Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
We've upgraded to YaBB 2!


Pages: 1 ... 10 11 12 13 
Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii (Read 48330 times)
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #275 - Jul 22nd, 2012 at 1:59pm
 
Propun urmatorul text pentru un comunicat de presa. Va rog sa va precizati.
Eugen


In contextul succesiunii de evenimente legate de acuzatiile de plagiat la adresa primului ministru Victor Ponta, Asociatia FAR ([url=www. Forumul-Academic-Roman.org]www. Forumul-Academic-Roman.org[/url]) doreste sa faca urmatoarele precizari:
FAR considera inacceptabila situatia de conflict de interese in care se afla ministerul educatiei cercetarii tineretului si sportului (MECTS) fata de evaluarea si aplicarea consecintelor legate de acuzatiile de plagiat la adresa primului ministru. Ca sef al guvernului, primul ministru Victor Ponta este obligat sa se asigure ca, persoane, institutii sau comisii, parte a guvernului sau direct subordonate acestuia, nu sunt implicate in procesul de evaluare si decizie asupra acuzatiilor de plagiat la care este supus. Dat fiind interesul legitim al Universitati Bucuresti cat si a primului ministru de a-si apara prestigiul stiintific, cat si faptul ca prestigioasa revista internationala Nature a considerat intemeiate acuzatiile de plagiat este de datoria primului ministru sa-si probeze nevinovatia in raport cu acestea. Astfel, FAR cere primului ministru sa solicite personal Universitati Bucuresti cat si revistei Nature declaratii directe asupa pozitiilor lor legate de acuzatiile de plagiat. Consideram ca prin acest demers primul minsitru recunoaste legitimitatea stiintifica a acestora de a se preciza si in cale de consecinta sa faciliteze in regim de urgenta posibilitatea ca MECTS sa-i retraga diploma de doctor daca acuzatiile se sustin. Deasemeni FAR considera ca indiferent de sursele sau persoanele care au demarat acest demers primul ministru are obligatia de a demonstra ca acuzatile sunt sau nu intemeiate si sa accepte public consecintele academice, juridice si politice care se impun. 
FAR considera de datoria MECTS sa recunoasca si sa accepte atat dimensiunea cat si impactul negativ al plagiatului in sistemul de educatie cu consecinte directe asupta intregii societati. In acest sens trebuie sa initieze masuri urgente de informare corecta asupra standardelor Uniunii Eropene, din care Romania face parte, legate de plagiat, cerand in mod expres in cazul diplomelor universitare o declaratie pe propria raspundere (DPR) a autorilor ca rezultatele incluse in lucrarile de licenta, master sau doctorat sunt originale iar sursele folosite au fost citate in mod corespunzator. MECTS trebuie deasemeni sa ofere posibilitatea legala ca persoane care considera ca din anumite motive nu au putut urma standardele respective pana la data implementarii DPR sa li se poata retrage la cerere diplome universitare, cu posibilitatea reluarii procesului de depunere si evaluare stiintifica in decursul unei perioade de gratie. Deasemeni MECTS trebuie sa se asigure de buna functionare a Consiliului National de Etica si a CNATS, atat sub aspectul independentei, transparentei, profesionalismului cat si eficientei, indiferent de functiile academice, publice sau politice a persoanelor aflate sub investigare. 
FAR adreseaza un mesaj de solidarizare catre mediul academic in vederea apararii integritatii si prestigiului stiintific, ca valori care pot asigura o raportare demna fata de societate. Mediul academic trebuie sa respinga cu fermitate orice imixtiune lipsita de respect fata de legi si societate fie ca vine din partea mediului politic, media, domeniu privat sau alte institutii publice. 


Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
vavrig
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 152
Bucharest
Gender: male
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #276 - Jul 22nd, 2012 at 3:44pm
 
Eugen Stamate wrote on Jul 22nd, 2012 at 1:59pm:
Propun urmatorul text pentru un comunicat de presa. Va rog sa va precizati.

Sustin demersul de fata.
Back to top
 

Vlad Avrigeanu, Bucharest
WWW WWW  
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #277 - Jul 22nd, 2012 at 8:03pm
 
Sustin
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #278 - Jul 23rd, 2012 at 9:05am
 
Ultima forma a comunicatului de presa cu unele simplificari si corecturi sugerate de Vlad.
Intentia este de al trimite in jurul pranzului.
Eugen

In contextul succesiunii de evenimente legate de acuzatiile de plagiat la adresa primului ministru Victor Ponta, Asociatia FAR ([url=www. Forumul-Academic-Roman.org]www. Forumul-Academic-Roman.org[/url]) doreste sa faca urmatoarele precizari.

FAR considera inacceptabila situatia de conflict de interese in care se afla ministerul educatiei cercetarii tineretului si sportului (MECTS) fata de evaluarea si aplicarea consecintelor legate de acuzatiile de plagiat la adresa primului ministru. Ca sef al guvernului, primul ministru Victor Ponta este obligat sa se asigure ca persoane, institutii sau comisii, parti ale guvernului sau direct subordonate acestuia, nu sunt implicate in procesul de evaluare si decizie asupra acuzatiilor de plagiat la care este supus. Dat fiind interesul legitim al Universitatii Bucuresti cat si al primului ministru de a-si apara prestigiul stiintific, cat si faptul ca prestigioasa revista internationala Nature a considerat intemeiate acuzatiile de plagiat, este de datoria primului ministru sa-si probeze nevinovatia in raport cu acestea. De asemenea, FAR considera ca, indiferent de sursele sau persoanele care au demarat acest demers, primul ministru are obligatia de a demonstra ca acuzatile sunt sau nu intemeiate si sa accepte public consecintele academice, juridice si politice care se impun. 

FAR considera de datoria MECTS sa recunoasca si sa accepte atat dimensiunea cat si impactul negativ al plagiatului in sistemul de educatie, cu consecinte directe asupra intregii societati. In acest sens trebuie sa initieze masuri urgente de informare corecta asupra standardelor Uniunii Eropene, din care Romania face parte, legate de plagiat, cerand in mod expres in cazul diplomelor universitare o declaratie pe propria raspundere (DPR) a autorilor, mentionand ca rezultatele incluse in lucrarile de licenta, master sau doctorat sunt originale iar sursele folosite au fost citate in mod corespunzator. MECTS trebuie de asemenea sa ofere posibilitatea legala ca persoane care considera ca, din anumite motive, nu au avut posibilitatea de a urma standardele respective pana la data implementarii DPR, sa li se poata retrage la cerere diplomele universitare, cu posibilitatea reluarii procesului de depunere si evaluare stiintifica in decursul unei perioade de gratie. De asemenea, MECTS trebuie sa asigure buna functionare a Consiliului National de Etica si a CNATS, sub aspectul independentei, transparentei, profesionalismului si eficientei, indiferent de functiile academice, publice sau politice a persoanelor aflate sub investigare. 

FAR adreseaza un mesaj de solidarizare catre mediul academic in vederea apararii integritatii si prestigiului stiintific, ca valori care pot asigura o raportare demna fata de societate. Mediul academic trebuie sa respinga cu fermitate orice imixtiune lipsita de respect fata de legi si societate, fie ca vine din partea mediului politic, media, domeniului privat sau a altor institutii publice.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #279 - Jul 23rd, 2012 at 12:37pm
 
Comunicatul de Presa a fost transmis in formatul din postarea anterioara.
Eugen
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 818
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #280 - Jul 25th, 2012 at 11:35pm
 
Eugen,
Evident ca Ponta trebuie sa plece. Iar Universitatea sa-l dea afara.

Pe de alta parte, cred ca FAR a ratat o ocazie importanta de a pune lucruriel intr-o ordine. In egala masura trebuie cerute:
-eliminarea de la doctorat a lui Blaga. El a plagiat nesimtit referatele. Dupa cum stiti, referatele se sustin intr-un timp bine definit. Daca cele pe care le-a prezentat sunt anulate, atunci doctorandul trebuie eliminat. Ca sa nu mai vorbeasca macar despre plagiat.
-discutarea cazului Codruta Kovesi. Este inalt functionar al statului. A copiat pana si din Arici Pogonici (glumesc, n-a facut-o pentru ca Arici pogonici nu mai apare).
-excluderea din invatamant (chiar privat) a Elenei Udrea. A copiat un articol. Apoi a spus ca nu l-a copiat pentru ca ceilalti l-au scris. Fals intelectual.
-discutii in legatura cu Andreea Pora. Nu mai poate suporta atmosfera de plagiarism din RO. A fost concediata in urma cu cativa ani pentru ca a plagiat.

Ce vreau sa spun: chastia asta cu plagiatul este o pegra transpartinica si care trebuie intr-adevar demantelata. Dar nu pot suporta sa vad ca hotii striga hotul si sa ma pun si eu sa urlu in haita impreuna cu ei.

Ma delimitez de comunicatul FAR.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #281 - Jul 26th, 2012 at 9:15am
 
Cristi, este desigur optiunea ta si o respectam ca atare. Am incercat sa fiu cat mai cuprinzator tinand seama si de contextul imediat. Kovesi a fost chemata la CNE saptama trecuta deci cazul este in derulare. Cat despre Udrea si altii pot sa spun ca nu am exclus intentionat pe nimeni. Nu stiu daca putem face o lista fara sa omitem pe cineva asa ca ne-am limitat la Ponta care nu recunoaste autoritatea universitati unde si-a sustinut teza plus ca ministrul se afla in conflict de interese. Oricum comunicatul nu a fost preluat pe undeva asa ca vedem cat de mult pretuieste presa mediul civic. Daca se pot insipra de pe acest forum puteti fi siguri ca o fac fara sa ne citeze!
Eugen
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #282 - Jul 26th, 2012 at 12:33pm
 
Am rezerve fata de un comunicat care pomeneste doar un nume de demnitar cand sunt doi demnitari cu plagiate echivalente, dar tratate in mod diferit, inclusiv de ong-urile din educatie. Unul a schimbat comisiile de etica, altul s-a plans la CSM, dar si mai interesant e ca argumentele ambilor au cam fost la fel.

Cat despre situatia politica, cu regret, sunt de acord cu un coleg care imi scria: "Nişte tâlhari vor să demită un alt tâlhar pentru a-i lua locul"
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 818
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #283 - Jul 26th, 2012 at 2:50pm
 
este referendum. Votam demiterea. Daca nu ne plac astia, o sa putem vota alternative. Daca nu sunt, o sa trebuiasca sa ne gandim de ce.

Dar acum , intrebarea este una singura: mai vreti Basescu sau nu?
Si la chsetia asta, fara nici un respect la daresa chiorului si fara nici o dorinta de a comunica cu un troglodit, va spun ca nu poate fi decat o singura optiune.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #284 - Jul 26th, 2012 at 4:46pm
 
capetrei wrote on Jul 26th, 2012 at 2:50pm:
Dar acum , intrebarea este una singura: mai vreti Basescu sau nu?
Si la chsetia asta, fara nici un respect la daresa chiorului si fara nici o dorinta de a comunica cu un troglodit, va spun ca nu poate fi decat o singura optiune.
C


Alta optiune:
Andrei Plesu: "Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12884742-andrei-plesu-nu-merg-referendum-nu...

Si punctul meu de vedere este ca, traditional, in Romania, cat timp centrele de putere se cearta au mai putin timp (si chef) sa fure. Cand a fost armonie, s-a furat in toti dracii. Romani si unguri (ba cu stanga, ba cu drepta - "nu se importa") brat la brat.
Si e o armonie la unii sa musamalizeze plagiatul lui Ponta (stia Vanghelie ce sa garanteze) si la ceilalti sa musamalizeze plagiatul lui Kovesi (n-a avut timp CNATDCU sa inestigheze timp de trei luni de zile), de nu se poate povesti. Pai, daca nu se certau intre ei, aflam noi de plagiatele in discutie? Sau ca Patapievici nu are doctorat da' cica avea bursa postdoctorala?
Ca urmare, ii respect si pe cei care voteaza DA si pe cei care voteaza NU si pe cei care nu se prezinta.
E optiunea fiecaruia, in "fabulospirit".
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #285 - Sep 10th, 2012 at 6:13am
 
Cred ca FAR nu poate sa nu aiba nici o pozitie fata de schimbarea CNATDCU inainte de termenul pentru care a fost numit.
FAR nu ar trebui sa ramana in expectativa fata de epurarea din CNATDCU a unor personalitati stiintifice recunoscute pe plan international si inlocuirea lor cu servanti de partid.
Ca ar putea sa existe o pozitie si fata de ofensiva pe FAR a unor contributori cu interese de partid si regionale sau chiar infiltrati pentru pozitii partizane, e altceva.
UN FAR care nu are nici un fel de opinie publica fata de schimbarea CNATDCU e fara rost in educatie, in opinia mea.
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #286 - Sep 10th, 2012 at 12:38pm
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 6:13am:
Cred ca FAR nu poate sa nu aiba nici o pozitie fata de schimbarea CNATDCU inainte de termenul pentru care a fost numit.

Domnule Craciunescu, chiar dvs va plangeati ca totul este lent la CNATDCU, nu credeti ca existenta unui numar excesiv de persoane din exterior ingreuna adunarea acestora? Cand sunt probleme cu finantarea universitatilor, credeti ca era oportun sa faci atat de multe cheltuieli cu aducerea atator persoane din afara. De fapt, acele pesoane nu prea participau la reunirea comisiilor, si totul era in mana celor de aici. Initial si eu am gandit ca este bine cu multi specialisti din afara, dar auzind cam ce se intampla de fapt...mi-am mai schimbat opinia.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #287 - Sep 10th, 2012 at 12:44pm
 
maria_andrei wrote on Sep 10th, 2012 at 12:38pm:
Domnule Craciunescu, chiar dvs va plangeati ca totul este lent la CNATDCU, nu credeti ca existenta unui numar excesiv de persoane din exterior ingreuna adunarea acestora?

Probabil ca da.
Dar asta nu justifica eliminarea unor membri de valoare din tara, care au fost numiti pe 4 ani.
Mai mult, s-a spus ca va fi doar o completare (ceea ce putea fi acceptabil) si nu o inlocuire.
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #288 - Sep 10th, 2012 at 12:45pm
 
Cu capusorul meu nu am avut timp sa analizez toate modificarile, poate aveti dreptate!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #289 - Sep 10th, 2012 at 6:27pm
 
maria_andrei wrote on Sep 10th, 2012 at 12:38pm:
Domnule Craciunescu, chiar dvs va plangeati ca totul este lent la CNATDCU, nu credeti ca existenta unui numar excesiv de persoane din exterior ingreuna adunarea acestora?Ba da, dar asta era de muuult, înainte de abilitare și nu se ține. După ce omul își rezolvă problemele se schimbă de regulă și viziunea. Tot așa și cu persoanele care se retrag în munți din 3 în 3 minute, uită câte ceva pe aici și se întorc să mai arunce două trei sudalme, că doar universitari suntem.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #290 - Sep 10th, 2012 at 7:24pm
 
Quote:
Ba da, dar asta era de muuult, înainte de abilitare și nu se ține. După ce omul își rezolvă problemele se schimbă de regulă și viziunea. Tot așa și cu persoanele care se retrag în munți din 3 în 3 minute, uită câte ceva pe aici și se întorc să mai arunce două trei sudalme, că doar universitari suntem.


Nu am rezolvat nici o problema.
Am platit doar si nu am primit nici un atestat! Si nici nu vad la ce o sa imi foloseasca.
Asa ca mai lasati fanfaronismele fara rost, a la Coana Chirita.

Stiam eu cum sa va fac sa scoateti capul, cand de fapt doreati sa treceti toata numirea pentru serviciile prestate la referendum, pe tacute. Vazandu-va numit v-ati "retras ín munti" si mai apareati cu cateva mesaje tip Giosan. Macar ati invatat ceva...
Mai tineti minte cat circ si cate analize ati facut cu vechiul CNATDCU, pana v-a numit si pe dumneavoastra.
Pe urma, ba ca nu stiti daca acceptati, ba ca poate va retrageti samd. Vreti citatele de atunci? Asta ca sa vedem cum "s-a schimbat viziunea" dupa ce ati fost numit si v-ati "rezolvat problema".
Daca era asa de rau vechiul CNATDCU, de trebuia schimbat intempestiv cu dumneavoastra sef, de ce nu v-ati dat demisia?

Ce va face noul CNATDCU?
Cand ati planificat sa modificati criteriile? Mai aveti oare rabdare pana la prima sedinta?
Iar veti transforma totul intr-o mocirla din care veti extrage castigatori pe prietenii partidului care v-a rasplatit pe dumneavoastra, cu numirea?
Chiar nu va e rusine de toate valorile care au fost date afara din CNATDCU inainte de termenul legal, ca sa ajungeti si dumneavoastra sef pe acolo?
Asteptam din nou povestea: nu stiti daca acceptati, poate va retrageti samd....
Deja vu.
Back to top
« Last Edit: Sep 10th, 2012 at 8:04pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
vavrig
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 152
Bucharest
Gender: male
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #291 - Sep 10th, 2012 at 10:28pm
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 6:13am:
Cred ca FAR nu poate sa nu aiba nici o pozitie fata de schimbarea CNATDCU inainte de termenul pentru care a fost numit.
FAR nu ar trebui sa ramana in expectativa fata de epurarea din CNATDCU a unor personalitati stiintifice recunoscute pe plan international ...
... Mai mult, s-a spus ca va fi doar o completare (ceea ce putea fi acceptabil) si nu o inlocuire.
Sustin si eu acest punct de vedere. Se poate adauga lipsa de argumente consistente pentru desfiintarea CNATDCU in 29.06.2012, care nu au fost, in plus, sustinute de procedura de numire a noului CNATCDU in 05.09.2012.
Back to top
 

Vlad Avrigeanu, Bucharest
WWW WWW  
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #292 - Sep 11th, 2012 at 11:28am
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 7:24pm:
Cand ati planificat sa modificati criteriile?

De ce sa se modifice criteriile? Nu sunt foarte dure, cel putin pe inginerie! Sa se faca o analiza unde sunt exagerate, cu opinii pertinente, nu luat totul la gramada si modificat, rapid fara nici o analiza. In plus, cu ultima ordonanta legata de concursuri, prin care celor care sunt prof cu conducere de doctorat li se recunoste in continuare acest drept fara sa li se ceara abilitarea sau indeplinirea standardelor de abilitare, nu vad de ce ar mai dori sa faca presiuni pentru scaderea standardelor.
Pentru cei tineri care doresc sa promoveze, deja stiu care sunt standardele si vor lucra mai intens pentru atingerea lor. Cred ca este si stimulativ mentinerea unui nivel decent de standarde. In plus, sunt bani disponibili pentru multe promovari?
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #293 - Sep 11th, 2012 at 11:39am
 
maria_andrei wrote on Sep 11th, 2012 at 11:28am:
De ce sa se modifice criteriile?

Majoritatea absoluta a celor din noul CNATDCU, inclusiv in Consiliul general nu indeplinesc aceste conditii.
Pentru fostii conducatori de doctorat, cei neabilitati, era o lege care impunea re-certificarea la fiecare cinci ani. O re-certificarea la grilele actuale ar fi tragica pentru multi dintre ei.
Multi dintre cei cu functii de conducere din CNATDCU sunt presati sa ii recompenseze pe cei care i-au ales. Multi ar face orice sa se elimine pensionarea la 65. Unii chiar au implinit aceasta varsta si sunt in CNATDCU, fara ca macar sa fie academicieni.
Pe cine va numi CNATDCU in comisiile de habilitare, daca nimeni din comisie nu indeplineste conditiile?
Sindicatele, bine reprezentate si cu mare influenta la minister pregatesc de multa vreme noile criterii, chiar in inginerie.
In comisii au ramas indivizi care militau cu incrancenare ca punctajele pentru lucrari sa nu se imparta la numarul de autori.
samd
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #294 - Sep 11th, 2012 at 12:31pm
 
Nicolae,

io nu comentez asupra contzinutului de mai sus - e vorba de CNATDCU (vezi? - ii pot chiar scrie numele).

Daca la *mine* te refereai mai sus "aia care sa retrag pan' muntzi & revin cu sudalme etc.", uite, io-mi torn cenusha-n cap & *promit* sa nu mai fac. Dar, daca la *mine* ti refereai, sa shtii ca, daca mi-o *scrii*, pan' *public*, io o sa "schimb foaia".

In sensul urmator: voi scrie *intotdeauna academic* - mda, pare ca lumea nu crede c-ashi fi pan' stare. Voi *sanctziona*, pana la *ultima picatura da sange* chiar toate derapajele de p-acilea. Incluzand pe ale tale.

Shi, vorba pionierului care eram pe vremuri: *vreau sa shtiu!*. Vreau sa shtiu daca *la mine* te-ai referit, cu aceea cu sudalmele, cu cele trei minute de dus pan' muntzi.  Nu de alta, dar imbatranesc. Shi, cu cat imbatranesc, observ ca devin tot mai "ne-iertator".

Io sper ca *nu e cazu'*, sa shtii. Ca, io *nu tzin minte sa fi atacat*, pe motive *politice* pe cineva
p-acilea (pe altundeva). Cand atac, atac cu *argumente*. Da-i drept, Nicolae - & se *chiar poate videa* (nu ma simt mai bine pen' ca-i *chiar asha*): pare ca lumea *nu pare* a gasi contra-argumente argumentelor mele. Daca *nu ma crezi*, "baga" o cetire pe la "contributori" & pa la "raspunsuri.

Io *tzin* la *voi tatzi*, s-o *bine shtitzi*. Chiar cred ca, pe-un *astfel de site*, se "cuvin" cateodata "derapaje de limbaj". Chiar atuncea cand eshti chiar *disperat*. Le-am acceptat (nu cred sa ma fi cetit pa mine, v-odata, "legandu-ma" de *felul* in care scrie X, Y - mde, exceptand cazul in care un X, au v-un Y se "dadea", chiar * mojiceshte* , la v-un Z).

No ghine, Nicolae, sper ca *nu mie* mi-ai "transmis". Ca, daca "da", (dar, io sper ca *nu*), chiar "shtii" ce vine - ca tz-am scris...

Cu drag,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #295 - Sep 11th, 2012 at 3:57pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Sep 11th, 2012 at 12:31pm:
Daca la *mine* te refereai mai sus "aia care sa retrag pan' muntzi & revin cu sudalme etc.", uite, io-mi torn cenusha-n cap & *promit* sa nu mai fac. Dar, daca la *mine* ti refereai, sa shtii ca, daca mi-o *scrii*, pan' *public*, io o sa "schimb foaia". In sensul urmator: voi scrie *intotdeauna academic* - mda, pare ca lumea nu crede c-ashi fi pan' stare. Voi *sanctziona*, pana la *ultima picatura da sange* chiar toate derapajele de p-acilea. Incluzand pe ale tale.Stai linistit Marian, ca nu de tine era vorba. Era vorba de un partizan pe care nu vreau sa-l numesc. Tie iti scriu direct cand am ceva sa-ti spun, ca doar suntem de mult impreuna pe baricade.

Insa chiar daca nu ti-a fost adresat mesajul, poti sa-mi scrii despre eventualele derapaje, daca vezi asa ceva. Nu-i cu suparare. Numai interpretarile politice ma deranjeaza, mai ales cand sunt aruncate intregului grup FAR si nu doar mie.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #296 - Sep 11th, 2012 at 6:24pm
 
Quote:
Era vorba de un partizan pe care nu vreau sa-l numesc.

Q.E.D.:
"Un partizan este membrul unei forțe ... neregulate care se opune controlului exercitat asupra unei regiuni de către o putere străină"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Partizan_%28armat%C4%83%29
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #297 - Sep 11th, 2012 at 7:32pm
 
craciunm15 wrote on Sep 11th, 2012 at 6:24pm:
Quote:
Era vorba de un partizan pe care nu vreau sa-l numesc.

Q.E.D.:
"Un partizan este membrul unei forțe ... neregulate care se opune controlului exercitat asupra unei regiuni de către o putere străină"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Partizan_%28armat%C4%83%29Pentru definitie trebuia sa mergeti la sursa: DEX. Sau, mai modern, dexonline...

"PARTIZÁN, -Ă, partizani, -e, s. m. și f. 1. Persoană care adoptă și susține o idee, o teorie etc.; persoană care este de partea cuiva, care luptă alături de cineva pentru o cauză; adept. 2. Spec. Membru al unui detașament organizat de luptă, care acționează în timp de război împotriva inamicului, în spatele frontului. – Din fr. partisan."

http://dexonline.ro/definitie/partizan
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #298 - Sep 11th, 2012 at 8:43pm
 
Exista si romani cu constiinta si care vor sa lupte pentru cinste in Romania.
Un model pentru FAR?

"Stimata Domn/Doamna Presedinte de Comisie/Panel CNATDCU,

Numele meu este Gabriel Cornilescu, sunt un fost membrul al Comisiei de Biologie Biochimie profund dezamagit de recentul act de ‘reorganizare’ a CNATDCU.

Va solicit respectuos trimiterea catre fostii membrii din strainate ai comisiei pe care o conduceti (sau ati condus-o) textul protestului alaturat in vederea alegerii unei forme finale. Acesta va fi publicata pe internet sub forma de petitie semnata, speram, de cei ce mai cred in salvarea credibilitatii acestui Consiliu.

PROTEST

Eliminarea recenta a tuturor mebriilor din strainate ai comisiilor CNATDCU se inscrie in seria de abuzuri menite sa musamalizeze plagiatul dovedit al actualului prim ministru si al altor politicieni sau functionari din institutii ale statului roman si sa faciliteze abateri similare de la etica unui mediu academic normal.

Fostii membrii din strainate ai comisiilor CNATDCU au fost selectati intr-un proces de organizare care a durat mai mult de un an strict pe baza recunoasterii de catre comunitatea stiintifica internationala, reflectata in calitatea publicatiilor lor in literatura de specialitate. Prezenta lor in aceste comisii garanta imposibilitatea coruptiei, a nepotismului, a presiunilor politice sau administrative folosite de-a lungul anilor pentru obtinerea frauduloasa de titluri sau diplome universitare de catre politicieni sau oameni cu functii inalte in aparatul de stat. Ei ofereau sansa de a curata mediul academic romanesc de impostori.

Art. 5 din vechiul Regulament CNATDCU, care arata ca "membri CNATDCU sunt personalitati de prestigiu academic si stiintific, cultural si moral, recunoscute pe plan international sau national in domenii cu specific national" a fost redus in Art. 8 al noului Regulament la: "Comisiile de specialitate sunt compuse din experti in domeniul sau domeniile stiintifice arondate".

Incurajam prin acest protest orice initiativa mediatica de a denunta acest abuz si consideram ca singura solutie rezonabila este revenirea la structura initiala a comisiilor CNATDCU.

Cu multumiri,
Gabriel Cornilescu

"It is not the critic who counts: not the man who points out how the strong man stumbles or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly, who errs and comes up short again and again, because there is no effort without error or shortcoming, but who knows the great enthusiasms, the great devotions, who spends himself for a worthy cause; who, at the best, knows, in the end, the triumph of high achievement, and who, at the worst, if he fails, at least he fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who knew neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt  "Citizenship in a Republic,"
Speech at the Sorbonne, Paris, April 23, 1910"

Da' cine sa auda pe FAR de asa o lupta pentru onestitate, in afara de d-l Avrigeanu? Cei cumparati deja? Cei indiferenti?Cei care spera sa profite din schimbarea CNATDCU?
Back to top
 
 
IP Logged
 
vavrig
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 152
Bucharest
Gender: male
Re: Comunicate de presa FAR: propuneri, comentarii
Reply #299 - Sep 12th, 2012 at 5:48am
 
craciunm15 wrote on Sep 11th, 2012 at 8:43pm:
Da' cine sa auda pe FAR de asa o lupta pentru onestitate, in afara de ...
Probabil ca, in cursul unor discutii mai incinse, este posibil sa apara si aprecieri exagerate atat intr-un sens cat si in altul. Va rog sa-mi permiteti un apel la focalizarea discutiilor pe eventuale actiuni comune, evitand la maxim orice dispute precum si aprecieri asupra pozitiilor informale ale colegilor de dialog. Oricum acestea deturneaza atentia de la actiuni concrete si, in acest fel, nu servesc interesului comun de o schimbare cat de cat in bine...

In consecinta voi ramane indatorat tuturor celor care nu vor mai comenta suplimentar asupra postului anterior, cu exceptia punerii in discutie a unor eventuale actiuni ale FAR.
Back to top
 

Vlad Avrigeanu, Bucharest
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 ... 10 11 12 13 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)