Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Latest info can be found on the YaBB Chat and Support Community.


Pages: 1 2 3 4 5
Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lamentari. (Read 32949 times)
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #25 - May 28th, 2008 at 4:36am
 
Cu riscul de a deranja pe multi, trebuie totusi sa spun urmatoarele: atunci cand am militat pentru criteriul ISI, am militat pentru ceea ce se afla in spatele acestui criteriu, anume vizibilitatea internationala. Criteriul ISI in sine n-are valoare si daca dorim ISI de dragul ISI (arta pentru arta) atunci mai bine ne lipsim.

Aducerea ISI in Romania nu rezolva aceasta principla racila a sistemului. Nici o universitate romaneasca nu va ajunge in top 500 daca acest indeplinirea acestui criteriu se va realiza preponderent prin includerea revistelor romanesti n sistem. Cel mult o sa avem o seama de reviste de genul acelora frantuzesti, cvasi necunoscute si cu factori de impact sub 0.5-0.3. Nu uitati insa ca cercetarea franceza nu depinde de revistele frnatuzesti. In cei 4 ani cat am stat acolo, am publicat doar un singur articol intr-o revista franceza si asta pentru ca sefa nu mai scapa de gura editorului.

Eu as dori sa-i felicit pe aceia care in anii din urma s-au straduit sa publice in strainatate. Sa-i rog sa persevereze, oricat de frustrant ar fi. Stiu cu siguranta ca lor nu mai trebuie sa le spun ca trebuie sa fie mandri ca au reusit si ca ceasta experineta nu se poate compara cu nici o alta, indiferent cate noi reviste romanesti sunt indexate ISI. Stiu asta si singuri. Asta este calea de urmat si mai fericit decat pentru numarul de reviste ISI (care, ca de obicei pervertesc sistemul ca sa-l faca aplicabil pe structura noastra) sunt pentru aceste articole muncite care schimba mentalitatea.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #26 - May 28th, 2008 at 11:25am
 
Mesajul precedent ( al dnului Apetrei) mi se pare unul de bun simt stiintific si se aplica in orice domeniu.  Acum cateva saptamani pe site-ul facultatii de matematica din Bucuresti am citit urmatorul anunt :


"Bulletin Mathematique a devenit revista ISI. Incepand cu luna mai 2008, revista Bulletin Mathematique de la Societe de Sciences Mathematiques de Roumanie, din al carei comitet editorial fac parte mai multi profesori din FMI, este indexata in ISI Science Citation Index Expanded urmand ca din 2010 sa ii fie publicat factorul de impact."

Nimic de zis, vestea este buna; sper totusi ca cei tineri nu vor fi tentati sa publice numai aici ( ca doar este ISI! ce sa ne mai complicam cu o revista straina ) si ca cei cu experienta ( sa nu zic "batrani" Smiley ) vor stii sa "atraga " articole bune. Ca altfel, in 2010 se va vedea rezultatul......si ISI sau  ne-ISI tot o revista amarata va ramane pentru cei mai multi din domeniu.
Cei ce cunosc situatia inteleg......
O zi buna.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #27 - May 28th, 2008 at 7:46pm
 
Si mie mi se pare mesajul lui Cristi de bun simtz.

Cat priveshte noua revista de matematica indexata ISI, lucrurile-s mai complicate decat par la prima vedere. Caci conteaza sa ai *in tzara* reviste bune, in care se publica lucrari bune.

In definitiv, la cate zeci /sute de mii de matematicieni sunt pe glob (activi in cercetare), revistele consacrate, pe care le shtim cu totzii, care sunt in numar de vreo una suta au inceput sa cam paraie. Daca toti matematicienii de origine romana activi ar scrie cate doua-trei pe ani in ele, s-ar epuiza spatziul! Tre' privit si din perspectiva asta.

Pe de alta parte, a avea, cum zicea Alexa, una-doua la doi-trei ani in primele 1-4 din domeniul tau stramt, e ceva!

Nu trebuie trecute cu vederea revistele non-ISI care "au tzug" la populatziune. Fara sa fiu in domeniu (in teoria numerelor, adica), m-a frapat faptul ca circulatziunea/nr. de citiri, de incarcari a unei reviste *electronice* de teorie a numerelor e deasupra imaginatziunei. Adica lucrarica circula! Inca incipient acest fenomen, revistele de referate dau doar scurte rezumate (ca si alea-s snoabe!), dar scrie acolo chiar *crema*. Com. de redactzie e chiar *crema* si te trezeshti citat dupa 1-2 ani de la aparitzie, pentru mine: parfum!

E o mare mishcare subterana *in mate si info* catre publicatzii pur electronice, ne-ISI.

Thompson (un mare concern) e mult in urma cu situtziunea. Poate pentru ca matematicienii sunt mai putzin sensibili la zurgalaii exteriori (ca nu prea cred ca-i framanta soarta copacilor planetei, oricum si alea electronice sunt pe electrica, nimik nu vine pe gratis, informatzia nu face exceptzie).  Lumea a-nceput a se revolta fatza cu pretzurile babane cerute de alde Elsevier & Comp.  Eu ma aflu printre cei revoltatzi, simt ca daa scriu la o revista care costa mii de parai pe an abonament nu pot fi citit oriunde, in orice caz *nu* la Timisoara...

Chestie de pritzipuri care merg mai adanc decat dorintza de afirmare (ca nu mai sunt la varsta la care mai am ceva de demonstrat cuiva anume). Sunt multzi ca mine, nume chiar *mari*, preocupatzi de acest aspect, al costurilor.

Vezi bine, jucatorii *neaparat joaca-n echipa*: si Thompson si si editurile alea scumpe au cashtig baban de pe urma gaselnitzei Thompson. De parca lumea nu stia care-s revistele bune! Dar una-i sa shtii, alta-i sa *tzi se impuna* economic. Alta mancare de peshte...

Asadar, ca sa inchei: eu sper ca avand aceasta revista ISI,
matematicienii romani de calitate vor simtzi mai putzine remuscari in a trimite la o revista romaneasca. Eu unul am si luat-o in colimator, ma voi simtzi mandru sa scriu intr-o revista romaneasca (sper, numa' sa ma shi ridic la nivel!)


Toate cele bune,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #28 - May 29th, 2008 at 11:23am
 
Dragi carcotasi (Cristi si Alexa),

Comentariile voastre ar fi fost justificate, daca dupa 5 ani de la aparitie revistele de care vorbiti nu ar reusi sa-si creasca factorul de impact. Desigur ca e foarte greu sa te adaptezi si sa raspunzi in mod corespunzator unui sistem concurential, cum este cel din State, UK, Japonia, Canada, Australia.... Este insa cu mult mai greu sa incerci sa construiesti un sistem concurential intr-o tara ca Romania. Daca voi credeti ca este chiar o gluma sa editezi o revista universitara care sa poata patrunde in sistemul ISI, va cam inselati. Eu personal am incercat si n-am reusit, asa ca propun si voua sa o faceti, ca sa puteti judeca mai corect efortul pe care-l are in spate o astfel de actiune.

Vorbeam nu de mult despre necesitatea de a avea in Romania o cultura stiintifica. Cam cum credeti ca se poate construi asa ceva, daca nu vom invata sa avem reviste de nivel ? Viitorul acestor reviste depinde de reactia comunitatii stiintifice romaneasti (indiferent daca e vorba de cercetatori care lucreaza in Romania sau in afara ei). Insa eu cred ca ar fi mai bine sa incercam sa ridicam nivelul acestor reviste si sa le aducem in situatia in care ele sa reprezinte o alternativa la revistele onorabile din strainatate, decat sa le tratam cu sictir, sau sa le luam peste picior. Pentru ca daca mergem pe ideea ca toata lumea pleaca in afara, toti publicam in exterior, nu ne ramane decat sa desemnam persoana care sa stinga lumina.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #29 - May 29th, 2008 at 4:33pm
 
"Dragi carcotasi (Cristi si Alexa),
 
Comentariile voastre ar fi fost justificate, daca dupa 5 ani de la aparitie revistele de care vorbiti nu ar reusi sa-si creasca factorul de impact."

Dnule Hurduc,
Nu este vorba de nemultumire ( vesnica nemultumire daca ar sa ma iau dupa definitia cuvantului carcotas) ci de o parere despre prioritatile invatamantului universitar romanesc.
Evident ca faceam referire la matematica, dar cred ca se poate aplica in toate domeniile ( cu diferentele de rigoare).
In ceea ce priveste matematica, personal nu cred ca prioritatea numarul 1 ( nici macar numarul 3) este sa avem reviste ISI ci ca oamenii sa aiba o activitatea de cercetare buna, la nivel international. Si asta nu se va face publicand in reviste ISI slabe ( asa cum Cristi Apetrei l-a mentionat).
Sincer, acea revista nu-si va creste factorul de impact ( si reputatia internationala) decat daca se va publica bine acolo. Si cine va publica bine acolo? Chiar daca vor avea intentii bune unul-doua-cinci persoane , nu este suficient.
Stiu ca s-a intamplat asa cu o alta revista de matematica ( Revue Roumaine) si nu a mers. Cunosc persoane care au publicat acolo ( la sfatul sau rugamintea sau cum vreti sa-i spuneti unora din tara si acum regreta: in matematica se publica mai putin ca in alte discipline si un articol "pierdut" intr-o revista slaba, mai ales la inceput de cariera se cunoaste.)

Sincer, sper din tot sufletul ca acest jurnal sa mearga bine, dar sunt foarte sceptica in privinta rezulatatului final si ma tem ca nu va fi decat o n revista ISI fara importanta.
M-as bucura sa gresesc, poate mai vorbim peste ani....
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #30 - May 29th, 2008 at 5:04pm
 
Quote:
Sincer, acea revista nu-si va creste factorul de impact ( si reputatia internationala) decat daca se va publica bine acolo. Si cine va publica bine acolo? Chiar daca vor avea intentii bune unul-doua-cinci persoane , nu este suficient.
Stiu ca s-a intamplat asa cu o alta revista de matematica ( Revue Roumaine) si nu a mers. Cunosc persoane care au publicat acolo ( la sfatul sau rugamintea sau cum vreti sa-i spuneti unora din tara si acum regreta: in matematica se publica mai putin ca in alte discipline si un articol "pierdut" intr-o revista slaba, mai ales la inceput de cariera se cunoaste.)


Eu tot n-am inteles cine ne opreste sa publicam articole bune in reviste romanesti, decat poate aceasta viziune  confrom careia in Romania nu se va putea face niciodata ceva bun. Daca asa ganditi, nu vad ce rost are sa mai incingem tastaturile pe forum. Daca dumnneavoastra aveti dreptate, inseamana ca singura solutie este sa plecam care incotro si sa stingem lumina.

Daca eu am dreptate, iseamna ca trebuie sa ne mai dam cu capul de pereti vreo 50 de ani, pana ce incep treburile sa intre pe fagasuil normal.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #31 - May 29th, 2008 at 5:26pm
 
"Eu tot n-am inteles cine ne opreste sa publicam articole bune in reviste romanesti, "

Foarte bine, sa se publice: dar cine publica? Cine are chef sa publice ( articole bune) intr-o revista care deocamdata nu are factor de impact, sau care are factor de impact foarte mic?
Cine are chef sa publice un articol bun ( care poate fi acceptat intr-o revista internationala cunoscuta) intr-o asemenea revista, cand toate evaluarile ( din tara)  se fac pe baza de clasament ISI si factor de impact? Cand scrii 4-5 articole pe an ( cum este cazul in alte discipline) poate-ti permiti ( desi nu este deloc evident) sa publici unul  "pentru binele revistei". Dar in matematica, cand publici 1-2 pe an  nu ai nici un chef sa te trezesti cu un articol "blocat" intr-un jurnal aproape necunoscut. Stiu ca este un fel de cerc vicios; ideal ar fi ca cei foarte buni in domeniu, care au deja o cariera si pentru care un articol-doua publicate oriunde nu schimba mare lucru sa se mobilizeze in acest sens. Cum am scris deja, a existat deja o mobilizare de acest gen, imediar dupa '90 pentru o alta revista de matematica romaneasca si nu a mers. Si continui sa cred ca pentru cei tineri ideal este sa publice in reviste mult mai vizibile pe plan international.

" decat poate aceasta viziune  confrom careia in Romania nu se va putea face niciodata ceva bun. "

Articolele bune ( adica rezultatele) le poti avea in orice tara esti, daca esti capabil. Istoria cu revistele bune este altceva si poate intr-adevar va mai dura zeci de ani ( cel putin in matematica).

Cum spuneam, fiecare vede prioritatile din domeniul lui intr-un mod diferit ( poate si personal).
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #32 - May 29th, 2008 at 9:49pm
 
Quote:
Comentariile voastre ar fi fost justificate, daca dupa 5 ani de la aparitie revistele de care vorbiti nu ar reusi sa-si creasca factorul de impact. 


Stiu ca risc, dar am sa fiu brutal: vizibilitatea internationala se obandeste prin publicatii internationale.Punct. Abia pe urma (peste 5 ani ai lui Nicolae) persoanele cu vizibilitate pot coagula in jurul lor un coelctiv editorial si face ca revista sa aiba sanse de succes real.
Motivul pentru care m-am exprimat pe acest subiect este acela ca, asa cum am mai spus, scopul demersurilor actuale este scoaterea stiintei romanesti in lune si abia pe urma autarhismul. Va spun sincer ca n-am nici o problema sa public in reviste romanesti, dar vreau ca articolele pe care le public sa fie intr-o companie de acelasi calibru. Imi doresc un produs care sa ma multumeasca. S-ar putea ca exemplul sa fie extrem, dar in unul din ultimele articole pe care le-am publicat in Romania, un editor/tipograf/prieten/geniu a mdifica in articolul meu cuvantul tulpina (de la tulpina virala) in cuvantul radacina. Asa ca cine citeste articolul respectiv poate crede ca ori sunt idiot ori complet dezaxat.

Imi cer scuze, dar ma ingrijoreaza cu adevarat aceasta tendinta. Finalitatea nu va fi vizibilitate , ci un simulacru de eficienta intr-un sistem Thompson. Asa ca sa se simta Marian Diaconescu reazbunat pentru toate disputele pe care le-am avut in ultimii 5 ani.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #33 - May 30th, 2008 at 2:54pm
 
Cristi,

Ceea ce scrii si vrei tu, este foarte adevarat daca am dori sa infiintam niste reviste de genul Nature sau Science din primul sut. Hai sa fim seriosi si realisti si sa nu cerem de la sistemul educational si de cercetare romanesc, niste performante pe care nu le are si probabil nci nu le va avea prea curand. Insa o revista stiintifica decenta, cu un coeficient de impact situat in zona 0,8-1,2 (si poate chiar mai mult) se poate infiinta foarte bine si prin mecanismul invers decat cel propus de tine: adica punem bazele logistice, pregatim bucataria (care in paranteza fie spus dureaza mai bine de 4 ani) si dupa aceea incercam sa polarizam cercetatori si cadre didactice performante in jurul acestui nucleu. S-ar putea ca aceasta maniera de operare sa fie mai riscanta si sa nu aiba o rata de succes mai mare de 50 % sau poate 40 %. Insa este o varianta de operare ceva mai pragmatica decat cea propusa de tine. Stiu ca ai in minte colectivele redactionale ale revistelor mari din SUA, Japonia, Canada, UK etc. Dar ia gandeste-te un pic cam ce s-ar intampla daca pui alaturi 20 de personalitati (adevarate) de origine romana dintr-un anumit domeniu ?  Imi poti da tu un singur exemplu in care 20 de intelectuali romani sa traga intr-o singura directie ? Si cand am spus intelectuali, am generalizat; insa ia gandeste-te tu la 20-30 de personalitati din lumea medicala spre exemplu (exact la fel este si in fizica, chimie, matematica, biologie etc.) si incearca sa-i pui alaturi ! Eu iti dau din start o rata de esec de 120 % !

Insa poate ca pe undeva e bine ca discutia a lunecat pe aceasta panta, pentru ca am ajuns intr-o zona foarte interesanta si delicata, pe care voiam mai de mult s-o abordez si nu stiam cum. Nu de mult i-am dat dreptate domnului Liviu Ornea cand afirma ca generatiile actuale nu se ridica la inaltimea inaintasilor. Si nu este vorba aici despre competenta, inteligenta, capacitate de munca, de sinteza etc. ci este vorba despre o problema de ALTRUISM.        Din acest punct de vedere noi suntem foarte-foarte departe de generatia care a pus bazele Romaniei moderne. Pentru linistea romanilor, aceasta nu este numai o problema a noastra, ci probabil una a secolului. Din ce in ce mai multa lume se gandeste strict la interesele personale, facand total abstractie de interesele comunitatii in care-si desfasoara activitatea. Factorul agravant la romani fata de alte natiuni si cred ca explicatia pentru care suntem permanent in coada cozilor, este acel amestec distrugator de orgoliu si invidie, care ne-a dus la modificarea genetica de tipul "sa crape capra vecinului". E clar ca noi ca natiune, nu ne vom putea ridica de la pamant, pana ce o masa critica de intelectuali adevarati, nu va fi dispusa sa puna in planul secund interesele personale.

Transpuse la scara nano, adica la aceasta disputa ideologica pe care o avem pe aceasta tema, lucrurile ar sta cu mult mai bine daca ne-am putea debarasa putin de orgoliile cu care suntem foarte bine blindati si am incerca sa urmarim niste scopuri si nu niste oameni. Spui ca nu te simti confortabil alaturi de nu stiu ce alti coatori sau editori romani, ca sa publici intr-o revista romaneasca. Asta nu este decat o problema de orgoliu si de motivatie fata de tine insuti, pentru a nu pune umarul la schimbarea pe care o asteptam de 18 ani. NU te obliga nimeni sa pui umarul daca nu vrei, insa nu incerca sa inventezi o teorie stramba care sa-ti justifice decizia. Exemplul pe care l-ai dat tu cu radacina si tulpina, este perfect echivalent cu teoriile lui Marian, referitoare la faptul ca Einstein a fost un geniu fara lucrari ISI. S-a intamplat pur si simplu un accident si sunt sigur ca ai luat pumni in cap pe degeaba si la revistele onorabile la care te referi (toti cei care publica in sistemul peer-review au patit-o). Probabil ca ai dreptate si multe din revistele romanesti care au intrat in sistemul ISI vor ramane cu un coef. de impact minuscul, sau vor disparea in timp. Insa asta nu inseamna ca nu aceasta este calea corecta de a porni o revista. Si nu e vorba numai de calea corecta, ci de o cale pragmatica, aplicabila in Romania, pentru ca despre asta este vorba aici. Tu vrei ca peste noapte, Romania sa se populeze brusc cu politicieni eleganti, cinstiti si profesionisti, cu profesori universitari competenti, corecti si generosi, cureviste stiintifice de renume inter-planetar s. a m. d. Ei bine nu se poate ! Lucrurile se vor misca cu mult mai incet decat ne dorim, insa ele se vor misca doar daca ne implicam si incercam sa le miscam. Daca stam pe tusa si strambam din nas de fiecare data cand se incearca sa se faca ceva, cu siguranta ca nu se vor misca deloc.
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #34 - May 30th, 2008 at 8:45pm
 
Nicolae,
Cred ca eludam fondul problemei.
Si eu cred ca este bine sa fm nationalisti. Cred ca este bine sa avem reviste serioase. Daca vei reciti posturi din urma, o sa vezi ca am mai spus asta.
Ma deranjeaza insa, politicile de mici adaptari care ne fac sa supravietuim. Iti spun sincer, am purtat toate discutiile interminabile cu Marian in toti anii astia aparand principiul vizibilitatii.
Tu poti sa-mi spui mie ce vrei, dar a aduce ISI-ul in Romania nu rezolva totusi problema vizibilitatii. Vizibilitatea se obtine intr-o competitie globala (planetara, daca vrei). Daca ne vom declara multumiti ca am introdus ISI ca principiu si ca l-am adus acasa, urmand sa cream o noua generatie de autori publicati exclusiv in Romania (dar in reviste ISI), nu vom face decat sa promovam o noua nomenclatura din linia a doua. Nu pot fi de acord cu asta. Si, din nou, cu riscul de a ma repeta: daca un chirurg care sta in sala 6 ore pe zi, face garzi odata la 2-3 zile etc etc poate publica 3-4 articole internationale decente din clinica din Romania, atunci, da-mi voie sa-ti spun ca toata lumea trebuie s-o poata face.

Iar chestia cu altruismul, te rog sa ma crezi ca m-a durit. Poate ca n-am discutat suficient pe subiect i din cauza asta am fost gresit inteles. Dar am sa-ti povestesc oua episoade legate de eun caz particular (pe care insa il cunosc bine): acela al evistei Medico-Chirurgicale din Iasi.
1. Vorbind de altruism, am fost redactor la acea revista timp de 3 luni. Timp in care am incercat pe cat posibil sa discut despre notiunea de peer-review. Rezultatul a fost ca am cam fost dat afara (bine, chestia asta se intampla in tineretea mea). Unul din motive a fost ca am refuzat (prin depozitare la cosul de gunoi) doua articole: unul in care era prezentata o noua strategie chiurgicala de operare a plagilor cardiace injunghiate, in care erau discutate marile avantaje ale acestei noi tehnici prin comparatie cu ce se facea pe plan mondial. Rzultatele erau intr-adevar remarcabile: 10 din 10 pacienti operti cu succes decedasera in post-operator.  Al doilea era un general review al unei bune prietene a rectorului din vremea aceea (s-a vorbit prea multe despre aceasta prietenie pe forumul asta): fiind o prezentare state of art avea 80 de referinte: cea mai recenta din 1978 iar cea mai veche din 1784.
Eu cred ca numai si aceste doua exemple sunt relevante si cred ca pot afirma pe buna dreptate ca muncesc prea mult la articole pentru ca sa le public doar din partiotism. De altfel, tu ai lucrat mult in sistemul francez si stii foarte bine ca sunt multe reviste frantuzesti: publicau colegii tai francezi in acele reviste? Sau doreau sa dobandeasca vizibilitate? Iar franecezii pot fi acuzati de orice dar nu ca nu sunt nationalisti.

2. Am rasfoit silele trecute o carte remarcabila: Les ultravirus des maladies humaines de Levaditti si Lepine, marii profesori de virologie ai primei jumatati a secolului la institutul Pasteur. Trec peste faptul ca Levaditti n-a putut obtine un post de preparator sau asistent (nu mai tin minte) la Iasi sau la Cluj. Dar aceasta carte merita vazuta, citita si popularizata: sunt citate reviste serioase din vremea aia (e aparuta in 1923 si e prima carte de virologie scrisa vreodata): Revista medico-chirurgicala (10 citari), Clujul Medical (3 citari), Annales de l"academie Roumaine (23 de citari). Acolo erau. Se putea. Asta se numeste vizibilitate. Cate citatii au revistele romanesti in tratatele actuale? Hai sa numaram si sa mai discutam pe urma.

In fine, sa nu vorbim de cele biblice, in speta Nature si Science. Pot sa-ti spun in cunostinta de cauza ca am folosit termenul bibilic si nu sfant pentru ca nu cred ca sunt asa de sfinte. Acum doi ani am avut niste istorii suprarealiste cu Nature (articol reviewat, retrimis cu toate raspunsurile necesare si refuzat de niste revieweri care fie n-au vrut sa inteleaga, ori se aflau in clar conflict de interese sau care au gresit reviewieul si ne-a trimis o evaluare de la alt articol. Spun asta pentru ca sa-ti arat ca nu sunt taliban. Sunt mii de reviste onorabile in care poti publica cu succes si impact. Chiar nu este nevoie neaparat sa avem " si noi falitii nostri". Eu cred ca trebuie sa ne focusam pe scopul pe care ni l-am propus pentru ca intotdeauna la capatul drumului o sa gasim lumina care ne-a calauzit si nu calea pe care am urmat-o.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #35 - May 31st, 2008 at 1:59am
 
Quote:
Dar ia gandeste-te un pic cam ce s-ar intampla daca pui alaturi 20 de personalitati (adevarate) de origine romana dintr-un anumit domeniu ?  Imi poti da tu un singur exemplu in care 20 de intelectuali romani sa traga intr-o singura directie ? Si cand am spus intelectuali, am generalizat; insa ia gandeste-te tu la 20-30 de personalitati din lumea medicala spre exemplu (exact la fel este si in fizica, chimie, matematica, biologie etc.) si incearca sa-i pui alaturi ! Eu iti dau din start o rata de esec de 120 % !Draga Nicolae,

Mai schimbati mai placa, nu tot aia de pe vremea comunismului.

Nu ma consider o personalitate da' totusi am colaborari stranse cu Oxford, U Penn si Univ Coll London. Cu siguranta iti pot spune ca, in afara, colaborarea intre romani merge mai bine decat ceea ce se intampla la Ro. Ca tot esti chimist: in august va fi meetingul Societatii Americane de Chimie in Philly. Una din sectii este "romaneasca".

Iar divergentele dintre mine si Cristi te rog sa le consideri doar ca diferite moduri de a aborda aceleasi probleme. Doar nu suntem clone.

Multumesc pentru intelegere,

Eugen (B)


Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #36 - May 31st, 2008 at 4:15pm
 
Si eu cred ca ai dreptate si ca viitorul este al surselor free pe net. Am fost surprins in acest an sa va cat de porniti sunt studentii ca sa publice in astfel de reviste (PLOS sau BMC-like). Nici o problema: PLOS Biology are deja un fantastic IF de peste 14.

Exista insa si reactie: NIH a dat directiva ca intreaga cercetare finantata de NIH sa fie accesibila pe NET in cel mult un an din momentul acceptarii. Evident, viitorul este al circulatiei informatiei.

Totusi, raman la parerea mea: vizibilitate inseamna acolo si nu aducerea revistelor de tip Pagini Barladene in sistem ISI. Tot pagini Barladene o sa ramana si acolo si la o adica sunt mai multe sanse ca oamenii sa publice in revista medico-chirurgicala decat acolo. De ce? pentru ca la o adica eu sau tu ii putem contacta si ruga s-o faca.

Eu nu vreau sa fiu gresit inteles: este foarte bine ca avem reviste mai bune. Dar asta trebuie sa fie doar un mijloc si nu un scop.
Pana la urma noi trebuie sa razbatem in circuitul mare (sa nu credeti ca revistele web free sunt floare la ureche: am avut pana acum oua rejeturi la astfel de reviste. Paradoxal, in final am publicat in reviste clasice cu factor de impact mai mare).

Ca sa inchei: 1. cred ca e bine sa avem reviste ISI; 2. cred ca este obligatoriu sa avem vizibilitate; 3. cred ca nu trebuie sa talibanizam in nici o directie; 4. cred ca este extrem de daunator sa incercam sa pervertim sistemul.
C

PS. Am recitit si o sa va explic suplimentar ce inseamna punctul 4:
Am un prieten (roman) care revieweaza destul de mult in medicina. A primit recent un general review in blind (autorii si afilirea erau taiate). De la o revista in care in general se cer reviewerii de catre autori (deci aia l-au cerut, probabil). Reviewul nu era nici prea prea nici foarte foarte. Ce l-a intrigat pe el a fost ca n-avea nici o referie la cercetari proprii (ceea ce de obicei se mai gaseste, pentru ca evident, nu scrii reviewuri decat daca esti profesor pe domeniu si ai facut ceva). Aia n-aveau decat o referinta la un congres si, surprise, surprise erau din Romania. Vedeti? Asta inseamna pervertirea sistemului. Nu poti sa te apuci sa scrii reviewul intr-un domeniu daca n-ai schimbat macar o paradigma colea (de genul, Vadim, paradigma a slugilor securitatii-uite asta chiar mi-a placut). Credeti-ma ca stiu ce scriu aici: eu si colaboratorii mei am scris toate reviewurile din ultimii 4 ani pe domeniul pe care lucram. Pentru un motiv foarte simplu. Nu ne face nici o placere, pierdem timp, si nici nu prea conteaza la CV sau pentru rapoartele la granturi (unde nu listam decat articole originale). Dar pur si simplu, n-avem inca sange-n noi ca sa refuzam. De fiecare data avem noi inerpretari, concluzii sau directii de viitor. Le dezbatem intre noi, uneori extrem de serios si chiar violent. Asta pentru ca din review, cititorul trebuie sa ramana cu mai mult de o revista a literaturii: el trebuie sa inteleaga unde merge domeniul ala si ce ar putea face daca intra pe el.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dragos Pieptu
Ex Member
****


I love YaBB 1G - SP1!

Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #37 - May 31st, 2008 at 7:03pm
 
Uitati o reusita pe site-ul Academiei Romane - la noutati, se vede lista revistelor romanesti cotate ISI - http://www.academiaromana.ro/. Acum 6 ani, daca nu gresesc, erau 4; acum 3 ani erau 10. Azi sunt 28.
DrPi
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #38 - Jun 5th, 2008 at 12:09am
 
capetrei wrote on May 31st, 2008 at 4:15pm:
4. cred ca este extrem de daunator sa incercam sa pervertim sistemul.
C

PS. Am recitit si o sa va explic suplimentar ce inseamna punctul 4:
Am un prieten (roman) care revieweaza destul de mult in medicina. A primit recent un general review in blind (autorii si afilirea erau taiate). De la o revista in care in general se cer reviewerii de catre autori (deci aia l-au cerut, probabil). Reviewul nu era nici prea prea nici foarte foarte. Ce l-a intrigat pe el a fost ca n-avea nici o referie la cercetari proprii (ceea ce de obicei se mai gaseste, pentru ca evident, nu scrii reviewuri decat daca esti profesor pe domeniu si ai facut ceva). Aia n-aveau decat o referinta la un congres si, surprise, surprise erau din Romania. Vedeti? Asta inseamna pervertirea sistemului.


Cristi,

Pai deja l-au pervertit si vrei, nu vrei, o sa ajungi sa-i ceri scuze lui Nea Marin.

Exemplul pe care il dai tu e bun insa de apreciat ca oamenii incearca sa publice in domeniu. Da' ce zici de un anumit prorector de la UMF Iasi care pana la 64 de ani n-are nici o publicatie ISI in domeniu iar acum cere prelungire si-si "face" punctajul pe articole din Revista Romana de Bioetica.... ? Ca fara punctele astea nu indeplineste nici sarmana aia grila... Mai mult, anul trecut revista nu era cotata ISI (perioada cand are doua articole publicate)...

Sarmana Revista Romana de Bioetica. Nascuta cu greu da' decedata la nastere. Oricum nu-i nici o problema, are grija Colegiul Medicilor sa musamalizeze cazul ca doar e chestie de (bio)etica aici.

Toate cele bune,

Eugen (B)
Back to top
« Last Edit: Jun 5th, 2008 at 1:16am by Eugen_Brailoiu »  
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #39 - Jun 22nd, 2008 at 12:41pm
 
Journal O Cellular and Molecular Medicine:
IF: 6.805
Spectacular? Fabulos? Oare ce adjective treebuie folosite aici? Acest IF este mai mare decat al multor reviste consacrate. Spre asta ar trebui sa tindem, nu spre cresterea numarul revistelor cotate.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
dbranisteanu
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 374
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #40 - Jun 22nd, 2008 at 7:51pm
 
Quote:
Pentru ca acest topic a fost lansat de Alex Cabuz, cred ca aici ar fi potrivit sa atentionez simpatizantii FAR, despre aparitia articolului "Reforming Romanian higher education: the ivory tower and the entrepreneurial model" pe care-l puteti gasi la adresa

http://www.ad-astra.ro/journal/11/cabuz.pdf

Mi se pare un bun punct de pornire pentru discutii care sa fie utile intr-adevar sistemului universitar, nu cum sunt cele de natura politica.

Bravo Alex ! Ne-ai cam dat o lectie.


Ne-ai, le-ai sau mi-ai?

Felicitari, Alex! Text pragmatic, inteligent, informativ, explicativ. Te rog sa nu ti-l lasi vreodata politizat! Textul nu are nici o legatura cu Miclea (pentru ca Miclea nu e in stare sa scrie asa ceva - pur si simplu nu-i pasa) ci - cel mult - cu efortul unor organizatii non-guvernamentale - deja cronicizat si bruiat de pseudo-organizatii aparute ca reactie romaneasca de tip "racul, broasca si o stiuca" la un civism sincer.

Nicolae, multumesc pentru trimiterea la textul lui Alex. Cunoscandu-l pe Alex in carne si oase, acuratetea, concizia si pragmatismul observatiilor sale m-au entuziasmat, fara sa ma surprinda.

Nea Bascasexule, da-i si profesorului Hurduc un locsor intr-un komitet sau komitzie, pentru ca exista dorinta! Chiar asa, numai ieroul Miclea sa fie saf? Ce, altii nu-s buni de safi la rivulutia basescoida, inclusiv in invatamant, pornind de la gradinita si aterizand pe cercetare? Hai, nene Basea, c-ai fost darnic la succesuri! Si oricum te consiliaza o savanta de renume mondial si nume predestinat, Leana Cosanzeana - spre - Academiciana in Marea Neagra si Politichia 'Ternationala, cu specializare in republicile prezidentiale nordice! Asa ca mustata psih-oloaga a lu' Miclea trebuie reimprospatata cu sange moldovenesc dornic...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Duncan_Idaho
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 52
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #41 - Jun 27th, 2008 at 12:51am
 
dbranisteanu wrote on Jun 22nd, 2008 at 7:51pm:
Nea Bascasexule, da-i si profesorului Hurduc un locsor intr-un komitet sau komitzie, pentru ca exista dorinta! Chiar asa, numai ieroul Miclea sa fie saf? Ce, altii nu-s buni de safi la rivulutia basescoida, inclusiv in invatamant, pornind de la gradinita si aterizand pe cercetare? Hai, nene Basea, c-ai fost darnic la succesuri! Si oricum te consiliaza o savanta de renume mondial si nume predestinat, Leana Cosanzeana - spre - Academiciana in Marea Neagra si Politichia 'Ternationala, cu specializare in republicile prezidentiale nordice! Asa ca mustata psih-oloaga a lu' Miclea trebuie reimprospatata cu sange moldovenesc dornic...


Nu inteleg ce e rau in asta. Are intentii rele ?
Back to top
 
luke_sky_666  
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #42 - Jun 27th, 2008 at 9:25pm
 
Duncan_Idaho wrote on Jun 27th, 2008 at 12:51am:
Nu inteleg ce e rau in asta. Are intentii rele ?


Draga Duncan,

N-a spus nimeni ca Nicolae are intentii rele. Numai ca alergatul dupa CUCi si pupeze politice nu numai ca este obositor dar si total contraproductiv. Asta s-a intamplat in ultimii 2-3 ani cu ONG-FAR sub conducerea lui Nicolae. Personal il inteleg ca a obosit dupa atata alergatura.

Sub conducerea lui Nicolae succesuri au fost multe; numai cand vezi cat pret pun pe competenta toti CUCii si pupezele politice, mai ca ar trebui sa-l facem pe Nicolae presedinte pe viata. Da' ce sa-i facem daca omul a obosit dupa atata alergatura?

Eugen (B)
Back to top
 
 
IP Logged
 
dbranisteanu
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 374
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #43 - Jun 28th, 2008 at 10:47am
 
Quote:
Probabil ca n-ar fi lipsit de interes, publicarea unor mesaje primite de mine din partea distinsului meu coleg...Ar fi un bun exercitiu de educatie civica...


Adica sa umblam cu para? Unde ati invatat sa transformati o corespondenta privata intr-una publica? De la cealalta reformista in politica, drept si invatamant -  Elena Udrea - si de la matelotul civic? Si acesti doi titani ai democratiei de bodega, in lupta cu mogulii, au pus pe ecranul televizorului biletelul lui Tariceanu, destinat spre lectura exclusiva a lui Basescu si in nici un caz comentat cu o terta persoana care oficial nu are relatii de intimitate cu presedintele, Elena Udrea, sau - mai grav - dat publicitatii. Sau poate-i urmati exemplul Gigelului, in caz ca acesta nu e cumva un mogul, si atunci el trebuie infierat?

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #44 - Jun 28th, 2008 at 1:03pm
 

Ca mai toti de pe forum, am urmarit acest "conflict"; cum sunt printre cei mai noi participanti pe acest forum, nu cunosc multe din amanunte, conflicte, prietenii etc , asa ca nu-mi permit sa ma amestec.  As dori sa fac o singura remarca,  pe care as face-o indiferent de situatie si personaje. Am fost foarte surprinsa sa citesc acest pasaj din ultimul mesaj postat de dnul Hurduc:

""""Si pentru ca am decis sa-mi intrerup deocamdata orice fel de activitate civica, mi se par absolut anormale orice fel de comentarii la adresa mea sau activitatii mele, fiind pus in imposibilitatea de a raspunde. """""

In " imposibilitatea" de a raspunde dansul s-a pus singur, nu l-a obligat nimeni, nu i s-a interzis accesul pe acest forum; cel putin asta reiese din context. In schimb, vad ca dansul doreste  sa nu se faca  nici un fel de comentarii la adresa persoanei sale si a activitatii  ( evident activitate legata de FAR). Eu nu inteleg prea bine chestia asta: este totusi un forum de discutii, nu? Poate oamenii vor sa comenteze ce s-a intamplat, sunt unii care cunosc dedesubturile, "vad" mai clar situatia.  Daca cineva nu vrea sa mai participe din n motive, treaba lui, dar
nu vad dece nu s-ar putea comenta despre aceasta persoana, situatie,  bineinteles , cum spunea si Eugen S. pastrand un ton politicos. Inteleg daca i s-ar fi interzis accesul pe acest forum,  atunci chiar ar fi fost nepoliticos sa discuti despre cineva  care nu se poate "apara"  dar asa? daca nu vrea sa intervina, este o alegere libera si personala.
Insist, acest mesaj nu are nimic de-a face cu personajele  si cu situatia creata ( l-as fi scris indiferent despre cine ar fi fost vorba). Sunt doar nelamurita in ceea ce priveste  "principiile" de functionare ale acestui forum.
Cum spuneam, personal nu ma bag in discutie dar nu gasesc normal sa se "impuna" tacerea cuiva care are ceva de spus despre subiect.

O zi buna .


Back to top
« Last Edit: Jun 29th, 2008 at 9:11am by N/A »  
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #45 - Jun 28th, 2008 at 9:16pm
 
Quote:
Probabil ca n-ar fi lipsit de interes, publicarea unor mesaje primite de mine din partea distinsului meu coleg, atat in perioada in care Mircea Miclea era Ministrul Educatiei, cat mai ales dupa ce acesta si-a dat demisia din MECT. Ar fi un bun exercitiu de educatie civica si s-ar putea vedea ce mai de lupi moralisti sunt prezenti in acest spatiu si ce interese mici sunt de fapt in spatele vorbelor mari. Aceasta a fost de fapt esenta conflictului aparut intre noi cu un an in urma. E adevarat insa ca suna cu mult mai frumos sa spui ca spiritul FAR a fost deturnat. Si e si mult mai profitabil.

Si pentru ca am decis sa-mi intrerup deocamdata orice fel de activitate civica, mi se par absolut anormale orice fel de comentarii la adresa mea sau activitatii mele, fiind pus in imposibilitatea de a raspunde.    


Nicolae,

Vad ca n-ai inteles nimic. Asa cum lui Eugen (S) n-o sa-i scoti in vecii vecilor chestia cu nepotismul din cap, tot asa n-o sa ma lamuresti pe mine in vecii vecilor de faptul ca incompetenta si politizarea invatamantului sunt benefice.

De fapt, nepotismul, incompetenta si politizarea invatamantului sunt puncte cheie discutate in materialul FAR. Si te rog sa faci public orice e-mail pe care ti l-am trimis prin care arati ca nu-mi respect principiile.

Daca te referi la faptul ca "l-am sustinut" pe Miclea pe vremea cand a fost ministru, este doar partial adevarat. Am sustinut "ministerul Miclea" pentru faptul ca a fost prima data in istoria postdecembrista cand s-a dat un Ordin Ministerial ce prevede criterii stiintifice international recunoscute. Atentie, nu l-am sustinut pe Miclea ci "ministerul Miclea", adica pe Daniel.

Mai mult, sesizand posibiliul conflic de interese (civic/guvernamental/prezidential), nu m-am inscris nici ca expert in f'o komisie CENENPIX si am refuzat participarea la orice "forma de guvernare".

Tot ce spun este faptul ca in ultimii 2-3 ani FAR a deviat de la principiile de la care s-a pornit iar asta il consider un lucru inadmisibil. Este inadmisibil sa faci coalitii cu tot felul de CUCi si pupeze politice nerespectand principiile de baza de la care am plecat: competenta, depolitizarea invatamantului, eliminarea nepotismului, etc.

Chiar vreau sa vad si eu unde scrie in materialul CUC de faptul ca militeaza pentru competenta si depolitizare? Pai iti spun eu ca nu pot sa militeze pentru asta fiindca mai bine de 80% din ei n-au nici o taina cu stiinta international recunoscuta.

In fine, sunt chiar contrariat ca nu poti sa raspunzi. Stai ca nu inteleg, cum vine asta: poti sa scrii pe forum dar nu poti sa raspunzi? Nicolae, nu mai avem 3-4 ani sa punem ca stim cat face 2+2 da' nu vrem sa spunem....

Eugen (B)

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #46 - Jul 29th, 2008 at 12:45am
 
O reusita a domnului Sebastian Badita (cunoscut pe forum ca  sebi77) : aparitia sa in ziarul (national?) Click.
Chiar daca motivatiile declarate ale dnui Badita ( dreptate, egalitate, calitate in invatamantul superior ) nu m-au convins, totusi merita sa fie felicitat ( cati de pe forum se pot lauda cu o aparitie in acest ziar?).
Lectura placuta

http://www.click.ro/actualitate/universitate-invinsa-in-justitie-de-un-barbat-pa...

PS Merita de asemenea felicitat si pentru modestia de care a dat dovada, nefacand public acest articol ce dateaza de aproape o luna si jumatate! Sper ca recompensa financiara obtinuta de la UBB sa-i  permita o vacanta prelungita si bine meritata!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Cui prodest?
Reply #47 - Jul 30th, 2008 at 6:56am
 
Indian kids model for American students

San Francisco: In the case of math and science education, American students are way behind Third World students in India and China .

"Despite the billions of dollars being spent on 'education reform' since 1983, the U.S. has implemented none of the meaningful recommendations of the 1983 report, 'A Nation at Risk', which had warned the U.S. that if it didn't improve math and science education, it would be at risk of falling behind its global competitors," said Robert Compton, creator and executive producer of the documentary, 'Two Million Minutes', which does a comparison of the students in the U.S. and other third world countries.

A partner of the Bill and Melinda Gates Foundation's ED in '08 campaign, the film follows two students in India , China and the U.S. during their senior years of high school. By comparing how these students prioritize their time (approximately four years or 'two million minutes' of high school), the film demonstrates that the typical student in the U.S. spends much less time on his/her education and gives less thought to future career opportunities than his/her global peers in India and China. The documentary discusses the implications for the U.S. economy of having its students lose ground in education compared to those students around the globe.

"What we saw and what the film portrays is that our culture has a highly developed athletic and extracurricular system but a deteriorating core academic system," said Compton . "In 25 years, America has gone simply from being 'A Nation at Risk' to a nation way behind its largest future economic competitors - India and China ," he added. 

People like Microsoft's Bill Gates have asked the U.S. Congress today to spend more to improve American education in math and science. Unless more students can be attracted to those subjects, Gates warned, the U.S. 's competitive advantage will erode and its ability to create high-paying jobs will suffer.

Reader’s comments

Comment 1: Actually wat i really feel ,and am sure of is,there is always a well trained team behind the all the education system.So what really matters is ,how they forecast the nations challenges way ahead in future & the ethic values spiraled with the freedom of learning....

So ,if on the basis of this point we start the analysis ;v would definitely view the transparency of the gov's planning towards education...As US is already in the top of all developed nation,in terms of introducing & implementing new technologies,it's way ahead in this perspect,compared to it's competitive nations...

And we r always proud to be indians...and v always would b...But v must pose a qs i.e. "Is our education system is well designed in technological innovations & implmentation point of view ,backed up and supported with a good educational system of our gov.?"
Posted by : paresh - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 2: I am proud to be Indian, but as far as system of education in North America is concerned, it is more practically oriented.

No doubt be Indians get good grades in maths and science but when it comes for its practical applications we lack behind the students in N. America .
Our students when come to N. America either as permanent residents or as on student visas, they perform better than the topper s of America . The reasons behind are that we are hard working dedicated and goal oriented.

Posted by : dalbir - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 3: How are we still third world I am not sure? Are we really? Last I checked we were a "developing country".

Posted by : New India - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 4: I agree that India 's high school education is producing better students than the US .

I agree that India 's higher education leaves a lot to be desired (save a few samples like IIT and IIM and a paltry few engineering colleges).

I agree that US primary and secondary education is minimal - I have kids in elementary school and have been shocked at how easy some of their problems were - as were they, if I might add.

I would even agree that education in the US is *not* focused on academia alone. There is a generous dollop (too much, according to many) of extra-curricular activities that helps bring out a well rounded individual (no pun intended - this is *not* the reason why a large number of Americans are 'well-rounded' in the obese sense of the word).

However, what is not mentioned is that higher education has mostly non-US students and that component is growing swiftly and will soon become (if not has already become) a majority of the students.

Also, what has not been looked into is, does this development of a well-rounded individual, allowing for many foci in their interests, actually promote the development of very talented individuals?

Take a look at the Randy Pausch 'Last Lecture' and see what he said about football and how he walks up and down hallways throwing a football (American football to all the desis) while solving a problem.

I think the Indian method has its pluses and minuses - as does the US method of school education. 

To put things in context, Indian education methods produces book worms that have little ability to think creatively - witness how few contributors we have to the development of Linux of any other Open Source project *that is well known and downloaded*. Our presentation abilities are poor. Our inter-personal skills are abysmal. 

All that said, both systems of education need to choose 'good' parts from each other, while shunning the 'bad' parts.

Posted by : Sai N - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 5: While many of America 's kids are unmotivated slackers, the top high schools are producing some of the most talented graduates in the world. They not only have very strong academics (just look at USA Math olympiad, AP tests, regional olympiads in Bay area and New york , they are comparable to IIT JEE exam), but they also have critical thinking skills and awareness of the world in ways that few other people have.
Posted by : Aakash - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 6: Im proud to be a Indian.I had always the craze to do my studies in USA . Now im happy that i completed my studies in India .

Posted by : Rita - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 7: Nice article ! I wish I can see that documentary.

Here's the IRONY, we are good till high school education but USA lead the best research universities for higher education.

Posted by : Awadhesh Thakur - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 8: Great!! Firstly I proud to be Indian. Seriously, if America doesn't keep interest in improving their education, it will be troubles in future, through the students there prefer to think about future opportunities to education

Posted by : N D Ramesh - Tuesday, July 29, 2008 

Comment 9: In fact, I do agree. When I studied in India , I had much more idea what to do next eventhough there was less exposure in the rural area. Now my kids does not have any idea what to do next and it is shame for me to tell others that they have no idea eventhough they studied in US.

Posted by : Robert - Monday, July 28, 2008

http://www.siliconindia.com/shownews/45003

PS1 La UBB, Facultatea de Fizica si Facultatea de Chimie, precum si Facultatea de Litere sunt falimentare si se indreapta spre lichidare (Chimie: 18 locuri finantate de la bugetul de stat, Chimia mediului, 13 locuri finantate de la bugetul de stat, comparativ cu, de exemplu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Stiinta mediului: 75 locuri finantate de la bugetul de stat)!? In schimb, Facultatea de Studii Europene (cu master “Stiinta si religie”), Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Drept sunt in crestere!? Cu toate acestea, numitul Marga Andrei si locotenentii lui sunt liberi si continua sa distruga oameni si institutii.

PS2 Ce fel de intelectuali (romani) sunt aceia care accepta sa fie partasi la astfel de fapte si actiuni?

PS3 Banuiti cati bani a castigat numitul Marga Andrei pentru editorialele scrise in Tribuna despre Nicolae Ceausescu si opera acestuia, mai ales in perioada 1970-1985? Academicianul Dumitru Radu Popescu, de exemplu, stie! Pentru editoriale de acest fel, atunci cand altii refuzau sa scrie (!?), numitul Marga Andrei era solutia salvatoare! 
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #48 - Dec 7th, 2008 at 10:12am
 
Pentru ca tot a trecut Mos Nicolae prin zona, vreau sa va dau o veste buna pentru sfarsitul anului 2008.

Este vorba de numarul de publicatii ISI al Romaniei, care a inregistrat un salt spectaculos in acest an.


Romania ocupa in anul 2007 pozitia 42 in clasamentul mondial, in fata noastra aflandu-se Egiptul, Ukraina, Tailanda, Ungaria, Irlanada...

Iata dinamica Romaniei pe ultimii ani, conform sistemului Thomson ISI

2004 - 2468 articole
2005 - 3065 articole
2006 - 3342 articole
2007 - 3748 articole
2008 -  6270 articole in acest moment


In aceste conditii in anul 2008 Romania va trece in fata Egiptului (4457 art in 200 8), Ukrainei (4962 art), Tailandei (4967 art), ajungand sa-i sufle in ceafa Ungariei (6454 art). Tarile din urma noastra nu au avut o dinamica asa de buna ca a Romaniei, astefl incat raman tot acolo: Chile (4661 art), Malaesia (3073 art), Croatia (3331 art), Slovenia (3347), Slovacia (3305 art).


Banuitor cum sunt, am suspectat acest salt ca fiind rezultatul celor 50 de reviste romanesti indexate ISI. Este adevarat ca au avut o contributie, dar nu determinanta. Verificand primele 35 de reviste din lista CNCSIS (cu exceptia celor care erau deja cotate ISI) am constatat faptul ca in anul 2007 in aceste reviste au aparu 878 articole, in timp ce in 2008 au aparut 1000 de articole. Avand in vedere faptul ca anul 2008 nu s-a terminat (poate depasim si Ungaria intr-o luna) este de asteptat ca numarul total de articole pe 2008 sa mai creasca cu 2-300. Totusi aceasta diferenta de 4-500 articole este destul de departe de saltul facut fata de 2007, care reprezinta peste 2500 articole si este un semn imbucurator.

Cred ca este o veste buna. La multi ani, Romania !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Daniel_David
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 38
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #49 - Dec 7th, 2008 at 4:59pm
 
Stiam si eu Nicoale de aceste rezultate, de aceea sunt mai "vocal", crezand ca suntem pe calea cea buna, desi nu in ritmul dorit de toti si desi mai este foarte mult de facut. Din analizele facute, acest rezultat nu este direct rezultatul celor 50 de reviste ci rezultatul promovarii criteriului ISI la nivel guvernmental, promovare academica, in strategia nationala, in sistemul de acreditare si atestare a unitatilor de cercetare, in premiile nationale si ale universitatilor pentru publicatii ISI (vezi la UBB, Iasi etc.) etc. Ceea ce discutam in 2005 doar in societatea civila asociata educatiei/cercetarii s-a transformat in legi (ex. Ordine de ministru, Hotarari de guvern) si regulamente (vezi la unele universitati unde publicatiile ISI sunt politica institutionala acum), iar ele se vad in aceasta schimbare importanta. Dar mai este mult de facut si de schimbat! Important este ca se vede ca se poate.

Daniel David
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)