Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Visit YaBB today Wink


Pages: 1 2 3 ... 5
Administrare FAR (Read 33805 times)
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Administrare FAR
Nov 7th, 2005 at 11:41pm
 


    Datorita unei erori care nu ne apartine domeniul oficial al FAR, www.forum-academic.com, a fost inaccesibil in zilele de 5 si 6 Noiembrie 2005.
    Ne cerem scuze pentru orice inconvenienta cauzata de acesta intrerupere.
   
    Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #1 - Mar 2nd, 2008 at 6:17pm
 
Pentru a evita lupta inutila cu tot felul de clone si caractere inventate voi sterge toate postarile anomine care ataca in mod sistematic persoane care participa pe forum sub identitatea reala. Am aplicat deja aceasta decizie pentru postarile de astazi semnate de "informatii". Cei care regreta aceasta hotarare sunt liberi sa posteze pe miile de forumuri si bloguri din neantul informational romanesc.
      In ce ma priveste voi fi dispus sa raspund la orice fel de atacuri doar daca ele vin din partea unor persoane care accepta sa-si decline identitatea.
      FAR este si va ramane apolitic. Asta nu inseamna insa ca nu vom putea critica anumite aspecte care suprapun mediul academic cu scena politica. Pentru astfel de situatii va fi disponibil doar topicul special creat in acest sens.

       Va multumesc pentru intelegere.

       Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #2 - Mar 3rd, 2008 at 5:26am
 
Puteti raspunde acestor acuze domnule Stamate:

"Iata peste ani, Eugen Stamate devine star media, mediatizat de Felix si trustul lui de presa, de SOV, de Mediafax (agentia finului Smiley lui Geoana) ca luptator anti nepotism politic desi el insusi, dupa ce a inceput demersul anti-nepotism academeic l-a incalcat urit de tot chiar in organizatia pe care o fondasem impreuna! Smiley:)Smiley

Asta e circul lumii oameni buni! Daca vreti si din cauza asta tara asta atit de fascinanta. Si eterna!

PS: partea senzationala a povestii ar fi asa: ce sriu eu mai sus (Eugen Stamate a incalcat prevederile anti-nepotism pentru care zice ca militeaza chiar in organizatia patronata de el) sa fie preluat de presa pro-Basescu si sa il atace ea pe Stamate. Ar insemna sa fiu folosit eu. Dar eu, spre deosebire de Stamate, nu o sa dau mesajul asta presei si nu o sa ii sun si sa insist sa scrie despre asta. Nu ma arde dorul publicitatii ieftine. Doar ma amuz de personajele care bintuie prin societatea asta post-comunista."

Sursa: http://gigelmilitaru.blogspot.com/2008/03/eugen-stamate-nepotismul-universitar-s...

Sunt formulate de o persoana reala, profesor universitar aici in tara (nu ca dumnevoastra post - post doctorand in exil) si tare imi e teama ca sunt reale: domnul Militaru mi-a desenat si harta nepotismului academic in Forumul Academic Roman. Am verificat si tot ce spunea era real.

Cit tupeu si cita nesimtire va trebuie sa mai spuneti ca actionati contra nepotismului in conditiile astea?

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Administrare FAR
Reply #3 - Mar 3rd, 2008 at 7:52am
 
Am intotdeauna mari rezerve fata de atacurile la persoana care urmeaza unui gest de onoare. Ba in multe cazuri sunt chiar scarbit.

Acuzatiile ca la FAR ar fi aderat unii membrii care nu ar fi trebuit sa adere - in opinia unora - nu cred ca sunt fondate. Si nici relevante, in opinia mea.
Persoanele respective se pot decanta in timp sau vor fi exilate treptat de restul membrilor.
Am respect fata de opinia d-lui Militaru si e posibil sa fie bazata pe observatii corecte. Dar apare chiar riscul de care se vorbea in PS, ca momentul sa fie speculat de adversari pentru atacuri asupra persoanei  pentru un act unilateral, bazat pe principii.

Campaniile prezidentiale americane abunda de cazuri in care candidatii sunt acuzati ca au primit donatii de la persoane dubioase. Desi pe nimeni nu intereseaza foarte mult suma de cateva sute de dolari raportata la zeci de milioane- uneori, totul poate face parte dintr-un plan de tip "character assassination" al adversarului; sau a aliatului pe care nu il mai poti controla.

Si ce mai ramane in urma unei campanii bine duse? Nimic din problema adevarata ("nepotismul la tinerii PD-L" in cazul de fata) si totul se concentreaza pe perdeaua de defaimare (a celui care a luat atitudine fata de caz). Nu vi se pare ciudat ca asemenea acuze nu au aparut mai devreme sau mai tarziu, ci chiar acum? Se rezolva problema de nepotism semnalata ? Nu. Doar se ataca cel care a semnalat-o prin propria demisie de onoare. Daca atacul este suficient de virulent, se uita de motivul principal al initierii.

Pe mine nu ma intereseaza ce face partidul X. E treaba lor si nu au decat sa suporte consecintele sau sa beneficieze de succesul alegerii pe care au facut-o.

Cand din cauza aburilor politicului se ajunge sa fie atacate persoane care isi respecta principii, mai ales pentru ca sunt mediatizate pe posturi care nu convin partidului, atunci nu mai pot sa tac.

Sunt prea scarbit de politicienii din toate partidele si ii pretuiesc prea mult pe cei care mai au inca principii.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
« Last Edit: Mar 3rd, 2008 at 10:06am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #4 - Mar 3rd, 2008 at 11:13am
 
"Informatii" nu voi sterge ultimul tau post pentru ca ce ai scris acolo iti tradeza caracterul cum nu se poate mai bine. Ca urmare a faptului ca minti din nou cu intentie te voi elimina de pe forum daca nu-ti declari identitatea la urmatoarea postare.

           Eugen stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #5 - Mar 3rd, 2008 at 3:56pm
 
Du-te la Dan Voiculescu ca ti-a facut sinistrii aia (Cristoiu - Gadea) si emisiune speciala cu dedicatie pentru tine. Ai ajuns si titlu de emisiune Stamate!

Cum e cu nepotismul universitar in FAR? Aveti oamenii in FAR care sunt in relatii de nepotism? Sau ai abandonat nepotismul univeristar si te legi de nepotismul din partide unde fata aia chiar a fost alesa prin vot.

Am uitat: preferati sa va legati de femeile din politica si sa le acuzati de nepotism: Elena Basescu, Daciana Sarbu. Baiete eu cred ca esti bolnav grav.

Numele meu este:
Asubdomnitei Minodora la Maxim


Back to top
 
 
IP Logged
 
evaluator
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 63
Re: Administrare FAR
Reply #6 - Mar 3rd, 2008 at 4:25pm
 
Ca mesaj de adio la parasirea acestui pana cum decent site, un sfat sincer pentru dnii E. Stamate si C. Craciunescu: apelatzi cu incredere la un psihiatru pana nu este prea tarziu.
Din pacate se adevereste celebra "zicere": eu te-am facut, eu te omor (E S si forumul FAR).
Pacat de dl Hurduc, o persoana de mare calitate.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Administrare FAR
Reply #7 - Mar 3rd, 2008 at 4:48pm
 
Pentru evaluator:

Cred ca este mai util sa veniti cu alte opinii decat sa atacati persoane.
Pe mine chiar nu ma deranjeaza interventia dumneavoastra, dar cred ca puteti avea o contributie utila, mai ales daca va limitati la promovarea sau combaterea ideilor.

Nu pot decat sa inchei cu raspunsul unui diplomat canadian cand a aflat cum il injura Nixon in biroul oval:
"oameni chiar mai buni au spus si lucruri chiar mai rele despre mine".

Asta este, nimeni nu este perfect, iar cand sunt exacerbate sentimentele sau frustrarile politice, atunci gresim cu totii.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #8 - Mar 3rd, 2008 at 6:31pm
 
Cine vrea sa inteleag de bine, cine nu imi pare rau dar nu pot sa conving pe toata lumea in acelasi timp.
In ultimii cinci ani au fost nenumarate situatii in care G Militaru ne-a stors de energie ca pe niste lamai improscandu-ne cu noroi pe unde si cat a putut. Este deci exclus sa-i mai pot acorda vreo cat de cata atentie.
In FAR sunt opinii diverse legate de nepotism si cred ca este normal sa fie asa. Demisia a fost una personala deci a privit consecventa mea pe aceasta tema. Sunt sigur ca daca se intampla cumva sa nu spun ceva despre cazul Elena Basescu atunci in mod sigur multe din persoanele care ma critica si acum m-ar fi criticat cu aceasi mainie "civica" cum ca m-am vazut aranjat intr-o comisie la Cotroceni si gata am uitat de unde am plecat.  Cat priveste presa si televiziunile este responsabilitatea loc cum abordeaza aceasta problema sau cum vor sa o impacheteze. Personal nu mi-am ajustat niciodata discursul pentru a face pe placul cuiva.

Ca justificare a gestului meu am inclus in demisie o trimitere la mesjul de sustine a presedintelui Basescu pentru referendumul din 18 mai.

http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=178

Redau din el doar cateva pasaje:

"   - Daciana Sarbu devine deputat, colega de parlament cu tatal sau, sotii Mitrea, fratii Marcu si Vadim Tudor, fratele lui Mazare, finul Bogdan Olteanul si nasul Tariceanu, fiul lui Rosca Stanescu si altii cati or mai fi ca ei. Din ianuarie 2007 Daciana Sarbu devine si parlamentar european.
   - Ministrul Miclea se declara impotriva nepotismului (fara a mentiona eforturile constante ale www.nepotism.org si FAR) si o delega pe d-na Miroiu sa elaboreze un cod etic academic din care lipseste cuvantul nepotism. Pe langa niste detalii de familie dansa s-a justificat ca nu a stiut nimic despre aceste demers. Intr-un tarziu d-na Miroiu a semnat studiul FAR;
   - Gheorghe Seculici cuscrul presedintelui Basescu apare meteoric in componenta guvernului Tariceanu;
   - Finul lui Boc, Alin Tise, devine prefect de Cluj odata cu preluarea de catre fortul prefect, Mihail Hardau, a functiei de ministru al Educatiei si Cercetarii. Asta in contextul in care PD a sustinut ideile anti-nepotism;
   - Diverse forme de nepotism sunt deconspirate de presa incapand de la jandarmii din puscarii pana la servicii vamale, birouri de avocati si notari; "

"Legat de alte detalii cuprinse in acest text i-as sugera presedintelui Basescu sa se fereasca de nepotisme; sa se abtina de la nasit pe durata mandatului; sa lupte pentru introducerea votului uninominal; sa decupleze nu numai mediul economic dar si pe cel academic de poltica; apoi tineretea este nu numai un atu dar si un handicap pentru o functie publica in Romania. Si pentru ca nu sunt oligarh dar nici indiferent i-am donat suma simbolica de 322 de lei, sustinerea este insa sincera. "

"Evaluator" Va multumesc pentru "apreciere". Singurele manifestari de nebunie mi le suspectez uneori tocmai legat de FAR. Unii au plecat doar de cativa ani si nu s-au mai uitat la ce au lasat in urma in timp ce eu inca mai simt necesar sa ma justific de ce inca imi pasa.

Eugen Stamate
Back to top
« Last Edit: Mar 3rd, 2008 at 7:05pm by Eugen Stamate »  
WWW WWW  
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #9 - Mar 4th, 2008 at 4:38am
 
http://www.youtube.com/watch?v=GhplkEury8c

e doar unul din clipurile despre Elena Basescu si luptele ei cu logica si limba romana. Elena B e in politica din 2005. In 2006 a fost numita secretar executiv la PD (functie mare intr-un partid): spune si in clip si stirea a fost spusa in toata presa din romania la vremea aceea.

Eugen Stamate stia evident acest lucru si cind ii scria lui Basescu in mai 2007 si la sfirsitul anului trecut cind a acceptat sa fie in comisia de la Cotroceni. Atunci de ce ai acceptat sa participi la ceva daca stiai ca Basescu isi numeste odrasla pe criterii de nepotism? Sau ne prefacem ca nu stiam domnule Stamate?

Acum Elena Basescu nu e numita intr-o functie. Ci aleasa prin vot de unii. Brusc, Eugen Stamate isi aduce aminte ca a atacat-o si pe Daciana Sarbu si face in gest ieftin, teatral si carachios care are o sigura logica: aceea de a face circ cu orice pret si sa mai auda ca se vorbeste de el prin presa.

Cind a fost Eugen Stamate sincer? Cind accepta sa mearga in comisia prezidentiala de educatie desi stia ca fata presedintelui fusese numita de doi ani pe functie mare in PD sau acum cind fata lui este aleasa prin vot si el sa gindeste sa faca circ doar pentru a mai iesi in evidenta si sa auda neamurile din tara de el in ziare...

Un om care are principii ferme (nu-o asa domnule David? vad ca sunteti on-line), care are caracter nu se asociaza cu cineva daca nu e de acord cu modul in care actioneaza respectivul.

Cred ca ar trebui sa tina cont de sfatul lui evaluator.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nikos
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 7
Re: Administrare FAR
Reply #10 - Mar 4th, 2008 at 5:35am
 
informatii wrote on Mar 4th, 2008 at 4:38am:
http://www.youtube.com/watch?v=GhplkEury8c

e doar unul din clipurile despre Elena Basescu si luptele ei cu logica si limba romana. Elena B e in politica din 2005. In 2006 a fost numita secretar executiv la PD (functie mare intr-un partid): spune si in clip si stirea a fost spusa in toata presa din romania la vremea aceea.


@informatii

Doar pt rigoare. EB a fost "numita" sau "aleasa" (din clip nu reiese clar) secretar executiv la organizatia de tineret a PD-ului in sectorul 1. Este o diferenta intre secretar executiv la PD si secretar executiv la organizatia de tineret a sectorului 1...

Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #11 - Mar 4th, 2008 at 5:36am
 
"Informatii"
Desi esti atat de activa  (Minodora?) si plina de civism sincer cum se face ca nu prea existi pe web,

Your search - asubdomnitei - did not match any documents.

Suggestions:
Make sure all words are spelled correctly.
Try different keywords.
Try more general keywords.

Este sau nu identitatea pe care ai declarat-o falsa?

Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
nikos
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 7
Re: Administrare FAR
Reply #12 - Mar 4th, 2008 at 6:08am
 
Eugen

Daca tot ai fost demascat si acum incepem cu totii sa intelegem ce iti poate pielea, cred ca ar cam fi cazul sa urmezi sfatul lui evaluator daca continuii sa iti pierzi vremea cu alde informatii....   Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #13 - Mar 4th, 2008 at 2:21pm
 
problema nu se pune in termeni de demascare -- ma rog eu am fost somat (!) sa imi spun numele. Ci de seriozitate, caracter, principii, verticalitate.

Poate voi intelegeti de ce domnul Stamate a acceptat sa fie membru in comisia Basedintelui desi odrasla sa fusese numita de un an jumate mare sefa la tineretul PD-ului. Brusc, cind Elena Basescu cistiga prin vot o functie, Eugen Stamate isi aduce aminte ca el lupta contranepotismului desi in cazul asta nu e vorba de nici un nepotism ci de un vot al unor slugi.

In partide chiar daca se promoveaza 'nepotismul' (sau promovarea dupa ce ai trecut prin patul sefului) exista o sanctiune pe care o aplici acelui partid: nu il votezi. Sau nu te amesteci cu seful haitei.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #14 - Mar 4th, 2008 at 2:43pm
 
Mai jos este motivul pentru care cred eu ca am fost cooptat in comisia pentru educatie (s-ar putea sa fi contat si alte motive pe care eu insa nu le cunosc). Am trimis acest mesaj catre consilierul prezidential pentru educatie la data de 15 septembrie. Deci nu m-am ploconit la nimeni ci mi-am manifestat nemultumirea ca FAR nu a fost inclus. Ulterior am primit un email prin care am fost anuntat ca am fost cooptat in comisie.


Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu,Ma numesc Eugen Stamate [1] si sunt initiatorul demersului anti-nepotism universitar [2] inceput in ianuarie 2003 si transformat in octombrie 2003 in Forumul Academic Roman, organizatie civica care a elaborat in noiembrie 2003 un studiu detaliat de diagnoza si reforma a sistemului universitar si de cercetare din tara (Studiul FAR) [3]. Acest studiu a fost publicat integral in presa (Observator Cultural 16-31 decembrie 2003) si amplu discutat in mediul academic fiind sustinut cu semnaturi individuale de cateva sute de cadre didactice, cercetatori, doctoranzi si studenti romani activand atat in tara cat si in strainatate [4-6]. O traducere integrala in engleza a studiului FAR [7] a fost trimisa in martie 2004 catre diferite organizatii si institutii europene [8]  acestea luand nota de sesizarile noastre [9]. Datorita unor aspecte juridice controversate (interdictia de a folosi adjectivul “academic” in denumirea unei organizatii civice) Forumul Academic Roman s-a inregistrat ca ONG sub denumirea de Asociatia FAR (www.Forumul-Academic-Roman.org) abia in mai 2007 [10] desi din momentul constituirii si pana acum a fost si este unul din principalele forumuri de dezbatere academica [11]. In tot acest timp FAR s-a pronuntat prin zeci de comunicate de presa asupra unor aspecte negative din timpul guvernarilor Nastase si Tariceanu (imixtiunea politicului in mediul academic, subfinantarea sistemului de invatamant, nepotismul universitar, promovarea nonvalorii, cazuri de plagiat, etc) si a sustinut in mod concret programul de reforma initiat in timpul mandatului ministrului Miclea [12]. Tin sa mentionez ca tot acest efort a fost realizat in mod voluntar de catre membrii FAR fara a avea nici o forma de sustinere financiara din partea unor organizatii sau institutii publice ori private.

                     Desi am fost dezamagiti de necooptarea FAR in formula initiala a comisiei prezidentiale, FAR a salutat infiintarea acesteia si a apreciat pozitiv raportul dat publicitatii chiar daca acesta nu face referire decat in anexe (la care nu am avut acces) la efortul precedent al asociatiei noastre. [13]

                     Date fiind importanta educatiei si a cercetarii pentru dezvolarea sociala si economica a tarii, contextul politic dispersat pe care Romania il traverseaza dupa alegerile din 2004 si perogativele constitutionale ale institutiei prezidentiale, FAR si-a manifestat increderea ca largirea comisiei prezidentiale se va face in conformitate cu intentiile anuntate de a putea culege si apoi transmite catre intreaga societate un mesaj coerent de reforma care sa aiba sanse reale de a fi implementat. Plecand de la aceste aspecte tin sa imi manifest in acest mod direct surprinderea si nemultumirea asupra faptului ca impotriva unui efort constant inceput si manifestat intr-o perioada ostila civismului universitar FAR nu a fost cooptat in aceasta comisie largita in detrimentul unor persoane, institutii si organizatii care au manifestat o implicare limitata si uneori partinica in reforma reala de care are nevoie sistemul de educatie si cercetare din tara.                   Cu deosebit respect si consideratie,

                                                       Eugen Stamate

                                          [1] http://www.risoe.dk/About_risoe/research_departments/OPL/CV/eust.aspx

[2] http://www.forum-academic.com/oficial/nepotism_11iunie2003.pdf

[3] http://www.forum-academic.com/main/Reforma_FAR.pdf

[4] http://www.forum-academic.com/main/semnaturi_FAR.htm

[5] http://www.forum-academic.com/main/semnaturi_stud.htm

[6] http://www.forum-academic.com/main/semnaturi_jrd.htm

[7] http://www.forum-academic.com/main/Studiul_FAR_English.pdf

[8] http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=23

[9] http://www.forum-academic.com/forum_files/EUpg1.gif

[10] http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=174

[11] http://www.forumul-academic-roman.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=news

[12] http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=cronolog

[13] http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=173Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #15 - Mar 4th, 2008 at 4:00pm
 
Multumesc frumos domnule Stamate. Eu m-am lamurit pe deplin despre dumnevoastra si FAR. Va urez succes in demersurile viitoare.

Va recomand sa cititi si ce scrie domnul Militaru  la
http://gigelmilitaru.blogspot.com/2008/03/lingaii-puterii-cazul-stamate-si-alte.... in topicul "Lingaii Puterii: cazul Stamate si alte (ne)cazuri". Puteti proba ca ati scris un sigur rind la studiul FAR in baza caruia ati ajuns in comisia de la Cotroceni? La link se zice ca nu ati scris nici un rand si mi s-au forwardat niste mesaje care confirma asta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #16 - Mar 4th, 2008 at 5:56pm
 
Pentru nimic d-le Prof. Univ. Dr. Militaru. Civismul universitar tocmai a mai dat in urma cu cativa ani. Dar asta e! Astia suntem atata meritam!

Eugen Stamate

     
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #17 - Mar 5th, 2008 at 5:26am
 
Cred ca am manifestat destula intelegere. Din acest moment voi sterge toate postarile trimise de "informatii"


Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #18 - Mar 6th, 2008 at 4:44am
 
Deoarece am fost atacati de foarte multe ori atat in ce priveste paternitatea studiului FAR cat si a modului in care FAR a fost creat, cine a fost sau n-a fost "sufletul lui" (asa cum se autointituleaza anumite persoane), cine si cand a demisionat si de ce, promit ca pana la sfarstitul lunii voi pune pe pagina principala mai multe materiale pe baza carora fiecare isi va putea forma o parere documentata.

Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #19 - Mar 6th, 2008 at 4:57pm
 
Nu ai ce "materiale" sa pui ca tu nu ai scris un sigur rind la studiul FAR: eugen brailoiu sau bogdan suceava pot confirma asta. In studiul de reforma FAR Eugen Stamate nu a scris nici macar un cuvint. Acum in septembrie 2007 ai mintit si te-ai laudat lui Basescu ca ai scris studiul FAR ca sa te ia in comisie. Rusine!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #20 - Mar 7th, 2008 at 10:18am
 
"Informatii" Dar tu de unde stii atat de sigur cine a scris studiul si ca eu nu as fi scris nici un rand? Ai fost cumva acolo? Oricine ai fi eu pot demonstra ca afirmatiile tale sunt mincinoase.  Te intreb doar asa ca intre oameni, cu ce drept iti permiti sa faci un om mincinos de sub umbrela anonimatului? Daca ai caracter sustineti argumentele cu propria identitate, daca nu atunci ineacati invidia ca nu ai avut si tu de unde sa-ti dai demisia in alta parte decat pe forumul acesta.

Eugen Stamate
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Administrare FAR
Reply #21 - Mar 7th, 2008 at 12:10pm
 
Eugen,
De ce nu il intrebi pe Gigel direct. El este evident "informatii". usor de recunoscut dupa greselile de ortografie si gramatica pe care le face. Sunt patternuri, la fel ca in codul genetic, pe baza carora il poti identifica 99%.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
informatii
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 17
Re: Administrare FAR
Reply #22 - Mar 7th, 2008 at 4:56pm
 
Domnule Apetrei va admir inteligenta dar de data asta va inselati. Poate ma invitati la o cafea sa va convingeti  Wink Astept invitatia pe pm.

Eugen Stamate wrote on Mar 7th, 2008 at 10:18am:
"Informatii" Dar tu de unde stii atat de sigur cine a scris studiul si ca eu nu as fi scris nici un rand?


Domnul Militaru mi-a trimis prima varianta de studiu scrisa de domnul de la medicina din Iasi (nu mai stiu cum il cheama) si varianta finala pe care a scris-o el cu domnul Suceava: mi-a forwardat peste 30 de mailuri care sa indice discutiile legate de redactarea studiului FAR doar intre el si domnul Suceava si variante preliminare de lucru intre ei doi (vreo 5-6). Varianta finala este cea din mesajul pe care el l-a trimis in 3 noiembrie 2003 ministrului Athanasiu, nu-i asa? Am si acel mesaj. Vreti sa vi-l trimit sa va conving? Mie mi-au fost suficiente dovezile lui: dumneavoastra ce aveti de spus?

Cind i-ati scris in septembrie marinarului ca vreti sa fiti bagator de seama la Cotroceni de ce ati scris ca studiul FAR l-ati scris dumnevoastra cind nu aveti nici un merit la el?

De ce nu ne impartasiti mai degraba din exeprienta dumnevoastra de "coleg de comisie" cu toate pupezele universitare? Mai bine il trimiteti pe Hurduc in locul dumnevoastra ca si dinsul sta cu dintii la gard dupa "recunostere" publica.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Administrare FAR
Reply #23 - Mar 7th, 2008 at 8:16pm
 
Istoria Studiului FAR


O persoana, sa-i spunem “naivul”, isi ia inima in dinti si incepe sa lupte cu unul din motivele pentru care a fost pus pe drumuri de un sistem bolnav. Incepe sa fie atacat si pentru a se putea apara si explica de la distanta face o pagina de internet unde pune si un forum ca sa se poata exprima si altii nu numai el. Apare un “om de bine”, tocmai exclus dintr-un grup (AdAstra), care sub mai multe identitati aproape monopolizeaza forumul. Cu toate acestea devin active cateva zeci de persoane plus cateva sute de cititori. In timp ce naivul scrie memorii catre institutii omul de bine il intoxica cu informatii false. Cand se intalnesc prima (si ultima) data omul de bine ii spune ca il mai cheama si “Laura”. Ca raspuns la o scrisoare oficiala naivul mentioneza pe pagina de internet ca va reveni cu un material mai amplu in care se vor aborda a, b, c, d, etc. La scurt timp naivului ii naste sotia si mai trebuie si sa plece la o conferinta la zece fuse orare distanta. Chiar inainte de a pleca ii spune omului de bine ca la intoarcere vor incepe impreuna cu alte persoane de pe forum sa lucreze la materialul promis. La nici 24 de ore de la plecarea naivului Laura (omul de bine) le spune celor de pe forum ca a vorbit cu naivul ca pot incepe sa scrie si ii traseaza sarcina lui Dumi pe motiv ca "ea" nu se prea pricepe la scris. Pana se intoarce naivul, Dumi a scris deja primul draft dupa structura propusa de naiv. La intoarcere naivul este pus in fata faptului implinit insa apreciaza draftul cu mentiunea ca trebuie periat si le propune celor care s-au implicat sa formeze impreuna o miscare mai ampla care sa se numeasca FAR. Toti accepta si plini de entuziasm incep sa perieze textul. La cateva zile omul de bine isi pune cenusa in cap si le spune sa-l scuze dar fara sa-i intrebe a dat textul unei “persoane de incredere” care l-a si periat deja. Incep apoi negocieri crunte pe detaliile din text la care participa fiecare prin zeci de mesaje. Cand textul este aproape gata omul de bine le spune ca tocmai a fost invitat la un eveniment unde va putea prezenta materialul. Cum ceilalti erau toti raspanditi prin lume accepta si astfel este lansat la apa “Studiul FAR”. In decurs de doua luni omul de bine ii jigneste incalificabil si pe Dumi care a scris efectiv manuscrisul de baza al studiului, si pe persoana de incerdere (Bogdan Suceava) care l-a slefuit cum nu se putea mai bine, si pe naiv de la care a inceput totul si s-a transformat tot la propunerea lui in FAR. Omul de bine (Prof. Univ. Dr. Gigel Militaru, Universitatea Bucuresti) este obligat sa paraseasca grupul dar ca orice lup care a mancat undeva o oaie urla la luna de fiecare data cand este vorba de FAR si Studiul FAR, material care in cele din urma este expresia durerii provocate de un sistem bolnav asupra tuturor celor care au contribuit pe un forum civic.

Personal nu mi-am arogat niciodata o contributie falsa la acest studiu. I-am sustinut insa atat cat am putut principiile pe care le cuprinde printre care si necesitatea unor reglementari impotriva nepotismului universitar. Nu cred ca cineva poate pune monopol pe durerile unui sistem si nu simpla lor enumerare il transforma pe respectivul intr-un erou. Conteaza insa modul in care cineva lupta pentru cauza pe care o pronunta.

Cu sinceritate,

     Eugen Stamate

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Administrare FAR
Reply #24 - Mar 8th, 2008 at 2:58am
 
informatii wrote on Mar 7th, 2008 at 4:56pm:
Domnule Apetrei va admir inteligenta dar de data asta va inselati. Poate ma invitati la o cafea sa va convingeti  Wink Astept invitatia pe pm.Domnule Militaru,
Admiratia sau dezadmiratia dumneavoastra ma lasa rece. In ce va priveste, eu nu va admir. Liiceanu spunea in 1990 ca prostia este inghetarea in propriul proiect. Dumneavoastra sunteti inghetat in idiosincrazii si denaturari ale adevarului. Din punctul asta de vedere sunteti prost. Inundati forumurile sub n clone si aruncati cu laturi la orice ora si pe orice program. Din punctul asta  de vedere sunteti un "trol". In general, idiosincraziile sunt declansate atunci cand vedeti ca nu sunteti singurul bagat in seama. Din punctul asta de vedere sunteti paranoic. La orice argument care vi sa aduce raspundeti cu jumatati de adevar si cu citari in afara de context. Din punctul asta de vedere sunteti incorect si imoral. Din punctul de vedere al gramaticii si ortografiei sunteti ignorant si incult.

Iar eu, caruia dumneavoastra imi admirati inteligenta, vreau sa va spun ca nu beau cafele cu troli prosti, paranoici, incorecti, imorali, ignoranti si inculti. In general, nu beau cafea.

C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)