Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 ... 19 20 21 22 23 
IDEI IN DIALOG (Read 115585 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #500 - Jul 1st, 2013 at 9:43am
 
Quote:
din modul de interpretare a noțiunii de "publicație proastă". Pentru mine un articol prost īnseamnă un articol inutil. Din răspunsul tău īnțeleg īnsă că pentru tine un articol prost, s-ar raporta la volumul de informație prezentat. Sau mai clar, dacă la un moment dat am un anumit volum de informație experimentală, aș putea publica 1 articol mai mare (īntr-o revistă mai importantă) sau 3 articole mai mici (īn reviste evident mai puțin citite). Dacă la asta te-ai referit, atunci pānă la un punct sunt de acord cu tine. Presiunea impusă de cercetarea contractată, te īmbie uneori la fragmentarea exagerată a unui anumit studiu. Și aici īntr-adevăr, la voi īn matematică lucrurile sunt mult mai clare decāt la noi, pentru că nu cred că poți lăsa o demonstrație īn suspensie la o treime publicānd un articol, ca să prezinți partea de mijloc īntr-un al doilea articol și să finalizezi demonstrația īntr-un al treilea articol. Insă pānă la urmă, ceea ce prezinți īntr-o lucrare ține atāt de bunul simț al cercetătorului, cāt și de particularitățile tehnice. Spre exemplu, poți finaliza o problemă īntr-o manieră completă și după 3 sau 5 teze de doctorat (depinde de complexitatea ei). In acest caz, evident că nu poți aștepta 10 ani ca să publici un singur articol elegant și nici n-ar fi eficient. Dacă publici rezultatele parțiale după prima teză să spunem, este posibil ca un alt grup de cercetare să se racordeze la datele tale printr-un mod de abordare complet diferit și să se finalizeze aceeași problemă īn 3 ani īn loc de 10. Și cam așa se īntāmplă de cele mai multe ori īn cercetarea experimentală.

 


Notiunea de "publicatie proasta" este mult prea complexa decat ce am scris eu in comentariul precedent. Sigur nu am detaliat suficient. Nu ma refeream numai la fragmentarea unui rezultat si publicarea acestuia in 2-3 sau mai multe articole in loc de unul. In general rezultatele serioase, chiar daca fragmentate, isi gasesc locul in reviste bune. Ma refeream la tot felul de rezultate care nici nu ar merita sa fie publicate si pe care de altfel marea majoritate a revistelor serioase refuza sa le publice. Acestea ajung de regula in  reviste noi, infiintate de mai putin de 10  ani de cand e nebunia asta a publicarii mult si fara rost. In general aceste rezultate sunt atat de nesemnificative incat nici nu sunt citite, nici nu sunt citate , se pierd intr-o obscura indiferenta, nu sunt facute publice la congrese sau conferinte, si cine ar avea nevoie vreodata de un asemenea rezultat, oricum ar putea sa-l obtina singur si fara nici o greutate, in timp foarte scurt.
Din pacate usurinta cu care se publica in astfel de reviste face ca oamenii nici sa nu mai fie ambitionati sa publice cu adevarat lucruri de calitate ( unii nici nu o pot face).
Revin la povestea cu publicarea unui rezultat "pe bucati": e o pacaleala care ajuta doar la cantitatea publicatiilor si nu la calitate, dimpotriva, e o pierdere de timp si de energie sa repeti niste chestii in mai multe articole, pentru ca, oricum ai da-o, o paret comuna exista. Am dat acest exemplu cu gandul la un dosar pe care il vazusem nu de mult si unde un tanar matematician reusise sa-si publice un unic rezultat-cat se poate de modest- in 3 parti. Omul rezolva o problema din punct de vedere  solutiii ale acestei probleme: un articol despre existenta solutiilor,al doilea despre unicitatea solutiei si al treilea despre stabilitatea solutiei respective! Daca mai adaigi si faptul ca rezultatele obtinute ( in niste cazuri particulare) erau slabute rau, sa mai scrii si 3 articole publicate in 2 jurnale genul "Electronic blablabla"  ( ISI cu un IF un jur de 0,3 daca imi amintesc bine).
Asta e doar o  definitie a notiunii de "publicatie proasta" care sigur exista in toate domeniile.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #501 - Aug 22nd, 2013 at 7:43am
 
Salut, prieteni.

Un conced de trei luni, cu 3 saptamani la o mare conferintza din domeniul meu, , plus comentariile voastre de mai jos, m-au convins ca poate c-ashi putea scrie cate ceva interesant.

Conferintza odata la 4 ani, am cuvantat, de data asta, ''scurt'',  am facut & pa shefu' la una dintre sesiuni; n-am ''sarit'' prea multe, astfel ca shtiu ce scriu.

Pe mine unul m-au cam dez-amagit cuvantarile: ultra-tehnice, oamenii aveau nevoie de proiectziune
video ca sa explice ce-au facut altzii, cat e de nobila tema, definitzii etc. & pe urma fleoschk: micul lor rezultat particular.

Am avut ocazia s-ascult,   pe la mese, pe *altzii* (unii chiar mai tineri), plangandu-se de starea problemului: cum ca, adica, multe pareau ''insailate'', ad-hoc, facute, parca, de dragul de-a comunica ceva &-a justifica, cumva, calatoria.

Pe scurt, mi s-a parut ca aproape nimeni nu mai practica shtiintza asta (teoria grupurilor) pentru a afla ceva despre *grupuri*. Pare ca tot mai multa lume *inventeaza* probleme (indeobshte cu caracter combinatorial) -destul de fortzate de altfel, in sensul ca n-au pic de elegantza - pentru a folosi, cumva, imensul tezaur de tehnici existente. Intru a produce lucrari cat mai tehnice (care nu intereseaza, de fapt, pe mai nimeni altzii exteriori micului lor cerc). Desigur, e parerea mea, dar am observat cu satisfactziune ca *nu sunt singurul*.

Cam toata lumea cu care-am discutat a fost cam de-aceeashi parere: cum ca, in acest domeniu al nostru, e cam "greu sa vii cu idei/probleme noi'. Shi, atuncea, pentru ca io nu mi-s d-acord, am 'ceput a da cu probleme noi pan ei. Ca la noi chiar asha e: ai o problema pe care n-ai putut-o sparge de zece ani, o dai altora. Ca noi nu ne batem pe milioane, precum inginerii, etc.

Noi, ne ''batem'' pentru simpla ''glorie'': gloria de-a fi rezolvat/propus o problema grea/deshteapta.

Am vizitat & U.TM. vara asta, un fost student e acum pro-decan. Imi spunea ca au 35 studentzi la ''mate'' (admishi fara de admitere). O *noua* degeratzie e ''la putere'', cei vechi s-au ''dus''
(pensionari, bolnavi, in veshnicele plaiuri ale vanatorii, fiecare cum a gasit de cuvintza),

Univ. St.-Andrews e ''inceputa'' de la 1410 - mda, Stefan al Mare & Sfant (!) nu se prea inca nascuse... Shi-am spus Vetei mele ca micul meu orashel (Deva, de unde va scriu acum) chiar ''taie'' pe St.-Andrews, pentru ca are *trei universitatzi* & nu una!

Mda: cei care pariaza pe *numere* vor pierde *intotdeauna*...

No numa' bine, dragilor, va dadui darea da sama, daca ma bagatz' pan sama,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #502 - Sep 2nd, 2013 at 12:30pm
 
Salut din nou, de data asta din nisipurile astea, ale Arabiei.

Nicolae, citarile sunt de muuulte feluri, cele mai multe tzin de a te ''alatura'' , cumva, cercetarilor unor *mari*, pomenindu-le numele, dand impresia ca & tu etc. etc.

Dupa ce-am trait o veatza pan' ceasta cercetare, m-am cam dumirit. Cum ca, singurele citari care *conteaza* sunt acele *putzine*, care itzi *folosesc* rezultatele. Fara de care, X, Y, Z, *nu poate mere mai departe*...

Pentru ca, o chiar *shtim*, exista citarile de ''complezentza'', indreptate, indeobshte, in catre editori , etc. etc. Shi, cum observ adesea, citarile pantre pretenarii dintr-un acelashi grup.

Nu, nu-s prea iubit, pentru ca citez doar daca *folosesc* sau, daca aduc ceva in plus la o problema *veche*. Pentru *mine* unu', nu fonctzioneaza ''mashina de citari'' - ca se chiar vede...

Dar, sa le lasam pe astea, Nicolae, istoria-i *plina* de lucrari cetate copios, care nu au supravietzuit ''modei'', care &-au dat duhu'...

Problemu' meu (poate ca shi-al vostru), chiar acuma, e... Siria.

Eu am fost (in 2003, cand se inspira Bacanu de pan' scrierili mele) un sustzinator convins al interventziei SUA in Iraq (casapu' *ala* omorase mii, cu gaze).

Acuma, lumea se cam macaie. Musiu Putin, cere sa nu se intervina (pe cand ia miliarde de parai din armamente). Perfidu' Albion, cere sa nu se intervina (inarmand & ei opozitzia), lumea araba, ca de obicei, lupta pana la ultimu' *american*, cerand interventzie.

Parerea mea e ca o lovitura peste botu' acestui pitic Assad e binevenita. Locala, pe *minister*, pe *cladirile* Governului, de pe unde se iau deciziile.

Argument in contra?  Exista. Serios. Sa-i lasam ashadar sa se bata pantre ei pana la epuizare, pe urma sa venim, ca sa luam caimacu'.

Parerea mea, din 2003, o sustzin: se ofera shansa unei vietzi *mai bune*. N-o ''insfaca'', nu se pricep (precum noi, romanii, dupa '89), e o problema care-i priveshte.

Ca, daca *nu se pricep* d-a fi *oameni*, d-a convietzui cu vecinu', ce sa le facem?

Ce sa le facem, daca *ura* bate dorintza de-a trai-n linishte? Pe scurt: ce sa le facem noi, lor, daca *ei* nu pot chiar trai dimpreuna? E pretzul sotzietatzii *tribale*, inca ne-ajunsa la ideea de *natziune*. Chestii *tribale* intalnim &-n Romania: din partea ungurilor (ma rog, a unei partzi, marunte, a lor), din partea banatzenilor (c-am cetit cazuri), ardelenilor, etc.

Vaz ca divershi ipochimeni (V.C. Tudor, D. Diaconescu) au cam fost ''debarcatzi''. E *bine*.

Vad insa, ca madama Andronescu (o prezentza *toxica*, pe care n-o prea duce minte, & nici gura, pe diverse teveuri romaneshti din asta vara, de parca cercetatoarea asta, cu sute de cetari/lucrari n-are cum folosi timpu' mai bine), da inainte cu prostiile ei.

Nicolae, ca *tu* imi ras-punsashi akuma: ia du-te de te uita la ce scriam io in vara lui 2012, ca aceasta pecingine, aceasta *ciuma* nu va vedea toamna ministru? Pan' genere, io *nu ma prea inshel* pan' a chiar ceti chiar viitoru' - sper doar ca pe aiasta mi-o chiar ''dai''.

Dar chiar - shi inchei cu o *veche* intrebare (titlu de topic p-acilea): are, oare, Romania
un Ministru al Educatziei destoinic, pe care sa-l ''merite'' (in sensul, precis, de-a chiar face treaba?)

No ghine, Nicolae draga, io m-am dus la kulkare, hai sa re-punem d-un anume dialog,

al tau,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #503 - Sep 5th, 2013 at 1:40pm
 
OK, eu dau pan' 'nainte cu consideratziile *mele* asupra problemei *siriene*.

Desigur, fiind voi mai *departe*, dar *de ce anume* v-ar  *chiar* preocupa, problema?

Iata de ce (desigur, e doar parerea *mea*): pentru ca stramoshii noshtri tot sperau, tot credeau ca ''vor veni americanii''.

Nu, n-au *venit*, atunci, ne-am ''ales'' cu sute de mii de victime (mortzi, sau cu vietzile distruse).

Sigur, *siguramente* (precum se poate c-ar putea scrie marele A. Plesu): e *ushor* sa priuveshti la tv.  Ca, nu te chiar ''priveshte''...

Ei bine, chiar cam asha chiar credeau strabunii *aia, ai nostri*, pana cand au venit cu ''GAZ''-ul , in toiu' noptzii, dupa ei.

Problema (ca, dupa parerea *mea*, chiar *aicea* se-ncinge dialogul de idei) e urmatoarea: tre', oare, cateodata, sa-tzi *pese* de *onoare*, in pofida dorintzei d-a avea o veatza ''faina'', ''linishtita''? Sau, ca s-o pun in alt ''portativ'': pana *cand*, anume, lumea secolului 21 mai poate *suporta* pa fii (nepotzii) lui Ceushescu?

Problema v-am pus-o, dragilor, hai, mai bagatzi-va p-acilea.

Numa' fain,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #504 - Sep 8th, 2013 at 3:29pm
 
Shi, desigur, in marea & buna traditzie ''Nea Marin-iana'', imi replic *singur*, cam asha:

c-a scris, musiu Churchill o carte-n mai multe volume (premiul Nobel pentru Literatura!) &, in *primul volum* (''The gathering storm'') ne povestea cate, *cate* rateuri a avut & politica
marei Britanii & & rateurile ''Sotzietatzii Natziunilor'' - mda, cam asha se numeau pe vremea aia.

Ca, Guernica nu s-ar fi putut picta daca S.N. ar fi facut (daca ar fi avut *coaie*) chiar ceea ce chiar trebuia.

Istoria, se repeta. Dupa parerea *mea*, a mai mare primejdie pentru pacea *lumei* e...
Pakistanul. Urmat de Iran.

Siria? E un umil cershetor la portzile *altora.* Coreea de Nord e/poate fi tzinuta-n frau de China.

Desigur, dar, *desigur*, la *prima vedere*, pozitzia Rusiei e *chiar de respectat*. Argumente pentru: *nu ne mai bagam niciodata prin razboaie civile, ca ne-am ars de-atatea ori, prin Afganistan, prin Spania, prin Angola etc. etc.*

Ce *nu spun rushii*, e c-au cam dat *chiar chix* & , nu spun ca i-ar seca la ficatz' ca Siria (shi, Iran-ul, dealtfel) sa ''dispara'' ca pietze de armament...

Ca, vorba aia, vorovim de ''real politik''....

Estimp, rushii, iranienii & altzii, vorbesc despre *pace*, discutzii etc., pe care *le blocheaza sistematic* - mda, bagatzi-ma la categoria unui ''lefegiu pentru licurici'', ca, nu am probleme - in sensul, precis, ca nu iau nici un ban de la nimenea, pentru *politica*.

De data *asta* - mde, de *aceasta singura data* - chiar *sunt cu Obama*. Ca, nu am avut incredere-n el (mde, laureat Nobel *pentru Pace*, primul preshedinte ''de culoare''
al USA, de parca, ar insemna ceva *culoarea*...). Mi s-a parut, intotdeauna, cam ''gurist''. Shi, uite, cand *are curajul de-ashi pune pielea la bataie*, il *huiduie lumea*...

Multzam, Obama, c-ai aratat cum ca mai sunt inshi, pa lume, care *chiar cred pan' principii*. Ca, daca nu ne aratai matale, *nu -shi mai amintea Lumea*...

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #505 - Nov 23rd, 2013 at 7:51am
 
Da, da, Nicolae,

vaz ca-i ''culeasa'' de prin O.C., pe care-l citesc in ultima vreme. Uite, aici suntem chiar d-acord: ca, *acilea* chiar ''vine'' inginerul, care *trebuie* sa aibe o mare doza de pragmatism.

A ne lamenta (aiurea), vazand cum lucrurile se duc la vale, nu foloseshte nimanui (exceptand, probabil, autorilor, platitz' per contract).

Dar, te intreb, Nicolae (ca, acuma *tu* chiar *eshti* prin mijlocul luptei, ca membru al acelei
faimoase Comisii): ce e , oare, *de facut*? Shi, nu de *vorbit/scris*?

Ce putem face *noi*, ashtia, sa-i spunem, ''de pe margine'', ca sa ne ia lumea-n chiar *serios*?

Cum te/va putem chiar ajuta? Ca de gulgute suntem chiar satui...

Al tau,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #506 - Nov 25th, 2013 at 11:49am
 
Da, Nicolae,

imi raspund *din nou, mie*, da' sa o *bine shtii* ca muuulta lume ceteshte & chiar *ashteapta*, de la *chiar voi*, un amarat da *semn*. Nu mi-o lua-n nume de rau.

Desigur, scriu in *numele meu*, propriu, nu am de-a face cu ceilaltzi. Dar, nu-sh ce imi spune
cum ca *ceilaltzi* sunt ''chiar la unison''.

Intrebarea e iritanta, *repetata* (dar, *decisiva*): ce putem noi face?

Ca, ''marimilor'', ma scuzi, le-ar *conveni* ca gura mea &-a voastra sa *nu mai fie auzita*, ca noi sa ''depunem armele'', sa disparem pan neant.

Io *unu'*, Nicolae, le-o promit: ca se vor duce da pan fonctzii pana cand se va-ntampla
(ca, s-antamplat) & ca ar fi *mai bine* ca sa ni dea oleaca mai *muuulta* atentzie...

Adicatilea: governantzii ashtia.

No, numa' fain, bre, io cred c-avem *putere*,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #507 - Nov 26th, 2013 at 2:07pm
 
Am predat, odata, un curs de teorie (elementara, ma cam scuzatz', *nu* ma ''ridic'' la alte nivelurile) de-a Numerelor. Al doilea ezamen (partzial) le-am dat ezamenu' *acasa*.

Pantru *doua zile*. Una problema era de *ne-facut* (parerea mea), cei mai multzi au ''facut-o'' (desigur, culegand de pe ''Internel'').

Venind io cu comentariile , spunandu-le cum ca *una* era de ''ne-facut'', s-au inverzit, cu totzii, c-o facusera *cu totzii*!


O delegatzie (da baietzi), veni la mine sa vaza daca-s ''nervos''. Nu, nu eram ''nervos'', nicidecum: ca, azi, gaseshti p-enternet, muuulte. Shi, uite, noua generatziune, a *shtiut*
cum/pa une sa chiar ''caute''.

Shi, *da*, fusera *chiar chiar ''marcatzi''*, copchii aia cand le spusei ca le voi da cele cinci puncte din cele 35 (pentru ca au *copiat*).

Da, asta-i *pericolul* (minor) pentru egzamenu' ''dat acasa''. Alelalte 6 probleme, nu aveau di une sa le copieze. Vorba aia: ''nitty-gritty''...

Le fu *rushine*? Invatzara *ceva*? Desigur. Imi facui *io*, meseria, de-'ducatoriu? Iar *desigur*. Io-i ''trece''? Da' di ce *nu*? Ca, pan fond, pan ziua di azi, cand diploma nu-nseamna *mai nimic*, da' di ce nu?

Vreo 5 da pan doishpce *invatzara* lectzia. Nici nu visam de-a le o ''tzine'' mai bine. Le-am spus doar ca, la varsta *lor*, io, care eram destul da bun, *nu aveam idee*...

Hm... Technici & chiar technici de-ai face pe studentzi sa-ntzeleaga ca e *mai bine* sa incerci (chiar daca stai *zile/saptamani*) zece probleme, decat a-ncerca de-a memora solutzii, aiurea.

Ca, Tamplaria se-nvatza (ashishderea Matematica) numa' de *unu' singur* : chiar cum se-nvatza lumea cu veatza...

Cele bune, tuturor,

Nea Marin
.

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #508 - Nov 28th, 2013 at 8:50am
 
"Vorbiti romaneste! Dar in ce hal?"

Adevarul, autor Mircea Vasilescu

"E bine şi frumos, aşadar, că de Ziua Naţională suntem invitaţi să ne amintim de valorile romāneşti şi invitaţi să respectăm limba romānă. Dar la ce ne foloseşte dacă, īn restul anului, urechile şi bunul-simţ ne sunt invadate de māzga unei limbi romāne precare şi prost utilizate? Halul īn care se vorbeşte īn public arată īn cel mai īnalt grad că nu lipsa māndriei naţionale e problema, nici “invazia” cuvintelor străine, ci minima demnitate a fiecăruia de a ieşi īn lume cu haine lingvistice cuviincioase."
"


http://adevarul.ro/cultura/patrimoniu/vorbiti-romaneste-hal--1_52963fd8c7b855ff5...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #509 - Nov 28th, 2013 at 2:17pm
 
Da, da, da, te-ntzelesei *prea bine*, Alexa, da' ce ti faci cu alde mine, care scrie cu picerele?

Shi, desigur, chiar *avem problemuri*, n-asha? Desigur, io ma *exclud* de p-acilea, ca (as per acest ''site''), io mi-s un ''god'', plutind pa deasupra apelor...

Lsand gluma de-o parte (doar in caz ca bagashi o ''tzapa'' la modul in care scriu, d-al dreaku'): e dez-amagitor cum vorbeshte lumea. Ma dez-amageshte, oleaca, vorbirea *fetelor mele* (pan Engleza). Ha, ha, io, cu-accentu' meu da ''Oxford''!

E vorba de *vocabular*. Dar, nu fitzi trishti: ca Limba-i o fiintza chiar *vie*, care traieshte cu *vorbitorii sai*. Ca sa-tzi dau un simplu ezemplu, Alexa: itzi plac copchilashii tai (''cruzi inca'', chiar *dulci*), vei videa - ca vei ajunje & toa p-acolea cum te vei ''departa''
oleaca da ei. Ca, asha-i veazta...

La fel e & cu Limba, doar sper ca intzeledgi.

No, numa' fain,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #510 - Nov 30th, 2013 at 9:33am
 
Da, Nicolae,

itzi multzumesc pentru ca mi-ai raspuns (implicit, intrebarii mele) chiar atat de *frumos*.

Ca, shi pe mine ma mananca *aceasta problema*, sa o bine shtii. Asta vara, *in iunie*, am fost prin Apuseni, am vazut doi copilashi, (sora, mai mare, fratziorul mai mic, care tushea, imbracatzi ca vai de lume), mergand catre casa, venind ei de la shcoala.

Cat mai avetzi de mers? Pai, numa' vo 6 kilometri shi drumu' nu-i greu...Mai greu-i iarna, ca ni-i mai frig shi ne-ngheatza picioarele.

Shi *da*, Nicolae, dragilor, de fapt: chiar *ajung* la facultate muuultzi care-shi petrec anii de acolo facand *chiar nimic*  - ca, o chiar shtim prea *chiar bine*, ca-s numa' vo una & opteci *la suta* dintre ei.

Estimp, atatzia altzii imi spun, chiar acuma, dupa *trei zeci de ani*, intalnindu-ma pe strada, ca *atat ar fi vrut sa meara mai departe, '' credetzi-ma, dom' profesor'' - da', n-avea Tata banii...

Astfel de poveshti itzi *rup* inima. Shi, incepi de-a te gandi cam asha: ca, in ''interbelic'',
nu shtim chiar cum, se chiar *gaseau* mijloace, metode, de-a ''sorbi'' pe cei talentatzi din marea asta de *amar*.

Mie mi-e clar ca *nu sunt mecanisme clare guvernamentale* de-a o chiar face. De unu' singur, *io* nu pot chiar alina chiar toata durerea Lumei. Poate ca ar fi potrivit ca Organizatzia FAR (d-acuma un ONG) sa ''bage'' de-un proiect, cat de marunt, ca tot conteaza, care sa mearga *in aceasta directzie*: sa dam, cu totzii (mda, cei care vrem/putem , cei care vrem d-a renuntza la o *bere*, la un pack da tzagari), un banutz pentru aceshti copii talentatzi. Nu, nu vor ''ajunge'', cu totzii, pe nu shtiu une. Dar, io cred ca *noi*, sensibilizatzii ashtia de noi, ar trebui sa facem *ceva* (concret). Ca, *unu* daca ''ajunge'', mai multor, daca le-am ''salvat veatza'' chiar conteaza.

Cu drag,

Nicolae, ( sa shtii),

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #511 - Dec 1st, 2013 at 2:14pm
 
Shi, ca sa schimbam putzi registrul - oricum, vad ca nu multa lume se-ndeasa de-a raspunde
problemelor (serioase) de mai sus:

ma *reped* aicea, dupa doua minute dupa ce-am auzit, la BBC, cum ca cercetatorii au descoperit ca sexul poate duce la tulburari (de inima shi de *chiar de pierdere ''de scurta durata'' a memoriei*)

Mda, numa' ca, *mai tate nevestele au descoperit-o pe asta, da *mii da ani*, cand , barbatu', 'tors acasa, cu urme (diverse), mirosuri straine etc. etc. (numa' nivasta o shtie s-o ''deceleze''), intrebat fiind ce facu', pi une merse, n-avea *pic* de memorie, bre!

Ca atare, io chiar cred ca *nu* e cum ne spun cercetatorii (ca-n ''cazuri 'rare''): io chiar cred ca cercetatorii ashtia o facura, din nou, da *oaie*: ca sunt *foarte, foarte dese*, cazurile...

No, numa' fain, o saptamana productiva,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #512 - Dec 1st, 2013 at 5:21pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Dec 1st, 2013 at 2:14pm:
Shi, ca sa schimbam putzi registrul - oricum, vad ca nu multa lume se-ndeasa de-a raspunde
problemelor (serioase) de mai sus:

ma *reped* aicea, dupa doua minute dupa ce-am auzit, la BBC, cum ca cercetatorii au descoperit ca sexul poate duce la tulburari (de inima shi de *chiar de pierdere ''de scurta durata'' a memoriei*)

Mda, numa' ca, *mai tate nevestele au descoperit-o pe asta, da *mii da ani*, cand , barbatu', 'tors acasa, cu urme (diverse), mirosuri straine etc. etc. (numa' nivasta o shtie s-o ''deceleze''), intrebat fiind ce facu', pi une merse, n-avea *pic* de memorie, bre!

Ca atare, io chiar cred ca *nu* e cum ne spun cercetatorii (ca-n ''cazuri 'rare''): io chiar cred ca cercetatorii ashtia o facura, din nou, da *oaie*: ca sunt *foarte, foarte dese*, cazurile...

No, numa' fain, o saptamana productiva,

Nea Marin


E 1 Decembrie nea Marine, lumea sarbatoreste ziua nationala, nu sta sa comenteze pe marginea problemelor  lansate de Nicolae.
Dar ma bucur ca ai revenit cu comentariul de astazi deoarece nu ma lamuream  si pace cum de ti-ai pierdut memoria si ai uitat ca acum ceva timp Nicolae a lansat o propunere si un apel legate de problema scolii pentru copiii de la sate!!!
Atunci ai refuzat categoric, deci te rog lasa comentariile vis-a-vis de atitudinea altora. Fiecare sa  se uite in oglinda si sa repete ca nu e treaba lui , nici acum, asa cum nu a fost nici acum 2 ani si ceva.  Cam asta e Romania de azi, cu cateva  exceptii, asa ca nu am nici un chef sa-l imit pe Nicolae si sa spun " La multi ani Romania"....Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #513 - Dec 3rd, 2013 at 1:19pm
 
Acuma, draga Alexa, poate ca pen' ca a trecut ziua natzionala am drept sa scriu, drept raspuns.

Io doar sper ca mesaju' tau, de mai sus, e doar o gluma. Nu comentez mai mult. Dar, daca *nu* e o gluma, chiar te rog sa revii. Asta *dupa* ce ei legatura cu Nicolae.

Al tau, Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #514 - Dec 3rd, 2013 at 5:39pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Dec 3rd, 2013 at 1:19pm:
Acuma, draga Alexa, poate ca pen' ca a trecut ziua natzionala am drept sa scriu, drept raspuns.

Io doar sper ca mesaju' tau, de mai sus, e doar o gluma. Nu comentez mai mult. Dar, daca *nu* e o gluma, chiar te rog sa revii. Asta *dupa* ce ei legatura cu Nicolae.

Al tau, Nea Marin


Nu, mesajul meu nu e o gluma pentru ca nu fac glume pe un asemenea subiect sensibil.
Nu am nici un chef de discutii pe tema asta,  mai ales pe FAR, dar ca sa-ti improspatez memoria iti amintesc de mesajul lui Nicolae de pe topicul " Scoala romaneasca intre sublim si ridicol" si  de intrebarea mea ( prin e-mail, cred)  daca esti dispus sa te implici intr-o asemenea actiune ( era prin 2011).  De unde reactia mea de acum cateva zile la indemnurile tale   haiducesti "hai sa facem si sa dregem". Daca ai chef, agita-te singur: cand s-a pus problema sa faci ceva in grup nu ai fost de acord., Nicolae s-a descurcat cum a putut, a gasit ajutor si intelegere la alti oameni.  Iti respect alegerea dar nu veni acum si  da sfaturi ce ar trebui facut, cum ar trebui sa ne organizam, etc.
La asta ma refeream in comentariul precedent si dupa cum vezi,  nu e nici o gluma.
O seara placuta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #515 - Dec 4th, 2013 at 9:17am
 
Stai mai blanda, oleaca, Alexa -ca, vaz ca *nu* e o gluma. Raspunsul *meu*? E chiar *foarte simplu*: ca *nu pot ceti* chiat tat ce se scrie. Shi, ma cam scuzi, *nici nu o prea fac*...

Daca ma crezi, e bine. Daca nu ma crezi, iar e bine. Cum vei vrea *tu*.

Pentru Nicolae: acea suma ''X'', disponibila acu mai an, e acuma *dublata*. Numa' sa-mi scrii cam ce & cam cum, din *nou*. Cam shtii tu *unde*.

Numa' fain, tuturor,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #516 - Dec 4th, 2013 at 7:57pm
 
As dori sa va aduc in atentie o situatie pe care mi-au sesizat-o niste prieteni din Galati. Un Profesor de la Universitatea din Galati are 2 lucrari Withdrawn si una Retracted (cu explicatii pe site-ul revistei). Sincer, eu pana acum nu am vazut prea multe situatii de acest gen!
Un sumar al problemei se regaseste in urmatorul articol aparut intr-un ziar local http://impact-est.ro/dezvaluiri/seful-scolii-doctorale-de-la-dunarea-de-jos-este...

Mie mi s-a parut extrem de grav avand in vedere ca Profesorul in cauza este si conducatorul unei scoli doctorale. Ce model poate sa fie un astfel de cadru didactic pentru tinerii doctoranzi? Din cate am inteles se pare ca Profesorul respectiv este si membru intr-o comisie de la CNATDCU. Cred ca dl Hurduc ar trebui sa stie mai bine.

Care este opinia dvs privind aceasta situatie?
Back to top
« Last Edit: Dec 4th, 2013 at 8:37pm by maria_andrei »  
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #517 - Dec 5th, 2013 at 2:42pm
 
maria_andrei wrote on Dec 4th, 2013 at 7:57pm:
As dori sa va aduc in atentie o situatie pe care mi-au sesizat-o niste prieteni din Galati. Un Profesor de la Universitatea din Galati are 2 lucrari Withdrawn si una Retracted (cu explicatii pe site-ul revistei). Sincer, eu pana acum nu am vazut prea multe situatii de acest gen!
Un sumar al problemei se regaseste in urmatorul articol aparut intr-un ziar local http://impact-est.ro/dezvaluiri/seful-scolii-doctorale-de-la-dunarea-de-jos-este...

Mie mi s-a parut extrem de grav avand in vedere ca Profesorul in cauza este si conducatorul unei scoli doctorale. Ce model poate sa fie un astfel de cadru didactic pentru tinerii doctoranzi? Din cate am inteles se pare ca Profesorul respectiv este si membru intr-o comisie de la CNATDCU. Cred ca dl Hurduc ar trebui sa stie mai bine.

Care este opinia dvs privind aceasta situatie?


De cate ori citesc despre un asemenea caz, ma intreb cate oare raman ascunse?
Despre plagiat si autoplagiat m-ati mai auzit discutand asa ca nu e cazul sa repet ceea ce am spus de zeci de ori poate. Remarc doar ca acest profesor universitar face parte din lungul sir de universitari cu CV-uri fara nici o valoare stiintifica. La rubricile  "Articole ISI si Articole indexate in baze de date internationale"  domnul profesor universitar nu bifeaza absolut nimic, in schimb la celelalte rubrici ( de tipul "publicam unde putem") are o cantitate impresionanta de titluri, inclusiv carti si capitole de carte!
Deci si fara acuzatia de plagiat, acest domn nu merita sa fie  profesor universitar ( nici lector nu ar merita  sa fie!) ca sa nu mai vorbim de conducatorul scolii doctorale.
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #518 - Dec 5th, 2013 at 4:34pm
 
Quote:
NU știu dacă ați īnțeles foarte bine. Eu nu l-am găsit īn listele comisiilor CNATDCU.


L-am gasit eu pe listele de la comisiile de contestatii (inginerie mecanica, mecatronica...), OM 5744
http://www.cnatdcu.ro/documente-de-infiintare/
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #519 - Dec 5th, 2013 at 4:37pm
 
AlexA wrote on Dec 5th, 2013 at 2:42pm:
De cate ori citesc despre un asemenea caz, ma intreb cate oare raman ascunse?


Mai exista cu siguranta multe alte cazuri. Cred ca atunci cand auzim de un nou caz, este bine sa-l divulgam!
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #520 - Dec 5th, 2013 at 8:44pm
 
Quote:
Ar trebui să se ia o decizie foarte rapidă īn UDJ, legat de acest caz.


Sunt de acord cu dvs, dar din cate am inteles de la prietenii mei la univ Galati se incearca musamalizarea cazului! Sincera sa fiu mie nu mi-a venit sa cred ca este posibil sa existe o asemenea pozitie din partea conducerii univ, cu atat mai mult cu cat este vorba de fraude repetate descoperite la nivel international, dar la noi ... orice este posibil!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #521 - Dec 12th, 2013 at 2:34pm
 
Va recomand cu caldura un material scris de Vlad Zografi in revista ''22''.

Doar ''batetzi'', cum o facui io, Vlad Zografi, revista 22, Feynman & vetzi ajunge chiar acolo.

L-am felicitat pe autorul (L. Ornea), care-a scris, in O.C. un material pe aceasta tema, pentru ca R.F. e *eroul meu*.

Am aflat (desigur), tarziu despre el, da' cand am aflat, m-a *chiar frapat*: uite, dom'le, mi-am spus, uite: asta-i *eroul meu*.  Shi, cred - mda, cred *eu* - ca se shi cam vede...

Numa' de s-ar duce, de s-ar *obosi lumea* de-a ceti. Ca - parerea mea - *foarte bine-ar fi*!

Cu drag, tuturor,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #522 - Dec 18th, 2013 at 12:09pm
 
Dragilor,

pen' un pic da ''cancan'': scriu, de vo tri-patru ani, pa la ''subsol'', in Observator Cultural.

Le ''fac'' cetire. Shi, dupa muuuulte asigurari cum ca ''nu, nu, noi n-am mancat, noua gura nu ne pute'', ma trizesc *azi* (dupa mesaje *ciuntite*, dupa mesaje *ne-aparute*) ca cineva (probabil v-un imberb) imi *schimba titlul*, bre!

Le-am scris ca sunt magari (Redactziei), acu' vo ora, m-am *dus de acolea*.

Ashadar, dragilor, ma vezti videa mai muuult *p-acilea*.

Ca, asha-ncep mai toate : scriu, le place, imi multzamesc, pe urma ma pleznesc.

Sa-i lasam, dar,  sa meara dupe politicile lor ''redactzionale''.

Mie-mi chiar *place* acest Forum: ca, mai nou, nu am mai avut probleme cu ''aparutu' ''. Ca, vaz ca lumea chiar *intzelege* cum ca, daca intri *pe aici*, trebuie d-a fi pregatit cu *argumente*. Gresheshti? Nu-i o problema (daca o chiar intzelegi): ca-tzi *ceri scuze*
prietenilor.

Uite, *aicea* ma simt io pan elementu' *meu*: ca *nu imi cenzureaza nimeni mesajele*!

Le urez tuturor prietenilor de *aici* un an bun, rezultate cat mai faine & sa ne revidem la anu' cu-aceeashi placere.

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #523 - Dec 22nd, 2013 at 11:28am
 
Un cadou, pentru *toata lumea*, de Sarbatori.

Uite: io m-am uitat, am cercat de-a ceti, *nu vazui*, pan presa romaneasca chiar *ceea ce trebuia*. In decembrie 1983, mie-mi dadeau lacrimile. Ca-mi spusese-n Cancelaria de la shcoala generala numero 3 din Deva, Rodica (profa de romana) cum ca se ''dusese'' Nichita
al nost.

Cel mai ''poet'' dintre poetzii Romaniei (ca, Romania are mai multzi ''mari'', dar are, singura tzara din *lume* chiar singurul poet *adevarat*).

Da, da, *asta e* cadoul meu, pentru *voi*, de Sarbatori: la un pahar cu vin rosh, recititzi pe
Nichita. Shi, v-o spun chiar asha: va vetzi simtzi mai bine, va vetzi simtzi mai mandri *de voi*. Ca, vorba aia: vine toamna, acopera-mi inima cu *ceva*...

Cu drag, tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: IDEI IN DIALOG
Reply #524 - Dec 27th, 2013 at 8:19am
 
Mesaj cenzurat sistematic de d-l Hurduc si re-postat sistematic de mine

Stimati colegi,

Protestez si pe aceasta cale impotriva cenzurii institutite pe FAR de baronul academic de Iasi, care a cenzurat fara motiv o postare pe tema scrisorii deschise.
Solicit colegilor de la Iasi si din Chimie sa explice colegului lor care nu pare sa fie capabil sa inteleaga mesajul scrisorii deschise cu privire la modul in care iresponsabilitatea Consiliului director CNATDCU conduce la abilitarea unor indivizi in baza anilor in functii de conducere in timp ce in Chimie li se refuza abilitarea pe motiv ca le lipsesc citarile ISI la acceasi categorie de rezultate.

Voi repostra acest mesaj ori decate ori va fi nevoie si nu voi fi blocat.

Nu putem introduce pe FAR cenzura si dictatura unui baron, fie el si de Iasi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 19 20 21 22 23 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)