Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Latest info can be found on the YaBB Chat and Support Community.


Pages: 1 2 3 4 
European Research Council (ERC) (Read 18879 times)
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #25 - Jan 25th, 2011 at 9:22am
 
Quote:
Dupa cum constati, in ziua de azi nu trebuie numai sa scrii bine si  sa publici in reviste bune ci sa ai si alte activitati ce iti iau un timp nebun, in folosul comunitatii respective.  Intrebarea ta este retorica atata timp cat nu stim daca au fost sau nu aplicatii venite din Romania. Insa evident ca o persoana responsabila nu se arunca chiar asa la intamplare intr-o competitie. Daca esti constient ca nivelul tau de performanta stiintifica nu-ti da vreo sansa, nu cred ca e cazul sa aplici doar ca sa te afli in treaba si sa bifezi o actiune. Mi se pare suficient de concludenta situatia Poloniei care este oricum cu 15 ani inaintea noastra. Daca ei nu au reusit mare lucru, e clar ca este o concurenta mult peste nivelul nostru de performanta. Insa am sa dezvolt ideea putin mai tarziu.
Back to top
 
 
IP Logged
 
DanielDavid
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #26 - Jan 25th, 2011 at 12:52pm
 
Nicolae,

Intervin in discutia de pe FAR legata de ERC deoarece tine de politica europeana in cercetare, cu implicatii asupra politicilor nationale.

Eu cred ca lipsa de performanta a tarii in ERC are cauza dubla: (1) lipsa valorii in sistem (suntem totusi pe ultimele locuri la cercetare in UE) si (2) lipsa experientei si intelegerii privind mecanismele ERC, asociata adesea cu anumite stereotipuri ale altora asupra noastra.

Vorbind de aplicatii la ERC: Eu am avut anul acesta o aplicatie la ERC (advanced grant). Doua evaluari din trei au fost (foarte) pozitive, una (foarte) critica.

O mostra din cea pozitiva:
"...The PI proposes a new ground-breaking interdisciplinary field...following the productive scientific changes already initiated by his work. The international expansion of the PI influence comes from the integration of CBT with cognitive sciences and with virtual reality technologies (World-Class Platform for Virtual Reality Psychotherapy). The purpose is innovative..."

Cea critica:
"...The principal investigator has a fair publication track record, but is not listed among top 1% in psychology/neuroscience..."

Asta este. Da, nu sunt intre cei 1% din domeniile "psychology/neuroscience" in lume, dar acesta nu era un criteriu de eligibilitate sau de evaluare. M-am gandit sa reactionez cu o contestatie, dar am inteles de la alti colegi (din tara si din alte tari UE) ca este degeaba. M-as fi adresat reprezentantului national in ERC sa-i cer ca sa se faca explicit faptul in "call" ca daca nu esti in primii 1% in lume din domeniu vei fi depunctat serios (si astfel sa stim, eu si altii in aceeasi situatie, sa nu pierdem vremea sa aplicam). Dar nu avem un reprezentant national in ERC. Acum ce sa fac? Voi incerca data viitoare (sau cand voi fi in top 1% in aceste domenii; sic!).

Daniel David

P.S. Eu cred insa ca Romania trebuie, luand in calcul marimea ei, sa se bata sa aiba un reprezentant in ERC. Prezenta acelei persoane trebuie sa asigure ca suntem tratati corect (la acest nivel nu vorbim de favoritisme); ma refer in primul rand la evitarea unor posibile stereotipuri si a unor posibile dezavantaje care rezultata automat din asta. In plus, persoana respectiva ar putea initia un proces de constientizare a cercetatorilor din Romania legat de ce inseamna ERC si daca merita sau nu sa aplici (inclusiv ca evaluator), in functie de nivelul stiintific la care esti (in tara multi "full" profesori nu sunt nici macar eligibili sa aplice, ce sa mai vorbim de evaluare sau de castig al unui grant).Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #27 - Jan 25th, 2011 at 1:32pm
 
Salut, domnule Daniel David,

nu va miratzi, va rog, ca referentul pomenea de acel 1%: banii-s putzini, aplica *mii*, tre "datzi", atribuitzi cumva.

Pe de alta parte, cine va spune dvs. oare ca *nu* suntetzi in cei 1%? Cineva care *nu v-a cetit lucrarile*? Ca, ma scuzatzi, referentu' ala *nu vi le-a cetit*!

Shi, uite-asha, ajungem *din nou* la intrebarea:
cine, cine-shi da cu parerea shi pe *ce baza*, dom'le?

Mda, am avut & eu o chestie (la avansarea la prof acilea, de la un referent din cei 6),  care zacea de "groundbreaking paper, bla, bla".

Nu, nu ne ajuta defel. Cata vreme se "ceteshte" lumea fara a *chiar* ceti-o, eu ma *opun*.

Adevarul e clar, se afla-n chiar *inaintea ochilor voshtri, ai tuturor*: se scrie-n draci, se scrie *pentru bani*, cam lipsesc *ideile noi* (nu ca le-ar avea chiar *aia* de iau aceste granturi babane, acele idei).

Shi-atunci? Pai, te duci *dupa numere*, chiar cum voiau Cristi, Nicolae, mai totzi. Shi (ca eu *chiar cred*, am incredere-n imaginatzia romanilor), dai chix. Pa propria *ta* limba, aia pa care cantzi da ani da zile, fara sa vezi ca de fapt e vorba de cu totul *altceva*. Anume, ca-n *orice* fapt de cultura - eu "bag" shtiintza acilea - *originalitatea, ideea, ideeeeea* e cea care conteaza.

In acest sens (deshi e a *nu shtiu cata oara*) am scris eu mesajul meu de mai sus.

Mda, luptatzi-va acuma cu monstrul pa care l-atzi "moshit" cu totzii. Ca sa nu ma "matrashitzi" d-acilea: multzi dintre ai care iau acele concursuri de granturi au avut *o singura buna/mare/originala idee*. Dar, i schimb, au fo' *foarte priceputzi in a se pune-n valoare*.

Ce-i drept: pe la *noi* e muuultzi care *n-au avut macar o idee adevarata, vreodata*, dar  au *acest* talent, de-a se pune-n valoare...

Toate cele bune,

Nea Marin

Va chiar rog sa chiar verificatziBack to top
 
 
IP Logged
 
DanielDavid
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #28 - Jan 25th, 2011 at 3:18pm
 
Cred ca toti intuim ca atunci cand s-a referit la 1% se referea cel mai probabil la Highly Cited Researchers (HCR) din sistemul Thomson ISI. Eu nu am o problema cu acest prag (desi in toata Romania  exista abia doi oameni care potrivesc acum HCR); spuneam doar ca ar fi bine sa fie facut explicit, daca acesta este un indicator important sau decisiv in evaluare si cei care aplica la ERC sa stie asta.

Daniel David
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #29 - Jan 25th, 2011 at 3:59pm
 
Quote:
Eu cred ca lipsa de performanta a tarii in ERC are cauza dubla: (1) lipsa valorii in sistem (suntem totusi pe ultimele locuri la cercetare in UE) si (2) lipsa experientei si intelegerii privind mecanismele ERC, asociata adesea cu anumite stereotipuri ale altora asupra noastra. Eu cred ca lucrurile sunt ceva mai complicate. Aici intervine si o problema de credibilitate a sistemului de cercetare romanesc. De fapt eu cred ca asta e mesajul cu 1 %: inca nu discutam cu voi la o competitie de un asa nivel ! Si au dreptate. Asta se leaga destul de bine cu ceea ce tot incerc eu sa explic, legat de lipsa unei culturi stiintifice in Romania. Cultura stiintifica inseamna nu numai o traditie in timp, ci si un efort permanent si sustinut nu numai din partea indivizilor, ci si a Statului. Atata timp cat Statul roman isi va bate joc de educatie si cercetare, rezultatele vor fi acestea pe care le vedem. Input = 0,1 output = 0,01. Asa se va intampla si cu sanatatea si cu industria si cu tot ce vreti si cu tot ce vreti. Numai ca de la educatie pleaca totul. Peste 100 de ani, cand politicenii romani vor intelege in sfarsit (sa speram) ca la nivel decizional nu pot fi promovati specialisti facuti pe puncte la USH sau Dimitrie Cantemir, lucrurile vor incepe sa se aseze. Pana atunci, dragii nostri politicieni vor racni in continuare cat ii tin puterile, ca nu e nevoie de bani in sistem pentru ca nu suntem in top 500 si nu avem laureati Nobel.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: European Research Council (ERC)
Reply #30 - Jan 25th, 2011 at 4:25pm
 
Mie mi se pare corect principiul. Vrei finantare de varful varfului, dovedeste ca esti la varful varfului, nu doar printr-un proiect. (Nu se refera la Daniel David ci in general).
Pana ajungi acolo (recunoscut de comunitatea stiintifica), e pacat sa iti pierzi vremea cu proiecte de varful varfului si pe a noastra ca evaluatori.
E drept, ca la noi s-a incetatenit ideea ca oricine poate scrie un proiect de succes, mai ales daca este in comisiile de evaluare sau consilii (el sau un alt membru al echipei proiectului - ca nu se vede). Dupa care apar depunctarile la altii: ca sa vezi ca nu a scris ca are in echipa o fata cu sosoni galbeni (minus 2 puncte), dar sa vezi si ca in dotare nu are termos pentru cafea (inca 2 puncte) si unde mai pui ca spus ca vrea sa cumpere echipamente - chiar daca in limitele prescrise si nu sa dea salarii (inca 5 puncte) sau ca nu e membru al Academiei de Stiinte Tehnice (mai radem 2 puncte).
E sub 90? OK. Acum poate sa se spele pe cap cu locul lui in cei 1%. Aici, 'noi suntem romani".
Chiar nu ati vazut ca nu se prea evalueaza esenta ci mai ales aspectele colaterale, pentru depunctare?
Si asa castiga proiectele cu ISI Proceedings, Metalurgia International sau Analele si Dorsalele BDI si spate tare.
Care sistem e mai cinstit?
Vrei bani si prestigiu, convinge comunitatea stiintifica ca esti la varf (de exemplu prin citari, factor de impact, h samd), nu doar trei experti.
Altfel, castigi un grant de prestigiu, cand de fapt vrei doar sa faci politica.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #31 - Jan 25th, 2011 at 4:45pm
 
Quote:
chestiunile pe care le dezbatetzi sunt importante.

Nu-s unul de "excelentza", cum scrii tu mai sus. De exact 9 ani n-am mai avut un *singur* contract de cercetare acilea. Dar, am scris in chiar aceshti ani *cele mai bune lucrari ale mele*.  Nici eu nu sunt de excelenta, asa ca putem discuta de la egal la egal. Sunt de acord cu tine ca sunt probleme deosebit de importante. Insa daca tu nu ai nevoie de contracte si poti face cercetare si fara suport material, nu inseamna ca trebuie sa generalizezi.

Spui ca nu mai sunt idei mari in lumea stiintifica si cercetarea mananca bani aiurea ! Mai spui ca nu avem nevoie de asa de multi cercetatori si ca ar fi suficienti aia 1 % de care vorbea DD. Te inseli amarnic. Chiar crezi ca americanii aia care te storc ca pe lamaie pana ce-ti dau ceva bani, ar mai cheltui ei miliarde de dolari aiurea ? Sau intreprinderile mari care finanteaza si ele cercetarea, nu mai pot de dragul universitatilor sau a institutelor ? Crezi ca in SUA, Japonia, Germania etc nu sunt destui doritori de construit patinoare si fantani arteziene aurite, in loc sa plateasca cercetatori ?

Idei mari sunt si acum si nu cateva, ci sute si poate mii. Insa ideile de acum sunt atat de complexe, incat nu pot fi stapanite si finalizate de un singur individ. De aceea ele nici nu au un autor. Ele se compun din zeci sau sute de "idei mici" (exprimarea este improprie) exact cum functioneaza un puzzle. Iar "idee mica" nu inseamana ca e mai putin importanta decat teoria gravitatiei. Doar ca in sec. XVII terenul era virgin din p d v stiintific, iar acum lucruile sunt ceva mai complicate. Nu mai reiau exemplu cu HIV-ul pentru ca ai sa crezi ca am o idee fixa, dar hai sa discutam despre nano-robotica. Cand vii si pui problema unui sistem de propulsie la un astfel de robot, care trebuie sa circule prin vasele de sange, ce idee mai frumoasa vrei ? Discutam aici de un motor chimic, la care rotorul este format din 2-3 molecule. Sau de articulatiile unui brat de actiune, care se compun tot asa, din cateva molecule. Ca sa ajungi sa sintetizezi un brat de nano-robot, este o problema pe care nu stiu daca Sir Newton ar putea-o rezolva, daca ar fi sa traiasca in zilele noastre.

Probabil ca daca ai citi cu regularitate articolele din Science si Nature, ai vedea ca nu sunt doar niste reviste de "fitze" chiar daca mai dau rateuri din cand in cand. Spui ca toata teoria strunelor este o tampenie, pentru ca tu nu poti canta din ele si deci nu exista. Daca nu poti intelege ca sunt niste limite ale palpabilului, pe care trebuie sa le depasim, este problema ta, nu a sistemului de cercetare.      
Back to top
 
 
IP Logged
 
gabriel_teodorescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 530
cluj-napoca
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #32 - Jan 25th, 2011 at 7:08pm
 
vezi si:
€40 million start-up fund for junior researchers in Europe in 2011
Marie Curie information per country <http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/country-facts.cfm>;
Marie Curie Actions <http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/>;
Quick info page for Career Integration Grants <http://cordis.europa.eu/fp7/mariecurieactions/cig_en.html>;

... se pare ca vor simplifica si politicile birocratice...adoptate pana acum
Comisia Europeana isi propune ca participarea la FP7 sa devina mai atractiva si mai accesibila pentru cercetatorii de varf si companiile cele mai inovatoare, in special pentru IMM-uri...astfel se pare ca vor adopta o noua legislatie pana la finele lui 2011
vezi:
http://ec.europa.eu/research/fp7/index_en.cfm?pg=documents


Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #33 - Jan 26th, 2011 at 8:16am
 
Quote:
Comisia Europeana isi propune ca participarea la FP7 sa devina mai atractiva si mai accesibila pentru cercetatorii de varf si companiile cele mai inovatoare, in special pentru IMM-uri...Chestia asta cu IMM-urile nu stiu cat de inovatoare este. Eu am o experienta recenta foarte descurajanta. Am muncit o luna si jumatate impreuna cu colegii de la Comisariatul pentru  Energie Atomica - Franta, Universitatea Paris 6 si Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne la un proiect FP7, referitor la materiale polimerice pentru aplicatii biologice. Evident ca  de un astfel de proiect pot fi interesate intreprinderile de medicamente (una dintre aplicatii vizand eliberarea controlata). Dar n-am putut lua o intreprindere mare partener, pentru ca e musai sa fie IMM. Dupa ce am gasit cu greu un IMM, cu doua zile inainte de depunerea proiectului ne-au lasat balta pe motiv ca n-au timp sa completeze documentele on-line. Data limita era 1 februarie si evident ca nu mai avem cand sa gasim un alt partener din industrie. IMM-urile astea evident ca n-au forta nici sa dezvolte activitati de cercetare (mai ales in domeniul bio) si nici personal care sa se ocupe de redactare si depunere de proiecte europene. Si nu era vorba de un IMM din Romania, ci de unul din Franta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: European Research Council (ERC)
Reply #34 - Jan 26th, 2011 at 10:20am
 
@nicolae_hurduc
"""Intrebarea ta este retorica atata timp cat nu stim daca au fost sau nu aplicatii venite din Romania."""

Nu au aparut inca statisticile pe 2010, cu numarul total de granturi depuse, pe discipline, tari etc dar din anii trecuti imi amintesc ca Romania este extrem de slab reprezentata  la depuneri de granturi.
Nu cred ca a fost cine stie ce salt numeric in 2010.
Faptul ca nu avem un reprezentant in Consiliul Stiintific da nastere la intrebari si suspiciuni, dar nici bulgarii nu au reprezentant si totusi au obtinut anul acesta un grant.  Oricum, daca te uiti la discutiile anterioare pe acest subiect ai sa intelegi ca exista o anume politica de atribuire a granturilor ce nu are legatura cu acel procent de 1% ce a fost adus in discutie ( si care nu este exagerat, dar depinde cine si cum se decide acel 1%). Sunt si alte criterii ( cat se poate de discutabile) in fiecare disciplina, este o moda si anumite prioritati; daca nu te incadrezi si in acesti parametri, poti sa faci parte din primul sfert al acelui 1 % si tot nu obtii grantul. Pe urma nu uita ca media de varsta  a castigatorilor este de 56 de ani, deci este clar ca, exceptand cateva persoane, acest tip de granturi se adreseaza celor de la un anumit nivel incolo, nivel pe care nu-l poti avea la orice varsta; nu ai cum.
PS Data limita de depunere a proiectelor este 9 februarie( daca vorbim de ERC Advanced Grant 2011). Nu ca asta ar schimba fundamental datele problemei voastre cu IMM-ul respectiv, dar totusi, cred ca in 2 saptamani, daca oamenii stiu unde sa se adreseze,  exista o mica sansa de reusita.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #35 - Jan 26th, 2011 at 11:18am
 
In primul rand ashi vrea sa-i multzumesc domnului David ca *nu m-a luat chiar peste picior*.

Multzam fain!

Nicolae, dau cu-n C.-P. mai jos cam asha din ultimu' tau mesaj adresat *mie*:

"Spui ca nu mai sunt idei mari in lumea stiintifica si cercetarea mananca bani aiurea ! Mai spui ca nu avem nevoie de asa de multi cercetatori si ca ar fi suficienti aia 1 % de care vorbea DD. Te inseli amarnic. Chiar crezi ca americanii aia care te storc ca pe lamaie pana ce-ti dau ceva bani, ar mai cheltui ei miliarde de dolari aiurea ? Sau intreprinderile mari care finanteaza si ele cercetarea, nu mai pot de dragul universitatilor sau a institutelor ? Crezi ca in SUA, Japonia, Germania etc nu sunt destui doritori de construit patinoare si fantani arteziene aurite, in loc sa plateasca cercetatori ? 

Idei mari sunt si acum si nu cateva, ci sute si poate mii. Insa ideile de acum sunt atat de complexe, incat nu pot fi stapanite si finalizate de un singur individ. De aceea ele nici nu au un autor. Ele se compun din zeci sau sute de "idei mici" (exprimarea este improprie) exact cum functioneaza un puzzle. Iar "idee mica" nu inseamana ca e mai putin importanta decat teoria gravitatiei. Doar ca in sec. XVII terenul era virgin din p d v stiintific, iar acum lucruile sunt ceva mai complicate. Nu mai reiau exemplu cu HIV-ul pentru ca ai sa crezi ca am o idee fixa, dar hai sa discutam despre nano-robotica. Cand vii si pui problema unui sistem de propulsie la un astfel de robot, care trebuie sa circule prin vasele de sange, ce idee mai frumoasa vrei ? Discutam aici de un motor chimic, la care rotorul este format din 2-3 molecule. Sau de articulatiile unui brat de actiune, care se compun tot asa, din cateva molecule. Ca sa ajungi sa sintetizezi un brat de nano-robot, este o problema pe care nu stiu daca Sir Newton ar putea-o rezolva, daca ar fi sa traiasca in zilele noastre. "

N.M. : vezi, vezi bine, pe-acilea e *diferentza noastra* in chiar pareri. Mai precis, in cele scrise de chiar tine mai sus.

Am petrecut Revelionu' 2011 intr-o tzara anume. Am fo '  "introdus"  (ca unii ma cam shtiau ca pot face "valuri") marelui om: ala care "pastorea" cam totu' intr-o anumita facultate (d-ale voastre).

Mi-am spus "ofu' ". M-a luat peste picior, cam asha: "Bine, bre, am intzeles ca *tu* te "desfashori" pan' alea , sa le zicem "fundamentale".

Shtii ce? - mi-a zis chiar "marele om"? Eu cred (crede el) ca nu mai e cazu'. Ca, tehnologia-tzi da chiar *tot* ce-tzi doreshti. Cui ii mai pasa, bre, de elucubratziunile tale "fundamentale"?

Mda... Mi-a zis chiar *asha*. Iar asta e *shefu' de politica* al unei facultatzi anume...Pe scurt, un "brit", din chiar UK.

Vezibine: io n-am *vrut* sa-i "stric" marelui om ('conjurat, cum ierea, da "adeptzi"/subalterni, care iereau cu urechea chiar "ciulita") - mi-am adus *bine* aminte cum le-am "stricat" *altora* sarbatoarea , fiind io acuzat ca "ma comport chiar ca  un pushti de 14 ani, care *nu se mai maturizeaza odata* "...

Pe mine *m-a durut* oleaca - venea din chiar partea unora pa care-i considerasem "pretini in gandire" (m-am inshelat!), mi-a trecut insa *chiar repede*...

Shi, ia mai zii, Nicolae, unde-s descoperirile *alea*, chiar *mari*, chiar cu "miile", cum chiar scrii?

Tzi-o spui io:ele nu ezista. Ce *ezista* insa (acilea ai *tu* dreptate), sunt avansuri in *tehnologie*.

Fara de discutzie acilea! Ca se avanseaza.

Dar vezi, noi doi chiar *suntem* diferitzi. Ca ceea ce crezi *tu* ca-i o idee "mare", pentru mine e mai mica...

Nu, nu-i un capat de lume: ca doar avem dreptu' sa "prizam" lumea potrivit cu experientzele noastre, n-asha? Pai, chiar asha!

Da' chiar te rog sa *nu mai amesteci* chestii "mari"
(adica maruntele alea mii de care pomeneshti) cu chiar chestiile *mari*.

Eu chiar sper ca ma *intzelegi*: efectu' "fotoelectric" (care e "shtiintza pura") e una mare, astealalte, precum ar fi televiziunea-n "relief" (cu ochelari sau fara), e una *mica*...

Numa bine,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #36 - Jan 26th, 2011 at 12:20pm
 
Ooooops! Domnule Craciunescu, asha prieteni cum suntem (de-o vreme), ma chiar *opun* celor ce-atzi chiar scris mai jos, anume:

"Mie mi se pare corect principiul. Vrei finantare de varful varfului, dovedeste ca esti la varful varfului, nu doar printr-un proiect. (Nu se refera la Daniel David ci in general).
Pana ajungi acolo (recunoscut de comunitatea stiintifica), e pacat sa iti pierzi vremea cu proiecte de varful varfului si pe a noastra ca evaluatori. "


N.M. De *ce* anume ma "leg" eu? Pai, ma "leg" de *chiar* ultima fraza, aia cu "a noastra, ca evaluatori".

Da' de ce? Pai, e chiar simplu: pentru ca *eu nu cred* ca dvs. atzi fost "evaluator" la *chiar* nivelu' ala...

Shi-atunci? De *ce* anume chiar *acest* mesaj*?

Care poa' sa dea o *oarecare* impresie? Impresia ca , anume, dvs. atzi fi ala care "taie & spanzura", EVALUATORU, adica?

Eu chiar va rog sa ne chiar explicatzi,

toate cele bune,

Nea Marin

P.S. Poate ca am cetit eu cum *nu* trebuie. Poate ca ca *intr-adevar* , Corneliule (io sper sa *nu* revenim la "domnu' ") *tu* eshti chiar unu* dintre acei *mari & tari evaluatori pan' continentu' numit
Ioropa*). Asta ca sa te "ajut" oleaca, sa ne spui *tu* ce shi cum, ca io mi-s "bagat" kiar pan' ceatza de mesaju' tau ultim, zau...

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: European Research Council (ERC)
Reply #37 - Jan 26th, 2011 at 12:30pm
 
Evident, ma refeream la punctul de vedere al evaluatorului care a pus problema cu 1%. Mi s-a parut corect. Cred ca elimina o doza de subiectivism in evaluare, mai ales ca in competitie intra la finantare proiecte evaluate de evaluatori neuniformi.
Am avut discutii cu persoane cu functii la EU si chiar mi s-a spus ca de la un institut din Romania sunt proiecte exceptionale dar rezultate foarte slabe. Daca la unele competitii conteaza cum pui problema, pozitia evaluatorului la aceasta competitie a fost de excelenta totala, si prin prisma pozitiei in comunitatea stiintifica.
Sunt evaluator EU, dar nu la nivel de ERC. Am vazut multe, dar nu sunt autorizat sa spun.
Vazand smecheriile din evaluarile de la noi, sunt de acord cu principiul evaluatorului care a scris de 1%.
La noi sunt carteluri de evaluari pe subdomenii. Sa zicem ca  (fara sa fie neparat adevarat, dar nici neparat fals), se cam stie la cine va ajunge pentru evaluare un proiect de metalurgia pulberilor. La Cluj sau la Craiova (Tr. Severin). Ma imprietenesc cu oamenii respectivi (ii invit pe la noi, ma zbat sa aranjez colaborari cu ei ca ii stiu bine pozitionati) si ne va fi bine la toti. Un an mie, unul tie.
Ramanem prieteni, daca iti spun ca se vede ca nu prea ai treaba cu contractele, in ultima vreme?
Back to top
« Last Edit: Jan 26th, 2011 at 1:13pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: European Research Council (ERC)
Reply #38 - Jan 26th, 2011 at 2:13pm
 
Sa revenim la proiectul in domeniul psihologiei cu o analiza bazata pe factorul h:

In psihologie:

"To my knowledge, there has been no thorough study of psychological scientists using h as the measure, and I am not going to provide one here. However, I will offer some observations based my rather haphazard survey of a few people and based on my assistant, Jane McConnell, having looked up full professors in my own department. The mean h of 13 of our 14 full professors (excluding one due to his having a common name and initial that prevented my easily obtaining his h) is 30.6 (the median is 28) with a standard deviation of 14.26. The range is from 9 to 64. The 64 belongs to Endel Tulving, who has been the Clark Way Harrison Distinguished Visiting Professor in our department for two to three months each year for the past 10 years. Without Tulving, the mean, standard deviation, and median and mode are 28.1, 11.0, and 28, respectively. I checked just a couple of other faculty members who I thought might be fairly highly cited and found an associate professor with an h of 24 and an assistant professor (about to be promoted) with an h of 21."

http://www.psychologicalscience.org/observer/getArticle.cfm?id=1971

Deci, una dintre intrebarile care s-ar pune este cat e factorul h al celui care depune proiectul pentru finantare exceptionala, daca la Washington University in St. Louis, exceptionalii au:
- assistent profesor h= 21;
- associate professor h=24;
- professor, pana la h=64, cu medie de 30.

Aici sa fie raspunsul la evaluarea in cauza, la o competitie pentru exceptionalitate, mai degraba decat la faptul ca nu avem reprezentant in ERC?
Sau mai pe scurt, care a fost h-ul PI-ului la proiectul depus pentru finantare pe criterii de exceptionalitate?
Si eventual, pentru ce pozitie l-ar califica la Washington University in St. Louis?
Back to top
« Last Edit: Jan 26th, 2011 at 5:24pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #39 - Jan 26th, 2011 at 2:39pm
 
Quote:
Tzi-o spui io:ele nu ezista. Ce *ezista* insa (acilea ai *tu* dreptate), sunt avansuri in *tehnologie*.


Na-ti-o franta ca ti-am dres-o ! Adica in loc sa le zici idei mari, le spui avansuri in tehnologie si ai demonstrat ca tu ai dreptate. Sigur ca exemplul tau cu televiziunea 3D se incadreaza in categoria mofturi tehnologice. La fel ca si jocurile pe computer. Eu vorbeam insa de motoare chimice, care opereaza pe principiul surselor energetice din celule. Sau, putem vorbi daca vrei despre bioprocesoare care transmit informatia prin interactiuni electrostatice si nu prin curenti electrici (si ca atare nu se incalzesc cand lucreaza).
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: European Research Council (ERC)
Reply #40 - Jan 26th, 2011 at 3:46pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Jan 26th, 2011 at 12:20pm:
N.M. De *ce* anume ma "leg" eu? Pai, ma "leg" de *chiar* ultima fraza, aia cu "a noastra, ca evaluatori".

Da' de ce? Pai, e chiar simplu: pentru ca *eu nu cred* ca dvs. atzi fost "evaluator" la *chiar* nivelu' ala...

Shi-atunci? De *ce* anume chiar *acest* mesaj*?

Care poa' sa dea o *oarecare* impresie? Impresia ca , anume, dvs. atzi fi ala care "taie & spanzura", EVALUATORU, adica?

Eu chiar va rog sa ne chiar explicatzi,

toate cele bune,

Nea Marin

P.S. Poate ca am cetit eu cum *nu* trebuie. Poate ca ca *intr-adevar* , Corneliule (io sper sa *nu* revenim la "domnu' ") *tu* eshti chiar unu* dintre acei *mari & tari evaluatori pan' continentu' numit
Ioropa*). Asta ca sa te "ajut" oleaca, sa ne spui *tu* ce shi cum, ca io mi-s "bagat" kiar pan' ceatza de mesaju' tau ultim, zau...
Bla, bla bla bla blqa bla bla bla bla bla bla.
Trebuie sa te hotarasti odata ce vrei sa spui. Pana nu de mult spuneai ca nimic nu conteaza decat evaluatorii. Acum, si evaluatorii sunt niste neica nimeni. Maine poimaine o sa vii cu altceva.

Eu iti propun sa cauti tehnologii digitale pentru taierea firului de par in partu. In acest mod simplu, iti rezolvi o mare dilema existentiala si contribui si la progresul stiintei (pardon, tehnologiei).
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #41 - Jan 27th, 2011 at 12:42pm
 
Cristi,

ca eshti ultimu' care mi-a raspuns:

se vede ca *nu ai cetit cum trebuie ce-am scris*
(mde, poate ca *n-ai timp*) : eu m-am "dat" la evaluatorii aia care te "iau" dupe *numere*, fara a chiar *ceti*  (chiar cum crezi *tu* ca e bine, la care eu ma chiar *opun*).

La evaluatorii care *nu citesc docomentu'*! Ca vaz ca mere chiar *in domeniu*, la chiar astfel de *concursuri* - vitale pentru cercetatori. Au, poate, dus de val, tzi s-a pus vreo "ceatza" pe ochi? Ca *nu* mai potzi ceti, oare, ca lumea ceea ce eu *chiar scriu*? Fara ca, anume, sa-mi faci vreun *proces de intentzie*?

Ca te-ai inflamat? E doar treaba *ta* (sau, a lui Nicolae). te rog mult: ceteshte *inca o data* ce-am scris domnului David, te dumireshte, te "racoreshte", pe urma mai "dezbatem".

Corneliule draga (shi ceilaltzi): noi *suntem* prieteni (atata timp cat *nu ne dam la persoana*).

Eu n-am *cum* sa decelez nici o incongruentza-n atitudinea/parerile mele , pen' ca *nu ezista*.

Voi, *voi* va cam "sbatetzi", ca sa zicem asha, incercand (fara de mult succes) a gasi "antidotu'"...

Nu, nu cred ca-l vetzi "gasi" niciodat': ca in fatza parerii care afirma ca numai *calitatea* (shi *nu* cantitatea) conteaza, o parere *solida*, restul paleshte...

E parerea * mea*, cetitzi ce scriu, re-cetitzi-va mesajele.

Ceea ce scrie Nicolae e *aplicatziune*! idee , e adevarat, noua, dar care foloseshte *principii* - ei bine, *alea* sunt descoperirile "mari" & *nu* aplicatziile lor. Nicolae, nu ceteshti: scrii despre *tehnologie*, despre *aplicarea principiilor*.

Eu, o idee *mare*, o socotesc a fi fiind chiar un astfel de *principiu*. Numai *asta* e deosebirea dintre noi. Ca-n rest, suntem *perfect d-acord*.

Toate cele bune, tuturor,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #42 - Jan 27th, 2011 at 2:02pm
 
Quote:
Ceea ce scrie Nicolae e *aplicatziune*! idee , e adevarat, noua, dar care foloseshte *principii* - ei bine, *alea* sunt descoperirile "mari" & *nu* aplicatziile lor. Nicolae, nu ceteshti: scrii despre *tehnologie*, despre *aplicarea principiilor*.Marian,

Imi pare rau pentru tine, dar Cristi are dreptate. Nu numai ca bati campii, dar ii bati si intr-o maniera neinteligibila. Ti-au propus mai multi sa incerci sa redactezi mesajele intr-un mod asemanator majoritatii indivizilor de pe planeta. Cred ca pana la urma am sa fac si eu ca altii si n-am sa mai incerc sa-ti deslusesc mesajele. In rest am inteles tot. Conform teoriilor tale, in toata istoria omenirii sunt doar vreo 5-6 principii care s-au emis asa cum vrei tu, iar in rest totul e o pierdere de vreme. In aceste conditii nu vad insa scopul interventiilor tale pe forum, pentru ca in urmatoarele 6 milioane de ani nu se va putea emite un nou principiu (pe care sa-l si poti pipai pe de-asupra).
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #43 - Jan 28th, 2011 at 8:38am
 
Pentru ca Marian era foarte ingrijorat de lipsa ideilor de la inceput de secol XXI, ii recomand sa arunce o privire peste raportul referitor la evolutia Nanotehnologiilor, facut public de M. Rocco, consilier inca din anul 2000 al Presedintelui SUA pe acest domeniu.

http://www.wtec.org/nano2/Nanotechnology_Research_Directions_to_2020/Nano_Resarc...

In anul 2008 numarul total al cercetatorilor implicati in zona nanotehnologiilor a fost de 400.000.

Pentru cei care nu stiu, M. Rocco este de origine romana (vorbeste excelent romaneste desi e nascut in America) si este o persoana extraordinar de amabila si comunicativa.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: European Research Council (ERC)
Reply #44 - Jan 28th, 2011 at 9:52am
 
Nicolae, nu vreau sa ma amestec in discutia ta cu nea Marin, dar trebuie punctate cateva lucruri.
In ciuda exagerarilor lui nea Marin si a faptului ca nu realizeaza exact cam care este realitatea "pe teren"  are dreptate in multe din cate spune:
- sunt prea multi neaveniti in sistem, indiferent de tara.
- se scrie mult, prea mult si de multe ori, aiurea. Am colegi ce scriu 3 articole de cateva pagini, articole despre aceeasi problema in stiulul: partea 1, partea 2 si partea 3, numai ca sa publice. Si nu sunt cazuri izolate.
- cercetarea fundamentala este neglijata in dauna celei aplicabile cat mai repede.
Revenind la ERC si granturile respective, cel putin in domeniul matematicii nu pot sa nu remarc predilectia pentru ramura aplicata si in general, pentru proiecte ce suna foarte frumos, subiecte ce sunt foarte "tendance", amestecul intre discipline si, in general, chestii combinate ce fac ca un proiect sa sune foarte frumos in teorie, foarte interdisciplinar, foarte  "la moda", foarte.....foarte.


Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #45 - Jan 28th, 2011 at 10:23am
 
Quote:
Nicolae, nu vreau sa ma amestec in discutia ta cu nea Marin, dar trebuie punctate cateva lucruri.
In ciuda exagerarilor lui nea Marin si a faptului ca nu realizeaza exact cam care este realitatea "pe teren"  are dreptate in multe din cate spune:
- sunt prea multi neaveniti in sistem, indiferent de tara.
- se scrie mult, prea mult si de multe ori, aiurea. Am colegi ce scriu 3 articole de cateva pagini, articole despre aceeasi problema in stiulul: partea 1, partea 2 si partea 3, numai ca sa publice. Si nu sunt cazuri izolate.
- cercetarea fundamentala este neglijata in dauna celei aplicabile cat mai repede.Stim cu totii ca sunt diverse derapaje in sistemul de alocare a proiectelor, indiferent daca vorbim de SUA, Europa sau Japonia. Insa este evident pentru oricine, ca nu se poate pune la punct un sistem perfect, care sa evite toate disfunctionalitatile. Problema este ca aceste derapaje sa fie mentinute la un nivel cat mai redus. De aceea imi si sare mustarul atunci cand se discuta despre PERFECTIUNE de parca am fi ajuns cu totii in Rai si facem cercetare prinre ingeri. Sunt convins ca absolut toti factorii decizionali din tarile amintite mai sus, sunt foarte preocupati de imbunatatirea sistemului de alocare a proiectelor si nimeni nu e dispus chiar sa arunce bani pe fereastra aiurea. La fel ca si democratia insa, nu avem o alternativa mai buna pe moment. Nici nu poti construi un sistem in care sa avem mai multi evaluatori, decat cei care lucreaza efectiv pe domeniu, asa cum tot propune Marian. Ia ganditi putin la cifra de 2.000.000 de cercetaori pe domeniul nano. Cam cati evaluatori ar trebui ca sa vedem ce si cum ? Nu-i oare mai functional sa ne asumam un grad oarecare de pierderi, cauzat de cercetatorii neperformanti si sa utilizam ISI si Scopus, H index si ceilalti parametri scientometrici ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #46 - Jan 28th, 2011 at 11:55am
 
Ha, ha, Nicolae, ha, ha!

Uite, vezi ca *ceea ce scriu eu in ultimul meu mesaj s-adevereshte?

Uite un Copy-Paste:

"Imi pare rau pentru tine, dar Cristi are dreptate. Nu numai ca bati campii, dar ii bati si intr-o maniera neinteligibila. Ti-au propus mai multi sa incerci sa redactezi mesajele intr-un mod asemanator majoritatii indivizilor de pe planeta."

*************************************

N.M. : Draga Nicolae, ma scuzi, pai la *chiar atat de jos* se coboara argumentele tale-n "contra"? Ca, anume eu scriu cu "Shi"? Ma scuzi: eshti de-a dreptu' ridicol (mda, imi chiar *permit*, ca voi m-atzi "tratat" boiereshte cu "ridicol", de nenumarate ori pan-acuma!).

Dar, hai sa continuam, Nicolae, cu un *alt* Copy-Paste, , dintr-un *alt* mesaj, anume:
***************************************
"in anul 2008 numarul total al cercetatorilor implicati in zona nanotehnologiilor a fost de 400.000."

*****************************************
N.M. Shi *ce daca*, bre, Nicolae? Ca *tu* vorbeshti/scrii de "nanotehnologiilor", n-asha?

Pai, despre ce *altceva* vorbeam/scriam io in mesaju' *meu*? despre "tehnologie"? Cred ca, in *lipsa* de argumente, incerci s-o dai pa aratura.

Sigur, *sigur* ca *da* - chiar cum am *chiar* scris-o (te rog sa-mi ceteshti mesajele *cu atentzie*, c-asha se cuvine, chiar daca numa' ca semn da respect, pentru'n pretin care-tzi sta "alaturi" de ani da zile): eu *nu ma refeream la "tehnologie"!

Sa shtii: pe mine ma chiar *framanta* problema *noilor descoperiri in shtiintza fndamentala*, fara de care, aia 400 da mii  de care aminteshti, nu mai au, dom'le *obiectu' muncii*.

Cat e de *greu*, oare sa o intzelegi pe asta? Cat e, oare de chiar *greu* sa intzelegi ca, tehnologia (pan' care te *chiar* desfashori), e *tributara* descoperirilor "adevarate", de "baza"?

Lasa, Nicolae, lasa: lumea *chiar ceteshte*, sa shtii. Shi, mai toata lumea "simte" cumva, subliminal, ca *eu* am o *oarecare* dreptate. Intr-atat incat , uite, altzii *nu ma acuza* (ma rog, e doamna Alexa cu voi p-acilea) cum ca *din cauza
stilului nu ma citesc*.

Tzi-e *greu* sa citeshti (dupe 8 ani?) - ma scuzi, e cam *tarziu* s-o scotzi chiar *tu* chiar pe asta drpet "cheatra de poticnire"...

De ce-s eu chiar *atat* de negru'n ceruu'' gurii? Pai, pentru eu chiar *cred* in cele ce scriu, de-o veatza. Shi, da, Nicolae, am *una* din alea (nasol, c-am scris peste 50) de care chiar amintesc.

Nu, nu *vin* "repede". Poate ca *nu vin intr-o veatza*. E un pariu. Un pariu, pe care daca-l faci cu tine insutzi/insatzi, il potzi cashtiga, au a-l pierde.

Ca cine crede (ca tine, poate), ca shtiintza e *chiar* o "industrie", se-nsheala ( parerea mea).

Numa' fain,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #47 - Jan 28th, 2011 at 12:30pm
 
Quote:
Tzi-e *greu* sa citeshti (dupe 8 ani?) - ma scuzi, e cam *tarziu* s-o scotzi chiar *tu* chiar pe asta drpet "cheatra de poticnire"...

De ce-s eu chiar *atat* de negru'n ceruu'' gurii? Pai, pentru eu chiar *cred* in cele ce scriu, de-o veatza. Shi, da, Nicolae, am *una* din alea (nasol, c-am scris peste 50) de care chiar amintesc.  Nu mi-e neaparat greu, insa tu ai inceput sa scrii in acest mod, tocmai pentru a-ti putea rasuci argumentele cum vrei tu. Incepem o discutie legata de lipsa de idei si dupa aceea tu sustii ca vorbeai de principii de fapt si nu de idei. Si apoi o sa vii sa spui ca si principiile astea depind de gradul de generalizare si pana la urma nu avem nevoie decat de un singur principiu care sa guverneze toate sistemele. Si acest principiu nefiind descoperit, rezulta ca toti cercetatorii de-acum si de peste 2 milioane de ani sunt niste dobitoci.

Tu spui ca iti argumentezi afirmatiile. Ha, ha, ha... ma faci sa mor de ras. Spre exemplu cand spui ca sunt prea multi cercetatori, care este argumentul tau ? Cifra de 400.000 ? Parca spuneai ca n-au importanta cifrele. La ce te raportezi cand spui prea multi ? Prea multi fata de ce ? Afla ca acei 400.000 de cercetatori au consumat 15 miliarde USD, la o cifra de afaceri de 200 de miliarde. E mult sau putin ?

Si nu-mi mai tot reprosa ca eu nu sustin ideea de cercetare fundamentala, cand tocmai eu ti-am spus ca in universitati trebuie sa se faca predominant CERCETARE FUNDAMENTALA. Atunci tu erai cel care voiai aplicatii, iar acum nu mai sunt bune aplicatiile si vrei cercetare fundamentala. Si asa procedezi de regula in toate discutiile. Cand ai sa te hotarasti ce vrei, sa-mi dai un mail ca sa incep sa-ti citesc din nou mesajele.  
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #48 - Jan 28th, 2011 at 1:50pm
 
Salut, Nicolae,

uite ca-s *inca* pe "sarma", ca mi-s in chiar " in conced'  ", am timp sa citesc:

io vad ca *iar* ai dat-o *tu* pe chiar "aratura".

Vorbind de numere, etc. Eu, cand scriu/;vorbesc de *numere*, ma chiar "uluiesc" de cat de multe *numere* sunt chiar *un chix*.

Tu , *chiar tu* vorbeshti de chiar "cifra de afaceri".
Eu? Pai, eu vorbesc despre *shtiintza*, bre, Nicolae!

Desigur, nu ne chiar "nimerim" - avem,  (poate?),
diferite "agende".

Eu ma cam indoiesc, c-am avea, adica, "diferite" agende. E vorba , acilea, doar de-o "priza" diferita.

A mea? "Propasahisrea" shtiintzei".

A ta? - a altora? Propashirea tehnologiei".  Fara de discutzie (parerea mea) acilea. Shi, de aici "iese" cam toata daravera...

Cum am spus/scris de *mai multa vreme*, noi , chiar *noi*, ashtia de scrim p-acilea, ar trebui s-ajunjem la chiar  "jumatatea drumului".

Chiar kum zacea Budha! Hm... Calea aia, chiar "regala".

Tu ce zici? *Tu* ce *anume* crezi? Ca vezi, daca "inaintam" pe cele "divergente", n-ajungem niciunde.. Sau, ajunje la "jicniri" (tu nu ma potzi jicni, ca te shtiu eu, mai, bade!)


Mda - parerea mea- trebuie sa concedem: tehnologia ne *aduce imbunatatziri ale calitatzii vietzii, fara de discutzie*.

Shi (iar parerea mea): e chiar *important* a "avansa" shtiintza asha-zis, "fundamentala".

Unde, unde-i chiar *problema*? Pai, e chiar *unde* unii chiar 'cearca a trage spuza altora pe turta lor. Cand *incercam* a ne "injosi" unii p-altzii. Pai nu?

Hai sa incercam, hai sa *gasim* calea aia, *regala*, a lu' Budha, aia de mijloc.

Ca io o shtiu prea bine: ne , de fapt, chiar *respectam* unii pe altzii (mda, eu chiar *respect* pe cineva dintr-un *alt* domeniu decat al meu, *ab initio*).

Fapt: avem "culturi" ale domeniilor diferite. In care avem "principii axiologice *chiar* diferite...

Asta n-ar trebui sa ne "impiedice" a ne intzelege unii pe altzii.

A ne "asuma" chiar "limitele", a   vedea "scaparile", a *intzelege punctul de vedere al celorlaltzi*.

Pai, fratzilor, eu chiar in *contra* acestei "dihotomii" ma lupt eu. Cand "datzi" in mine ku numere, eu va "raspund" cu kalitate.

Hai, ca nu suntem *chiar atat* de "departatzi, bre,
suntem/"activam" p-acilea, cu totzii, pentru binele
Romaniei nostre dragi!


Shi cand le scriu io, pe astea, chiar mai *sus*, va rog *shi pe voi* sa va mai punetzi "frana". Nu de alta, da' sunt *doua*  "prize" despre "shtiintza" de azi (nu, eu *nu* vorbesc despre tehnologie).

Noi (adica: moi & - cam putzini de parerea mea acilea -in "contra" contra cam voi totzi), le ilustram chiar acilea, chiar "brici".


Mda, parerile-s diferite. Ele tzin de :

a) prin ce domeniu lucrezi, ce "cultura" are domeniul.

b)  "priza" *ta* filosofica.

c) Interese de "moment", ca sa le zicem asha, c-am vazut multe ezemple p-acilea (nu e cazul discutziei dintre noi)Cu drag, Nicolae, ma bukur k-a-kuma te-am "enervat" mai "putzin (desigur, e o gluma, cred ka te-am enervat kiar mai muuult!),

al tau, pretin de *chiar nadejde*,

Nea Marin


P.S. Pe scurt: nu mai "datzi" in "mine", nu mai "dau" in voi.

Ca sa explic mai bine: *cata vreme va datzi "dupe numere", cata vreme judecatzi lumea dupa "cate", eu consider ca "datzi in mine" & va replic ashisderea.*
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #49 - Jan 28th, 2011 at 2:22pm
 
Uite un exemplu clasic de batut campii, fara sa spui nimic. Te-am intrebat doua chestii clare:

1. Care este argumentul tau cand spui ca sunt prea multi cercetatori ? La ce te raportezi cand faci o astfel de afirmatie ? Ai tu un numar de aur care sa reprezeinte raportul optim cercetatori/1 milion de locuitori ?

2. Cand ti-am explicat ca universitatile trebuie sa se orienteze catre cercetarea fundamentala, indiferent daca sunt politehnice sau nu, ai spus ca nu-i adevarat. Ti-am explicat atunci ca pentru cercetare aplicativa este nevoie de pregatirea zonei prin cercetare fundamentala. Acum spui ca nu se face destula cercetare fundamentala. Cand ai fost sincer in afirmatii ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)