Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
YaBB is sponsored by XIMinc!


Pages: 1 2 3 4 5 
Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lamentari. (Read 32703 times)
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #75 - Feb 20th, 2010 at 12:36pm
 
Nicolae,

eu zic ca-i bine, ca-i chiar foarte bine s-avem 10 jurnale ISI. Zau!

Mai ales ca, asha cum zici, indicele de impact a crescut  datorita faptului ca au scris *romanii*. Ca tot de plangi tu de faptu ca *nu prea scriu straini*.

Ca, dupe parerea mea, asta ar trebui sa fie motiv de solida & de cinstita mandrie!

Uite unde e "the silver lining", uite unde e vestea buna, anume ca *pe lucrari scrise de romani* s-a ridicat revista! Eu zic ca-i un semn bun.

Vad ca-n lista voastra *nu mai e* Carpatian Math. Journal  (de la Baja Major). Ce s-o fi intamplat? - ca "maestrul" d-acolo se lauda cu "editor in chief ISI" pa site-ul personal. Cineva care (dupa cat am calculat eu, potrivit site-ului shefului, ushor de gasit, nu mai ajung eu B.M, neam!, m-am "ras")
s-a plimbat cam odata la o luna- doua p-afara. Cand o fi avut timp sa mai shi cugete, nu am habar - ma declar complet nedumerit.

Uite, eu unu', daca m-ar chema Thompson-Reuters, inainte de-a "baga" un jurnal oarecare in ISI (nu e neaparat vorba de cele romaneshti) in baza de date, i-ash intreba pe aia de la Zb sau MR daca se fac recenzii "cover-to- cover".

Daca nu, nu i-ash baga: specialishtii *nu se uita pa ISI*, se uita peste recenzii/rezumate, ca sa vaza daca e cumva de folos/se potriveshte cu interesele lor.

Cin' se uita pa ISI?  Pai, se uita habarnishtii, aia care-s atat de ineptzi incat te iau *dupa numere* - rog a se include acilea tagma nenumaratzilor "administratori ai shtiintzei", aia cu doua clase primare in materie de cercetare. Da-i drept: se mai uita & altzii,  interesatzi a-i "demola" pe X sau Y.

Indicele ala de "imediatitate" e un fas. Caci lumea are nevoie de timp sa cugete, sa intzeleaga, sa aplice. Shi, aia care pot cita o lucrare-n mai putzin de doi ani de cand a aparut, apai *inevitabil* s-au gandit (a vorbim de reviste serioase) mai putzin de un an la lucrare.

Shi, mai mult ca sigur - ramane de cercetat, iata o tema de lucrare... ISI! - cam  catzi din aia care citeaza la mai putzin de doi ani sunt pretenari , co-autori au studentzi.  Pai nu? Hai, bre, bagatzi-va cumva mintzile-n cap.

O revista serioasa de mate indeobshte itzi respinge. Dupa care, te duci la alta & la alta, pana dai de-un destupat, unu' care *chiar intzelege, ceea ce chiar ceteshte*. 

Shi trebshoara asta tzine cam doi  ani - pe mine (ma rog, pe noi), ne-a tzinut patru, pana am reushit s-o publicam (intotdeauna, da' intotdeauna trimeasa la mai tari, la *tot mai tari*), pana am ajuns la cine trebuia. Mi se va spune ca nu mai mere asha, ca acuma Arxiv etc. Nu mere argomentu', nu mere, ca indici din astia, pa doi ani i-a scos ISI *inainte* de ArxiV...

Muuult mai tare e indicele ala care masoara citarile dupa *zece ani* - uite, alea-s revistele serioase.

Ca eshti muuult mai "tare" daca te citeaza lumea dupe *15-20* de ani decat daca te citeaza (oportunismu', bata-l vina) dupe doi. Cam ce parere avetzi, bre?

Caci, cum shtim, modele chiar *trec*. Ia vedetzi pe domenii perioadele de injumatatzire in diverse domenii? Ca-n unele, te citeaza 50 intr-un an & pe urma dispar. Da', va rog a ceti cum trebe: *dispar cu desavarshire*!

Eu va-ntreb: oare care-s rezultatele *care rezista*?

Alea citate-n draci vo 5 ani, au alea citate peste 50?

Intrebarea asta-i, desigur, pentru cei care *chiar cred* shi care *chiar depun efort* pentru a face shtiintza care *sa ramana*.

Restu'? Pai, restu' sa se bucure, sa traga din placinta cat pot, ca n-avem - n-asha? - decat o veatza shi e pacat sa "bagam" cinci ani din ea intr-o lucrare -  lucrare care ne poate fi respinsa d-un referent care-i ori zaharisit, ori sculat da dimineatza cu fatza la perna (eufemism pentru "cu kuru-n sus"), ori e exponentu' unei *alte shcoli*, la cutzite cu a noastra.

Nu, nu v-o scriu cu incrancenare, sau cu amaraciune. V-o scriu ca unu' care-a trecut pan' toate astea (shi care-i referent la multe reviste "mari", in care *n-am publicat niciodata*), ca unu' care-a gasit un rezultat mai tare decat al unui laureat Abel ( e drept, folosind-ul pe-al aceluia, pe care-l cheama Thompson - mare, foarte mare matematician, pe care-l admir nespus) shi ca unu' caruia, siderat, ii vine din Germania raspuns ca sunt ezercitzii facubile de *orishicare* student*.

Uite, ezercitziile alea (ai mama, cat l-a ros pa asta la ficatzi) au fo' publicate la una * mult mai tare * decat alde revista initziala &-au fo' recunoscute ca atare, in recenzii,  de catre inshi *mai tari* decat editorele cu pricina  -a carui pricina, de fapt, era ca rezultatu-i muuult mai tare decat al unui *student* de-al lui, da' publicat intr-o revista mai "tare" - cam nasoala trebshoara, n-asha?

Uite, dom'le, cam cum se judeca productzia shtiintzifica. Pai, sa *nu te iei* cu mainile de cap?

Vetzi zice ca nu, ca am eu nu-sh ce in contra, ca sunt un megaloman (bolnav), care se crede buricu' Pamantului & nu este.

Ca nu sunt (un buric), nu mi-o mai scrietzetzi, va rog, c-o shtiu! Da' cand vad atatea chestii *fara de nici o valoare in afara de faptu' ca sunt noi shi corecte* shi care-s publicate-n draci, mde, nu ma prea pot abtzine...

Shi, ca sa inchei tot in nota asta: am gasit de curand o extindere , mde, *iara e* prima data dupe cam una suta de ani, a unei chestii cam de pe vremea marelui Holder; care-i cam pan' toate cursurile/cartzile (aia veche). Shi mi-a fo' respinsa , de data asta de catre francezi (ah, acele Comptes Rendues in care gramada de chestii fara de noima poa' sa apara!) cam asha: " Aiureli fara de noima, fara de urma de interes shtiintzific".

Ha, ha, bre, frate - ca nu-l shtiu cine este- stai bland, ca ai dat-o shi tu-n bara, da' chiar serios.

Morala? Pai, e destul de simpla: sa crezi ca ce scrii e bine (hm... cam tre' depus oleaca de efort, vo catziva ani) & sa te doara-n cot (mda, chiar in cot)
de referentzi. Ca e oricand o *alta revista, mai buna* care-tzi va accepta-o.

Nu-mi ramane decat sa sper ca-s *bine* intzeles de catre cei care fac shtiintza pentru ca lor chiar *le pasa* de ceea ce scriu (ei). De ailaltzi, ai care umbla dupe indici Hirsch & altele, de ce mi-ar pasa mie oare?

Hai noroc & numa' fain,

Nea Marin 
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #76 - Feb 20th, 2010 at 6:04pm
 
VDavid wrote on Feb 20th, 2010 at 12:01pm:
Usor-usor revistele nationale dispar. Nu stiu daca este bine! De exemplu, polonezii au renuntat la revistele lor, integrandu-le in cele europene. Este un semn al globalizarii si al eliminarii subiectivitatii. Dar ajungem la o alta problema, aceea a publicarii din ce in ce mai greu in revistele straine. Interferenta asiatica, atat in publicatii cat si in actul de recenzie a lucrarilor, incepe sa dea mari batai de cap. Ce va fi peste 20 de ani, vor constata tinerii asistenti de azi! Mi-e cam mila de ei!


Nu vad de ce ar fi mai greu de publicat intr-o revista straina decat era acum 5-10 ani!  In general revistele foarte bune dintr-un domeniu nu si-au schimbat nivelul si nici conditiile de acceptare a articolelor. Indiferent de clasamentul Isi sau mai stiu eu care, se stie clar ce reviste sunt bune, foarte bune si asa mai departe, in care este greu de publicat ( asta pentru ca nivelul este ridicat), deci situatia nu s-a schimbat. Cel putin in matematica.
cat despre disparitia revistelor romanesti, intr-adevar ar fi pacat pe de o parte. Pe de alta parte , daca nu fac fata concurentei internationale si nu reusesc sa-si faca un  nume in domeniul respectiv, nu are sens existenta lor. V adau un exemplu: "Revue roumaine de mathematiques". Dupa anii 90, s-a incercat pe toata caile  sa se ajunga la o revista de calitate internationala; oameni din exterior si-au "pus " numele, cum se spune, au facut publicitate revistei respective. Din pacate, nici azi nu se poate vorbi de o revista cu adevarat de calitate. In paralel, cunosc o revista  ce s-a infiintat in 2002 ( americana) si care a ajuns anul trecut la un factor de impact de 0,92 ceea ce pentru matematica este cat se poate de onorabil (deja, peste 1 este excelent!) .
Trageti concluziile de rigoare!
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #77 - Feb 20th, 2010 at 8:15pm
 
Draga AlexA, subiectul nu este unul de polemica. Da si nu! Adica ceea ce am scris a fost mai degraba o impresie personala, comparand exact situatia din ultimii 10 ani! Dar totusi este de presupus ca agresivitatea asiatica in revistele internationale va determina ceva presiune in incercarea de a publica in reviste din ce in ce mai bune. Pe de alta parte, este greu sa compari domeniile, matematica de ex cu o stiinta a naturii, unde subiectivitatea in aprecierea nivelului unei lucrari este mai mare. Am intalnit situatii in care un referent a spus ca pur si simplu nu ii place o anume chestiune, fara argumente, iar editorul s-a conformat, evident! Deci, nu trag nici o concluzie. Sper ca nu este cu suparare!
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #78 - Feb 21st, 2010 at 8:04am
 
Quote:
Nu vad de ce ar fi mai greu de publicat intr-o revista straina decat era acum 5-10 ani!  In general revistele foarte bune dintr-un domeniu nu si-au schimbat nivelul si nici conditiile de acceptare a articolelor. Indiferent de clasamentul Isi sau mai stiu eu care, se stie clar ce reviste sunt bune, foarte bune si asa mai departe, in care este greu de publicat ( asta pentru ca nivelul este ridicat), deci situatia nu s-a schimbat. Cel putin in matematica. In chimie lucrurile s-au schimbat mult si Victor are dreptate in ceea ce spune. Pentru a accesa acum o revista de impact 1 - 1,2 ti se cer rezultate cu care acum 7-8 ani in urma, puteai publica fara probleme in reviste de 2 - 2,5 impact. Pe undeva este normal, pentru ca in chimie s-au facut progrese foarte mari din momentul in care au inceput sa se discute fenomenele la nivel molecular. Pentru noi romanii insa, devine foarte greu sa accesezi reviste de peste 2 impact in chimie, pentru ca evident si costul cercetarilor este pe masura. Si cred ca acelasi fenomen este valabil pentru intreg domeniu al stiintelor naturii.

Ca sa-i raspund si lui Marian in acelasi mesaj, sunt de acord cu el in legatura cu citarile "pe termen lung". In stiintele naturii lucrurile evolueaza in spirala si anumite teme se reiau dupa un timp, insa la un nivel de abordare mult mai complex. Spre exemplu, Matyjaszewski care impreuna cu Virgil Percec a dezvoltat polimerizarea radicalica vie, a fost nominalizat in 2009 pentru Nobel (sper ca premiul sa fie impartit si cu Virgil Percec, ca sa mai putem vedea odata de ce e nevoie sa parasesti Romania ca sa poti lua Nobelul). Metoda de sinteza ca atare  a fost descoperita prin anii 1980, fara insa a se putea pune in evidenta la vremeea aceea proprietatile cu totul deosebite ale materialelor sintetizate.

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #79 - Feb 21st, 2010 at 9:25am
 
@VDavid si @N. Hurduc
Cred ca putem face diferenta dintre discutie si polemica. Dar chiar am fost surprinsa de cele afirmate a propos de dificultatea de a publica mai greu acum in revistele bune. Stiam ca in ultimii ani au existat mai multi bani de cercetare ca inainte si am considerat asta ca un plus ( mai ales in anumite stiinte unde partea experimentala este esentiala).
PS A propos de "subiectivitatea in aprecierea nivelului unei lucrari", ca sa va consolez oarecum,  si in matematica ai parte de niste "argumente" in refuzul unui articol incat  nu stii daca sa razi sau sa plangi. Mi-a povestit un coleg cum suna concluzia unui raport al unei lucrari refuzate ( la o revista din primele 10 in matematica): "rezultatul este asa de neasteptat, incat, desi nu gasesc nici o greseala in rationament si in  demonstratie, nu pot sa cred in rezultatul respectiv. Punct final.".  Si este doar un exemplu.....citeam mai devreme ce-a patit nea Marin cu lucrarea sa trimisa la CRAS.......

@Nea Marin
Exemplul dat cu vestitul matematician-informatician de la Baia Mare este tipic pentru ce se intampla acum ( vorbesc de matematica, dar presupun ca se poate generaliza): oamenii tin cu tot dinadinsul sa-si "imbunatateasca" cv-urile si atunci cred ca, trecandu-si participari la tot felul de manifestari stiintifice au rupt gura targului! Daca te uiti pe cv-ul individului ( eu am facut-o de curiozitate) este un amalgam, nu se intelege la ce anume a participat si in ce calitate, nu scrie ce a publicat si cat ( cantitati impresionante ! ca ala de la alba Iulia) si in general, totul denota un amatorism teribil. Culmea este ca individul nu-i dintre cei mai rai in domeniu, cunosc cazuri mult mai sinistre....
De revista pomenita  nu stiu daca este sau nu Isi, stiu doar ca s-a facut aceaesi incercare ( ca si cu Revue Roumaine de care aminteam intr-o alta postare) de a o scoate putin din mediul mioritic. Nu stiu in ce masura s-a reusit ( probabil este mai bine ca la inceput, dar departe de ce s-a sperat).
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #80 - Feb 21st, 2010 at 9:49am
 
Ce mai e nou in ISI apare si din mesajul de mai jos:

"Stimati colegi,

ma bucur ca pot sa va anunt, acum cand se fac dosarele de gradatii de merit (si s-au facut raportarile de cercetare!), ca ieri a fost publicata indexarea ISI a conferintei SACI-2009 (organizata de Fac. AC in colaborare cu Politehnica din Budapesta)."

http://old.bmf.hu/conferences/saci2009/SACI2009_final.pdf

De altfel, la noi, sefii spun ca ISI nu mai conteaza de acum si ca oricine poate publica asa ceva.

Ce urmeaza?
Probabil "suveica romaneasca":
- decat una fiecare, mai bine mai multe impreuna, si
- te citez, de ma citezi.

Daca nu ma insel, parca la Iasi a aparut un scandal cu un articol publicat in Metalurgia International. Ceva cu autori pusi in mod artificial, pentru dosar.

http://www.ziaruldeiasi.ro/invatamant/pina-unde-poate-merge-impostura-academica-...

PS
@Nea Marin & @AlexA
Daca  ma treceti co-autor  asigur eu publicarea in ISI Conference (nici o diferenta conform CNCSIS). Garantez reusita!Shocked
Ba mai mult, daca ne citam in unul, aranjez citarea in celalalt. Wink La nevoie, bag la schimb si un brevet OSIM (si asta e echivalent la CNCSIS).Grin

Facem targul? ???

La ce bun sa va chinuiti singuri in reviste neserioase, care va mai si resping. La noi rata de succes e 110%. Kiss

Cat despre Materiale Plastice, iata un comentariu din acelasi Ziar de Iasi (citat mai sus):

"De fapt, aceste reviste romanesti, ca Metalurgia si Materiale Plastice, sunt niste reviste mai mult decat jalnice, in care se publica la urgente si pe pile (dovada declaratiile dlui Paraschiv: am inclus pe unul care are legatura cu Editura!!)."
Back to top
« Last Edit: Feb 21st, 2010 at 3:22pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #81 - Feb 21st, 2010 at 3:38pm
 
craciunm15 wrote on Feb 21st, 2010 at 9:49am:
PS
@Nea Marin & @AlexA
Daca  ma treceti co-autor  asigur eu publicarea in ISI Conference (nici o diferenta conform CNCSIS). Garantez reusita!Shocked
Ba mai mult, daca ne citam in unul, aranjez citarea in celalalt. Wink La nevoie, bag la schimb si un brevet OSIM (si asta e echivalent la CNCSIS).Grin

Facem targul? ???Un brevet? Uite ca asta-mi lipsea din CV! Parole  de scoute! Ce sa zic, domnu' Craciunescu.....mai vedem, mai studiem, mai negociem......daca mai puneti un brevet ( ca eu de-astea nu pot "scoate", nu am marfa...), eu va invit  la o scoala de vara. Nu garantez ca veti fi interesat de subiect ( dar locul este frumos, faceti un turism pe cinste!!!)  nici nu va pot oferi o conferinta plenara, dar acolo...un poster, o chestie de 5 minute, se mai gaseste.....
Sa vedem ce ofera si nea Marin....poate facem o echipa. Cerem si un grant daca merge treaba......
Smiley

PS Incredibila povestea aceea cu articolul si cei 8 semnatari!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #82 - Feb 21st, 2010 at 3:48pm
 
Contributia la succesul unor jurnale regionale poate fi mult mai nimerita decat a insista pe indexarea unor reviste universitare sau chiar nationale. Mai toate jurnalele nationale de fizica aplicata s-au diluat deja in jurnale europene. Aceasta solutie asigura o baza mai larga de recrutare a editorilor si referentilor si ii scuteste pe acestia de situatia neplacuta in care trebuie sa respinga publicatiile unor persoane pe care le cunosc foarte bine. Acelasi mod de actiune se poate extrapola si pentru granturi stiintifice.
Studiu de caz:
Central European Journal of Physics
http://www.springer.com/physics/journal/11534

Foarte multe jurnale de fizica aplicata au urcat in factori de impact datorita unei politici mult mai bune in manipularea online a informatiei legata de procesul de evaluare atat a manuscriselor dar si a referentilor. De exemplu, Thin Solid Films si J. Phys.D: Appl. Phys. au statistici interne cu rate de rejectie pentru fiecare referent cat si formulare interne de evaluare care forteaza referentii sa raspunda la foarte multe intrebari tehnice despre manuscris.
Un jurnal universitar poate fi sustinut pentru cativa ani cu costuri (efort de editare si ingroparea unor publicatii proprii bune intr-un jurnal fara vizibilitate) foarte mari din partea unor persoane puse in postura de ai ruga pe cei apropiatii stiintific sa-si ingroape la randul lor niste publicatii in noul jurnal. Sfarsitul nu poate fi decat o epuizare inutila de energie. O alternativa ar fi tocmai cuplarea celor din tara care au vizibilitatea stiintifica necesara ca editori la publicatii regionale.

Eugen
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #83 - Feb 21st, 2010 at 4:30pm
 
AlexA wrote on Feb 21st, 2010 at 3:38pm:
PS Incredibila povestea aceea cu articolul si cei 8 semnatari!


Faptul ca un membru al boardului revistei Metalurgia International a fost trecut pe o lucrare cu care nu avea nimic in comun, doar pentru ca avea puterea sa faciliteze publicarea articolului incriminat este abominabil.

Si bineinteles, ca in Romania, va ramane fara consecinte.

PS
Veti ramane surprinsi sa vedeti cate lucrari ISI au cei care administreaza programurile de granturi. Asa ca asa ceva a devenit obisnuinta. Spaga in ISI.
Va mai aduceti aminte de Tom Sawyer care cumpara rezulate de la colegi ca s-o impresioneze pe Becky, dar habar nu avea de Biblie?
Ne apropiem de o excrocherie generalizata in educatie, cu 85% din universitati geniale, numai bune sa scoata pe piata diplome cu duiumul contra bani pentru posturi multiple.
Back to top
« Last Edit: Feb 21st, 2010 at 6:56pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #84 - Feb 25th, 2010 at 10:52am
 
Salut,

am oleaca de timp liber, o, Allah, itzi multzumesc pen' multele sarbatori pe care le-avem p-ailea! Ce za zic? Pai, zic "Al-Ham-Dullillah!"...

Ma simt cumva jenos pen' ca *nu m-atzi rastignit iara* in comentariile voastre: semn rau, inseamna ca *in mare* cam suntetzi d-acord, au n-atzi cetit destul ca sa va sburlitzi penele.

Oricum: unui matematician decent (cum *chiar* ma consider eu, ma scuzatzi, nu ma da chiar acuma mdestia afara dan' casa), ii pasa *doar daca lucrarea e recenzata*, indeobshte recenzata *ca lumea*, adica nu doar semnalata cu titlul, sau semnalata doar cu un rezumat.

*Semnalarea* este esentziala pentru veatza /moartea lucrarii.  Inainte, cand eream noi *dupa cortina de fer*, se recenzau chiar *orice tampenii*
publicate- n revistele noastre "mici", de universitate.

Ia vedetzi cam ce practica dom' Wegner acuma? Pai, itzi petreci ani scrind o lucrare (& ai demonstratzie de 3 pagini, ca e grea, altzii publica-n trei pagini 10 "teoreme") si dom' Wegner nu-tzi da nici maar un *rezumat*...

Shi-ashadar, lucrarea nu poa' sa "circule", neam!
Sunt in contra ISI (per se), da' sunt un adept al zicalei ca "omu' e supt vremi".

Ca atare, ne adaptam, ca atare, sfatuiesc pe tineri sa trimeata ISI, sa trimeata de fapt *la orice revista pe care Wegner o recenzeaza "cover-to-cover"*. E destul.

Revistele alea cu indici 3 (matematica! - nu chimie, bre, Nicolae) *nu publica*, spre ezemplu, grupuri. Marii matematicieni din domeniul meu *n-au publicat indeobshte* in *niciuna* din marile reviste.

Ca sunt si cateva ezemple contrarii, da' cu o singura exeptzie de la contrarii restu' n-au avut mare ecou.

Dar, lucrarile (cu index ISI 0.4-0.6) li-s cunoscute bine-merci, bagate-n cartzi, ei iau chiar premiul "Abel" sau medalia Fields...

Repet, repet pentru *ultima oara*: publicatzi-va lucrarile-n reviste care *circula*. Nu va preocupatzi neaparat de indici & asha mai departe. Fitzi insa *siguri* ca lucrarea va e recenzata, e foarte important.  Shi, cum mai nou cele aparute-n tzara local sunt mentzionate (daca ai noroc) doar cu titlul,
bagatzi la cap...

Uite-un caz interesant: eu public indeobshte "scurt", o teorema cu demonstratzie pe doua-cinci pagini /lucrare. Am bagat 4 in "Archiv der Mathematik" doar pentru ca simt ca mi se potriveshte (ca ei vor rezultate semnificative, in lucrari scurte, cu idei noi, asha cum afirma, deshi am vazut publicate-acolo tot felul de chestii scurte *fara de idei noi*).

La ultima "cautare", vazui ca A.M., e muuult mai tare decat "Journal of Group Theory", in care eu ar fi trebuit, n-asha (?) sa reushesc a baga macar una.

Ceea ce mie mi se pare chiar rizibil.

Nu mai trimet la J.G.T. (deshi sunt de multe ori rugat sa fac referate  acolo), pentru ca un referent inept mi- respins pe nedrept o lucrare. Nu, nu ma mai "ating" de J.G.T. ...

Pai, nu-i umilitoriu? Ca tzie (ma rog, moi, expert in G.Theory, sa tzi se respinga, dar sa tzi se ceara sfatu' in acceptarea lucrarilor *altora*)

Shi uite de ce: ceea ce s-a respins (am vorovit cu editoru', ala shi-a pus cenusha-n cap), s-a publicat la una mult mai tare (ca indice ISI), la J. Algebra & e considerata acuma, dupa zece ani, drept cel mai tare rezultat in 40 de ani in domeniul ala foarte restrans. Mda, sunt modest, da' cand vine vorba de
un ezemplu *rar* in care lumea-mi recunoashte munca, de ce m-ashi fofila?

Dupa 15 ani, o amarata de lucrare in "Studia Matematica" - asta-i revista de "mana a doua" a Clujului, imi e citata- J. Algebra. De ce? Pai, pentru ca *pe vremea aia Wegner inca dadea macar rezumate*. Autorii mi-au cerut  copie (bazatzi pe rezumatu' ala), le-am trimes-o, uite *inca* o citare ISI la o lucrare ne-ISI...

Lucrarile ne-ISI *nu sunt neaparat mai slabe decat cele ISI*. Doar ca... *nu circula* & lumea plateshte pretzu'.

Nu confondatzi - va rog eu frumos - ceea ce scriu cu pozitzia *altora*, care, cu pile, sau pen' ca revista aia minora nu mai are material & accepta *chiar orice* (pacatu-i pa capu' lor!), "baga" numa' la de din astea.

Din cele 10 chestii cu care ma mandresc, 4 sunt ne-ISI (shi-au facut, toate, cariera... ISI, unele chiar in mod copios, cu citari in titlu, cu nishte grupuri care-mi poarta chiar numele, multzam, bre, englejilor/rushilor pen' trebshoara asta).

Cam asta-tzi dau (unele) ISI: circulatzie, shansa de-a-tzi f cunoscut rezultatul. Shi doar atat, dar cat e de important...


Shi, retzinetzi: indicii aia ISI se refera la raportu' de citate/publicate. Aia *nu* inseamna nicidecum ca lucrarea ta (inepta) e citata cat e indicele ala, asha ca nu va mai datzi mari c-atzi publicat nu-sh unde & aratatzi mai degraba cam ce citari avetzi, din alea  care nu-s ale voastre, au ale copchiilor voshtri au ale nepotzilor voshtrii in vecii vecilor, cum cam zacea marele Stefan cel Sfant*...


Sanatate & numa' fain,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #85 - Jun 24th, 2010 at 1:59pm
 
Unele sunt glume proaste, cum este Studia UBB ! Ce-ar fi acuma fiecare universitate sa-si faca arici-pogoniciul sau, sa o "acrediteze" ISI, sa traga apoi 10-15 issues/an si in competitia care se prefigureaza sa de-a la o parte, in mod neloial, altele cam de aceiasi marime! Nu mai zic de pericolul doctoratelor luate cu articole in astfel de reviste, contractelor luate prin aceste "realizari", si cate si mai cate!

Da de ce Universitatea din Uppsala nu isi trage reviste pe fiecare domeniu ???? Sunt tare curios de eventuale raspunsuri !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #86 - Jun 24th, 2010 at 8:50pm
 
V. David, salut!

Ie-te, vaz ca te dai la revista Studia UBB, unde-am publicat & eu pa vremuri vo doua- trei ( cred), zau ca nu-mi mai aduc aminte. Una din ele, oleaca mai rasarita.

Shi zi-i asha, bre,  dai in mine? Vezi , ai grije, ca dai in fabrici &-n uzine!

Lasand gluma de-o parte, sau dimpotriva, daca vrei, s-o dam tot pe gluma, mare-mi fu mirarea cand vazui ca la-nceput de mileniu se scrise un capitol di teza di doftorat dupa aia mai rasarita. Si mai fu bagata si-ntr-o carte. Shi-mi fu mirarea mai dihai cand o vazui tot pe aia citata anul asta de un mare matematician intr-o tare buna lucrare ( a acelui matematician, pre numele lui  A. Lucchini - asta ar fi suficient ca sa verifici pe Google ca nu scriu poveshti p-acilea).

Asta-i trebshoara cu revistele de facultate: nu pot aduna destule lucrari decente, ca n-au de unde.

Aceste reviste-ar fi trebuit sa dispara imediat dupa 1990. S-au facut atunci presiuni si pro (disparitie) & contra.

Argument pentru disparitzie: se publica multe gunoaie,  se publica "pi spranceana", costuri inutile, batai di cap.

Argumente pentru a le pastra: pai, ce fac tinerii incepatori, pe unde poa ei sa mai publice (a se citi, mascat: pi unde ne mai lafaim noi pan' comitete di ridactzie?), ce mai dam noi la schimb ca sa primim o bruma de reviste asemenea (argument valid in acea perioada shi poate ca shi-acuma, habar n-am care mai e situatziunea bibiotecilor universitare la mate, p-atunci era nenorocire).

Pe scurt, ca sa ma fac bine intzeles: am citit mult mai multe articole interesante in Gazeta Matematica decat in aceste reviste de facultate.

Eu n-ashi calcula indicele ISI dupa cate-s citate-n ultimii doi ani ci dupa cate-s citate in total/numar total de lucrari. Desigur, asta-i mai greu de calculat, dar ar fi mai corect. In acest fel s-ar vedea care-s revistele bune, iar clasamentul n-ar fi atat de dinamic de la un an la altul.

Calculand astfel, indicele "meu" al acelei reviste ar fi  3/3, adica 3 citari la 3 lucrari. Adica indice 1. Da-i drept ca nu in ultimii doi ani, in ultimii doi ani este 1/3, adica 0.330. Sau, mai degraba 0 (in varianta ISI pura & dura) , ca n-am mai trimis acolo de multa vreme, de vreo 15 ani. Dar hei, o citare dupa 15 ani, intr-una ISI foarte tare, mie mi se pare ca tot e ceva. Ca, anume, n-am scris chiar dijeaba lucrarea aia, adica.

Eu sunt sigur ca exista multe lucrari mult mai bune publicate acolo, innecate insa intr-o mare de lucrari mai slabe.

Surpriza? Surpriza e ca exact aceeashi situatziune e prezenta la chiar toate revistele, cu toate ca la revistele mai tari in "negativ", anume ca sunt multe exemple de lucrari publicate-n revistele de indice mare (ma refer aici strict la matematica pura) si citate zero dupa muuultzi ani.

Ca atare, statistica mere-n mare, da' numa' luata  c-un graunte di sare - ce zici de puterea mea de versificatziune? Ca daca publici in reviste de indice 1 (mare-n matematica pura) nu inseamna neaparat ca lucrarea ta e neaparat citata din doi in doi ani odata, ea poate fi foarte bine la "subsol".

In ceea ce ma priveste, au trebuit sa treaca 7 ani pana cand o lucrare sa-mi fie citata pentru prima data (e o lucrare din J. Algebra, revista "clasica" de algebra, revista-n care m-am hotarat sa public numa' dupa ce Toma Albu a reproshat co-autorelui meu ca de ce nu publica shi p-acolo). Ca *dupa aia* s-au "imbulzit", nu conteaza, chiar da argumentului *meu* apa la moara. Iar lucrarea de care va vorbesc (ma rog, scriu) a citat/folosit  pentru *prima oara dupa 10 ani* o super lucrare neglijata pe nedrept a marelui Schmid. Iar marele neamtz e un clasic, e citat de sute de ori (cred) pan' alte partzi.

In fine, ca sa inchei: m-am saturat de analize din astea de doi bani. Sunt obosit dupa un an greu si frustrant, nu mi-au "iesit" cercetarile, neam! - mi-a shi reproshat anu' asta unul din "vechea garda" din R.F.G. ca prea ma bag pi unde nu mi-ar fierbe oala, la probleme prea grele, adica - am de gand sa ma-ngrop pentru o luna intreaga pi malu' Mureshului, sa uit de Ministere, de Criza, de ISI, de Marga, de Paunescu, de mai tot ce ma calca pi batatura. Crezi insa ca pot? Nu pot, c-am promis lu' Zelmanov ca-i fac un referat.

Cele bune ( tuturor) shi-o vacantza placuta,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #87 - Jun 25th, 2010 at 4:18pm
 
Draga Dle Deaconescu,

Nu dau in fabrici si uzine, ca ele nu prea mai exista! Caci daca ar exista, ar exista si facultati cautate de chimie, si locuri de munca, si economie, si etc! Chiar si etc ar exista!

Acuma, nu stiu cum sa imi exprim parerea, caci pot fi de acord ca apar din cand in cand si articole bune, dar astea sunt cazuri izolate. Se intampla adesea, din diverse motive, unele care tin de mai putin orgoliu, sa trimiti un articol la o revista asa-si-asa, iar dupa aia sa constati ca merita ceva mai sus. Dar cele mai multe lucrarele care apar in reviste in-house sunt nocive la ideea de lucrare stiintifica, si fac jocul la tot felul de judecati, cum ar fi cea accea exprimata aproximativ "domnule, trebe sa fim si patrioti, si sa sustinem revistele locale!" Si cand te gandesti ca sunt doua feluri mari de patrioti: unii pe dinauntru si multi altii pe dinafara (nu la spatial ma refer!). Iar astia din urma, sa te fereasca domnu' de ei! Candva te legau!.....

La chestia cu incurajarea tinerilor, revin cu intrebarea anterioara: de ce Universitatea din Uppsala nu incurajeaza tinerii cu revista lor?

Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentin_Craciun
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 44
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #88 - Jun 25th, 2010 at 6:48pm
 
VDavid wrote on Jun 25th, 2010 at 4:18pm:
1. Dar cele mai multe lucrarele care apar in reviste in-house sunt nocive la ideea de lucrare stiintifica, si fac jocul la tot felul de judecati, cum ar fi cea accea exprimata aproximativ "domnule, trebe sa fim si patrioti, si sa sustinem revistele locale!" Si cand te gandesti ca sunt doua feluri mari de patrioti: unii pe dinauntru si multi altii pe dinafara (nu la spatial ma refer!). Iar astia din urma, sa te fereasca domnu' de ei! Candva te legau!.....


Domnule David,

Ce sustineti dumneavoastra este bine stiut de toti cei care fac cercetare. Ceea ce eu, personal, astept de la dumneavoastra pe acest forum sunt idei concrete de imbunatatire a activitatii stiintifice in universitatile si institutele de cercetare din Romania.

1) Cum putem sa-i indepartam pe "patriotii" care publica acele lucrarele, pe sefii administrativi cocotati in toate colectivele de redactie?

Cred ca CNCSIS-ul, in care dumneavoastra aveti o pozitie importanta, ar putea sa le limiteze acestor sefi administrativi accesul la fondurile pe care le distribuiti, prin impunerea unei regii unice si substantial diminuate.
Ar fi o aplicare a principiului: eu platesc orchestra, eu comand muzica. Cercetatorii sunt nevoiti sa justifice la ultimul leu toate cheltuielile lor, in timp ce sefii administrativi taie cea mai mare felie din fondurile alocate, o denumesc "regie" si nu mai justifica apoi nimic. Si este normal ca restul sa se poarte cu manusi cu ei, sa-i puna pe lucari, sa le faca servicii, pentru ca ei gestioneaza cele mai mari fonduri din universitate sau institut.
In departamentul in care lucrez la University of Florida, cei care castiga proiecte/granturi/contracte fac legea, iar sefii administrativi se poarta ei cu manusi cu aceste staruri (care au si cele mai mari salarii, asa dupa cum este si normal).

Cu stima,

Valentin Craciun

Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #89 - Jun 25th, 2010 at 8:14pm
 
Domnule Craciun,

Revin pentru a elimina o mica confuzie care o faceti intre persoana mea si cea care ocupa o pozitie buna la cncsis. Nu, nu am nici o putere undeva pe aici, dar daca am spus ceva redundant pentru cei care se ocupa de cercetare, aceasta se datoreaza bucuriei excesive cu privire la revistele romanesti indexate isi. Unele pe merit, altele prin cine stie ce procedee. De aceea am si spus ca, de exemplu, ca Studia UBB este o gluma proasta pentru cercetarea romaneasca si poate lua factor de impact si peste 10, ca tot revista in-house ramane.

Acuma, ca tot ati adus in discutie masuri concrete care trebuie luate de cei cu pozitii de decizie, vreau sa va marturisesc ca eu nu mai cred in absolut nimica in tara asta! Nimeni nu mai poate lua nici o decizie, caci imediat apare reactia de contra si totul se termina. Un ex: cum a aparut explicit limitarea varstei de 65 de ani, cum au aparut si reactiile de impotrivire de la persoane care isi pierd privilegiile. Unele cu oarecare "notorietate".

Urarile mele de succese acolo si incercati un gand de compatimire pentru noi, cei de aici, care probabil nu vom avea sansele unei normalitati de care aveti parte dvs! Asa a fost sa fie!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentin_Craciun
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 44
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #90 - Jun 26th, 2010 at 6:45pm
 
Quote:
Ca sa elimin orice confuzie, poate ca e bine de precizat faptul ca domnul VDavid este profesor la Universitatea Bucuresti si nu are nici un fel de functie in CNCSIS. Domnul Daniel David, profesor la UBB, este cel care indeplineste functia de vice-presedinte  CNCSIS.


Solutii concrete pentru a pune pe roate o revista stiintifica serioasa ? In primul rand formarea unui colegiu editorial de elita, a unui grup de recenzori pe masura si apoi impunerea unor standarde cat mai ridicate la publicare.Stimati forumisti,

Scuze pentru confuzie.

Domnule Hurduc,

Va rog sa nu va suparati pe mine, dar va raspund cum i-am raspuns si d-lui David, marea majoritate  a universitarilor/cercetatorilor si probabil 100 % dintre membrii FAR stiu cum se pune pe roate o revista buna.
Intrebarea, la care nici eu nu am raspuns, este de ce nu se si intampla asa ceva?
Ce ne impiedica sa punem pe roate o astfel de revista? Iar atunci cand o facem , ce se intampla ca in timp (relativ scurt pt viata unei astfel de reviste)  o cam "ia la vale" (vezi cazul JOAM, care ajunsese la IF mai mare de 1 , iar acum este pe la 0.4 si ceva).

Cu stima,

Valentin Craciun

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #91 - Jun 27th, 2010 at 10:39am
 
Nicolae - asta-i ultimu' meu mesaj de dinainte de "medicatzie" cu tzuica de cireasha amara - nu, nu beau acilea tarie de-un an shi-mi cam lipseshte.

As adauga conditziilor tale pentru a lansa un "ISI" si faptul ca trebuie sa ai cateva numere acoperite *de dinainte* cu lucrari tari. Chestie care s-a pierdut pantre randuri, dar o chestie esentiala.

Uite ce mi-a scris un foarte tare matematician (student al lui Manin, acum prof la Stockholm & bun amic de-al meu) cand l-am invitat sa fie membran in comitetu' de redactzie al "Analelor TM" - faceam trebshoara asta la rugamintea unui bun si destoinic prof de la TM, pe care eu l-am stimat dintotdeauna pentru ce-a facut pentru Mate din TM:

mi-a scris cam asha: ca mortu' de la groapa nu se mai intoarce. Ca n-are rost a incerca a resuscita reviste cu presa slaba. Ca,  ori incepi "in fortza" , ori la loc comanda.

Eu inclin sa-i dau dreptate. Inimoshi de la TM (Profesorul Papuc printre altzii) au incercat, fara de succes. Au bagat mari matematicieni in com. red. , au chiar convins pe doi mari (anume Lustig & Tits) sa scrie o nota , etc.  Am "bagat" si eu un bun matematician (acuma retras) in com. red., fara de nici un fel de efect.

Pare ca daca nu faci startu' ca lumea, lumea te ignora. Aviz Academiei, care "tzine" pe bani serioshi sumedenie.

In 1990 ('91-'92?), la o shedintza a adunaturii din Bucale pentru  "Societatea Matematicienilor Romani" - unde m-am trezit membru fondator far' sa ma fi oferit, am spus-o tare & clar: tre' omorate alea de facultate, tre' facuta *una* tare, care s-adune tot ce-i mai bun din Romania, care are, slava Domnului, destui tari.

A aparut insa, din provincie (shi pe drept, ashi spune, cunoscand cam ce se-ntampla), argumentu' urmator: ca, anume, daca apare la Bucale (unde altundeva?), aia-shi vor face parte, vor avea panea & cutzatu'.

Acest argument a omorat dezbaterea & suntem cum suntem acum (in matematica).

Eu sunt convins ca aia de la Bucale nu shi-ar fi putut permite manarii odata revista lansata (ca daca-i *una* e-n joc onoarea Romaniei, iar ei shtiau ce pot pierde).

Cetitzi cum vetzi voi-o: c-a "omorat" provincia marea revista romaneasca, au altfel. Chiar cum vetzi dori-o. V-o spun p-a dreapta: *atunci*, am fost (deshi eu am propus-o, trebshoara asta) rupt in doua de indoiala, avand cateva esperentze mai "nashpa" cu cei din Capitala (hi, hi, ce-mi place cateodata slang-ul dambovitzean).

Acum? Inclin sa cred ca era bine s-o facem cum am propus, bazandu-ma pe vechiul principiu Napoleonian, acela de *concentrare* a efortului.

Se poate inca face, nu-i niciodata mult prea tarziu. Dar, ma scuzatzi, "Revue Roumaine..." , cam "da" ca malgasha-n acest timp in care latina moderna e engleza, n-asha?

E-un semn al timpurilor trecute, alea-n care panea & cutzitu' era-n mana alora shcolitzi la Paris. Vremurili-s, acuma, *altele*.

Timpurili alea sunt duse pi apa Sambetei, tre' facut un comitet ca lumea (eu ma sustrag, sunt destui cu glagore in tzara), comitet care sa cuprinda shi din Bucale shi din provincie (ca sa se imblanzeasca aia vazandu-se pan' comitete/comitzii si sa aprobe).

Hei, pana la urma, revista asta nu-i a Academiei Romane? Ca daca e (habar n-am), ce fac aia de chiar 20 di ani? Nu-n putirintza *lor* sta managementu' revistelor? Iar  daca *nu e*, sa o faca cei in mana carora e.

Hai noroc tuturor,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 818
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #92 - Sep 26th, 2010 at 3:36pm
 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-ne-poate-creierul-un-roman-spre-raspunsul-de-...

merita citit interviul. Vali face probail cea mai pertinenta constatare in legatura cu sistemul romanesc: invata oamenii cum sa raspunda la intrebari, dar nu cum sa si le puna.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #93 - Dec 8th, 2010 at 5:06pm
 
Se poate vota fara inscriere pe Facebook?
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #94 - Dec 16th, 2010 at 9:56am
 
Interesant articol, postat si pe educer:
http://www.contributors.ro/media-tech/ce-ar-trebui-sa-fie-pe-prima-pagina-dar-nu...

O investitie serioasa care ar trebui sa atraga valoare. Nu sunt sigur ca pana la nivelul anului 2020, vor mai fi multi fizicieni de valoare in tara, dar ar putea sa revina macar temporar cativa.
Daca nu, il tinem in functiune cu economisti, avocati, psihologi si doctori in jandarmerie.

PS Nici nu pot sa concep ca directorul sa nu fie absolventa de SRI.
Back to top
« Last Edit: Dec 16th, 2010 at 12:46pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #95 - Dec 16th, 2010 at 11:35am
 
Nicolae, dragule, daca *tu* ajunji sa ne recomanzii pa unii care-au luat premii pen' c-au avut ale mai multe voturi pa "facebook) (ma scuzi, nu shtiu ce-i aia!),
eu te-ntreb acuma: chiar ai chiar dat in boala aia nebuna a "clasamentelor"?

Al tau,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Florin._A
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 164
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #96 - Dec 16th, 2010 at 11:53am
 
craciunm15 wrote on Dec 16th, 2010 at 9:56am:
Interesant articol, postat si pe educer:
http://www.contributors.ro/media-tech/ce-ar-trebui-sa-fie-pe-prima-pagina-dar-nu...

O investitie serioasa care ar trebui sa atraga valoare. Nu sunt sigur ca pana la nivelul anului 2020, vor mai fi multi fizicieni de valoare in tara, dar ar putea sa revina macar temporar cativa.
Daca nu, il tinem in functiune cu economisti, avocati, psihologi si doctori in jandarmerie.


Din cate stiu eu, A lu' gica asta, slugoi portocaliu de felul lui, e politolog sau asa ceva, unul de doi bani din moment ce contributia lui principala in domeniul lui de competenta este puparea dosurilor basescului si altor portocalezi. Acum ce vrea sa spuna, ca sa mai luam o pauza cu linsul portocaliilor si sa mai vorbim si despre fizica? Sa ne scuteasca.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Florin._A
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 164
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #97 - Dec 16th, 2010 at 12:51pm
 
Ah, dar poate nu v-ati prins ce-i veni lu' A lu' gica sa vorbeasca despre viitor si despre laser. Pai e evident, nu? E mai safe sa vorbesti despre viitor decat despre un prezent in care tocmai s-au petrecut evenimentele numite Gatej si Ridzi, nu?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Florin._A
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 164
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #98 - Dec 18th, 2010 at 12:23am
 
Sa revenim un pic la treaba cu laserul. Iata un citat din textul lui Agilica ala:

''Imaginea este clara de acum. Vorbim de constructia unui cluster de dezvoltare economica, in cei mai precisi, reali si ambitiosi termeni cu putinta. Vorbim despre o constructie facuta posibila si necesara de noua economie globala a cunoasterii; o constructie care va opera competitive in arena noii economii globale a cunoasterii. Vorbim de ceva planuit sa fie cea mai mare entitate de acest fel din Europa de Est, poate din Europa. Am prins nisa libera in regiune si ne-am miscat rapid. Pana sa se prinda ceilalti, avem un cap avans.''

E cat se poate de clar, vom fi cei mai tari din Europa de Est si poate din Europa. Buuuuun...Iata insa ce citim intr-un articol din Nature cica (postat pe situl Ad-Astra):

''So the Czech Republic, Hungary and Romania are rightly proud to have beaten France and the United Kingdom to jointly host the euro800-million (US$1-billion) Extreme Light Infrastructure (ELI), a consortium of three independent laser facilities to deliver images at the atomic level. ''

Hopa, cum adica, si Republica Ceha, si Ungaria? Nu mai suntem cei mai tari din Europa de Est si poate chiar din toata Europa? Cum zicea Agilica? ''Am prins nisa libera in regiune si ne-am miscat rapid. Pana sa se prinda ceilalti, avem un cap avans.'' Adica tzac-pac, pacat insa ca s-au mai prins si altii care au fost la fel de agili Smiley ca noi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Aici se posteaza reusite, sfaturi. Fara lament
Reply #99 - Dec 18th, 2010 at 12:11pm
 
Hi, hi, Nicolae,

mersi bocu, pen' ca m-ai clasat pantre clasicii-n veatza! Desigur, desigur, chiar sunt! Chiar ma aflu. Da' d she? Pai, pentru ca eu *chiar cred* ca "noi" ne ruinam cumva, oareshcum, civilizatziunea...

Cum? Cum , oareshcum? Pai, pan' chiar faptu' ca ne cam dushem la cam "derizorii", pan' chiar faptu ca pierdem din vedere chiar *problemele importante*.

Da'cuma te'ntreb sadea (ca sa revin)  unde, unde e ideeeeeea?

Hai noroc, sanatate &-un an 2011 mai bun pantru tata lumea,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)