Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
YaBB is sponsored by XIMinc!


Pages: 1 2 3 4 ... 61
Despre UBB - Cluj vorbim doar aici! (Read 286426 times)
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #25 - Jun 14th, 2004 at 2:01pm
 
Frumos mesaj dat de staff-ul UBB !
Drept replica, toate cadrele didactice din UBB care mai au coloana vertebrala, ar trebui sa semneze lista de sustinere a d-lui BOC, indiferent de orientarea lor politica.

Cine este d-na Hornea ? Asi dori sa-i trimit un mesaj e-mail de auto-denunt si de sutinere a d-lui Boc. Imi pare rau ca nu sunt clujean macar pentru o saptamana !

Daca totusi profesorii adevarati din UBBCluj nu fac nimic, mai exista o solutie: sa astepte si peste exact 100 de ani va incepe sa creasca la Cluj gazon englezesc !!!

N. Hurduc
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #26 - Jun 14th, 2004 at 11:10pm
 
Costel_Sarbu wrote on Jun 14th, 2004 at 1:31pm:
---------- Forwarded message ----------
Date: Mon, 14 Jun 2004 14:39:28 +0300 (EEST)
From: Pop Rodica Mariana <rpop@chem.ubbcluj.ro>
To: cadre@chem.ubbcluj.ro
Subject: (no subject) (fwd)

---------- Forwarded message ----------
Date: Mon, 14 Jun 2004 09:36:20 +0300
From: Eniko Batiz <ebatiz@staff.ubbcluj.ro>
To: secretarsef@staff.ubbcluj.ro
Subject: (no subject)

Dragi colegi,

va rugam sa transmiteti cadrelor didactice care fac parte din facultatea
Dvs. urmatorul mesaj: Deoarece presa se intereseaza asupra cadrelor
didactice si studentilor care semneaza lista de sustinere a alegerii lui
Emil Boc in functia de primar, va rugam sa transmiteti, in format
electronic, doamnei Daniela Hornea (e-mail dhornea@staff.ubbcluj.ro)
numele cadrelor didactice care doresc sa sustina aceasta candidatura.
E. Batiz


Bai Costele, ce-i cu tine? Ce nu ti se pare normal? Pai cei din conducere vor sa se pregateasca. Votati cu X si X iese castigator, veti fi avansati la exceptional pentru merite deosebite. Votati cu Y, care pierde, canci avansare, mai pupati bara pana la urmaroarele alegeri, ca de fonduri de la universitate sau de la marele Consilu al Cercetarii nu se discuta.

Si atunci, te intreb, cum poti sa spui ca presedintele universitatii din care faci parte (UBB-pentru cititori) nu este un mare vizionar? Vezi ca stie ce trebuie sa faca?

Eugen (B)
Back to top
 
 
IP Logged
 
apoma
Ex Member
***


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #27 - Jun 15th, 2004 at 6:01am
 
Eu nu cred ca lumea in care traim este reala. Eu cred ca ce se intimpla la Cluj este un vis urit.

Optiunile electorale sint confidentiale, daca subiectul nu gaseste de cuviinta sa le faca publice, si confidentalitatea lor este garantata de lege.

Propaganda electorala in institutii de stat este interzisa de lege.

Chestionarea de catre institutie a salariatilor ei asupra optiunilor lor electorale este ilegala.

Chiar nu exista nimeni acolo, la UBB Cluj, sa spuna astfel de lucruri?

Chiar e teroare si dictatura fascista la UBB?

Nu pot sa-mi imaginez!

M Apostol
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #28 - Jun 15th, 2004 at 2:21pm
 
Precizari

1. Dna Batiz Eniko este secretara dlui Bocsan Nicolae, rectorul UBB, care este subalternul dlui Marga Andrei, presedintele asa-zisului Consiliu Academic;

2. La alegerile locale din 2000, dl Agachi Paul Serban - cel ajuns profesor universitar si senator UBB, prin fals si uz de fals/vezi documentele afisate mai sus - bintuia prin Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica cu o lista deschisa cu semnaturi contra unui candidat indezirabil, atunci, la postul de primar al Clujului ! Atunci, ca si acum, am protestat, iar protestul meu a fost publicat in Adevarul de Cluj si reluat pe posturile de televiziune locale.

3. In acest moment, dl Agachi Paul Serban este prorector si raspunde de cercetarea stiintifica din UBB;

4. La aceasta ora, "lista sustinatorilor dlui Emil Boc" se afla inca pe afisierul Rectoratului, de la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica !?

Va rog sa observati ca incalcarea legilor a dobandit traditie in UBB si la capitolul electoral, practicile antidemocratice avand consecinte usor de prevazut !

Costel Sarbu
Back to top
 
 
IP Logged
 
cioara_flaviu
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1
Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #29 - Jun 16th, 2004 at 7:04am
 
Au inebunit profii de la Catedra de MATE- Analiza sau ce s-a intamplat?????????????????
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #30 - Jun 16th, 2004 at 2:12pm
 
In sfirsit, o anumita parte a universitarilor clujeni a luat atitudine! "Mai bine mai tirziu, decit niciodata", zice proverbul! Eu, unul, insa, va marturisesc, asteptam altceva! Asta este!

Politica

marti, 15 iunie 2004 pagina 13 Adevarul de Cluj

Comunicat de presa

O initiativa cu totul neprofesionala a purtatorului de cuvint al Universitatii Babes-Bolyai, Catalin Baba, a produs o lista de universitari, intre care multi nu isi amintesc sa fi semnat un document in acest sens.
Pe linga incalcarea unui drept de optiune individuala, lista face eroarea fundamentala de a angaja politic Universitatea Babes-Bolyai, ceea ce nu s-a mai intimplat din momentele nefericite, in care unii universitari au semnat pe liste similare la legionari si bolsevici.
Incercarea de implicare a universitatii ca institutie este cu atit mai evidenta, cu cit unii universitari de pe lista apar mentionati in calitatea lor de rectori, prorectori, presedinti, vicepresedinti, decani, prodecani, sefi de catedra, personal administrativ etc.
Departe de a avea succesul scontat, "lista Baba" contine doar 80 de nume (din cei aproape 2.000 de membri ai corpului profesoral), determinind o reactie a universitarilor clujeni, care, in nume personal, au adunat intr-o singura zi, fara campanie, mai mult de 400 de semnaturi de sprijin pentru Ioan Rus.
Ni se pare firesc sa avem optiuni diferite, dar ni se pare ilegal si nedemocratic ca actuala conducere a Universitatii Babes-Bolyai sa angajeze politic in aceasta maniera prestigioasa institutie clujeana.

400 de universitari clujeni
Back to top
 
 
IP Logged
 
apoma
Ex Member
***


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #31 - Jun 17th, 2004 at 6:11am
 
Adica a reactionat opozitia! ("Ba pe-al nostru"!)

Bine politizat mai e romanul, si UBB!

Universitarii din UBB nu pot sa-si vada de treaba, sa fie independenti, si de unu' si de altu'?

Nu pot sa se ridice impotriva incalcarii democratiei, a demnitatii universitare si intelectuale? Pot in schimd sa faca partizanat politic!

Pacat! Lipsa de independenta duce la mizerie si degradare.

M Apostol
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academia_Catavencu
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #32 - Jun 17th, 2004 at 6:45am
 
Caracatita din UBB s-a intins asupra orasului


L.67/2004, Lege pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale

Art.58, alin.4: "Este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare, precum si in spatiile din scoli si universitati in perioada de desfasurare a cursurilor".

In toate facultatile din UBB, la ordinul Consiliului Academic, a fost afisata o lista de sustinere a unui candidat la Primaria Cluj.
La fel ca in timpul alegerilor locale din 2000, Cartelul Marga incalca din nou legea ! Incalcarea L.67/2004, art.58, alin.4, este grava. Pentru ca ea are impact direct si indirect asupra a 2.000 cadere didactice si 42.000 studenti.
Sfoara cu noduri Marga-Bocsan-Agachi a facut o noua miscare mafiota, cu scopul de a-si betona, ca masura suplimentara de prevedere, si mai mult spatele la ilegalitatile penale neintrerupte, pe care le savarseste zi de zi. O mentiune speciala pentru escrocul cu patalama, Agachi.
Sforarii dlui Marga, antidemocrati si antieuropeni care confunda UE si NATO cu CNSAS, arata prin ceea ce fac ca se opun intrarii Romaniei in normalitatea unui stat de drept si a integrarii ei in UE !
Suntem de acord cu comentariile de pe site, care ii fac fascizanti pe acesti incalificabili.
In urma cu o saptamana, incalcand art.2, alin.2 si art.122, din L.67/2004, dl Marga arata dispret fata de demersurile europene pentru democratizare, ale Romaniei. In vazul observatorului Lado !
A urmat protestul numit "Diversiuni si inscenari", semnat de grobian in "Evenimentul Zilei" din 9 iunie a.c., oficina sa de propaganda si diversiune. Acum, dl Marga, impreuna cu grupul de sustinatori platiti cu salarii nete de 2000 euro/luna (nivel de trai USA '2004, in Romania '2004), incalca din nou legea !
Nu intamplator este comportamentul de acum al Cartelului Marga ! Cartelul Gambino are continuitate.  Ceea ce se intampla arata din nou ca acest Cartel nu are nimic cu democratia si cu statul de drept pe teritoriul Romaniei.
Cat priveste protestul aparut in "Adevarul de Cluj" din 15 iunie a.c., intitulat "Comunicat de presa" de catre autorii care semneaza "400 de universitari clujeni", acesta deceptioneaza, dar si incurajeaza.
Deceptioneaza. Pentru ca nu este un Comunicat, ci un Protest. Pentru ca protestul este facut, chiar si indirect, pe baza partinica. Pentru ca ocoleste s-o spuna ca nu dl Baba, ci conducerea UBB incalca Legea, care lege, care articol. Asa ar trebui sa se faca un protest, nu cu vorbe dulci si cu eufemisme ! Un protest se exprima barbateste, clar, matematic si pe intelesul tuturor.
Incurajeaza. Pentru ca, spre deosebire de cele intamplate la indigo in UBB, in timpul alegerilor locale din 2000, protestatarii de acum inteleg si respecta continutul Legii. Pentru ca protesteaza contra politizarii Universitatii. Pentru ca sustinatorii candidatului neagreat de conducerea UBB procedeaza cu discretia pe care o impune Legea, neafisand nici o lista cu iz electoral in spatii universitare.
In succesiunea lucrurilor, a aparut un element nou: pozitia publica a candidatului la Primaria Cluj, sustinut de lista afisata de conducerea UBB in spatiile universitatii. Candidatul, jurist cu cabinet de avocatura, subaltern direct al dlui Marga la facultatea de stiinte politice si administrative, a aparut in seara zilei de 16 iunie a.c. pe un post local de televiziune unde, referindu-se la lista de sustinere a domniei sale, afistata in UBB, a afirmat ca "UBB a fost tarata pe nedrept intr-un scandal politic nemeritat". Nu a pomenit nimic de prevederile legii. A mai declarat ca nu este corecta trimiterea Curtii de Conturi si a Politiei la UBB. Si a mai afirmat ca la Politehnica se fac presiuni si amenintari la adresa celor care nu semneaza pe lista de sustinere a contracandidatului acestuia, ca este o rusine acest lucru etc.
Prima afirmatie, in dispretul legii, a fost facuta numai ca urmare a interventiei, e drept ca balbaita, a presei. In ceea ce priveste sosirea tarzie a Curtii de Conturi (si a Politiei) la UBB, aceasta este salutara. Salariatii UBB cunosc foarte bine spaima Grupului Marga de un audit al Curtii de Conturi a Romaniei. Dezastrul din UBB impunea demult acest control. Salariile nete de mii de euro pe luna, insusite de Clan vizavi de dezastrul din biblioteci si din laboratoare, care fac UBB cea mai slab dotata dintre marile universitati din tara, deturnarea de fonduri, zecile de milioane de dolari invartite cu lopata, in regim de extrateritorialitate, pentru ca sa li se piarda urma si care nu se regasesc in UBB, vilele grangurilor UBB aparute odata cu derularea investitiilor in UBB, toate acestea si multe altele impun un audit amanuntit din parte Curtii de Conturi a Romaniei. In ceea ce priveste afirmatia cum ca se fac presiuni si amenintari la adresa celor care nu semneaza pe lista de sustinere a contracandidatului, intreband colegi politehnisti pe care ii cunoastem de o viata, am aflat ca este o minicuna. Nici nu se putea altfel. Atmosfera de acolo este cu totul alta.
Comentariile sunt de prisos.
Pe banii nostri, dl Marga nu pridideste sa respinga, de doua zile incoace, in toate gazetele din tara, acuzele privind comportamentul electoral al Cartelului UBB. Ne marginim sa spunem doar atat: cel care l-a epitetat cu titlul de "rector" pe dl Marga nu a gresit prea mult, de vreme ce dl Marga l-a data afara pe rectorul Bocsan din biroul rectorial si a facut acelasi lucru cu frumoasa si scumpa masina de serviciu rectoriala. Ca sa nu mai vorbim de cine ia, de facto, deciziile. Felicitari pentru Curtea de Conturi a Romaniei, pentru Politia Romana si pentru Serviciul Roman de Informatii ! Cu aceasta ocazie Curtea de Conturi va gasi tot ce este de gasit penal in barlogul lupilor.

Un grup de universitari clujeni
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marius_Moldovan
YaBB Newbies
*
Offline


Pentru ca trebuie spuse...

Posts: 8
Om cu om
Reply #33 - Jun 17th, 2004 at 7:16am
 

Cineva spunea pe acest forum ca la UBB ambianta e fascista - si nu era departe de adevar. Dar e fascista nu numai prin dispretul fata de lege al conducatorilor universitatii (ei sint deasupra legii), ci si prin complicitatea zecilor si sutelor de universitari, care inghit orice galusca de teama represaliilor si cu speranta avansarilor, a obtinerii de gratii rapide de la eternul AM...

Si o intrebare: cum a putut Catalin Baba sa ajunga decan al Facultatii de Stiinte Politice (exceptind faptul ca e ruda cu dna Marga si baiat de casa al familiei), cind citesti ce cv are (pe site-ul facultatii, la http://www.polito.ubbcluj.ro/stiinte%20politice/CVBaba.htm)? E incredibil cum poti sa devii conferentiar si decan punind pe lista de publicatii actele normative ale guvernului pe care l-ai servit! A publicat doua carti pe aceeasi tema (daca nu si cu acelasi continut...), la "prestigioasa" editura "Presa Universitara Clujeana" si la muribunda editura "Dacia", are vreo 12 articole, din care mai bine de jumatate sint acte normative si evaluari ale universitatii, la care a participat ca purtator de cuvint.
Despre ce competente mai poate sa ne vorbeasca dl. Marga cind incurajeaza si sustine astfel de personaje triste prin mediocritatea lor?...
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #34 - Jun 17th, 2004 at 7:55am
 
Stimati colegi,

Ma simt dator sa fac un comentariu referitor la interventia mea din 14 iunie de pe acest topic (Replay # =26). In mintea mea, figura d-lui Marga, prin maniera sa de comportament (asa cum am putut afla de pe acest topic) a fost asociata cu cea a unui membru PSD. Am uitat complet de faptul ca d-l Marga se pretinde sustinator al dreptei. De aceea, cand am citit despre lista de sustinere a d-lui Boc, reactia mea a fost ca lista este intocmita pentru a se putea declansa eventuale represalii impotriva opozitiei. Aceasta este explicatia indemnului meu catre toti universitarii din UBB, care, in semn de protest ar trebui sa semneze lista respectiva, indiferent de culoarea politica.

Ideea de protest impotriva implicarii politicului in lumea universitara era corecta. Insa maniera recomandata de mine, nu. De aceea am si dorit sa fac aceasta precizare, pentru ca unii dintre cei care-mi cunosc opiniile, s-ar putea sa fi fost oarecum nedumeriti de cele scrise.

Revenind la actiunea conducerii UBB, in mod normal, in orice tara cat de cat civilizata, un astfel de act ar trebui sa atraga demisia intregului staff al UBB-ului. Este inaceptabila aceasta actiune (pe care o consider o diversiune SECURISTA de cea mai joasa speta), care sa compromita o universitate, prin diverse dispute politice.

N. Hurduc
Back to top
 
 
IP Logged
 
apoma
Ex Member
***


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #35 - Jun 17th, 2004 at 9:33am
 
Ii felicit in sfirsit pe ardelenii nostri pentru ca incep sa se miste, asa cum pare sa se vada de pe ultimele posturi, si le doresc s-o tina tot asa.

Cu amendamentul mic ca nu "cineva" a spus ca ar fi "teroare si dictatura fascista la UBB", ci chiar eu, Marian Apostol. Care e adevarat ca sint "cineva", e drept si va multumesc.

Si voi spune asta in continuare, daca lucrurile acolo o tin tot asa de urit!

Vreau sa se miste tara, si Romanii sa Vina La Arme!

E DEZASTRU in Cercetarea si Invatamintul Romanesc! Si nu e cazul sa-l inghitim.

Cu toata stima,

M. Apostol

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marius_Moldovan
YaBB Newbies
*
Offline


Pentru ca trebuie spuse...

Posts: 8
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #36 - Jun 17th, 2004 at 9:48am
 
Stimate Domnule Apostol,
N-am vrut nicidecum sa minimalizez cele spuse de dv. numindu-va "cineva", doar ca nu aveam sub ochi mesajul dv. pentru a raspunde mai precis.

Va fi greu ca lucrurile sa se miste la UBB: cei care domina autoritar aceasta universitate o fac in numele democratiei si valorilor europene, iar a-i critica inseamna, implicit, a fi impotriva acestor valori, ai caror detinatori se cred in mod fals si abuziv.

Apoi, chiar e teroare in universitate: daca au mai fost unii care au protestat, au simtit pe propria piele efectul replicii de sus: tentaculele sint intinse foarte bine din virful ierarhiei pina la cel mai de jos nivel, complicitatile sint multiple, tacerile nesfirsite, capetele plecate de tot. Profesorii, indiferent cit de competenti, stau mereu sub amenintarea unei semnaturi care vine sau care nu vine, a unei decizii pe care sa n-o inteleaga. Teroarea nu e politica: e birocratica, e administrativa, e anonima.

Si sa nu-si imagineze cineva ca, din onoare, conducerea UBB sau macar o singura persoana si-ar da demisia pentru gafa extrem de grava cu lista. Ani de zile au facut scenarii cum sa ramina la putere, iar eternizarea dlui Marga (asa e: cu masina si cu birou, exilindu-l pe actualul rector intr-un birou secundar) se numeste "pluralism decizional". Cum credeti ca aceasta miscare, care contravine flagrant tuturor normelor internationale de viata academica, ar putea sa ameninte pozitii atit de solide?...

Sper ca acest forum, animat cu ocazia scandalului listelor, sa fie un inceput de curaj pentru universitarii clujeni, care sa nu mai fie nevoiti sa se ascunda sub fustele PSD pentru a-si putea exprima pozitia!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
Ex Member
*****


I love YaBB 1G - SP1!

Gender: male
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #37 - Jun 17th, 2004 at 10:18am
 
Hm... Mi-aduc aminte ca-n anul 1990, tanar si idealist, vazand cum pliveau minerii parul de pe scafarliile celor cu ochelari, am acceptat sa scriu cu inca doi colegi statutul unei noi asociatii, "Solidaritatea Universitara".

Imediat "infestati" de colegi inregimentati politic, care la liberali, care la tzaranisti, am ajuns pana la urma, intr-o sedinta, sa pun problema: ce vretzi voi, de fapt, ba?

Vreti sa intrati in politica? Ca car, ca mar, dupa discutii de vreo trei ore, terminate-n coada de peste, am propus, ca sa terminam odata discutia, sa votam.

Stiti care-a fost rezultatul? Doua voturi contra (a doi dintre cei ce scrisesem statutul). In acel moment am si parasit sandramaua. Sandrama care-a fost remorcata de Alianta Civica, de PAC, pe urma de liberali, prin absorbtie.

Si noi, care facusem chestia cu tinta clara: anume ca politicul sa nu poata intra vreodata in Universitate.

Si zic atunci din nou: cum sa nu te scarpini in scafarlie a nedumerire? Caci ce-au vrut, aia au avut. Unii dintre ei nu se lasa acum dusi, dupa n mandate, nici cu jandarmii.
Cred, probabil, ca sunt de neinlocuit. Intre timp, si-au cladit chiar imperii financiare. Uite pentru cine scriam eu , inocent, statute... De neiertat, cu atat mai mult cu cat cunosteam prea bine istoria revolutiei franceze. Dar
de-atunci, din pacate pentru ei, pentru noi toti, lumea sufla acum si-n iaurt: nu se mai baga-n politica. Nu se mai baga acum,  cand ar trebui. Inca mai e timp pana la alegerile din toamna.

Vi se pare o contradictie ceea ce scriu? Foarte bine, sa fiti sanatosi si sa va fie de bine!

Toate cele bune,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
apoma
Ex Member
***


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #38 - Jun 17th, 2004 at 10:54am
 
Stimate Domnule Moldovan,

Iata spuneti:

"Va fi greu ca lucrurile sa se miste la UBB: cei care domina autoritar aceasta universitate o fac in numele democratiei si valorilor europene, iar a-i critica inseamna, implicit, a fi impotriva acestor valori, ai caror detinatori se cred in mod fals si abuziv."

Democratia si valorile europene autentice sint cu totul altceva decit ceea ce numesc astfel de oameni "democratie si valori europene". Non idem est si duo dicunt idem, nici macar. E Marga profetul Europei in Romania? Noi nu stim ce e Europa, numai el stie? Recunosc ca trebuie insa "opera teoretica" si "practica" pentru a arata tuturor ca astfel de personaje sint false, si, mai ales, ca astfel de idei sint inconsistente si false. (Uneori ma bate gindul sa fac un tur al Romaniei si sa tin o serie de conferinte intitulate "In Contra Europei Romanesti").  De exemplu, valoare europeana este sa nu ai doua sau mai multe salarii de la stat, si ai nostri "europeni" au din plin. Nu e democratie sa ai doua sau trei mandate de rector, nici sa fii ministru si rector in acelasi timp, nici sa nu-ti dai demisia cind ai facut propaganda electorala in universitate ca rector, nici sa nu intelegi ca daca ai facut propaganda electorala se cheama ca ai facut propaganda electorala, adica nu e democratic sa nu intelgi ce faci, si sa nu ai responsabilitatea faptelor tale. Sint rectorul si prezidentul UBB iresponsabili? Sau redusi mental ca sa nu inteleaga ce fac? Cind au ocupat functii nu au avut certificat de sanatate mentala de la psiholog si psihiatru? etc, etc. Apoi, alte "valori si democratii europene" nu sint de loc valoare si democratie, Europa nu e infailibila, infailibil era numai Stalin. Nu tot ce e Europa e bine, Europa are din plin erorile ei. Sa ne uitam numai la prostiile de la UE in cercetare. Europa trebuie criticata intii, si apoi "europenii" nostri. Dar, recunosc, e "opera teoretica si practica", inca o data, si nu e usor. (Observati va rog ca vorbesc ca Lenin in Materialism si Empiriocriticism"!).

Spuneti apoi:

"Apoi, chiar e teroare in universitate: daca au mai fost unii care au protestat, au simtit pe propria piele efectul replicii de sus: tentaculele sint intinse foarte bine din virful ierarhiei pina la cel mai de jos nivel, complicitatile sint multiple, tacerile nesfirsite, capetele plecate de tot. Profesorii, indiferent cit de competenti, stau mereu sub amenintarea unei semnaturi care vine sau care nu vine, a unei decizii pe care sa n-o inteleaga. Teroarea nu e politica: e birocratica, e administrativa, e anonima."

Asta inteleg. Si nu e simplu sa vorbesti cind poti fi lasat fara slujba. Desi, fara slujba e mai greu astazi (ca de altfel si-n trecut, era mai greu), dar fara "plecare la Franta" da, e mai usor. Acum, o fi foc daca nu prea mai plecam, ca universitari? La urma urmei ce vrem mai intii, sa limpezim locul, sau sa ne facem micile placeri turistice? Va spun din propria mea experienta: ori de cite ori am vorbit corect si clar, desi aproape totdeauna am fost singur, nu mi s-a intimplat nimic grav, dar, desigur, mi s-au intimplat o sumedenie de lucruri marunte, precum: salariu mai mic, promovari ioc, plecari cu greu sau de loc, etc, etc. Evident e nevoie de sacrificii, si cind smulgem buruienile din gradina sacrificam un pic de sudoare, dar sa eliminam mafiile universitare? E un picut mai greu nitel.

Pentru ca adevarul si claritatea nu stirnesc ura, ci numai teama. Iar de teama, nu reactioneaza, sau reactioneaza slab. Din ura insa, izvorita din vorba confuza si nedreapta, pot reactiona distructiv.

Mai spuneti:

"Si sa nu-si imagineze cineva ca, din onoare, conducerea UBB sau macar o singura persoana si-ar da demisia pentru gafa extrem de grava cu lista. Ani de zile au facut scenarii cum sa ramina la putere, iar eternizarea dlui Marga (asa e: cu masina si cu birou, exilindu-l pe actualul rector intr-un birou secundar) se numeste "pluralism decizional"."

Aici puteti ataca: "pluralism decizional" nu exista, nu e nici "democratie", nici "valoare europeana". Sint cuvinte, formule goale, menite sa mascheze actinuni ilegale, ilicite. Pentru ca oricine nu stie sa explice ce spune ascunde o dorinta ilicita.

Spuneti:

"Cum credeti ca aceasta miscare, care contravine flagrant tuturor normelor internationale de viata academica, ar putea sa ameninte pozitii atit de solide?...Sper ca acest forum, animat cu ocazia scandalului listelor, sa fie un inceput de curaj pentru universitarii clujeni, care sa nu mai fie nevoiti sa se ascunda sub fustele PSD pentru a-si putea exprima pozitia!"


Si eu sper, din toata inima. Si le urez succes, si lor, si noua.

Toate cele bune,

M Apostol
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #39 - Jun 17th, 2004 at 12:00pm
 
Eu nu inteleg, despre care Andrei Marga vorbiti? Despre domnul Ministru Marga? Sau depsre Presedintele de Partid Marga? Sau despre domnul Rector Marga? Sau despre domnul Presedinte de Universitate Marga? Poate ca vorbirti desre toti la un loc. Daca o faceti si vorbiti asa de ireverentios despre o personalitate care ar putea lua multiple brevete de inventie la capitolul integrare europeana (cel mai reprezentativ fiind acela de presedinte de universitate in sistemul european) atunci va rog sa fiti respectuosi. Spuneti-i
MPPRPU Marga. Ce dracu?

Pe de alta parte, unde este FAR cu motiunea de protest cu privire la strategiile electorale din institutiile academice?
Au trecut deja trei luni.

Eu nu inteleg? ce tot atata discutie daca listele erau corecte sau nu? Exista legi in Romania iar legile nu sunt pentru caini si pisici, ci pentru cetateni. Scrie legea ca nu se face politica in Universitati? Cine o incalca trebuie sa suporte consecinte. Sa fie dat afara. Iar daca mai are si tupeul sa caraie, puneti intrebarea la Uniunea Europeana sa vedem ce zice ea. Si cu asta emisiunea noastra a luat sfarsit.
Ca m-am saturat de atata profesorime universitara prin parlament si guvern care stie politica de o sa ne integram in UE la anul si la multi ani. Sau ca sa fiu mai crestin, ca asa se poarte la UBB Crestin si  Democrat, la pastele cailor.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #40 - Jun 18th, 2004 at 5:28am
 
Romania libera/Editia de Translivania, Vineri 18 Iunie 2004

Dispute politice mutate in sala de judecata

Campanie de plangeri penale la Cluj-Napoca

PSD si Alianta "D.A." continua sa-si "serveasca" caricaturi si mesaje electorale calomnioase cum sunt cel care il infatisa pe Emil Boc sub chipul si cu uniforma lui Hitler sau pe Ioan Rus spanzurat intr-un streang. Mai mult, curge cu plangeri penale de ambele tabere a caror candidati au ramas in cursa pentru Primaria Cluj-Napoca. Presedintele Consiliului Academic al Universitatii "Babes Bolyai", Andrei Marga a anuntat, ieri, ca il da in judecata pe secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon pentru calomnie. Acesta din urma semnase un comunicat in care se arata ca PSD a trimis "Curtii de Conturi contestatia privind implicarea ilegala in campania electorala a Universitatii de stat "Babes-Bolyai". La randul sau Emil Boc, a depus joi doua plangeri penale impotriva liderilor PSD Cluj, Stefan Dimitriu si Vasile Soporan, autorii a doua plangeri penale calomnioase la adresa candidatului Aliantei "D.A.". PSD a reclamat faptul ca doua publicatii locale au tiparit machete electorale, contra cost, sub sigla Universitatii "Babes-Bolyai", prin care se prezinta atacuri indirecte la adresa candidatului PSD, Ioan Rus, si o lista de adeziuni pentru contracandidatul de la Alianta "D.A.", Emil Boc. Partidul de guvernamant a invocat faptul ca Legea invatamantului nr. 84/1995, la art. 11 prevede ca invatamantul nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor politice si ca in spatiile de invatamant se interzice desfasurarea activitatilor de organizare si propaganda politica. De asemenea, Legea nr. 43/2003, privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, prevede ca se interzice finantarea in orice mod a campaniei electorale a unui partid sau a unei aliante de catre o institutie publica. "Din pacate, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Andrei Marga, nu se afla la prima abatere in aceasta campanie electorala (...) Andrei Marga s-a comportat ca o persoana de joasa speta, apeland la furtisaguri marunte, precum un hot de gaini, si facand de rusine statutul de profesor universtar", se arata intr-un comunicat emis de Dan Matei Aghaton.
In replica, Marga a anuntat, de la Munchen, ca il va da in judecata pe Dan Matei Agathon, secretarul general al PSD, "pentru minciunile si calomniile primitive pe care acesta le-a proferat la adresa sa si la adresa profesorilor Universitatii "Babes-Bolyai". Si Emil Boc a declarat ca: "Justitie va fi si dupa alegeri, iar Dimitriu si Soporan vor raspunde pentru ce au facut". Candidatul Aliantei "D.A." PNL-PD a fost de parere ca Stefan Dimitriu si Vasile Soporan sunt autorii unor " calomnii ordinare, care dovedesc ce fel de oameni sunt reprezentantii PSD si mai ales cat sunt de disperati, pentru ca sunt pe cale sa piarda alegerile". "Calomnia si confuzia intre minciuna si argumente sunt armele pe care liderii PSD le stapanesc cel mai bine, ceea ce este regretabil", a mai spus candidatul Aliantei la Primaria Cluj-Napoca.
Liderii PSD Cluj, Stefan Dimitriu si Vasile Soporan, au depus plangeri penale la Politie impotriva lui Emil Boc, acuzandu-l de mai multe infractiuni.
Reamintim ca aproape 100 de cadre didactice de la Universitatea "Babes-Bolyai" si circa 400 de profesori de la alte universitati de stat din Cluj-Napoca au facut publica sustinerea lor pentru unul dintre candidatii care au intrat in turul doi in cursa pentru Primaria Cluj-Napoca.

Un articol de Lia Valendorfean

Precizare: Conform declaratiilor juristului UBB, in acest moment, Universitatea "Babes-Bolyai" este implicata in peste o suta de procese penale si civile, inclusiv la Strasbourg !?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Raspuns_Minciunii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #41 - Jun 18th, 2004 at 8:48am
 
Precizare
Falsuri si minciuni

"Evenimentul Zilei", editia de Transilvania (care nu apare in Capitala) de luni 14 iunie, a publicat un document cu sigla UBB.
Documentului i s-a atasat titlul "O alegere inteleapta", urmat de numele unui candidat electoral la primaria municipiului. Subtitlul atasat este "Cadre didactice si studenti ai Universitatii Babes-Bolyai si-au exprimat adeziunea la acest apel".
Urmeaza expunerea de motive pentru sustinerea candatului electoral si o lista cu 64 de sustinatori ai acestuia, din UBB.
Deci, o macheta electorala in toata regula, publicata intr-un cotidian, nu pe ochi frumosi, ci pe banii institutiei publice Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj-Napoca ! In timpul campaniei electorale ! Sigla ne-o arata cu claritate ! La fel, chitanta eliberata la redactia ziarului ! Pentru ca acolo a trebuit sa se prezinte cineva care sa aiba autoritatea de a vehicula sigla cu pricina si de a permite reproducerea ei.
Dupa aparitia machetei-manifest electoral, in spatiile UBB a aparut aceeasi macheta-manifest electoral, de aceasta data cu 91 de sustinatori ai candidatului propus alegatorilor de catre Consiliul Academic al UBB.
Interesanta, lasitatea unora din semnatari, bine cunoscuti pentru oportunismul lor de a pescui in ape tulburi, care s-au retras de pe lista din ziar, lasandu-i pe altii care stateau la coada.
Interesanta si lasitatea unor slugi cunoscute ale dlui Marga, care nu s-au trecut pe lista, dar care pentru a nu-si periclita salariul net de mii euro/luna, au afisat macheta-manifest in spatiile institutiei publice UBB, cu toate protestele vehemente sosite din tara. Proteste facute de toti cei care percep bine amploarea riscului instaurarii dictaturii partinice intr-o institutie de invatamant.
Si acestia au incalcat legile tarii, care interzic sa se faca politica si prozeliti in institutii publice de invatamant.
A urmat circulara e-mail a secretarei-sefe a UBB, dna Batiz Eniko, prin care aceasta invita cadrele didactice din UBB sa completeze lista cu adeziuni.
Sa vedem insa ce spune una dintre legile din Romania: "Este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare, precum si in spatiile din scoli si universitati in perioada de desfasurare a cursurilor". Am citat numai articolul 58, paragraf 4, din  Legea nr.67/2004, intitulata "Lege pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale".
Sa vedem acum cum raspunde dl prof.N.Bocsan, rectorul UBB, in "Adevarul de Cluj" din 17 iunie, acuzatiilor ca foloseste banul public pentru sponsorizarea unui candidat in alegerile locale si, pe cale de consecinta, trimiterii Curtii de Conturi a Romaniei si a Politiei Romane, pentru a cerceta ilegalitatile flagrante, savarsite de Consiliul Academic al UBB, presedinte prof.Marga.
Articolul semnat de dl Bocsan se intituleaza "Precizare" si are subtitlul provocator "Falsuri si minciuni". Nu comentam articolul in extenso, pentru ca face referiri la partide implicate in campania electorala. Dar daca am face-o, i-am arata, cu fapte, dlui Bocsan, ca acuzatiile pe care le aduce celor care-i sunt adversari, pentru ca a implicat pe fata UBB in politica, se potrivesc perfect politicii promovate de multi ani de conducerea UBB, personal dnilor Marga si Bocsan.
"Universitatea Babes-Bolyai nu a finantat si nu finanteaza publicarea unor machete electorale", ne spune dl Bocsan. Lasam sa judece lumea academica daca este o minciuna sfruntata, sau nu !
"Acest lucru este dovedit cu acte, de executia bugetara si rapoartele financiar-contabile ale institutiei. Curtea de Conturi poate sa constate ca Universitatea "Babes-Bolyai" nu a finantat in nici un mod campania electorala, prin simpla verificare a actelor doveditoare", ne spune iar dl Bocsan. Grava, imprudenta dlui Bocsan ! Numai sa intre Curtea de Conturi, si va fi jale ! Pentru ca, mai intai va trebui sa verifice autenticitatea bilanturilor contabile si a gestiunii, si abia apoi ceea ce cere cu inima cat un purice dl Bocsan ! Numai sigla UBB spune totul despre cine sunt sponsorii ! Sau, macheta-manifest electoral a fost platita din banii de buzunar ai dlui Marga ? Nu este cu desavarsire exclus acest lucru ! Cu 2500 euro/luna, bani de buzunar, dlui Marga ii da mana.
"Prestigiul national si international de care se bucura Universitatea "Babes-Bolyai" si presedintele Consiliului Academic, profesorul Andrei Marga, sunt bine cunoscute si reprezinta rezultatul efortului constant de desprindere fata de acel trecut de minciuna, coruptie si saracie", ne invita sa credem dl Bocsan. Apropos de prestigiu, cum ramane cu faptul ca UBB, cunoscuta in plan national ca masinaria de facut bani care se autoreproduce, nu se regaseste intre primele 100 universitati din Europa, dupa cum o arata o ierarhizare acreditata de UE ? Din Rasarit fiind acreditate numai universitatile din Moscova si Veszprem. Care fac alt efort, au alta baza materiala si alt gen de management, care nu incearca sa pacaleasca pe nimeni. Nici pe UE ! In ceea ce priveste efortul constant de desprindere fata de acel trecut de minciuna, coruptie si saracie, noi cei din UBB afirmam in cunostinta de cauza ca este tot o minciuna sfruntata. Conducerea UBB a incalcat toate legile Tarii. Oameni de nadejde ai vechiului regim, au avut tot timpul si tot dreptul sa se reformeze, dar si-au jucat sansa profund incorect. Nu si-au insusit nici macar principiile de baza ale democratiei si nu au facut altceva decat sa isi schimbe stapanii si frazeologia.
"Incercarile de a intimida institutii si persoane, de a impiedica cetatenii sa-si spuna opinia in ceea ce priveste starea de fapt din aceasta tara reprezinta o practica de trista amintire, pe care o respingem categoric", nu se lasa dl Bocsan, care sfideaza pe fata "Este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare, precum si in spatiile din scoli si universitati in perioada de desfasurare a cursurilor". Nu cumva vrea sa spuna ca acum nu mai sunt cursuri, pentru ca studentii au intrat in sesiune ? Ilegalitate flagranta, diversiune bine cunoscuta, escrocherie ieftina !
Cineva isi punea intrebari, pe site, despre starea de sanatate mintala a celor care au calcat acum in picioare legea electorala in spatiul public de invatamant, la o asemenea scara. Fara a intra in amanunte (bine ascunse publicului), noi spunem doar ca persoana respectiva nu a gresit cand a ridicat aceasta problema.
In ceea ce priveste afirmatia dupa care "Cadre didactice si studenti ai Universitatii Babes-Bolyai si-au exprimat adeziunea la acest apel", este destul sa arunci o privire pe lista de adeziuni, pentru ca sa constati ca aceasta este irelevanta in raport cu cine si cati nu au semnat. Nu au semnat tocmai pentru ca in UBB se stie foarte bine ca este interzisa propaganda si prozelitismul politic.
Interesant, in amalgamul de minciuni sfruntate proferate si in alte in ziare, fostii securisti Marga si Bocsan nu pomenesc nimic despre eforturile Romaniei de a-si insusi standardele Uniunii Europeana, care ar da foarte bine la bobor. Au aceasta decenta, cea de pe urma ? Dupa cum s-a afirmat pe site, nu o au, pentru ca acesti antieuropeni convinsi, prin ceea ce fac, confunda UE si NATO cu CNSAS. Ceea ce nu este tocmai inexact !
Felicitam si noi Curtea de Conturi, Politia si SRI pentru controlul pe care l-au demarat la UBB !

Un Observator UE din Cluj
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cine esti dumneata, domnule Marga?
Reply #42 - Jun 18th, 2004 at 1:43pm
 
----- Original Message -----
From: "Keresztes Peter Zoltan" <zozo@chem.ubbcluj.ro>
To: <cadre@chem.ubbcluj.ro>
Sent: Friday, June 18, 2004 14:08
Subject: [ubb_info@hotmail.com: ]

Politica Universitatii

Cu indiferenta, dar si cu putina curiozitate, am asteptat noua campanie
electorala. Din pacate UBB face, ca de multi ani o politica proasta, sau mai
bine zis se face politica de partid (a unui partid) in spatiul rezervat
activitatii didactice si de cercetare.

1. De ani de zile suntem impotriva tuturor (nu noi, ci cei care sunt in
fata). Numai noi suntem buni, restul sunt prosti, sunt ticalosi, sunt
corupti, sunt comunisti, etc.

2. Cu toate ca in Universitate nu trebuie sa se faca politica, in prezenta
campanie electorala s-a luat pozitie publica pt.un anumit candidat din
partea celor cu FUNCTII, nu ca persoane particulare (profesor, asistent,
student, ...) ci ca persoana reprezentativa (presedinte UBB, prefect al
studentilor, prefect al studentilor maghiari, prorector, decan, membru in
Senat, etc.). De aici se trage concluzia ca UBB, prin reprezentantii sai,
face o anumita politica.

3. Inainte de orice alegere (rector, presedinte, acum primar), contrar
Cartei UBB si bunului simt, se fac LISTE de adeziune, concepute de Rectorat
(si tiparite pe banii nostri), iar cei cu functii sunt presati sa semneze.
Aceste liste sunt aduse la cunostinta presei ca POZITIA UBB, nu a
persoanelor particulare care le-au redactat si semnat, iar prin numele si
functia semnatarilor se influienteaza opinia publica. Acelasi stil s-a
practicat si la ultimele alegeri din Universitate (cu toate ca in Carta se
interzice acest lucru, si ne laudam cu ce scrie in Carta), iar timidele
referinte la aceste liste au fost tratate cu tacerea. Slab Senat exista la
UBB daca nu ia pozitie.

4. Sondajele de opinie trebuie facute de profesionisti si de oameni
ne-angajati politic. Din pacate la fac. de Stiinte Politice se face o
politica de amatori (de conducerea facultatii, nu de facultate in general).
La un moment dat se lauda un candidat si se critica ceilalti, iar in
momentul urmator se dau sondaje cu procente "ajustate" pentru candidatul
sprijinit. Numele celui din fruntea acestor actiuni incompatibile, prin
repetarea cuvintului BA (adica NU) ne sugereaza sa NU credem nici laudele,
nici sondajele, dar opinia publica este influientata (sau asta se
urmareste?).

Ubb Info - Altfel
Back to top
 
 
IP Logged
 
Avertisment_UBB
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #43 - Jun 18th, 2004 at 4:34pm
 
Completare la un articol din “Romania Libera”

Se vorbeste mult in aceste zile despe dl Marga si grupul de Aplaudaci,  nu numai pe site-ul forum-academic.com, ci si in societatea romaneasca. Pentru ca si-au dat iar in petec, la scena deschisa, nu numai in spatele zidurilor UBB.
In aceste zile, in mai multe ziare a aparut un articol semnat de dl O.Hoandra. Azi, articolul a aparut si in “Romania Libera” de Transilvania, sub titlul original “Lectia lui Manolescu sau Arde-i pe mincinosii corupti !”.
Citam o pariticica din acest articol: “Se poate, sigur ca se poate. . .Domnul Basescu va mai capata niste vile pe care sa le puna pe numele familiei, domnul Radu Berceanu sa mai ajunga inca o data la industrii, iar firmele lui sa se mai ingrase putin pe contul contribuabilului. . .” Etc. Nu cunoastem problemele, decat din presa. Cunoastem insa altceva, foarte direct, pe pielea noastra:  ce se intampla in Cluj, la UBB.
Citind articolul din “Romania Libera”, ne-am adus aminte de o problema care priveste lumea academica nationala. Concret, este vorba despre declaratia facuta de dl Stolojan la Cluj, in martie 2003, de omagiere a celui pe care ulterior l-a inscaunat ca presedinte al Comisiei permanente de politici educationale si formare profesionala din PNL: „Daca se va pune problema ca PNL sa guverneze, consideram ca Andrei Marga este cea mai potrivita persoana care sa conduca ministerul Invatamantului”.
Scurt si pe intelesul tuturor !
Pumnul a fost receptionat in plin de universitarii clujeni, care au tras imediat concluziile.
Ne-am simtim obligati sa ridicam aceasta problema, chiar daca cu intarziere, pentru a informa lumea academica din tara care, cu siguranta, nu cunoaste amenintarea care pluteste in aer daca acest personaj extrem de corupt, fara de istorie, fara de geografie, fara de tara, ar ajunge sa destabilizeze din nou Romania, dupa cum a  facut-o ca ministru si o tara intreaga a simtit-o pe pielea ei.
Remarcabil, articolul ! Desi nu putem fi de acord cu aprecierile autorului cu privire la presa.
Intr-adevar, „Evenimentul Zilei” se dovedeste a fi oficina care promoveaza la scara nationala minciunile, ilegalitatile si diversiunile grupul antinational Marga. Desigur, oficina va avea ac de cojoc. Si nu neaparat din partea Puterii. Vom trai si vom vedea !
Alte ziare, ca „Romania Libera” (cea care a introdus pe piata minciunilor la scara nationala uluitoarea sintagma Marga-Haret, prin numitul V.Iancu) si Adevarul de Cluj, au publicat in trecut materiale propagandistic-diversioniste, care au convenit grupului dlui Marga. Rar au procedat altfel. Publicarea articolului lui O.Hoandra in cele doua cotidiene si distribuirea gratuita, in strada, a unuia din ziare care a publicat  articolul, arata in cel mai evident mod ca acestea au simtit pe cocoasa Buzduganul Puterii. Toti cei care s-au situat totdeauna pe o pozitie absolut nepartizana, conducandu-se in modul cel mai strict numai dupa interesul national, nu pot avea intelegere fata de cele doua ziare si fata de altele, in aceeasi situatie ! Si nici nu vor protesta ! Au fost nedemne, sufera consecintele ! Daca presa era demna, Puterea, oricare ar fi fost ea, ar fi sfarsit prin a o respecta. Cum sa respecte Puterea, oricare ar fi ea, o astfel de presa ! Cum sa fie democratie in tara, cu o asemenea presa ?

In numele cadrelor didactice de la UBB

P.S.Stimati Domni de la Bucuresti, va rugam sa nu ne mai criticati, ca nu facem nimic ! Dumneavoastra trebuie sa stiti ca in UBB functioneaza o dictatura administrativa antieuropeana mizerabila, datorita legilor permisive care dau posibilitatea conducerii, incepand cu sefi de catedra mameluci, sa faca ce vor ! Angajatori, ei au o clientela majoritara stabila care impune, pe fata, orice vrea mamelucul. Acestia constituie corpul oligarhiei Marga, selectionat si rafinat pana la perfectiune in ultimii zece ani. Platiti pe masura. La cine sa te adresezi, nu ai ! Evident, nu toti sunt asa. Dar sunt in numarul suficient ! Acesta este adevarul, stimati prieteni, carora va multumim sincer si cu caldura, pentru tot ce faceti si veti face pentru noi !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marius_Moldovan
YaBB Newbies
*
Offline


Pentru ca trebuie spuse...

Posts: 8
Manipulare si incompetenta la UBB
Reply #44 - Jun 18th, 2004 at 4:41pm
 
Stimati colegi,

Iata cum arata sondajul "specialistilor" Baba si Badescu de la Facultatea de Stiinte Politice inaintea primului tur (datele au aparut in Evenimentul Zilei din 25 mai). Distanta inadmisibila fata de realitate ii discrediteaza complet pe acesti amatori si ii situeaza in pura ideologie de partid. O marja de eroare se poate situa intre 2 si 3% pentru ca sondajul sa fie credibil. In acest caz e vorba nu doar de 10% (Rus de la 30,8 in sondaj la 40,1 dupa primul tur, iar Boc de la 37,7 in sondaj la 33,1%), ci si de inversarea ordinii si de sensul intreg al ierarhiei, la care se adauga, drept circumstanta agravanta, procentul estimat al prezentei la vot: 79,9% in sondaj, in jur de 54% in realitate.

Sociologii adevarati de la UBB ar ride si cu spatele de aceste date, acei sociologi pe care dl. Marga nu i-a iubit niciodata si pe care, in consecinta, i-a expulzat din cladirea centrala, in niste cladiri de cartier, nedemne de valoarea muncii stiintifice pe care acestia o presteaza.

Dincolo de cifre, e vorba din nou de complicitatile ideologice dublate de o crasa incompetenta la scoala de partid Marga, al carei zelos functionar este purtatorul de cuvint Catalin Baba (si revin: i-ati vazut cv-ul pe pagina facultatii? Nu-i asa ca e totusi incredibil pentru un decan al "celei mai prestigioase universitati din Estul Europei"????)

Colegilor de la UBB vreau sa le spun ca nu va fi usor de articulat in universitate o opozitie la dominatia sufocanta a oamenilor lui Marga: ii gasiti in fiecare facultate, de obicei in cele mai inalte functii: decani, cancelari, sefi de catedra etc. Ei constituie Senatul, care, oricum, a deventi o anexa a mirobolantului Consiliu Academic. Toti acestia au impus adevarate dogme de functionare a universitatii:
- ei sint cei mai importanti oameni de stiinta din universitate si din tara (uneori); a nu fi aliat cu ei inseamna a fi incompetent. Iar asta se dovedeste cel mai bine prin semnaturile pe care trebuie sa le obtii de la sef de catedra pina la rector.
- ei sint reprezentantii democratiei; a nu fi cu ei inseamna a fi nostalgic sau extremist;
- ei sint reprezentantii spiritului european; a te opune lor inseamna a fi provincial, reactionar etc.

Si cind spun ca e greu de articulat o opozitie, nu ma gindesc la turismul cultural de care se vorbea aici: nu o plecare in strainatate se pierde sau, daca se pierde, nu asta e cel mai grav. Mai grav este ca decizii aberante, motivate stiintific, profesional, administrativ privesc indivizi, le afecteaza viata de fiecare zi, in detalii ce par neinsemnate celorlalti; si sint foarte putini in UBB cei care ar putea tine piept, individual, acestei masinarii.

De aceea, solidaritatea in opozitie nu trebuie sa ia forma resentimentului; ea trebuie sa fie rationala, argumentata si sa identifice punctual problemele din universitate. Propun deci colegilor din UBB sa posteze aici asemenea probleme punctuale si, pe cit posibil, sa le facem cunoscute presei romanesti si internationale. "Europenismul" dlui Marga si al echipei sale trebuie cunoscut in Europa asa cum este: meschin, avid de putere, propagandistic.

Succes tuturor!PS: Iata mai jos un extras din Evenimentul zilei din 25 mai, cu declaratiile marilor specialisti in stiinte politice:

Emil Boc este preferatul clujenilor la Primaria Cluj-Napoca pentru primul tur de scrutin, urmat de candidatul PSD, Ioan Rus, potrivit unui sondaj de opinie dat ieri publicitatii de UBB si realizat cu girul Societatii Romane de Stiinte Politice. Conducerea Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a subliniat ca sondajul nu a fost comandat de nici o formatiune politica  Lips Sealed, ci a fost realizat de specialisti  Shocked pentru o buna cunoastere a mediului politic clujean.

Potrivit rezultatelor sondajului, candidatul Aliantei „D.A.” PNL - PD, Emil Boc, este preferat de 37,7 la suta dintre clujeni pentru fotoliul de primar, urmat de candidatul PSD, Ioan Rus, cu 30,8 la suta si de candidatul PRM, Gheorghe Funar, cu 22,6 la suta.

Potrivit rezultatelor sondajului, la alegerile locale din acest an, 79,9 la suta dintre clujeni vor merge cu siguranta la vot, 12,4 la suta au raspuns ca e probabil ca vor merge, 3,7 la suta, probabil ca nu vor merge, iar 4 la suta au declarat ca sigur nu vor merge. Potrivit declaratilor sefului Catedrei de stiinte politice, conf. dr. Gabriel Badescu, procentul ridicat al prezentei la vot este determinat de faptul ca majoritatea alegatorilor clujeni percep alegerile din acest an drept foarte interesante, mai ales prin prisma calibrului candidatilor care sint plasati pe primele trei locuri – Boc, Rus si Funar. Sondajul a fost efectuat pe un esantion aleator stratificat de 728 de persoane, cu virsta de peste 18 ani, prin interviuri directe realizate la domiciliul repondentilor, de studentii facultatii, in perioada 17 – 22 mai a.c. Cercetarea a fost finantata de catre UBB  Shocked si girata, alaturi de un sondaj realizat simultan la Bucuresti, de Societatea Romana de Stiinte Politice. „Acest sondaj este un exercitiu profesional  Shocked, prin care incercam sa realizam o fotografie din filmul alegerilor, iar acum nu avem cum sa stim finalul, dar important este sa existe cit mai multe astfel de fotografii”, a declarat decanul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, conf. dr. Catalin Baba.
„Sondajul nu isi propune sa lanseze predictii, este numai o prezentare preliminara a datelor culese de pe teren”, a declarat conf. dr. Gabriel Badescu, care a adaugat ca, la finalul saptaminii viitoare, va fi dat publicitatii un raport complet, care va include si o analiza a raspunsurilor care vizeaza preferintele clujenilor, in functie de etnie si categorie socio-profesionala. Avind in vedere apartenenta politica a conducerii UBB, conf. dr. Gabriel Badescu a afirmat ca e posibil sa se conteste legitimitatea rezultatelor [aha! Stiau ei ceva  Wink], dar a subliniat ca acesta a fost realizat serios, de catre profesionisti [peste tot numai profesionism, dom'le...  Lips Sealed]. „La realizarea acestui sondaj a participat o echipa atit de larga si diversa incit, daca ar fi existat intentii rele, imediat ar fi iesit la suprafata”, a spus Badescu, care a subliniat ca, „cu cit se fac mai multe sondaje, cu atit rezultatele sint mai putin suspecte, pentru ca se controleaza reciproc”.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Avertisment_UBB
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #45 - Jun 18th, 2004 at 4:56pm
 
Stimate Domnule Marius Moldovan,

Am vazut ca sunteti activ si am asteptat mesajul Dumneavoastra. Va multumim in numele tuturor oamenilor sanatosi.

Foarte interesant comentariul Dv. Grupul Mongolului Baba trebuie pus la stalpul infamiei, fara mila, atat de distructiv este pentru UBB. Acest incult, fara de istorie, fara de geografie, fara de tara, ne-a facut de rusine.

Vom reveni !

In numele cadrelor didactice de la UBB
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #46 - Jun 18th, 2004 at 7:48pm
 
Avertisment_UBB wrote on Jun 18th, 2004 at 4:56pm:
Stimate
Foarte interesant comentariul Dv. Grupul Mongolului Baba trebuie pus la stalpul infamiei, fara mila, atat de distructiv este pentru UBB. Acest incult, fara de istorie, fara de geografie, fara de tara, ne-a facut de rusine.

Vom reveni !

In numele cadrelor didactice de la UBB


Foarte interesant acest mesaj! De "O scrisoare pierduta" ati auzit? Daca sunteti asa curajosi ca sa faceti postari "in numele cadrelor didactice", ar trebui sa stiti ca dupa acest preambul, urmeaza in general si o semnatura. Altfel,  totul este o apa de ploaie caricaturala Branzoveneasca si Dandanachiana.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Marius_Moldovan
YaBB Newbies
*
Offline


Pentru ca trebuie spuse...

Posts: 8
Pentru ca trebuie spuse!
Reply #47 - Jun 19th, 2004 at 7:51am
 
Stimati colegi,

Mai intii, va multumesc pentru incurajari, poate ca avem fiecare nevoie de ele.

Apoi: nu e nevoie sa recurgem la formule violente sau vulgare pentru a critica si demasca ilegalitatile si imoralitatile din UBB. Trebuie doar sa le numim, macar pe o parte din ele, pe acelea pe care le cunoastem fiecare.

Intr-adevar, formula "in numele cadrelor didactice de la UBB" e nefericita. Nici unul dintre noi nu are dreptul sa vorbeasca in acest nume, fiecare vorbeste pentru sine sau pentru cei (putini sau multi, dar nicidecum toti) care gindesc asemeni noua.

De asemenea, nici "un grup de..." nu e mai potrivita. Prea aduce cu "un grup de tovarasi" sau "un grup de oameni ai muncii" - prin urmare il discrediteaza din start pe cel care vorbeste, indiferent de continutul, oricit de pertinent, al celor scrise. Speculantii ideologici de la UBB nu au nevoie de mai mult pentru a-i discredita pe opozanti...

Tinem aproape, raminem solidari conform unui principiu simplu: in UBB nu se poate constitui o opozitie la regimul Marga, pentru motivul ca nu se poate vorbi de pe pozitii de egalitate. Unii au puterea, ceilalti nu, e dramatic de simplu si de complicat in acelasi timp. Acolo unde au fost tentative, ele au esuat, prin atacuri bine instrumentate asupra fiecaruia si nu asupra grupului ca atare (in timp se vor gasi si exemple pentru a ilustra toate acestea).
Va trebui poate sa mai treaca ceva timp pentru a forma un curent de opinie suficient de puternic pentru ca el sa fie luat in seama ca pozitie ferma a celor care gindesc altfel, nu impotriva reformei, nu impotriva democratiei si a Europei, ci a manipularii si abuzurilor facute in numele acestor cuvinte devenite sloganuri si monopolizate de grupul Marga.

Curaj!

Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #48 - Jun 19th, 2004 at 8:15am
 
Domnule Moldovan,

Din momentul in care ati inceput sa scrieti pe FAR, nu ati mai fost singur. Chiar daca timpul pe care-l avem la dispozitie nu ne permite intotdeauna sa reactionam la toate mesajele, fiti sigur ca ele sunt citite. In ciuda anumitor diferente de opinii, care apar din cand in cand intre noi, ne leaga ceva mult mai puternic: INGRIJORAREA FATA DE SOARTA INVATAMANTULUI SI CERCETARII DIN ROMANIA.
Sunt convins ca pe fiecare dintre noi il bucura enorm aparitia unei persoane noi, care ia atitudine impotriva abuzurilor, coruptiei, incompetentei. Asta inseamna ca efortul nostru nu este in zadar. Eu personal mi-asi dori din toata inima ca interventiile dumneavoastra, a celor de la UBB, cat si interventiile de la Facultatea de Sociologie din Bucuresti, sa aiba impactul topicului de la UMF Iasi. Chiar daca rezultatele alegerilor din primavara au adus castig de cauza burluilor, nu este vorba decat de o infrangere temporara. Sunt convins ca asa cum bacauanii au cam inceput sa se sature de sechelarii si corpul profesoral de la UMF Iasi o sa se sature in curand de burlui.

Inchei interventia cu o intrebare: unde este LAURA, care a lansat acest topic ?  Sper ca nu a renuntat la lupta !

Nicolae Hurduc
Back to top
 
 
IP Logged
 
apoma
Ex Member
***


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Despre UBB - Cluj vorbim doar aici!
Reply #49 - Jun 19th, 2004 at 9:05am
 
Intrezaresc semne clare de desteptare la Cluj. Foarte buna, excelenta, pozitia dlui Marius Moldovan.

Cind Stolojan a venit la Cluj si a anuntat ca-l va pune pe Marga ministru daca vor cistiga, cel putin un om din sala trebuia sa se ridice si sa spuna NU. Masele noastre trebuie incurajate sa vorbesca sincer.

Sper sa se schimbe ceva, ar fi excelent sa inceapa la Cluj.

M Apostol
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 61
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)