat
http://www.mediafax.ro/politic/ponta-guvernul-va-fi-condus-doar-de-la-palatul-vi...


Guvernul desemnat
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Guvernul_Ponta-Cabinet-lista_ministr...

http://www.gandul.info/politica/guvernul-ponta-lista-de-ministri-prezentata-de-p...


La MECTS
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12140939-cine-este-corina-dumitrescu-propune...

Radacini: “Universitatea Parlamentul are in componenta 75 de senatori si deputati”
http://www.webprofes.com/universitatea-parlamentul-are-in-componenta-75-de-senat...


Competenta, bat-o norocul ! Sa ne bata bine !



>> De unde si unde bat vanturile <<

Nu m-as fi asteptat sa fie declansata o noua "Reforma". Ci sa fie reparate/eliminate rotile dintate defecte, si, unde e cazul, puse altele noi, din otel, nu din plastic. De catre cineva recunoscut ca are experienta necesara si se bucura de notorietate. Dand respect cuvenit macar clasificarii universitatilor. Ca sa nu spunem ca cele din portofoliul public, cele mai importante, AU oameni suficienti, chiar vopsiti politic.

Degeaba pui ulei mineral (restabilesti salarii; cel putin asa spui, si o cam spui cu jumatate de gura) pe masinaria gripata de, cum am spus, roti cu dinti stricati.


In curand vor fi alegeri intro tara de top. Va invit sa urmariti discursul candidatului castigator. Veti vedea pe ce loc pune invatamantul national, la fel ca toti sefii de executive ale statelor functionale si cu performante (pozitive).

Viziunea primului ministru este, opinam, total gresita si ofensatoare nu numai noua, ci, mai ales, interesului national. Un parlamentar care a dezertat din PDL, la PSD, chiar inainte de votul motiunii (in acea dimineata), spunea acum 2 zile, pe canalul tv la care avea acces Opozitia (A3), ca functionarea invatamantului este o problema de siguranta nationala. Am fost de acord cu ce a spus. Gandesc asa de mult timp, pentru ca incerc sa nu fiu o rotita din plastic, nici nisip, in angrenaj, pentru ca ma straduiesc sa fac sa functioneze gearboxul si cu ulei pus de mantuiala, si pentru ca cunosc bine ce inseamna reversul.



>> Seria bascaliilor ordinare antinationale <<

Toate dezvaluirile de mai sus sunt socante. Corecta si cererea de demitere a sefului ANCS (pretinul lui Funeriu).

Tot ce se intampla e numai su numai pentru ca invatamantul, cu cel superior, nu si-a facut absolut deloc cunoscuta pozitia public.

De aceea, dezbaterile publice sunt niste bascalii ordinare.


Corina Dumitrescu, noul Ministru al Educației, în topul miniștrilor contestati
http://m.evz.ro/news/979417

CV
http://mate.info.ro/UploadedMaterials/Mate.Info.Ro.2059%20CORINA%20DUMITRESCU%20...

Domnilor, pe mine, unul, m-a dat gata !

M-au dat gata !
Back to top
« Last Edit: May 2nd, 2012 at 11:03am by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Uite Marga, nu e Marga
Reply #1473 - May 2nd, 2012 at 11:11pm
 
Stimate domnule Crăciunescu,

poate că nu am prea multe postări, dar urmăresc de foarte multă vreme forumul.

Quote: Reforma nu a fost compromisa de Marga ci de "reformatorii" care au incercat sa o speculeze politic.

Total greșit. Domnul Marga este direct responsabil de dezastrul din învățămînt. Și dacă domnul rector Pop nu ar fi avut prieteni în PSD, ați fi văzut ce poate să facă domnul Marga la Educație. Evident, nimic altceva decît continuarea distrugerii învățămîntului.

Poate sunteti nou pe aici si nu vedeti apatia si indiferenta din sistem si fata de faptul ca a fost demis Funeriu si fata de faptul ca va veni Andronescu. Despre Baba: ëx nihilo, nihil"...

Iată că a venit doamna Dumitrescu. O altă manevră dibace, pentru că și doamna Andronescu era pornită rău împotriva reformei.

Credeți-mă că în UBB există destui reformatori. Care încep să se trezească la viață. Azi a avut loc o dezbatere crîncenă legată de faptul că nici unul dintre cei trei candidați avizați de consiliul profesoral nu a fost numit de rector și echipa de prorectori. Și au existat două tabere, cam egale ca număr. Semn că echilibrul începe să se reinstaureze.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Batjocura din invatamantul superior - una din feţe
Reply #1474 - May 3rd, 2012 at 12:00am
 
Dle Nawrotzky-Török,

Dl Craciunescu e din Timisoara (conf. dr. ing. la UPT) si nu e nou in FAR. Asta e parerea domniei sale. A mea e mult mai apropiata de a dumneatale, pentru ca stiu si acum ce a putut face de-a lungul anilor fostul rector, care sfinteste acum MAE. Nu l-am combatut  pe dl Craciunescu pentru ca ii respect parerea si pentru ca domnia sa stie deja foarte bine care sunt parerile noastre, de aici. Si-a spus punctul de vedere, noi pe al nostru, dumneata pe cel propriu. OK.

Ne aduci noutati interesante (ai vazut ca am dat stirea bruta acum 3 zile). Se reinstaureaza echilibrul, pentru ca conducerea MECTS a gresit fundamental. In FAR s-a cerut de nenumarate ori interventia ministerului (statului) in UBB. Abia sub ministrul Baba si la cererea rectorului Pop a intervenit. Prea tarziu. Acum vedem cu totii ca Funeriu (omul lui Basescu) a facut un joc las si ticalos, care costa cat nu putem evalua.

Ai atins problema Dumitrescu-Andronescu si ai spus ca manevra e dibace. E dibace si nu prea. Coalitia sprea si va obtine 4 ani de guvernare. Dna Andronescu are tot timpul. Daca coalitia procedeaza deja asa, ne intrebam cum va proceda in depline puteri. Iar de aici ne punem alte intrebari.

Presupun ca urmaresti toate topicurile.

Cu consideratie.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 57 58 59 60 61 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)