Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
YaBB is sponsored by XIMinc!


Pages: 1 ... 58 59 60 61 
Despre UBB - Cluj vorbim doar aici! (Read 286394 times)
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Noutăți
Reply #1475 - May 3rd, 2012 at 1:13am
 
Dragă Ambler,

eu sînt Edy Smiley

Știu că domnul Crăciunescu este din Timișoara și că nu este nou pe FAR. Îl urmăresc și admir de multă vreme.

Fostul rector a furat de la mine direct, pot dovedi acest lucru. Un om care nu se dă în lături de la asemenea josnicii este capabil de orice.

Conducerea MECTS a greșit fundamental, este adevărat, dar nu aceasta este problema. În America, Ron Paul, candidatul adevărat, al poporului, spune foarte limpede că dorește să elimine Ministerul Educației. În fond și la urma urmei, de ce să ne spună Bucureștiul ce este bun pentru noi?

Cam fiecare ministru face jocuri lașe, de acest lucru nu trebuie să ne îndoim. Fiecare dintre miniștri a favorizat sau defavorizat pe cineva, deseori fără a ține cont de lege.

”Coaliția” mai există doar pe hîrtie, deja se bat pe tot felul de posturi și funcții. Pronosticul meu: în șase luni, guvernul va fi total compromis. Asta se și urmărește. Băsescu știe de ce și va fi iar cîștigătorul, printr-un candidat surpriză, care va da peste cap toate calculele PNL-PSD. Iar PSD-ul se amăgește foarte tare atunci cînd crede că va guverna alături de PDL.

Urmăresc mai multe topicuri, dar acesta mă interesează în mod deosebit.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Pareri
Reply #1476 - May 3rd, 2012 at 2:13am
 
Dle Nawrotzky-Török,

Toate tarile au un minister al Invatamantului, al Educatiei etc. Partidele politice au strategii in domeniu, iar ajunse la putere, institutiile publice (sub control public) minister si agentii in subordine le transpun in practica. Impart, sub control public, banii publici. Sunt “ordonatorul”. De fondurile private, nu mai vorbim. Dar si ele sub un control foarte sever. In tarile dezvoltate si bine organizate, Educatia si Cercetarea sunt la mare cinste. Dau rezultate foarte bune, pentru ca sunt varful unor strategii vechi si foarte vechi, mereu imbunatatite. Sunt prioritati de rang maxim, foarte apropiate de apararea/securitatea nationala. Nici unui partid politic si nici statului/puterea publica nu ii convine aparitia unor mari mase de tineri care sa destabilizeze societatea, si nici sa emigreze, considerata rusine si blam suprem pentru tara. In Romania, dezastrul e cumplit. E sinucigas. Habar n-au contribuabilii cata incompetenta si rea-vointa le prada si fura banii. Nu sunt publice niciun fel de statistici. Numai cele de afara. O strategie corecta in Educatie, Stiinta si Tehnica, transpusa cu tenacitate, necesita un timp mai lung (1/2-1 generatie) si bani, dar e foarte profitabila pentru tara/cetateni. Politica nu se face numai cu soldati, cu voluntarism anarhic-dictatorial, fie si deghizat cu vorbe frumoase, ci cu creiere/strategi si in colectiv.

Coalitia va exista si mai departe, pentru ca miza e un pot mare, de peste 50%, care poate hrani toate gusturile. Semnalele in invatamant ridica deja mari semne de intrebare despre scopuri si competente. Au tras un semnal de alarma foarte ingrijorator. Societatea civila, nula, nu poate articula nicio idee cu impact public, care sa tempereze puterea in prostii, aventuri, incompetenta si targuri nelegitime.

Discutiile sunt mutate in alte topicuri, cu mai multe contributii, inclusiv ale subsemnatului. Nu pe toti ii doare capul tot timpul de UBB si de cele discutate aici. Iti sugerez sa le urmaresti, pentru ca privesc direct si UBB.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Ministere
Reply #1477 - May 3rd, 2012 at 4:30am
 
Dragă Ambler,

faptul că ni se sugerează că ar fi benefic ministerul X sau Y nu înseamnă că așa și este. Pentru că ministrul sau ministerul îți pot crea mari probleme, dacă nu sînt de treabă, vezi cazul în care domnul Marga ar redeveni ministru.

De aceea, este nevoie de o mai mare autonomie locală, ceea ce, desigur, nu înseamnă nerespectarea legilor sau a Constituției. De aceea este importantă eliminarea birocrației și așezarea sistemului pe baze sănătoase.

Într-adevăr, exodul creierelor este o problemă majoră, acest lucru este foarte adevărat.

Să nu uităm de coaliția DA, care s-a transformat în NU, fiind suficientă o ceartă între domnii Băsescu și Tăriceanu. Acum, situația este paradoxală: PSD este legat de PDL nu doar prin ideologie, ci și prin extrem de multe și mari interese. Dar la fel este și cu USL, un fel de DA între liberali și pesediști. Ca să nu mai vorbim de diferitele aripi și aripioare.

Îndrăznesc să fac un pronostic politic: în șase luni, guvernul va fi detestat, pentru că nu își va ține promisiunile, iar cel care va cîștiga va fi domnul Băsescu. Exact așa cum în 2000 s-a întors domnul Iliescu. Q.e.d.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Dupa lunga hibernare, trezire buimacă ?
Reply #1478 - May 3rd, 2012 at 9:58am
 
Nu pot da astfel de pronosticuri, pentru ca viitorul e foarte greu de descifrat. Mai ales la noi. Am urmarit Antena 3, pentru ca a dat informatii de negasit in alte mijloace de informare publice. Aici, Opozitia a avut cale libera de exprimare, dar redactorii au criticat-o si atentionat-o in fiecare saptamana, de multe ori foarte aspru. Cine n-a urmarit A3 mai mult timp, nu crede.

USL a promis o cu totul alta abordare a guvernarii. Unii reprezentanti de frunte ai fostei Opozitii au facut o figura buna. Dar nu sunt in guvernul actual, propus. Posibil, ca sa nu fie uzati politic, in asteptarea urmatorilor 4 ani. Dar in spatele vitrinei incepe sa iasa la iveala alta realitate.

Pentru ca am fost nemultumit de guvernul care a cazut, sper ca cel propus sa faca treaba buna. Dar propunerea de la MECTS m-a adus cu picioarele pe pamant: invatamantul a ramas un bonus pentru persoane potrivite altor criterii, desi s-a proclamat primatul competentei; ori, numirea de la MECTS e in discrepanta flagranta cu pioasele declaratii publice.

Nu cunosc calitatea altor numiri, dar tare ma tem ca naravurile, zise “balcanice”, se vor trezi din lunga hibernare si vor plezni iar interesul public.

Nu am judecat aceasta numire de pe pozitia “cine suntem noi (corpul profesoral din invatamantul public)”, nici de pe una in care am avea competenta politica de a face o astfel de numire. Nici la alti participanti la discutiile din FAR, n-am constatat asa ceva. Sunt in rand cu ceilalti.

Informatiile publice puse cap la cap aici ne-au aratat o realitate de perspectiva foarte ingrijoratoare, care contravine la vedere Interesului national - hotarare pentru promovarea unui invatamant, educatie si cercetare stiintifica, de calitate, gestionate de profesionisti care pricep, au experienta, pot, fara sa starneasca controverse si sa ridice semne de intrebare.

Pretentiile care stau in fata invatamantului, educatiei si cercetarii stiintifice, sunt uriase, in plan national si UE. Standardele europene si Procesul Bologna, impun transformarea, sau desfiintarea fabricilor de absolventi. Calitatea vietii noastre, cu atat mai mult.

Cred ca cei care au un cuvant de spus, habar n-au de acestea, prizonieri ai unor viziuni foarte inguste.

Invatamant, educatie si cercetare stiintifica (ultima, in mare suferinta, daca o raportam la economia de piata), aflate in Romania, in portofoliul statului, asa cum sunt, au dat rezultatele cele mai bune, desigur si ele stratificate, conform clasificarii in vigoare, cunoscuta (inca foarte laxa, contrar parerii celor care o considera incorecta). Au ponderea valorica cea mai mare.

Numerica, nu, ceea ce impunea si impune aducerea ultimei categorii, cea privata, daca vrea si poate, la nivelul public, care, si el, mai are mult, pana sa fie ceea ce trebuie. Mingea e in trenul politicienilor. Care si daca pricep.

Aceasta discrepanta nu o judec de pe pozitia deturnarii candidatilor de la invatamantul public spre cel privat. Ci respingand existenta a doua standarde foarte discrepante, daca luam in considerare clasificarea oficiala, cunoscuta, care au dus la un numar foarte mare de absolventi incompetenti, care si-au gasit locuri foarte bune pe toate palierele adminstratiei si institutiilor in subordine, unde fac legea si viitorul tarii.

Din aceasta cauza s-a incercat desfiintarea dublului standard: clasificare, finantare corespunzatoare, sau desfiintare pentru cine nu se conformeaza.

Nu putem accepta pericolul aducerii invatamantului, educatiei si cercetarii stiintifice, de calitate, asa cum este, la nivelul categoriilor inferioare. Logic si rational este sensul invers.

Timpul mi-e limitat, asa ca pun punct.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Program de guvernare - sectiunile pentru Invatamant
Reply #1479 - May 3rd, 2012 at 10:34pm
 
Învăţământ pre-universitar
- Gestionarea în condiţii optime a examenelor naţionale
- Reducerea abandonului şcolar inclusiv prin redeschiderea scolilor care au fost închise în mod abuziv
- Finalizarea programului de campusuri şcolare
- Formarea personalului din învăţământ prin programe POSDRU
- Asigurarea acoperirii normelor cu personal didactic titular în învătământ
- Eliminarea violenţei din şcoli
- Învătământ profesional racordat la piata muncii
- Programe adecvate pentru grupurile vulnerabile
- Programe pentru cei care au părăsit timpuriu scoala (programul celei de-a doua sanse)
- Autonomie pentru şcoli şi autonomie profesională pentru cadre didactice
- Implementarea programului „Şcoala de după şcoală”
- Adecvarea manualelor şcolare la noul curriculum
- Realizarea unui parteneriat corect cu autorităţile administraţiei publice locale

Învăţământ universitar
- Deblocarea posturilor din învăţământul superior
- Revizuirea cifrelor de şcolarizare
- Susţinerea doctoranzilor si post-doctoranzilor prin burse din programe POSDRU
- Regândirea criteriilor de promovare a cadrelor didactice în concordanţă cu realitatea sistemului de învăţământ românesc cu menţinerea calităţii drept condiţie primordială de funcţionare a sistemului de învăţământ
- Utilizarea mai eficientă si transparentă a resurselor
- Susţinerea cercetării ştiinţifice din domeniile cu potenţial de performanţă;
- Încurajarea prin mecanisme de finanţare a abordărilor interdisciplinare cu potenţial de aplicare în realizarea de produse;
- Susţinerea excelenţei ştiinţifice prin finanţarea adecvată, inclusiv a transferului tehnologic cu efecte în creşterea şi dezvoltarea economică.
- Utilizarea fondurilor structurale pentru dezvoltarea infrastructurii comune orientate pe cercetare sau tehnologie;
- Canalele de finanţare care să sporească conectivitatea dintre universităţi, institute de cercetare, agenţii şi companii pentru reducerea distanţei de la ştiinţă la aplicaţie;
- Asumarea cu prioritate de către Guvernul României a proiectului de construire a celui mai puternic laser din lume, unul din primele cinci cele mai importante proiecte de realizat din fonduri europene şi susţinut de către Consiliul Investitorilor Străini;
- Sprijinirea revistelor stiintifice românesti în vederea cresterii scorului relativ de influentă

M.E.C.T.S.
- Relansarea dialogului real cu organizaţiile studenţeşti
- Realocarea sumelor destinate obiectivelor de investitii, precum şi reparaţiilor capitale
- Reanalizarea obiectivelor de investiţii
- Recuperarea şi refacerea taberelor pentru elevi şi studenţi
- Reconsiderarea consiliilor consultative ale M.E.C.T.S. după consultarea universităţilor şi a partenerilor sociali
- Gestionarea eficientă şi transparentă a resurselor

Din

http://www.realitatea.net/guvernul-ponta-program-de-guvernare-usl-educatie-viole...


Cred ca sectiunea pentru Invatamant superior e un proiect de optimizare partiala a acestuia si de orientare mai accentuata spre produse finite. De alt buget si alta finantare pe student, nimic (ce semnifica "revizuirea cifrelor de scolarizare" ?), probabil, pentru ca bugetul catastrofic e batut in cuie anul asta. Nici despre adaptarea programelor analitice in concordanta marita cu marile investitii si cheltuieli ale statului, din acelasi motiv.

Probleme multe vor apare la transpunerea in practica. Vom vedea cat, cum si cu ce.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Politicienii si academicienii dorm în continuare
Reply #1480 - May 5th, 2012 at 3:19pm
 
Sincer, asemenea pronosticuri nu sînt dificile. Dacă se dorește menținerea actualei legi a Învățămîntului, care, să recunoaștem, a fost și ea impusă, nu se poate ca domnul Marga să revină la Educație. Fiindcă primul lucru pe care l-ar face ar fi să dea cu legea de pămînt. Nu am încredere în Antena 3, așa cum nu am încredere în absolut nici un post TV din România. Să nu credem că ni se arată întreg adevărul.

Și mai ales nu trebuie să avem încredere în foști. USL a fost deja la guvernare și la putere, la fel ca și PDL. Una este să faci o figură bună și alta este să îți respecți promisiunile. Nu s-a întîmplat acest lucru de peste 20 de ani. Ar fi naiv să considerăm că politicienii noștri s-au schimbat peste noapte.

Propunerea de la MECTS este răul cel mai mic, ba chiar aș spune că este un rău necesar. Dacă ar fi venit la Educație doamna Andronescu, ar fi încercat, de asemenea, să dea cu legea de pămînt. Așa, doamna ministru va încuraja învățămîntul privat, reducînd, cel puțin, numărul locurilor cu taxă de la stat. Un lucru absolut necesar, eu aș elimina definitiv taxele la universitățile de stat.

Referitor la celelalte numiri, să nu mai vorbim, este trist că un om ca domnul Ponta ajunge să fie premier. Să nu uităm că a fost nășit de domnul Iliescu.

Profesioniștii nu se amestecă în problemele Educației, deoarece știu că, momentan, nu există nici o posibilitate pentru o adevărată reformă. Avem nevoie mai întîi de oameni serioși, cărora să le pese.

Din păcate, tocmai UE este cea care ne spune că avem prea puțini studenți. Iar Bologna este o catastrofă.

Mă întreb: oare am fi avut aceste fabrici de absolvenți, fără interesul unora și complicitatea altora?

Nu politicienii decid, ci noi.

Normal că nu trebuie să permitem aberațiile, dar, din păcate, multora le convin aceste aberații, deoarece le aduc foarte mulți bani.

Cît despre programul de guvernare, orice om normal se ia cu mîinile de cap.

Să analizăm pe rînd:
 
Învăţământ pre-universitar
- Gestionarea în condiţii optime a examenelor naţionale
Ce înseamnă acest lucru??? Se ia șpagă ”normală”???

- Reducerea abandonului şcolar inclusiv prin redeschiderea scolilor care au fost închise în mod abuziv
De unde pînă unde se abandonează școala, dacă o instituție este închisă? Parcă aveam învățămînt obligatoriu.

- Finalizarea programului de campusuri şcolare
Adică mai multe ”licitații”, mai mulți bani ”albi” pentru zile negre etc.

- Formarea personalului din învăţământ prin programe POSDRU
Aoleu! Iar UE! Nici vorbă!

- Asigurarea acoperirii normelor cu personal didactic titular în învătământ
Și la salarii de 700 RON pe lună, îi și văd pe colegi alergînd și stînd la rînd să prindă un post.

- Eliminarea violenţei din şcoli
Vise. Aș conta mai mult pe cei șapte ani de acasă.

- Învătământ profesional racordat la piata muncii
Aici probabil se va învăța cum se sparge un lacăt, o ușă etc.

- Programe adecvate pentru grupurile vulnerabile
Deci ”licitații” speciale, din ce în ce mai bine.

- Programe pentru cei care au părăsit timpuriu scoala (programul celei de-a doua sanse)
Care vor plăti, bineînțeles!

- Autonomie pentru şcoli şi autonomie profesională pentru cadre didactice
Cum ar spune colegii din Marea Britanie: Wishful thinking.

- Implementarea programului „Şcoala de după şcoală”
Iată dovada cea mai bună că școala nu te învață nimic.

- Adecvarea manualelor şcolare la noul curriculum
Sigur, au și editurile nevoie de o ”mică” infuzie de capital. Și nu este normal să li se impună cadrelor didactice un anumit curriculum.

- Realizarea unui parteneriat corect cu autorităţile administraţiei publice locale
Deci se stă drepți și nu se discută, altfel adio finanțare.

Învăţământ universitar
- Deblocarea posturilor din învăţământul superior
Ei, aici se schimbă lucrurile. Există anumite posturi foarte atractive, care asigură obediența.

- Revizuirea cifrelor de şcolarizare
Adică mai mulți studenți cu taxă, probabil la universitățile particulare.

- Susţinerea doctoranzilor si post-doctoranzilor prin burse din programe POSDRU
Iar UE, O NU!

- Regândirea criteriilor de promovare a cadrelor didactice în concordanţă cu realitatea sistemului de învăţământ românesc cu menţinerea calităţii drept condiţie primordială de funcţionare a sistemului de învăţământ
Adică: stai drepți, te promovez, nu, poți să uiți, cum adică ești valoroasă/valoros?

- Utilizarea mai eficientă si transparentă a resurselor
Se va numi direct numele furnizorului acestor resurse, pentru o mai mare transparență.

- Susţinerea cercetării ştiinţifice din domeniile cu potenţial de performanţă;
Adică unele facultăți și, implicit, cadre didactice, vor deveni mai importante decît altele. Cea mai bună metodă pentru a se pune bazele unei ”competiții” corecte.

- Încurajarea prin mecanisme de finanţare a abordărilor interdisciplinare cu potenţial de aplicare în realizarea de produse;
Iar vom depăși producția record la hectar!

- Susţinerea excelenţei ştiinţifice prin finanţarea adecvată, inclusiv a transferului tehnologic cu efecte în creşterea şi dezvoltarea economică.
Concret: ai ceva de patentat? Super! Primești o mie de RON și cedezi patentul.

- Utilizarea fondurilor structurale pentru dezvoltarea infrastructurii comune orientate pe cercetare sau tehnologie;
Iar UE? Începe să fie cam mult, totuși.

- Canalele de finanţare care să sporească conectivitatea dintre universităţi, institute de cercetare, agenţii şi companii pentru reducerea distanţei de la ştiinţă la aplicaţie;
Iată că se profilează și circuitul liber al șpăgii în natură.

- Asumarea cu prioritate de către Guvernul României a proiectului de construire a celui mai puternic laser din lume, unul din primele cinci cele mai importante proiecte de realizat din fonduri europene şi susţinut de către Consiliul Investitorilor Străini;
Niște băieți deștepți au și stabilit cine, ce, unde, cînd, dar de ce??? Măcar este un obiectiv concret, cred că singurul. De UE nu mai spun nimic, deja îmi este silă.

- Sprijinirea revistelor stiintifice românesti în vederea cresterii scorului relativ de influentă
Ei, aici să vezi bătălii pentru ”creșterea scorului relativ de influență”!

M.E.C.T.S.
- Relansarea dialogului real cu organizaţiile studenţeşti
Dialogul dispare, ministerul va spune, studenții se vor executa. Formal, vor avea loc dezbateri cu liderii sindicatului studenților, ei, lor le va pica una-alta.

- Realocarea sumelor destinate obiectivelor de investitii, precum şi reparaţiilor capitale
Iar ”licitații”, spre bucuria unora.

- Reanalizarea obiectivelor de investiţii
Idem

- Recuperarea şi refacerea taberelor pentru elevi şi studenţi
Cam tot pe acolo

- Reconsiderarea consiliilor consultative ale M.E.C.T.S. după consultarea universităţilor şi a partenerilor sociali
Să vedem dacă vei avea influență. Vorba cuiva: dacă meriți, dacă nu, nimic!

- Gestionarea eficientă şi transparentă a resurselor
O glumă bună.

În consecință, lăsînd gluma la o parte, aștept cu interes următoarea schimbare de guvern, la toamnă. Deși sînt cam sceptic în privința noilor miniștri.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Ce presupune sa n-ai prejudecati si ce avantaje ai
Reply #1481 - May 5th, 2012 at 11:26pm
 
Domnule,

Nu ti-am sugerat sa ai incredere in Antena 3 (singura din RO afiliata CNN, si cu ratingul cel mai mare la cetateni, care au, sau n-au, incredere, dar se uita, probabil de prosti ce sunt). Eu am spus cititorilor, cu corectitudine, ce am vazut acolo. Am vazut mult mai multe.

La Antena m-am uitat din ianuarie. Nefiind plecat cu afaceri la Desda (Dresden), mi-am facut timp. Ma scuzi. Acum, foarte putin. Povestind despre Antena, am riscat cu buna stinta sa fiu judecat gresit, asa cum faceam eu insumi in trecut. Nu m-a infectat in niciun sens. Am aflat foarte multe lucruri despre care nu se spune nimic, am vazut ce au spus multi oameni din fruntea opozitiei si am mai vazut cum i-au facut de doua parale unii redactori pe liderii opozitiei. Poate nu are rost sa mai spun ca aici am avut sansa sa il vad de mai multe ori pe dl acad. Dinu C. Giureascu, o personalitate de prima marime in Romania, de mine recunoscuta. Si tot aici am avut posibilitatea sa il vad, si am daca imi fac timp, pe dl Marga, cate e de "smecher" cand refuza "elegant" sa raspunda intrebarilor redactorilor, cum nici liderii opozitiei nu s-au pretat. Asa am ajuns sa am avantajul sa pot compara puterea demisa cu ce spune si face inca opozitia. E un avantaj real, pentru ca imi da posibilitatea sa nu vorbesc dupa ureche. A fost o experienta pe care n-o regret. Fara sa vreau, am fost "in rand" cu opozitia. Dar nu cred ca se poate constata ca n-as fi independent, la fel ca anul trecut. Nu cred ca poate cineva sa spuna altfel.

Nu te intreb daca ai urmarit dezbaterile, pentru ca am inteles ca nu le-ai urmarit. Urmaritul nu dureaza 5 minute si e facut cu toata atentia. Cine nu poate, il priveste. Pe mine viata m-a invatat sa imi inving repulsia fata de multe prejudecati.

Cine e mai atent si are o "baza documentara", e cu increderea distribuita. Il intereseaza faptele, compara cu o experienta mai indeungata, cu ce vede pe viu, ia aminte la personalitati recunoscute in lumea noastra. Isi foloseste si bazele profesionala, culturala, educationala, si ajunge la o parere. E ca o ghictoare cu premiu. Cand esti interesat cu adevarat, face un efort. Judecatile de valoare nu sunt simplu de facut. Ai observat ca ele cer un volum insemnat de informatii brute, care trebuie citite sau analizate fara patima. Trebuie muncit.

Atat am avut de spus. Am spus prea mult.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Fără prejudecăți :)
Reply #1482 - May 6th, 2012 at 12:54pm
 
Dragă Ambler,

dar nici nu mă gîndeam să supăr pe cineva Smiley

Voiam doar să spun cît este de părtinitoare o televiziune. Dacă este afiliată la CNN, atunci este foarte grav, CNN manipulează din plin. Q.e.d.

Nici vorbă, cum să mă supăr, chiar te rog să faci afaceri la Dresden, în 4 iunie Smiley Mi-ar face plăcere să ne întîlnim.

Da, domnul Marga știe să evite întrebările incomode.

În ceea ce privește posturile de televiziune, eu nu mai am încredere în absolut nici unul. Toate urmăresc doar senzaționalul și nu îți oferă alternative. Există foarte puține emisiuni care pun punctul pe I. Și acelea, de regulă, sînt eliminate.

Nu, întotdeauna este loc pentru mai mult dialog Wink

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Cand n-ai incredere intro femeie, de ce totusi nu te astamperi ?
Reply #1483 - May 6th, 2012 at 2:27pm
 
N-ai inteles ce am spus. Iti mai spun, cu rabdare, odata.

Ca sa poti discuta, in tema, trebuie sa te documetezi. Ca sa te documentezi, folosesti sursele la indemana, urmarind si verificand in primul rand faptele. Apoi pui de la dumneata, cata experienta si cunostinte ai. Apoi filtrezi. Dupa care tragi concluzia.

Te documentezi la locul faptei, sau din alta parte ? Daca ma supar (şifonez) pe sat, nu ajung nicaieri.

Cand n-ai incredere intro femeie, de ce totusi nu te astamperi ? De ce ? E exact acelasi lucru.

In media RO am mult mai mare incredere, asa cum e ea, decat in alta. E aici si am toate instrumentele ca sa extrag ce ma intereseaza. Muncind. Am spus si cum. Cea de afara, in general, e pe langa probleme, pentru ca are alte probleme mai importante.

Aceste etape au trebuis sa le parcurga practic toti cei care discuta in FAR. Nu am constatat, in general, ca sunt slab documentati. Din contra. Deci ?

Ce e la noi, e joaca. Probleme e alta: oamenii nu citesc, nu sunt dispusi sa si verifice, scoala si familia ii invata deficitar, viata de zi cu zi ii abate de la dorinta de a sti prea multe. prioritatile existentei taie tot. Politicienii cunosc bine problema. Acesta e fondul pe care emisiunile tv le vin ca o manusa. Presa scrisa e mult mai bogata in informatii.

Am spus ca ceea ce e la noi e joaca. Daca nu ai auzit ce scandal zguduie UK, atunci poate iti gasesti timp pentru

http://infoportal.rtv.net/presa~info-1268488.html

In Romania, exista putere si opozitie. Acel post tv m-a ajutat sa imi completez cunostintele, sa aflu fapte cenzurate si sa vad ce declara opozitia, ca sa am o baza atunci cand masor distanta de la vorba la fapta; pentru ambele tabere.

Cred ca discutia a ajuns la un punct mort. Propun sa discutam altceva, cand e cazul.


P.S. Iti recomand prieteneste sa faci ceea ce fac aproape toti forumistii: sa iti acoperi observatiile, cat se poate, si cu citate/trimiteri http.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Dacă nu am încredere într-o femeie, nu mă complic
Reply #1484 - May 6th, 2012 at 7:20pm
 
Dragă Ambler,

am înțeles foarte bine Smiley

Sigur că trebuie să te documentezi, dar nu trebuie să iei de bun orice spune o televiziune. Există, cu siguranță, anumite date care pot fi folosite, dar acest lucru nu înseamnă că datele respective sînt neapărat cele corecte.

Și faptele pot fi și ele distorsionate. Am avut un caz concret la facultate, săptămîna trecută.

Mă documentez pe cît posibil la locul faptei, dar nu pot face acest lucru mereu. De fapt, pot să fac acest lucru în cele mai puține cazuri.

Cum spuneam și în titlu, dacă nu am încredere într-o femeie, nu mă complic.

Evident, pentru problemele învățămîntului din România, cea mai relevantă este mass media românească. Însă și ea prezintă multe lucruri în favoarea unora sau altora.

Îmi place să cred că nici eu nu sînt slab documentat.

Nu cred că este o joacă ce se întîmplă la noi. Un lucru concret este ideea cu laserul. Gîndul mă duce imediat la întrebarea justă: oare acel laser nu va putea fi folosit ca o armă???

Este adevărat că, din păcate, oamenii citesc foarte puțin. Tocmai de aceea și este atît de ușor să îi manipulezi. Iar cînd un om informat vine și încearcă să avertizeze oamenii, este privit ca un ”om cu probleme”, ca să mă exprim elegant.

http://infoportal.rtv.net/presa~info-1268488.html

Cunosc foarte bine problemele descrise în articol, exact la asta mă refeream și eu.

Sincer, nu cred că Antena 3 este un post în care poți avea încredere.

Aș fi interesat să aflu de scandalul care zguduie Marea Britanie. Este vorba cumva de telefoane?

Nu este neapărat necesară trimiterea la anumite surse. Eu de regulă nu sînt omul care să îi copieze pe alții. Este suficient să poți dovedi cele spuse. O să postez și linkuri, la timpul potrivit.

Dacă tot vorbim despre probleme: ce îți spune acronimul NWO?

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Poster, topic, FAR
Reply #1485 - May 7th, 2012 at 12:16am
 
Domnule,

“Dacă nu am încredere într-o femeie, nu mă complic”.

Esti un om fericit. Tine-o tot asa.

“Nu este neapărat necesară trimiterea la anumite surse. Eu de regulă nu sînt omul care să îi copieze pe alții. Este suficient să poți dovedi cele spuse. O să postez și linkuri, la timpul potrivit”.

Cum poti dovedi ? Vrei sa spui ca stii din neant stiri de factura celor care au fost postate in forum ? Vrei sa spui ca forumistii din FAR ii “copiaza pe altii” ? Cand faci afirmatii intro lucrare stiintifica, pe ce te bazezi ? Pe bibliografie nu te sprijini ? Este neaparata trimiterea la surse, de fiecare data cand poti. Fara “copiat” nu am sti mai nimic, altceva decat ce e in lighianul nostru. Chiar, n-ai aceasta problema ? Nu o ai, pentru ca n-ai folosit linkuri, citite, analizate si comentate corespunzator, pe propria raspundere. Mai ales intun forum ca acesta. Nu te-a pus deloc pe ganduri ca toti ceilalti fac trimiteri, pe care insa le-au comentat, pentru ca le-au citit si analizat oportunitatea ? Ai observat ca au capacitatea de intelegere si exprimare, limitate, sau chiar ca sunt prosti ? Sunt foarte destepti  si, de aceea, forumul asta nu are “adversari”. Intamplator, a fost preluat de presa, in afacerea Dumitrescu ? Intamplator, a fost terminusul afacerii ?

Dar “copistii” din Yahoo News, nu pe interviuri si linkuri isi fac posterele ? De unde, altundeva, sa stie/scrie/analizeze ?

Oricare dintre noi care a scris fara trimiteri “bibliografice” a sfarsit prin a nu mai fi citit/luat in seama.

Trebuie sa intelegi ca posterele trebuie elaborate riguros si muncite ca lumea. Le citeste foarte multa lume. Linkurile trebuie citite si bagate in poster critic. De foarte multe ori sunt esentiale. Posterele din topicul in care s-a scris foarte mult in aceste zile, sunt un exemplu tare de tot. De unde ear sa stim ce se intampla, daca nu de aici ? Cum am spus, le preluam muncite: citite si analizate critic. M-u-n-c-i-t-e !

“Sincer, nu cred că Antena 3 este un post în care poti avea încredere”.

Apropo de A3, ti-am sugerat si spus ca orice judecata trebuie sa ia in considerare toate datele disponibile. Altfel e incorect. Democratia cere sa ascuti toate partile, inainte de a emite pareri. In viata de toate zilele, e corect sa te auzi numai pe dumneata, intro discutie ? Mi-am spus parerea. Nu am incercat sa te conving, am explicat atunci cand mi-ai contestat parerile, fara argumente insa, pentru ca altceva decat “n-am incredere” nu am auzit/citit. Nu ma convingi. Oamenii de aici stiu bine care e adevarul.

Pentru ca dupa cele scrise cu rabdare de mine, mai pui problemele asa, discutia intre noi a devenit inutila.

Dar sa ma consideri asa cum rezulta din ce spui, este inacceptabil, gresesti si imi minimalizezi parerile, nu rezulta pe ce baze.

Sa avem grija sa nu stricam topicul. Sa nu mai umplem topicul cu discutii contraproductive si sa facem cititorii sa piarda timp. Pentru asta, solutia e simpla: am termina orice discutie. Te rog sa imi respecti optiunea.
Back to top
« Last Edit: May 7th, 2012 at 6:09am by N/A »  
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Nedumerire și dezamăgire
Reply #1486 - May 7th, 2012 at 4:18pm
 
Dragă Ambler,

chiar nu înțeleg ultimul tău mesaj de pînă acum.

Consider, totuși, că este de datoria mea să răspund.

Nu mă complic deloc, și chiar cu nici o persoană, dacă nu am încredere în persoana respectivă. Mi se pare un lucru absolut firesc și normal.

Dovezile sînt de multe feluri. Cum spuneam deja, poți să iei parte la anumite evenimente, în acest caz ești martor ocular. Sau poți afla anumite lucruri de la alții, pe care le consideri a fi adevărate, după ce verifici informația.

Nu este vorba de faptul că știu ”din neant” știri de genul celor postate în forum. Știu însă că politicienii ne mint cu nerușinare, și vor continua să o facă. Unul din cele mai recente exemple este ”reducerea” salarială de 25%. După ce se spusese că vor fi mărite salariile cu 50%. De unde știu? Foarte simplu: primesc lunar cu 25% mai puțin salariu! Nu este nevoie să îmi spună acest lucru nici o știre, o știu cel mai bine. Este un fapt.

Nu am afirmat niciodată că forumiștii i-ar copia pe alții, am spus că eu nu îi copiez pe alții, în sensul că nu regurgitez ceea ce spune mass media.

Cînd scriu o lucrare științifică, nu mă bazez neapărat pe bibliografie. Am o întrebare de baraj: oare nu mai putem crea nimic fără bibliografie? Oare cei dintîi învățați pe ce bibliografie se sprijineau? Nu cumva pe propriile lor cunoștințe? În altă ordine de idei, dacă un cercetător urmărește, să zicem, un șarpe, vede cu ce se hrănește, cînd vînează, cîte ouă depune sau cîți șerpi naște, ce lungime și culoare are etc., oare nu se cheamă știință? Trebuie neapărat să spună: X a zis, Y a spus, Z a afirmat? Și doar atunci este lucrare științifică?

Faptul că cei mai mulți fac anumite lucruri nu înseamnă că și eu trebuie să fac la fel.

Ceea ce însă chiar mă dezamăgește este felul în care afirmi că

Quote: Ai observat ca au capacitatea de intelegere si exprimare, limitate, sau chiar ca sunt prosti ?

Nu m-am îndoit și nu mă îndoiesc nici o clipă că pe acest forum scriu oameni inteligenți. Și nu mi-aș permite niciodată să acuz pe cineva. Și nici atunci nu l-aș numi așa cum sînt numiți forumiștii în citat.

Nu sînt de acord nici cu această afirmație:

Quote: Oricare dintre noi care a scris fara trimiteri “bibliografice” a sfarsit prin a nu mai fi citit/luat in seama.

Nu trebuie să fie așa. Depinde întotdeauna de persoana care scrie.

Nici o clipă nu am încercat să iau în derîdere fie și măcar 0.0000001% din ceea ce fac membrii acestui forum. Știu ce înseamnă munca de cercetare, pentru că și eu mă documentez. Scriu, printre altele, și articole, evident, alternative. Însă eu mă documentez direct de la sursă, nu din mass media. Desigur, nu exclud anumite trimiteri la mass media, mai ales în momentul în care pot dovedi manipularea. Uite un exemplu:

http://www.youtube.com/watch?v=WR7oBdgazJI

Quote: “Sincer, nu cred că Antena 3 este un post în care poti avea încredere”.

Antena 3, ai spus-o chiar tu, este afiliată cu CNN. Q.e.d.

De aceea am spus că nu am încredere în Antena 3, așa cum nu am încredere în majoritatea posturilor TV, radio și a ziarelor.

Exemplu concret: cazul Roșia Montană. Discuții aprinse, reportaje, interviuri, amenințări, procese. Perdea de fum. Adevărata miză nici nu este aurul. Sigur că băieții de la RMGC ne iau și aurul, altfel nu ar fi deștepți. Dar esențialul este altul: oamenii se uită la televizor ca la show, este distracție. Nu se gîndesc la ce se găsește dincolo de aparențe.

Eu nu minimalizez niciodată părerile altuia și îi respect pe toți. Cînd te angajezi într-un dialog, trebuie să te aștepți la păreri contrare din partea interlocutorilor.

În altă ordine de idei: NWO înseamnă New World Order. Un pericol care ne amenință pe toți.

Nici gînd să vreau să umplu spațiul cu discuții sterile. Mi-am spus doar părerea.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Spam
Reply #1487 - May 7th, 2012 at 8:30pm
 
Domnule,

Ti-am citit primele 2 randuri si m-am oprit. Probabil, te explici. Nu ai cu ce, pentru ca le-ai dovedit.

Cu dumneata, ti-am mai spus, nu mai am ce dialoga.

Iti atrag din nou atentia ca scurtcircuitezi topicul.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1488 - May 7th, 2012 at 8:46pm
 
Cu tot respectul: refuzul de a dialoga este neacademic și nu denotă respect față de alții.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Circ pe topic
Reply #1489 - May 7th, 2012 at 10:18pm
 
Domnule, ai aratat ce poti si ai spus ce ai avut de spus. Am luat la cunostinta si ti-am spus ca nu mai sunt interesat de consideratiile pe care le faci si mi le adresezi, si nici de de discutii cu dumneata. Am fost suficient de politcos si de rabdator. Daca erai politicos, asa cum ceri de la altii, intelegeai si terminai cu circul asta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #1490 - May 8th, 2012 at 6:52am
 
EXCLUSIV


Sebastian Lazaroiu la Discutia de Luni: Am auzit ca Marga a avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan

de Redactia Politic     HotNews.ro

Luni, 7 mai 2012, 20:52 Actualitate | Politic

"Am auzit ca avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan", a declarat sociologul Sebastian Lazoriu la Discutia de Luni, intrebat fiind ce a vrut sa spuna printr-o postare pe contul de Facebook in care a scris, in ziua nominalizarii lui Andrei Marga la externe, "Cum sa-l pui pe Andrei Muresanu ministru de externe"? Lazaroiu a evitat sa spuna clar daca sugereaza ca Marga ar avea dosar la CNSAS, spunand doar ca "ii placea sa semneze cu numele asta mai sonor". Intr-un interviu acordat HotNews.ro in ianuarie 2011, intrebat daca a semnat vreodata angajament cu fosta securitate sau a colaborat, Andrei Marga a raspuns: "Trebuie sa spun ca nici nu m-a chemat sa colaborez, nici nu am colaborat si n-am semnat nici un angajament vreodata. Deci stau senin in fata istoriei."

Asculta cele mai importante declaratii din cadrul Discutiei de Luni:

Descarca fisierul audio in format MP3

Fragment din Discutia de Luni

D.Tapalaga: La momentul nominalizarii lui Andrei Marga la externe ati scris pe Facebook Andrei Mursanu la externe. Nu inteleg.
S.Lazaroiu: Asa am auzit, ca avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan.
D.T: Adica?
S.L: Domnul Marga cred ca-si aminteste mai bine despre ce-i vorba.
D.T: Stati putin, ce vreti sa spuneti... ca nu inteleg nimic...
S.L: Ii placea sa se semneze cu numele asta mai sonor.
D.T: Costi Rogozanu va intreaba de-a dreptul altceva.
C.Rogozanu: Vreti sa spuneti ca are dosar si ca va aparea?
S. L: Nu stiu, habar nu am, trebuie intrebat CNSAS.
D.T: Pai spuneti ce stiti, ati scris ceva pe Facebook.
S.L: Eu spun ce-am auzit. N-am intrebat la CNSAS, ar trebui cerut la CNSAS sau alte institutii.
D.T: Aveti vreo informatie in directia asta?
S.L: Am auzit, stiti cum e, in targ lumea vorbeste. Poate am fost dezinformat. Am indolieli insa ca am fost dezinformat.

Ce a declarat Andrei Marga la HotNews.ro in ianuarie 2011

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12192591-exclusiv-sebastian-lazaroiu-discuti...

NB (Decizia nr. 1516/10.05.2007
)

.................

In fapt,

a) S.R.I. a predat dosarul informativ nr. I 245, perioada 1984-1989, intocmit pe numele domnului MARGA Andrei, pentru "relatii suspecte cu cetateni straini. Dosarul nu contine documente privind relatia titularului cu organele de securitate.

.............................

Trista tara, jalnic popor!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Circ?
Reply #1491 - May 8th, 2012 at 9:02am
 
Circ? Chiar nu înţeleg despre ce este vorba. A fost - sau s-a dorit - un dialog.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Circ pe topic
Reply #1492 - May 8th, 2012 at 9:56am
 
Domnule, ai aratat ce poti si ai spus ce ai avut de spus. Am luat la cunostinta si ti-am spus ca nu mai sunt interesat de consideratiile pe care le faci si mi le adresezi, si nici de de discutii cu dumneata. Am fost suficient de politcos si de rabdator. Daca erai politicos, asa cum ceri de la altii, intelegeai si terminai cu circul asta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Edmond Nawrotzky-Török
YaBB Newbies
*
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 36
Cluj-Napoca
Gender: male
Circ?
Reply #1493 - May 8th, 2012 at 8:34pm
 
Nu înțeleg despre ce fel de circ este vorba. Consider discuția încheiată.

Cu stimă

Edy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Unchiul Vanea - 1
Reply #1494 - May 8th, 2012 at 8:47pm
 
Alta lovitura de tun, alt tun.

Domnilor, cu Marga, promovat acum la...MAE se intampla lucruri ”ciudate”. Pentru restul tarii, pentru ca noi, de aici, i le cunoastem mai de demult si ne-am alarmat foarte serios de apucaturile cu care, intrun tarziu, a inmarmurit si parlamentul unei tari cazute in extazul respectivului.

In FAR au fost semnalate tangential, mai demult, dar cine a avut creier a priceput.

Unchiul nostru care ne-a parasit a dat alt recital la scena deschisa, in cea mai importanta institutie a republicii. A declansat un scandal public.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Unchiul Vanea - 2
Reply #1495 - May 10th, 2012 at 10:43am
 
Raspuns, dlui Sarbu


Motto
"Doi prorectori conduc lumea: Putin și Ratzinger".

Cine-o fi rectorul [sic !] ?Schita de orientare in acest teren spinos

Constitutia Romaniei, actualizata in 8.10.2008

"Art. 91: Atributii in domeniul politicii externe

(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege”.


Fara sa fim in secretele alesilor, nu e de crezul ca schimbari de prioritati in politica externa a unei tari pot fi proclamate si pot avea loc fara sa fie convenite de catre cele doua parti (presedintie, guvern). Mecanic, riscul este ca guvernul sa munceasca la acestea si sa se trezeasca la spartul targului ca presedintele nu e de acord sa angajeze tara (desi, pana acum a facut cel putin un pocinog). Cand esti membru al unor aliante, presununem ca imbunatatirea mecanismelor acesteia si a relatiilor interstatale sunt pe primul loc, mai ales ca 1.avem mai multe probleme cu UE, 2.nu folosim oportunitatile decat 1/10.

Deci, la acest capitol, in opinia mea, trebuia ori discutat din capul locului cu presedintele, ori, daca nu, atunci pentru inceput trebuia mers pe enuntarea principiilor clasice de mai sus; apoi urmand discutii pe tema unor ajustari, sau chiar schimbari.

Voluntarismul anarhic neprofesinist (neintentionat ? intentionat ?) al lui Marga a fost retezat, deocamdata, de dl Ponta, care a enumerat prioritatile clasice, rationale, de bun simt:

“Pozitia mea fata de angajamentele pe care Romania si le-a asumat in fata Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si in fata partenerilor din SUA este convergenta cu ceea ce si-au asumat pana acum presedintele si primul ministru. Aici nu o sa fie nici o schimbare de politica. Parteneriatul nostru principal este cu Uniunea Europeana, cu NATO, si sigur, cu SUA”, a spus premierul, citat de Agerpres.

L-a urekiat.Si acum, opiniile altora:

Avem un comunist. Cum procedăm?
http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012050871825/Parerea-mea/Avem-un-comunist...

Discursul ținut ieri în plenul comisiilor de politică externă de către Andrei Marga, noul ministru de externe, mi-a dat ceva fiori reci pe șira spinării, întrucât am avut senzația că ne întoarcem în urmă cu un sfert de secol, când direcțiile politicii externe românești pendulau între Moscova  și Beijing. Mare admirator al chinezilor și rușilor, deși a fost mulți ani bursier în Germania, chiar pe vremea lui Ceaușescu, Marga ne-a dezvăluit ieri, în premieră, modelul său politic:  "Putin este un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie atât de competenți". Nu a insistat în legătură cu competențele lui Putin, dar e clar că aceste nu țin de democrație, transparență , libertate de exprimare etc, principii pentru care românii au ieșit în stradă în decembrie 1989 și pentru care mulți au și murit. Ce-i drept, la vremea aceea, domnul, pardon, tovarășul Marga se bucura de privilegiile bursei sale din Germania care, potrivit cv-ului său oficial s-a extins pe perioada 1980-1994. Interesant este că deși îl admiră pe Putin, Marga îl urăște visceral pe Traian Băsescu, deși adesea liberalii l-au comparat adesea  pe liderul de la Cotroceni cu modelul politic al noului ministru de externe al României. Dar aceste lucruri, legate de trăirile interioare ale domnului Marga, contează mai puțin. Important este că noul șef al diplomației române a vorbit în fața parlamentarilor, minute în șir, într-un extaz nefiresc, despre China și Rusia, expediind relația și parteneriatul privilegiat cu SUA într-o frază pasageră. Dovedind că nu și-a făcut deloc lecțiile în legătură cu domeniul pe care urmează să-l gestioneze, Marga a vorbit de stagnare în relațiile cu Turcia, deși în decembrie 2011 România a semnat n parteneriat strategic cu această țară. Chiar dacă nu are cunoștințe, domnul Marga are viziune. Și una extrem de interesantă și incitantă am putea spune. ”Politica externă a României trebuie să fie elaborată după consultarea Parlamentului și, de ce nu, a populației în lărgime", a afirmat Marga, spre stupoarea unor parlamentari care au avut tangență cu diplomația. Prin urmare, liberalul Marga vrea o consultare generală a populației privind direcțiile majore în politica externă a țării. Să-l consultăm pe nea Ion dacă vrea sau nu scut antirachetă, dacă e de acord să intrăm în spațiul Schengen sau cum crede că trebuie revizuit Tratatul de la Lisabona: Interesantă viziune, nu-i așa? Suntem doar curioși ce vor conține telegramele trimise de către ambasadele de la București către cancelariile occidentale, după discursul domnului Marga din Parlament. Cu siguranță vor fi o lectură interesantă pentru liderii europeni, chiar dacă aceștia nu se ridică la nivelul țarului Putin, atât de admirat de noul șef al diplomației românești.

Iulia Nueleanu


Marga aruncă politica externă cu 25 de ani în urmă

Ministrul validat al Externelor, Andrei Marga, un om croit pentru profesorat și mai puțin pentru diplomație, are o viziune cel puțin interesantă despre orientarea României în politica externă. În luările sale de cuvânt în cadrul audierilor din Parlament pentru preluarea acestei funcții, dar și în zilele ce au precedat acest moment, Marga a făcut o serie de declarații și aprecieri după care se va ghida politică externă a României în acest mandat. După ce în urmă cu câteva zile a vorbit despre gestionarea deficitară de către MAE a relației cu China, Rusia pare să fie principala atracție pentru proaspătul ministrul al Externelor. „Am avut amândoi, cu domnul Crin Anton, ocazia să fim primii vizitatori la Putin ca premier, acompaniindu-l pe premierul Radu Vasile. Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi sa fie la fel de competenți. Doi prorectori conduc lumea: Putin și Ratzinger. Sunt multe acorduri cu Rusia, ele cam stau în rafturi. Trebuie să facem ca și populația din Rusia să știe ce e România actuala și romanii să știe ce este Rusia actuală”, a declarat Marga în timpul audierilor. O stimă deosebită pentru o formă de „dictatură constituțională” marcată de circa de 13 de ani de venirea la putere a președintelui-premier Vladimir Putin. Nici momentul nu  a fost ales aleatoriu, deoarece ieri a avut loc, la Kremlin, ungerea pentru a treia oară la conducerea Rusiei a noului „țar” de la Moscova printr-un artificiu constituțional speculat de acesta. Dar admirația pentru cultul personalității lui Putin nu este singur „atuu” al lui Marga. Acesta s-a lăudat în fața comisiei și cu o bună relație cu prieteni din cercului acestuia. „Există multe idei preconcepute în Rusia față de noi și invers. Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care îmi spunea că rușii cred că România vrea să cucerească teritorii. Și i-am arătat cât de greșita e această percepție. Aceasta idee nu există indiferent cine e la guvernare”, a declarat Marga. Acesta nu a spus însă prea multe despre parteneriatele strategice pe care le România cu țări ca SUA, Polonia sau Franța iar despre Turcia, Marga a afirmat că este o „relație în stagnare”, deși în urmă cu numai câteva luni România și Turcia au semnat un parteneriat strategic. „Prima observație se referă la admirația pe care o aveți pentru Rusia și China. Vorbiți cu plăcerea despre asta, n-am văzut nimic despre SUA, doar o frază și vreau să îmi spuneți cum vedeți aprofundarea relației cu SUA, o relație fundamentală”, l-a întrebat deputatul PDL, Sever Voinescu, membru al Comisiei pentru Politică Externă.

Pe relații
Punerea în fruntea MAE a lui Marga poate fi pusă doar pe seama unei relații speciale pe care acesta o are cu mediile universitare din Germania acolo unde a făcut studii și a publicat mai multe articole de filozofie. Andrei Marga, a declarat, săptămâna trecută, la sediul USL, că cel care vine la acest minister trebuie să împrospăteze complet ceea ce este acolo, pentru că acţiunea instituţiei este cam prăfuită, birocratică. „Primul lucru pe care trebuie să şi-l propună cel care vine la acest minister, aşa cum arată acest minister astăzi, este să împrospăteze complet ceea ce este acolo, pentru că, dacă ne uităm şi pe site-uri, dacă ne uităm la acţiunea ministerului, e cam prăfuită, e cam birocratică, formală, iar efectele în viaţa românilor sunt micuţe”, a declarat Marga. El nu s-a a abținut să facă alte remarci de prost gust referitoare la diplomați români care ar fi primit delegații din SUA îmbrăcați cu „cămăși transpirate”.

Mădălin Necşuţiu


Daca ”Politica externă a României trebuie să fie elaborată după consultarea Parlamentului și, de ce nu, a populației în lărgime", Marga ar primi o palma usturatoare de la romani, pe Sindromul Putin, si, ca titular al MAE, nota 1.

"Trebuie să facem ca...romanii să știe ce este Rusia actuală”.

Semidoctul trebuie sa stie ca romanii cunosc problema, chiar daca nu cum ar vrea el: sedintele din fiecare vineri, cand presa rusa primea indicatii de la dl Putin ce e voie sa scrie, sutele de ziaristi morti in timpul mandatelor domniei sale, sutele de mii de rusi care au manifestat pasnic si violent contra felului cum s-au desfasurat ultimele alegeri, si rapoartele observatorilor internationali, manifestatiile care continua.

Daca tinea neaparat sa vorbeasca despre Rusia, trebuia sa inceapa prin a-si declara respectul fata de poporul rus si intelectualitatea acestui popor, si sa spuna ca o politica pragmatica, in interesul Romaniei, incearca totusi sa treaca peste cele semnalate mai sus si sa dezvolte relatii economice corecte, reciproc avantajoase. Atat. Singurul exemplu care poate fi luat de la dl Putin e ca pazeste cu biciul resursele naturale ale Federatiei. Desi, din presa (“Adevarul” din 23.04.2012) am aflat ca, mai nou, si The Bureau of Investigative Journalism (TBIJ), o asociaţie neguvernamentală cu sediul în Londra, il suspecteaza ca ar fi cel mai bogat om din lume. Ca titular MAE, Marga ar fi trebuit sa vorbeasca de accentuarea relatiilor cu tarile Spatiului atlantic: USA, UK, F, D, I, E, pentru ca suntem piticii acestei lumi atlantice pentru care a optat poporul roman, in care avem interese de nepermis a fi omise, multe dictate de milioane de cetateni romani, care, nu se stie de ce, au ales sa plece cu traista in spate in Vest, nu in Est, iar acolo traiesc la alte standarde, chiar daca nu sunt de miere, dar au si ajutat foarte mult Romania. Omiterea si a acestui aspect este o insulta grosolana adusa lor si noua. Faptul ca nu a vorbit nimic despre conationalii nostri, sau despre cooperarea din cele doua spatiii aliate, le vad, in contextul investiturii, extrem de condamnabile, pentru ca decridibilizeaza grav tara.

Ministerele economice sunt cele care dau şah cooperarii, pentru ca ele au de oferit ceva palpabil, nu linguşeli. Aici, vorbrele goale si linguşelile, nu ţin, pentru ca oricine plateste, vrea ceva palpabil, care ii trebuie lui.


Lasand la o parte interese economice, corecte, alegaţiile primitive si nechibzuite ale lui Marga imi starnesc greata si, personal, le iau ca un avertisment foarte serios pentru Romania.

Sincer, personal nu cred ca avem de-a face cu un comunist. Dar asta n-are importanta.


Prezentul nu poate veni decat din trecut, ne spune dl Sarbu pe EDUCER:.
.................
In fapt,

a) S.R.I. a predat [b]dosarul informativ nr. I 245, perioada 1984-1989, intocmit pe numele domnului MARGA Andrei[/b], pentru "relatii suspecte cu cetateni straini. Dosarul nu contine documente privind relatia titularului cu organele de securitate”.
.............................

- Am inteles ca dl Sarbu are un document, Decizia nr. 1516/10.05.2007. Din acest document surprinzator, postat pe EDUCER si aici, mai sus, nu poate rezulta decat ca Marga a lucrat peste capul Securitatii.

- Marga nu a fost si nu este cunoscut ca dizident. Nu s-a manifestat vreodata asa.

- Nu critica fosta Securitate, iar pe regimul comunist, care l-a lansat, foarte rar.

- Dar din relatari ale mai multor cunoscuti si fosti ofiteri ai fostei Securitati, rezulta ca era/fusese vechi colaborator al Securitatii. In Cluj e, neoficial, publica.

- Cred ca intreaga problema e cunoscuta de suficienti oameni, pentru ca sa poata fi lamurita.

- Intrebari posibile: pana cand a fost in atentia Contraspionajului si daca mai exista documente. Oamenii traiesc.

- Cred ca discursul lui Marga nu a putut scapa nici cunoscutului istoric si analist politic pe probleme de securitate dr. Larry Watts, care are acces la arhive relevante. Domnia sa ar trebui sa rezolve cuadratura cercului acestei probleme, pentru ca poate. Ar fi un alt gest de respect pentru romani si Romania, posibil, cu o arie mult mai larga, din partea stralucitului specialist si analist, care ne cunoaste foarte bine (l-as face Cetatean de Onoare al Romaniei). Ar fi oportun. Domnia sa a afirmat public ca nu este exclus (se gandeste) sa scrie un capitol despre UBB, in noul tom pe care il pregateste.

- Dl general SRI (r) Aurel Rogojan, devenit un publicist si analist foarte documentat si dur (fosta putere a simtit-o din plin), care a avut functii de frunte in Contraspionaj, ar avea un cuvant greu de spus in rezolvarea cazului.

- Exista suficiente posibilitati pentru a lamuri problema si in afara cercului specialistilor, daca exista vointa.P.S.
- Consider comentariul de mai jos o buna "punere in pagina". Vine de la un gazetar cunoscut (si pentru marea "dragoste" pro-portocaliu).
http://www.adevarul.ro/financiar/media/CTP_despre_ministrul_Marga-_Nu_avea_ce_sa...

- Intro emisiune de dupa ora 19, B1tv a prezentat publicului roman un documet eliberat de CNSAS in 2007, prin care raspundea solicitarii legale a dlui Sarbu, de a-l verifica pe Marga. In raspuns, CNSAS preciza ce este in posesia unui DOSAR, nu o coala de hartie, predat de SRI: dosarul informativ nr. I 245, perioada 1984-1989, intocmit pe numele domnului MARGA Andrei, pentru "relatii suspecte cu cetateni straini. Dosarul nu contine documente privind relatia titularului cu organele de securitate”.

De asteptat, un clănţău, de serviciu sunt prezenti peste tot, a marşat să spună ca asa si pe dincolo n-a facut politie politica; omitand ca mai este o varianta. Statistica arata că cele mai improbabile evenimente au si ele dreptul la viaţă.

- Chestia haioasa e ca B1tv a solicitat documentul, nu reusesc sa inteleg de cine sfatuit, direct de la CNSAS. I s-a remis, probabil foarte repede (1 zi ?) si i s-a spus ca din 2007 au intrat alte documente in baza de date “ISI”.

- DOSARUL a fost intocmit, mai mult ca sigur, pentru ca baron Hyeronimus (Muenchhausen) facea bişniţă cu cafea şi blugi. Numai dl Sarbu, FAR si redactori de la B1tv, nu vor sa priceapa.


Urmeaza:

"Omul care a sărutat mâna calului" - consemnări & conotaţii (independent)
Back to top
« Last Edit: May 15th, 2012 at 8:43pm by N/A »  
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1496 - May 10th, 2012 at 11:16am
 
Adevarul este ca Marga le-a luat mintile multora ! Asa cum si d-na CD a luat mintile catorva si lui Ponta. De ce oare Marga "s-a invartit " la UBB atat de bine si de ce ziaristii de la realitatea & ziaudecj ii fac lui Marga un lobby atat de serios ramane deocamdata o enigma. Ceea ce vad eu ca o schimbare in bine la d-l Marga ( nu stiu daca habilitarea il incadreaza la categoria prof. univ.) este faptul ca si-a adaptat discursul - il intelege lumea ordinara, cat de cat. Va amintiti ce discurs filozofic avea Marga cu multi ani in urma ? Sincer, ar fi de analizat acum coerenta lui de atunci, avand in vedere cuvintele si metaforele pe care le folosea. Mi se parea penibil... totusi, unii il mai considera un mare reformator al scolii romanesti. Rusine acelora ! A dat drumul la locuri cu taxa in inv. de stat in loc sa desfiinteze inv. particular.  Personal cred ca a facut foarte mult rau... dar , orice pasare pe limba ei piere... se spune ca si Napoleon a patit conform acestei zicale... sa speram ca "va pieri"  ca ministru al externelor, cat de curand.. deja a inceput cu o gafa de proportii...penibil. Nu este usor sa fii diplomat, iar Marga nu este diplomat. Nu a fost si nu are sanse sa fie. Daca a fost spion nu mai conteaza ptr ca UBB in mod rusinos l-a apreciat pozitiv atat de multi ani. Sa cada spectaculos, asta imi doresc. Pentru invatatura altora. Non-valorile nu trebuie sustinute cu orice pret pentru interese personale sau din frica. Sa asteptam cu speranta, Marga va cadea spectaculos.
Cu cat mai curand, cu atat mai bine ! Imi pare rau sa aud ca auditul de la UBB a fost "apa sfintita" !
Back to top
« Last Edit: May 10th, 2012 at 7:19pm by naivul »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


In fapt
Reply #1497 - May 11th, 2012 at 7:48am
 
Ministrii sunt audiati in comisiile de specialitate ale parlamentului.

In tarile bine asezate pe drumul democratiei, sunt interogati pentru clarificarea tuturor aspectelor care ii privesc: personale si profesonale; daca se ivesc suspiciuni, nu sunt acceptati.

In acest caz, suspiciuni pleneaza din cele continute in documentele probate de CNSAS; din trecutul dictatorial-comunist al personajului si stim ca activistul UTC/ASC/PCR cu functii de raspundere in Cluj si in CC al UTC (era si prieten apropiat al tov. Nicu Ceausescu), a scis la un moment dat, cand i-a venit randul (8 mai 1984), Laudatio anual pentru partid si Conducator, retinem ca postat si in FAR.

Dupa 1989 a fost rector al UBB o perioada mai lunga decat Ion Iliescu in fruntea tarii, unde si el a avut o comportare abuziva, dictatoriala. A fost ministru al Invatamantului, promovand idei extrem de contraproductive pentru invatamantul mediu si superior, prin acestea a provocat instabilitate in tara (nemultumirea milioanelor de tineri si parinti), iar...PSD a fost cel care le-a corectat partial, si a fost cel care a stat in spatele caricaturii de manual de istorie a Romaniei, nu intamplator scris de clujeni si stampilat ok de referenti tot clujeni, provocand o furtuna in parlament si cele mai competente observatii din partea...PSD.

In FAR s-a semnalat ca, administrator al unei institutii publice de invatamant, nu pronunta numele tarii unde a avut si castigurile materiale substantiale, desigur e vorba de Romania, si nici n-a dat respectul cuvenit institutiei publice si statului respectiv, in diverse moduri, cel mai la vedere fiind absenta drapelului national pe frontispiciul cladirii centrale a UBB, sau siluirea lui intrun colţ al cladirii.

A scris mult si a umblat mult pe spesele acestui stat si ale contribuabilului amarat. Activitatea stiintifica ii este foarte slab cotata international, desi a avut la dispozitie conditii exceptionale de munca si afirmare. A promovat idei si curente falite („globalizarea”, sifon de valori de la statele slabe, la cele dezvoltate). Nu cunosc sa se fi incurcat in Filozofia lui Lucian Blaga. La partea didactica, alte gherle, adunate in timp; si ele semnalate in FAR. CV-ul ii reflecta foarte partial datele personale si profesionale.

Cand a fost silit sa plece din fruntea UBB, prin alegeri partial democratice (atunci cand ne-am exprimat votul, noi am cunoscut foarte partial, total nesatisfacator, starea reala a institutiei si raspunderile in gestionarea acesteia), a plecat din tara, neacceptand barbateste sa stea la dispozitia auditului ministerului.

Discursul din comisia de politica externa a parlamentului tarii a fost asemanator unuia de activist din Partidul comunist al Republicii Moldova, care in Romania starneste repulsie. Noul Laudatio, adus acum lui Putin, l-a descalificat si mai mult.

Nu il recomanda si nu are calificarea necesara.
Back to top
 
 
IP Logged
 
sebi77
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 328
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1498 - May 11th, 2012 at 1:51pm
 
Ceva vesti legate de raportul de control de la UBB?  Noul rector zicea ca-l face public!

Sper sa nu fie nevoie sa ma judec  iara cu MEdC.....

Pentru conformitate :

http://www.luxorcomp.ro/sebi/2412_2008/2008%5b1%5d.08.01=BS.vs.MedC.Legea.544.pd...
Back to top
 
sebi1977ro  
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Legea 544/2001 n-a fost abrogata ! Nici naravurile balkanice !
Reply #1499 - May 11th, 2012 at 4:46pm
 
1. “Ceva vesti legate de raportul de control de la UBB?”.

UBB – nimic !

MECTS – nimic !


2. “Noul rector zicea ca-l face public!”.

Nu stim daca i-a parvenit. Nu am stiut, oficial, nimic, despre insusi controlul, ceea ce a fost si este inadmisibil. Un comunicat, de sămânţă, n-am vazut !


3. In curand se fac 2 luni de cand controlul s-a terminat. Documentul constatator putea fi gata intro saptamana.

5 cetateni din Directia economica au demisionat. Acum, ca rectoratul a revenit cu privirie la cei 3 candidati pentru decanie la Economice, initial respinsi, dar daca cei 5 cer reprimirea, pentru ca si ei au dreptul sa se “razgandeasca” ?

Dle Bădiţă, interventia dv aici e oportuna. Un demers similar celui de data trecuta, tot cu legea in mana, ar fi un castig insemnat pentru invatamant, pentru universitari, pentru banul public, si un halt pentru politicianism nociv, universitar, sau mai mult.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 58 59 60 61 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)