Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
We've upgraded to YaBB 2!


Pages: 1 ... 59 60 61 
Despre UBB - Cluj vorbim doar aici! (Read 286427 times)
Ambler
Ex Member


Periculosul Unchi Vanea
Reply #1500 - May 13th, 2012 at 9:57am
 
In EDUCER circula o noua stire despre dezastrul UBB, pe cale de a fi mutat de o mana măiastră la MAE.


1. Versiunea ziare.com (semnalata de EDUCER)

http://www.ziare.com/andrei-marga/ministrul-afacerilor-externe/petru-bogatu-fili...


Petru Bogatu: Filipov, prietenul lui Marga si Putin, este colonel GRU

Petru Bogatu, un analist moldovean, arata ca Vladimir Filipov, "prietenul" noului ministru de Externe de la Bucuresti, Andrei Marga, si al actualului presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, este colonel GRU, Serviciul de Informatii Externe al Armatei Ruse.

Intr-un comentariu publicat de Jurnal de Chisinau, Bogatu enumera faptele care se stiu despre Vladimir Filipov, numit prieten de catre Marga in timpul audierilor de la Parlament.

Asadar, Vladimir Mihailovici Filipov, "un individ scund si imbracat de cele mai mult ori intr-un costum gri, a fost ministru al invatamantului in Rusia din 1998 pana-n 2004", numit la insistenta comunistilor. Filipov ar fi avut, potrivit lui Bogatu, porecla de "ministru al prieteniei popoarelor", intrucat intreaga sa viata profesionala este legata de Universitatea Prieteniei Popoarelor "Patrice Lumumba" din Moscova, patronata de Serviciul de Informatii Externe al Armatei Ruse (GRU).

"Fondata in 1960, aceasta institutie de invatamant superior, unde isi faceau studiile preponderent tineri din tarile Africii, Asiei si Americii Latine, era o adevarata forjerie de cadre pentru spionajul militar din URSS. Practic, nimeni nu putea fi inmatriculat la 'Patrice Lumumba' fara a fi racolat in prealabil", continua Bogatu. Unul dintre studentii acestei universitati a fost insusi celebrul terorist international Ilici Ramirez Sanchez, zis Carlos Sacalul.

Vladimir Filipov a fost absolvent si apoi salariat al Universitatii, doctor in matematica, secretar al comitetului de partid al Universitatii "Patrice Lumumba", iar dupa disparitia URSS a devenit rector.

Bogatu aminteste ca ziarul "Moskovski komsomolet", in urma unei investigatii jurnalistice a lui Mark Deitch, a demonstrat ca ministrul Vladimir Filipov este colonel GRU.

Analistul moldovean incheie exprimandu-si increderea ca "filozoful de marca, politicianul experimentat si crestinul practicant Andrei Marga este un bun roman care, in opinia mea, nu are cum sa vanda Basarabia rusilor".


Comentarii

Ultima afirmatie, din materialul de presa ziare.com, care ii apartine dlui Bogatu,

"...crestinul practicant Andrei Marga este un bun roman care, in opinia mea, nu are cum sa vanda Basarabia rusilor"

nu poate fi decat o ironie. Cine poate crede ca in cercurile pro-Europa de la Chisinau, declaratia sfidatoare a lui Marga, in parlament, cum spuneam, de activist PCM, nu a starnit greata adanca si nu a batul clopotul in dunga?


Cine este dl Petru Bogatu (schiţă)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_Bogatu

Dl Petru Bogatu este un analist politic cu pregatire academica solida in problema in discutie, mai ales ca este român moldovean din stanga Prutului. Fratii nostri de dincolo, care au avut foarte multe victime in ultimii 70+ ani in ciocnirile cu Imperiul,  nu au cum sa nu cunoasca foarte bine Lupul.

Dl prof. Bogatu este intervievat frecvent de postul de radio national/public roman.

Dl prof. Bogatu ne-a facut un hatar si din tolba cu jucarii a scos una, pentru noi, vazand cum ceea ce este numita “societate civila din Romania”, bajbaie, sub spectrul batjocurii la care continua sa fie supusa de catre o alta aripa a asa-numitei “clase politice”, zisa si “romaneasca”.
2. FAR/UBB prezinta versiunea dlui Petru Bogatu – originalul

http://bogatu.voceabasarabiei.net/?p=2001

Din capul locului: e de o ironie fina, pentru ca nu vrea sa se implice in “afacerile noastre interne”. Dar termina si mai fin. Da cu toporul, cu o mare fineţe. E un avertisment, pentru om, pana la bou (bou sa fii, sa nu intelegi).

Dl Bogatu ne spune:

Colonelul GRU, prietenul comun al lui Marga şi Putin

Aşadar, ministrul de Externe al României, Andrei Marga, are prieteni comuni cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin. Persoana care îl leagă pe noul şef al diplomaţiei de la Bucureşti de liderul de la Kremlin se numeşte Vladimir Filippov.

Prorectorii care conduc lumea

Mass-media de la Bucureşti se arată contrariată de declaraţiile trăsnite făcute de Andrei Marga în discursul său dinaintea învestirii. Agenţiile Agerpres şi Hotnews, canalul de televiziune B1, cotidienele „Evenimentul Zilei” şi „România Liberă” relatează că noul ministru de Externe îi ridică o adevărată statuie liderului de la Kremlin. Marga susţine, de exemplu, că „Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa şi de la noi să fie la fel de competenţi. Doi prorectori conduc lumea: Putin şi Ratzinger”.

Într-un comentariu apărut la 9 mai în „Evenimentul Zilei” şi intitulat: „Andrei Marga – pacostea de la Externe”, se afirmă că, în timpul audierilor în comisii, a uluit mai ales discursul sau puternic pro-Est, cu termeni măgulitori la adresa Rusiei şi a Chinei. Marga a remarcat în timpul audierilor „stagnarea relaţiilor cu China, Rusia şi cu alte ţări”.

Potrivit autorului comentariului din ziarul bucureştean, Paul Ciocoiu, noul ministru de Externe al României anunţă clar abandonul Basarabiei în braţele Moscovei. „Exista multe idei preconcepute în Rusia faţă de noi şi invers. Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care îmi spunea că ruşii cred că vor să cucerească teritorii. Şi i-am arătat cât de greşită e această percepţie. Această idee nu există indiferent cine e la guvernare”, a spus Marga.

Concluziile pe care le trag acum toţi criticii noului ministru de Externe sunt, de bună seamă, în măsură să-ţi dea fiori. De aceea, ca să vedem ce hram poartă dl Marga, haideţi să ne dispensăm de orice comentariu străin şi să ne bazăm doar pe textul discursului său. Unde mai pui că noul ministru de Externe ne dă şi un nume concret. El aminteşte de amicul său rus, „Filipov”, care a fost ministru la Putin şi este, chipurile, şi astăzi prietenul liderului de la Kremlin. Cine-i, deci, persoana care l-a întărit pe dl Marga în opiniile sale frumoase şi nepreconcepute despre Rusia?

În umbra şacalului

Vladimir Mihailovici Filippov, un individ scund şi îmbrăcat de cele mai mult ori într-un costum gri, a fost ministru al învăţământului în Rusia din 1998 până-n 2004. Fusese desemnat în această funcţie la insistenţa comuniştilor lui G. Ziuganov. Era poreclit pe atunci „ministrul prieteniei popoarelor”. Şi nu întâmplător.

Toată viaţa matură a lui Filippov este legată de Universitatea Prieteniei Popoarelor „Patrice Lumumba” din Moscova, patronată de Serviciul de Informaţii Externe al Armatei Ruse (GRU). Fondată în 1960, această instituţie de învăţământ superior, unde îşi făceau studiile preponderent tineri din ţările Africii, Asiei şi Americii Latine, era o adevărată forjerie de cadre pentru spionajul militar din URSS. Practic, nimeni nu putea fi înmatriculat la „Patrice Lumumba” fără a fi racolat în prealabil.

Deloc întâmplător, la Moscova, Universitatea „Prietenia Popoarelor” era poreclită „lumumbarium”. Studentul ei a fost, de altfel, celebrul terorist internaţional Ilici Ramirez Sánchez, zis Carlos Şacalul. În cartea sa, intitulată În umbra Şacalului. Carlos şi iniţiatorii terorismului internaţional, publicată în martie 2002 la editura Christoph Links din Berlin, scriitorul şi jurnalistul german Oliver Schröm, utilizând ca surse documente ale Ministerului pentru Siguranţa Statului al RDG, a demonstrat fără putinţă de tăgadă că acesta a fost unul dintre cei mai sângeroşi asasini ai secolului.

Efectul politrucului

Printre colegii lui Carlos Şacalul de la universitate s-a numărat şi Vladimir Filippov. Viitorul ministru a fost bursier, iar apoi salariat al universităţii cu pricina. Deşi a ajuns doctor în matematică, Filippov nu este savant, ci politruc. Mai mulţi ani, sub puterea sovietică, el a deţinut funcţia de secretar al comitetului de partid al Universităţii „Patris Lumumba”, iar după dispariţia URSS a devenit rector.

Un detaliu curios. La sfârşitul deceniului al nouălea, ziarul „Moskovski komsomoleţ”, în urma unei investigaţii jurnalistice, a demonstrat că ministrul Vladimir Filippov este colonel GRU. Şi nici nu-i de mirare, având în vedere profilul Universităţii „Prietenia Popoarelor”. Ar mai fi de adăugat că autorul articolului care l-a demascat pe „prietenul” dlui Marga este nimeni altul decât cunoscutul şi reputatul investigator Mark Deitch. Acest jurnalist de forţă de la Radio „Svoboda”, acum o săptămână, şi-a pierdut viaţa în Indonezia, salvând un copil de la înec.

Orice s-ar spune, filozoful de marcă, politicianul experimentat şi creştinul practicant, Andrei Marga, este un bun român care, în opinia mea, nu are cum să vândă Basarabia ruşilor. Personalitate puternică şi creativă, a făcut o carieră fulminantă. Odată cu numirea sa în postul de ministru de Externe, el urcă foarte sus în ierarhia politică a ţării. Totuşi, ca expert în materie de educaţie, dl Marga ar trebui să cunoască principiul lui Peter de dr. Laurence J. Peter şi să-şi ia măsuri de precauţie. Potrivit lui, „într-o ierarhie, fiecare salariat tinde să urce până la nivelul său de incompetenţă”.


Comentarii

Citind analiza completa a dlui prof. Bogatu, putem completa observatia de mai sus

Ultima afirmatie, din materialul de presa ziare.com, care ii apartine dlui Bogatu,

"...crestinul practicant Andrei Marga este un bun roman care, in opinia mea, nu are cum sa vanda Basarabia rusilor"

nu poate fi decat o ironie. Cine poate crede ca in cercurile pro-Europa de la Chisinau, declaratia sfidatoare a lui Marga, in parlament, cum spuneam, de activist PCM, nu a starnit greata adanca si nu a batul clopotul in dunga?


cu

Personalitate puternică şi creativă, a făcut o carieră fulminantă. Odată cu numirea sa în postul de ministru de Externe, el urcă foarte sus în ierarhia politică a ţării. Totuşi, ca expert în materie de educaţie, dl Marga ar trebui să cunoască principiul lui Peter de dr. Laurence J. Peter şi să-şi ia măsuri de precauţie. Potrivit lui, „într-o ierarhie, fiecare salariat tinde să urce până la nivelul său de incompetenţă”.

Cum spuneam, bou sa fii, sa nu intelegi mesajul si avertismentul venit din cealalta Romania, azi numita Republica Moldova, care, se pare, stie si poate sa se apere mult mai bine impotriva infiltrarii straine.3. Alte comentarii

Era ma mintea cocosului ca Filippov e ofiter de informatii. E al celui mai profesionist serviciu rus si printre cele de top, in lume. Nu numai “Comsomolistul moscovit” stia si a si demonstrat. Si alte lucrari au aratat ca Universitatea Patrice Lumumba este o parohie a serviciilor sovietice de informatii (spionaj).

“Prieteniile”, Marga face trimitere la una d’asta, se sfarsesc cu recrutarea tintei, pentru ca recrutarea e misiune de lupta pe obiectiv de importanta militara (nu stiu daca prea multa lume stie ce este si ce implica o misune de lupta intro armata; cel cu statut de soldat neinstruit, in afara de faptul ca i se zbarleste parul pe extremitati, numai presupune). Abia atunci incepe adevarata “prietenie”.

Legea cere ca serviciile de securitate ale statului sa faca un portret al demnitarului, legat de siguranta nationala, si sa isi dea avizul (da/nu) pentru functie, din aceasta perspectiva. Beneficiari: presedintele, primul ministru, presedintii camerelor parlamentului etc; vezi Legea sigurantei nationale a Romaniei nr. 51/1991, art.6 si 17 (vezi si primele trei articole etc),

http://www.sri.ro/upload/Legea51.pdf

Dumneavoastra credeti ca aceste servicii i-au facut lui Marga un portret magulitor si au avizat ca nu prezinta riscuri pentru siguranta nationala ?

Eu nu cred, pentru ca, dupa cele discutate aici, de asemenea in posterele despre Vanea din pagina anterioara, si cunoscute in Cluj, nu am cum. Presupun ca daca sunt date de teapa celor de acum, nimeni nu e nebun sa faca din negru alb, sub semnatura. Presa mustaceste cu zabala in gura, dl Sarbu a pus lemne pe foc, a pus si dl Bogatu.

Imi mai pun urmatoarele intrebari: a.cine a facut ultimele propuneri de modificare a Legii sigurantei nationale (vezi mai sus, din 1991), b.de cati ani sunt “uitate” in sertarele parlamentului si c.cine se opune.

Se mai nasc doua intrebari: x.de ce primul ministru l-a nominalizat si y.de ce a avizat si dl Basescu.

De ce a avizat dl Basescu, cred ca pentru ca joaca poker pe cel mai mare pot: autodiscreditarea USL. Ma declar multumit, cel putin deocamdata, cu aceasta presupunere.

La intrebarea x, nu pot raspunde cu zvonuri. Ce am auzit cu totii, este ca dl Ponta vrea sa se intalneasca cu dl Basescu saptamana viitoare, ca sa discute o preconizata “alta abordare a politicii externe” a tarii. In numele nostru.

Cred ca acum avem de-a face si cu cea mai mare batjocura la adresa institutiilor statului cu atributii in domeniul sigurantei nationale. Am ajuns la concluzia asta de multi ani, dar acum e pe faţă.

In orice caz, cred ca Marga nu are ce cauta in fruntea MAE. Cred ca nici in guvern. Am dreptul sa imi exprim opiniile. Sunt un cetatean curat al Romaniei.

Cetatenii romani cer sa se termine odata pentru totdeauna cu CV-uri false ! Cetatenii cer sa cunoasca ce si pe cine voteaza ! Ei nu sunt “oi”, vorba regretatului acad. Fl. Constantiniu. Nu sunt "oi", nu pot sa accepte “lupi”, alta vorba a regretatului academician.

La tot ce stim, si s-a adunat mult, avertismentul venit de la Chisinau a pus bomboata pe coliva. Cum isi permite acest individ incalificabil sa se laude cu ce s-a laudat, in fata unui parlement de tara NATO si UE, desconsiderand alesii noatri in asemenea hal ? Si ce Moloh e in spatele lui ?


S-a descoperit ca la “People's Friendship University in Moscow, formerly known as Patrice Lumumba University”, a studiat pana si Marele Ayiatollah al R.I. Iran, Eminenta Sa Sayyed Ali Hosseini Khamenei (pentru prieteni si mai putin prieteni, Ali Kamenei),

http://blog.american.com/2012/02/supreme-leader-ali-khamenei-a-secret-russian-li...
(blogurile iraniene au luat foc, pentru ca Eminenta Sa e seful de facto al R.I. Iran)

Pentru ca presa e uneori oarecum superficiala, va invitam sa lecturati o lista, numita “Notable Graduates“, in

http://en.wikipedia.org/wiki/Peoples%27_Friendship_University_of_Russia


Sa vii in parlamentul unei tari UE si NATO cu asemenea elucubratii, bagi 100% tara in belea.

Sa vii in parlamentul unei tari UE si NATO cu asemenea Laudationes (pl.) si la adresa cui, bagi 100% tara in belea.

Printre care, in relatiile cu Republica Moldova si cu conducatorii acestia. Profesiunea de credinta descarcata in parlament de fostul rector al UBB, "bun roman" si "crestin practicant" (evaluari facute de frati), le-au adus pe terenul neincrederii si le-au compromis instant(aneu).

Ăsta-i ministru de Externe al Romaniei ? Să-i fie rusine la obrazul ăla gros, în continua îngroşare !

Ar trebui revocat imediat. Diletantismul semidoct periculos e nu numai la Marga. Si sa se mai stie ca pe un om normal 8% + 8% nu il pot cumpara.


- Dacă, oricine ai fi, esti semidoct, dar vrei sa mai reduci din handicap, dai 4,5 poli pe ultimul număr al respectabilei reviste "Foreign Policy Romania". De aici, iti poti face culturalizarea superficiala, în nu multe minute. Între paginile 56-67, poţi citi mai multe analize, insumate in "Totul despre Sistemul Putin". Secţiuni: Neofeudalismul rus, autor Vladislav Inozemţev; Hibridul ţaristo-liberal, autor Octavian Milewschi; Coborârea în infernul informal, autor Alena Ledeneva; Noul naţionalism, autor Nicu Popescu; Revoluţia apolitică, autor Lila Şevţova; Politica grandorii, autor Stanislav Secrieru; Imposibila modernizare ?, autor Philip Hanson; În mintea lui Vladimir Putin, autor Fiona Hill.

- Daca vrei sa mai reduci din handicap, semidoctule, arunci lectureaza Auditul UE (al tarilor NATO Europe), foarte instructiv si actual, dovada fiind concluziile urmatoriului studiu recomandat (vezi mai jos, evaluarea STRATFOR din 8 mai 2012),

A ‘Power Audit’ of EU 27-Russia relations. Analysis reveals that EU disunity allows Moscow to dominate
European Council on Foreign Relations  7.11.2007
07.11.07 - NEW PUBLICATION
http://www.ecfr.eu/content/entry/commentary_pr_russia_power_audit/

Download the full report e dezactivat, dar cine a fost interesat de tara lui mai mult decat de prime de fidelitate de 5000 lei si de cele de pensionare idem de 70000 lei, l-a descarcat in 2007 si analizat cu seriozitate. Are 74 pagini.

Mark Leonard is Executive Director of ECFR and author of "Why Europe will run the 21st Century". Nicu Popescu is a policy fellow at ECFR, cred, unul din coautorii articolului din FP Romania, de mai sus.

Legat de acest Audit, care clarifica oficial probleme de importanta maxima pentru vulnerabilitati UE (NATO Europe), in completare pentru tot omul este excelentul material de presa “Statele mari din UE s-au lasat cumparate cu gaz rusesc”, autor Razvan Ciubotaru, publicat a doua zi in “Cotidianul” din 8.11.2007.

- Iar daca, semidoctule, strambi din nas, desi nu ai temei, pentru ca la mijloc sunt politici UE si NATO (securitatea energetica, in collegamento cu cea nationala), studiază ce scrie foarte titratul si reputatul dr. George Friedman, STRATFOR CEO, nu stii ce e STRATFOR,

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Friedman
http://www.futurebrief.com/friedmanbio.asp

în repuatata revista cu acelasi nume, la care unii universitari UBB sunt abonati, chiar daca nu sunt de la ”stiinte” ”politice”,

Putin's Evolving Strategy in Europe
May 8, 2012 | 0854 GMT
http://www.stratfor.com/weekly/putins-evolving-strategy-europe

si munceşte-ţi judecata la avertismentul din finalul articolului domniei sale, da’ de ăi vrea să pricepi că românii ştiu, cu sau fara STRATFOR, si in mod sigur fara minciuni debitate pe canale oficiale, ca

“Russia's main goal regarding Europe is to keep European powers divided while extracting what Moscow wants financially and technologically. The days have passed when Putin could call a friend in Europe to help with NATO or with technological deficiencies. Russia has to design a new strategy to deal with a very different Europe and adhere to its deeper imperatives rather than rely on personal and political relationships, which are fleeting compared to the forces of geopolitics”.

STRATFOR este acronimul Strategic Forecasting, Inc., a global intelligence company.

Forecasting.

Avertismentele privind expansiunea destabilizatoare curg: Stratfor 9.05.2012
http://www.stratfor.com/analysis/natos-ordinary-future-robert-d-kaplan

Vei putea judeca, acum scolit la un curs scurt, dar corect, in ce coordonate spatio-temporale se misca respectivul si daca comentariul a fost nedrept.

- Ca lectura particulara, poti citi cartile (publice) despre Tezaurul confiscat pana in ziua de azi, de Rusia lui Putin. Sunt cel putin patru si sunt foarte valoroase. Alte lamuriri, de la doctorul Honoris causa al UBB, de la BNR.

- Tot ca “tema pentru acasa”, mai poti citi cartea scrisa de Marcel Mitraşca, “Moldova: a romanian province under russian rule. Diplomatic history from the archives of the great powers”, Agora Publishing, New York, 2002. E greu, pentru ca are 448 pagini. Dar trebuie, că fişa postului cere. Numai ca fişa postului cere sa fii in tema inainte de a-l ocupa.

Sunt doar cateva atentionari. Volumul analizelor factuale e foarte mare.


Ma intreb daca un asemena circ ministerial, cu ramificatii, a mai avut loc intrun parlament UE si NATO.  Felicitări şi comisiei parlamentare care i-a dat avizul, trădând încrederea celor care i-au ales.


Domnii Watts, Rogojan, Talpeş si alti cunoscatori anonimi, trebuie sa lamureasca odata lucrurile. P-u-b-l-i-c ! E in interesul tarii.
Back to top
« Last Edit: May 15th, 2012 at 8:37pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Mocirla grea, produs IT de export din UBB
Reply #1501 - May 15th, 2012 at 5:06am
 
Gazeta de Cluj

Profesorii UBB au "servit" serviciile secrete ruse. LISTA RUSINII

Dumitru Matiş (foto 1), Serban Agachi (foto 3), Toader Nicoara (foto 2) si Leon Ţâmbulea (foto 4) sunt profesorii care au avut onoarea sa fie prin preajma unui colonel al GRU in cadrul ceremoniei de DHC acordata lui Vladimir Filippov. Acolitii lui Marga si cei care il ridicau in slavi au avut "onoarea" sa ajute serviciile secrete ruse sa se infiltreze in Universitatea Babes-Bolyai. Cei mai apropiati membri ai fostului rector au fost in preajma ceremoniei, insa ce este mai ciudat este ca majoritatea celor legati de serviciile secrete "cad mereu in picioare." Acesta a fost si exemplul unora dintre cei care l-au slujit nemarginit la acea vreme pe Andrei Marga, iar acum sunt in echipa lui Ioan Aurel Pop. Dintre "tradatorii" care au participat la ceremonia de acordare a DHC unui GRU se enumera: Dumitru Matiş, Radu Cătană (foto 7), Nicolae Paun, Markus Andras (foto 5), Adrian Olimpiu Petruşel (inlocuitorul lui Tambule), dar si Serban Agachi, la acea vreme presedinte al Consiliului Academic.

Update 21:07 Solicitam Serviciului Roman de Informatii (SRI) sa ne furnizeze informatii legate de posibile activitati de contraspionaj legate de prietenia Andrei Marga-Vladimir Filippov si de profesorii care i-au "servit" masa unui colonel KGB. Reporterii Gazeta de Cluj au facut o solicitare scrisa catre Serviciul Roman de Informatii pentru a oferi publicului aceste informatii.

Ce este contraspionajul?

"Arealul de responsabilitate implică cvasitotalitatea demersurilor serviciilor de informaţii străine şi a structurilor informative constituite de acestea pe teritoriul naţional şi preponderent “spionajul, transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, procurarea ori deţinerea ilegală de documente sau date secrete de stat, în vederea transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora sau în orice alt scop neautorizat de lege…” (art.3, lit.(e) din Legea nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României)", se arata pe site-ul SRI in ceea ce priveste contraspionajul.

Urmeaza sa va prezentam lista celor care au ajutat "ďnfiltrarea" unui om care este cunoscut drept spion rus in Universitatea Babes-Bolyai.

Marga il are "la mana" pe Matiş

Dumitru Matis este printre acei "curajosi" care s-a retras din cursa pentru sefia UBB datorita "unor motive personale" se pare ca Marga il are la mana cu mai multe decat credeam mai ales ca a avut incredere maxima in el la un moment dat. Matis a fost ales decan si de catre noul rector, Ioan Aurel Pop.

Paul Serban Agachi este o alta persoana "convertita" in ultima perioada in apropierea lui Pop, desi el se afla printre oamenii care au luat masa cu un colonel GRU la Piramida alaturi de Marga si compania.

Un alt "acolit" care a participat doar la cina de la Restaurantul Juventus a fost Markus Andras, la acea vreme vice-rector.

Printre oamenii de incredere s-a numar si decanul de la acea vreme de la facultatea inventata de Marga, Facultatea de Studii Europene, Ladislau Gyemant.

Nici vice-decanul de la Studii Europene Nicolae Paun (foto 6) nu a ratat intalnirea cu colonelul GRU. Paun este actualul decan ales de Pop pentru Studii Europene, urmasul lui Ladislau Gyemant.

O alta "cioara vopsita" peste noapte si care s-a alaturat noii echipe de conducere a universitatii a fost Radu Catana. El a facut parte la acea intalnire cu Vladimir Filippov.
Coktailul de la Restaurantul Piramida a fost sponsorizat de cel care a facut laudatio colonelui GRU, profesorul Ladislau Gyemant.

Tot restul tradatorilor

Alti oameni care au participat la intalnirile cu colonelul GRU sunt: Adrian-Olimpiu Petrusel si Soos Ana, vice-decani la Facultatea de Matematica, cancelarul Horia Pop, unul dintre "supusii" lui Marga in Comisia de Alegeri care au incercat sa o faca pe urmasa maginificului Cristina Ciumas rector, profesorul Marius Jucan, profesorul Titus Beu, Szász Réka.

Tiberiu Hrihorciuc

Din
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/7167-profesorii-ubb-au-servit-serviciile-secr...Observatii

Chiar daca articolul e in unele parti tras de par, merita niste comentarii.

Sa nu scapam din vedere ca punerea in coordonatele reale a diletantului specializat in Laudationes, cu amicitii dubioase si creier spalat, de la Externe, a fost facuta de dl prof. Petru Bogatu din Republica Moldova, printru gest de curatenie si de amicitie fata de romani, care a lipsit cu desavarsire in Romania, in acest grav scandal public. Desi Romania are, s-ar spune, institutii puternice.

Lista aplaudacilor profesorului GRU din anturajul presedintelui rus e identica cu a obedientilor rupti de şale, care au misunat in anturajul lui Marga si i-au tinut in picioare posterul.Prof. Matiş Dumitru (prieten cu actualul titular de la MI) a fost implicat intrun caz de plagiat al unei teze de catre un doctorand, malversaţiunea fiind deconspirata de un cadru didactic, fiica unui ofiter superior dintro institutie de ordine publica. Asa spune o informatie de acum 2 luni. Posibil, astea sunt motivele "personale" care l-au "retras" din competitia pentru rectorie. Asa cum a semnalat FAR, ulterior a fost premiat cu functia de decan.

Prof. Gyémánt László este un personaj activ, are diverse activitati prozaice, care ar merita prezentate. O preocupare maxima pentru individ, care l-a dat cu bidineaua pe acest V-man GRU.

Prof. Agachi Serban, “tartorul”, nu mai trebuie prezenta. FAR-ul i-a facut, in timp, un portret miscator.

Prof. Ciumaş Cristina, daca era cinstita, candida pe lista maghiarilor. N-a avut obraz sa nu candideze la rectorie, dupa ce a deturnat si dirijat ilegal contracte europene, cu consecinta compromiterii universitatii si a statului, fata de UE.

Prof. Soós Anna e venita din Ungaria, in circumstante personale in afara cadrului discutiei, si s-a “ratacit” la UBB.

Prof. Márkus András (citeşte Markuş Ǻndraş) (si-a schimbat numele in Marcus Andrei) e sluga obraznica a lui Marga, care, s-a aratat in FAR, si-a permis mojicii ilegale la sedinta de “instruire” al alegatorilor din UBB pentru referendum.

Prof. Pop Horea este un minoritar, posibil de etnie romaneasca, inepuizabil manipulator rau-voitor agresiv calificat, neargumentat in comentarii despre ce e romanesc de valoare. E bine cunoscut. Intr-adevar, a fost agent electoral zelos si fanatic al prof. Ciumas. Are probleme de dosar. Merita deconspirat, ca sa fie macar acum asezat in banca pe care o merita.


In alta ordine de idei si nu prea, rectorul acad. prof. Pop a facut o seama de greseli serioase, nu numai cele semnalate aici, care si ele sunt socotite greseli mari, de catre alegatorii domniai sale.Romania libera 14.05.2012

Cel mai periculos membru al Guvernului Ponta
Tom Gallagher

Cu 21 de ani în urmă, un istoric de la Universitatea Babeş-Bolyai îmi mărturisea temerile sale legate de consecinţele pe care ascensiunea extremiştilor ruşi cu ocazia primelor alegeri parlamentare postsovietice le-ar putea avea asupra României. În 1991, cu puţine luni înaintea dezmembrării URSS şi a desfiinţării Pactului de la Varşovia, primul preşedinte postdecembrist al României se grăbea să semneze Tratatul de colaborare, bună vecinătate şi prietenie cu marele vecin de la Răsărit.

Deşi gestul lui Ion Iliescu a rămas relativ singular în fostul bloc comunist, am conchis atunci amândoi că impulsul pentru reînscrierea României pe orbita Rusiei va fi venit în mod cert din exterior. Reamintindu-mi de discuţia de atunci cu ocazia osanalelor pe care noul ministru de Externe al României, Andrei Marga, le-a ridicat ţarului Putin şi „competenţei" sale net superioare abilităţilor liderilor occidentali, încep să cred că această concluzie a fost una eronată - pesemne că nici nu e nevoie de stimuli externi.

În pofida creşterii spectaculoase a ponderii Rusiei pe piaţa energetică europeană o dată cu ascensiunea lui Putin, Kremlinul nu a putut masca niciodată faptul că sistemul său de putere a rămas la fel de viciat şi monopolist ca în vremuri sovietice, fiind incapabil să înscrie ţara pe traiectoria dezvoltării moderne. Rusia lui Putin mizează pe augmentarea influenţei Moscovei prin frică şi intimidare, nu prin dinamism şi inovare. Moldova vecină, divizată la propriu şi la figurat, a plătit până acum un preţ enorm pentru amestecul Moscovei în treburile interne ale fostei republici sovietice, iar cecul în alb acordat acum de Marga cezarului de la Kremlin va fi băgat categoric groaza în guvernul de la Chişinău.

Cariera lui Marga seamănă oarecum cu cea a lui Putin. Aidoma acestuia, Marga s-a proiectat mai întâi ca modernizator pentru a urca scara puterii. Spre deosebire de Putin, Andrei Marga are, incontestabil, o serie de realizări solide la activ - nu în ultimul rând în privinţa Universităţii Babeş-Bolyai, transformată într-o modernă şi eficientă instituţie de învăţământ superior. Dar în timp succesul şi puterea i s-au urcat la cap, aşa cum au conchis destui dintre vizitatorii care au păşit în ultimii ani în impunătorul foaier al clădirii Rectoratului UBB. Acolo, decorul consta dintr-o pleiadă de monitoare pe care curgeau imagini cu rectorul ţinând discursuri la varii conferinţe. Într-un final, chiar şi după patru mandate Marga s-a cramponat de scaunul de rector cât a putut, recurgând la tot felul de stratageme pentru a se menţine în fruntea UBB.

Ferm convins de propria-i indispensabilitate, a decis în timp util să graviteze în jurul unor lideri cu aer de potentat. Pe vremuri a fost unul dintre liderii PNŢCD, mai nou este un vajnic susţinător al lui Dan Voiculescu. Iar acum s-ar zice că se pregăteşte să susţină cauza unei Rusii total nereformate în cancelariile europene, preferând să uite inclusiv de cazuri flagrante cum ar fi uciderea brutală a jurnalistei Anei Politkovskaia şi a avocatului Serghei Magnitski.

Ca filozof de prestigiu cu o vastă operă, Andrei Marga dispune de referinţe cât se poate de bune. Dar ajunge o succintă rememorare a dictaturilor interbelice din Europa pentru a realiza că destui intelectuali de anvergură s-au lăsat seduşi, în vremuri relativ recente, de izul puterii, servind fără reţineri cauze cât se poate de nefaste - vezi Giovanni Gentile în Italia lui Mussolini sau Carl Schmitt în Germania lui Hitler, pentru a-i numi doar pe câţiva.

Marga are, neîndoielnic, relaţii foarte bune cu cercurile universitare din Europa. A ajuns cunoscut şi influentelor cercuri ale Vaticanului graţie dezbaterilor pe care le-a organizat pe tema credinţei şi eticii în Europa. Noul ministru de Externe va aduce însă, categoric, servicii mai mari Moscovei decât României cât timp dă de înţeles că Europa trebuie să accepte Rusia aşa cum este, fără a mai insista asupra unor fleacuri gen reforme, democraţie sau drepturile omului. Admiraţia sa faţă de liderul de la Kremlin echivalează, de altfel, cu o jignire adusă - voluntar sau nu - nenumăraţilor ruşi care protestează de mai bine de jumătate de an împotriva regimului Putin. La doar 48 de ore de la ceremonia de învestire a sa în funcţia de preşedinte, Financial Times relata că „protestatarii ruşi, învăţători, studenţi, medici (...), au înfruntat azi, într-o tăcere neînfricată, bastoanele şi gaze lacrimogene ale poliţiei". Atât în Rusia, cât şi în România asemenea cetăţeni sunt cruciali pentru viitorul ţării, astfel că preţuirea pe care Marga i-o poartă unui lider dispus să înăbuşe protestele lor cu maximă duritate relevă că profesorul de odinioară care a sfidat ultranaţionalismul la Cluj a dispărut din păcate de mult.

Cercetător asiduu al filozofilor Habermas şi Marcuse, ambii utopişti ai Stângii, Andrei Marga a fost distins cu Premiul Herder în anul 2005. Laureat al aceluiaşi premiu este, de altfel, şi Eugen Barbu - care în vremuri postdecembriste a ajuns principalul proteguitor al lui Vadim Tudor. Mă tem că, dacă nu renunţă urgent la calea pe care s-a înscris, Marga va aduce prejudicii mult mai mari şi grave intereselor României, reputaţiei şi contribuţiei acesteia la libertatea şi securitatea în Europa decât ar fi reuşit s-o facă vreodată Barbu şi Vadim laolaltă.

Tom Gallagher este politolog britanic. Volumul său cel mai recent despre România este „Deceniul pierdut al României: Mirajul integrării europene după anul 2000".

Din
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cel-mai-periculos-membru-al-guvern...


Observatii

In cartea “Deceniul pierdut al României: Mirajul integrării europene după anul 2000", dl prof. Gallagher l-a laudat pe Marga. Am putut constata cat poate fi de dezinformat un om de buna-credinta. Si acum face afirmatii hazardate privindu-l pe Marga ca Fuehrer al UBB, dar esenta comentariului e corecta. Ce a scris aici e un mic rezumat care intareste comentariile noastre din topic.

Opinia publica din Romania nu realizeaza gravitatea declaratiilor descreierate din parlament. Nici gravitatea validarii individului de catre comisia parlamentara de specialitate, o masinarie de vot fara simtul si datoria raspunderii, care a adus deja, cred, grave prejudicii tarii.
Back to top
« Last Edit: May 15th, 2012 at 8:34pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Produs IT de UBB
Reply #1502 - May 23rd, 2012 at 9:14am
 
Motto

Cine controlează trecutul, controlează viitorul.
Iar cine controlează prezentul, controlează trecutul, deci şi viitorul.

George Orwell

CV-ul falisficat e una din uneltele la care facea trimiteri marele Orwell.


Gazeta de cluj 19.05.2012

Andrei Marga, profesorul necunoscut, isi falsifica CV-ul


Noul Ministru de Externe în Guvernul Ponta, Andrei Marga, face greşeli în CV-ul oficial pe care l-a trimis în primul său comunicat oficial în noua calitate. Deşi în cadrul CV-ului acesta se „laudă” că a fost visiting professor în cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim, el a fost doar un umil de „guest lecturer”, cu un salariu de ajutor de lector. Pe deasupra de aceasta, Ponta a numit un ministru de Externe care nu era cunoscut în cadrul universităţii care preda. Astfel, în afară de persoana care i-a fost „host”, Bianca Kuhnel, Marga nu este cunoscut de niciunul dintre profesorii chestionaţi de Gazeta de Cluj.  Mai mult decât atât, Marga a avut doar 15 studenţi la cursurile sale opţionale.

De la istorici la fizicieni, de la economişti la experţi în ştiinţele naturii, de la doctori la specialişti în muncă, niciunul dintre profesorii Universităţii Ebraice nu îl cunosc pe profesorul Andrei Marga. El este un anonim în cadrul unei universităţi faţă de momentul în care în România, după 20 de ani de conducere, toată lumea îl cunoştea. Vă prezentăm în continuare toate răspunsurile primite şi menţionăm că majoritatea profesorilor chestionaţi sunt de origine română. Pe de altă parte, nici măcar colegii de departament nu l-au cunoscut pe Marga ceea ce ne face să ne întrebăm care sunt adevăratele cursuri predate de Marga.

“El a început să predea două cursuri în cel de-al doilea semestru al acestui an în cadrul programului de master Studii Europene. El a primit un salariu de adjutant de lector, membru în afara staff-ului, dar departamentul de studii europene nu a putut spune suma exactă cu care a fost remunerat. Universitatea l-a invitat în acest an datorită trecutului său impresionant”, a răspuns Jerry Barach, coordonatorul departamentului de presă străină.
“Avem 1.200 de oameni de ştiinţă în universitatea noastră şi eu personal nu sunt familiar cu această persoană(n.r. Andrei Marga). Am trimis întrebarea dumneavoastră secretariatului nostru academic, iar acesta vă va răspunde informaţiilor“, a declarat Yoram Cohen. Profesorul este Vice-Preşedinte al Asociaţilor Europeni din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim din 1996. El este responsabil de dezvoltarea activităţilor în Europa incluzând cooperarea ştiinţifică atât la nivel regional, cât şi la nivel guvernamental.

“Pot să vă ofer următoarele informaţii: Profesorul Marga nu a fost angajat de către HUJ(n.r. prescurtare de la Universitatea Ebraică), dar a fost invitat ca şi guest lectrurer de către Forumul European(n.r. o organizaţie din care fac parte partidele socialiste). El a predate în al doilea semestru, care a început pe 4 Martie. El a predate două cursuri: “Transition and its Consequences”,(n.r. Tranziţia şi Consecinţele sale) şi “The European University”(Universitatea Europeană)”, a declarat Sabina Gass. Ea este profesoară şi lucrează în interiorul departamentului de Dezvoltare şi PR, însă nu l-a cunoscut personal pe Andrei Marga.

Interacţiuni neaşteptate
Ciudat este că Sabina Gass are două domenii de activitate care ar presupuneau că ar fi trebuit să interacţioneze cu Andrei Marga: coordonatorul birourilor prietene din Germania, Austria, dar şi punerea la dispoziţii de informaţii şi organizarea de vizite şi întruniri la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

“Îmi încerc norocul răspunzând în limba română, pe care n-am practicat-o în ultimii 50 de ani. Într-adevăr m-am născut la Iaşi şi din anul 1966 sunt la Universitatea  Ebraică din Ierusalim, întâi ca student şi apoi ca şi conferenţiar şi profesor. Spre marele meu regret însă, nu l-am cunoscut pe profesorul Andrei Marga şi nu am auzit până astăzi de existenţa lui şi de faptul că va deveni Ministrul de Externe al României. Poate că dacă aş şti în ce domeniu s-a specializat Prof. Marga şi în ce perioadă a vizitat Universitatea Ebraică din Ierusalim aş putea să te îndrum la persoana care l-ar putea cunoaşte. Vă urez mult succes, dumneavoastră în scrierea articolului şi României cu noul ministru de externe“, a arătat Sorel Cahan. El este profesor la Şcoala de Educaţie şi Măsurarea educaţiei şi psihologiei.

Un  profesor cu adevărat austriac care a fost chiar coleg cu Andrei Marga de departament, dar şi de funcţie este Helmut Eberhat, profesor universitar doctor la Universitatea din Graz în cadrul “Institut fuer Volkskunde und Kulturanthropologie”(n.r. Institutul pentru Studierea Folclorului şi Antropologia Culturii). Acesta ne-a răspuns în felul următor: “Dragă domnul Hrihorciuc, îmi pare rău dar nu l-am cunoscut pe profesorul Marga. Nu am luat legătura cu el aşa că nu vă pot spune nicio impresie. Eu am oferit cursuri la Centrul de Studii Austriece. Pentru mine a fost o experienţă extraordinară“, a explicat Helmut Eberhart.

Răspunsul oficial al gazdei
“Profesorul Marga a fost invitat să predea, ca şi profesor vizitator, la Forumul European din cadrul Universităţii Ebraice. Cursurile sale au fost opţionale, el predând în engleză, iar în cadrul cursurilor sale erau aproximativ 15 studenţi înrolaţi. Eu apreciez mult expertiza profesorului Marga în Studii Europene, cunoştinţele sale vaste despre relaţiile dintre diverse ţări ale Uniunii Europene, părerile lui despre România în Uniunea Europeană, analiza sa despre problem curente ale Europei atât la nivel interne, cât şi extern. De ziua Europei, care a fost celebrată la forumul nostru pe 8 mai, am ţinut un tost pentru profesorul Marga, proaspăt nominalizat ca ministru de Externe“, a concluzionat Bianca Kuhnel, şeful centrului de studii austriece.
“Profesorul Marga a plecat din Ierusalim înainte să ajung eu. Pentru acest motiv îmi este imposibil să vă spun o impresie personală”, a declarat Anton Pelinka. El este născut în 1941 şi este un profesor de ştiinţe politice şi la Central European University din Budapesta. Pelinka a mai fost profesor la Innsbruck, una dintre cele mai mari universităţi austriece.
“Îmi pare rău, dar nu am auzit niciodată de profesorul Andrei Marga, deci nu pot să vă ofer informaţii despre el”,susţine Stella Chaushu.
”Din păcate vă dau un răspuns negative. Nu l-am cunoscut”, a explicat Shimon Rosenheck.
”Într-adevăr m-am născut în România, dar familia mea a emigrat în urmă cu aproximativ 50 de ani. Îmi pare rău, dar nu cunosc cine este domnul Andrei Marga”, susţine Moshe Goldstein, doctor în cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim. Ea este profesoară la Facultatea de Medicină Dentară.
“Îmi pare rău, dar nu îl cunosc”, mărturiseşte Reuven Reich.
“Dragă domnule, eu sunt un medic cardiolog şi nu l-am cunoscut niciodată pe profesorul Marga şi din păcate nu pot să vă spun nimic despre el“, susţine Andrei Keren, doctor în medicină în cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim.
“Vă transmit multe mulţumiri pentru scrisoarea dumneavoastră. Am emigrat în Israel pe vremea când am fost copil mic şi din acest motiv nu am avut contact cu israelian care au fost români sau care au fost unguri. Nu am auzit de persoanele despre care mi-aţi menţionat în scrisoare(n.r. Andrei Marga). Îmi pare rău că nu vă pot ajuta“, a explicat Gabriel Herman. Herman este profesor de Istorie la Universitatea Ebraică din Ierusalem.   
“Nu l-am cunoscut pe profesorul Marga”, susţine Ruth Landau. El este profesor asociat în cadrul departamentului de Muncă Socială.
“Dragă domnule, este adevărat că m-am născut în 1924 în Cernăuţi, dar m-am mutat în Israel în 1926. Nu l-am cunoscut niciodată pe Andrei Marga şi nu ştiu nimic despre vizita sa în Israel. Îmi pare rău că nu vă pot ajuta în această privinţă“, mărturiseşte Avishalom Marani, profesor emerit în cadrul Institutului de Ştiinţa Plantelor.
“Dragă colegule, nu l-am cunoscut pe profesorul Marga în Israel, dar eu personal cred în profesorii universităţii şi sunt sigur că ei sunt şi vor fi oneşti măcar ca şi politicieni profesionişti. Sper ca profesorul Marga să ştie să-şi aleagă bine consilierii în această junglă politică. Îi urez atât lui, cât şi României numai succese“, susţine profesorul Michael Schieber. Doctorul este şeful Departamentului de Creşterea Cristalelor şi Laboratorului Nuclear, dar şi profesor emerit de fizică aplicată.
“Îmi pare rău dar nu am intrat în contact cu România de când am plecat din 1943. Nici nu îl cunosc pe domnul Marga“, susţine profesorul emerit Berman Sanford din cadrul Facultăţii de Agricultură de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.
“Este adevărat că m-am născut în Buzău în 1930, dar după război am emigrat în Israel. Deoarece întreaga mea familia a emigrat după război în Israel am pierdut contactul cu vechea şi iubita mea ţară. Am vizitat apoi România împreună pentru a-i arăta frumoasele privelişti soţiei mele. Nu îl cunosc pe profesorul Marga şi îmi pare rău că nu pot să te ajut“, mărturiseşte profesorul Itzhak Ohad. El este profesor în cadrul Institutului de Ştiinţele Vieţii.

Nicio informaţie de niciunde
“Eu regret că nu am nicio informaţie. De fapt, nu am auzit niciodată de el(n.r. de Andrei Marga) înainte de scrisoarea dumneavoastră“, arată Avishalom Marani. El este profesor emerit în cadrul Institutului de Ştiinţa Plantelor.
“Vă rog să mă scuza-ţi, dar nu pot să vă ajut atât de mult. Într-adevăr m-am născut în Cluj-Napoca şi sunt profesor emerit la Universitatea Ebraică din Ierusalim, dar nu am intrat în contact cu numele lui Andrei Marga. În ce departament a predat? “, explică Shoshana Blum-Kulka. El este profesor emerit în cadrul departamentului de Comunicare şi Jurnalism.
“Vă mulţumesc că mi-aţi scris. Într-adevăr, aveţi dreptate în ceea ce priveşte datele biografice. M-am născut în Cernăuţi şi am urmat şcoala în Rădăuţi. Între cele două am fost deportaţi în Transnistria. Cu toate astea, îmi pare rău, dar nu l-am cunoscut pe profesorul Marga“, explică profesorul Aharon Loewenschuss din cadrul Facultăţii de Ştiinţa Naturii.

Tiberiu Hrihorciuc

Din
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/7173-andrei-marga-profesorul-necunoscut-isi-f...


Observatii:

Le lasam la judecata cititorului. Inclusiv veridicitatea intregului CV.

Desi, fie vorba intre noi (in FAR) de atata amar de timp (9 ani), n-ar mai fi nimic de spus.

Falsul de fata e in CV-ul academic al lui Marga. Se asorteaza bine cu cel care bantuie in lumea zisa “politica”. Sa fie un atuu sine qua non ? Nu va grabiti sa respingeti ipoteza.

Intreaga clasa politica e sub sceptrul (lovita de morbul) falisificarii CV-urilor. Solidaritate colegiala. Sunt “collegae” (pl.). Desigur, ca sa isi ascunda impostura, evident interesata. Nici actualul guvern nu e in deplina sanatate, am vazut din plin ca i-a mers buhul si in Strainezia. S-a sifonat grav, cu propriile-i manuţe. Ar merita sa-l studiem insa, spre exemplu, si pe “olimpicul” Boc Emil. De sefu' si alti sefi, nu mai vorbim. Ale noastre trebuie insa sa fie la mare fix, cu tot teancul de documente. Dom'le, nu ti-a venit mintea la cap, că "Quod licet Iovi, non licet bovi" ? Apropo de cinstea si curateina personala, de cea publica, de respect fata de cetatean, societate si tara. De prea multe ori s-a stabilit o legatura cauzala foarte stransa intre falsul in CV si malversatiunea publica. Denunti si opresti falsul, curateina in casa a crescut. Suntem curiosi ce pozitie publica are Pro Democratia (citata azi in topicul “Revista presei”).

Dar cu raportul Corpului de control al MECTS, ce-i ? Ar putea explica multe, pe relatia vorba-fapta.

Dl rector a promis in campania de alegre ca il va face public.

Pe relatia vorba-fapta, e totusi ceva nou ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Stat social, da ! Dar nu pentru căţei ! Să fie foarte clar !
Reply #1503 - Jun 22nd, 2012 at 7:28am
 
Averile profesorilor din UBB

Gazeta de Cluj va prezinta ca in fiecare an declaratiile de avere ale profesorilor din Universitatea Babes-Bolyai(UBB) si care sunt ilegalitatile care ii inconjoara.Directorul departamentului de Psihologie, Baban Adriana Smaranda, a avut un an foarte prolific in interiorul Universitatii Babes-Bolyai(UBB). Acesta si-a cumparat un teren si conturile in banca i-au crescut semnificativ. Ea a dobandit un teren de 1.000 metri patrati in Balcesti judetul Cluj. Pe acel teren aflat in muntii judetului a achizitionat anul trecut si o casa de vacanta de 48 de metri patrati. Profesorul a fost promovat de la functia de sef de catedra la Facultatea de Psihologie. Mai mult, o masina Renault Megan a disparut de pe declaratia anterioara a directorului, cea din 2011, fara sa fie declarata drept vanduta. Aceasta are 280.000 de lei in conturi, iar la capitolul datorii are de platit 7.600 de euro la BRD. Profesorul are un salariu de 3 miliarde de lei, mai mult de 300.000 de lei in anul 2011. Baban Adriana Smaranda a castigat anul trecut nici mai mult nici mai putin de 309.848 lei. Pe langa acest venit, directorul are un salariu de la Asociatilor de Psihologia Sanatatii in valoare de 32.000 de lei. Toate veniturile sale totalizeaza mai mult de 330.000 de lei. Sotul acesteia lucreaza la BRD.

Simion Astilean este profesorul a carui salariu nu a scazut in 2011. Mai mult decat atat, venitul acestuia a crescut, desi in lege nu era prevazut acest lucru. Venitul acestuia a fost in 2010 de 121.228 lei, iar in 2011 a fost de 146.844 lei.

Gabriel Badescu, sef de department in cadrul departamentului de Stiinte Politice, are doua case: una de 265 metri patrati, dobandita in 2000, iar o alta in de 264 de metri patrati dobandita in 2008. Din cate se poate observa din declaratia de avere a lui Gabriel Badescu, acesta detine o Lancia Lybra din 1993 si una din 2002. Suntem curiosi cum de Gabriel Badescu a primit o marire de salariu de la 69.020 lei in 2010 la 70.725 lei in 2011. El nu a mai primit un salariu de la fundatia Soros si in cadrul anului trecut, precum in 2010.

Baumgarten Alexandru, cel care l-a sustinut pe Daniel David in cursa pentru rectorat si a piedut, si-a achizitionat un nou teren in intravilanul comunei Gherla de 16 metri patrati (topic FAR: credem ca, totusi, e mai mult decat 4 x 4 mp). El mai detine doua terenuri in comuna Taga de 1,02 hectare si unul de 22 ari. Pe de alta parte, Baumgarten are doua apartamente de 49 si 39 metri patrati in Gherla si o casa de vacanta de 32 metri patrati in Taga.

Salariu de Ciumas: 220 de milioane pe luna

Cristina Ciumas, fostul prorector si perdantul alegerilor pentru sefia Universitatii Babes-Bolyai, are un salariu mai mult decat generos, desi a fost retrogadata de la functia de prorector la cea de sef de departament (in suferinta, unde isi cam face de cap). Ea are un salariu de 270.000 de lei pe an, ceea ce inseamna un salariu lunar de 227,5 milioane de lei vechi pe luna, respectiv 22.700 de lei. Ea detine un apartament de 42 de metri patrati si un autoturism Mazda 3. In ceea ce priveste  conturile bancare, economista detine un cont de 65.250 lei si inca un cont de 39.150 de lei.

Fals la familia Szamoskozi

O alta persoana apropriata fostei conduceri este Roth Szamoskozi Maria, care a avut anul trecut o scadere salariala. Daca in anul 2010 a avut un venit de 180.000 de lei, anul trecut a primit doar 140.000 de lei. Szamoskozi Stefan Emeric, sotul Mariei, are doar un singur apartament de 66 de metri patrati impreuna cu fosta sotie. Maria pe de cealalta parte detine proprietati cu fostul sau sot: un apartament de 64 de metri patrati si inca un 66 de metri patrati. Culmea este ca barbatul a aratat in declaratia sa de avere ca sotia sa a avut un salariu mult mai mare decat a trecut ea pe declaratie. Daca conform sotului nevasta a  incasat 161.681 lei, ea si-a trecut doar 147.946 lei. Sotul a avut un venit de 107.111 lei, mai mic decat anul trecut. Faptul ca acesta l-a sustinut pe fostul rector Andrei Marga a fost o greseala pentru familia Szamoskozi, care va fi cercetata si de Agentia Nationala de Integritate(ANI).

Elena Abrudan si-a  marit casa cu 12 metri patrati fara sa isi treaca in declaratia de avere vreo modificare. Astfel, orice cm se trece, dar ea nu a dorit sa faca acest lucru. Fapt, profund ilegal.

Un alt acolit de-a lui Andrei Marga este Michael Schafir, bogat de altfel. El are trei terenuri intravilane in suprafata totala de 140 mp, iar la capitolul locuinte are doua apartamente uriase si doua garaje: unul de 167 si unul de 122 metri patrati. El mai trece doua garaje drept locuinte, iar noi suntem curiosi cum ar fi sa locuiasca intr-un garaj. El a avut un salariu de 115.920 lei.

Pop Liviu, sef de catedra la UBB, si-a completat declaratia de avere in mod eronat. A trecut un teren de 800 mp dobandit in 1995. El mai detine doua apartamente si o casa de vacanta de 140 mp in Baisoara.

Soos Anna, una dintre prorectorii noului regim, are un teren in Satu Nou de 0,69 hectare. Mai mult decat atat, aceasta are doua apartamente in municipiul Cluj-Napoca, unul de 56 mp dobandite in 1998 si unul de 92 de mp dobandit in 2007. Ea detine un Seat Ibiza din anul 2010.

Ioan Bolovan, prorector in noua conducere are un teren de 4,7 hectare in Pancota. El mai detine doua apartamente in municipiul Cluj-Napoca si trei masini: o Dacie si doua autoturisme marca Hyundai. La capitolul datorii acesta are 155.000 de dat la banci. Venitul sau a fost anul trecut de 186.000 de lei, iar nevasta acestuia a avut un venit de 77.844 lei.

Daniel David este omul care a candidat in functia pentru rectorat in cadrul acestui an. Desi a iesit pe a treia pozitie, David a reusit sa puna deoparte anul trecut 11.000 de lei. El are in conturi aproximativ 30.000 de lei. Anul trecut David a avut un salariu de 337.000 de lei.

Cocean Pompei, un alt acolit de-al lui Andrei Marga, actualmente directorul departamentului de Geografie Regionala si planificare teritoriala are doua apartamente in Cluj-Napoca. Cocean are in conturi aproximativ 280.000 de lei. Profesorul a incasat un salariu urias de aproximativ 3 miliarde, mai precis 309.000 lei.

Cunoscutul scriitor Ovidiu Pecican a incasat 73.377 de la UBB si 5.684 de la TVR. Acesta detine un singur apartament in Cluj-Napoca.

Angajator de “penali”

Augustin Ovidiu Ghitta, decanul Facultatii de Istorie, are o declaratie lipsa de pe site. Conform informatiilor oficiale ale Universitatii acesta si-a depus declaratiile, dar oamenii de la Resurse Umane inca nu au avut timp sa le posteze pe site. Anul trecut acesta si-a primit cel mai probabil recompensa pentru faptul ca a angajat un urmarit penal in cadrul facultatii care o conduce, respectiv o scadere salariala cu doar 7 procente. Culmea este ca decanul Ghitta [/b]trebuia sa „primeasca” o scadere a veniturilor cu 25%, dar totusi acest lucru nemaintamplandu-se, a primit un venit de 54.832[/b]. Ovidiu Ghitta l-a angajat pe controversatul si urmaritul penal Toma Rus.

Pressingul asupra jurnalistilor

Ovidiu Ghitta, decanul Facultatii de Istorie, face presiuni asupra jurnalistilor sa scrie articolele precum vor ei. Reporterilor Gazetei de Cluj li s-au explicat ca articolele nu se scriu decat dupa cum vrea decanul si ca termenii trebuie explicati „pe limba lui.” Mai mult decat atat, intrebat fiind ce parere are in legatura cu faptul ca la facultatea pe care o conduce este angajat un urmarit penal, respectiv Toma Rus, Ovidiu Ghitta a sustinut ca si rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, „este un urmarit penal.”

Tiberiu Hrihorciuc


Din Gazeta de Cluj 16.06.2012
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/7327-averile-profesorilor-din-ubb
Back to top
« Last Edit: Jun 22nd, 2012 at 9:01am by N/A »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1504 - Jul 4th, 2012 at 8:05pm
 
Vaz ca & asta *noul rector*, de la Cluj e cam tat d-aceeashi spetza, ca vaz ca s-a cam pleoshtit oleaca atunci cand i s-a propus de-ashi *da cu parerea*. Declara *una*, pi urma baga coada-ntre picere (referitor la lipsa lui de la Catmandu).

Shi, *vezibine*: o face pentru ca-i *e frica*! Da *nu era mai bine*, oare, d-a se fi *asociat* cu ailaltzi *mari* din acel Consiliu & sa spuie ca s-a *saturat* de ingerentzele politicului pan' Academia shi sa *aibe sange* pan' instalatzie & s-o semneze p-a dreapta?

Nu l-am auzit declarand-o. L-a auzit  cineva? Vreau sa shtiu! Ca, daca nu ne-o poate da nime', inseamna ca  dansu-i duplicitar. Da-i drept: ca cu fofilatori da din ashtia sa face un *sistem*.

Numa' fain, ca io cred ca atzi schimbat numa' o "ceata" cu o alta pe la Cluj,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1505 - Jul 4th, 2012 at 8:28pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Jul 4th, 2012 at 8:05pm:
oare, d-a se fi *asociat* cu ailaltzi *mari* din acel Consiliu & sa spuie ca s-a *saturat* de ingerentzele politicului pan' Academia

Mie mi s-a parut foarte clar ca unii din Consiliu erau deja asociati intr-o directie politica...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1506 - Jul 4th, 2012 at 9:08pm
 
Doamna Andrei,

numa' de dreagu' Dvs. revin, s-o bine shtitz'.

Simt ca tre' sa va dau o *anume* lectzie, de *logica* de data asta. Shi, vine de la unu' care-a declarat *subt nume propriu* ca daca prindetz' pe Basescu, EBA, Videanu (chiar p-acilea!) cu fofarlica &-i bagatz' *la parnaie*, io-mi frec palmele da bucurie.

Sh-acuma vine lectzia (numa' daca suntetz' *chiar atat de partinica* n-o vetz' intzelege), anume: daca *altzii* chiar au curaj, pishandu-se (ma scuzatz') in contra vantului - adicatelea in contra vantului noii puteri - acest mic shobolan
(care nu a pregetat a da-n Marga, in *chiar Marga care-i acuma la putere*, ca sa "ia" Rectoratu'), uite, acuma il *sprijina pe Marga* , pe Ponta, *impotriva tuturor declaratziilor sale*, facand-o *fugind d-acolo*, doar pen' ca-i *convine*.

Il rog d-acuma - shi, ma cam scuzatz' & pe Dvs., care paretzi a lua tuturor acestora apararea - sa nu-shi mai ia nasu' la purtare cu declaratzii despre *corectitudine*, revolutzie, corectitudine etc. etc.

Ca, nu are rost. Ca *io* am incercat, sa shtitz' - nu, mie nu mi-a fo' prea greu !- sa tziu o anume balantza, ca sa *nu* derapeze mesajele astea de pe Forum intr-o parte, au alta. Mesajele mi se pot ceti. Ma *bucur* ca n-au "derapat" inca, cu toate ca vaz ca facetz' eforturi in contra.

Le facetzi *in van* & cam far' d-argumente. Pana cand venitzi cu *argumente* in contra & nu doar cu insinuari, hai sa ni mai racorim, ca-i cald p-afara. V-o propun prieteneshte: faptele-s fapte, plagiatu' e *clar*, orice-ncercare de-al nega, de-al "explica", de-a gasi vinovatzii care l-au "pescuit" e o *pierdere de vreme*.

Numa' fain, sa shtitz' ca-s nervos pen' ca nu mai prind peshte, neam, las' ca nu tre' sa ne suparam, zau, din chiar *nimicuri*,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1507 - Jul 4th, 2012 at 10:36pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Jul 4th, 2012 at 9:08pm:
numa' daca suntetz' *chiar atat de partinica* n-o vetz' intzelege

Eu va inteleg foarte bine, nu sunt partinica, dar cred ca sunt mai realista in evaluarea plaiului mioritic!
Cred ca atunci cand ati declarat ca
Marian_Deaconescu wrote on Jul 4th, 2012 at 9:08pm:
daca prindetz' pe Basescu, EBA, Videanu (chiar p-acilea!) cu fofarlica &-i bagatz' *la parnaie*, io-mi frec palmele da bucurie.

exista o doza de idealism privind mediul politic in geneal, care cred ca la multi exista imediat dupa revolutie, dar in timp s-a atenuat...Si eu am fost printre cei care am crezut ca Funeriu, cercetator care a facut cariera in afara tarii, va aduce in invatamant un principiu al valorilor... si incet, incet, m-am dezumflat cand vedeam numai Cluj, Cluj,...incat parea ca se terminasera oamenii de valoare din celelalte centre univ....calculati % prin comisii, proiecte castigate, etc
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1508 - Aug 9th, 2012 at 2:09pm
 
Da, bre, Ambler,

vezi c-avem & puncte *comune*? Mai muuulte decat potzi crede. D-aia nu tre' sa ne *prea * certam p-acilea...

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1509 - Aug 9th, 2012 at 3:38pm
 
Va scriu, dragi colegi,

pentru a va comunica (celorlaltzi, celor care *nu * erau "pa sarma" acu' vo juma' di ora, cum ca * chiar *dupa*ordinea mesajelor*, in care-i replicam lui "ambler" chiar *dupa* ditiramba D-sale impotriva lui Marga, ma scuzatzi, *a fo' schimbata*!

Poate ca pentru inshi care nu shi-au "dat" ore din veatza pen' acest site, mda, poate ca *nu conteaza*! Cei care-au fo' pi "sarma"
o *pot* chiar *declara*. Ca atare, mie-mi pare ca *nu* sunt io *nebun*...

V-anuntz *clar*: ca, daca se mai intampla *odata*, o interventzie din asta (c-au mai fo' altele), io ma duc d-acilea. V-o spui, ca un pretin ce va sunt. Ca, de data *asta* chiar *nu e*  o chestie de "disparitzie", e o trebshoara de "plasare", care *chiar schimba* (shi, uite, doar "Ambler" mi-o poate confirma p-acilea, sau *altzi* cetirtori, care s-au "intamplat" pi sarma) intreaga "kalimera".

Daca *voua*, cetitorilor vi se pare corect, ma scuzatz': mie nu-mi pare...Shi, programu' asta, s-o spuna *administratorii* (ca mi-a mai produs neplaceri): cum ca "independent de vointza noastra, acest program face inversari de postare*. Shi, s-o *trimita* (daca e cum ei declara) *MAI DEPARTE*, sa *faca o plangere, adica*...

Numa' bine tuturor,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Gennadi - Nullus inter Pares
Reply #1510 - Aug 9th, 2012 at 3:43pm
 
Gennadi


Andrei Marga la RFI: Nu mi s-a dat nici o explicaţie oficială pentru înlocuirea mea; plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică

"Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie", spune într-un interviu la RFI fostul ministru de Externe, Andrei Marga, înlocuit cu Titus Corlăţean, în urma remanierii guvernamentale de luni. El precizează că nu i s-a oferit nici o explicaţie oficială, ci doar felicitări. Marga declară că a resimţit o "sensibilitate", în urma demiterii, mai ales că "toate lucrurile erau puse în mişcare" la minister. El anunţă că a refuzat toate propunerile care i s-au făcut şi că va pleca luna viitoare în Germania, dar nu ca ambasador, ci în mediul ştiinţific.

Reporter: De ce credeţi că aţi fost demis din postul de ministru de Externe, domnule Marga?

Andrei Marga: Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie. Nu există vreun motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărţeală înăuntru unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul.

Rep.: Vă referiţi la domnul Titus Corlăţean?

A.M.: Eu nu o să fac nominalizări, le las în seama altora.

Rep.: Dar vi s-au oferit explicaţii oficiale?

A.M.: Nu, nu e dată nici o explicaţie, sunt date felicitări.

Rep.: Vă stânjeneşte această situaţie? Cum v-aţi simţit când aţi fost anunţat?

A.M.: De stânjenit, mă rog, poate că e prea tare spus. Evident că toţi suntem sensibili. Nu e vorba de vreo preocupare pentru persoana mea, pentru că mă repliez (...). Dar tocmai pusesem toate motoarele în mişcare, ca să servim ţara noastră. Deci dacă nu-i stânjeneală, a fost o sensibilitate, asta este sigur. Toate lucrurile erau puse în mişcare. Ministerul şi-a făcut şi pe parcurs datoria. Evident, noi nu putem să răspundem de ceea ce se scrie într-un ziar sau altul sau de ceea ce un domn sau altul din ţară a făcut sau n-a făcut.

Rep.: Cât de mult credeţi că au cântărit acuzaţiile lui Traian Băsescu în schimbarea dvs. de la Externe?

A.M.: Păi acuzaţiile lui erau fără nici un suport, ca să mă exprim cât se poate de elegant. Ele sunt nişte elucubraţii ale unui om care nu e pregătit pentru rolul pe care-l joacă, încât personal, nu le-am dat mare importanţă. De aceea, am spus mereu să nu dăm în mintea lui Băsescu. Dacă au cântărit sau nu, acest lucru mi-e greu să-l stabilesc eu, dar în mod normal n-ar trebui să cântărească.

Rep.: Ce veţi face mai departe? Vizaţi un post de ambasador, poate chiar în Germania, aşa cum s-a vehiculat sau rămâneţi în mediul universitar?

A.M.: Au fost mai multe propuneri, dar rămân în mediul cercetării şi în cel universitar şi luna următoare plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică.

Rep.: Deci aţi refuzat orice ofertă de a lucra în zona diplomatică...

A.M.: Nu doar diplomatică, au fost şi alte oferte mai puternice decât cea diplomatică, dar vreau să folosesc libertatea mea de a face cercetare.

Rep.: Ce oferte aţi primit?

A.M.: Mai multe, acum... pot să spună cei care le-au făcut.

Rep.: Măcar una sau două...

A.M.: Ei, erau mai multe institute puse în joc, chiar ministere, dar am spus că nu agreez şi mă retrag în sfera proprie.

Rep.: Regretaţi că aţi acceptat postul de ministru de Externe?

A.M.: Nu, deloc, deloc, deloc, nici vorbă! Mi-am făcut datoria, plec cu conştiinţa curată!

Rep.: În cât timp estimaţi că poate fi reparată imaginea României în lume?

A.M.: Până ieri, când s-au făcut aceste noi aventuri, credeam că în trei luni. Acum va dura mai mult

Măi, să fie !

Din
http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/andrei-marga-rfi-nu-mi-s-dat-o-explicat...


“Tocmai pusesem toate motoarele în mişcare, ca să servim ţara noastră.”

Asa este. E adevarat. E foarte adevarat. Problema e cui vrea sa o serveasca.Interviu aiuristic. In ciuda garniturii de ştevie folosita, Gennadi a fost scos afara pe usa de serviciu.

Nu ar fi obtinut acreditarea ORNISS niciodata, pentru ca a facut de nefacut. S-a ales si cu cel putin un dosar de cercetare penala. Intrun tarziu.

E de presupus ca a atras foarte serios atentia si preocuparea unor structuri euroatlantice.

Cei care au spus de-al lungul anilor ca Gennadi e un individ extrem de dubios, cu mari semne de intrebare in interfata vitrina publica CV, si in altele, in care vindea castraveti la gradinari, nu au gresit.

Cand Gennadi a fost desantat in functia de “ministru”, un coleg mi-a spus ca pana aici i-a fost. Dl profesor Petru Bogatu, din Chisinau, a spus acelasi lucru si l-a spus cel mai bine. In timp a fost caracterizat cum se cuvine de multi romanofoni.

S-au adeverit.

Nullus inter Pares, Gennadi a păpat foarte multi bani publici si a produs multa otrava unde a sfintit locul.

Din UBB, sa avem bunul-simt sa nu mai livram tarii alti Gennadi, sau pui clonati.Indemn sa dea de gandit si anumite afirmatii din

http://www.contributors.ro/cultura/nimeni-nu-va-plange-dupa-andrei-marga/


http://www.ziare.com/andrei-marga/ministrul-afacerilor-externe/andrei-marga-nu-m...

http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Marga-numirea-Corlatean-Externe-mini...


P.S.
Nu trebuie sa tipam prea tare. Marga a beneficiat de protectia (complicitatea) statului de multi ani. S-a scris si rasscris.

Mai incape. Marga ”4 case” (Declaratie de avere; Nota: se vor declara inclusiv cele aflate in alte tari; semnata in 2 aprilie 2012)

http://www.ubbcluj.ro/ro/despre/publice/declaratiiavere/2012-avere/Marga%20Andre...

e cel putin “5 case” (despre cea din Austria s-a scris indirect). Alte intrebari privind “transparenta” Declaratiei sora cu CV-ul, alte raspunsuri.

Daca in primavara isi lasase de izbeliste norma didactica, acum ca a dat de pamant si cu ISI poate cerceta cercetarea nestanjenit. Sa cerceteze. E rentier. Si are sanse reale sa primeasca o diploma de excelenta sau sa fie numit cetatean de onoare al unei ţări hmmm ! Nu e de invidiat ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1511 - Aug 9th, 2012 at 3:43pm
 
Mda, imi *torn din nou* cenuszha-n cap, *io* am greshit, vaz ca "Ambler", fiind pa sarma, da "mare"...

Scuze tuturor, mai ales administratorilor: c-asha cum scrie "Ambler" nu mai shtiu (ca le cam repeta-n acelashi stil) ce & cum.

Rushinat, cu scuzele de rigoare,

Nea Marin ( va rog, ca atare, sa *nu* avetzi 'totdeauna incredere-n mine)
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Gennadi – Deludo inter Pares
Reply #1512 - Aug 9th, 2012 at 3:43pm
 
Fostul ministru de Externe nu a fost acceptat ca ambasador la Berlin de diplomatia germana


Clujeanul Andrei Marga nu va fi ambasador in Germania. Nu pentru ca nu vrea el, ci pentru ca nu vrea Merkel. Surse diplomatice afirma ca numirea lui a fost refuzata de Berlin.

Surse apropiate Ministerului Afacerilor Externe Roman au declarat pentru EVZ.ro ca renuntarea la numirea lui Andrei Marga ca ambasador la Berlin are la baza refuzul partii germane, „exprimat deja pe canalele neconventionale folosite in diplomatie pentru astfel de cazuri”.

În timpul mandatului lui Marga, diplomatia romana a reusit sa strice relatiile cu Germania, actiunile politicienilor de la Bucuresti fiind aspru criticate.

Nu Merkel voteaza

Victor Ponta i-a transmis cancelarului german Angela Merkel ca poporul roman este cel care va decide ce face cu Traian Basescu si i-a reprosat ca il apara pe presedinte pentru ca este dezinformata de PDL si pentru ca fac cu totii parte din aceeasi familie politica.

În contextul „razboiului” politic din Romania, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu decizia Parlamentului de suspendare a lui Traian Basescu si a declarat ca UE are nevoie de mecanisme noi de reactie atunci cand o tara membra  desconsidera spiritul si valorile europene.

„Principiile de baza ale democratiei, statul de drept si separarea constitutionala a puterilor in stat” nu pot fi puse in discutie, iar Guvernul federal "pur si simplu nu poate ignora" ceea ce se intampla in Romania, a mai spus declarat atunci seful diplomatiei germane, citat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Incompetentul Marga, o calamitate

Presedintele suependat Traian Basescu l-a calificat pe Marga drept "o calamitate pentru Romania".

"Marga era o calamitate pentru Romania. Nepregatit pentru asemenea functii, cu idei putine, lipsit de fantezie si de credibilitate. Si el nestiutor de carte in ale externelor", a mai spus Basescu.

Nu la Berlin, ci in Benin!

Basescu a mai spus ca "ar fi lamentabil ca Guvernul sa faca macar tentativa de a-l trimite pe Marga ca ambasador al Romaniei la Berlin".

"Ar fi lamentabil ca Guvernul Romaniei sa faca macar tentativa de a-l trimite pe Marga ambasadorul Romaniei la Berlin. Se poate incerca ceva Benin (tara africana - n.r.), dar nu Berlin", a comentat Basescu.

Demis fara explicatii, recompensat cu un ”plocon”

„A fost o imparteala inauntrul unui grup”, spune ministrul proaspat demis de la Externe, care nu a primit nicio explicatie oficiala pentru schimbarea sa din functie. El spune ca, desi a primit mai multe propuneri, va merge in Germania pentru cercetare stiintifica.

Nici Crin Antonescu nu a confirmat zvonurile despre numirea lui Andrei Marga la Berlin, dar surse din PNL dau ca sigura "in proportie de 99%" numirea lui in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, detinuta anterior de Horia Roman Patapievici.

Monitorul de Cluj 07.08.2012
http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/13674-fostul-ministru-de-extern...Departe de a fi avocatul USL. Insa nu “a fost o imparteala inauntrul unui grup”. A fost de forta majora. Ştevia nu e mancare de varza cu carne. Sarlatanul a ramas sarlatan.

Sunt unul din cei care mult inaintea presedintelui Basescu am spus ca Gennadi e un veleitar incult si habarnist periculos. Dar pe zero in ale externelor, veleitarul incult habarnist n-a refuzat postul. De ce ? Trebuia sa-si faca treaba.

Dar nu numai presedintele e la spartul targulului. Comisia parlamentara pentru afaceri externe, care i-a dat aviz pozitiv lui Gennadi, e de nota zero si principalul vinovat pentru compromiterea tarii si pe aceasta cale.

De ce au trebuit spuse astea de oameni simpli si nu de el si altii care aveau toate datele ? Posibil, ca sa il lase sa isi dea iar in petec. Daca au procedat asa, nu cred ca a fost corect, pentru ca pretul a fost prea mare, si nu au fost foarte responsabili fata de legile tarii. Pe de alta parte, i-au pus capac. L-au "căpăcit" (nu sunt sinonime).

Nici partea germana nu a putut fi pacalita. Il cunoaste de mult timp. Odata cu aceasta dezavuare, filmul de prost gust s-a terminat. S-a spulberat si acest "mit". Gogorita s-a dezumflat.


Numirea lui Gennadi, cunoscut si pentru deosebitul respect aratat marelui filozof Lucian Blaga, in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, ar fi o alta palma puternica data oamenilor care nu se gandesc sa isi ia catrafusele si sa plece din tara.


Nota bena - ambasadorul Romaniei la Berlin, dl Lazăr Comănescu, este un diplomat roman foarte experimentat, acceptat de partea germana si apreciat pozitiv. Iresponsabili au planuit inlocuirea domniei sale cu un antinational cu vechi state, bine cunoscut.


"Surse apropiate Ministerului Afacerilor Externe Român spun că dezlegarea misterului renunţării la ideea numirii lui Marga ca ambasador la Berlin are la bază refuzul părţii germane, exprimat deja pe canalele neconvenţionale folosite în diplomaţie pentru astfel de cazuri".

Evenimentul zilei 07.08.2012
http://www.evz.ro/detalii/stiri/marga-ar-putea-primi-plocon-presedintia-institut...


Incheia apoteotic, dumnealui, in interviul dat RFI Romania: "Până ieri, când s-au făcut aceste noi aventuri, credeam că în trei luni. Acum va dura mai mult".

Dati-mi voie sa spun ca mai putin. Pentru, ca dezavuat de Germania, dumnealui ar fi fost o piedica puternica in demersurile pentru absolut necesara normalizare a relatiilor diplomatice cu Germania (poate, in primul rand cu aceasta tara, dar si cu alti parteneri din UE, si cu SUA). Cred ca daca mai ramanea in MAE, il aducea in Epoca de piatra. The game is over
http://www.youtube.com/watch?v=6hXnapmDjas

La fel ca totdeauna, si in acest interviu a aratat ca este lipsit complet de respect fata de opinia publica de peste tot si fata de cetatenii Romaniei, de unde a supt mult si bine. Merita blamul nostru, al bastinasilor, exprimat cu voce tare.


Doamnelor si domnilor din MAE, pe care v-am avertizat aici, demult, noi am urmarit, cat a fost posibil din mass media, ce a facut neanderthalianul in institutia dv. Cand veti sarbatori ca lumea de ce ati scapat, care, va asigur, NU realizati, sa va ganditi si la noi. Unii, sunteti tineri si nu stiti ce a facut neanderthalianul si ca “ministru” al Invatamantului. Pe unde a trecut, a facut prapad pe banii statului, dupa ce si-a injghebat gasca operativa. Fara niciun sprijin efectiv din partea celor fara onoare si simtul raspunderii, multi dintre noi i-am tinut piept, cat am putut, foarte multi ani. In final, la noi in UBB, rand pe rand ghearele operativilor au fost taiate (au pierdut in tururile de scrutin). Asa cum noi am considerat ca avem o raspundere, cred ca si dv. ar trebui sa reflectati.


Sunt si lucruri mai dragute. De exemplu...dupa ce respectivul a tunat si fulgerat contra plagiatorilor, a ajuns linge-blide al unul mare de tot. Spune tot, daca ar mai fi de spus ceva.

Back to top
« Last Edit: Aug 10th, 2012 at 6:42am by N/A »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Gennadi – Deludo inter Pares
Reply #1513 - Aug 10th, 2012 at 10:38am
 
Quote:
Clujeanul Andrei Marga nu va fi ambasador in Germania. Nu pentru ca nu vrea el, ci pentru ca nu vrea Merkel. Surse diplomatice afirma ca numirea lui a fost refuzata de Berlin.


Smecherii de la noi traiesc cu impresia ca daca ii dai cuiva o maslina, o cafea si il faci honoris causa pe banii universitatii ii ai pe vestici in buzunar.
Cu unii merge, cu altii nu.
Cel putin, nemtii par mai greu de cumparat cu maslinele lui Marga...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Caţavencu are urmasi de nadejde !
Reply #1514 - Aug 15th, 2012 at 8:37pm
 
Daca unii intelectuali, in ciuda mizeriilor personale generate de guvernarea trecuta, nu s-au putut asocia

cu multumirile adresate Rusiei si solicitarea altui “ajutor”, cu complotul pentru desfiintarea unor institutii ale statului, precum CCR, ANI, DNA, CNSAS, prin smecheria “absorbtiei” (ante bellum), cu fraudarea nerusinata a votului cu complicitati regizate de actori ai puterii actuale, cu escrocherii “exit pool” strategice, cu presiuni impotriva CCR care au determinat-o sa protesteze international, cu organizarea unui grup infractional de miez de noapte la varful statului, cu destabilizarea interna si externa,

in schimb, altii n-au avut vreo problema in a inversa prioritatile, si au semnat


http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Intelectualii_romani_au_trimis_o_scris...

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Vezi_ce_personalitati_din_tara_au_semn...

http://www.amosnews.ro/scrisoare-deschisa-intelectualilor-romani-catre-uniunea-e...

Printre semnatari, 3 rectori. Cam subtire, dar merge.

Prof. dr. Vasile Astărăstoae, Rectorul Universitatii de Medicină si « Gr. T. Popa », Iasi, Presedintele Colegiul Medicilor din Romania

Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universitătii « Babes Bolyai », Cluj – Napoca

Prof. Dr. Filip Stanciu, Rectorul Universitătii “Lumina” din Bucuresti


Fara doar si poate, lipseste marele absent, liderul. Marga. Numai asta e de neinteles.

Sa ii felicitam totusi pe cei pragmatici, care nu se impiedica de maruntisuri !Nu sunt singurul care gandeste ca dl rector Ioan-Aurel Pop, avand in vedere pe ce si-a cladit consideratia de care s-a bucurat, era mult mai bine daca nu ar fi semnat. In mod sigur, destui din cei care l-au votat, nu il sustin in acest demers, care i-a implicat contrar vointei lor. Nici nu l-au votata ca sa afle ca a migrat [/b]in Zona Crepusculara Marga[/b]. Neutralitatea ii sedea mult mai bine. I-a fost in programul electoral.

Si-a afirmat in mod public, repetat, neimplicarea politica. Nesolidarizarea, cel putin sub o tinuta echidistanta, cu cei care au facut magariile sub drapelul continutului democratic si patriotic al scrisorii, ar fi fost rationala.

Si legala. Semnand ca rector al UBB, a incalcat in mod flagrant nu numai  propriul angajament electoral, ci, mai ales, statutul public al UBB.

A doua oara nu mai pacaleste pe nimeni.

In privinta raportului echipei Corpului de control a MECTS, acum nu mai avem intrebari.

S-a asociat, cum s-a aratat inainte, si cu suita de presiuni la adresa justitiei, pe care presedintele interimar de acum le condamna in trecutul apropiat, cand era in ”opozitie” (opinia publica e in tema de multi ani ca a fost, pana in 27 aprilie, unul din cei mai mari chiulangii, chiulai, in parlament). Pe cale de consecinta, s-a asociat si cu ultima, acum (19:10), din partea aceluias presedinte interimar al statului, acum la adresa, de necrezut, Procuraturii Romaniei, careia ii cere sa dea...explicatii !, pentru ca ancheteaza...votul multiplu !, pedepsit insa mult prea bland de legea romaneasca. Domnul presedinte interimar isi motiveaza, in incheiere, demersul, prin faptul ca...multi cetateni sunt ”ingrijorati” de anchetele Procuraturii pentru identificarea democratilor  penali, care au votat multiplu (presa incepuse deja sa ii scoata la lumina pe democratii penali; probabil, era mai bine daca Procuratura nu se autosesiza, nu-i asa, intrun stat care ar mai vrea sa fie unul de drept). Domnul presedinte interimar era, nu demult, cel care spunea ca vrea si se va stradui sa ofera cetatenilor...un alt mod de...guvernare ! Dupa ce si-a treminat discursul, domnul presedinte interimar s-a razgandit si a revenit, ca sa se explice, adica sa fie corect inteles: se arata ingrijorat numai pentru ca, spune domnia sa, in viitor, cetatenii se vor arata...descurajati sa mai mearga la...vot, din cauza acestei...Procuraturi !, din nou, imprevizibila (cel putin ca in cazul Dobre). Putem remarca insa si un lucru pozitiv: nu s-a aratat ingrijorat ca logistica si autorii actelor democratice penale pot conduce la alte grupuri infractionale organizate. Poate stie ca Procuratura a gasit dovezi concludente, ca nimic n-a fost organizat. De aceea se gandeste, sigur, la banul public irosit, din care, o buna parte, vine de afara. Ce mai, in tot raul e un bine. Sa fim optimisti, ca va fi bine, nu-i asa ? Peste un an, in mod sigur.

In mod sigur, opinia publica internationala, cercurile de afaceri, institutiile comunitare si statele care deruleaza perteneriate strategice, bazate pe principii si programe, semnate cu Romania, vor reactiona in consecinta. In urma "pocinogului" de acum, foarte probabil, mult mai efectiv.

In privinta tarii care si-a trimis emisarul sa il sfatuiasca pe domnul presedinte intermar sa fie mai stapanit, mai rational si mai corect, aceast stat, simt, va reactiona direct. Pentru ca demersul prezidential interimar venit la o zi dupa plecarea emisarului, va fi, foarte probabil, interpretat ofensator. De ce spun asta ? Pentru ca diplomatul cu rang de minsitru adjunct a venit cu un mesaj foarte dur, fara nuante, fixat cu precizie chiar pe demersul, in forma continuata, al lui Antonescu: "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului” (mandatul U.S. DoS). Dupa intrevederea cu Antonescu si Ponta, care, conchidem, n-a schimbat nimic, diplomatul-ministru a reiterat in fata presei acelas mesaj foarte dur, fara nuante: am venit in tara dv "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”. Mai mult, ministrul adjunct de Externe american, venit cu mesajul conducerii Statelor Unite, i-a avertizat pe Antonescu si Ponta ca daca continua subminarea democratiei in tara noastra, prin nerespectarea separatiei puterilor in stat, Statele Unite ar putea denunta Parteneriatul strategic semnat, si functional, cu Romania. Stie cineva ce inseamna acest parteneriat strategic ? Daca stie, sa judece !

Ori, raspunsul lui Antonescu este in clar. Cetateanului roman ii este imposibil sa nu faca asocierea.


Nimeni nu mai poate nega, nu numai ca dl Caţavencu s-a născut în România, dar are şi urmaşi. Mulţi. Dl Nea Iancu n-a mai apucat sa fie decorat cu Steaua Romaniei. In vremea Lui, era Coroana Romaniei. Regele de atunci, om chibzuit, nu s-a inghesuit sa i-o acorde. O fi simtit ca dl Caţavencu va intemeia un trib.
Back to top
« Last Edit: Aug 25th, 2012 at 6:52am by N/A »  
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Caţavencu are urmasi de nadejde !
Reply #1515 - Aug 15th, 2012 at 9:32pm
 
Quote:
Daca unii intelectuali, in ciuda mizeriilor personale generate de guvernarea trecuta, nu s-au putut asocia

cu multumirile adresate Rusiei si solicitarea altui “ajutor”, cu complotul pentru desfiintarea unor institutii ale statului, precum CCR, ANI, DNA, CNSAS, prin smecheria “absorbtiei” (ante bellum), cu fraudarea nerusinata a votului cu complicitati regizate de actori ai puterii actuale, cu escrocherii “exit pool” strategice, cu presiuni impotriva CCR care au determinat-o sa protesteze international, cu organizarea unui grup infractional de miez de noapte la varful statului, cu destabilizarea interna si externa,


Domnule Sarbu,
Listarea dumneavoastra nu demonstreaza decat ca unii care au pretentia ca sunt intelectuali refuza sa gandeasca si sa vada.
daca nici acum cand cineva spune ca altcineva ar putea fi anchetat iar a doua zi se sesizeaza automat parchetul; cand parchetul analizeaza in toate felurile cele 256 de cazuri penale fara sa-si fi facut timp in 4 ani sa urmareasca cum a fost posibil in 2009 ca la Paris sa fi votat cate nu stiu cati cetateni pe secunda, cand cineva spune ca CSM-ul ar trebui sa urmareasca pe procurori pentru ce fac si acel cineva este automat parat la nu mai stiu ce instanta. Cand curtea la solicitarea unui cetatean miscoreaza termenul acordat (de curte) de fiecare data cand se intalneste iar pe de alta parte striga agresiunea din alte parti. Cand te uiti la toate aceste situatii si nu vezi decat prostituate care striga din toti rarunchii "viol" si nu-ti dai seama de ceea ce vezi, nu poate fi decat o singura explicatie: esti oligofren (ceea ce nu se poate pentru ca dumneavoastra sunteti conferentiar) sau esti trepanat la cap.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


E inevitabil in orice forum romanesc
Reply #1516 - Aug 16th, 2012 at 11:21am
 
Nu sunt Sarbu. Nici sa ma enervati nu reusiti. Ati ramas acelasi. Nu numai in jocul de-a Sf.Ioan Botezatorul. Dati-mi voie sa va numesc si eu, temporar, Cagliostro. Ca sa ma intelegeti si sa se inteleaga mai bine de ce,


Domnule Cagliostro,

“Listarea dumneavoastra (obs. a mea nu poate fi) nu demonstreaza decat ca unii care au pretentia ca sunt intelectuali refuza sa gandeasca si sa vada.”

Vi s-ar potrivi, daca ati fi unul din semnatari. Lista e deschisa. Eu am explicat in destule postere de ce nu m-as putea asocia cu demersul lor ipocrit. Dv sunteti setat concret si pe o “problema”, din trecut. Ati ramas acelasi amic al trecutului. De suferit, n-ati suferit. Eu, da.

“daca nici acum cand cineva spune ca altcineva ar putea fi anchetat iar a doua zi se sesizeaza automat parchetul”, poate sa insemne, dle Cagliostro, orice. Ca suspendatul s-a documentat in teren si le-a varat sub nas probele, procurorilor cuprinsi de moleseala vorbelor dulci ale interimarului; ca le-a aratat, concret, in sute de locuri, cine sunt de suspectii de democratie originala penala, sau chiar ca i-a fotografiat in flagrant delict pe originali; poate a facut faptele  chiar el si se razbuna pe sat, aratandu-i pe altii. Dar a fost prins si facut de ras in public, ce pacat insa ca numai de dv, de departe, unde am inteles ca sunteti acum. A fost prinsa insa si Procuratura ca inghite probe masluite. Si totusi isi face de cap, in continuare, cu destula exactitate, mai ales in baronii sudiste, dar si la Moldova. In alte voievodate, se pare ca demersurile democratic-penale au fost mai reduse. Probabil, sunt populate cu prea multi “oligofreni” nedemocrati.

Le-a facut suspendatul pe oricare, sau pe toate. Acelasi lucru, pentru CCR. Aici, a fost putin diferit. Suspendatul a fost unul din cei 9 judecatori si a inclinat hotarator votul care a dus la decizia cu care ne pilduiti (6:3), spre deosebire de deciziile anterioare, in care absentase. Boicotase...votul, dar acum a a facut in sfarsit ce trebuie.

Pe cei care “striga din toti rarunchii "viol" si nu-ti dai seama de ceea ce vezi, nu poate fi decat o singura explicatie: esti oligofren (dv nu sunteti printre ei, ci in alta parte)”, nu i-as cataloga chiar asa. Pentru ca nu sesizez care striga mai tare: cei care spun ca 46,3 e mai mic decat 52, sau, fie 50+1, sau cei care spun ca 46,3 e mai mare decat 52, sau, fie 50+1.

Am avut o parere contradictorie despre ceea ce a fost in 2009 la Paris. Ma mira (trecut) ca n-am auzit nimic despre vreo actiune in instanta a celor, posibil, dar inca nedovedit, prejudiciati.  Cara sa aiba succes, sesizat cel putin de presa, ca nu toata e vanduta. Mai e si cea de afara si stim cat e de rea, mai sunt organizatii care apara drepturile fundamentale ale omului, nu numai in tara. Tacere.

La fel de mirat sunt si nu stiu cum se face ca cei din 2009, de la Paris, azi nu sunt bine veniti de domnii de la putere (vezi manevrele de eliminare a diasporei din liste), cand organizatorii scrutinului sunt tocmai perdantii de atunci.

Si, in definitiv, cate voturi au fost, sa zicem falsificate, la Paris, comparativ cu greul la care s-a lucrat, cu nerusinare, in vazul lumii, in tara, nu la Paris ?

Mai ca maine as putea crede totusi ca au votat 5 oameni pe minut; ramane sa aflu daca au fost 5, 10, sau 1 cabina de vot; au fost 5. Ma mai gandesc ce sa cred: treue, or false. Depinde in ce conditii au votat acum cei “100.000” romani, dupa spusele USL.

In 2009, au votat aproape 3800, in timp ce la sectii de votare din Romania au votat in acelasi interval de timp, fara facilitatile cu declaratiile pe propria raspundere de dincolo, curent peste 2000, in unele stabilimente electorale chiar 2800.

Aflu chestiile astea acum, pentru prima data, pentru ca in 2009 nu am s-a stiut despre castigarea alegerilor de catre suspendatul de acum, cu cele 3.800 voturi pentru (desigur teoretic). Atunci, episodului Paris nu i-am dat importanta, iar acum aflu ca am facut bine ca nu mi-am batut capul cu parizienii, cei mai multi pro-Basescu. Cine vrea sa cunoasca adevarul, sa caute, ca gaseste raspunsul, din fericire, tot in internet. Pentru raspandaci, catei si cocosei de ambele sexe, doua mostre

http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=40560

http://businessday.ro/12/2009/topul-sectiilor-de-vot-speciale-au-putut-vota-3-78...

si blogurile, in care, democratic, mi-au placut si lozincile cu doua cuvinte, spanac, nimic concret.


Un calcul simplu, cu date din cele 2 instructive bloguri

Timp vot: 14 ore = 14 x 3600 = 50400 sec

Cabine de vot: 5

Votanti: 3785

Votanti / cabina = 3785 / 5 = 757

Timp vot / persoana = 50400 / 757 = 67 sec

Peste 1 minut. Ai timp sa te rujezi, sau sa tragi o dusca din rezervorul extraplat, de nedespartit.

Chestia cu 5 secunde/votant, insamantata de raspandaci, e penibila. Mie imi arata ca habar n-au de aritmetica, necum de bun-simt. Raspandacii profesionsiti, fara de ari(t)metica, se bazeaza pe cunoscuta noastra indolenta ”crede si nu cerceta”.


Cam asa stau treburile cu marea dv dovada, un ceva ce seamana binisor cu o minciuna ordinara, nici macar din burta scoasa, Mr. Cagliostro.

Poate explicati dv, specialistul in ale Parisului, de ce revolutionari fie cu cv-ul, fie cu teza de doctorat, falsificat, au obtinut la Paris acum atat de multe voturi (1800 DA din 2500 total votanti si “100.000” clienti potentiali)

http://www.consulionorifici.ro/brest/spip.php?article30&lang=ro

Nu cumva, preconizata scoatere a lor de pe listele de alegatori e o urmarea celor intamplate in realitate 2009 ? Dar si acum. Pentru ca din cei “100.000”, au votat 2500. De ce, restul pana la “100000” declarati pios de domni, au absentat, ba chiar a scazut numarul votantilor din 2009 ?

Ia ganditi-va. Nu cumva, domnii astia pot rezolva simplu de tot problema in baronii din sud si de la Moldova ? Pentru ca Procuratura incriminata azi le da voie ? Ce, tu, Paris, Nisa etc etc. Sa fim seriosi, nu-i asa ?

Mr. Cagliostro, intrun forum academic discutiile se poarta documenta, nu sub forma de caricaturi mincinoase, lozinci ieftine fara substanta si suport. Inapoi la scoala, dar nu in tara, ca aici, bag sama, tineretul e invata de forma ce e adevarul si onoarea. Ia sa ne uitam si cine au fost ministrii de la zisul invatamant, pe procente.

Domnule Cagliostro, sunteti pe aceeasi lungime de unda cu Tataia, cu generalul de Securitate raspopit Felix si cu tot felul de catei raspandaci de ambe sexe. Au trecut totusi 23 ani. Dv, insa, va sade bine si acum fazonul.

Mr. Cagliostro, am citit ce ati produs si in alt poster. Lasati-l pe domnul Andruch cum il numiti, in Andruh cum se numeste. Nu fiti penibil. Nu umblati cu chestii d’astea.

Domnule Cagliostro, in trecut am mai spus ca nu sunteti calificat sa purtati astfel de discutii. Nu aveti varsta, maturitatea si intelepciunea (nici suprafata intelectuala de a aduna datele si de a le integra intrun ceva mai mare decat ceva mititel; nici obiectivitatea de a-i da o forma mititelului), pentru discutii de acest fel.

Aveti ce aveti, si prin alte postere, cu cuvantul “oligofren”. Va place. Si mie imi place ca va place.

Mai demult ma cam suparati cu afirmatiile aiuristice. Am inceput sa va compatimesc. Va dau insa un sfat. Nu mai otraviti forumul cu istorioare jenante.

Ne auzim.

P.S. Observati, Mr. Cagliostro, si nu numai dv, ca la Transilvania se raspunde pe puncte, nu numai la ce va convine, cum ati facut in posterul meu, de care, mai bine nu v-ati fi legat. Acolo scrisesem negru pe alb si cine sunt sfintii de azi. De cei de ieri, am scris la vremea respectiva, documentat, nu cu judecati nu stiu de unde scoase.

Nu il mai faceti pe smecherul, “citind” numai ce va convine. Daca nu comentati corect cele spuse de mine, va raspund, daca e cazul copy/paste din url-uri.

Daca nu stiti ce sa faceti, luati exemplu de la dl Craciunescu, unul din cei mai obiectivi si analitici forumisti. E de-a dreptul “rau”, pentru ca nu iarta nimic, de la portocaliu, la rosul care trece prin maro.
Back to top
« Last Edit: Aug 25th, 2012 at 6:32am by N/A »  
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1517 - Aug 16th, 2012 at 1:09pm
 
Quote:
Pentru ca nu sesizez care striga mai tare: cei care spun ca 46,3 e mai mic decat 52, sau, fie 50+1, sau cei care spun ca 46,3 e mai mare decat 52, sau, fie 50+1.Alegeri legislative în România, 1992
Din numărul totalul de 16.380.663 alegători s-au prezentat la vot 12.496.430 (76,29%).


Alegeri legislative în România, 1996
Din numărul totalul de 17.218.654 alegători s-au exprimat 13.088.388 (76,01%).


Alegeri legislative în România, 2000
Din numărul totalul de 17.699.727 alegători s-au exprimat 11.559.458 (65,31%).


Alegeri legislative în România, 2004
Din numărul totalul de 18.449.344 alegători s-au exprimat 10.794.653 (58,5%).

Alegerile legislative din 2008
Din numărul totalul de 18.464.274 alegători s-au prezentat la vot 7.238.871 (39,20%).

Media prezenței la vot pe perioada de 20 de ani = 63,078 %.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Balada
Reply #1518 - Aug 23rd, 2012 at 3:29pm
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Masca tzeparului cade
Reply #1519 - Aug 31st, 2012 at 2:07am
 
Marga, turnător cu trei nume de cod
30 august 2012, 22:38 |  Autor: Sorin Ghica | 4017 afişări

Fostul ministru de Externe, propus preşedinte al Institutului Cultural Român, are dosar de informator la CNSAS. El a colaborat cu Securitatea începând din anii ’70, când era bursier în RFG.

Cu aproape patru luni în urmă, fostul şi actualul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu lansa o ipoteză-bombă despre cel care avea să devină după numai câteva zile ministru de Externe în noul guvern USL. El lăsa să se înţeleagă că profesorul universitar Andrei Marga, nominalizat de PNL pentru această funcţie, ar fi colaborat cu Securitatea înainte de '89.

Acuzaţia era formulată voalat de Lăzăroiu, într-o postare pe contul său de Facebook, din 2 mai 2012: „Am auzit că (Marga - n.r.) a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan".

Andrei Marga: „Nu am semnat nimic"

Cel acuzat a respins imediat, în termeni fermi, orice legătură cu fosta poliţie politică: „Domnul Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată", a spus Marga într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe a adăugat la vremea respectivă că, dacă ar apărea totuşi un dosar cu numele său, şi-ar da demisia. Iar premierul Victor Ponta, deşi se arăta neîncrezător faţă de acuzaţiile aduse subalternului său, anunţa că îl va demite pe orice membru al cabinetului dacă a colaborat cu fosta poliţie politică.

A turnat şi cetăţeni străini

Joi după-amiază, ziarul „Adevărul" a intrat în posesia unor informaţii care spulberă toate speculaţiile pe această temă. Surse din cadrul serviciilor secrete ne-au confirmat faptul că la CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii) există cel puţin un dosar de reţea în care apare Andrei Marga. În plus, el figurează cu trei nume de cod, nu doar cel dezvăluit deja. De asemenea, din documentele deţinute de CNSAS rezultă că Marga a colaborat cu Securitatea nu doar pe plan intern, ci şi extern, furnizând informaţii şi despre cetăţeni străini. Variantă foarte plauzibilă dacă ţinem cont de faptul că, începând din 1975, regimul comunist i-a permis să plece la mai multe burse şi studii în Republica Federală Germania.

Verificare cerută de un PSD-ist

Potrivit aceloraşi surse, dosarul lui Marga a fost distrus în parte, dar a fost refăcut ulterior din alte materiale de arhivă. Aşa se explică de ce fostul rector al Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj a primit, pe 10 mai 2007, o decizie de la CNSAS care atesta că „nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste". Practic, certificatul respectiv a fost emis în baza informaţiilor disponibile în acel moment.

Ironia sorţii este că ultima verificare a lui Marga a fost cerută, pe 8 mai 2012, de către un membru al Colegiului CNSAS propus de PSD. „Am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. (...) Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii (...), cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe", se arăta într-un comunicat semnat de istoricul Florin Abraham.

Acum, datele strânse de CNSAS se află în faza de finalizare şi vor fi puse în dezbatere într-una dintre următoarele şedinţe ale Colegiului, programată să aibă loc peste două săptămâni. Rămâne de văzut care va fi verdictul şi dacă acesta va fi confirmat apoi, conform legii, de o instanţă a Justiţiei. Până la închiderea
ediţiei, profesorul Marga nu a răspuns la telefon pentru a-şi prezenta punctul de vedere în legătură cu dosarul său de informator.

Gafele fostului ministru de Externe

Fostul ministru de Externe Andrei Marga este considerat favorit în cursa pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ICR (Institutul Cultural Român). Postul a rămas vacant după demisia lui Horia Roman Patapievici, ca urmare a trecerii instituţiei din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului. Marga se bucură atât de susţinerea partidului din care face parte, PNL, cât şi de sprijinul premierului Victor Ponta, care îl consideră „un candidat ideal pentru această poziţie".

Prestaţia sa în fruntea diplomaţiei româneşti, de la învestirea guvernului pe 7 mai şi până la remanierea guvernamentală din 6 august, i-a ştirbit însă imaginea politică şi prestigiul academic.

Admiratorul lui Putin

Prima dintre acţiunile controversate ale lui Marga s-a consumat în iunie, când s-a implicat în lupta dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ponta pentru reprezentarea României la Consiliul European. Deşi şeful statului i-a trimis o listă cu delegaţia oficială ce urma să plece la Bruxelles, ministrul de Externe a ignorat-o, transmiţând în schimb solicitarea primului ministru.

Au urmat câteva reacţii acide faţă de presa străină care l-a criticat după participarea la summitul european. Prestigioasa publicaţie „The Economist" a relatat că „Andrei Marga a fost incapabil să prezinte agenda oficială cu care România a mers la Bruxelles".

În replică, Marga a declarat:„Sunt aranjamente făcute de aici de pe un deal. Se aranjează cu un jurnalist să se bage cutare chestiune". Fostul ministru de Externe a şocat apoi opinia publică printr-o laudă deşănţată la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin. „Ar fi bine ca liderii din Europa şi de la noi să fie la fel de competenţi", a spus Marga despre conducătorul Federaţiei Ruse, criticat adesea în Occident pentru stilul său autoritar şi modul în care tratează opoziţia de la Moscova.

Din
http://www.adevarul.ro/actualitate/Marga-turnator_cu_trei_nume_de_cod_0_76492378...


Observatii:
Vad ca nu pot sa-mi iau concediu din FAR. A aparut neprevazutul. Sugerez sa fiu dat afara.

Ca rector, Marga trebuia sa dea o declaratie de necolaborare cu Securitatea. Daca a dat-o, a mintit.

Ca ministru, a dat-o, cu tupeul binecunoscut in UBB. Tzeparul a mintit cu nerusinare, din nou, o tara intreaga. Facultatea zisa de "jurnalism" din UBB sa faca bine si sa puna studiul de caz obligatoriu; sarlatania in viata publica sa fie subiect de examen. Conducerea UBB sa faca bine si sa nu mai cocoloseasca treaba. Sa ia atitudine clara si sa se desolidarizeze de impostor, ca stie bine ce sa faca cand nu trebuie.

Falsul in declaratii publice este premiat cu puscaria.

Si dobandirea de foloase necuvenite, prin fals si uz de fals. Dar in gasca care popula rectoratul sunt mai multe salamandre puscariabile.

Tzapărul n-a pacalit Occidentul, pe gremani cel mai putin. In parlament au fost foarte transanti. Pe cei mai multi romani, da. Ziaristi si ong-uri de investigatie, pot insa descalci chiar si singuri ghemul, pana aproape de capat. Fac o cerere la Arhiva federala din Koblenz. O aprobare, germanii nu sunt scartari si nici atat de secretosi cand vine vorba de cozi de topor, si pot citi si scrie. Deja stu ca germanii si-au spus parerea, irevocabil, despre Tzapăr. Mare mirare, ca n-au facut demersul pana acum. Nimic nu i-a impiedicat.

Sa lasam institutiile statului sa decida dupa lege (11 sept.). Apoi, cine e interesat, sa citeasca in FAR ce s-a scris despre aceasta rusine si sa compare. Din pacate, nu va iesi la iveala tot adevarul, care e si mai grav.
Back to top
« Last Edit: Aug 31st, 2012 at 9:03pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #1520 - Sep 1st, 2012 at 2:31pm
 
Uite,

azi am aflat de *banuielile* care planeaza asupra lui Marga (cetitorii o shtiu: nu-mi e personagiul favorit). Shi totushi: de *ce* sa ne-aruncam , chiar orbeshte, in a-l acuza, fara a (deocamdata) avea dovezile?

Ma-ntreb & io, ca unu care-am fo' acuzat p-acilea c-am fo' turnator/colaboratr etc.

S-adastam, s-ashteptam, sa videm, ca altfel suntem cu totzii neshte "Ambleri", care scriu *far' de dovezi*. Asta (credeam io) e un Forum Academic Roman, 'stafuit" cu scriitori care se-nfoprmeaza & *dupa aia scriu*, cand s-a pus prafu' pa poveste.

Noi *nu suntem* (sau, n-ar trebui sa fim) pan biznisu' de-a scrie bazaconii ne-dovedite.

Oricat il detest io pe Marga (pentru ceea ce este), io *nu pot mere* chiar atat de departe...

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Marea dragoste a gorjenilor de pretutindeni pentru modelul Marga
Reply #1521 - Sep 20th, 2012 at 3:47pm
 
Marea dragoste a gorjenilor de pretutindeni pentru modelul Marga,

http://www.gorjnews.ro/slider/directorul-cjas-gorj-acopera-infrac%C8%9Biuni-grav...

Nu chiar toti, căci mai sunt şi rău-voitori,

” Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, UCB a cotizat mult timp la CJAS Gorj, ca angajator, pentru angajatul Andrei Marga. Deci, Marga a luat salariu de la UCB. Situaţia se împute grav de tot în declaraţia de avere a fostului ministru de externe, unde Marga aminteşe doar veniturile obţnute de la Universitatea Babeş Bolyai, din Cluj. Vom face publice toate aceste dovezi într-o amplă investigaţie, aflată în lucru în momentul de faţă.”

Vom vedea daca şi Tanti Nutzika (ANI) e paralizata (nu ma gandesc la CNATDCU).


In privinta CNSAS, lucrurile dospesc in ceaun la foc mic. Avem o explicatie.

Pana atunci, asteptam presa clujeana, care a promis ca o va lua inaintea ceaunului.P.S. Pana azi nu m-am uitat in FAR. M-am gandit totusi sa va dau vesti, apoi, iar,  cu scuze, "concediu".

P.P.S. Stie cineva unde a dispartu bustul прoклет-ului (procletului), şutit din incinta universitatii gorjene ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Lotrii
Reply #1522 - Sep 22nd, 2012 at 11:19am
 
Adrian Gorun era in 2000 profesor suplinitor la o scoala din Motru (jud. Gorj) (nu se stie pe ce filiera fusese detasat de Marga la “ministerul” “invatamantului”). La sfarsitul anului 2000, a fost adus de Marga la Cluj, odata cu castigarea alegerilor de catre PDSR (1981-1989 - FSN, 1993 - PDSR, 2001 - PSD, 2011 - Co-USL).

Pana la sfarsitul lui 2004, din profesor suplinitor intro localitate de munte, Gorun a fost “botezat” de Marga...conferentiar doctor.

Mai mult, in acesti ani a fost si...seful Serviciului Personal din...UBB.

A beneficiat de...cazare ilegala si de alte facilitati.

Cu lectia bine invatata, intro tara in care n-ai nicio sansa sa te opui cu succes penalilor, a rezolvat: rector 2 legislaturi la Universitatea “Constantin Brancusi” din Targu Jiu.

In 2012, a catindat din nou. Dar i s-au gasit niste bube (incompatibilitati). S-a retras. “Deocamdata”, cum spunea un catindat din Cluj, UBB, martie 2012.


Cine a comentat, in acei ani, aceasta miselie nemaipomenita, facatoare de scoala, in FAR ? Pentru ca FAR, cu pretentii academice,  trebuia sa se ocupe serios de acest caz si sa ia atitudine publica ferma contra miseliei. Pentru ca, lasand la o parte sfidarea extraordinara adusa de Marga & Gorun universitarilor cinstiti din toata tara, urmarile au fost pe masura.

Deci, cine ? Nu ma grabesc sa arat cu degetul, dar opinez ca daca nu s-a luat atitudinea fireasca, atunci a fost o grava eroare din partea forumului.
Back to top
« Last Edit: Sep 23rd, 2012 at 11:17am by N/A »  
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 59 60 61 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)