Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 
Editorial FAR, Sistemul ISI... (Read 89365 times)
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #475 - Nov 14th, 2011 at 7:37am
 
Legat de subiect: http://www.journalprices.com/
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #476 - Nov 14th, 2011 at 9:00am
 
Adrian Munteanu wrote on Nov 14th, 2011 at 7:37am:


Vreti sa ne explicati si noua ce ati inteles din documentul de mai sus?
Multumesc anticipat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #477 - Nov 14th, 2011 at 9:34am
 
De la bun inceput vreau sa ma fac bine inteles: nu despre contestarea ISI scriu in rindurile ce urmeaza.

Si īn cazul jurnalelor ISI discutăm de o piaţă. Această piaţă este un derivat al pieţei serviciilor educaţionale.
Dacă discutăm de o piaţă, īnseamnă că există nişte mecanisme de schimb al "valorii" īntre furnizori şi clienţi. Fiecare din cei doi actori ai acestei pieţe trebuie să identifice o "valoare" īn lipsa căreia schimbul nu poate avea loc. Ca īn orice piaţă, vānzătorii caută să īşi plaseze cīt mai bine produsul pe segmentul pe care activează. Si pentru a atinge acest lucru apeleaza la intregul arsenal economic.
Potenţialul autor vinde cunoaştere dar nu este plătit īn mod direct pentru aceasta. "Recompensa" nu este financiară ci este mai mult reprezentată de stimă, statut etc. (dintre cei activi pe FAR, citi au fost platiti de editori pentru articolele publicate?)
Vīnzătorul, īn schimb, vinde "cunoaştere" pe bani. El este interesat ca produsul/articolul a cărei vīnzare o intermediază  să producă profit! ( unul din materialele prezentate pe sit face vorbire de "clauzele de confidentialitate" ale marilor editori cind vine vorba de costul abonamentelor)
Vīnzătorul/editorul este cel care contribuie la osificarea acestei pieţe. Şi pe această piaţă au loc fuziuni, achiziţii etc.
De exemplu, Elsevier (pornind de la linkul anterior) se "laudă" cu venituri de 7.084 mil. euro īn 2010...."Afacerea" derulată de Elsevier este īn strīnsă legătură cu afacerea derulată de Thompson Reuters. Acesta declară pentru 2010 venituri de 13.069. mil USD....
Īn ultimul timp editorii au dezvoltat un nou tip de contracte: reduceri pt. contracte pe termen lung cu  acces şi la ediţiile electronice, dar impunerea condiţiei de a nu se renunţa la ediţiile tipărite.....Pentru că editorul foloseşte ISI WoK ca instrument de marketing se calculeaza un indicator: cost/citare. (dl. Prof. Hurduc a calculat la un momentdat costul/articol).

Cele mai multe din jurnalele pe care le am eu in vedere isi prezinta pe site "rata de acceptare/respingere".  Aceasta este considerata un indicator al "calitatii". Aceasta rata este insa direct proportionala cu numarul de potentiali autori ce trimit articole la jurnalul cu pricina. Daca este un jurnal de nisa, cu un numar redus de cititori/autori, va avea o rata redusa. Aceasta inseamna ca jurnalul cu pricina nu are "calitate"?

Ca sa il citez pe Drucker, mi se pare ca ne privim viitorul prin oglinda retrovizoare a masinii pe care o conducem.

Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #478 - Nov 15th, 2011 at 8:28am
 
Incerc sa inteleg relevanta citărilor.

Am analizat un jurnal pe care il am in vedere si care apare si pe lista agreata de onor MECTS.

Conform:
Journal Citation Reports 2010 Impact Factor: 1.767. Rank:33/126;
JCR Social Sciences Edition 16/76;
2010 5-year Impact Factor: 2.206;

Privind datele de mai sus, consideraţi jurnalul ca fiind unul "de calitate"?

Am analizat mai multe numere, la intimplare,  din anul 2009 (am ales anul luānd īn calcul "maturizarea" de care are nevoie orice articol).

Īntr-un număr analizat au fost publicate 8 articole:
2 articole - 3 citari/articol
2 articole - 1 citare/articol
4 articole - 0 citari/articol.

Alt număr analizat contine 7 articole, ZERO citari/articol.


Pentru că informaţiile de marketing ale jurnalului corespund anului 2010, am aruncat un ochi si pe acest an. La intimplare.

Un numar avea 8 articole: 3 articole cu 0 citari/articol; 1 articol cu 1 citare; 2 articole cu 2 citari/articol; 1 articol cu 3 citari; un articol cu 5 citari.

Alt numar avea: 4 articole cu 0 citari/articol; 3 articole cu 1 citare/articol.

Aproximativ jumătate din articolele publicate nu au fost citate....

Ce se intelege de aici?

Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #479 - Nov 17th, 2011 at 11:45am
 
Domnule Munteanu,

vaz ca a aparut "noua generatzie" pa coverta. Sa shtitzi: parerea *mea* (ca *nu* shi-a altora), e ca scritzi *chiar bine*.

desigur, io m-am jurat (discutziile astea despre ISI au fost "aprinse" acu' catziva ani, sunt prin "arhiva")
sa *nu* mai scriu despre acest subiect. Dar, cum shtitzi, juramintele mele (hm, shi ale *altora*) sunt scrise chiar pa nisip, io am scuza ca sunt de 20 da ani pan' chiar deshert!

Unde-i "dreptatea" Dvs.: pai, e pe-acilea: cum ca, daca publici intr-una cu "mare" ISI, inseamna chiar *doua chestii*, anume:

1) ca *nu eshti chiar de colea*
2) ca *nu inseamna* ca te rifdici *tu* neaparat la indicele ala, cu atata emphaza declarat (de citari pan' ultimii *doi ani*).

Shi, va rog de-a ceti "in litera" ceea ce scriu io p-acilea. Shi asta, deoarece (am repetat-o de muuuulte ori p-acilea), sunt muuulte lucrari publicate "bine (cu ISI "mare") are *nu fac doi bani* & sunt muuulte lucrari publicate cu ISi "mic" , care intra-n "circuit|", sunt folosite etc.

Shi mai scriam io, acum *ani* cam asha: important e ca lucrarea *sa circule*, sa fie cunoscuta.

Daca lumea are cumva impresia ca ISI " mare" circula "mai mult", se-nsheala! Shi asta deoarece *putzine biblioteci universitare din lume* (mda, din universitatzi mai "mici") ishi *permit a plati pretzu' pentru reviste precum "Acta Mathematica" etc. etc.

Shi, *desigur", io ma "lupt" cu *lipsa de logica a pre-opinentzilor*. Ca ei "m-au cetit" cum ca io ma chiar *opun* revistelor mari etc. Nicidecum. Eu ma *opun* rezultatelor *mici*!

Shi, sa shtitzi, ca v-o scrie badea : pan' domeniul meu (o fi fiind *altfel* pan' al altora), rezultatele
chiar *mari* au fo', mai totdeauna, publicate pan' alea mai "mici"!

Da' de ce? Pai, pentru ca alea "mari", celebre, *nu prea publica * chestii, sa le zicem, "simple", de "idee", sa le zicem "ne-tehnice". Ele, alea "mari", publica indeobshte chestii *absconse*, pe cel putzin 20 pagini. Ca doar *asha* te ajunji chiar "mare", n-asha?

Hai, ca sa va "conving: am vazut *nenumarate* chestii pan' alea "mari", care erau doar cazuri *particulare* ale unor vechi conjecturi, da' erau *chiar complicate, lungi, tehnice*.

Sh-am vazut, pan alea "mai mici", conjecturi *la fel da vechi, da "serioase", rezolvate *complet*, pan' 2-5 pagini, cu *o idee dashteapta*. Ghici ghicitoarea *mea*: in catra care, oare, sa "duce" simpathia *mea*?

Pai, sa duce in directzia *alora* care-au gasit o *idee* dashteapta, dom'le, scurta, "oblica" etc.
Dar, asta *nu da bine* administratorilor shtiintzei: ca *ei* (daca tat platesc banu'), ca *ei* - "dresatzi" da voi, sa mandresc cu chiar *alelalte*!

Domnilor, domnishoarelor, doamnelor: io o scriu *clar*: cum ca daca vrei *calitate*, apai, atuncea, *da* calitate, indiferent pa unde scrii.

C-au *abuzat* di trebshoara asta divershi? desigur. C-au *abuzat* pan' reviste "mai mici" (cu aia va luptatzi *voi*), au mai "mari" (cu aia ma lupt io), trebshoara-i chiar aceeashi: noi, ca omenire, ne-am saturat de *gunoaie*, avem nevoie de *calitate*.

Shi, ei bine, calitatea *asta* cine , chiar *cine* o poate decela? Cine-o poate "mirosi"? Io *am raspunsu', dintotdeauna*: numa' *marii  expertzi*...Din *strictul domeniu*!

No bine, hai ca m-am dus,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #480 - Nov 17th, 2011 at 2:16pm
 
Domnule profesor,

mulţumesc pentru aprecieri. V-aş fi mulţumit şi dacă aţi fi argumentat altfel. Dorinţa mea este "să īnţeleg". 
Am aşa multe lucruri pe care īmi doresc să le īnţeleg. Chiar dacă subiectul acesta este dregabă aducător de "cuţite" la masa discuţiilor de pe FAR şi nu numai, voi mai īnşira cīteva vorbe.

Pīnă īn urmă cu vreo 4-5 ani nu m-am aplecat aşa mult asupra subiectului....ISI. Mă interesau mai mult conferinţele unde consideram, după priceperea mea, că pot să dau nas īn nas cu "meseriaşii" (unul din ei este prof. la Rutgers şi şef. de lab. cercetare la AT&T, dar nu are nici un ISI), să schimb "idei". Este la fel de adevărat că nici la "promovare" nu prea se punea problema.
Acum nici conferinţele nu sunt bune pentru că "Se iau īn considerare doar studiile prezentate direct de candidat, comentate īn cadrul conferinţei de cel puţin un referent ştiinţific, iar programul conferinţei trebuie să dovedească aceste aspecte".

Caut, pe cāt posibil să evit generalizările. Prin urmare cānd aduc īn discuţie ISI o fac doar din perspectiva domeniului meu şi a experienţelor personale. Nu "ştiu" cāt de experţi sunt cei care fac review-ul. Am făcut şi eu aşa ceva. Am făcut īnsă efortul de a "lumina" autorul şi de a argumenta cele scrise.

Un review la un articol trimis spre publicare (jurnal aflat īn primul sfert al domeniului său) de subsemnatul m-a pus pe gīnduri:

"Relationship to Literature:  </b>Does the paper demonstrate an adequate understanding of the relevant literature in the field and cite an appropriate range of literature sources? Is any significant work ignored?

The paper references Godel, Einstein, Hawking, and Kant. This can only be described as... ambitious?  (I think it's wonderful.) The other references appear relatively well composed."

Care va să zică 4 sunt "ambiţioase" iar restul de 30 şi ceva, doar "appear". Ce ar fi trebuit să citez, nu  mi se indică.

Sau:

"Implications for research, practice and/or society:  </b>Does the paper identify clearly any implications for research, practice and/or society?  Does the paper bridge the gap between theory and practice? How can the research be used in practice (economic and commercial impact), in teaching, to influence public policy, in research (contributing to the body of knowledge)?  What is the impact upon society (influencing public attitudes, affecting quality of life)?  Are these implications consistent with the findings and conclusions of the paper?

As noted above, I believe the emperor currently wears no clothes when it comes to empirical (.....)  But this is because we lack data, not because the frame of assessment is fatally flawed."

Atāt.

Īn baza celor de mai sus eu "trebuie" să īmi revizuiesc articolul şi să mai şi răspund la acele comentarii...

Editorii şi cei ce fac revizia sunt suverani. Se poate argumenta că nu mi-am ales bine jurnalul şi că nu am scris "bine". Aşa este! Nu am trimis articolul acolo unde consideram eu de cuviinţă! L-am trimis acolo de unde ar trebui să pprimesc "recunoaşterea" ministerială. Chiar dacă, īn jurnalul cu pricina cel mai citat articol tratează subiectul....citărilor īn propriul lor jurnal....

Ce mă īntristează īnsă este faptul că, īn loc să muncesc la ce visez şi la ce mă pricep cāt de cāt, acum fac analize şi strategii de publicare (teoretic nu ar trebui să mă doară prea tare, practic īnsă....).
Acum nu mă mai interesează cine mă citeşte sau dacă mă va citi cineva. Vreau să am "the magic number".

Dar după povestea cu Diederik Stapel, fericit "isiot" publicist īn Science, mă īntreb: cāt de corect este sistemul? Pānă unde poate merge "frauda" şi hazardul moral? Mă tem că nu doar "psihologia" este pălită de astfel de īntāmplări.   
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #481 - Nov 18th, 2011 at 11:05am
 
Hm... Adriane, dreagule (ca vezi, m-am "lasat" de adresarea da politetze, pentru ca te chiar consider un prieten mai tanar), uite , bre, ce chiar *cred* io:

1) ca tre' sa *chiar crezi in "steaua ta"
2) cam totzi "simtzim" cand lucrarea *nu-i ca lumea*. In acel caz, pleaca urechea (daca-i cazu') la ce scriu referentzii, ca , i *chiar dai*, cateodata  (deshi, dupe parerea *mea* de cam *prea putzine ori*)
de chiar referentzi care-shi *chiar merita numele*. Shi-atunzi, pleaca urechea &-nvatza...
3) Shi, pare-a fi un deja *fapt*: cu cat e lucrarea mai "noua", mai "inovativa", cu cat e mai *putzin tehnica*, itzi vor respinde-o mai *des*.
4) tre' sa *chiar ai incredere* (da' nu *oarba", cum sa scrie pa Forum) pan' referentzi, in sensu' ca daca cineva "nu vede" (shi *tu o shtii* cum  ca chiar "este"), trime-te, bre, *atundeva*.
5) cel mai *mare pacat*, e parerea *mea*, e sa *renuntzi* doar pi baza parerilor *unora*. Ca, daca-i chiar *buna*, vei chiar *gasi* unii *muuult mai buni, muuult mai mari*, care sa-tzi dea chiar "dreptate".
6)  Revistele da azi (muuulte!), sunt "stafuite" cam da doua chiar lulele. Ca *nu gaseshti atatzia "mari"* ca sa le "stafuiasca".
7) Daca *io* cadeam pan' galeta cu melancolie, dupa *chiar 5* re-fuzari, apai io *nu mai aveam loc de-a scrie p-aciloea*. Cand tzi-e respinsa, batrane, cata la *altzii*, mai *mari*!
8) Nu, nu crede c-a scrie 7-8-12 pa an (cum scriu *muuultzi* dintre aia pa care-i invidiatz' cu totzii!) te face "mare".
9) Nu ti "duce" *niciodata* dupe cazuri particulare (adicatelea: aplicatzii ale teoremelor altora), indiferent cat par da "tari", da "tehnice" - astea-s chiar ca "problemele da pan' Gazeta Matematica": doar aplicatzii., doar *consecintze minore*...
10) Ori de cate ori te-apuci de v-o trebshoara, intreaba-te: am *adus, io, ceva cu adevarat nou?*
Ca, daca raspunsu' *tau* e un *nu*, las-o balta.

Ei bine, Adriane, ai acilea "decalogu". E *doar al meu*... E, poate, "contra-productiv", intr-o lume care vrea rezultatu' "acum". Tz-o scrie badea: rezultatele " mari" nu vin *niciodata* , sa zicem, "repede". POtzi avea *bibliografie gramada*, fara *nimic* da "aratat". Shi, tz-o cam spui p-a chiar dreapta: aia *marii*, chiar *shtiu* de-a "ceti"...Cum *nu o shtiu* habarnishtii aia da "administratori de-ai shtiintzei", cu un amarat da Masterat, care *nu au practicat niciodata*!

No bine, hai noroc, Adrian,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #482 - Nov 21st, 2011 at 6:55am
 
Mulţumesc, domnule profesor.

Sunt conştient că pot greşi.

Īn lumea mea idilică, am pretenţia ca cel care face review să facă minimul efort de a spune ce e greşit au ba. Dacă īmi spune doar că sunt prost...nu prea mă ajută.
Nu ştiu cum se petrec lucrurile prin mate, chimie, fizică au medicină. Constat īnsă că, "la mine", pe felia mea (apropo, conform MECTS...domeniul este ...inexistent), e business curat!
Pentru ca, să spunem lucrurilor pe nume: jurnalul nu moare de grija autorilor! Jurnalul tre sa "vāndă ştiinţă"! Altfel "moare".

Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Bogdan_Dumitrescu
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 27
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #483 - Nov 21st, 2011 at 11:09am
 
Adrian Munteanu wrote on Nov 17th, 2011 at 2:16pm:
...

The paper references Godel, Einstein, Hawking, and Kant. This can only be described as... ambitious?  (I think it's wonderful.) The other references appear relatively well composed."

Care va să zică 4 sunt "ambiţioase" iar restul de 30 şi ceva, doar "appear". Ce ar fi trebuit să citez, nu  mi se indică.

...

As noted above, I believe the emperor currently wears no clothes when it comes to empirical (.....)  But this is because we lack data, not because the frame of assessment is fatally flawed."


Domnule Munteanu, fara nici o pretentie de a avea dreptate si vazand doar ce ne-ati aratat, parerea mea este:

- Opinia despre bibliografie e pozitiva. "Appear" in engleza nu e chiar "par" din romana, e mai aproape de "sunt". Daca as primi aceasta observatie n-as schimba nimic.

- Cealalta observatie e extrem de clara: teoria e plauzibila, dar nu exista date cu care autorul sa ma convinga.

Dati date culese din natura, societate sau experimente (nu stiu cu ce va ocupati) si-l veti face fericit pe recenzent.

Sau, cum bine zice Nea Marin, daca vi se pare ca teoria sta in mod evident in picioare, schimbati revista.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #484 - Nov 21st, 2011 at 11:41am
 
Domnule Dumitrescu,

Mulţumesc pentru sfaturi. Orice punct de vedere imi este de folos.
Nu stiu cit de bine inteles am fost prin prisma celor scrise.
Dar un astfel de dialog (dvs., dl. Deaconescu...) as fi vrut sa il am cu cel ce face review nu cu cei de pe FAR (sper sa nu fiu inteles gresit).
Nu am probleme de orgoliu ci de ..principii. (?).
Sentimentul meu este ca in unele domenii, "utilitarismul" jurnalului primează īn fata "cunoaşterii". Fac aceasta afirmatie in urma analizei asupra conţinutului articolelor din jurnale ce īşi spun "top". (poate fi şi o urmă de "struguri acri", cine ştie...)

Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #485 - Nov 21st, 2011 at 2:42pm
 
Adrian Munteanu wrote on Nov 21st, 2011 at 11:41am:
Dar un astfel de dialog (dvs., dl. Deaconescu...) as fi vrut sa il am cu cel ce face review nu cu cei de pe FAR (sper sa nu fiu inteles gresit).
Nu am probleme de orgoliu ci de ..principii. (?).
Sentimentul meu este ca in unele domenii, "utilitarismul" jurnalului primează īn fata "cunoaşterii". Fac aceasta afirmatie in urma analizei asupra conţinutului articolelor din jurnale ce īşi spun "top". (poate fi şi o urmă de "struguri acri", cine ştie...)


Si pe mine m-au scos din sărite cāteodată reviewer-ii, dar una peste alta, observațiile primite pe marginea articolelor publicate mi-au fost realmente folositoare. Pe moment, prima reacție este de respingere a observațiilor, īnsă īncet-īncet, vezi că oricāt de răutăcios ar fi formulată o observație, ea conține  de regulă un adevăr.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #486 - Nov 22nd, 2011 at 7:52am
 
Dl. profesor,

nu resping niciodata observatiile. Imi doresc insa sa fie "observatii", sa ma dumireasca. Sa imi dea o idee despre ce nu am facut si catre ce ar trebui sa ma indrept.
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #487 - Nov 22nd, 2011 at 12:07pm
 
Salut din nou, Adriane,

hai sa explic mai pa intzelesu' mai tutulor:

1)  Chiar au 2-4 zile primii *doua* cereri sa fac referate, de la doua reviste. Am mai primit & de la unele care si laudau cu faptu' ca *primeshti tu, ca autor, raspunsu' intr-o saptamana*...

2) Io, cand accept (ca vezi, sunt pe *ambele amandoua* partzi ale baricadii), o fac doar cand ma roaga "marii". Shi-o fac, "din pricina di onoare" in primul rand (cum c-o pot face, ca nu-l dezamagesc pa unu' cu "Fields"), shi-o fac pentru ca *altzii* fac acelashi lucru pentru mine.

3)  Shi, ei bine, cand accept, io *shtiu* ca petrec chiar intre o zi & pana la 5 luni *dupa-amiezele*, facand o treaba *buna*. Shi, desigur, *ziua* e pentru un gunoi pe care-l resping *ab-initio*, c-am avut *shi din astea*, la *mari reviste*....

4) La *revistele alea da doi bani*, ma scuzi, *aia* de-o dau intr-o saptamana (ca sunt ISI!), ma scuzi iara, "baietzii dau verdele iute" - ca doar *ei* si lauda cum ca *sa afla pan' comitete di ridactzie, n-asha?* Ei bine, mie, doi ani de "stat" pe la Analele din Timishoara mi-au *chiar ajuns*: ca le "rasesem" cam tata productziunea di pa doi ani (ca, de chiar doi ani aveau p-acolo, trimese, dupa rivolutziune & nime nu se "bagase" sa le vaza).

5)  Le sunt recunoscatoriu, sa shtii , catorva referentzi ca lumea (*chiar mari*, ca mi-au spus dupa aia ca ei au "aprobat"), dar "ma bat" cu nenumaratzi altzii, care cetesc *aiurea* (de fapt, nu citesc chiar *deloc*).

6) Pentru a va mai dumeri oleaca: cu toate ca imi scrie unu-altu' cum ca are v-un "pretenar" pan' v-o redactzie, incerc sa *schimb* revistele, s-o iau "de la zero", sa aleg calea a mai grea. De ce? Pai, daca "rezista", chiar e ceva.

7)  Am chiar avut esperentze chiar *ne-placute*. In sensul ca, lucrarea noastra a fo' respinsa doar pentru c-o facea pe alta (publicata la una muuult mai mare, tare tehnica, lucrarea), chiar "martz' ". Editoriu? Pai, erea chiar conducatorele di doftorat al aceluia (subt conducerea *lui*) din aia mai mare. Am avut v-o shansa? Ba. Am trimis-o la una *mai "mare"*? Da. S-a publicat in 3 luni...

8)  O repet: le sunt recunoscator *multor* referentzi care shi-au *dat din timp*, facand *munca serioasa*, in a-mi da sfaturi, care au chiar imbunatatzit lucrarea. Ii *dispretzuiesc*, Adriane, sa shtii, pe referentzii care *nu ishi fac treaba*!

Da' hai sa ma opresc chiar acilea: chiar vretz' un *nou* decalog? Ca io m-am cam saturat...

No numa' fain, tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #488 - Nov 28th, 2011 at 8:42am
 
Multumesc din nou dl. profesor. Subscriu.
Pentru mine, citarea articolului este o masura a utilitatii si nu una a calitatii! Si chiar "utilitatea" este oarecum limitata, pt. ca, in opinia mea, difera de la domeniu la domeniu.
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #489 - Nov 28th, 2011 at 10:35am
 
Adrian,

sa shtii ca ne apropiem oleaca de-o discutzie *chiar interesanta*, anume: da' di she ceteaza lumea?

Sunt mai multe motive:

1) Ca o *foloseshte* (*doar*  cu citarile *astea* ma mandresc io!)

2)  Ca are un "shef" pa care tre' sa-l ceteze.
3)  Ca vrea (lumea) sa se "asocieze" cu "probleme serioae, mari" (deshi n-a cetit, lumea, lucrarea cu pricina, chiar aia pa care o citeaza!)
4) Cam rar, asta-i o *raritate*, da' mi s-a chiar 'tamplat: editorul itzi recomanda sa cetezi pe x, au y. Din *diverse motive*: unu' ca *nu stapaneshti bibliografia* (un lucru de-ntzeles azi, cand sa scriu *sute da mii*), doi, ca *vrea sa se asocieze , el cu gealatzii lui, la o lucrare *buna*. Dar, cum am mai spus mai sus, asta-i *foarte rar* (ca, lucrarea tre' sa fie chiar *excelenta*, ca sa le lase "gura apa" alora).

Cam asta-i "shpilu' *... Shi va-ntreb, pa voi tatzi, chiar asha: voi pa unde va-ncdratz'? Ca-n domeniul *meu* e *clar*: nu cita daca iese ushor, cu o demonstratzie *mai simpla*. Ca nu se face de-a da cu tunu'n chiar pasari (mda, asta-i o *chiar* zicala din domeniul nost', al matematicienilor).

Shi-tzi mai scriu, Adriane, *chiar asha*: ca *ale mai faine*, ale mele, la care io chiat "tzin", sunt citate mai rar. Ca, lumea nu se prea dumireshte *inca*. Shi iara observ: ca tre' *doar unu' mare* s-o citeze & vine chiar "valu", dupa aia. Ca mda, pare ca azi oamenii-s *chiar ca oile*!

No bine, m-am dus,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #490 - Nov 28th, 2011 at 10:46am
 
Salut *din nou*, Adriane: cum, cum am putut io chiar *uita*? Pai, cetezi *pretenarii*, dom'le & te ceteaza inapoi, ca suntem pretenari, na-sha? Ia ui cat sunt io da uituc?

Shi, uite-asha, ai *sute da cetarei* aiurea, fara da noima.

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #491 - Nov 28th, 2011 at 11:41am
 
Păi eu cred că lumea ar trebui să citeze...ceea ce corespunde scopului articolului. Ceea ce am "cetit" eu cu ochii mei, nu alţii. Şi nu citam ca sa ne aflăm īn treabă.
Nu putem generaliza. După cum spuneam, dacă nu e citată, īnseamnă că "nu e de calitate"? Şi viceversa? Greu răspuns.

Unde mă īncadrez eu? La īnceput, la categoria "căpoşi": citez fără "recomandări".
Dar cīnd editorul īmi spune că ar trebui să-l citez şi pe X, Y, Z (deşi au īn comun cu subiectul mai puţine), parcă īmi vine să īmi ţin boii īn ogradă şi să nu le mai dau drumu chiar aşa uşor....Mai ales cīnd mi se spune că "ai dreptate, ai demonstrat corect că Ionescu a greşit", dar "ce propui īn loc"? Şi eu răspund: nimic! Pentru că īncă nu ştiu. Dar poate sunt "alţii" care ştiu a propune după ce mă citesc!
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #492 - Feb 7th, 2012 at 5:19pm
 
Este moral sa: fii redactor la o revist "ISI"; sotia sa fie redactor adjunct; sa publici in acesta revista; sa publici impreuna cu sotia in aceasta revista; sa fii citat de colegii care publica in aceasta revista; sa te autocitezi....
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #493 - Feb 8th, 2012 at 7:16am
 
Adrian Munteanu wrote on Feb 7th, 2012 at 5:19pm:
Este moral sa: fii redactor la o revist "ISI"; sotia sa fie redactor adjunct; sa publici in acesta revista; sa publici impreuna cu sotia in aceasta revista; sa fii citat de colegii care publica in aceasta revista; sa te autocitezi....Nu, evident că nu este corect și asta rămāne problema noastra cea mai complicată īn ceea ce privește revistele romānești cotate ISI.  Există indubitabil un trafic de influență īn Romānia, īn sensul facilitării sau accelerării procedurii de evaluare a articolelor trimise de anumite persoane. Dacă Editorii nu vor īnțelege să se distanțeze cāt mai mult de astfel de practici, cu siguranță pe termen lung, revistele romānești fie vor rămāne cu niște coeficienți de impact microscopici, fie vor fi eliminate total din sistemul ISI. Asta īnseamnă să operezi īntr-o societate strāmb construită. Atunci cānd zi de zi vezi golănii cāt casa care se petrec sub ochii tăi, astfel de favoritisme par absolut un parfum de tei. Si īncet-īncet lucrurile degenerează și scapă de sub control.

Legat de citări discuția este foarte complicată. Pe măsură ce trece timpul, indicele Hirsch īncepe să fie tot mai mult pus sub semnul īntrebării, datorită numărului din ce īn ce mai mare de publicații și dificultăților ce apar īn momentul selectării articolelor pe care vrei să le citezi. Mai mult decāt atāt, sunt direcții de lucru pe care activează foarte puțini cercetători și implicit aceasta reduce șansa acumulării unui număr important de citări, chiar dacă lucrările sunt de valoare. De aceea īn opinia mea, numărul de citări (și implicit H Index) trebuie īntotdeauna asociat cu numărul de publicații și cu nivelul revistelor.   
Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #494 - Feb 8th, 2012 at 9:50am
 
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #495 - Feb 9th, 2012 at 12:02pm
 
Adrian,

dincolo de tot "sgomotu' " ala, care-ar putea a-tzi inshela perceptziile:

zilele astea scrisei un referat *negativ* unui editor care ma ruga s-o fac. Lucrare *buna*, de *bun* nivel "tehnic", noua. Dar, far' da multa noima. Am respins-o, *shtiind bine * ca unul dintre autori e chiar un "big shot" (cum imi scria editorele, care l-a "cautat" pa la icre inainte de-a-mi trimete).

Vezibine: pa mine (c-asha i-am chiar scris), ma podideshte & rasu' - cand vaz *atatzia* ca scriu gunoaie, far' de-a putea scrie *altceva* & *li se publica-n draci*, da' & plansu' - cand vaz oameni de *calitate* scriind gunoaie (cu toate ca, daca *nu* i-ar fi "lovit", boala *asta*, de-a publica *cat mai multe*, "presatz' " da chiar "sistem", poate ca shi-ar fi pus competentza "tehnica" in slujba unor *idei* mai dihai).

No numa' fain,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #496 - Feb 9th, 2012 at 12:30pm
 
pardalnica da limba Romana: revin, ca sa *nu* m-acuzatz' ca n-o "shtiu": e se ceti cam asha:

"... care ma ruga sa-l fac". Ca, vezibine, cu tatae ca-s tormentat, io imi *dau* sama cum ca, intr-un mod de-a dreptu' *pervers*, o chestie poa' sa schimbe *intreaga kalimera*!

No ghine, akuma ma kiar pot dushe & io la kulkare.

Al vost,

Nea Marin

P.S. Cu toate ca *nu dispre de-aste "finetzuri" * discutam noi chiar p-acilea...
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 818
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #497 - Feb 10th, 2012 at 5:24pm
 
Marin,
Nu-ti fa nici o problema,. Oricum n-am detectat in increngatura de semne si litere nici o eroare. Ca siasa nu pot cite ce scrii. Trebuie sa te cred pe cuvant c-ai facut-o si sa apreciez ca te-ai autodenuntat.

Chiar ai scris un review negativ dupa cum ai fost rugat de editor? Abia asta este important. Si inacceptabil. Ca reviewer esti moralmente obligat sa scrii ce crezi tu  si nu ce ti se sugereaza. Iar editorul nu are dreptul de a interveni decat daca este direct competent in domeniul respectiv.

Ca editor academic, n-am intervenit niciodata in deciziile reviewerilor. daca mi s-a parut ca unele sunt biasate, am mai trimis la un reviewer suplimentar.

Ca reviewer, nu am primit niciodata nici un fel de sugestie in legatura cu ce se asteapta de la reviewul meu. Nu sunt un reviewer sporadic: reviewez vreo 4-6 articole pe saptamana (pentru vreo 20 de reviste, inclusinv de factor de impact mare>25). Nu pot spune ca sunt prea sever, dar nici nu las lucruri sa treaca pentru ca ma sperii de un nume mare). Asa ca am o oarecare experienta in domeniul asta ca s-mi pot da cu parerea. Nu scrie chiar tot ce-ti trece prin cap pentru ca uneori n-ai dreptate.
Este posibil ca nu toate articolele sa fie de nivel Nature/Science, dar pentru asta exista ierarhizari. Si in general, cand termini un articol stii foarte bine unde este locul lui. N-ai decat sa-l trimiti acolo unde se califica.

Asa ca hai sa nu exageram.

Chrhissttuuttysdy
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #498 - Feb 12th, 2012 at 1:28pm
 
Salut, Cristi,

te rog sa *nu* te simtzi nicidecum cumva vinovat pentru ca mi-ai scris acest mesaj, ci *dimpotriva*!

Chiar, bravo, batrane, *asha* va vreau/ti vreau! Ma rog, oleaca mai cu-ntzelegere, cu oleaca mai multza-ntzelepciune, ca *niciodata* nu prea shtii ce va urma...

Asta pentru ca, editorul imi scrisese *nimic altceva* decat ca-l vrea "crancen" (adicatelea, "chiar "taf" *. La o revista (pe care io nu am "parcurs-o"), da' care *nu* m-a convins *niciodata* c-ar fi chiar "taf" - asta doar bazandu-ma pe recenzii etc.

Acuma, io *shtiind* pa la ce revista editeaza, i-am scris-o (*dupa ce i l-am trimes, referatul, chiar "taf") cum ca mie unuia nu-mi plac aceste chestii.

O repet: editorul mi-a transmis, pantre randuri, ca e *bine* sa resping (ce *anume* pot intzelege *io* cand editorul, in loc sa-mi scrie chiar asha: "Fa & tu un referat, bre, Nea Marine", scrie ca vrea un referat "Though"? . Nu, nu mi-a fo' chiar deloc greu. Dar, i-am *shi* scris-o, in *chiar referat*: "lucrea-i noua, e buna tehnic, n-are idee shi, ca atare, ar putea fi publicata daca in revista Dvs. avetzi lucrari mai slabe".

Uite: io *nu* va spun revista/editorul. Va spun doar *atat*: ca *nu cunosc* revista (nu , n-am avut curiozitatea de-a ma "uita" peste ea). Va mai spun ca editorul a "cetit" printre randuri chiar *cum i-a convenit* (respingand). Va mai spun ca am avut o *luuunga* discutzie cu dansul *dupa*, pe *chiar* tema asta.

Ca, doar am *scris* chiar asha: "Eu sunt inclinat sa *resping*. Dar, daca in acea revista (pe care io nu o cunosc) sunt publicate mai slabe, se poate publica ushor. Asta-i o decizie *editoriala*, care pe mine *nu ma priveshte* "

Shi, cu asta, Cristi, *aproape* c-am terminat. Dar, *exista un dar*, Cristi: tu, ca *referent*, cand *faci* referatul, tu te *uitzi* la revista-n care se publica? Au, o faci, cum *chiar scrii*, "bazat" doar pe meritul lucrarii? Uite, di data *asta* s-antamplat sa ni se potriveasca parerile/dorintzile. Dar, am avt editori de la reviste *mari*, care mi-au cerut "sursa" (ca sa schimbe *ei* ce scriam *io* cu ce voiau *ei*!). Shi, ma scuzi, Cristi, di data asta i-am "frecat" ridichea editoreului *chiar daca* ne chiar potriveam pan' dorintzi/pareri. Dar, mie unuia (ca, vaz ca *nici tzie*), nu-mi place *defel*!

Vezibine, asta-i o intrebare *foarte serioasa*, Cristi. Sigur, *sigur* ca m-am "des-conspirat", cum vrei tu s-o sugerezi. Ca, altminteri, *cum am mai fi ajuns noi * la o discutzie din asta, interesanta?

Dupa um se poate *foarte bine* intzelege, io-n *editor* "dadeam", bre (au, pan revista lor.), intr-un mod *atat* da subtil* incat editorul se "bate" acuma cu chiar autorii (care, cu o lucrare *buna* - dar, doar tehnic, far de nici un fel da idee noua, dar, *vazand* ca lucrari, *ashishderea*, cu "tehnica mai slaba" au fo' publicate p-acolo, se vor "inflama" - sper).

Shi, pana la urma, intrebarea chiar *ramane*: chiar tre' s-acceptam, la reviste oleaca mai "slabe", lucrari *chiar slabe*? Desigur: tz-o repet: nivel tehnic *impecabil*! Numa' ca nici o singura idee "noua".

C-asha le-am shi "frecat ridichea" autorilor. Mda, "big shot", da' scrie-n "draci", producand maculatura-n serie (vorbesc de unu' dintre autori).

Ca, daca "taf" insemna chiar "altceva" decat am scris io, Cristi, ma scuzi: editorul ar fi facut *altceva*. Punct.

Vezi *tu*, mai, badie, cat e di tristushoara trebshoara? Ca, io *te-ntreb*, chiar *acuma*, pa *tine*: tu, chiar *tu* ce-ai fi chiar *facut*, pan' locu' mieu?

Ca , vezi:l-am 'trebat p-un neamtz, odata (big shot): cum facu matale, bre, referatile? Cum decizi pa cine publici, au ba?

Mi-a zis chiar asha: "Bre, Nea Marine, e chiar *simplu*: daca-ntzeleg ce scrie ala, public. Daca nu, nu*.

Ce zici, bre, Cristi, de-o *astfel* de o "alternativa*? Ai?

Nu mai da atata cu capu'n gura, ca ti potzi "infecta" (io chiar o *sper*, sper sa ti infectez cu parerile mele, s-o chiar shtii).

Cele bune, batrane,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 818
Re: Editorial FAR, Sistemul ISI...
Reply #499 - Feb 13th, 2012 at 4:44pm
 
Uite, ce cred eu este c-ai avut ocazia sa reviewezi un articol al unui mare shark si i-ai aratat tu lui.
Nici in ruptul capului nu pot sa cred ca editorul a vrut sa-i dea la gioale. In general, editorii sunt acolo ca sa faca business. Daca o revista modesta pune mana pe un articol al unui mare barosan, se bucura si nu vrea sa-l piarda.

Dar chestii din astea: mi-a scris editorul ca asa si pe dincolo sunt ridicole. Ti-am spus ca sunt editor: atunci cand am un articol in geenral primesc scrisori preformate si nu prea intervin in ele.

Si in fine: evident ca articolele sunt trmise la o revista in functie de merit: cele foarte bune in reviste de top, cele bune in clasa urmatoare si asa mai departe. Pana la urma, sistemul are doar rolul de a EVALUA si nu acela de transa. Un articol este finalmente evaluat de cei care-l citesc si citeaza. Dar rolul sistemului este tocmai acela de a pune cat de cat lucrurile in ordine.

DE FAPT, SI SPUN ASTA PENTRU ULTIMA DATA, DUPA CARE PROMIT CA MA OPRESC, TOATE DISCUTIILE NOASTRE DIN ULTIMII 8 ANI DE AICI PRONESC: EU SUNT ADEPTUL UNEI OARECARE ORDONARI (PROPRII SAU IMPROPRII, PERFECTIBILA SI NICIODATA PERFECT OBIECTIVA) IAR TU, IN CONTEXTUL TUTUROR LIPSURILOR SISTEMULUI ESTI ADEPTUL UNEI DEZORDINI CHITIBUSARESTI.
Pe de lata parte, oltean din Banat, dai dovada de miticism atunci cand spui ca ti se cere direct sa intervii in manipularea sistemului (ceea ce nu cred) sau cand de buna voie pui putin osul la deraierea lui prin aceea ca-i dai la gioale unuia ca sa-i arati tu lui. Fara sa te gandesti ca poate acela este un student in teza care a muncit saracul pentru publicatia aia mediocra.

Cei care citesc se intreaba probabil care este rolul meu in scenariul asta: dupa cum a remarcat marin, rolul meu este de a-i da un cap in gura cand spune si face prostii.
Si nu-ti fa nici o grija ca nu ma infectez pentru ca sunt imun la chestii din astea.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)