Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 ... 30 31 32 33 
Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi (Read 128689 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #775 - Oct 13th, 2011 at 9:02pm
 
naivul wrote on Oct 13th, 2011 at 7:15pm:
Noroc ca FBI s-a implicat in ancheta mortii sportivului american !!!! Trebuie sa fim recunoscatori cu totii FBI-ului !!!! Poate ne mai scapa de coruptie si impostura.


O sa ia FBI niste tzepe la Giurgiu de nu se vad. Cu mafia italiana a fost usor, dar cu aia de frontiera de la noi....
Deja casetele cu incidentul au fost sterse, omul a cazut si s-a lovit samd.
Nu ca FBI-ul nu ar scoate adevarul in mod direct, dar cu politistii intermediari cu fiicele in anturajul interlopilor...

Dar pentru topic, scria pe educer ca UMF din Iasi a ramas doar universitate de educare, ca "cercetarea" s-a mutat la DNA...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #776 - Oct 14th, 2011 at 3:04pm
 
Nu demult se discuta pe acest forum ca profesorii universitari nu au cum sa fie bogati din munca cinstita...

Eugen

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Averile_colosale_ale_sefilor_de_la_UMF_suspec...

Ora 09.13 Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi (UMF) încasează lunar cât 24 de persoane cu salariul mediu pe economie. Şef peste trei instituţii şi profesor la două universităţi ieşene, Vasile Astărăstoae a încasat în fiecare lună a anului trecut câte 31.524 de lei.

Bani primeşte din şase locuri, la care se adaugă şi bani europeni de la proiecte de cercetare. Aşa se face că anul trecut, Vasile Astărăstoae a băgat în buzunar 94.663 de lei de la Institutul de Medicină Legală Iaşi unde este director, alţi 130.450 de lei i-au venit de la UMF pe care o conduce şi la care este profesor, 6.800 de lei a primit de la Facultatea de Drept de la Universitatea „Cuza" unde este profesor, 5.649 de lei a luat de la Colegiul Medicilor Iaşi, 6.165 de lei i-au venit de la Comisia superioară de Medicină Legală şi Expertize, iar 36.908 lei a luat de la Colegiul Medicilor din România. La toate acestea se adaugă 33.346 de lei pe care i-a încasat de la proiecte de cercetare si drepturi de autor.

Back to top
« Last Edit: Oct 20th, 2011 at 7:57am by Eugen Stamate »  
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #777 - Oct 20th, 2011 at 7:44am
 
http://www.bzi.ro/fiica-lui-astarastoae-salariu-de-76-000-euro-la-iml-247089

Institutiile patronate de Astarastoae sunt masini de facut bani pentru rude si acolitii sai • Fiica lui Astarastoae ridica de la Institutul de Medicina Legala o leafa lunara de 87 milioane lei vechi • Remuneratia ii este acordata in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene, care se refera la formarea de specialisti in efectuarea expertizelor psihiatrice medico-legale • In acelasi proiect mai sunt angajati directorul UMF Adrian Ciureanu si prorectorul Dragos Pieptu


Odata cu izbucnirea scandalului de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa ies la lumina fapte ce arata ca Vasile Astarastoae patroneaza de ani de zile un sistem corupt, in care sunt promovate amantele, mediocrii, acolitii sai care au firme si castiga miliarde si, nu in ultimul rand, rudele. Din acest sistem fac parte atat UMF, cat si Institutul de Medicina Legala, unde Astarastoae are rezervat scaunul de director, dar si Colegiul Medicilor din Romania. Desi multi ii contesta capacitatile intelectuale, fiica lui Astarastoae, Daniela Astarastoae, coordoneaza un proiect cu finantare europeana chiar la Institutul de Medicina Legala. In cadrul acestui proiect, finantat cu peste 1 milion de euro, din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, fiica lui Astarastoae ridica o leafa lunara de 87 milioane lei vechi. Proiectul se numeste "Standarde europene pentru programe postdoctorale competitive de formare in domeniul managementului cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale" si a fost demarat in aprilie 2010. El are ca obiect formarea unor specialisti in efectuarea de expertize psihiatrice medico-legale. Daniela Astarastoae a incheiat contractul de munca in cadrul acestui proiect pe 1 mai 2010. De atunci primeste de la IML o leafa de 87 milioane lei vechi pe luna. Un calcul matematic simplu arata ca fiica rectorului de la UMF a incasat pana acum 1,5 miliarde lei vechi. Altfel spus, Daniela Astarastoae a obtinut prin acest proiect aproximativ 76.000 euro in numai trei ani. Orice medic tanar si-ar dori sa castige acesti bani in Romania. Din pacate, pentru ca nu au neamuri in conducerea UMF si nu se numara printre copiii lui Astarastoae, multi emigreaza, deoarece in Iasi mor de foame. "Fiica mea nu are relatii contractuale cu UMF,  nu a fost si nu este angajata a UMF. Da, este implicata la IML intr-un proiect european. Nu este conflict de interese, sa stiti, puteti verifica", a declarat Astarastoae.

Au incalcat legea penala

Nimic mai fals. Prin angajarea fiicei sale in cadrul proiectului derulat din fonduri europene la IML, Vasile Astarastoae a iscat un conflict de interese. "Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima", se arata in articolul 253 din Codul Penal, care se refera la conflictul de interese.

In apararea sa, Astarastoae sustine ca nu se afla in conflict de interese deoarece proiectul e finantat din fonduri europene, nu din bugetul IML. La fel de fals. In cadrul acestui proiect, IML asigura o cofinantare din bugetul propriu de 2 la suta. Fondurile necesare au fost aprobate chiar de Vasile Astarastoae, in calitate de director al IML. In plus, exista mai multe documente in cadrul acestui proiect pe care apare atat semnatura tatalui, Vasile Astarastoae, cat si a fiicei, Daniela.

In acelasi proiect mai sunt angajati directorul UMF Adrian Ciureanu si prorectorul Dragos Pieptu, tot cu salarii de zeci de milioane lei pe luna. Reamintim ca cei doi sunt anchetati alaturi de Astarastoae de DNA intr-un dosar in care sunt acuzatii potrivit carora mai multe firme au oferit mita pentru a implementa o platforma de e-Learning la UMF. Si acest proiect cercetat de DNA este finantat din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 60 miliarde lei vechi, iar DNA a constatat ca licitatiile prin care au fost atribuite contractele pentru firmele respective au fost trucate.

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #778 - Oct 20th, 2011 at 9:50am
 
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Duelul-UMF-Vasile-Astarastoaie-Vezi_0_5753427...

""Punctual, Vasile Astărăstoae primeşte bani pentru următoarele funcţii: rector UMF, preşedinte al comisiei de arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi angajat la structura naţională a aceleiaşi instituţii, profesor universitar la „Alexandru Ioan Cuza" şi cercetător. Cea mai bine plătită funcţie dintre cele enumerate este cea rector la UMF, acolo de unde Astărăstoae încasează în jur de 12.500 de lei pe lună.""

Pentru un profesoras universitar cu o unica citare in cariera sa academica ( dixit Ad-Astra) se descurca destul de bine!
Mai ales ca ia si bani pentru ....cercetare!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #779 - Oct 20th, 2011 at 12:17pm
 
Postez fara nicio satisfactie aceste informatii insa este mai bine sa stim ce este de stiut.
Eugen


http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Limbaj_de_mahala_al_prorectorului_invinuit_in...

Contactat telefonic de reporterii „ADS" Iaşi pentru a fi întrebat  de scandalul licitaţiei trucate la un proiect cu fonduri europene declanşat marţi seară, Dragoş Pieptu, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, a răbufnit şi a folosit un limbaj trivial.

Aducându-i-se la cunoştinţă toate cele întâmplate, sub formula „se spune că...", prorectorul Dragoş Pieptu a ridicat tonul şi a început să înşire o groază de cuvinte triviale care nu pot fi reproduse. 

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Constipatia rectorala
Reply #780 - Oct 21st, 2011 at 6:01pm
 
Sunt si alti constipati, care baloteaza nutreţ mult, fara sa produca altceva decat kikireze. Explicatia e simpla: “Cercetare ştiinţifică este o subcategorie a cercetării” (google).

Citind articolul propus de dv, mi-am adus aminte ce bun era pieptul de porc afumat.

Back to top
« Last Edit: Oct 21st, 2011 at 11:39pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #781 - Oct 23rd, 2011 at 8:17am
 
Poate că ar fi interesant de citit în afara articolelor din ziare și un document oficial al acestui caz. La adresa

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/pages/staticpages/sentinte/motivare.pdf

poate fi găsită motivarea judecătorilor pentru arestarea preventivă.

Mie ca nespecialist, îmi sar în ochi o serie de ciudățenii, dar poate că așa este practica juridică.

Primul semn de întrebare este legat de prejudiciul total adus UMF Iași și care în opinia procurorilor și a judecătorilor ar fi de 6 milioane lei (adică valoarea totală a contractului). Ori este evident că de vreme ce în UMF Iași există echipamentele și soft-urile aferente platformei, prejudiciul nu poate fi egal cu valoarea totală a contractului. Nici măcar nu s-a făcut o încercare de evaluare a echipamentelor existente în instituție în cele câteva luni de anchetă preliminară. 

"Trucarea" licitației și favorizare unei firme aflăm că înseamnă specificația în caietul de sarcini ca soft-urile să fie produse de Microsoft și firma care va implementa platforma să aibă cel puțin doi specialiști cu o vechime în domeniul IT mai mare de 10 ani. Dar ce-ar fi vrut domnii procurori ? Să se achiziționeze echipamente chinezești de către o firmă de bloc care și-a început alaltăieri activitatea, doar  pentru prețul care-l oferă este mai mic ?

Înțeleg din motivare că celebra mită în valoare de un laptop nu a fost găsită nici la UMF și nici la domiciliul vreunuia din acuzați. S-a găsit în schimb un hard-disc extern asociat laptopului. Oare o fi suficient pentru acuzația de luare de mită ? E iarăși destul de greu de înțeles cum s-a luat mită pentru trucarea unei licitații, după ce contractul a fost atribuit. Mai aflăm că firma cu pricina a oferit mită (tot după atribuirea contractului) de vreo 54.000 lei din care 4.000 lei printr-un contract de sponsorizare (din care s-au cumpărat bilete de avion pentru doi studenți) restul de 50.000 fiind manevrați cu acte false, prin intermediul unei alte firme care nu a fost identificată. Păi dacă n-a fost identificată firma, cum se poate ști că actele respective sunt false ?

Am văzut cu toții la televizor interlopi care au torturat și omorât oameni, fiind anchetați apoi în libertate pe motiv că nu reprezintă un pericol public. Am văzut demnitari, sau copii ai acestora, care au călcat oameni cu mașina pe trotuare, sau pe trecerile de pietoni, gonind cu 200 km/oră prin localitate, dar care au fost anchetați tot în libertate, pentru că nu reprezentau un pericol public. Iar în cazul UMF sunt arestate 3 persoane pe timp de 30 de zile cu niște motivații mai mult decât ciudate. Nu poate discuta nimeni cu excepția justiției vinovăția sau nevinovăția acuzaților, dar să privezi de libertate niște persoane cu motivații ca acele de mai sus .... mi se pare îngrijorător. Cu astfel de motive, probabil că ar putea fi arestați în 24 de ore nu numai toți rectorii din România, dar și 90 % din directorii de proiecte de cercetare și asta mi se pare deosebit de grav. Acțiunea de la Iași este un fel de arătatul pisicii la tot ceea ce înseamnă sistem universitar, ca să stea toți cuminți în banca lor, iar așa ceva este inacceptabil !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Opinii
Reply #782 - Oct 23rd, 2011 at 9:26am
 
Nu sunt parte, n-am vreo antipatie personala contra celor cercetati in Dosarul nr. 884/45/2011 si nu ii cunosc.


HDD-ul laptopului trebuia sa fie in el. Este bine cunoscut ca atunci cand cineva este cercetat, organele de ancheta ridica calculatorul, daca are in el cea mai sensibila piesa, memoria nevolatila HDD. Un transfer de date mai voluminoase putea fi facut prin cablu extern, sau flash-memory (memory stick), FARA demontarea, scoaterea HDD-ului si transportarea in alta locatie. Constatarea absentei HDD-ului a fost facuta in februarie, in cursul unei perchezitii. Respectivul cercetat stia deci ca e deja in vizor. Pana in 7.10.2011, a avut, posibil, timp sa “barbiereasca” HDD-ul. Cu afirmatia aparatorului ca, IN SINE, nu e infractiune scoaterea HDD-ului din laptop, suntem de acord. Chiar daca suntem miratii, apoi suspiciosi, avand in vedere cele precizate despre motivele care nu justificau scoaterea HDD-ului. Nu putem fi de acord, daca e o masura de acoperire, sau de obstructionare a anchetei unei infractiuni. Miscarea cu alte doua HDD-uri amovibile a fost inteligenta. Daca erau mai inteligenti, foloseau HDD-uri externe de la inceput.

A fost, deci, o masura de acoperire, sau de obstructionare a anchetei unei infractiuni, sau nu ?

Concentrarea DNA pe importanta problem a HDD-urilor e fireasca si legala. DNA stie si de cate ori trebuie reformatat un HDD, pentru ca inregistrarile sa se piarda definitiv. Altfel spus, un HDD folosit este “curat” daca a fost reformatat de acest numar de ori. E sigur ca a verificat, comparand cu vechimea fisierelor “curate”. Probabil, de aici “indarjirea” DNA.

Mai este problema veniturilor care nu se justifica. Cred ca si altele.

Opinez ca ancheta a fost pornita pe baza unor informatii nespecificate, acoperitoare. Nu din senin.

Daca imi mai fac timp, am sa imi mai spun parerea pe problema adusa de dumneavoastra in discutie, in FAR. Numai acolo unde cred ca ma pot pronunta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Opinii
Reply #783 - Oct 23rd, 2011 at 9:42am
 
Quote:
Nu sunt parte, n-am vreo antipatie personala contra celor cercetati in Dosarul nr. 884/45/2011 si nu ii cunosc.
Mai este problema veniturilor care nu se justifica. Cred ca si altele.

Opinez ca ancheta a fost pornita pe baza unor informatii nespecificate, acoperitoare. Nu din senin.

Daca imi mai fac timp, am sa imi mai spun parerea pe problema adusa de dumneavoastra in discutie, in FAR. Numai acolo unde cred ca ma pot pronunta.Veniturile sunt o alta problema și atâta timp cat sunt vizibile pe declarațiile de avere, ele pot constitui obiectul unei anchete, dacă există suspiciuni în acest sens. Pe mine m-a surprins ușurința cu care au fost arestați cei trei, indiferent dacă sunt sau nu vinovați. Repet, vinovăția o va stabili Justiția și dacă au existat infracțiuni, evident că persoanele care le-au săvârșit trebuie să plătească. Nu se discută această problemă, ci în condițiile în care haideți să aplicăm prezumția de nevinovăție și să presupunem că cei trei sunt nevinovați. Cine va plăti pentru umilințele inerente acestor arestări ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Opinii
Reply #784 - Oct 23rd, 2011 at 10:02am
 
Nu in contextul nejustificarii lor, au fost incluse veniturile in dosar ? De aceea le-am pomenit aici.

Asa cum am precizat, am inceput cu problema laptopului, in MARE in nergula, cel putin in conditiile aratate pentru transferul de date. Rog a se citi inca odata posterul anterior, pentru ca l-am completat. Problema administrarii unora din probe nu e una marunta.

Poate imi fac timp si pentru restul.

Cererea pentru arest preventiv e motivata de diverse cauze, printre care posibilitatea de a sterge urme, de a influenta martori-cheie etc. De a obstructiona ancheta. Daca exista antecedente, se justiufica cu atat mai mult.

Mai mult nu pot spune, pentru ca am lecturat prea putin. Ceea ce stiu bine, spun.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #785 - Oct 23rd, 2011 at 10:36am
 
Nu stiu cine e vinovat, daca e vinovat.
Dar internarea in spital a rectorului a fost cusuta cu ata alba. La fel si conferintele organizate de "bolnav". Pentru un "etician" e cam mult. Si de ce nu mai da conferinte acum, dupa audiere si cand e chiar "sanatos".
Se pare ca au fost si spagi la cei care au controlat, de la Ministerul Comunicatiilor. Sau sa le spunem ospitalitate excesiva.
Nu e exclus ca daca se constata fraude in proiect, toata finantarea sa se piarda. Si atunci, prejudiciul ar putea fi suma totala a proiectului?

PS
Inteleg ca ar fi si un raport DLAF, ca ar fi vorba si de interceptari relevante intre acuzatii legate de "sponsorizare". Cazul pare complex, dar incheierea penala e interesanta pentru ca pare sa amestece lucruri relevante cu nerelevante.
De acord ca legile nostre sunta atat de proaste incat daca vrei sa faci ceva bine risti sa incalci o lege.
Back to top
« Last Edit: Oct 23rd, 2011 at 11:15am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #786 - Oct 23rd, 2011 at 12:38pm
 
Sunt detalii pe care justitia va trebui sa le rezolve si nu-mi fac nicio iluzie asupra "profesionalismului si corectitudinii" cu care isi va face datoria... Ce ma frapeaza pe mine sunt veniturile foarte mari pe care rectorul UMF le culege din diverse locuri. Un fel de goana dupa bani intr-o societate stoarsa de resurse. Cine va plati pensia unoar astfel de persoane? Cati saraci vor fi si mai saraci ca sa castige dansul sumele acelea imense pentru Romania? Sincer, cand vad o astfel de atitudine deja devin circumspect. Dramatic este ca foarte multi, la fel ca dansul, nu inteleg cat de fundamental gresesc. Il pun in aceasi categorie si pe medicul deputat Ciuhodaru tot de la Iasi care nu poate intelege ca nu poate castiga venituri din doua norme intregi, una de medic si una de deputat. Ca nu intelege este una, insa sa mai faca si apel la justitie cum ca "ii se ingradeste dreptul constitutional la munca" este cat se poate de jenant.
Revenind la rectorul UMF, presa a prezentat totusi niste documente din care reiese ca si-a angajat fiica la IML unde este director cu un salariu discutabil. Din aceste detalii nu vad altceva decat niste devoratori de resurse fara pic de intelegere si responsabilitate fata de semenii lor. Nu sunt naiv sa ma astept la astfel de concepte civice din partea tuturor insa dansul este o persoana publica, rectorul unei institutii publice, cetatean de onoare al Iasului si presedintele unei comisii de etica... In loc sa-si dea imediat demisia dansul declara ca va intra in politica...

Eugen

http://www.bzi.ro/exclusivitate-dovada-care-l-a-infundat-pe-astarastoae-247792
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #787 - Oct 23rd, 2011 at 1:16pm
 
Eugen Stamate wrote on Oct 23rd, 2011 at 12:38pm:
Ce ma frapeaza pe mine sunt veniturile foarte mari pe care rectorul UMF le culege din diverse locuri. Un fel de goana dupa bani intr-o societate stoarsa de resurse.
http://www.bzi.ro/exclusivitate-dovada-care-l-a-infundat-pe-astarastoae-247792


Asta si pentru ca nimeni nu prea vrea "un singurs salar pentru orice bugetar".

Cat de spre rector, o problema mare este aici (se pare cu dovezi):
"Pe 31 martie 2010, între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Institutul de Medicină Legală Iaşi a fost încheiat un contract, finanţat în principal prin Programul Operaţional Sectorial "Dezvoltare Resurse Umane" (AM POS DRU) ce are ca obiect punerea în practică a proiectului intitulat "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale".

Drepturi salariale pentru fiică

În acest context, Astărăstoae, în calitate de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi manager al proiectului, a dispus includerea în proiect şi angajarea la I.M.L. Iaşi, pe durata celor 3 ani de implementare, a fiicei sale şi a altor două persoane din conducerea U.M.F. Iaşi pentru a le facilita acestora obţinerea unor sume de bani cu titlu de drepturi salariale (în total 14.496 lei brut, din care suma de 8.773 lei pentru fiica sa)."

http://www.evz.ro/detalii/stiri/rectorul-astarastoaie-pus-sub-invinuire-dupa-ce-...

Aici sunt cateva intrebari serioase....

"Fiica mea nu are relatii contractuale cu UMF,  nu a fost si nu este angajata a UMF. La  IML, da, este implicata fiica mea in proiect  european. Si nu este un conflict de interese.  Asta puteti sa vedeti. Acolo stau foarte  linistit. Daniela a scris proiectul si este  asistentul expertului de comunicare", a precizat  Astarastoae."
http://www.telem.ro/telem/local/38051-video-vasile-astarastoae-qfiica-mea-este-i...

Pai daca saracutza de ea "a scris proiectul" cum de e doar "asistentul expertului de comunicare"?

Back to top
 
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #788 - Oct 23rd, 2011 at 2:57pm
 
Personal am vazut motivari muuuult mai proaste, scrise cu intentie. Eu nu cred ca respectiva motivare are hibe mari (comparativ cu ce am vazut !!!). Hotul este hot chiar daca in jurul sau mai sunt si alti hoti - speram ca doar INCA - nedovediti. Inteleg ca la Iasi norocul vine de la un divort. Hotul este hot si se numeste hot. Evident, poate fi hot mare, mediu sau mic. Cu sau fara doctorat si ISI. Din pacate, pentru ca sa fie si alti rectori si prorectori "analizati" de DNA trebuie sa speram in divorturi... Iasi pare sa fie "fruncea" acum...

Este adevarat - in aceasta societate este foarte greu sa mai intelegi ce este normal / moral si ce nu este normal / moral. Legal pare sa fie cu totul altceva. Cica este legat de parlament si judecatori exotici - cu altfel de drepturi decat cetateanul platitor de taxe - inclusiv de pe la CEDO.

Eu cred ca este bine ce se intampla la Iasi desi, dupa cum s-a observat deja, atunci cand cineva este arestat ptr 1-3 zile pana la urma iese ca fiind nevinovat. Nu prea mai intelegi nimic- ptr ca daca un om este nevinovat nu are de ce sa fie la puscarie nici macat ptr un minut. Dar hotii isi au locul in puscarie !!!! Noroc cu fondurile europene caci cele nationale nu conteaza daca se sifoneaza si mai ales cine le sifoneaza. Sau cine le-a sifonat/ shifonat deja.

Apoi, daca ne gandim la medici si la adevarata culpa medicala de atatea ori acoperita... sa fim seriosi... era cazul ca justitia sa ancheteze, cel putin. Este strigator la cer ce se intampla in spitale ! Operatii de bataie de joc... efectuate de catre 'ilustre cadre didactice"... murdarie de spital pe banii nostri... acelasi mod de gandire al hotilor...

Dar - ma intreb -  pe cand divorturi aducatoare de DNA  si in universitati din alte colturi ale tarii ?? M-as mira sincer sa nu fie depistate cazuri cel putin la fel de grave ca acesta...De ex. daca un proiect european promite un soft deja implementat ???

Dar si aceasta situatie este nesemnificativa fata de altele deja aratate pe acest forum dar care se refereau la risipirea/ furtul banilor de la buget...despre care ministrul stie... au stiut si predecesorii (apropo, nu il mai uitati pe Hardau cand faceti istoria misterului !!!)

Apropo, anchete similare exista peste tot - chiar si in US - cei care risipesc nejustificat bani publici pe soft o incurca ! Hotii sunt hoti ! Smecherii sunt smecheri si au nevoie de fraieri ca sa fie smecheri !
Back to top
 
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #789 - Oct 23rd, 2011 at 4:01pm
 
Ciudat sau nu - eu nu consider banii pe care ii dai de buna voie (si suma pe care o stabilesti ) unui chirurg dintr-un spital universitar din ro ca fiind mita. De ce ? Pentru ca intreg sistemul medical din patria noastra draga este foarte urat mirositor. Este inechitabil. De ce ? Din cauza presedintilor, prim-ministrilor, ministrilor sanatatii, posetelor Dior si Vuiton,.... Mi se pare corect ca acel chirurg care ma opereaza pe mine sa aiba suficienti bani ca sa aiba o viata decenta - nu vreau ca acel chirurg sa vina cu autobuzul la spital chiar daca eu vin cu autobuzul, vreau ca acel chirurg sa bea cafeaua cea mai buna inainte de a ma opera pe mine, nu acea cafea ieftina pe care eu o beau ... eu sunt obosit , dar vreau ca el sa nu fie obosit.... vreau sa ma coase el ptr ca stie - nu rezidentul, ptr ca eu nu vreau sa fiu un "rebut" al croitorului-rezident nepriceput...etc. Vreau ca acel chirurg sa plateasca daca rezidentul dumnealui m-a cusut in bataie de joc... poate gandidu-se la varsta mea prea inaintata ptr playboy... Sunt multe lucruri de spus daca ai ajuns sa interactionezi cu lumea medicala $academica$ romana...si $asigurarea$ medicala romaneasca...
Faptul ca persoana cea mai importanta in aceasta lume academica are "bube" serioase pe mai multe directii spune totul despre cat de drept/ corect si impartial poate fi aceasta. Acest individ nu avea de ce sa fie seful colegiului medicilor. Dar s-a "invartit".

Nu are importanta orasul, are importanta calitatea omului. Si de pe la noi din oras  sunt rebuturi acolo sus si nu avem decat de suferit  cu totii din cauza lor...este o aberatie sa ne legam de orase/provincii/ universitati...deocamdata rectorul UMF Iasi pare sa fie foarte vinovat pentru ca a intentionat sa shifoneze e-uroi. De ce sa ii ia cineva apararea inainte de terminarea anchetei ?! Sa nu uitam ca tot dumnealui a judecat culpele medicale care in opinia dumnealui nu prea au existat. Cu toate ca .... hai sa fim seriosi si decenti ! Sa se descurce dumnealui singur cu judecatorii , caci gandesc cam la fel ! Acum este care pe care ! Nostim.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #790 - Oct 23rd, 2011 at 5:07pm
 
Din pacate  oamenii uita ca intre legal si moral exista o mare diferenta. La capitolul legalitatea vom vedea poate cat de bine sta  acest rector-universitar  "1 citare". In schimb la capitolul moralitate lucrurile sunt ceva mai clare.
"Vasile Astărăstoae, avocatul unui sistem bolnav"
   Adevarul, 23 octombrie 2011

"Preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi din 1999 şi din România din 2007, Vasile Astărăstoae a luat apărarea cu vehemenţă a cadrelor medicale care comiteau acte de malpraxis. În plus, acesta a declarat într-un interviu pentru „Adevărul" că este de acord cu şpaga care se dă în spitale. "

"„Sancţiunile pe care le-am dat au fost stabilite conform legii. Unii pacienţi ar vrea ca pentru o palmă să i se dea 7 luni de închisoare medicului. Or legea nu prevede aşa ceva."

"Mai mult, o altă declaraţie care a stârnit rumoare a fost dată în cadrul unui interviu pentru „Adevărul" când şi-a exprimat acordul faţă de şpăgile care se dau în spitale. „Am văzut cu ochii mei cum în toate ţările îi dă plicul pacientul. Subfinanţarea încurajează şpaga. "

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Vasile_Astarastoae-avocatul_unui_sistem_bolna...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #791 - Oct 27th, 2011 at 4:04pm
 
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis recursurile formulate de cei trei arestati in "Dosarul fraudei cu fonduri europene" de la UMF. Adrian Ciureanu, Daniela Drugus si Corvin Pughin au fost lasati liberi, insa magistratii le-au impus sa nu paraseasca tara.

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/lotul-umf-in-libertate~ni7qa5
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Inceput. Inca neconcludent.
Reply #792 - Oct 30th, 2011 at 10:30am
 
Nu m-am incapatanat sa comentez “Dosarul Iasi”, pentru ca, cred, e doar un varful al icebergului. Cred ca e ”didactic” pentru toate partile.


POS e foarte iubit de fraudatori. Intrun portal POS, m-am uitat la mai multe categorii de oferte. Am tras cateva concluzii.

POS DRU: Marea ciuguleala, atractiva (din 46 linii, numai 1 mai e deschisa – aviz, reformatorilor mesianici); POS iubit si de specialistii in mismas-uri (mismasuri); desigur, sunt si oameni cinstiti.


http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=resurseumane

POS CA: Iubit de mari specialisti in “administratie” (toate liniile sunt adjudecate; vom vedea si cum se va “imbunatati” “administratia” la capitolul impozite, taxe, licentieri, boniere pentru amenzi, pentru ca, practic, e singura evolutie, desigur, foarte pozitiva; pentru pretiosi, e “sustenabila”); idem.

http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=capacitate

POS M: Si de aici se poate ciuguli, numai ca aici trebuie si muncit (cele mai multe linii sunt deschise).

http://www.fonduri-structurale.ro/Detaliu.aspx?t=mediu


Alte stiri din teritoriul unde smecherii au fost lasati ”sa traiasca... bine !”, in buna pace cu flamanzii si rebegitii de frig. Din pacate, numai pana cand Bruxelles-ul i-a tras de urechi pe impaciuitori.

Din lumea ”gulerelor albe”, deocamdara doar in Iasi. Aici, personal, lucrurile imi par limpezi, pentru ca

"Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima", se arata in articolul 253 din Codul Penal, care se refera la conflictul de interese. Prin urmare, tatal i-a stabilit fiicei o leafa de 8.773 lei pe luna la IML, desi aceasta trebuie sa lucreze doar cu jumatate de norma, adica patru ore pe zi, de la 16.00 la 20.00. Asta desi in spitalele iesene sunt medici debutanti care primesc o leafa lunara de 800 lei si medici specialisti cu 1.500 lei lunar. Daniela Astarastoae nu are nici macar studii medicale, ci economice, dar e platita de IML cu 2.000 euro pe luna pentru a forma specialisti in efectuarea de expertize psihiatrice medico-legale. Salariul sau e asigurat din fondurile alocate unui proiect in valoare de 1 milion euro...

...Dupa ce i-au trimis trei citatii, procurorii DNA l-au audiat ieri, in sfarsit, pe Vasile Astarastoae in dosarul in care este cercetata fraudarea unor fonduri europene, in valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, alocate pentru implementarea unei platforme de e-Learning la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Potrivit unui comunicat de presa emis de DNA, in sarcina lui Astarastoae au fost retinute mai multe infractiuni: de abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata, tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, ce are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, conflict de interese si aderare la un grup infractional organizat. Infractiunea de folosire de documente false se refera la faptul ca, pentru a obtine finantare in vederea derularii proiectului de e-Learning, au fost prezentate date denaturate organismelor de implementare. De asemenea cand au fost solicitate transele cu fondurile nerambursabile, au fost indicate informatii false privind stadiul de implementare a proiectului.”

http://www.bzi.ro/exclusivitate-dovada-care-l-a-infundat-pe-astarastoae-247792

iar ducerea la bun sfarsit a unui contract (scuza celor 3, eliberati conditionat) nu e cea mai buna aparare pentru cei urmariti penal (”In apararea lor, Drugus, Ciureanu si Pughin au mentionat ca proiectul respectiv a fost implementat cu succes”); vezi zecile de acuzatii din Incheierea penala nr. 12, a Curtii de Apel Iasi (18 oct.2011) (pagina 5), bazata pe Dosarul nr. 114/P/2010 al DNA Iasi

http://www.ziaruldeiasi.ro/files/fstore/z_is/staticpages/sentinte/motivare.pdf

si copilareasca ”aparare” a celor trei

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/lotul-umf-in-libertate~ni7qa5

Miscatoare e si declaratia ipocrita a domnului rector Astarastoae, ”Eu nu pot sa comentez deciziile instantelor de judecata, pe care le comenteaza, ”Consider insa ca magistratii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au analizat foarte bine dosarul si au inteles ca...” (din acelasi Ziar de Iasi 7qa5).

Sugerez a se citi si comentariul ”Daniela Lazescu, medic”, din blogul www.bzi.ro:

Daniela Lazescu, medic | 24-10-2011 15:47:08 |
Lazescu Alexandru, dir. TVR i l-a pus in brate pe Ciureanu, finul sau, Rectorului UMF, Astarasoae, prieten din studentie si tovaras de f.f.multe afaceri. Nu exista niciun prof.Univ. Dr. Lazescu Alexandru, ci DOAR Lector doctorand inginer Alexandru Lazescu, sef departament Fac. de Litere "Al.I.Cuza", singurul drd sef de departament din Romania, in dispretul oricarei legi. Doar in timpul lui liber dl. lect. drd.inginer Lazescu Andi este si Directorul TVR. In rest, se ocupa de bunul mers al Fac. de Litere din Iasi, alaturi de geamanul sau Daniel CONDURACHE, tot inginer si Profesor la Fac. de Litere Univ. "Al.I.Cuza", colegul de banca al lui SOV, la Roman. Lazescu si Condurache au stat ascunsi multe zile in scandalul FNI din secolul treut, cind au fost emise ordine de arestare pe numele lor. Au impreuna doar citeva zeci de firme. In rest, tin ore la diverse facultati si univ., de la mecanica, la Litere, de la Politehnica, la Univ. "Al.I.Cuza". In scandalul SAFI, prietenia lor cu/la CATARAMA i-a dus pe cai mari, cu sau fara Astarastoae, dar cu Ciureanu. Astarastoae, Lazescu, Dniel Condurache sunt sefii masoneriei locale, ai GDS-ului Iasi, a ziarului de Iasi, ai UMF, ai Univ."Al.I.Cuza", ai Univ. Politehnice si ai partii reformiste din fosta securitate, toti trei ofiteri activi si, deci, acoperiti. Dosarele lor nu le vom vedea, asadar, niciodata, spre beneficiul societatii romanesti tot mai multilateral dezvoltate. De aceea, il rog pe Dl. Bontea, care s-a luptat mereu cu Sistemul, sa nu aiba ezitari, sa nu-i fie teama si sa ne spuna despre cei trei tot ce stie domnia sa. Cu respect, Daniela Lazescu

Caracatita de tarie mijlocie. Altele sunt cu mult mai tari.

Intre timp, cei pasnici, mult mai sus decat DNA, au devenit mai combativi. Marea curiozitate este daca in Cluj va fi aceeasi transparenta ca in Iasi. Afirm de pe acum ca nu.


A se citi si aspectul

http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-7764242-688-proiecte-ale-imm-inregi...


Pe masura ce vor apare noi date, vom completa. Deocamdata, rusine pentru acea presa fara de rusine, tacerea e de mormant.


Am scris si despre DNA, dar postarea ramana pentru alta data. Personal, sunt de acord cu demersurile DNA, care au loc intrun context real, nu prea incurajator. Dar asteptam rezultate la noi.
Back to top
« Last Edit: Oct 30th, 2011 at 10:28pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #793 - Dec 25th, 2011 at 8:07pm
 
Pentru cei ce sunt

http://www.youtube.com/watch?v=sgUC4Pr9ikY

http://www.youtube.com/watch?v=B1BVDrf51mY

http://www.youtube.com/watch?v=OvytYYn-i5Q

http://www.youtube.com/watch?v=Af-aWM91HPo

http://www.youtube.com/watch?v=zSdZxcVnGhM

si pentru cei ce nu mai sunt.

Tuturor, indiferent de Credinţă, multă sănătate, fericire, noroc, realizări în plan personal şi profesional !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ambler
Ex Member


La examen, in fata profesorilor
Reply #794 - Jan 12th, 2012 at 2:37pm
 
Incheiere penala pe jumatate (fata de cea de la Cluj), dar fapte "mari".

http://www.juridice.ro/179858/rectorul-si-prorectorul-universitatii-de-medicina-...
Back to top
« Last Edit: Jan 12th, 2012 at 6:58pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #795 - May 23rd, 2013 at 2:46pm
 
http://www.mediafax.ro/social/presedintele-colegiului-medicilor-vasile-astarasto...

Preşedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a pierdut la Curtea de Apel Piteşti procesul în care a contestat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind conflictul de interese în care s-ar fi aflat.

Curtea de Apel Piteşti a respins cererea lui Vasile Astărăstoae de anulare a hotărârii ANI din decembrie 2011, prin care instituţia a stabilit că directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi s-ar fi aflat în conflict de interese, întrucât a semnat zece contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, în valoare totală de 204.759 de lei, încheiate între el şi cele două instituţii pe care le conducea, precum şi cu fiica sa, Daniela Astărăstoae, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană.

Decizia Curţii de Apel Piteşti nu este definitivă, putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primul termen al acestui dosar a fost judecat la Curtea de Apel Iaşi, dosarul fiind apoi mutat, la cererea lui Vasile Astărăstoae, la Curtea de Apel Piteşti.

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #796 - Apr 22nd, 2014 at 2:07pm
 
Nici in DK un rector nu castiga un astfel de venit brut, caci de net nici nu poate fi vorba la un impozit cumulat de aproape 50%, plus taxe de properietate de 1% si costuri pe masura ...

Basescu ne-a urat "sa traiti bine" si d-ul rector s-a executat... Oare de ce pleaca cei tineri din tara? Cine o sa plateasca pensiile acestor super-cetateni, "onesti si interesati de soarta cetatii"?
Acum putem intelege de ce Dragos Pieptu spunea pe acest forum ca si profesorii universitari trebuie sa fie bogati...

Eugen


http://www.evz.ro/seful-breslei-medicilor-din-romania-venit-de-20000-de-euro-pe-...

Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată pentru conflict de interese la sfârșitul săptămânii trecute.


Un nou dosar penal pentru şeful medicilor din România. Vasile Astărăstoae, seful breslei medicilor din România, CMR. Surse juridice au declarat pentru “Adevărul” că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi ar fi solicitat de la Finanţe fişa fiscală a lui Astărăstoae din perioada în care acesta s-ar face vinovat de conflict de interese, respectiv 2011.

Aceleaşi surse au spus că, în anul respectiv, venitul lunar al profesorului ieşean ar fi fost, în medie, de aproximativ 90.000 de lei, echivalentul a 20.000 de euro. Vasile Astărăstoae ar fi reuşit să ajungă la această sumă colosală prin cumularea a nu mai puţin de cinci funcţii publice de conducere, fapt ce a ajuns în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil la finele anului 2011.

Veniturile au fost rotunjite cu ajutorul unor contracte de prestări servicii sau de muncă în cadrul unor proiecte europene derulate de instituţiile pe care Astărăstoae le conducea.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #797 - Feb 3rd, 2015 at 7:26pm
 
Ce liniste suspecta la UMF!
Studentii cotizeaza pentru examene iar rectorul fumeaza in timpul intalnirii cu ministrul sanatatii!...
Eugen

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/stenograme-cu-sotii-dorobat-te-sfatuiesc-sa-fii...

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/imagini-ministrul-sanatatii-nicolae-banicioiu-a...

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #798 - Feb 8th, 2015 at 4:31pm
 
Ha!

Io mi-s mai incetuc pan gandire (ca-s, asta-i trebshoara,  pe jumate , ardilean), uite, m-am 'prins'' doar acuma, cetind dupa doua saptamani de pauza, ziarele romaneshti, despre Dragos Pieptu -_ i-am vazt (in fine) & poza intr-un ziar, ca sa vaz cine ma chiar ''contra'' mai an.

Parca-mi scria, cineva (?), odata,  cum ca sa nu cumva s-ajung pa mana lui (sau, a altuia?) daca imi va fi , odata (ca, vine!), mai greu.

Io *nu* sunt da din aia cari sa scrie de aia de care nu shtiu; despre D. P. nu am habar, ca atare nu ma bag.

Imi chiar pare *rau* cum ca unul *dintre noi* ajunse intr-o situatziune de din asta. Ca, zau: el fuse ''unul da dintre noi'', n-asha?

Dar, ca un tembel ce ma chiar aflu, am un anume ''miros'' - nu dijeaba am fo' declarat p-acilea drept ''toxic''.

Ce anum,e cred io? Simplu, dragilor: ca, anume, *niciodata* acest Forum n-a fost (nu s-a ''aflat''?)
sub auspicii *mai bune*!

Cineva (nu o shtim chiar *cine*) dadu' cu zaru' & *acuma* e vremea de-a *scrie*, de-a *spune*,
fara de nici un fel de frica.

Pentru *asta* m-am chiar ''batut'' de-atatzia *ani* (din 1999)...

Cine va chiar impiedica, *acum*, de-a scrie, de-a *spune*?  De a chiar ''curatza'' coverta de *shobolani*?

Daca n-o facetzi *acum*, vetzi da fatza cu proprii voshtri *copchii*, care va vor *intreba* de ce *nu atzi facut-o*, acum, *acum*, cand va bate vantu' la pupa... Ma scuzatz' , insa, nu la pupatu' pan kur.

Cele bune,

Nea marinBack to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Univ de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi
Reply #799 - Oct 21st, 2015 at 3:37pm
 
Dupa ce, anul trecut, decanul universitatii de medicina Iasi a fost pusa sub control judiciar pentru o inscriere "din buzunar" a unui student marocan:

http://www.cotidianul.ro/doina-azoicai-decan-la-umf-iasi-cercetata-sub-control-j...

circul continua si anul acesta.

Absolut intamplator, la aceeasi universitate, si absolut intamplator tot legat de studenti marocani platitori de taxe de studiu  (de data aceasta  nu unul, ci 45):

"Universitatea de Medicina din Iasi a decis sa reevalueze dosarele de admitere ale studentilor straini / Ambasadoarea Romaniei in Maroc, convocata pentru a explica situatia unor studenti marocani"

"Ministerul marocan de Externe a convocat-o pe ambasadoarea Romaniei, pentru a da explicatii cu privire la retragerea unei liste oficiale cu 45 de studenti marocani, inscrisi in primul an la Medicina in Iasi, relateaza Mediafax. Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi anunta ca Senatul universitar a decis pe 19 octombrie ca toate dosarele de inmatriculare a studentilor straini care isi platesc scolarizarea sa fie reevaluate, "dupa identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidatilor". In acest caz, Ministerul Educatiei a trimis o comisie de ancheta."

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20517414-universitatea-medicina-din-iasi-de...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 30 31 32 33 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)