Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
We've upgraded to YaBB 2!


Pages: 1 2 3 ... 5
Dezbateri Academice in "Politehnica" din Timisoara (Read 38551 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Dezbateri Academice in "Politehnica" din Timisoara
Feb 14th, 2007 at 6:37am
 
Cu regret ma vad fortat sa deschid acest subiect ca urmare a agresivitatii instituite in Universitatea "Politehnica" din Timisoara.

Avand in vedere atacurile la persoana, care urmeaza initiativelor de dezbatere a unor probleme de principiu, consider ca trebuie sa ramana marturii scrise ale unei epoci de care  sper ca vom reusi sa scapam mai devreme sau mai tarziu.

Invit pe acei colegi care considera ca sunt necesare ajustari ale parcusului Universitatii "Politehnica" din Timisoara in efortul de a deveni o universitate europeana adevarata sa isi exprime (direct sau sub pseudonim) puncte de vedere neingradite administrativ.

Traiesc cu speranta ca exista forte in aceasta universitate care sa relanseze pe baze competitive una dintre universitatile care a fost si ar putea fi de referinta in spatiul sud-est european.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
 
 
IP Logged
 
marinica
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 298
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #1 - Feb 28th, 2007 at 11:49am
 
Contacteaza-ma pe posta de pe acest site si-ti voi spune pe cine anume de acolo sa contactezi.

Nea Marin

P.S. Dupe un "forum spree", m-am cam sastisit si ma duc in sfarsit la culcare.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #2 - Apr 16th, 2007 at 12:37pm
 
Deschid aici un jurnal in care intentionez sa imi folosesc dreptul la libera opinie, legat de activitatea intr-o institutie publica din Romania.

Toate punctele de vedere imi apartin. Aveti libertatea sa nu fiti de acord cu ele. Aveti libertatea sa le combateti cum doriti si in acest caz, opiniile va apartin. Nu eu sunt acela care va va acuza daca sunteti de acord cu punctele mele de vedere.
Aceasta este o tribuna a celor care considera ca o universitate nu poate fi confiscata si nici transformata intr-una particulara, prin abuz si intimidare.

Ar fi total gresit si incorect din partea mea sa nu consider ca in aceasta universitate nu se fac si lucruri bune, sau, mai ales lucruri bune. Cu atat mai mult consider ca avem dreptul si obligatia sa imbunatatim acele lucruri care nu functioneaza corect. Cu regret constat ca acestea sunt cauzate de orgolii si mai ales de utilizarea puterii in slujba orgoliului.

Nu voi critica persoane, dar voi critica acte care nu le consider - din punctul meu de vedere - corecte intr-o universitate publica, cu atat mai mult cu cat se fac prin intermediul puterii si - poate - in scopul pastrarii puterii.

Am luat aceasta decizie, fortat de actiuni indreptate nu numai impotriva mea ci si impotriva celor care colaboreaza cu mine, actiuni care - daca nu orchestrate (si nu am nici un motiv sa cred ca ar fi asa) - cel putin tolerate (si am toate motivele sa cred ca este asa).


Am decis sa fac un inventar al unor aspecte care par cel putin ciudate in Universitatea "Politehnica" din Timisoara.


GRADATIA DE MERIT:

PUNCTAJE ACORDATE PENTRU FUNCTII DE CONDUCERE
- rector: 400
- prorector, secretar stiintific al senatului: 350
- s.a.md
in timp ce o lucrare ISI (doar daca este in ultimii trei ani) valoreaza 50 puncte.

Si asta in conditiile in care functiile manageriale sunt foarte bine remunerate. Dar vorba ceea: pe bani publici, de ce sa nu iei mai mult. Si daca gradatia se va adauga la sporuri.... Atunci sa vezi cu ce tupeu se va clama ca nu mai sunt bani pentru promovari si o sa bocim in strada ce salari mici au tinerii.

Pe de alta parte, ar fi cinstit sa remarcam faptul ca salarul de merit a fost acordat intr-o competitie transparenta, desi s-au gasit unii care au votat chiar impotriva rezultatului unei grile?! Mai mult, cand s-a aflat de cine este vorba a aparut o revolta fata de cei suspectati ca ar fi divulgat, desi actele unei institutii publice sunt publice. Chiar si procesele verbale ale sedintelor de consiliu.
Ca beneficiar - pentru prima data - al unui salar de merit as putea fi considerat subiectiv. Asa ca va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile care le doriti. Cred ca exista acoperirea legala ca salarul de merit sa fie lasat la dispozitia puterii administrative. Cu subiectivism, as aprecia corect pasul facut de conducerea UPT. Exista si varianta 50% pe merite grila si 50% pe merite administrative. E de discutat.

GRANTURI INTERNE
Sa vezi si sa nu crezi. Cica o competitie de granturi interne. Dar oare care sunt criteriile de evaluare. Dar oare cine sunt evaluatorii? Sssst! Secret. O fi doar Biroul Senatului? O fi avand criterii secrete pe bani publici?
Si-o fi dat lor direct sau prin interpusi? O fi prima data ca isi dau  direct sau indirect, o fi a doua oara? De ce nu, daca au puteare si pot? Ce sunt banii lor? Ei as, sunt doar "administrati".

Si ca sa vezi! Desi nu se stia cine a depus proiecte, un sef de departament din Facultatea de Mecanica a avut tupeul ( si informatia, de altfel - lucru mult mai grav, pentru ca nu se cunostea lista celor care au depus proiecte) sa ii solicite unui coleg sa isi retraga proiectul. Cel putin asa stiu eu. Si de obicei stiu bine.

PROMOVARI
Aici e aici. Stai sa vezi si sa nu crezi.
Ce nascoceste Rectorul UPT. Un "caiet de sarcini" care sa se potriveasaca "catindatului de la centru".
Si cum asa? Pai simplu. Cauta un  criteriu care sa se potriveasca numai candidatului sau. Si il impune, ca de aia e rector.

Nu conteaza ca este ilogic si ridicol. Daca asa "vrea muschii lui", hotaraste peste noapte ca din: "catedrele in care numarul de conferentiari + profesori este peste 40%" nu pot candida conferentiari pe post de profesor. Jenant pentru o universitate "Politehnica" sa vada batjocorirea logicii. Oricati conferentiari ar promova pe post de profesor, procentul de (profesori + conferentiari) ramane acelasi. Asta, insa doar daca aplici " matematica Ne-rectorala". Alfel promoveaza exact cine trebuia: liderul sindical.
A fost asa de evident aranjamentul, incat pana si catedre care indeplineau baremul nu au mai verificat sa vada ca se incadrau in limita de 40%.

Dar sa vedem ce zice proiectul Legii Invatamantului:

"Consiliul director este format din sapte membri... trei
membri desemnati de senat; trei membri desemnati de
ministrul educatiei si cercetarii... un membru
desemnat de catre federatiile sindicale din învatamânt..."

Asa a reusit ca din toata universitatea sa promoveze doar cine trebuie. Culmea - din punctul meu de vedere - cu incalcarea propriului regulament, abia inaugurat.
Credeti ce doriti.


ASCUNDEREA INFORMATIILOR
Desi am cerut verbal un Raport al Comisie de Deontologie acest drept mi s-a refuzat.

Dar hai sa vedem ce spune articolul 6 al Legii 544 / 2001, privind liberul acces la informatii de interes public:
Art. 6. – (1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, în conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2) Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public, solicitate în scris sau verbal.

Si pana sa fie cumparata, aceasta universitatee o institutie publica, asa cum prevede legea mai sus enuntata:

"Art. 2. – În sensul prezentei legi:
a) prin autoritate sau institutie publica se întelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma, care utilizeaza resurse financiare publice si care îsi desfasoara activitatea pe teritoriul României, potrivit Constitutiei;
b) prin informatie de interes public se întelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau modul de exprimare a informatiei"


UTILIZAREA INSTITUTIILOR UNIVERSITATII IMPOTRIVA CONSTIINTEI

Ultimata data ce credeti ca am discutat, cand am fost chemat la Comisia de Deontologie? Daca este sau nu obscen un mesaj transmis de un profesor universitar asistentilor, in care o femeie isi arata sanii. Si mai ales cum se defineste obscen?

Dar stai sa vezi argumente: ca cica daca te duci la mare vezi sani, si atunci care ar fi problema daca un profesor universitar ar trimite asa un mesaj asistentilor.
Pai stimati colegi, problema este nu ca profesorul trimite asa un mesaj pentru ca este interesat sexual de asistentul respectiv, ci pentru ca asa intelege el sa il capteze in sfera sa de influenta.

Dar stai sa vezi ca nu e gata. In fata unor acuze nesustinute de probe, eu eram cel care trebuia sa dovedesc ca nu sunt cel care a intrat in adrese de email particulare (nici macar ale universitatii) si am aflat la ce se dedau profesori universitari. Asta da detectiv particular platit de stat si pus in slujba unor interese private.


Sincer sa fiu nu prea stiu ce sa fac, daca le spun mafiotizari, parca vad ca iar ma cheama la Comisia de Deontologie. Asa ca mai bine spun un NU hotarat. Sau chiar de doua ori NU.

Ei bine, chiar cred ca pot sa afirm

NU NU e mafiotizata institutia noastra.

Puneti dumneavoastra virgulele unde doriti. Eu as pune chiar doua, ca daca nu pun nici una e prea evident.

Corneliu M. Craciunescu

Back to top
« Last Edit: Apr 19th, 2007 at 6:09am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #3 - Apr 16th, 2007 at 2:04pm
 
Intrucat mi se blocheaza accesul la adresa cadrelor didactice din UPT, am transmis urmatorul mesaj coordonatorului sistemului de blocare

Daca nu ne aflam intr-o societate Bg Brother, ci intr-o institutie publica care se pretinde cinstita si care nu se sperie de constiinta angajatilor, acest mesajul pe care l-am transmis de pe adresa craciun@mec.upt.ro ar
trebui sa ajunga la toti membrii universitatii inscrisi pe lista. Poate fi verificat daca este ofesator sau daca insulta pe cineva. Dar in aceste situatii ar trebui sa blocati mesaje ale rectorului si nu cred ca aveti
curajul.

Aceasta universitate nu este a cuiva si pana nu va dovedi ca a cumparat-o.

Pentru moment ma limitez la forumul academic pentru transmiterea mesajelor, dar voi folosi si forumul Ministerului, daca mi se blocheaza accesul.

Ma asteptam demult la asa ceva, ca doar pe banii publici facem ce le convine unora.


Mesajul de mai jos  s-a incercat sa fie trimis tuturor membrilor Universitatii Politehnica din Timisoara. Este posibil ca in unele cazuri sa fi fost blocat.

Stimati colegi,

Avand in vedere faptul ca lipsesc o serie de informatii legate de evaluarea laboratoarelor de licenta propuse intr-o competitie deschisa am solicitat, in baza "Legii privind liberul acces la informatiile de interes public", mai multe date cu privire la procesul de evaluare.

Unul dintre motivele principale l-a constituit informatia privind faptul ca unii colegi din conducerea unei catedre din Facultatea de Mecanica i-au cerut unui coleg sa isi retraga proiectul concurent, inainte de anuntarea
rezultatelor, desi lista proiectelor depuse nu a fost facuta public.

Nu am nimic impotriva proiectelor castigatoare, felicit chiar pe unii dintre cei desemnati, dar doresc sa stiu ca am participat la o competitie corecta, evaluata corect (fiecare proiect evaluat de mai multi evaluatori,
care nu au nici o legatura cu colectivul evaluat etc), sau daca am participat involuntar la o distributie a banilor numai de catre organele puterii (poate inspre proprii colective), sub mantia unui simulacru de competitie. Va voi tine la curent cu privire la raspunsul Conducerii UPT
la adresa transmisa in mod oficial Rectoratului UPT si copiata mai jos.
Veti putea constata singuri daca raspunsul este cinstit, corect si transparent.

Ca si dumneavoastra, probabil, doresc sa stiu daca proiecte finantate partial au finantare din resurse proprii pentru restul sumei solicitate sau isi reduc proiectul (si atunci mai sunt corecte din punct de vedere al
solicitarii initiale?) sau se pregatesc deja castigatorii pentru etapa urmatoare (pentru sumele nefinantate in aceasta etapa).

Ca un participant la un apel de proiecte intr-o institutie publica, consider ca am dreptul sa cunosc informatiile solicitate si ca persoanele responsabile de competitie au obligatia sa le furnizeze public.

Acei dintre dumneavoastra care doresc sa imi cunoasca si alte puncte de vedere privind aspecte din Universitatea "Politehnica" din Timisoara
puteti consulta Forumul Academic din Romania la adresa:

http://www.forum-academic.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=news;action=display;nu...

Cu stima,

Corneliu M. CraciunescuIn atentia Conducerii Universitatii “Politehnica” din Timisoara

In temeiul Legii numarul 544 din 12 octombrie 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, solicit copii ale urmatoarelor documente legate de finantarea laboratoarelor de licenta din fonduri
bugetare:

1.        Metodologia de evaluare a proiectelor in anul 2006 si in anul 2007;
2.        Lista evaluatorilor sau a persoanelor care au decis ierarhizarea proiectelor in anul 2006, respectiv 2007;
3.        Orice adresa interna semnata de Rectorul UPT sau emisa de Biroul Senatului UPT, legata de evaluarea proiectelor de finantare a laboratoarelor de licenta.
4.        Lista proiectelor depuse in Universitatea “Politehnica” din Timisoara
in anul 2006, respectiv in anul 2007 (inclusiv denumirea laboratorului, a
promotorului si a sumei finantate);
5.        Lista proiectelor aprobate in Universitatea “Politehnica” din Timisoara
in anul 2006, 2007 (inclusiv denumirea laboratorului, a promotorului si a
sumei finantate).

Solicit primirea raspunsului pe adresa:

Conf. Dr. ing. Corneliu M. Craciunescu
Catedra SMTT
Facultatea de Mecanica
Bd. Mihai Viteazul nr. 1
300222 TimisoaraBack to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #4 - Apr 17th, 2007 at 7:35am
 
Domnule Craciunescu,

Dupa cum vad, sunteti pe cale sa porniti un razboi impotriva conducerii Universitatii Politehnica din Timisoara, cam la fel cum au facut dl. conf. Sarbu la UBB, sau d-na prof. Georgescu la Universitatea din Pitesti.

In toate aceste cazuri, la fel ca si la MEdC, problema fundamentala o reprezinta criza de resurse umane. Daca in cazul Universitatilor de traditie din Romania exista un deficit atat de mare de competenta, ce sa ne mai miram de universitatile mai nou infiintate. Probabil ca modul de a trata o universitate ca pe o mosie personala, reprezinta un reflex al ultimilor 60 de ani (probabil ca ati observat faptul ca in ultima vreme nu mai fac nici o deosebire intre perioada de pana in 1989 si dupa, pentru ca de fapt, in cazul sistemului educational nu exista nici un fel de deosebire). Am putut vedea fel de fel de variante ale  ministrului marca "Suzana Gadea" singurele deosebiri fiind in unele cazuri sexul, iar in altele varsta, principiile si strategiiile (care strategii ??) de conducere ramanand  insa aceleasi. Si daca la MEdC lucrurile stau asa, de ce s-ar scimba la nivelul Rectoratelor ? Cred ca multi ani de-acum inainte, cei care ne conduc destinele vor fi mai mult vatafi decat universitari. Si asta se va inatapla atata timp cat vom incerca sa ne ascundem in spatele trestiei, trambitand de zor cat de destepti si frumosi suntem, dar conspiratia modiala care are drept unica tinta Romania, ne persecuta din ras-puteri. Va trebui insa la un moment dat sa avem curajul sa privim in oglinda si sa recunoastem cine suntem de fapt. Acel moment va putea fi considera ca punct de referinta si poate ca vom progresa apoi incet-incet.

Back to top
 
 
IP Logged
 
sebi77
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 328
Gender: male
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #5 - Apr 17th, 2007 at 4:32pm
 
Stimati colegi!

Va semnalez aparitia unui nou numar din revista electronica "Alternativa Academica"

http://www.graur.org/Alternativa%20Academica/AA-2007.02/aa-2007-02.htm

Spun eu, ca aceasta contine lucruri interesante care merita sa fie stiute/citite!
Back to top
 
sebi1977ro  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #6 - Apr 18th, 2007 at 10:22am
 
Domnule Hurduc,

Atunci cand aflu ca unor doctoranzi li se cere sa paraseasca Universitatea pentru ca nu au cedat la presiuni si au participat la un proiect Leonardo da Vinci coordonat de mine, nu am de gand sa mai tac, oricare ar fi consecintele pentru mine.

AJUNGE cu CANALIILE in institutii publice!
AJUNGE cu mizeria din universitati si cu incercarile de discreditare a celor care au curajul sa lupte pentru principii.

Nu mi-e frica orice ar fi, chiar daca sub ochii "vatafilor" din institutii se produc fapte abominabile, ba in cazuri particulare chiar in catedra unuia dintre "vatafi". Si o sa mi se spuna ca nu stia "vataful" ca un coleg al lui - profesor universitar -  trimite mesaje cu continut sexual asistentilor, si o sa mi se spuna ca "vataful" ca nu stia ca doi colegi de-ai lui - sef de catedra si membru in birou - aveau firma de apartament prin care vamuiau contractele universitatii, si o sa mi se spuna ca "vataful" nu stia ca doctoranzii sunt supusi la presiunile mentionate mai sus, si o sa imi spuna ca "vataful' nu stia de unde a aflat seful lui de departament ca au fost depuse si alte dosare pentru finantare, cand toate informatiile erau numai la "vatafi"?

Si stai sa vezi ultima gama de amenintari de la conducatori fara scrupule: ca daca te dam afara nu te vei mai putea angaja in invatamant. Ca sa vezi cum se citeste proiectul de lege sau de statut.
Ce e acolo? Pai daca mafia te da afara dintr-o universitate cica nu te mai poti angaja 10 ani niciunde in invatamant (Art 36 din proiectul de Statut).

Ai auzit forumule, noul tip de santaj? Unde esti? E constitutional sa condamni pe cineva la 10 ani de nemunca, chiar daca a gresit sau i s-a inventat sau manipulat o greseala? Are dreptul un senat universitar sau un rector sa ia dreptul de munca al cuiva? O fi vre-un avocat al poporului in aceasta tara?

Mie unuia nu mi-e frica, dar ganditi-va cum ii pot speria pe cei tineri.

Va multumesc Domnule Hurduc pentru mesaj. Nu fac aceasta campanie din placere ci pentru ca traiesc cu impresia ca trebuie facuta. Sunt lucruri bune facute in  universitatea din care fac parte, dar sunt si greseli de abordare izvorate din orgoliul unor conducatori si din intelegerea gresita a solidaritatii conducerii la altii. Consecinta - abuzuri, care acum ajung sa se rasfranga asupra unor tineri asistenti si doctoranzi. Acest lucru nu am de gand sa il tolerez.

Corneliu M. Craciunescu

"The only thing to fear is fear itself"
Franklin D. Roosevelt

Back to top
« Last Edit: Apr 19th, 2007 at 6:13am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #7 - Apr 18th, 2007 at 11:37pm
 
craciunm15 wrote on Apr 18th, 2007 at 10:22am:
Domnule Hurduc,

Atunci cand aflu ca unor doctoranzi li se cere sa paraseasca Universitatea pentru ca nu au cedat la presiuni si au participat la un proiect Leonardo da Vinci coordonat de mine, nu am de gand sa mai tac, oricare ar fi consecintele pentru mine.

AJUNGE cu CANALIILE in institutii publice!
AJUNGE cu mizeria din universitati si cu incercarile de discreditare a celor care au curajul sa lupte pentru principii.

Nu mi-e frica orice ar fi, chiar daca sub ochii "vatafilor" din institutii se produc fapte abominabile, ba in cazuri particulare chiar in catedra unuia dintre "vatafi". Si o sa mi se spuna ca nu stia "vataful" ca un coleg al lui - profesor universitar -  trimite mesaje cu continut sexual asistentilor, si o sa imi spuna ca nu stia ca doi colegi de-ai lui - sef de catedra si membru in birou - aveau firma de apartament prin care vamuiau contractele universitatii, si o sa mi se spuna ca nu stia ca doctoranzii sunt supusi la presiunile mentionate mai sus, si o sa imi spuna ca nu stia de unde a aflat seful lui de departament ca au fost depuse si alte dosare pentru finantare, cand toate informatiile erau numai la "vatafi"?

Si stai sa vezi ultima gama de amenintari de la conducatori fara scrupule: ca daca te dam afara nu te vei mai putea angaja in invatamant. Ca sa vezi cum se citeste proiectul de lege sau de statut.
Ce e acolo? Pai daca mafia te da afara dintr-o universitate cica nu te mai poti angaja 10 ani niciunde in invatamant (Art 36 din proiectul de Statut).

Ai auzit forumule, noul tip de santaj? Unde esti? E constitutional sa condamni pe cineva la 10 ani de nemuna, chiar daca a gresit sau i s-a inventat sau manipulat o greseala? Are dreptul un senat universitar sau un rector sa ia dreptul de munca al cuiva? O fi vre-un avocat al poporului in aceasta tara?

Mie unuia nu mi-e frica, dar ganditi-va cum ii pot speria pe cei tineri.

Va multumesc Domnule Hurduc pentru mesaj. Nu fac aceasta campanie din placere ci pentru ca traiesc cu impresia ca trebuie facuta. Sunt lucruri bune facute in  universitatea din care fac parte, dar sunt si greseli de abordare izvorate din orgoliul unor conducatori si din intelegerea gresita a solidaritatii conducerii la altii. Consecinta - abuzuri, care acum ajung sa se rasfranga asupra unor tineri asistenti si doctoranzi. Acest lucru nu am de gand sa il tolerez.

Corneliu M. Craciunescu

"The only thing to fear is fear itself"
Franklin D. RooseveltCornele,

N-ai inteles. Nu te vor mai angaja in invatamantul LOR. Si, la cum e acum, te deranjaza?

Vrei sa-ti spun ceva? Cel mai mare bine mi l-a facut UFO'meu Iasi cand mi-a respins sefia de lucrari (in '97). In tampenia lor ei cred ca m-au fript. Da' sincer, si economic si social nu realizam acolo ce am realizat de aici.

Nu te amara,

Eugen (B)
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen_Ionescu
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 13
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #8 - Apr 19th, 2007 at 7:24am
 
La ceea ce semnalam astazi in Topicul "Remaniere guvernamentala" adaug si link-urile acestea:
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/istoricii_de_la_institutul_8222_xe...

Are mare dreptate Pacepa: legea lustratiei ar trebui impusa.
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-03-28&id=218383

Eugen (I)
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #9 - Apr 26th, 2007 at 6:56am
 
Eugene (B) ,

Nu problema mea este in discutie. Eu am suficiente oferte de munca si de afara si din tara.
Problema este modul in care se actioneaza asupra tinerilor. Si este un efort concertat, de tip mafiot.

Este inimaginabil sa vezi un profesor care bombardeaza cu mesaje cu continut sexual asistenti si pe de alta parte sa vezi cum seful de catedra si directorul de departament il imping pe un asistent tinta - prin mijloacele puterii - tocmai in bratele profesorului, obligandu-l sa se mute in birou cu acesta.

Ce vrei mai mult? Cat de jos mai poate cobori mizeria morala acumulata in sistemul de invatamant dintr-o universitate de stiinte ingineresti?

Aici este tragedia unei generatii, careia ii va fi greu sa razbata prin mizeria coruptiei morale gajate de indivizi fara scrupule,  catarati in functii administrative si tolerati (cel putin) de conduceri academice.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
« Last Edit: Apr 26th, 2007 at 8:14am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Eugen_Brailoiu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 909
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #10 - Apr 26th, 2007 at 11:13pm
 
craciunm15 wrote on Apr 26th, 2007 at 6:56am:
Eugene (B) ,

Nu problema mea este in discutie. Eu am suficiente oferte de munca si de afara si din tara.
Problema este modul in care se actioneaza asupra tinerilor. Si este un efort concertat, de tip mafiot.

Este inimaginabil sa vezi un profesor care bombardeaza cu mesaje cu continut sexual asistenti si pe de alta parte sa vezi cum seful de catedra si directorul de departament il imping pe un asistent tinta - prin mijloacele puterii - tocmai in bratele profesorului, obligandu-l sa se mute in birou cu acesta.

Ce vrei mai mult? Cat de jos mai poate cobori mizeria morala acumulata in sistemul de invatamant dintr-o universitate de stiinte ingineresti?

Aici este tragedia unei generatii, careia ii va fi greu sa razbata prin mizeria coruptiei morale gajate de indivizi fara scrupule,  catarati in functii administrative si tolerati (cel putin) de conduceri academice.

Corneliu M. Craciunescu


Cornele,

Te cred si pentru asta fac tot ce pot sa va sprijin.

Nu o sa uit in viata mea cand nevasta-mea a pus pe masa doar un ou fiert la masa si 6 felii de paine (pentru ca atat ne ajungeau banii ca asistenti universitari). Si asta pentru noi si doi copii. Evident puteam sa avem mai mult da' n-am luat in viata mea spaga.

Eugen (B)
Back to top
 
 
IP Logged
 
mniculescuro
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #11 - May 4th, 2007 at 8:43am
 
Domnule Craciunescu,

Cu privire la informatiile pe care le-atzi solicitat conducerii Universitatii Politehnica din Timisoara legate de evaluarea laboratoarelor de licenta (competitie deschisa lansata de conducerea Universitatii  – si care s-a dovedit a fi, de fapt, o cacialma, "baietzii desteptzi" impartzindu-si "prada"-), nu va facetzi iluzii.
"Conducerea Universitatii raspunde doar la acele sesizari la care considera ca este necesar"(!?...) - este raspunsul arogant pe care l-a primit subsemnatul la o solicitare asemanatoare. Dupa cum vedetzi (si stitzi), respectarea legilor statului roman este facultativa pentru "conducatorii" nostri.
Legea bunului plac este legea fundamentala dupa care se iau decizii in Politehnica.
Atata timp cat astfel de indivizi ocupa functzii executive, sansele de schimbare (reforma?!...) sunt practic nule.
Lupta pentru adevar si legalitate pe care o ducetzi nu va avea sortzi de izbanda daca, la apropiatele alegeri, nu reusim sa impunem in functzii de decizie colegi cu o alta viziune, care sa respecte legea, sa fie cu adevarat interesatzi de procesul didactic si stiintzific, de prestigiul Scolii politehnice timisorene.
Desigur, pentru unii care au ajuns profesori si conducatori de doctorat cu zero ISI - sau tinzand spre 0 - un CV ca al Dumneavoastra (www.eng.upt.ro/~smtt/CV_romana/Corneliu%20Marius%20CRACIUNESCU.pdf) este de-a dreptul "periculos".
Cand mult mai multzi colegi vor constientiza ca suntem cu totzii responsabili daca degradarea procesului didactic si stiintzific, relatziile clientelare nu vor fi stopate, sansele ca reforma sa reuseasca vor fi mari.

A propos de competitzia "Laboratoare de licentza", cu permisiunea Dumneavoastra, voi posta aici un mesaj adresat colegilor (intrucat ni se blocheaza accesul la adresa cadrelor didactice din UPT, cum bine stitzi) si contestatzia depusa catre senat - din februarie nu a mai fost convocat!: de ce le este teama, de transparentza, de electorat??...


Stimati colegi,

Va aduc la cunostinta modul revoltator in care s-au distribuit fondurile pentru investitii la  Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.
Alocarea acestora s-a facut pe baza unei false „competitii de proiecte pentru  laboratoare de licentza 2007”, competitzie lansata de cunducerea Universitatii Politehnica din Timisoara – si care s-a dovedit a fi o mascarada -.
Cei care au castigat competitia de proiecte pe programul "Laboratoare de licenta 2007" sunt aceiasi care, timp de trei ani, de cand ocupa functii de conducere in facultatea noastra, folosesc practic toate resursele acesteia in interes personal sau de grup – si care au distrus practic facultatea -.
Noi, cei care am depus proiecte, crezand ca, macar de data aceasta, competitia se va desfasura transparent, ne-am inselat amarnic. Ce am mai putea face, in afara de munca cinstita si responsabila, pentru ca disciplinele la care suntem titulari, studentii de fapt, sa aiba acces la acesti bani publici, pentru nimic altceva decat cresterea calitatii invatamantului in facultatea noastra?...
Sper ca Senatul Politehnicii sa repare aceasta nedreptate strigatoare la cer (Contestatia depusa, in fisierul atasat).

Va doresc succes in activitatea Dumneavoastra!

Dr. Mircea Niculescu
Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului       Catre,
     Senatul Universitatii Politehnica din Timisoara

       Disciplina de Chimie Anorganica Departamentul CAICAM, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, contesta “Rezultatele competitiei de proiecte pentru  laboratoare de licenta 2007 - Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului”, rezultate decise de Biroul Executiv al Senatului UPT (în componenta incompleta)
Decizia Biroului Executiv al Senatului UPT privind aceasta competitie a produs consternare în rândul cadrelor didactice de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.
Este oare doar o întâmplare faptul ca cei care au câstigat competitia de proiecte pe programul "Laboratoare de licenta 2007" sunt aceiasi care, timp de trei ani, de când ocupa functii de conducere în facultatea noastra folosesc practic toate resursele acesteia în interes personal sau de grup?
Subsemnatul v-am informat, inclusiv printr-un memoriu la care înca nu am primit raspuns, ca o echipa de cadre didactice (care, pe lânga cei care au câstigat (si) aceasta competitie de proiecte, mai are în componenta prodecanul si secretarul stiintific al facultatii) a instaurat arbitrariul si legea bunului plac în Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.
Va mai informez ca la disciplinele ai caror reprezentanti au câstigat proiectele, cu deosebire la disciplina de Chimie Fizica "zace" nefolosita - sau, sporadic, folosita doar în interes personal - aparatura de cel putin un milion de euro (nu le era de ajuns, a trebuit sa-si însuseasca si banii acestia, în detrimentul unor discipline unde realmente se lucreaza, cu un impact mare în activitatea didactica si de cercetare si care nu au beneficiat în ultimii ani de niciun fel de fonduri! – dotarile existente s-au facut exclusiv prin efortul, inclusiv financiar, al cadrelor didactice de la disciplinele respective).
Contestatia noastra vizeaza, în primul rând, lipsa de transparenta vis a vis de modul de selectionare a proiectelor câstigatoare, criteriile de eligibilitate nefiind comunicate cadrelor didactice participante la competitia respectiva (consideram ca proiectul nostru, intitulat “PROIECT PENTRU AMENAJAREA SI DOTAREA UNUI LABORATOR DE LICENTA  LA DISCIPLINA DE CHIMIE ANORGANICA" îndeplineste toate conditiile pentru a fi declarat câstigator).
Ne exprimam speranta ca Senatul sa ia în considerare contestatia noastra si sa stopeze abuzurile si ilegalitatile echipei de conducere a  Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.

Pentru conformitate,
Cu multa consideratie,                                                      
         dr. Mircea Niculescu
    Universitatea "Politehnica" din Timisoara
    Disciplina de Chimie Anorganica  
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #12 - May 5th, 2007 at 4:42am
 
La Facultatea de Chimie Industriala din Iasi s-a aplicat un principiu zic eu mai echitabil, referitor la repartizarea fondurilor corespunzatoare studiilor de licenta. Fondurile au fost distribuite pe departamente, in functie de numarul de studenti si cadre didactice. Mai mult decat atat, persoanele care erau deja implicate in special in proiecte CEEX, platforme de cercetare etc. (unde sumele vehiculate sunt consistente) au cam stat deoparte, avand in vedere faptul ca ei beneficiau deja de resurse financiare. Si chiar au fost situatii in care din contracte de cercetare aflate in derulare, s-au alocat fonduri pentru completarea sumelor necesare achizitiei de echipamente pentru laboratoarele de licenta (acolo unde nu ajungeau banii).
NU spun ca neaparat acest mod de distribuire a banilor este mai bun decat o competitie, insa competitiile romanesti mai au de asteptat pana cand sa fie echitabile. Ceea ce este sigur insa, e faptul ca in cei 17 ani de neo-capitalism romanesc multilateral dezvoltat, s-a favorizat in universitati formarea unor adevarate retele de putere, care de regula sunt foarte departe de adevarata competenta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #13 - Jul 13th, 2007 at 12:07pm
 
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
Str. Gen. Berthelot 28-30
Sector 1, 010168, Bucuresti
Fax: 021-3124719
                                                     13 iulie 2007

Domnule Ministru al Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Prin prezenta va solicit sa interveniti de urgenta pentru incadrarea in prevederile legale a activitatii de doctorat sustinuta in cadrul catedrei de Stiinta Materialelor si a Sudarii din cadrul Universitatii “Politehnica” din Timisoara.

In aceasta catedra se pare ca au fost programate – pe sest - sustineri de teze de doctorat in ziua de luni, 16 iulie 2007, desi se stie faptul ca membrii catedrei sunt in vacanta dupa terminarea examenelor din data de 15 iulie 2007. Mai mult, informarea in legatura cu sustinerea tezelor nu s-a facut in modul obisnuit, desi fiecare sedinta de catedra era convocata cel putin prin e-mail. Este cu atat mai ciudat motivul pentru care nu s-a prevazut un colectiv anterior plecarii unor cadre in vacanta (in intervalul 10- 13 iulie, de exemplu), mai ales ca in catedra erau aspecte de discutat in legatura cu statele de functiuni pentru anul universitar 2007-2008. Desi nu am date in legatura cu tezele care urmeaza sa fie sustinute – fiind informat de colegi - desconsiderarea rolului colectivului prin smecherii caracteristice universitatilor bananiere trebuie sa inceteze odata pentru totdeauna in Universitatea “Politehnica” din Timisoara.

Va informez pe aceasta cale ca si alti colegi mi-au sesizat faptul ca nu a fost convocat nici un colectiv de catedra si ca un convocator ar demonstra calitatea discutabila acestui demers pus la cale de conducerea catedrei, care nu a informat nici macar biroul catedrei.  O situatie similara – binecunoscuta in Republica Socialista Romania - in care s-a incercat sustinerea doctoratului in colectiv restrans a fost intalnita si in cazul Elena Ceausescu.

Va informez pe aceasta cale ca in colectivul mentionat al Universitatii “Politehnica” din Timisoara au fost sesizate mai multe abuzuri grave, unul chiar sanctionat moral de Comisia de Etica a universitatii. Acest caz este transmis Consiliului de Etica al Ministerului, dar pana in prezent nu s-a primit nici un raspuns.

Va solicit sa interveniti imediat in acest caz.

Acest mesaj va fi facut public prin intermediul forumurilor de discutii academice.


Cu stima,

Corneliu M. Craciunescu
Conferentiar universitar
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #14 - Jul 17th, 2007 at 7:24am
 
Esenta mafiotizarii unui sistem academic poate fi observata atunci cand sistemul - prin administratorii sai -aplica reguli diferite membrilor sistemului, in functie de interese personale sau de grup.

La un moment dat ajunsesem sa afirm ca intr-o facultate , conditia de promovare pe post de profesor este: sa fi casatorita cu un membru al senatului, sa joci fotbal cu rectorul sau sa locuiesti pe scara cu decanu'.

In fond, un sistem mafiotizat la varf isi urmareste interesele prin asigurarea perpetuitatii. Cum altfel se explica aplicarea regulilor diferite in functie de functia detinuta. Pai daca un membru al senatului (care voteaza rectorul si prorectorii) sau un lider de sindicat (care conform noii legi are un cuvant de spus in mentinerea rectorului, liniste sindicala) are nevoie de ceva (promovare pentru sine sau sotie, mentinere in activitate dupa varsta de pensionare, etc), nu-i asa ca i se aplica alte reguli decat unuia care nu voteaza rectorul sau initiativele rectorului.

Pai daca interesele o cer, intr-o universitate oarecare - hai sa-i zicem de pe Marte sa nu cumva sa se creda ca este de la noi si sa fiu acuzat de calomnie  - exista alte reguli de sustinere a tezei pentru protejata (ca sa nu spun altfel) sefului catedrei XYX . Se poate stabili peste noapte un  nou afisier (de care sa nu stie nimeni - daca se poate) se poate abandona informarea tuturor cadrelor din catedra prin email, asa cum s-a facut la alte teze si se poate programa sustinerea tezei in momentul in care ai convingerea ca unii colegi sunt in vacanta.

Pai daca interesul rectorului era sa fie promovat liderul de sindicat, s-au stabilit peste noapte reguli care sa ii convina doar liderului de sindicat.
Dar ce te faci, daca un membru al universitatii are curajul sa nu taca si sa ceara copia procesului verbal al Comisiei de Resurse Umane a Senatului UPT, care a propus refacerea concursului in semestrul urmator. Nimic mai simplu, ca rector, interzici accesul la informatia din procesul - verbal (desi legea te obliga sa o faci publica, la cerere) si te prevalezi de autonomia universitara. Academic vorbind - "Curat murdar".

Va mai mira faptul ca in catedre XYX din universitatile de pe Marte se tolereaza concurenta neloiala, emailurile cu continut sexual transmise de profesori asistentilor in scopul cooptarii lor in grupul lor de interese, prigonirea doctoranzilor participanti la proiectele membrilor neagreati, favorizarea amantelor. Si cand toate acestea se intampla intr-o catedra este greu de crezut ca rectorul martian nu este imbrobodit din imediata vecinatate.

Este greu sa ajungi sa intelegi valoarea academica atat timp cat esti tributar sistemelor de aranjamente. Patrunzand in sistemul academic pe usa lasata deschisa la revolutie, multi s-au cocotat in functii iar orgoliile i-au facut sa impiedice pe orice cale aparitia unor concurenti in fiefurile personale. Cum altfel sa arati ca esti cel mai bun decat aratand ca nu mai este altcineva la nivelul pe care il ocupi si la care blochezi accesul altora. Este ceva ce numeam Sindromul Elena Ceausescu intr-un topic pe acest forum.

In fapt, multe universitati au facut tot posibilul sa isi promoveze angajatii, in ciuda aberantului sistem de finantare pe student. Altele au folosit finantarea ca argument de blocare a ceea ce considerau (fundamentat sau nu) potentiale amenintari la hegemonia locala.

Personal, consider ca - in baza autonomiei universitare - se fac reguli de care sa profite tot timpul un grup aflat la putere. Tot timpul se gaseste un criteriu care sa permita individualizarea favoritilor. Ridicolul criteriu stabilit peste noapte de rector la promovarea liderului de sindicat, prin care s-a permis promovarea doar din catedrele in care era satisfacut criteriul (conf + prof) mai mic de 20% va ramane in istorie, pentru ca a permis deschiderea doar a dosarului liderului de sindicat din toate cele depuse. Daca se mai arata ca liderul de sindicat isi facuse cerere de promovare cu o saptamana inainte de decizia rectorului si in baza unor discutii despre promovare cu acesta, tabloul este aproape complet.

Mai crede cineva ca intr-o universitate nemafiotizata ar mai fi ramas in functie liderul sindical sau chiar rectorul?

La finantari - se vor gasi tot timpul motive ca aceeasi indivizi sa profite. Daca se poate sa fie membri ai senatului, este si mai bine. Daca nu direct sistemul isi gaseste si alte modalitati. Esenta este ca tot timpul sa profite favoritii care te au ca favorit.

Esenta succesului unui sistem mafiotizat rezida in lasitate. In fond, sistemul academic romanesc a fost bazat ani buni de plecarea capului (si eliminarea pe cat posibil a dizidentilor de opinie) si consider eu ca este incapabil de reforma declansata din interior, pentru ca lasitatea si uneori fragilitatea unei parti importante a masei academice este speculata de grupuri de interese lipsiste de scrupule.
Degradarea morala atinsa in sistemul education alactual este cea atinsa probabil de sistemul economic prin anii '98-'99. Personal, cred ca sistemul educational a rezistat mai bine cand economia se prabusea sub coruptie, dar asta preponderent din cauza inertiei si a atingerii unei mase critice de degradare morala mai tarziu decat in economie. Sa fie schimbarea de generatii o cauza? Ar fi grav, pentru ca atunci riscam sa eliminam o generatie onesta si sa o inlocuim cu una pentru care morala academica este un moft in fata profitului.

In principiu, luptele in universitati s-au dat intre grupuri de interese, fiind asistate de o masa preponderent amorfa, frecvent victima a jocurilor de culise. Un grup de interese izvora din cel asociat PCR-ASCR (format in general din cadre de valoare academica selectate de-a lungul a mai multi ani dar potential tributare unor interese de grup si uneori penetrate si de indivizi cu moralitate discutabila). Al doilea grup (format din ceva gen "noua generatie", extrem de agresiv si calculat in detaliile manipularii gata sa foloseasca puterea si relatiile (politice, financiare, sportive etc) in scopul perpetuarii puterii, prin specularea limitelor legalitatii si fara sa isi puna prea multe probleme de moralitate). La mijloc au fost prinsi intr-un amalgam ciudat cei cu valoare, care nu vad nici un motiv (moral sau academic) sa se inregimenteze intr-un grup, cei fara valoare si cei amorfi (care merg acolo unde ii bate vantul). Primele doua grupuri se lupta la alegeri (in general pe cai oculte care duc la calcule de tipul - asta voteaza cu noi, ala nu si pe celalalt trebuie sa il convingem sa voteze cu noi, astfel incat listele cu votul alegatorilor sunt cunoscute inainte de vot). Grupul de mijloc ramane in general cu scarba, indiferenta sau teama fata de un sistem clientelar generat prin aranjamente de taraba.

Daca tabloul este gresit poate ca nu vad eu bine. Daca este incomplet, poate mai creioneaza si altii.

Cheia succesului mafiotizarii sistemului academic actual sta in lasitate, in convingerea prin diverse mijloace (cumparare a constiintei, intimidare) a celor de sub conducerea sistemului ca mai bine taci, caci "daca nu vezi, nu auzi si nu vorbesti - [condus de mafioti poti sa] traiesti".

Se poate reforma un asemenea sistem? Nu cred. Economia a avut deasupra capului sabia falimentului economic total si impuneri externe. Educatia a prins gustul sangelui cand a muscat cu lacomie din autonomia universitara si va fi foarte greu sa ii mai desclestezi coltii de pe prada. Si asta este ceva cu adevarat  "transpartinic" si in plus - de cand am fost admisi fara sa ne reformam - a devenit si un "model european".  Pentru binele Europei, sa speram ca la rubrica "Asa NU".

Corneliu M. Craciunescu


Back to top
« Last Edit: Jul 17th, 2007 at 7:55am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #15 - Jul 24th, 2007 at 6:53am
 
Stimati colegi,

Inspirat de modelul de activism al lui Martin Luther King va propun sa luati in considerare un model de activism civic pentru legalizarea activitati administratiilor universitare in problema legii accesului la informatii publice.

Ideea de baza este ca atunci cand o universitate refuza accesul la informatii de drept public unei persoane orice persoana din aceasta tara si nu numai are dreptul sa solicite aceeasi informatie si sa actioneze in justitie in cazul in care aceasta informatie nu este transmisa in conditiile stipulate de lege.

Personal, consider ca universitatea din care fac parte imi refuza accesul la informatii de interes public (nu a raspuns la nici o solicitare adresata conform legii). Ca urmare am actionat universitatea in instanta. Cazul este pe rol, universitatea incercand sa nu transmita informatiile solicitate.

Oricare dintre dumneavoastra se poate considera indreptatit sa solicite informatiile pe care le-am solicitat si eu. Nu stiu daca universitatile din Romania vor mai sabota accesul legal la informatii de interes public daca sunt asaltate de cereri si procese pentru aceeasi informatie.

Pe scurt, una din informatiile solicitate de mine in Universitatea Politehnica din Timisoara a fost legat de promovarea liderului sindical in ciuda unui proces verbal al Comisiei de Resurse Umane a Senatului, care (din informatiile pe care le am) a solicitat amanarea in semestrul urmator si refacerea procedurii care a favorizat liderul sindical.

Consider ca oricare dintre dumneavoastra este indreptatit sa solicite informatiile publice legate de acest caz si sa actioneze in instanta in cazul in care informatiile nu i-au parvenit.

Va transmit mai jos modelul de cerere (conf. Hotarârea nr. 123/2002) pentru acest caz. Nu va cer sa actionati in acest caz. Va ofer ocazia sa actionati sau sa aveti un model prin care sa va solicitati drepturile in viitor.

In ceea ce ma priveste, voi incerca sa sprijin orice cerere de acest  tip, legata de accesul la informatii de interes public, a oricarui membru al corpului academic.

Nu uitati, cu un timbru puteti incepe sa faceti ordine intr-o universitate.

Corneliu M. CraciunescuUniversitatea Politehnica din Timisoara
P-ta Victoriei nr. 2
300006 Timisoara, Romania
Data ............................................Stimate domnule Rector,

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberal acces la informatiile de interes public. Doresc sa primesc o copie de pe urmatoarele documente:

- toate adresele si procesele verbale ale Comisiei de Resurse Umane a Senatului Universitatii Politehnica din Timisoara legate de promovarea liderului sindical din universitate din anii 2006 si 2007.

- toate adresele si procesele verbale ale Biroului Executiv al Senatului Universitatii Politehnica din Timisoara legate de promovarea liderului sindical din universitate din anii 2006 si 2007.

Doresc ca informatiile solicitate sa îmi fie furnizate, în format electronic, la urmatoarea
adresa de e-mail (optional): ................................... .
Sunt dispus sa platesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate
(daca se solicita copii în format scris).
Va multumesc pentru solicitudine,

..............................
(semnatura petentului)


Numele si prenumele petentului ..............................................
Adresa ..................................................
Profesia (optional) .....................................
Telefon (optional) ......................................
Fax (optional) ..........................................


In conformitate cu :Hotarârea nr. 123/2002, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, (publicata în M. Of., Partea I nr. 167 din 08.03.2002)
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #16 - Sep 4th, 2007 at 1:53pm
 
Domnule Hurduc,

Va solicit o pozitie publica in cazul de mai jos:

Prin Hotararea nr. 07 / 26.04.2007 a Senatului Universitatii "Politehnica" din Timisoara este reglementat "dreptul angajatilor de a inainta sesizari, memorii si reclamatii vizand institutia si/ sau membrii ai comunitatii UPT si raspunderile asumate prin executarea acestui drept"

Conform acestei Hotarari, "in ideea descurajarii atitudinilor si demersurilor izvorate din rea-credinta, incumband calomnie si hartuire institutionala (sic) si personala" se propune "sanctionarea celor in cauza" dupa cum urmeaza:

"a. cu diminuarea salariului de baza cu 15 % pe o perioada de 6 luni
b. cu suspendarea, pe o perioada de 3 ani, a dreptului de inscriere la concursurile pentru ocuparea unei functii didactice superioare
c. cu desfacerea disciplinara a contractului de munca".

"Aprecierea respectarii sau nerespectarii obligatiei este de competenta Comisiei de Deontologie a Senatului, ca si propunerea sanctiunilor".

In ceea ce ma priveste va amintesc de faptul ca Dreptul la petitie, (inclusiv reclamatii si sesizari) este unul prevazut in Constitutia Romaniei.

Cu alte cuvinte, daca eu sesizez un plagiat, aduc atingere unei persoane. Cei din Comisia de Deontologie pot hotari ca ar putea dauna imaginii universitatii si resping sesizarea. Daca eu sesizez in continuare  "hartuiesc institutia" si sunt sanctionat.

Dar sa vedem si alte ciudatenii:
- daca faci o reclamatie anonima nu poti fi sanctionat, dar daca o semnezi poti fi sanctionat; daca anunti presa anonim nu poti fi sanctionat, dar daca o faci cinstit, poti fi sanctionat.
- ceea ce poate sa constituie hartuirea universitatii poate sa fie corect pentru tara si pentru educatie. Cum va stabili Comisia de Deontologie, daca eu critic rectorul pentru ca si-a stabilit la gradatiile de merit un punctaj de 400 de puncte pentru simpla pozitie de rector, in timp ce pentru o lucrare ISI doar 50 de puncte? Poate decide ca haituiesc o persoana, iar daca merg mai departe haituiesc institutia.
- daca cineva scrie o reclamatie in numele altcuiva, ce se intampla?
- daca cineva scrie o reclamatie si isi pune numele sau pe foaie, si o roaga apoi pe sotie (externa universitatii) sa semneze reclamatia ce se intampla? La ancheta Comisiei de Deontologie, persoana declara ca nu a semnat dar este de acord cu ceea ce scrie in reclamatie, cum se procedeaza?
- ce inseamna "hartuire institutionala"? Faptul ca sesizezi disfunctionalitati si ilegalitati la care nu se iau nici un fel de masuri? Daca sesizezi nepotism si nu se ia nici o masura, poti fi dat afara pentru ca sesizezi la un nivel superior sau in presa?
- cum se aplica suspendarea dreptului de inscriere la concurs pentru o functie didactica superioara in cazul unui profesor universitar? De exemplu daca un profesor universitar si un asistent semneaza aceeasi petitie care ajunge sa fie considerata ca hartuire. Sanctiunea tipica sa zicem ca este suspendarea dreptului la concurs pentru o functie superioara. Cum se aplica la asistent si cum la profesor o asemenea sanctiune? Sau sanctiunile se dau in functie de persoana si post si nu in functie de gravitatea actului?

De ce mai avem Constitutie in Romania daca avem autonomie universitara? In USA se spune ca "un conducator nu ar trebui sa isi lase mintea si bunul simt la intrarea in scoala".

Stimati colegi, astept o pozitie in acest caz. Va pot transmite copia Hotararii.

Iata mai jos petitia mea adresata mai multor factori. Astept sa fiu sanctionat. Intrucat de 5 ani mi se interzice dreptul de promovare, consider ca mi-am si ispasit pedeapsa de 3 ani cu varf si indesat.

Corneliu M. Craciunescu

Presedintia Romaniei
Ministerul Educatiei si Invatamantului
Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor
Comisia de Etica a Universitatii "Politehnica" din Timisoara
Comisia de Deontologie a Senatului Universitatii "Politehnica" din Timisoara
Senatul Universitatii "Politehnica" din TimisoaraPrin prezenta petitie sesizez abuzul Senatului
Universitatii "Politehnica" din Timisoara in Hotararea Nr. 07 / 26.04.2007 (anexata), prin stabilirea de sanctiuni pentru exercitarea Dreptului Constitutional la petitie al angajatilor universitatii.

In sprijinul acestei petitii arat ca in Constitutia
Romaniei, "Dreptul de petiționare" face parte din "Drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale":
ARTICOLUL 51
(1) Cetățenii au dreptul să se adreseze autorităților publice prin petiții formulate numai în numele semnatarilor.

Conform, Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, aprobată, cu modificări și completări, prin Legea nr.233/2002:
"prin petiție se înțelege cererea, reclamația, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poștă electronică, pe care un cetățean sau o organizație legal constituită o poate adresa autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiilor și societăților naționale,
societătilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite în continuare autorități si instituții publice."

Fiind un drept fundamental garantat de Constitutia Romaniei, consider ca acesta nu poate fi limitat nici macar de Senatul Universitatii "Politehnica" din Timisoara, si cu atat mai putin nu poate fi sanctionata eventuala utilizare cu rea-credinta a unui drept fundamental la propunerea Comisiei de Deontologie a Senatului Universitatii "Politehnica" din Timisoara, aceasta nefiind calificata sa abordeze aspecte de drept constitutional.


Propun Senatului Universitatii "Politehnica" din Timisoara sa analizeze cine este responsabil pentru imaginea institutiei prin propunerea Hotararii Nr. 07 / 26.04.2007.

Solicit sprijinul tuturor factorilor responsabili din aceasta tara pentru respectarea macar a Constitutiei Romaniei in universitatile romanesti.


04.09.2007

Corneliu M. Craciunescu
Conferentiar universitar

Universitatea "Politehnica" din Timisoara
P-ta Victoriei nr. 2
300002 Timisoara
Email: craciunescucm@yahoo.com
Back to top
« Last Edit: Sep 5th, 2007 at 5:32am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #17 - Sep 5th, 2007 at 5:24am
 
Domnule Craciunescu,

Problema ridicata de dumneavoastra este una foarte delicata si greu de evaluat. Este foarte dificil de stabilit din exterior, care este limita intre dorinta de a proteja imaginea unei universitati si dorinta de a ascunde unele aranjamente nu tocmai ortodoxe. Principial, existand acest cadrul al autonomiei universitare, doar Senatul poate decide in acest sens, fiind o problema interna a universitatii respective. Iar noi am mai discutat despre riscul aplicarii unor principii democratice, intr-un sistem bolnav.

La fel de discutabila este limita "informatiilor de interes public". Sigur ca intr-o universitate care nu are nimic de ascuns, toate activitatile se pot desfasura intr-o perfecta transparenta, de la intocmirea statelor de functii si pana la dosarele de promovare. Insa nu poti impune spre exemplu utilizarea unor anumite punctaje in criteriile de evaluare, chiar daca noua ni se par complet anormale. Daca un Rector ar conduce o universitate asa cum trebuie, el ar mertita din plin cele 400 de puncte date in exemplul dumneavoastra. Ca lucrurile nu stau de regula asa, o cam stim, dar fiecare conducere are dreptul pana la urma sa-si faca politica proprie, pentru care a primit mandat din partea Senatului. Si aici ajungem la responsabilitatea comunitatii academice dintr-o universitate, pentru ca intreg corpul profesoral al unei universitati este vinovat daca la un moment dat ajunge in fruntea acesteia un Rector incompetent, corupt etc. Pana in momentul in care comunitatea academica dintr-o universitate va intelege ce e bine si ce e rau pentru ea, va trece cu siguranta mult timp. Intotdeauna se da vina numai pe "greaua mostenire" pe mafia din MEdC si doar rareori ne asumam aceasta raspundere colectiva, pe baza careia pana la urma-urmelor functioneaza sitemul universitar. Senatul nu este numit de MEdC, ci ales de toti colegii dumneavoastra.

Ce putem face noi in cazul concret pe care l-ati pus in dezbatere ? Putem cere printr-o adresa oficiala, informatii privitoare la modul in care a fost promovat liderul de sindicat din Politehnica Timisoara, ca urmare a sesizarii factute de catre dumneavoastra. Daca Politehnica Timisoara nu are nimic de ascuns, ne va furniza aceste informatii. Daca lucrurile nu sunt in ordine, probabil ca ne va refuza solicitarea, invocand cel putin 1745 de motive.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #18 - Sep 5th, 2007 at 5:51am
 
Domnule Hurduc,

Problema pe care o ridic eu este legata de respectarea unui Drept Constitutional. Cel al Dreptului la petitie.

In opinia mea nu poti fi sanctionat pentru exercitarea acestui drept. Poti fi ignorat sau poti fi obiectul unei reclamatii, daca depasesti cadrul leral sau moral.

In principiu, toti cei care ne dam numele pe acest forum, putem fi sanctionati daca ne referim la abateri din institutia noastra, pentru ca "intinam imaginea institutiei". Dar daca o facem sub un alt nume, nu putem fi sanctionati.
Asta este si esenta dreptului la petitie. Sa nu faca distinctie intre petenti. Poti fi ignorat. Foarte bine. Poti fi chemat in judecata. Foarte bine.

Dar atentie se vrea sanctionarea nu daca ai abuzat cu rea-credinta ci daca ai abuzat cu rea credinta de mai multe ori.  Si daca ai reclamat cu rea-credinta o singura data poti fi dat in judecata. Care este problema?

Si mai este ceva si mai grav. Din paleta de sanctinui prevazute de statut s-au ales doar cele care sa sperie si sa intimideze. Cum se explica faptul ca nu s-a ales avertismentul?
Foarte simplu, pentru ca poate fi contesta usor in instanta fara mari pagube pentru sanctionat si nu sperie atat de mult ca si celelalte sanctiuni.

In alta ordine de idei. Care este opinia FAR in legatura cu sanctiunea care prevede interzicerea dreptului de a participa la un concurs pentru un post superior, avand in vedere ca un profesor universitar nu este afectat in nici un mod de o asemenea prevedere?

In cazul accesului la informatii publice, este evident ca toate forumurile sunt mai mult sau mai putin impotente. De altfel, in afara de vorbe si sfaturi mare lucru nu se face. Din aceasta cauza am si propus structurarea pe tip partid.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #19 - Sep 5th, 2007 at 7:23am
 
Quote:
Conform acestei Hotarari, "in ideea descurajarii atitudinilor si demersurilor izvorate din rea-credinta, incumband calomnie si hartuire institutionala (sic) si personala" se propune "sanctionarea celor in cauza" dupa cum urmeaza:Acum imi este ceva mai clar la ce ati vrut sa faceti referire, insa depinde cum este aplicata aceasta hotarare. Este intradevar discutabila sintagma "hartuire institutionala si personala". Dupa parerea mea, dumneavoastra puteti inainta o sesizare sau o plangere pe linie ierarhica ascendenta, incepand de la nivelul catedrei si terminand cu Parlament, Presedintie sau Guvern (depinde unde doriti sa va opriti). In aceasta faza nu poate fi vorba despre o hartuire. Insa daca sesizarea dumneavoastra primeste sa spunem, raspunsuri negative la toate nivelurile si dumneavoastra o luati de la capat cu aceeasi sesizare, fara sa aduceti elemente noi in discutie, atunci cred ca putem incepe sa discutam despre o hartuire.

Cred ca s-ar putea solicita Politehnicii Timisoara sa precizeze mai clar situatia in care devine aplicabil conceptul de "hartuire institutionala sau personala". Nu sunt specialist in probleme juridice, insa cred ca sunt prevazute in lege aceste situatii de hartuirea institutionala sau personala. Daca ele sunt prevazute in lege, atunci aceasta hotarare a universitatii nu-si prea are rostul, pentru ca o persoana care nu respecta legea poate fi actionata in instanta. Insa nici nu se poate interzice unei institutii sa reglementeze intern anumite situatii, atata timp cat aceste reglementari nu depasesc cadrul legal.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #20 - Sep 5th, 2007 at 7:59am
 
Tocmai aici este problema.
Cine stabileste buna-credinta si mai incolo hartuirea? Comsia Deontologica sau justitia?

Si de ce trebuie ca omul sa isi caute dreptatatea in justitie cand institutia s-ar putea constitui ca parte vatamata si sa actioneze in justitie? Si asta fara sa incerce sa intimideza membrii institutiei.

De exemplu intre Comisia de Deontologie si eliminarea nedoritilor din sistem sta doar decizia rectorului?
In ceea ce ma priveste nu am reusit sa obtin dupa mai bine de un an un raport al Comisiei de Deontologie intr-un caz in care eram implicat? Pot sa cred in corectitudinea acestei comisii desi am cerut-o si verbal si in scris si in timpul sedintei comisiei de deontologie?
Ceva ma face sa cred ca asa ceva nu se intampla intr-o singura universitate.

Si ceva ma face sa cred ca daca va merge aici, in institutia pilot, modelul se va raspandi in toata tara. Sau ati uitat... " Azi in Timisoara, maine in toata tara"?

Corneliu M. Craciunescu


Back to top
« Last Edit: Sep 5th, 2007 at 9:05am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #21 - Sep 5th, 2007 at 3:03pm
 
Domnule Hurduc,

Cred ca am filosofat prea mult amadoi. Poate din acest caz apar si dificultati de concretizare pe forum.

Va rog sa urmariti rationamentul pe care il propun in cazul Hotararii senatului universitatii:

1. Dreptul la petitie (inclusiv reclamatii si sesizari) este unul fundamental, garantat de Constitutia Romaniei.

2. Nici o structura institutionala (nici macar cele bazate pe autonomia universitara) nu este calificata sa sanctioneze exercitarea unui drept constitutional.

3. Atunci cand se considera victima utilizarii abuzive a unui drept constitutional (cum este si dreptul la petitie) institutia se poate adresa instantei de judecata.

4. Numai in cazul in care instanta de judecata apreciaza prin decizie definitiva, ca s-a abuzat de dreptul constitutional, institutia vatamata poate declansa procedurile de sanctionare a petentului.

5. Procedura de sanctionare trebuie sa respecte prevederile statutului cadrelor didactice.

6. Ca urmare a celor prezentate anterior, Hotararea despre care discutam este neconstitutionala.

Consider ca este primul caz in lume, in care autonomia universitara incearca sa bata Constitutia unei tari democratice. Doar in regimurile totalitare, sunt suspendate prevederi ale Constitutiei.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
 
 
IP Logged
 
sebi77
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 328
Gender: male
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #22 - Sep 5th, 2007 at 4:42pm
 
Corecte concluzile domnului Craciunescu!

Iata ce a hotarat Curtea Constitutioala referitor la "autonomia universitara" vs "prevederi legale"

Quote:
"[...] Autonomia universitara nu inseamna independenta institutiilor de invatamant superior si nici nu implica existenta unei autonomii de reglementare si de decizie a acestora in afara cadrului legal, care este general obligatoriu. Or, potrivit art. 1 alin. (5) din Legea fundamentala, "In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie" si, pe cale de consecinta, AUTONOMIA UNIVERSITARA nu se poate exercita decat cu respectarea legilor cu caracter general si cu valabilitate pe intregul teritoriu al tarii. A da o alta interpretare principiului constitutional al autonomiei universitare ar insemna asezarea institutiilor de invatamant superior mai presus de lege, ceea ce ar conduce la nesocotirea celorlatle dispozitii si principii din cuprinsul Legii findamentale [...]".


Decizia 23/20.01.2005 a Curtii Constitutionale
Back to top
 
sebi1977ro  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #23 - Sep 12th, 2007 at 12:22pm
 
Stimati colegi,

La adresa

http://www.upt.ro/pdf/doctorat/2007_HS-1.pdf

puteti citi Hotararea nr. 7, in care Senatul Universitatii "Politehnica" din Timisoara impune ingradirea Dreptului Constitutional la Petitie.

"Curat Constitutional"


Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #24 - Dec 4th, 2007 at 4:45pm
 
Stimati colegi din Universitatea “Politehnica” din
Timisoara,

Va informez pe aceasta cale ca prin sentinta nr.
769/CA Tribunalul Timis obliga Universitatea
“Politehnica” din Timisoara sa comunice urmatoarele
documente de interes public:
- Metodologia de evaluare a proiectelor pentru
laboratoarele de licenta in anul 2006 si 2007;
- Lista evaluatorilor sau a persoanelor care au decis
ierarhizarea proiectelor;
- Lista proiectelor depuse si lista proiectelor
aprobate in anul 2006 si 2007.

Arat in continuare ca a fost nevoie de o asemenea
sentinta desi Carta Universitara mentioneaza la Art.
5.4 litera b:
“5.4 In relatia cu Universitatea “Politehnica”,
membrii comunitatii au urmatoarele drepturi generale”
[...] b. dreptul de acces la informatii asupra
intregii activitati ce se desfasoara in Universitatea
“Politehnica”;”

       Cred ca aveti dreptul sa aflati si sa judecati si
singuri, in afara de ceea ce administratia
universitatii doreste sa va induca. Poate ca aveti
dreptul sa stiti si de ce nu primiti 20 de tichete de
masa (ca in alte universitati din tara) nu doar sa
fiti informati cu e-mail-uri prin care vi se arata
marea realizarea de a vi se da 15 tichete. Nu este
vorba de cele 5 tichete diferenta, ci de modul in care
se pune problema. Un rector japonez si-ar cere cu
umilinta  scuze pentru faptul ca nu a dat cele 5
tichete, nu si-ar permite sa trambiteze cate e capabil
sa ofere... pana la urma. Nu este vorba de faptul ca
in majoritatea universitatilor din tara se promoveaza
prin transformare de post, ci este vorba de faptul ca
– din punctul meu de vedere – prin transformare de
post este mai greu sa controlezi cui i se scoate
postul la concurs. Este vorba mai ales de principii si
manipulare, de escamotarea adevarului si de incercarea
de a denigra tot ce nu gandeste ca noua aristocratie
administrativa (care prin vot primeste si pana la 400
de puncte in plus la gradatia de merit, desi este
platita cu sporuri generoase).

Pe mine nu ma mira aceasta sentinta, ci mai degraba
cursul pe care este directionata universitatea din
care facem parte. Cu buna credinta si cu dorinta de a
lupta alaturi de dumneavoastra pentru ridicarea morala
si stiintifica a acesteia, acolo unde i-a fost si ii
este locul in mediul academic din Romania, nu pot sa
nu observ derapaje serioase de la cursul unei
institutii de varf.

Tot pentru informarea corecta a dumneavoastra va
semnalez ca prin adresa Curtii de Conturi (atasata la
acest mesaj) s-a constatat – in baza sesizarii depuse
de mine ca urmare a descoperirii unor acte de
concurenta neloiala si incheierea unor pseudo
–contracte de cercetare in catedra de Stiinta
Materialelor din cadrul Facultatii de Mecanica,
urmatoarele:
“Referitor la sesizarile dvs. [...], urmare a
controlului efectuat [...] au fost constatate abateri
si nereguli cu privire la incheierea, urmarirea si
gestionarea contractelor de cercetare, precum si cu
privire la executatrea si decontarea contractelor
incheiate.”

Sesizarea Curtii de Conturi survine ca urmare a
faptului ca seful catedrei Stiinta Materialelor (conf.
dr. ing. Aurel Raduta) si directorul Departamentului
de Ingineria Materialelor si a Fabricatiei (conf. Dr.
ing. Mircea Nicoara) au fost prinsi cu o firma capusa
(infiintata intr-o camera din imobilul lui Mircea
Nicoara), prin care dijmuiau (cu zeciuiala
caracteristica pentru coruptia din Romania)
contractele catedrei din care fac parte.
Comisia de Etica a Universitati “Politehnica” din
Timisoara a decis – cu majoritate absoluta – ca cei
doi conferentiari Mircea Nicoara si Aurel Raduta au
comis acte de concurenta neloiala impotriva
universitatii din care fac parte (decizie atasata
impreuna cu dovezile concurentei neloiale). In
prezent, cazul este supus atentiei Consiliului de
Etica al Ministerului Invatamantului.

Daca nu intelegeti cum astfel de indivizi precum
conferentiarii Mircea Nicoara si Aurel Raduta, mai
sunt in functii de conducere in aceasta universitate,
va pot arata ca in catedra se organizau chiolhane –
poate pe banii din pseudo-contracte de cercetare – la
care mai ca nu dadeau cap in cap sa ocupe loc la masa:
rector, prorector, decan, prodecan, sefi de
departamente, incat la un moment dat erau mai multi
invitati externi decat membri ai catedrei. Orice
moment era bun de speculat pentru largirea sferei de
influenta: purcei, miei, peste si alte vietuitoare
sacrificate pe altarul “colegialitatii academice’.
Alaturi de mine si alti colegi au sesizat aceste
aspecte si au inceput sa evite sa fie asociati cu
mieii, purceii si pestii catedrei.
Sa ne mai miram de faptul ca in aceeasi catedra si in
acelasi departament un profesor universitar, care dupa
ce a transmis mai multe emailuri cu continut sexual
explicit asistentilor, in scopul de ai coopta in sfera
lui de influenta, a avut tupeul sa isi reclame colegii
cum ca din cauza lor a fost dezvaluit. Iar Comisia de
Deontologie a Senatului s-a facut ca nu vede nimic,
iar senatorii UPT care stiau aproape toti de caz s-au
facut ca nu stiu nimic?!
Sa ne mai miram daca in aceeasi catedra, firmele
conduse de studenti la zi aflati la servici la 200 de
km de Timisoara, incheie contrate cu cei din
conducerea catedrei, in perioada in care respectivii
erau studenti? Sa fie adevarat ca alti studenti in
situatii similare au fost pusi sa aduca materiale de
constructii pentru dotarea laboratoarelor? O fi asta o
noua deontologie universitara si am ramas noi in urma?
Sa ne mai miram ca in catedra respectiva se sustin
teze de doctorat in vacanta (majoritatea
conducatorilor de doctorat din catedra nici nu au
stiut sau nu au fost prezenti), care mai apoi sunt
programate pentru sustinere publica sambata? Sa ne mai
miram ca din catedra respectiva se muta ore in alte
catedre, fara sa fie consultat nici macar biroul
catedrei, asa cum s-a intamplat in acest semestru? Nu
cumva orele s-au mutat pentru cineva care a sustinut
teza in vacanta sau sambata?
Dar totusi, cum de atatea abuzuri sunt comise intr-o
singura catedra? Nu cumva exista o umbrela protectoare
pentru asemeanea abuzuri de la nivelul rectoratului
UPT? Sa fie chiolhanurile, sa fie interese comune, sa
fie asocieri in firme private cu profesorul cu
e-mail-uri? Credeti ca toti membrii conducerii UPT pot
declara ca nu au participat la “mese tovarasesti”? Eu
sunt curios daca unii dintre ei nu au fost si
retribuiti vreodata din contractele incheiate cu
firmele deturnate inspre “capusa” celor doi sefi M.
Nicoara si A. Raduta? Dar daca se ascund informatii
elementare, ce sa mai spunem de “informatiile grele”?
Ce sa mai zici daca afli ca seful catedrei de Stiinta
Materialelor – conferentiar Aurel Raduta infiinta
firma capusa pe spinarea “Politehnicii”, cam cand
primea cu mare tam-tam din partea universitatii un
premiu substantial pentru rezultate deosebite in
cercetare? Nu cumva in cercetarea incriminata de
Curtea de Conturi?
Credeti ca asemenea indivizi ar fi ramas - nu in
functii de conducere, ci in universitati din lumea
civilizata? Credeti ca profesori care trimit
e-mail-uri cu continut sexual asistentilor si-ar
permite sa acuze pe cei pe care ii suspecteaza ca i-au
dezvaluit, daca nu ar fi convinsi ca se bucura de
protectie la nivelul conducerii UPT?

Nu trebuie sa va mire nimic. Ar trebui insa sa va
ganditi daca acesta este cursul pe  care doriti sa il
ia universitatea noastra. Eu nu doresc asa ceva si am
sa lupt impotriva unor indivizi care fac concurenta
neloiala propriilor colegi, ca si conferentarii Mircea
Nicoara si Aurel Raduta, oricat ar incerca sa
distorsioneze cursul moral al Universitatii
“Politehnica” din Timisoara, prin chiolhanuri cu
actuali sau potentiali membri ai echipelor manageriale
viitoare (aviz eforturilor de inserare in asemenea
echipe de conducere a Facultatii de Mecanica), si
oricat de mult si-au asigurat protectia conducerii
UPT.

Consider ca aveti dreptul sa fiti informati si sa
luati decizia pe care o doriti. Va avertizez insa in
legatura cu riscul asocierii numelui Universitatii
“Politehnica” din Timisoara cu asemenea acte si
asemenea indivizi; iar in ceea ce ma priveste,
consider ca am obligatia sa lupt pentru un viitor
cinstit al acestei universitati, care nu cred ca este
posibil de atins pe fundatii corupte alcatuite din
persoane care au facut concurenta neloiala propriilor
colegi. Aceasta este problema reala si a cauta
vinovati printre cei care dezvaluie matapazlacuri
inainte de a vedea daca au incercat toate caile
interne de aducere pe fagasul corect a moralei
academice nu este altceva decat o pista falsa.
Putem construi impreuna mult mai temeinic pornind de
la cinste, decat fundamentandu-ne pe minciuna.

Cu stima,

Corneliu M. Craciunescu


Corneliu M. Craciunescu
Associate Professor

Department of Materials Science
"Politehnica" University of Timisoara
Bd. Mihai Viteazul 1, 1900 Timisoara
Romania
Tel: +40-256-403655
Email: craciunescucm@yahoo.com
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)