Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 2 3 4 
Academia Romana (Read 21603 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Academia Romana
Reply #75 - Apr 7th, 2014 at 6:22pm
 
" Lupta pentru sefia Academiei Romane: cine sunt cei trei competitori si culisele politice ale competitiei"
de Mirela Corlatan     HotNews.ro
Luni, 7 aprilie 2014,

"O lupta acerba se da la Academie. Trei candidati foarte diferiti ca statura stiintifica si imagine publica isi disputa pe 8 aprilie functia de presedinte. Viorel Barbu, un savant cu mii de citari in publicatii stiintifice internationale, dar care a fluierat in biserica in 2012 votand ”plagiat” pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, Valentin Vlad, un academician care, desi dezavueaza influenta politica, se bucura de sprijinul PSD, si Victor Voicu, un farmacolog care a demonstrat ca stie sa faca afaceri de zeci de milioane de euro, fost consilier prezidential sub Crin Antonescu."


"Viorel Barbu, Valentin Vlad si Victor Voicu ar avea fiecare cate un atu, dar nici unul nu ar intruni toate cerintele inscrise intr-o fisa ideala a postului. in orice caz, e unanim recunoscut faptul ca matematicianul Viorel Barbu are cea mai prodigioasa activitate stiintifica. In varsta de 73 de ani, Viorel Barbu a predat in zeci de universitati din toata lumea. O simpla cautare pe Google Scholar releva 9289 de citari ale lucrarilor sale stiintifice. O carte pe care a publicat-o in 1976, despre ”Semigrupuri nonlineare si ecuatii diferentiale” a fost citata doar ea de 2212 ori de alti oameni de stiinta.

Cea mai importanta valoare prin care se exprima astazi cota unui savant, indicele Hirsch, joaca si el in favoarea lui Viorel Barbu la aceste alegeri. O interogare a bazei internationale de Web of  Science arata ca Barbu are indicele 22, considerat mare in domeniul matematicii, unde la nivel global se publica mai putine lucrari decat in fizica sau chimie, domenii care genereaza in consecinta indici aproape dubli. Are 161 lucrari ISI publicate, majoritatea ca autor unic, cu 1500 de citari, 1313 fara autocitari.

Principalulul competitor al lui Barbu, Ionel Valentin Vlad, inginer electronist de meserie, cercetator la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei de la Magurele, are indice Hirsch 11, obtinut pe baza a 116 lucrari ISI, majoritatea cu mai multi autori. De asemenea, Vlad apare pe Web of Science cu 570 de citari, 403 fara autocitari, iar dintre citari circa 100 corespund unui volum omagial publicat la implinirea varstei de 70 de ani, anul trecut. Vlad nu exceleaza la acest capitol nici fata de colegii sai fizicieni de la Magurele. Nicolae-Victor Zamfir, de pilda, directorul Institutului de la Magurele si managerului proiectului ELI prin care se va construi cel mai puternic laser din Europa, are indice Hirsch 36 si 196 de lucrari ISI, nefiind in Academie decat membru corespondent. Prin raportare la acest indice, Valentin Vlad este surclasat si de colegi care nu sunt nici membri corespondenti: Alexandru Mihul cu 45 si Dumitru Mihalache cu 40. Victor Voicu, al treilea candidat, farmacolog ca formatie, medic militar si general, are indice Hirsch 13, 116 lucrari ISI  si 371 de citari."


Articol integral:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16990634-lupta-pentru-sefia-academiei-roman...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Academia Romana
Reply #76 - Apr 7th, 2014 at 7:16pm
 
Hm...

Pe mine ma distreaza nespus aceste ''cote'' (vezi mai sus), Sigur ca o *carte buna*, daca face *ce trebuie*, e citata-n draci. Cunoscatorilor, aceste cifre nu le spun *nimic*.

Dupa acest dush mai rece, v-o spun chiar *clar*: bine-ar fi ca Viorel Barbu sa chiar cashtige competitzia asta.

Nu pentru ca e matematician. Ci, pentru ca a *avut* coloana vertebrala atunci cand (gibonii? rinocerii? bizonii?) se prefaceau ca nu mancara & ca gura nu le pute...

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)