Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 2 3 4 5
Dezbateri Academice in "Politehnica" din Timisoara (Read 38550 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #25 - Dec 18th, 2007 at 6:35pm
 
Pentru istorie: raspunsul rectorului UPT:

Stimate colege si stimati colegi,

Desi, ca persoans privats, eu nu ma demit sa iau în seama oameni ca dl. Craciunescu,  ca rector, am obligatia sa o fac. Nu voi raspunde punctual elucubratiilor sale -elucubratii ce reprezinta, de fapt, o culegere revizuita si adaugita a "productiei" sale din ultimii 3 ani-, pentru ca sunt convins ca dv. nu simtiti nevoia de asa ceva. Doua aspecte cred, însa, ca trebuie sa primeasca replica.

1.      Cu privire la bonurile de masa:

Mai întâi, trebuie precizat ca universitatile nu au nicio obligatie de a acorda bonuri de masa, acordarea / neacordarea fiind o decizie manageriala, dependenta; de resursele financiare disponibile si de prioritatile asumate în actul de conducere. Dar iata cum se prezinta situatia în aceasta privinta în universitatile tehnice din România, culeasa de la rectorii lor, direct de catre subsemnatul, în 05.12.2007:
- la Universitatea Tehnica “Gh. Asachi“ din Iasi: nu se acorda; niciun bon de masa cadrelor didactice
- la Universitatea Politehnica Bucuresti: se acorda; 11 bonuri de masa pe luna personalului administrativ, personalului didactic auxiliar si cadrelor didactice cu titlul de preparator, asistent si sef de lucrari / lector; nu se acorda niciun bon de masa conferentiarilor si profesorilor
- la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca: se acorda câte 20 bonuri de masa pe luna tuturor angajatilor (nu cunoastem la ce nivel sunt salariile, câte calculatoare, cât mobilier, etc. au fost achizitionate în aceasta universitate, dar, oricum, avem cele mai bune aprecieri la adresa ei, ca, de altfel, si la adresa UTGhAI si UPB)

2.      Cu privire la laboratoarele de licenta:

În primul rând, trebuie sa stiti ca fondurile pentru modernizarea laboratoarelor de licenta au fost obtinute de UPT de la MEdCT, cu ocazia negocierii de catre subsemnatul a contractului institutional de finantare pe 2006 si 2007, iar apoi prin renegocieri ce au condus la suplimentarea lor considerabila, în ambii ani. Ca rector, ordonator de credite la nivel institutional, aveam dreptul legal de a aloca aceste fonduri în interiorul UPT cum consider de cuviinta, prin prisma prioritatilor manageriale asumate, fara ca pentru aceasta sa am de dat socoteala altcuiva decât comunitatii academice si altfel decât prin interpelari (de exemplu: în Senat), respectiv cu ocazia viitoarelor alegeri. Nicio interpelare nu mi-a fost adresata pâna acum, iar la alegeri ... vom vedea ce se va întâmpla.

A fost o decizie a subsemnatului, luata în asentimentul colegilor de BES –dupa; câte cunoastem, singulara, la nivel national- ca împartirea fondurilor în UPT sa se faca pe proiecte, considerând ca, astfel, subsemnatul, ca ordonator de credite, pot ajunge sa cunosc mai bine nevoile reale ale diverselor domenii si discipline si sa-mi stabilesc mai judicios prioritatile manageriale. Altfel, puteam proceda mult mai simplu, instituind, conform uzantelor, criterii de proportionalitate.

Nu cred ca este cineva în UPT, în afara de dl. Craciunescu, care sa considere ca procesul de alocare interna a fondurilor pentru laboratoare de licenta a fost netransparent, incorect, etc. Tuturor v-am comunicat personal, direct prin e-mail, template-ul în care sa întocmiti proiectele, evidentiind ca decizia de finantare / non-finantare o vom lua în functie de:
1.      “prezentarea sintetica a situatiei actuale, într-o abordare stratificata, cuprinzând referiri la nivel punctual, de cadru apropiat, respectiv de cadru general”
2.      masura în care “obiectivele sunt exprimate într-o redactare sintetica, clara si convingatoare, care sa; poata fi considerata un bun raspuns la întrebarea „Ce?” ”
3.      masura în care “motivatia convinge asupra beneficitatii / eficacitatii, prioritatii si oportunitatii proiectului, raspunzând la întrebarea „De ce?” “
4.      “plusul de facilitati  / servicii / expertiza / oportunitati care se vor crea si publicul ţintă beneficiar –altfel spus: se va raspunde la întrebarea „Pentru cine?”
5.      “colectivul managerial si executiv al proiectului,  ca raspuns la întrebarea „Cu cine?””
6.      “resursele tehnice implicabile în proiect, pe de o parte  cele  de care se dispune deja, pe de alta parte cele ce se constituie în articole de achizitionat în cadrul proiectului, ca raspuns la întrebarea:  „Cu ce?”)
7.      “etapele si activitatile prevazute (raspuns la întrebarea „Cum?”)”
8.      “cronologie  (raspuns la întrebarea „Când?” ”
9.      “buget (raspuns la întrebarea „Cu cât?”)”

Am facut cunoscut, de asemenea, ca evaluarea proiectelor se asuma a se face direct de catre BES (e adevarat, nu v-am prezentat “lista evaluatorilor”, neînchipuindu-ne ca ar putea exista cineva în UPT care sa nu stie, în anii de mandat 3 si 4, din cine este format BES; de fapt, oricum, pe site-ul UPT este prezentata; componenta BES).

Lista proiectelor depuse si lista proiectelor aprobate au fost si sunt publice în catedre / departamente, dar au fost prezentate inclusiv în plenul Senatului UPT.

Pentru ce a fost, însa;, data; în judecata UPT de catre dl. Craciunescu, obtinând stupidul câstig de cauzs –nedefinitiv !- cu care se lauds? Nu pentru cs; nu ar fi avut acces la vreo informatie –pentru ct;, evident, l-a avut, ca întreaga comunitate academict a UPT-, ci pentru ct am refuzat st întocmim special pentru dânsul documente cu informatiile de mai sus, purtând titlurile dorite de cttre el: “Metodologia ... “, “Lista evaluatorilor ...”, etc. (de fapt, s pentru alte lucruri, respinse de instanta de judecatt -ceea ce, în înalta-i ”moralitate”, dl. Craciunescu nu considera de cuviinta; sa mentioneze). Si asta, în ce context: în contextul în care suntem supusi la o adevsrata hartuire de catre acest personaj, care de mai bine de 3 ani, nu oboseste sa scrie zeci si zeci de reclamatii nefondate, pe diverse forumuri web, cttre mass-media, Parlament, Guvern, MEdCT, Curtea de Conturi, Institutiile judiciare, etc., reclamatii la care noi suntem, prin lege, obligati sa dam raspunsuri, câta; vreme reclamantul (a se citi: “reclamagiul“) este tratat în prezumtia de buna-credinaa;, iar reclamatul (în cazul în discutie: UPT) –în prezumtia de vinovatie !

Probabil ca cel putin o parte a dv. veti considera drept greseala din partea mea ca reactionez la demersuri ca cele ale d-lui Craciunescu. Va mrturisesc ca o fac cu sufletul îndoit, fiindu-mi greu de apreciat cum e mai bine.

Cu deosebita stima,

Prof.dr.ing. Nicolae ROBU
RECTORUL UPT

Tot pentru istorie un alt mesaj adresat comunitatii academice de Rectorul Nicolae Robu:


Stimate colege si stimati colegi -altii decat conf. Corneliu M. Craciunescu,

Intrucat presupun ca majoritatea covarsitoare a dv. nu stiti nimic despre "colegul" cu numele Corneliu M. Craciunescu si imi inchipui ca, pe acest fond, primirea mesajului sau legat de competitia de proiecte a
UPT pe programul "Laboratoare pentru ciclul licenta" v-a creat, in mod firesc, nedumeriri, nu pot ramane pasiv la acest nou demers de intinare de catre acest personaj a eforturilor pe care conducerea UPT le intreprinde pt. mai binele scolii noastre si a celor ce o slujesc, ci consider ca este de datoria mea sa va aduc la cunostinta urmatoarele:

1). in ultimii 2 ani, conf. Craciunescu a depus zeci de memorii si reclamatii la adresa  unor colegi si a conducerii universitatii, la: Curtea de Conturi, Garda Financiara, Politia Economica, Procuratura,
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Guvern, Parlament, Presedintie, redactii de ziare si televiziuni, agentii de presa, etc., etc., afectand negativ, in mod nedrept, imaginea UPT si, posibil,  intr-o anumita masura, si a celor carora are mereu cate ceva a le imputa, dar, dincolo de asta, RAPIND TIMP ENORM UNOR OAMENI CARE CHIAR AU LUCRURI IMPORTANTE DE FACUT !
2). el este cel care a incercat -evident: fara succes !- sa determine conducerea universitatii sa-i scoata la concurs un post de profesor, impofida prioritatilor catedrei si facultatii in care isi desfasoara activitatea -asa cum sunt ele apreciate de Conducerea Catedrei si
Consiliul Facultatii in cauza-, prin santajul penibil, descalificant pt.  un intelectual, al grevei foamei -greva care, dupa informatiile de care dispunem, a fost, de fapt, cel mult o cura de slabire !-
3). dupa toate probabilitatile, veti fi, in continuare, bombardati de catre el cu e-mail-uri care de care mai elucubrante
4). subsemnatul voi ignora CU DESAVARSIRE "productia" de care il stiu in stare, lasandu-va sa judecati lucrurile singuri (de altfel, nu exclud ca ar fi fost mai potrivit ca inclusiv acum sa nu fi reactionat; am facut-o, insa, cu un dezgust extrem, ghidandu-ma dupa principiul: "cand
e sa alegi intre rele, alege raul cel mai mic")


Cu scuze pentru un astfel de mesaj si cu deosebita stima,
Prof.dr.ing. Nicolae ROBU
RECTORUL UPT


Back to top
« Last Edit: Dec 18th, 2007 at 7:15pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #26 - Dec 18th, 2007 at 6:40pm
 
Raspuns la mesajul rectorului UPT

Stimati colegi,

Multumesc rectorului UPT pentru recunoasterea faptului ca nu a exista nici o metodologie de evaluare si ca urmare efortul majoritatii dintre dumneavoastra de a raspunde la intrebarile copiate de cine stie cine unde:
ce?; unde?; cand?; cum?; cu cine? samd a fost inutil, din moment ce nu a existat nici o ierarhizare pe baza raspunsurilor la intrebari, ci doar bunul plac al BES-ului. Ca sa nu mai zic de "transpirarea informatiilor"
catre "privilegiatii puterii". In cazul bonurilor, nu numarul ci atitudinea si bunul simt erau cele care merita atentia. Tendentiozitatea informatiilor prezentate legate de alte universitati (de exemplu: unele dau 20 de bonuri, dar oare cumpara flori si aparate de apa pentru rectorat?; sau schimba clantele asa de des ca noi?), arata pana unde poate merge ridicolul argumentarii.

Afisarile proiectelor finantate pe site, dezvaluirea pana la urma a echipei de decizie, isteria lui "eu fac ce vreau" au aparut ca urmare a demersurilor - pe care le-am intreprins in baza legii- ignorate de conducerea UPT (in dispret total fata de legile Romaniei) pana la chemarea
in instanta.  Sigur ca se pune intrebarea daca membrii BES si-au finantat proiectele proprii sau ale grupului lor (se fie vorba de conflicte de interese?), prin simulacrul de evaluare (nu se stie care a fost ordinea de ierarhizare a proiectelor, ce a fost bine, ce a fost gresit in munca dumneavoastra consumata pentru intocmirea proiectului, cum s-a punctat raspunsul la fiecare din intrebarile trambitate si ras-trambitate etc?).
Cred ca stiti ca sunt si alti nemultumiti in universitate, care -de altfel - s-au exprimat public. Din nou, grandomania "statul sunt eu" si fac ce vreau suna mai degraba a "dupa mine potopul". Spre linistirea noastra este completata cu "las'ca nu scapati de mine asa usor" si "votul sunt eu", altfel nu stiu ce ne-am face.

Escamotarea problemelor majore legate de concurenta neloiala, si de raportul Curtii de Conturi (bineinteles, pacalita de mine) nu poate decat sa fie adresata prin cuvintele lui Abraham Lincoln, care cred ca i se potrivesc de minune "conducatorului iubit":

"Poti sa pacalesti pe unii tot timpul, si pe toti cateodata, dar nu vei reusi sa ii pacalesti pe toti tot timpul."

In rest, si Hitler a fost ales in ovatii sau prin intimidare si si-a dus de rapa tara in anii '40. Mai este cineva care sa nu stie de ce insemna manipularea votului in Romania? Rezultatul manipularii a fost parca definit de Caragiale: "mai prost ca Farfuridi si mai canalie decat
Catavencu". Nu fac nici o analogie cu situatia de la noi, dar nu pot sa va impiedic pe dumneavoastra sa o faceti sau nu. Ba, mai mult, ca un compliment - nu cred ca la noi sunt prosti. Cu partea a doua nu vreau sa ma pronunt.

Daca si activitatea stiintifica a rectorului s-ar putea obtine prin votul senatului, cred ca am avea o somitate la conducerea UPT. Si chiar, cum de isi permit cei de la ISI sa nu il treaca pe "votat" si re-votat" in galeria valorilor internationale, macar alaturi de colegii sai de pe
lucrarile doctoranzilor in strainatate?

Din nou, bunul simt nu se castiga prin vot. Asta ar trebui sa o stie si parlamentarii si rectorii BES-urilor.

Pe adresa

http://www.forumul-academic-roman.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=news

puteti gasi si dezbate problemele reale ale invatamantului superior din Romania si din UPT. Nu masluiri grosolane ale adevarului.

Cu stima,

Corneliu M. Craciunescu

Back to top
 
 
IP Logged
 
sebi77
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 328
Gender: male
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #27 - Jan 2nd, 2008 at 1:43pm
 
http://www.graur.org/Alternativa%20Academica/AA-2007.05/aa-2007-05-01.htm

Reforma cu pumnu'n gura: Azi la Timisoara …..


Prof.Univ.Dorin Isoc, dr.ing, E-mail: Dorin.Isoc@aut.utcluj.ro, Web: http://users.utcluj.ro/~isoc ;  

Semnalam de multa vreme in randurile acestei reviste electronice excesele asa-zisei „autonomii universitare”, de fapt refularea acoperita de o lege confuza a exceselor mi­ci­lor dar activilor „logofeti academici” care-si fac masini de vot, potrivit chipului si ase­ma­narii lor, pentru a reintroduce incet-incet obiceiurile si privilegiile pe care, in mod direct sau indirect, le in­vi­diau in acele vremuri nostalgice ale comunismului.
Ne ocupam azi de niste aberatii care vin de la Universitatea Politehnica din Timisoara si care, dupa mintea initiatorilor lor, ar trebui sa umple maine intreaga tara.
Azi in Timisoara maine in toata tara!
Dusmanul nr.1: diferenta de opinie
Este neindoielnic ca Universitatea trebuie sa fie prin excelenta un loc al dialogului, un loc al contradictiilor, un loc efervescent, un loc de unde societatea ar trebuie sa invete ce inseamna idei, conflicte de idei, dinamism, un loc din care tinerii intelectuali ar trebui sa invete sa devina cetateni.
Orice perioada istorica are cursul ei si idei noi, mai bune sau mai putin bune care vin sa clatine si in acelasi timp sa intareasca adevaratele valori sociale, politice, stiintifice.
Principii, principii!
Jos carcotasii, jos opozitia, jos cei care nu sunt ca noi!
Nu poti fi criticat, clatinat si in acelasi timp sa fii seful de fier care cand zice, zice  si cand are chef sa profite de pozitia lui, profita!
Ce se poate face atunci impotriva carcotasilor, a criticilor, a cautatorilor in papura, in fine impotriva indezirabililor care nu sunt in stare sa inteleaga ca toti trebuie sa cantam in acelasi cor, aceeasi mareata cantare lui, RECTORULUI si ca acesta, in ma­rea, marinimia sa, ne va lumina cand, cine si ce trebuie sa gandim?
Si atunci tot el, RECTORUL, lumina universala a Universitatii, da de lucru masinii de vot care fara sa citeasca, fara sa gandeasca, ridica mana si trimite Politehnica din Timisoara taman la anul 1959 cand securitatea si cozile ei de topor intrau in salile universitatii, scoteau si duceau in puscarie pe toti cartitorii comunismului si instaura „gandirea unica”!
Azi in Timisoara, maine in toata tara!
Obligatia de a tacea inteligent!
Edictul de la Politehnica din Timisoara este un monument al gandirii revolute. Ceausescu ar fi fost mandru de voi, colegii mei universitari! Nici macar el nu si-a putut imagina ca veti reusi, voi profesori universitari, din proprie initiativa, fara sa va oblige nici un comitet de partid, nici un activist cu mintea odihnita, nici un ofiter de securitate ascuns in salita de la etajul I veti reusi sa votati un document atat de perfect, o biju­te­rie a cugetarii prolet-cultiste stalinizate, bolsevizate si la final nationalizate la extrem!
Cu cat har vorbeste el, initiatorul hotararii, despre angajatii care au „…obligatia in­sti­tu­tionala-desigur: complementar celei reflexive- de a da dovada de buna cre­dinta si deontologie de a reflecta fidel realitatea…”!
Daca nu ar fi vorba despre dreptul la petitie al cetateanului, s-ar putea crede de aici ca este vorba despre dreptul angajatului de a ridica osanale RECTORULUI-TIMBRU.
Pentru cei care sunt mai putin avizati, rectorul-timbru este personalitatea care se identifica institutiei pe care este chemat sa o conduca de pronia divina si de masele populare ale prostimii academice, se identifica ei ca timbrul pe plic!
Adica cine indrazneste sa critice rectorul sau anturajul sau drag, ataca in mod neru­sinat, institutia, universitatea pe care o manjeste! Singurul care nu manjeste este el, RECTORUL-TIMBRU care pune suflet, pune spatele, pune pieptul, pune tot ce are el si cu acestea a­para ca pe vremuri regii crestini biserica, apara Universitatea!
Adica cine critica trebuie sa o faca numai la comanda, numai cu cuvinte cheie dictate de RECTOR, si numai in zilele cand i se distribuie buna credinta. Atentie! Buna cre­dinta exista numai la RECTOR si este gestionata numai de acesta! Cartitorii si criticii au numai rea-credinta pe care nu se stie de unde o cumpara sau o dobandesc pe cai ilicite!
Mai aflam, intr-un mod supersofisticat, de-a dreptul ingineresco-filozofico-activistico-comunistoid ca angajatul Politehnicii din Timisoara are obligatii institutionale si reflexive ! Nu se stie care dintre ele incumba buna credinta dar angajatul are, pro­ba­bil prin fisa postului, cele doua obligatii.

Noi suntem legea!
Minunea nu se termina aici fiindca la art.3 cade ceata:
„Respectarea obligatiei ce face art.2 atrage dupa sine protejarea institutionala a angajatilor ajunsi sa faca uz de dreptul in discutie de orice masuri punitive”
adica pentru cei neobisnuiti cu textul juridic alambicat si voit-confuz, institutia, in ma­ri­ni­mia sa, se sub­sti­tuie Constitutiei si Cartei drepturilor omului si protejeaza pe cei care vor sa sesizeze, sa „memoreze”, sa reclame pe unii din Politehnica. Adica numai pe unii, cum ar fi asistentul-acar Paun sau dada Valerica de la sectorul curatenie de la etajul doi.
In rest, intervine batos si ferm art.5, unde se povesteste ca, asa tam-nisam, Comisia de Deontolologie a Senatului UPT, si nu altcineva, este in drept sa constate ca nu exista buna-credinta „…in ideea descurajarii atitudinilor si demersurilor incum­band calomnie si hartuire institutionala si per­so­nala, sanctionarea celor in cau­za, in functie de gravitatea atingerii imaginii insti­tu­tiei / persoanei / persoanelor vi­zate…”. Probabil ca aceasta constatare se face pe baza de documente de pro­prie­ta­te a portiei de buna-credinta primite personal din mana RECTORULUI. In absenta acestui document, orice impricinat nu poate fi decat vinovat!
Moarte statului de drept, traiasca tribunalul popular muncitoresc academic!
Pai stimati colegi de la Timisoara, daca intre timp nu v-ati trezit dupa votul sub stare de amnezie si entuziasm, este bine sa stiti sunteti coautorii unor prioritati mondiale, cum ar fi „ca­lom­nia si hartuirea institutionala” sau inlocuirea inca odata, intr-un stat de drept, a puterii judecatoresti cu un „tribunal popular muncitoresc academic”.
Cum sa hartuiesti, mai oamenilor, o institutie cand ceri de doua ori sa ti se dea lista celor care si-au fa­cut excursiile anuale pe banii statului si pe optiunea, umana alt­cumva, a sefului de catedra de a da va­luta cui doreste el?
Cum sa hartuiesti, mai oamenilor, o institutie cand sesizezi ca in autoevaluarea anu­ala pe criterii manageriale, dupa ce ca ia si o indemnizatie explicita, RECTORUL isi face punc­taj special ca sa poata ajunge membru al Academiei chiar in perioada in care este in functie, perioada in care nu face altceva decat isi plimba fizicul prin lume si umple toate comisiile cu numele lui?
Cum poti calomnia o institutie cand acuzi ca multe din articolele si tezele publicate sunt plagiate, co­piate fiind de pe internet?
Cum poti calomnia o institutie cand sesizezi ca orele nu se tin dar banii, si nu multi,  se iau cu re­gu­la­ri­ta­te?
Cum poti sa ramai imun, stimati colegi din Timisoara, cand in universitatea tehnica stindard a Romaniei, isi gasesc loc din nou idei comunistoide si proletcultiste prin care printr-o decizie ilegala, o comisie se substituie unei instante spre a judeca pre­zenta „bunei-credinte”?
Cum poti sa ramai imun, stimati colegi din Timisoara, cand in universitatea tehnica stindard a Romaniei, isi gasesc loc din nou idei comunistoide si proletcultiste prin care printr-o decizie ilegala, o comisie se substituie unei instante spre a judeca dreptul imuabil si imprescriptibil al persoanei la petitie?
Sa nu uitam ca suntem mai intai fiinte, apoi oameni, apoi cetateni si numai la urma, profesori, fie ei si universitari!
In opinia RECTORULUI-TIMBRU, potrivit art.4, profesorul Galileo Galilei trebuia concediat din Univer­si­tatea Politehnica din Timisoara pentru ca a „hartuit institutional” o lume intreaga sustinand ca Pa­man­tul se roteste in jurul Soarelui pe cand ceilalti sustineau contrariul? E pur si muove….
Asociatia GRAUR va ataca in instanta legalitatea hotararii Senatului Universitatii Politehnica din Timisoara considerand ca acesta reprezinta un precedent periculos pentru adevarata autonomie uni­ver­sitara  din Romania unde primul drept pentru orice membru al comunitatii academice este cel de a gandi si de  a se exprima LIBER !

PS. In virtutea art.4 al Hotararii Senatului Universitatii „Politehnica” din Timisoara nr.7 din 26.04.2007 astept ascultator sa fiu declarat „persona non grata” al Universitatii care a gresit acordandu-mi titlul de inginer.
Recunosc public ca mi-am permis sa carcotesc, sa critic si sa aduc grave prejudicii de imagine ne­dem­nei con­du­cerii de azi a Universitatii Politehnica din Timisoara. Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac!
Recunosc public ca sunt dator Universitatii Politehnica din Timisoara de care sunt mandru si voi fi mereu mandru ca m-a invatat sa fiu bun specialist si un cetatean demn al un stat civilizat.
Back to top
 
sebi1977ro  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #28 - Jan 2nd, 2008 at 1:56pm
 
Cred ca pentru prima data s-au inscris doi candidati la un concurs de promovare pe post de profesor universitar in Universitatea "Politehnica" din Timisoara. Ca urmare, consider ca se impune sa existe o transparenta si o responsabilitate publica a concursului.

Postul este la "Departamentul Geometrie Descriptiva, Desen si Grafica Computerizata".

Candidatii sunt:
Conf. dr. ing. Voda Mircea
Conf. dr. ing. Corneliu Marius Craciunescu

Comisia de concurs este alcatuita din:
Presedinte: Prof. dr. ing. Negut Nicolae - Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Membri:
Prof. dr. ing. Maniu Inocentiu- Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Prof. dr. ing.  Vladimir Cretu- Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Prof. dr. ing. Gheorghiu Horia -  Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Prof. dr. ing. Simion Ionel - Universitatea "Politehnica" Bucuresti

Detalii privind dosarele de concurs si deciziile comisiei de concurs vor fi facute publice.
Consider ca aceasta este calea cinstita de abordare a unui asemenea concurs si cred ca forumul este un cadru deschis de prezentare a punctelor de vedere.

Corneliu M. Craciunescu

Back to top
 
 
IP Logged
 
archibald
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #29 - Jan 28th, 2008 at 10:19am
 
Domnule Craciunescu, am avut curiozitatea de a vizita http://www.mec.upt.ro/concursuri/
si nu v-am vazut dosarul de concurs postat...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #30 - Jan 28th, 2008 at 10:30am
 
Daca as participa s-ar putea ajunge la concluzia ca lupt ca sa obtin un avantaj.

Singurul avantaj este un sistem cinstit, iar in Facultatea de Mecanica sunt in majoritate oameni cinstiti si mai capabili decat mine.

Pe de alta parte, din pacate pentru sistemul academic din Romania, oamenii sunt mult mai inclinati sa ii acuze pe cei care dezvaluie coruptia decat pe cei care o comit.

In momentul in care am pornit lupta, am fost constient de faptul ca imi pun la bataie prestigiul si ca voi fi terfelit. A candida in acest moment ar insemna cu adevarat sa risc sa deturnez opinia inspre ceea ce ar putea fi asociat cu interese personale si sa anihileze efortul de demascare a coruptiei. Sunt obisnuit sa fiu acuzat la nivel personal, seful catedrei declarand in ziare ca mi-am dat in judecata tatal (care este paralizat de ani de zile). Am decis sa fiu imun la atacuri la persoana. Mi se pare ciudat sa vina din anumite parti, de unde nu ma astept cateodata, dar asta este.

Asa cum am spus,  exista oameni mai de valoare de cat mine si cu principii morale solide atat printre candidati cat si printre cei care vor vota. Faptul ca unii sunt scarbiti de sistemul colegial si refuza sa participe la mascarade este dreptul lor.
Ceea ce este sigur, este ca in sistemul actual de distribuire clientelara a unor fonduri masive va fi foarte usor de cumparat constiinte (si voturi). Si cu cat vor apare mai multe nulitati cu atat pretul per nulitate va fi mai mic iar victoriile mai dulci pentru unii si mai amare pentru  educatie.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
« Last Edit: Jan 28th, 2008 at 11:57am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #31 - Jan 28th, 2008 at 1:24pm
 
Pentru Archibald

Stimate domn,

Imi cer scuze, nu am inteles clar la ce concurs va refereati. Am transmis datele solicitate, nu au fost postate sau nu stiu unde au fost postate.
O varianta mai veche a CV-ului este pe adresa:
www.cncsis.ro/comisii_2006/comisia_2/craciunescu_corneliu.pdf

Va pot transmite si ultima varianta, daca doriti, dar va rog sa imi transmiteti o adresa de email.

Cu stima,

Corneliu M. Craciuenscu
Back to top
 
 
IP Logged
 
archibald
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #32 - Jan 29th, 2008 at 7:19am
 
Domnule Craciunescu, urmaresc cu interes ceea ce se intimpla in universitatile din Timisoara. Cind am citit ca va depuneti candidatura pentru postul in cauza si am constatat ca dosarul dvs. de concurs nu apare pe pagina de web alaturi de cel al d-lui conf. Voda m-am gindit sa va anunt cumva...

Va multumesc pentru raspuns.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #33 - Jan 29th, 2008 at 8:18am
 
Stimate Domn,

Va multumesc pentru atentie. Problema este mai lunga si daca nu as fi considerat-o relativ "personala" as fi dezvaluit-o mai demult.
Vreau totusi sa nu se creada ca suntem intelesi si ca ne pasam unul altuia mingea la fileu. Se poate chiar sa ne cunoastem, dar efectiv nu stiu cine sunteti si nu ma deranjeaza acest fapt. Ba chiar cred ca este mai bine sa nu se stie decat sa se stie.

Totusi, pe scurt. Cred ca este terminat concursul. Eu unul nu am primit nici un raspuns si nu cred ca influentez cumva pe nimeni in favoarea mea.

Partea interesanta a experimentului a fost ca s-a incercat neacceptarea dosarului pe motiv ca nu avea semnaturile sefilor de catedra / departament.
Si disputa venea in continuare, sefii de la care catedra / departament, de la compartimentul de la care se pleaca sau de la cel la care se merge.

Rectorul sustine ca "de la care se pleaca". Sefa personalului sustinea ca " la care se vine". Bine, dar seful catedrei la care se vine este implicat in concurs si de unde poti sa sti daca seful catedrei de la care se pleaca nu este implicat in concurs, sau interesat sa castige altcineva?

Hai sa presupunem ca rectorul are dreptate si trebuie luata semnatura de la catedra de la care se pleaca. Vorbim de cazul general.
Ce se intampla in acest caz cu un candidat (cetatean roman) care provine de la o universitate chineza? Seful lui de catedra trebuie sa ii semneze actele in limba romana?

Ministerul solicita semnatura respectiva. Daca este de la catedra de la care se pleaca, poate seful catedrei - prin refuzul de a semna - sa impiedice pe cineva sa participe la un concurs? (nu este cazul meu).

Din punctul meu de vedere - discutam o chestiune procedurala, nu una personala - semnatura trebuie data de la compartimentul la care se vine, si vine sa certifice faptul ca actele au fost verificate.
In caz contrar, cum isi poate asuma universitatea care trimite actele la Comisia de la Bucuresti, ca ceea ce scrie in dosarul semnat de un sef de la o universitate din Cuca Macaii este adevarat?

In opinia mea, aceasta semnatura este pusa de persoana desemnata dupa incheierea depunerii dosarelor, avandu-se in vedere sa nu existe nici un fel de conflicte de interese.

E un caz procedural izvorat dintr-o experienta personala. Nu vreau sa influentez pe nimeni. Dar discutia, cred ca merita purtata.

Consider ca depunerea dosarului de concurs in orice competitie nu poate sa fie limitata de semnatura cuiva. Oricine poate sa isi depuna dosarul, pe propria semnatura si asa cum crede de cuviinta. Asta nu inseamna  ca ar trebui sa castige. dar nici sa depinda depunerea dosarului de semnatura unui tert potential interesat.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
 
 
IP Logged
 
archibald
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #34 - Feb 3rd, 2008 at 4:24am
 
Procedura pe care o descrieti este de-a dreptul aberanta...

Nu cred ca scapam de gindirea "de lemn" decit in momentul in care vom aduce prin concurs international conducatori din vest complect straini de nepotismele si fara nici o obligatie fata de mafiile locale.

In fisa postului ar trebui sa fie prevazuta obligativitatea reformarii in decursul unui mandat a universitatii/facultatii/departamentului/catedrei in cauza si fondurile puse la dispozitie in acest scop.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #35 - Feb 6th, 2008 at 11:26am
 
Am incheiat experimentul ISI. Nu de alta, dar tot se discuta despre ISI in sus si ISI in jos si ca am reusit sa implementam sistemul ISI. Pana la un punct incerc sa pun totul impersonal. Nu este o problema personala ci una de sistem.

Si exprerimentul a fost foarte simplu:
- au fost doi candidati (unul cu 4 ISI si o autocitare si unul cu 13 ISI si 289 citari).
- domeniul postului era Geometrie descriptiva si desen tehnic.
- nici unul dintre candidati nu a avut lucrari ISI in domeniul postului.
- candidatul cu 4 ISI a predat in domeniul postului si are carti scrise in domeniul respectiv.
- ambii candidati au contracte nationale si internationale, dar nu in domeniul exact al postului.

Comisia de concurs a dat prioritate celui pentru care a fost scos postul la concurs, avand mai mare experienta in domeniul postului.

Si acum detaliile:
Comisia de concurs este alcatuita din:
Presedinte: Prof. dr. ing. Negut Nicolae - Universitatea "Politehnica" din Timisoara  
Membri:  
Prof. dr. ing. Maniu Inocentiu- Universitatea "Politehnica" din Timisoara  
Prof. dr. ing.  Vladimir Cretu- Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Prof. dr. ing. Gheorghiu Horia -  Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Prof. dr. ing. Simion Ionel - Universitatea "Politehnica" Bucuresti

Candidatul care a castigat concursul: Mircea Voda
4 lucrari ISI, 1 citare (autocitare )
http://www.mec.utt.ro/concursuri/mvoda/
1. Voda M., Bordeaşu, I., Mesmacque, G., Chiţac, V., Tabara I. -  Aspects of polymer assemblies behaviour to mechanical stresses | [Aspecte ale comportamentului asamblǎrilor din polimeri la solicitǎri mecanice] Materiale Plastice 44 (3), pp. 254-258 (2007)
2. Ghita E., Gillich G.-R., Bordeasu I., Voda M., Troi C. - Aspects concerning polymers behaviour under tension (2007) Materiale Plastice, 44 (2), pp. 158-162.
3. Bacila, A., Decoopman, X., Vatavu, R., Mesmacque, G., Voda, M., Serban, V.A. - Computer simulation of fatigue crack propagation under random loading conditions, International Journal of Fatigue Volume 29, Issue 9-11, September 2007, Pages 1772-1780
4. Bacila, A., Decoopman, X., Mesmacque, G., Voda, M., Serban, V.A. - Study of underload effects on the delay induced by an overload in fatigue crack propagation, International Journal of Fatigue 29 (9-11), pp. 1781-1787, 2007.


Candidatul care a pierdut concursul: Corneliu M. Craciunescu
19 lucrari ISI (13 ISI + 4 acceptate+restul in ISI Proceedings;  289 citari ISI
1. C.M. Craciunescu, J.Li and M.Wuttig , 2003, Thermoelastic Stress-Induced Thin Film Martensites, Scripta Materiallia, vol 48/1, pp 65-70, (Revista ISI JRK=0,92; JIF=0,97)
2. C.M. Craciunescu, Y. Kishi and M.Wuttig, 2002, Martensitic Transformations in Co2NiGa Ferromagnetic Shape Memory Alloy System, Scripta Materiallia, vol 47/4, pp. 285-288, (Revista ISI JRK=0,92, JIF=0,97)
3. S. I. Patil, D. Tan, S.E. Lofland, S.M. Bhagat, I Takeuchi, O. Famadou, J.C. Read, K.S. Chang, C. Craciunescu and M. Wuttig, 2002, Ferromagnetic Resonance in Ni-Mn-Ga Films, Applied Physics Letters, vol 81 No. 77 (), pp. 1279-1281, (Revista ISI JIF =3,40)
4. C.M. Craciunescu, Y. Kishi, M. DeGraef, T.A. Lograsso and M. Wuttig, 2002,Cobalt based ferromagnetic shape memory alloys, Smart Structures and Materials 2002, Active materials: Behavior and Mechanics, Proc.of the International Society for Optical Engineering, vol.4699, pp. 235-244, ( Organizatie profesionala internationala)
5. M. Wutig, J.Li, C.M. Craciunescu, 2001, A New Ferromagnetic Shape Memory Alloy System, Scripta Materiallia, vol 44, pp. 2393-2397, ( Revista ISI JRK=0,92; JIF=0,97)
6. C.M. Craciunescu, M. Wutig,  2000, Extraordinary damping of Ni-Ti double layer films, Thin Solid Films, vol 379 (), pp. 173-175, 3, 50,(Revista ISI JIF=1,59)
7. M.Wuttig, C.M. Craciunescu, J.Li,  2000, Phase Transformations in Ferromagnetic NiMnGa Shape Memory Films, Materials Transactions, JIM, 41, No.8, pp 933-937, (Revista ISI JRK=0,86, JIF=0,88
8. C.M. Craciunescu, J.Li si M.Wuttig, 2003, Constrained Martensitic Transformations in TiNiCu Films, Thin Solid Films 434, pp. 271-275, (Revista ISI JIF=1,59)
9. C. Craciunescu, Y. Kishi, L. Saraf, R. Ramesh and M. Wuttig, 2002, Ferromagnetic NiMnGa and CoNiGa Shape Memory Alloy Films, Materials Science of Microelectromechanical Systems (MEMS) Devices IV., Materials esearch Society Symposium Proceedings Vol.687 : 89-94,  (ISI Proceedings, Premiul MRS).
Y. Kishi, C. Craciunescu, M. Sato, T. Okazaki, Y. Furuya and M. Wuttig,  2003, Microstructures and Magnetic Properties of Rapidly Solidified CoNiGa Ferromag-netic Shape Memory Alloys, Journal of Magnetism and Magnetic Materials 262 () L 186-191, (Revista ISI, JRK=0,79, JIF=1,14)
C.M. Craciunescu and M. Wuttig New Ferromagnetic and Functionally Graded Shape Memory Alloys  (invited paper),  Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 5, No. 1, March 2003, pp. 139-146, (Revista ISI)
I. Takeuchi,.O. Famadou, J.C. Read, M.A. Aronova, K.S. Chang, C. Craciunescu, S.E. Lofland, M. Wuttig, F.C. Wellstood, L. Knauss and A. Orozco,  2003, Identification of novel compositions of ferromagnetic shape-memory alloys using composition spreads, Nature Materials, Vol.2, March, pp. 180-184,  (Revista ISI JIF=10,78)
Y. Kishi, M. De Graef, C. Craciunescu, T.A. Lograsso, D.A. Neumann and M. Wuttig,, 2004, Microstructures and phase transformation behavior of Cobalt-base ferromagnetic shape memory alloys , Journal de  Physique Coll. C4, vol 112,  pp. 1021-1024, (Revista ISI)
H. Rumpf, C. M. Craciunescu , J. Feydt, A. Gilles, M. Wuttig, and E. Quandt, 2003, Fabrication and characterization of free-standing NiMnGa thin films, Materials and Devices for Smart Systems, Materials Research Society, Vol. 785, pp. 195-199, ( ISI Proceedings)
C. M. Crăciunescu,  I. Mihalca, V. Budău, Trimorph Actuation based on Shape Memory Alloys, , Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 2, 2005, (Revista ISI publicata in Romania).
H. Rumpf, C. M. Crăciunescu, H. Modrow, Kh. Olimov, E. Quandt, M. Wuttig,  2005, Successive Occurrence of Ferromagnetic and Shape Memory Properties during Crystallization of NiMnGa Freestanding Films, propusă pentru publicare în Journal of Magnetism and Magnetic Materials, (Revista ISI, JRK=0,79, JIF=1,14).
C.M. Craciunescu, I. Mihalca, V. Budau - Signal modulation by martensitic control of shape memory alloy thin film architectures Device Applications of Nonlinear Dynamics (S. Baglio, A. Bulsara eds.) – Springer Verlag, 2006, pp. 52-65. ISI Proceedings ISSN 1860-0840; ISBN-10 3-540-33877-2; ISBN-13 978-3-540-33877-2
C. M. Craciunescu,  I. Mihalca, A. Ercuta - Structural  Transformations in Ti-Ni-Cu Shape Memory Ribbons, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials nr. 12, 2007, ISSN – 145-4164
Ioan Mihalca,  C. M. Craciunescu - Rapid Solidified Bulk Shape Memory Alloys. Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 10. nr. 1 2008,  Issn – 145-4164.
M.Valeanu, G Filoti,V.Kuncser, F. Tolea, B.Popescu, A.Galatanu, G.Schinteie A.D.Jianu, I. Mitelea, D. Schinle, C.M. Craciunescu - Shape Memory and Associated Properties in Fe-Mn-Si based Ribbons Produced by Melt- Spinning. Acceptata pentru publicare in Journal of Magnetism and Magnetic Materials
C. M. Craciunescu, A. Ercuta, I. Mitelea, M. Valeanu, V.S.Teodorescu, N. Lupu, H. Chiriac - Rapidly Solidified Ferromagnetic Shape Memory Alloys. Acceptata apentru publicare in Europhysics Journal ST.


Back to top
« Last Edit: Feb 6th, 2008 at 12:45pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
belphegor171
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #36 - Feb 9th, 2008 at 12:13pm
 
mi se pare curioasa alegerea d-lui craciunescu asupra subiectului agresivitate
agresivitatea intelectuala este specialitatea domniei sale

pentru cei care nu sunt informati, dl. craciunescu a dat un remarcabil recital in cadrul alegerilor in catedra din care cu onoare face parte:

a rupt in bucatele, demonstrativ buletinul de vot, ca sa protesteze
impotiva a ce?
doar domnia sa stie, fiindca este profesionist in asa ceva

probabil fiindca nu a ajuns profesor
din 2001 cind incercat prima oara

nu a reusit nici pina acum desi a facut si greva foamei Cheesy

cred ca este primul din istoria universitatii politehnica pentru care s-a cerut in sedinta de consiliu al facultatii de mecanica un consult psihiatric

din pacate s-a dovedit ca nu este baza legala pentru asta

stilpul reformei si deontologiei de pe acest forum are de fapt un mobil mult mai prozaic

sa promoveze si sa se chiverniseasca

cine nu e de acord face parte din conspiratia mondiala impotriva domniei sale
Back to top
 
 
IP Logged
 
belphegor171
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #37 - Feb 9th, 2008 at 12:26pm
 
ar mai fi de discutat pentru ce a concurat dl. craciunescu

domnia sa se considera specialist in materiale
dar a concurat pentru un post de profesor in grafica asistata

sa intelegem ca se pricepe la toate?

concursul la care a participat domnia sa a inregistrat si o premiera

mebrii comisiei de concurs au fost amenintati prin mesaje e-mail ca vor fi popularizati la nivel national daca nu vor judeca in mod corect

adica daca nu va fi cistigator dl. craciunescu

s-a presupus din start ca membrii comisiei nu vor fi corecti

niste profesori ai universitatii politehnica cu cariera si prestigiu, carora din cite stiu nimeni nu le-a reprosat nimic pina acum

ii compatimesc de acum incolo

dl. craciunescu este un virtuoz al reclamatiilor
si al improscarii cu noroi

oare asa arata noua universitate pe care domnia sa o doreste?
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #38 - Feb 10th, 2008 at 9:13am
 
Quote:
Am incheiat experimentul ISI. Nu de alta, dar tot se discuta despre ISI in sus si ISI in jos si ca am reusit sa implementam sistemul ISI. Pana la un punct incerc sa pun totul impersonal. Nu este o problema personala ci una de sistem.Imi pare rau, dar trebuie sa va contrazic. Tocmai s-a finalizat raportul de autoevaluare al Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din Iasi (perioada 2005-2007), in conformitate cu criteriile cerute de CNCSIS. Este vorba de acreditarea Universitatilor pentru a putea fi accesate fondurile de cercetare in 2008.

Crietriile primare de performanta iau in calcul intr-un mod covarsitor ARTICOLE ISI, CITARI ISI, COEFICIENTI DE IMPACT ISI si brevete (unde din nou apare o rubrica de CITARI ISI ale brevetelor). Pentru cei care nu cunosc activitatea stiintifica a Facultatii de Inginerie Chimica, precizez faptul ca suntem foarte aproape de acea medie de 1 articol ISI pe an si pe cadru didactic, criteriu care te poate duce spre Top 500. Am sa va dau cateva cifre referitoare la punctajul obtinut de noi:

-  44 % din punctajul total obtinut provine din articolele ISI publicate in 2005-2007;
- 5,5 % din punctajul total provine din coeficientul de impact al revistelor ISI in care s-a publicat;
- 29 % din punctajul total provine din citarile in reviste cotate ISI;
- doar 11 % din punctaj provine din articole publicate in reviste  necotate ISI;
- 7,3 % din punctajul total reprezinta prezenta membrilor facultatii in colective de redactie sau ca recenzor in reviste cotate ISI.

Altfel spus, tot ceea ce are legatura cu revsitele ISI reprezinta 85,8 % din punctajul total. DACA NICI ASTA NU INSEAMNA CA SE TINE CONT DE REVISTE ISI, atunci nu stiu ce altceva ar mai trebui facut.

ESTE PENTRU PRIMA DATA CAND UN ORGANISM DECIZIONAL AFERENT MECT, ACORDA O IMPORTANTA ATAT DE MARE ARTICOLELOR PUBLICATE SI CITARILOR DIN REVISTELE COTATE ISI !!! Astept cu interes publicarea pe situl CNCSIS a documentului integral, cuprinzand toate universitatile din Romania. Abia atunci vom putea spune ca a inceput reforma !
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #39 - Feb 11th, 2008 at 5:55am
 
Sunt obisnuit cu improscarea cu noroi pe ascunselea, asa cum procedeaza "belphegor". Acesta este si motivul pentru care eu imi fac public numele, fara sa ma ascund in spatele lasitatii.

Dar haideti sa vedem unele fapte incontestabile din "Politehnica" din Timisoara, ba chiar din catedra de Stiinta Materialelor si Ingineria Sudarii. O sa va fie usor sa identificati autorul mesajului. De altfel mie imi este clar ca este vorba de cineva de la nivel de departament:

Mircea Nicoara - conferentiar, director departament, gasit de Comisia de Etica a Universitatii "Politehnica" din Timisoara ca fiind implicat in concurenta neloiala initiata in chiar locatia din propria casa, alaturi de seful catedrei, conf. A. Raduta. Acolo s-a infiintat  - in secret fata de colegii pe care ii "conduceau"- firma Promet Engineering srl, cu activitate de "consultanta" desfasurata chiar cu firmele care aveau contract cu catedra in conducerea careia se afla. Din cate stiu, atunci cand au fost prinsi, nu desfasurasera contracte de "consultanta" decat cu firmele deturnate de la Politehnica si cu nici o alta firma. A fost in mod clar o  firma infiintata pe spinarea "Politehnicii". Cand au fost prinsi au declarat ca raspund unor cerinte ale beneficiarilor "Politehnicii", pe care "Politehnica" nu le putea satisface si asa au ajuns la concluzia ca firma lor era necesara. Era atat de necesara, incat dupa ce au fost prinsi, au suspendat imediat activitatea.
Folosindu-se de functia de sef de departament, a depus mai multe reclamatii - fara sa consulte nici biroul departamentului si nici colectivul - impotriva mea. Era atat de hilar sa vezi rectorul UPT (care i-a sprijinit in acoperirea concurentei neloiale) si presedintele Comisiei de Deontologie a Senatului UPT, care se contraziceau in fata mea in legatura cu reclamatiile depuse: daca sunt in nume propriu sau in numele departamentului. Desi semnate cu titulatura de director departament si cu antetul departamentului, rectorul UPT sustinea ca sunt in nume propriu. Care o fi fost motivul reclamatiilor si ce raspuns a primit? Din cate am inteles, din ridicol si le-a retras. Singurul motiv pentru car e nu am rupt buletinul de vot in cazul candidaturii sale a fost din respect pentru alti candidati aflati pe lista.

Aurel Raduta - conferentiar, sef de catedra, gasit de Comisia de Etica a Universitatii "Politehnica" din Timisoara ca fiind implicat in concurenta neloiala initiata in locatia lui Mircea Nicoara. Persoana in cauza a organizat sustineri de teze in catedra in vacanta, sustineri de teze sambata si - culmea - pentru aceeasi persoana de sex feminin a transferat ore in alta catedra, fara sa consulte colectivul catedrei sau macar biroul catedrei, desi Carta universitara il obliga la asa ceva. Este de necontestat faptul ca in catedra se organizaul "chiolhane colegiale" cel putin trimestriale, la care participau rector, prorector, decan, prodecan, fara sa plateasca vre-un sfant. Si asta in conditiile in care la asistenti li se cerea o "contributie". Nu e minunat?
Nu pot sa ma fac partas la o asemenea candidatura pentru o noua functie de sef de catedra, si -ca urmare - asumandu-mi public toate riscurile am rupt buletinul de vot. Si asa voi proceda si in continuare. Dealtfel, despre "voturile academice" scriu destul ziarele. Printre plagiatori de succes (vezi medicina bucuresti) ce mai conteaza hotii academici de la noi. Tot ce imi pare rau este ca nu am putut sa ard biletul de vot. Pentru purificare.

Roland Laurentiu Cucuruz - profesor universitar. Este de notorietate in universitate si nu numai, prin faptul ca transmite mesaje cu continut sexual explicit la mai multi asistenti din catedra. Musamalizarea acestui caz de o gravitate extrema, la nivelul universitatii poate sau nu (judecati dumneavoastra) avea legatura cu faptul ca atat el cat si prorectorul UPT, Viorel Aurel Serban sunt administratori ai firmei EXMET srl.

In cea ce proveste concursurile pentru ocuparea unui post, consider ca acestea trebuie sa fie cinstite, deschise, iar membrii comisiilor trebuie sa isi asume public deciziile. Asa numitele "amenintari" transmise comisiei au fost facute publice in totalitate pe acest site. De altfel am expus anterior incercarea de a respinge dosarul depus. Premiera care s-a inregistrat intr-adevar in UPT a fost "indrazneala" de a depune dosar pe un post de profesor deja antamat. Asta a fost cu adevarat o premiera.
Nici nu imi faceam probleme in legatura cu concursul. Daca membrii comisiei apreciaza ca au fost corecti, nu vad ce ar trebui sa ii deranjeze. Eu nu le reprosez nimic, dar consider ca totul trebuie facut public. Si dosarele candidatilor si rapoartele membrilor comisiei. Si asta nu doar in Universitatea "Politehnica" din Timisoara, ci in toate universitatile. Altfel se pot naste suspiciuni.  In ceea ce ma priveste, asa voi proceda de fiecare data. Sigur, fiind post in "grafica asista"  nu inteleg de ce pe lista de lucrari a ambilor candidati, sau macar a celui castigator, nu apar articole ISI in grafica asistata? Grafica asistata nu s-a inventat in Romania si nici in Universitatea "Politehnica" din Timisoara. De altfel, ea este predata si in afara universitatilor, de persoane care nu sunt profesori universitari. De altfel, ati auzit de conducere de doctorat in grafica asistata? Si atunci, in ce baza acorzi conducere de doctorat in alte domenii, cuiva care castiga un concurs in "grafica asistata"? Evident, in baza lucrarilor din alte domenii, care pot fi mai multe sau mai putine, in reviste ISI mai bune sau mai slabe, etc. Dar, daca tot ce pot face intr-o universitate este sa contribui la respectarea legilor (chiar cu lucrari ISI in Materiale Plastice), voi continua. Si probabil ca ma voi inscrie si la alte facultati. Acesta este tipul de activism pe care il voi practica, indiferent de opiniile altora, pana vor reusi sa imi ia dreptul de a ma inscrie.  In rest, prefer sa dau explicatii cum de nu am ajuns profesor fata de altii care ar trebui sa dea explicatii cum de au ajuns. Cel putin in "Politehnica" din Timisoara.

In legatura cu greva foamei initiata in Universitatea "Politehnica" din Timisoara. In primul rand, este bine stiut (dar sistematic folosit cu rea credinta, incarcand sa se arate fatul ca am facut greva ca sa obtin post) faptul ca am initiat greva foamei numai dupa ce mi-am retras dosarul si nu inainte, asa cum incearca sa lase impresia "belphegorul de departament".
Greva a fost initiata nu pentru post ci pentru masluirea conditiilor de participare la concurs. S-a interzis participarea la concursul pentru post de profesor din catedrele in care numarul de prof + conf depasea 40%. Nu e o aberatie din moment ce acest procent nu se schimba daca promoveaza un conf pe post de prof? Si unde se intampla asta? Nu intr-o universitate de muzica, ci intr-una inginereasca. Si culmea, procentul se potrivea exact in catedra in care era liderul sindical. Si culmea, seful aceleiasi catedre i-a interzis unui asistent sa isi depuna dosarul pentru promovare pe post de sef de lucrari. Si culmea, in nici o alta catedra nu s-a scos post la concurs. Si culmea, Comisia de Resurse Umane a Senatului UPT s-a pronuntat impotriva scoaterii postului la concurs asa cum s-a masluit totul. Si culmea, accesul la procesul-verbal al comsiei este blocat (in ciuda prevederilor cartei universitare) si pentru asta sunt in proces cu "Politehnica". Nu e mirifica universitatea mea?
Impotriva acestei batai de joc prin "caiete de sarcini masluite pentru promovare" am luptat prin greva declarata. Nu vi se pare ciudat ca senatul universitatii s-a facut ca nu stie nimic de greva declarata de un membru al universitatii? Dar nu vi se pare ciudat cum de senatul universitar se face ca nu stie nimic de faptul ca un profesor al universitatii transmite multiple mesaje cu continut sexual asistentilor din catedra sa?

Si ca sa nu mai las loc de alte noi acuzatii si speculatii: DA, nu am transmis datele lucrarilor ISI pe care le-am publicat, pentru acreditatea universitatii. Consider ca am dreptul moral si intelectual sa fac asa ceva. Universitatea le poate raporta si poate beneficia dupa ele, toate datele fiind la serviciile specializate, din rapoartele anterioare si din bazele de date internationale. Dar in conditiile in care repartizarea fondurilor in universitate se face dupa bunul plac declarat al rectorului si al prorectorilor, consider ca este cel putin indecent sa ceri lucrari de la unii ca sa dai banii numai la altii.
Nu de alta, dar reinfiintam cooperativizarea, in care unii se inscriu primii - cu nimic, dar puterea exemplului (dupa cum zicea Divertis) - dupa care incep sa urle ca altii nu le dau opera ca sa profite ei cat ar vrea (spre propria chivernisire - cum zice "belphegorul de departament")

In rest, ce sa mai spui cand hotii mascati in "belphegori de departament" striga prin toate mijloacele ca altii sunt necinstiti. De fapt - o asemenea magarie - o vedeti peste tot. Asa cum o vad eu la noi, cred ca o vedeti majoritatea dintre dumneavoastra acolo unde sunteti.
Eu am decis sa o dezvalui, fara sa imi ascund identitatea si asumandu-mi toate riscurile. Spuneti-i cum vreti: interes personal, parvenire, lupta pentru cinste si morala academica etc. Treaba dumneavoastra. Eu voi continua sa lupt si nu ma vor impiedica nici smecheriile si denaturarile "belphegorilor de catedra si departament" cocotati in functii prin furtul colegilor. Voi pune totul in scris, ca macar sa ramana urmele unei epoci academice. Poate peste ani, unii o sa rada de magariile academice actuale, poate vor rade de mine.  Nu ma deranjeaza.  Dar mi-e teama ca - la modul in care evoluam - s-ar putea ca urmasii sa ne invidieze, pentru vremuri mai "cinstite" fata ce cea ce va iesi din aceasta epoca a dezastrului moral la nivel academic.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
« Last Edit: Feb 11th, 2008 at 5:13pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #40 - Feb 11th, 2008 at 6:39am
 
Quote:
Altfel spus, tot ceea ce are legatura cu revsitele ISI reprezinta 85,8 % din punctajul total. DACA NICI ASTA NU INSEAMNA CA SE TINE CONT DE REVISTE ISI, atunci nu stiu ce altceva ar mai trebui facut.


Fara sa nu recunosc meritul evaluarii prezente, am totusi cateva observatii:
- procentul se refera la facultatea dumneavoastra, nu este un procentaj general valabil.
- punctajul pentru o lucrare nu se imparte la numarul de autori din institutie. De aici apar e ca o sa avem mai multe lucrari punctate decat reale.
- importanta redusa a coeficientului de impact face ca un articol in nature sa valoreze cam cat 3 in Materiale Plastice
- suveica lucrarilor fara ISI poate reduce importanta celor cu ISI.

Cu toate acestea, una peste alta trebuie sa recunosc ca aveti dreptate. ISI incepe sa devina important prin fortare de sus in jos. Vom vedea ce va insemna asta la nivel de universitate. Sentimentul meu este ca in unele cazuri se va smecheri publicarea in low impact journals dar multe (non multa sed multum), ca vor apare autocitati si citari in suveica multiple si ca se va incerca patruderea in lista de autori a cat mai multe persoane din cat mai multe institutii. Aceeasi lucrare va fi astfel raportata de mai multe universitati. Poate nici nu e rau.
Solutia cu adevarat cinstita ar putea rezulta din:
- raportarea punctajului la numarul de autori din institutie;
- cresterea ponderii coeficientului de impact.
De exemplu: 30 puncte / ISI x coeficient de impact : numarul de autori din institutie.
Si atunci:
- un singur autor in revista cu IF=10 ar avea 30x10= 300
- un singur autor in revista cu JIF=0,2 ar avea 30x0,2 = 6

Ce se intamla acum:
- un singur autor la ISI cu JIF=1 (destul de serios) = 30+1x5=35, iar la JIF=6 (foarte serios) obtine 60.
- un coautor (eventual din mila) alaturi de o droaie de alti coautori, la un ISI cu JIF=0,02 rezulta in punctajul = 30+0,02x5=30,1. Doua lucrari din astea bat una de JIF =6.
Concluzia: mai bine o suveica de ISI slabe decat una serioasa.

Altfel, ne vom face lunar conferinte locale (cu "comitet international") cu cate 100 lucrari x 5 puncte = 500.
Si ca sa il parafrazez pe Stalin (parca): nu conteaza ce prevede autoevaluarea, conteaza cine numara lucrarile ISI. La noi in catedra a fost comisie aracis. Nici macar nu a fost interesata sa vada toate laboratoarele specializarii pe care o acredita. Si daca as fi mintit ca am ceva ce nu am? Cine va verifica daca lucrarea ISI raportata exista sau nu? Propun pe cei care au constatat neglijenta in dosarul Oprescu? La fel se poate intampla si la universitati. Daca scapa, iau banii; daca sunt prinsi spun ca au gresit.

Cat despre finalizarea procesului de ierarhizare, mai discutam:
Din Gandul
http://www.gandul.info/scoala/parlamentul-a-dat-flit-autoritatii-de-
cercetare-luandu-i-obiectul-muncii.html?3934;2375302

Parlamentul a dat flit Autorității de Cercetare, luându-i obiectul
muncii
de Raul FLOREA | 11 FEBRUARIE 2008


Timp de 4 ani, fondurile cercetării au fost alocate ilegal, întrucât ANCS nu a fost în stare să elaboreze metodologia de evaluare a universităților și a institutelor

După ce s-a certat cu sindicatele, Anton Anton se războiește cu Parlamentul

4 ani, banii Cercetării s-au alocat fără ca instituțiile să fie
acreditate de Autoritatea Națională pentru Cercetarea Științifică Universitățile și institutele naționale sunt prinse la mijloc într-un joc de-a evaluarea, ce are ca miză accesul la miliardele de lei destinate cercetării. După ce, timp de 4 ani, întreaga finanțare a cercetării științifice s-a derulat în ilegalitate, întrucât Ministerul Educației (MECT) nu a aplicat prevederile legii, intrarea
în legalitate se află din nou în impas. Legislația prevedea, încă din anul 2003, ca banii destinați cercetării să ajungă la universități, firme și institute, numai după ce toate acestea primeau, în urma evaluării, autorizarea și acreditarea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (ANCS).

Organismului, subordonat MECT, prin care se derulează proiectele, i-au trebuit mai bine de 4 ani pentru a pune în practică metodologiile de aplicare a legii. Pentru a nu lăsa fără nici un șfanț cercetarea din România, ANCS-ul a continuat să verse banii, prin vechea legislație, ce nu mai avea, practic, nici o valoare. Lucrurile au început să se urnească, abia în toamna anului trecut, odată cu
demararea procesului de evaluare a activității științifice din toate universitățile, institutele și firmele care vor să primească fonduri publice și după luna iunie 2008.

Președintele Anton Anton pune întârzierea de 4 ani pe seama disputelor între sindicate și societatea civilă: „Când am venit eu la conducerea Cercetării am constatat că legea nu era îndeplinită. Am încercat să pun lucrurile la punct cât mai repede, dar toată lumea era nemulțumită. Unii spuneau că se pune prea mult bază pe articolele științifice, alții, din contră, că se pune accent pe cercetarea aplicativă. Mi-a luat doi ani să elaborez metodologia. Atât am putut eu. Treci în locul meu și discută tu cu sindicatele!".

Planurile ANCS, date peste cap

Ca și cum situația nu ar fi fost deja suficient de încâlcită, o modificare a Legii Învățământului, operată în viteză, de Parlament, la începutul acestui an, a provocat un conflict deschis între autoritate și universitățile care au trecut deja, în vara anului 2007, printr-o altă evaluare, făcută de Agenția Română de Asigurare a Învățământului Superior (ARACIS). În urma respectivei schimbări legislative, universitățile care au obținut de la ARACIS calificativul „grad de încredere ridicat", primesc automat dreptul de a participa la competițiile pentru banii alocați cercetării, nemaifiind nevoite a se supune verificării ANCS. Așadar, în plin proces de evaluare (până în prezent fiind expertizate 40 de universități și 80 de institute), Autoritatea pentru Cercetare, care s-a trezit cu întregul plan periclitat, anunță represalii.

„Evaluarea realizată de ARACIS pentru cercetare e o porcărie pe baza căreia sunt cântărit și mi se spune dacă sunt frumos sau nu. Că s-a trezit un senator și a vrut să-și protejeze universitatea, nu e problema mea. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Prin această modificare, universitățile care nu au brevete și articole
științifice vor să-și ascundă impotența. M-am pregătit să atac această lege prin toate mijloacele legale", Anton Anton (președinte ANCS)
Back to top
« Last Edit: Feb 13th, 2008 at 2:19pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
belphegor171
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #41 - Feb 11th, 2008 at 5:30pm
 
Ceea ce uita sa spuna candidatul nostru ultragiat la postul de profesor este ca cel ce a cistigat pe merit concursul are o activitate de ani buni in domeniul graficii asistate, inclusiv cu carti in domeniu

Daca lucrarile ISI in domeniul materialelor te indeptatesc sa fii profesor in grafica asistata, fara sa mai ai ceva pe linga, ma intreb de ce nu ar concura distinsul domn la Facultatea de Teologie. Nu de alte dar cei de acolo nu cred ca au lucrari ISI si desigur nu pot spera sa concureze cu asa un savant.

Dar savantul nostru sta cam rau cu limbajul, probabil ca i s-a umplut ecranul calculatorului de spumele pe care le face la gura de indignare.

Daca tot vorbeste de etica poate ar fi bine sa ne spuna cum a intrat pe calculatorul unui coleg, ca sa gaseasca asa numitele mesaje indecente. De genul powerpointurilor cu glume care circula pe tot internetul si care il indigneaza peste poate pe justitiarul nostru. Asa de mult incit violeaza calculatoarele colegilor. Parca seamana putin cu cazul Elodia.
Chiar este permis orice ca sa iti atingi scopul?

Ce cred colegii despre asa ceva ne poate spune un fapt foarte simplu: domnul Craciunescu este singurul conferentiar care sta singur in birou. Fara sa il invidieze nimeni. Ultimul coleg de birou l-a parasit dupa ce i s-a violat corepondenta.

Si inca un fapt semnificativ: rezultatul concursului contestat de savantul cel nervos a fost confirmat de consiliul facultatii in unanimitate. Reprezentantii tuturor catedrelor si al departamentelor. Oare asta nu ii da de gindit? Toti cei 20 de colegi au ceva cu el?
Medicii nu au un nume pentru asta?
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #42 - Feb 12th, 2008 at 5:43am
 
Quote:
Si inca un fapt semnificativ: rezultatul concursului contestat de savantul cel nervos a fost confirmat de consiliul facultatii in unanimitate. Reprezentantii tuturor catedrelor si al departamentelor. Oare asta nu ii da de gindit? Toti cei 20 de colegi au ceva cu el? 
Medicii nu au un nume pentru asta?


D-le belphegor 171,

Vreau sa va atrag atentia ca pe acest sit nu sunt tolerate atacurile, facute sub protectia anonimatului. Daca doriti sa va pastrati in continuare anonimatul, atunci am rugamintea sa va limitati la o dezbatere de idei si sa incercati utilizarea unui limbaj mai putin agresiv.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #43 - Feb 12th, 2008 at 6:07am
 
Ati vazut cum apar "cartile in domeniu" ca sa suplineasca lipsa ISI in domeniu.

Si ca sa fie mai clar si fara echivoc, iata rezultatele conform "Harzing’s Publish or Perish", binecunoscutul coeficient h.

Candidat castigator: conf. M Voda, coeficient h = 0 (in acelasi timp, membru in consiliu);
Candidat necastigator: conf. C. M. Craciunescu, coeficient h= 7 (nu este membru in consiliu);

Membrii in comisie:
Presedinte comisie Prof. N Negut, UP Timisoara, decan, presedinte comisie (membru in consiliu), h= 0;
Prof  I. Maniu, UP Timisoara, sef departament (membru in consiliu),  h=0;
Prof  V. Cretu, UP Timisoara, (nu este membru in Consiliul Facultatii de Mecanica), h=4;
Prof  H. Gheorghiu, UP Bucuresti, h=0;
Prof  I. Simion, UP Bucuresti, h=0.
Daca s-a strecurat o eroare imi cer scuze.

Sa ne intelegem, nu am nimic impotriva nici a castigatorului concursului si nici a comisiei. Dar sunt lucruri care nu trebuie ascunse. Astea sunt si asta este. "No hard feelings".

Alti membrii in consiliul Facultatii de Mecanica, din cadrul departamentului
Conf. M Nicoara (sef department, membru in consiliu), h=0. Pentru mine el este belphegorul care si a furat colegii.
Conf. D. Sosdean (sef catedra, membru in consiliu), h=0;
Prof. V.A. Serban (prorector, membru in consiliu), h=0;
Conf. A. Raduta (sef catedra, membru in consiliu), h=0; in prezent ales secretar stiintific al Facultatii de Mecanica.

Dupa cum vedeti coeficientul h al membrilor Consiliului Facultatii de Mecanica tindea ingrijorator spre zero. Din aceasta cauza li se par anormali cei cu coeficient diferit de zero.

Va mai aduceti aminte de filmul “Oblio”; in tara oamenilor cu capate tuguiate normalitatea pare anormala si trebuie eliminata. Daca nu se poate altfel, macar fortand ceva medical. Ce se poate spune? Poate un citat adaptat "In lumea asta, muta si urata, nulitatile vorbesc in loc sa puta". Evident, fara referire la cineva anume. Doar o constatare globala.

Si acum, cu izolarea. Ca sa nu aveti impresia ca fabulez, va pot pune la dispozitie emailuri care arata actiunea concertata, de tip mafiot,  a conf. A. Raduta (cel cu concurenta neloiala impotriva propriilor colegi) si prof. RL Cucuruz (cel cu multiplele mesaje cu continut sexuala adresate asistentilor):

Mesaj de la asistentul bombardat cu emailuri sexuale:
"Astazi Cucuruz a venit la mine sa imi arate o sala noua si sa imi spuna ca vrea sa ma mut cu el in birou, ca-mi da calc performant, imprimanta, etc... Se pare ca te indeparteze de colaboratorii din catedra...NU VREAU SA PLEC DIN BIROU!!!!!"

Alt mesaj:
" a venit Dl Raduta... In fine, deviind de la asta mi-a spus ca ideea cu mutarea mea in birou cu dl Cucuruz este a lui... Normal ca mi-a spus ca e mai bine pt mine ca sa nu fiu stresat de tine..."

Alt mesaj:
" Cucuruz... a inceput din nou sa-mi trimita mesaje cu "incarcata tenta academica"".

Va mai mira faptul ca in timpul sedintei de catedra in care s-au organizat alegeri, un coleg, lector D. Tunea (h=0) a inceput sa imi adreseze injurii, auzite inclusiv de alti colegi din catedra. Apelativele "nesimtit" si "jigodie" arata doar nivelul la care a ajuns catedra din care provine un prorector al Universitatii "Politehnica' din Timisoara; prezent la sedinta respectiva.

In rest, eu am dovezi, iar "belphegorul de departament" (prins cu firma neloiala in sac), vine cu povesti tip Elodia -OTV. O fi fan, alaturi de Simona Senzual. Acolo poti sa ajungi cand primesti mesaje cu continut sexual de la profesori universitari din catedra si departamentul pe care le "conduci" inspre firma capusa din propria casa.

Tot sistemul mafiot din universitati se bazeaza pe descurajarea celor care nu sunt in clica, fie facandu-i sa le fie teama, fie denigrandu-i, fie incercand sa ii faca sa creada ca nu au nici o sansa, fie izolandu-i, fie incercand sa ii faca sa plece etc.
Eu unul imi asum toate riscurile devoalarii acestui sistem mafiot. Imi asum si riscul sa fiu dat in judecata pentru ceea ce afirm. Chiar daca nu am nici o sansa de succes, eu voi pune totul in scris, De asta se tem cel mai mult "cupolele mafiei academice". De faptul ca ramane ceva SCRIS si de asta incearca sa ii denigreze pe cei care au verticalitate. In rest, in spatele "votului colegial" se pot ascunde toate magariile pamantului.


Corneliu M. Craciunescu

"The only thing to fear is fear itself"
Franklin D. RooseveltCorneliu M. Craciunescu
Associate Professor

Department of Materials Science
"Politehnica" University of Timisoara
Bd. Mihai Viteazul 1, 1900 Timisoara
Romania
Tel: +40-256-403655
Email: craciunescucm@yahoo.com
Back to top
« Last Edit: Feb 13th, 2008 at 4:09am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #44 - Feb 12th, 2008 at 7:28am
 
Quote:
D-le belphegor 171,

Vreau sa va atrag atentia ca pe acest sit nu sunt tolerate atacurile, facute sub protectia anonimatului. Daca doriti sa va pastrati in continuare anonimatul, atunci am rugamintea sa va limitati la o dezbatere de idei si sa incercati utilizarea unui limbaj mai putin agresiv.


Domnule Hurduc,

Va multumesc pentru constatarea agresivitatii de care vorbeam la inceputul topicului.
Pentru mine este clar cine este persoana in cauza - de la nivel de departament - si cred ca este o buna ocazie sa fie observat adevarul - in toata splendoarea sa. In principiu, cu cat dai mai multa funie cu atat sistemul se straguleaza singur in minciuni, denaturari si mistificari.

Corneliu M. Craciunescu
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #45 - Feb 12th, 2008 at 4:37pm
 
Dualitati etice in evaluarea activitatii in “Politehnica” din Timisoara

Cum este evaluata “Politehnica” in exterior:
-o lucrare ISI = 30 puncte;
-o citare ISI = 5 puncte;
-o lucrare in revista fara ISI = 5 puncte
-functii de conducere = 0 puncte
-numar pagini in carti = 0 puncte

Cum evalueaza “Politehnica” pentru gradatii si salarii de merit:
-o lucrare ISI = 50 puncte
-indiferent cate citari ISI = max 20 puncte
-o lucrare in revista romaneasca, fara ISI  = 20 puncte
-functii de conducere: rector =400; prorector = 350... pana la sef catedra = 150 puncte
-numar pagini in carte: 100 pagini monografie = 200 puncte

Cum evalueaza “Politehnica” acordarea de “granturi interne” (in valoare de miliarde de lei vechi per grant):
-dupa cum vrea rectorul si prorectorii, fara altceva decat o decizie: asta da si asta nu.

Consecinte:
- numai din punctajul rectorilor si a altor functii de conducere, “Politehnica” ar putea sa fie printre primele universitati din tara (daca nu chiar prima).
- daca nu se poate asa, se pot adauga pagini de “monografie”. Vreti sa stiti cate mii de puncte strang la gradatii de merit indivizi care nu au scris nici o lucrare ISI in viata lor? Si sa vezi aceleasi pagini raportate de mai multi co-autori e un adevarat deliciu academic. Daca se poate, sa se raporteze si proceedings-uri ca monografii, cu toate lucrarile altora in seama redactorului.

Cel mai simplu ar fi sa ne facem noi punctajul cum vrem si la exterior pentru autoevaluarile de ierarhizare. Avand experienta de la interior nu putem sa nu iesim cei mai buni din tara, locul I in ierarhizarea “Timisoara” (varianta imbunatatita a Shanghaiului).

“Ad astra per autoevaluarea”

PS: dupa revolutie, o serie de indivizi care nu puteau nici cum sa ajunga in mediul academic din cauza rezultatelor din facultate au reusit ... pana la urma. Unii dintre noi pot sa le spuna "decretei academici". O parte din ei au ajuns si in functii de conducere. Unii au implinit chiar acum 15 ani in educatie si au putut sa isi ia gradatie de merit si in baza "punctelor de conducere". Macar trei ani de acum inainte, pana le vine din nou randul, se poate trece la o evaluare interna cinstita. Cand le vine din nou randul la gradatie de merit se poate reintroduce pentru un an punctajul pe functii de conducere. Dar macar intre "smecherii" se poate sa existe si oaze de cinste? In baza standardelor nesmecherite de autonomia universitara?

Back to top
« Last Edit: Feb 13th, 2008 at 2:50pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #46 - Feb 13th, 2008 at 1:08pm
 
Incredibil pana unde se poate ajunge in aceasta universitate.

O persoana cu functie de conducere in Universitatea “Politehnica’ din Timisoara a zgariat intentionat, cu cheia masina (TM 11 GPW) unui angajat (MR) al universitatii pentru ca il deranja locul in care a fost parcata.
Fapt real, confirmat. Informatia am verificat-o personal si imi asum raspunderea pentru postarea ei.

Conf Mircea Nicoara, director de departament, membru in Consiliul Facultatii de Mecanica, candidat pentru Senatul Universitatii “Politehnica” din Timisoara, deranjat de pozitia masinii personale a unui maistru din Universitatea “Politehnica” din Timisoara a scos din buzunar o cheie si i-a zgariat masina, cumparata de 1 an.
Fapta s-a petrecut in fata atelierelor de prototipuri si microproductie, fiind observata pe geamuri de mai multi angajati, care au si alertat proprietarul. Confruntat cu proprietarul si avand in vedere martorii existenti, conf Nicoara a accepta sa plateasca despagubirile pentru pocinog.

Faptul nu ar fi fost poate relevant (nu este nimic ilegal ba incep sa cred ca la noi este chiar normala aroganta fara prestanta), daca nu s-ar fi facut referire la cazuri medicale pentru alti colegi

Ca in aceasta universitate se poate intampla asa ceva cred ca nu poate avea de a face cu nimic altceva, decat cu deviza unor “gasti”: UNITATE      IN      NULITATE.

Sa fiu doar eu cel caruia i se pare ca ne mafiotizam pe zi ce trece?

Corneliu M. Craciunescu

PS: Multumesc colegilor pentru sprijinul aratat si pentru informatii. Asa cum am promis, sunt dispus sa ies eu in fata cu informatii pe care mi le asum si  le verific. Nu se poate "magarie" la infinit, prin intimidare si cu sprijin de sus.
Back to top
« Last Edit: Feb 14th, 2008 at 4:56am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #47 - Feb 18th, 2008 at 4:40pm
 
La adresa
http://www.upt.ro/pdf/2008_02_03_ROI-P.pdf

a aparut proiectul noului regulament de ordine interioara.

iata ce prevede, printre altele:
"Art. 85
(1) Petitiile dovedite ca fondate atrag dupa ele protejarea institutionala –mai exact administrativa- a autorilor lor de orice masuri punitive, indiferent de persoana sau structura pe care continutul lor au vizat-o.
Art. 86
(1) Petitiile dovedite ca nefondate, care prin continutul lor, afecteaza semnificativ prestigiul UPT sau al unui salariat / unor salariati ai sai, sunt calificate ca abuz de drept.
(2) Se considera, de asemenea, abuz de drept, depunerea repetata –de mai mult de doua ori-, de catre una si aceeasi persoan, de petitii dovedite ca nefondate.
(3) Competenta de a constata abuzul de drept revine unei comisii permanente a universitatii, numita prin Hotarâre a Senatului.

Art. 87
(1) Abuzul de drept se considera în UPT abatere disciplinara si, pentru protejarea institutiei si persoanelor de acte de calomnie si / sau hartuire, se pedepseste dupa cum urmeaza:
a). diminuarea salariului de baza, cumulat, când este cazul, cu îndemnizatia de conducere, de îndrumare si de control, cu pâna la 15%, pe o perioada de 1-6 luni;
b). suspendarea, pe o perioada de pâna la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare sau pentru obtinerea gradelor didactice ori a unei functii de conducere, de îndrumare si de control;
c). desfacerea disciplinara a contractului de munca.
(2) Aplicarea sanctiunilor de la alin (1) se va face cu respectarea Statutului personalului didactic, a Codului Muncii, precum si a celorlalte reglementari în materie.

Art. 104
(1) Prezentul regulament a fost discutat si aprobat in sedinta Senatului U.P.T., din data de 05.02.2008."

Pai din moment ce atat Statutul personalului didactic cat si Codul muncii prevad o succesiune de sanctiuni, ca sa nu mai vorbim de protectia constitutionala a dreptului la petitie si la opinie, ce sa mai spui  despre votul senatului.

Nici nu poti sa il critici, pentru ca reprezentanti ai senatului se pot preface ca nu vad nici una din probele aduse ca dovada si te sanctioneaza.
Back to top
« Last Edit: Feb 19th, 2008 at 10:55am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #48 - Mar 10th, 2008 at 7:38am
 
Avand in vedere aparitia Regulamentului de ordine interioara

http://www.upt.ro/pdf/ROI_2008.pdf

care permite sanctionarea utilizarii dreptului la petitie si introduce notiunea de hartuire institutionala ma vad silit sa iau masuri de siguranta in vederea protejarii dreptului constitutional la opinie si petitie.

Desi nu exista garantia utilizarii cu rea credinta a drepturilor pe care universitatea si le aroga in raport cu membrii sai, simpla mentionare in regulament poate genera un cadru pentru utilizarea abuziva a puterii, cel putin la nivel de intimidare a constiintei angajatilor. Spre exemplificare, dreptul la petitie nu este nici cenzurabil si nici nu poate fi considerat abuziv doar de la a treia abatere. Ori este abuz oricand, ori este drept constitutional valabil oricand. Nu este un drept constitutional pana la  a treia incercare (asa cum prevede noul regulament), dupa care devine abuz. De altfel in UPT este de notorietate refuzul de a raspunde la petitii, fie indreptatite, fie nu.

Ca urmare, toate opiniile legate de Universitatea 'Politehnica" din Timisoara care vor fi postate de la aceasta adresa, "craciunm15",  vor reprezenta opiniile mele, dar vor fi postate de membrii ai familiei care sunt de acord sa transmita in numele meu opiniile pe care le voi impartasi. Nici unul dintre ei nu este angajat al universitatii si ca urmare nu poate fi sanctionat de universitate.

Imi asum in totalitate opiniile, dar reduc dreptul universitatii de a sanctiona dupa bunul plac pe cineva pentru simpla exercitare a dreptului la opinie, pe motiv de "hartuire intitutionala".
Universitatea nu are decat sa folseasca instanta de judecata si nu puterea pe care si-o acorda singura, pentru cenzurarea unor drepturi constitutionale.

Voi raspunde la toate punctele de vedere care sunt formulate in mod civilizat in favoarea sau impotriva opiniilor exprimate pe acest topic.

Aceasta reprezinta opinia lui
Corneliu M. Craciunescu

"Art. 10 UPT, din postura sa de angajator, are, în principal, urmatoarele drepturi:
g) sa constate savârsirea abaterilor disciplinare, inclusiv a atitudinilor si demersurilor de
hartuire si / sau calomnie institutionala si personala si sa aplice sanctiunile corespunzatoare,
potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil, prezentului regulament de ordine
interioara sau altor reglementari ale UPT, dupa caz.

Art. 85
(1) Petitiile dovedite ca nefondate, care prin continutul lor, afecteaza semnificativ prestigiul UPT sau al unui membru / unor membri ai comunitatii UPT, sunt calificate ca abuz de drept.
(2) Se considera, de asemenea, abuz de drept, depunerea repetata –de mai mult de doua ori-, de catre una si aceeasi persoana, de petitii dovedite ca nefondate.
(3) Competenta de a constata abuzul de drept revine unei comisii permanente a universitatii,
numita prin Hotarâre a Senatului.
Art. 86
(1) Abuzul de drept se considera în UPT abatere disciplinara si, pentru protejarea institutiei
persoanelor de acte de calomnie si / sau hartuire, se pedepseste dupa cum urmeaza:
a). diminuarea salariului de baza, cumulat, când este cazul, cu îndemnizatia de conducere, de
îndrumare si de control, cu pâna la 15%, pe o perioada de 1-6 luni;
b). suspendarea, pe o perioada de pâna la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru
ocuparea unei functii didactice superioare sau pentru obtinerea gradelor didactice ori a unei
functii de conducere, de îndrumare si de control;
c). desfacerea disciplinara a contractului de munca.
(2) Aplicarea sanctiunilor de la alin (1) se va face cu respectarea Statutului personalului didactic, a Codului Muncii, precum si a celorlalte reglementari în materie."
Back to top
« Last Edit: Mar 10th, 2008 at 5:04pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Dezbateri Academice in "Politehnica"
Reply #49 - Mar 12th, 2008 at 8:25am
 
Paragrafe de exceptie ale Profesorului universitar Dorin Isoc de la Universitatea Tehnica din Cluj, dar care se potrivesc la majoritatea universitatilor si in mod sigur la colectivul din care fac parte.

http://dorinisoc.blogspot.com/search/label/Candidat%20la%20functia%20de%20Rector

“Ajunsi în situatii în care angajati ai Universitatilor conduse de ei au actionat în instanta, rectorii, prorectorii, decanii, prodecanii, sefi de catedra, secretarii organizatorici numiti pompos „cancelari” s-au concentrat si au aplicat metodele pe care le cunosteau.

Tehnica nr.1. Discreditarea. Se face pe orice cale tuturor persoanelor care au înteles sa ceara aplicarea legii. Nu lipsesc aici tot felul de mici „scapari” dirijate ale rectorilor înca în functie sau ale purtatorilor oficiali de cuvânt. Nu se scapa nici o ocazie, nici un interviu, nici un discurs electoral.

Tehnica nr.2. Etichetarea. Mijloc vechi de denigrare si blasfemie publica, etichetarea ar trebui sa aiba un temei. Omul trebuie sa fie mai prost, mai urât, mai strâmb, mai prost îmbracat, mai putin pregatit profesional. Aici a aparut paradoxul: de cele mai multe ori cei care cereau aplicarea legii erau membri ai corpului profesoral care nu presupuneau nici un dubiu asupra calificarii sau tinutei academice. Atunci s-a inventat eticheta standard a revolutiei analfabete din 1989: „persoana controversata”! Este putin probabil ca cei care folosesc eticheta stiu ce înseamna „controversat” sau care ar fi motivele „controverse” dar notiunea este atât de necomuna încât toata lumea de pe strada o ia drept insultatoare.

Tehnica nr.3. Izolarea. „Controversatii” trebuie izolati pe orice cale de catre conducere. Se profita de faptul ca legea româna nu are notiunea de hartuire si atunci „controversatilor” li se face viata cât mai grea. Ei trebuie „sa plece de buna voie din institutie”!
Unii mai slabi de înger au facut-o dintotdeauna! Cu altii este mai dificil….

Tehnica nr.4. Asocierea sistematica a numelui cu ospiciul. Tehnica este luata la indigo din arsenalul securitatii. Din nefericire pentru organizatori, lucrurile s-au complicat cu ospiciile: trimiterea la ospiciu nu se mai face din din biroul secretarilor de partid si nici din biroul securitatii.

Tehnica nr.5. Masura finala. O doresc din tot sufletul toti rectorii Universitatilor „în stare critica”. Din pacate pentru ei, atât Ceausescu cât si Hitler nu pot sa-i auda.”

Excelenta devoalare a tehnicilor utilizate pentru denigrarea tuturor celor care nu sunt de acord cu conducerile.

Din pacate societatea academica actuala este mult mai inclinata sa ii condamne pe cei care dezvaluie coruptia universitara comparativ cu cei care o comit.
Back to top
« Last Edit: Mar 12th, 2008 at 8:56am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)