Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Latest info can be found on the YaBB Chat and Support Community.


Pages: 1 2 3 4 
European Research Council (ERC) (Read 18880 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: European Research Council (ERC)
Reply #75 - Feb 12th, 2014 at 11:12am
 
Putin blablabla  in presa romana pe tema:  " De ce cercetatorii romani nu castiga granturi ERC"?


" De ce nu reuseste Romania de 7 ani sa acceseze fonduri europene pe cercetare intr-un program care vizeaza excelenta"
de Raluca Pantazi     HotNews.ro


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16595612-nu-reuseste-romania-7-ani-acceseze...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #76 - Feb 13th, 2014 at 3:07pm
 
Chiar va chiar rog d-a ma chiar chiar *scuzaa'*: mie unuia, mi se pare, olaeaca, problema (autoarei d-articol, da ziar) chiar *prost pusa*. Ma *iar* - imi cer chiar iertare - chiar *scuzatz'*...

Ca, de *fapt*, problema *nu e* despre ''arta'' (daca e , cumva, sa *chiar* credem *acest FORUM*) de-a ''antama'' fondurile.

Problema,  mie, mi se pare cam asta: ''avetzi *voi*, bre, mu nca pen' a fi chiar *platitzi* ?''

E, desigur, o intrebare pentru *toata lumea*, nu numa' pentru cei care *se bucura* de fonduri *mai bune*.

Cu drag, tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #77 - Feb 14th, 2014 at 7:14am
 
Discuția este ceva mai complicată, pentru că succesul īn obținerea unui grant ERC nu depinde exclusiv de sistem, ci și de o serie de particularități individuale. Din punct de vedere a sistemului iar ne īnvārtim cu discuția īn jurul cozii, pentru că un sistem sub-finanțat nu poate genera performanțe de Top, astfel īncāt să permită competitivitate la nivel european. Am să vă tot amintesc de sumele uriașe care se pompează īn sistemele de cercetare europene, pānă cānd vor pricepe și matematicienii cāt de importantă e finanțarea. Imi aduc aminte acum de un singur grant obținut de EPFLausanne de 1,2 miliarde euro īn care contribuția statului elvețian era mai mare decāt īntreg bugetul cercetării din Romānia. Si e vorba doar DE UN SINGUR PROIECT de cercetare ! Vă mai aduc aminte de doctorandul francez cu 2 articole īn Nature, ca să īnțelegeți cāt de cāt startul pe care-l au concurenții noștri. Sigur că nu totți participanții la competiție au la dispoziție astfel de resurse, dar īn general EI sunt cei care cāștigă.

Pe de altă parte, īn ultimii 5 ani īn Romānia au fost grupuri care au sifonat milioane de euro de la bugetul cercetării. Au fost grupușoare cu cate 10-15 proiecte īn derulare paralelă și care au stat mai mult prin aeroporturi decāt īn laboratoare. In grupușoarele astea super-performante pānă și un asistent obținea proiect Idei īn calitate de director. Important era doar să participe. Acești cercetători, care reprezintă "floarea Romāniei", ar putea fi īntrebați de ce nu reușesc să obțină proiecte europene. Insă vă răspund eu īn locul lor: e mult mai ușor să sifonezi bani pe criterii politice, decāt să participiu la competiții europene.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #78 - Feb 15th, 2014 at 11:15am
 
Da, da, Nicolae,

& io ma *bucur* de faptu' c-ajunjem pi la *aceleashi concluzii*.

Ca, de *fiecare data*, trebshoara chiar *depinde* & da ''sistem'' & shi da ''oamanii'' da pan sistem.

Cat *e*, oare, conluzia asta, de, sa-i spunem/scrim, chiar *complicata* d-a ajunje pa la ea?

Ca, am scris-o , *amandoi* & *atatzia altzii*, da chiar ani?

No numa' fain,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #79 - Feb 16th, 2014 at 11:03am
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 15th, 2014 at 11:15am:
Ca, de *fiecare data*, trebshoara chiar *depinde* & da ''sistem'' & shi da ''oamanii'' da pan sistem.

Cat *e*, oare, conluzia asta, de, sa-i spunem/scrim, chiar *complicata* d-a ajunje pa la ea?Concluzia nu-i complicată, īnsă soluția este, pentru că depinde de bani. Evoluția pretențiilor pe care le emit revistele mari pentru a-ți publica rezultatele a crescut exponențial īn ultimii 5-7 ani. Și asta īnseamnă nu numai pretenții majore īn ceea ce privește obținerea unor materiale din ce īn ce mai sofisticate (și implicit din ce īn ce mai scumpe) dar și caracterizare lor, care īnseamnă uneori aparatură de milioane sau chiar zeci de milioane de euro. Și nu-i totul să ai aparatul, ci odată cumpărat, mai ai nevoie să-ți formezi și oameni pentru operare și interpretarea rezultatelor (iar asta durează minim 5-10 ani). Si iar ajungem la resursa umană, care dacă vrei s-o ai trebuie să mai și plătești. De aceea o cercetare performantă are nevoie de o finanțare īn ce īn ce mai consistentă și mai uniformă. Iar la noi lucrurile merg taman pe dos: finanțarea e din ce īn ce mai inconsistentă și mai ne-uniformă.

Sigur că pentru matematicieni e destul de greu de īnțeles, cum avānd oareșice idei și fiind dispus să muncești din greu, să nu poți obține rezultate de nivel. Insă pentru cei care lucrează īn laborator, e foarte simplu de priceput că oricāt ar fi de interesantă o idee, nu o poți valorifica fără sprijin financiar. Dacă nu-ți este finanțată cercetarea, atunci ajungi să te rogi de unul sau de altul să-ți facă vreo analiză mai deosebită, să-ți procure vreun compus chimic mai special și pānă la urmă nu iese decāt o cārpeală, pentru că vei constata că analiza cu pricina nu a fost făcută pe materialul optim, că ai ales condițiile de sinteză nu cele mai bune și ai pierdut și cele 5 mg de reactant pe care le-ai obținut cu greu s.a.m.d. Și sigur că īn final se vad și din avion "peticele" articolului și oamenii te trimit la plimbare īn reviste de impact modest, pentru că atunci cānd ai haine peticite nu poți intra īn cluburi selecte.    
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #80 - Feb 16th, 2014 at 2:14pm
 
Ei, da! Chiar: da, da da. Uite, *incepem* sa chiar *discutam* chiar ca intre pretini.

De o *singura* chestiune (marunta), ma chiar ''leg'' io, Nicolae: de chestia din *primul tau rand*, mi precis aia cu revistele ''mari''.

In ceea ce ma priveshte, ca *matematician*, io shtiu doar una treaba*: anume ca, munca nu tzi-o dai pa ''retze''. Suntem chiar d-acord aici. Dar, pare c-avem perceptzii *complet diferite* despre *cum anume* itzi chiar ''valorifici'' munca.

In domeniul *meu stramt*, sunt *rari*, de-o vreme, cei care publica la ''ale mari'' (ca tu eshti cu statisticile).  Pe de o *alta* parte, ''istoric'', io mi-s mandru c-am publicat pa chiar pa unde-au publicat *ai mai mari din domeniul meu*. Ca, sa *shtii* ca nu-s gomoshi, niciunii.

Important , pentru *noi*, este de-a publica *nu intr-un chiar gunoi da revista pa care nime' n-o ceteshte*.

Ca, noi nu ne mandrim cu ''pi une publicam'', noi ne mandrim cu *rezultatu'*. Ca sa 'tzelegi *voi* - ne-matematicienii mai bine*: o gramada de rezultate da doua paginele, in *matematica*, publicate pan reviste din cele 30% *coada* clasamentelor acestor ineptzi (care le fac), chiar *orneaza* paginile *tratatelor*.

Ca, sa o shtii & tu, Nicolae (cu toate ca nu se pune astfel problema la *voi*): ''gem'' , chiar ''gem'', ca sunt gravide, alea ''mari'' (in *domeniul meu*), de lucrari *foarte tehnice, despre foarte mult despre mai nimic*.

Nu, nu-i *nicidecum o regula*, fara de indoiala. Imi chiar fac datoria de ''logician'': asta *nu inseamna* ca lumea trimete lucrarile proaste la alea mari. Nici vicevercea.

Lumea (include-ma pa mine), trimete une crede ca se publica ''fara mult fuss'' & unde ii invatzara profii lor ca e chiar ok.

Ca, sa shtii, o respingere (nu prea conteaza, pentru mine, chiar ''shtirbirea egoului'') chiar *conteaza: ca itzi face timpu' chiar *praf*.

Trebuie ca o *shtii* (matematicienii o shtiu): sunt ''perioade'' pentru *aceleashi reviste*, perioade in care ce faci *tu* nu mai e ''prizat''. Ca a venit un *alt* editor ''in chief'', cu alta ''agenda''. E chiar *bine*, ca zau ca *nu e rau*, sa se mai schimbe, ''prizele''.

Shi, uite, io mi-s ''calat'' d-a scrie numa' pan jurnale de matematica ''generala''.

Ca, am observat ca pe-acolea trebe *idee* (spre deosebire de alealalte, une te descurci *foarte bine* cu *doar* technica).

Desigur, dar *desigur*: itzi sta pa limba-ntrebarea: ''da' atuncea da' di ce nu publici tu pan Inventiones, pan Annals?''

O intrebare, iata, chiar *corect pusa*. Uite raspunsu': pentru ca *nu sunt* unu' dintre cei mai mari din lume, pentru ca unii dintre cei mai mari (spre ezemplu Thompson) sunt ''la fel'': chiar cred ca *rezultatul* e ''marele premiu'' & *nu* revista pa une publici.

Daca *intr-atat* a-tzi ajuns, unii dintre voi, de ''incalecatz' '' d-aceste site-uri care va chiar
''judeca'', zau, Nicolae, ca va plang: vetzi fi *ne-fericitzi* pa *vecie*.

Cine va ''judeca''? Neshte inshi care *habar nu au* de ce e shtiintza (ca, nu au practicat-o, ma scuzi, *niciodata*)! Ni sa baga &-acilea pa gat acelashi ''Scimago''.

Cui ii chiar pasa, draga Nicolae? Da *chiar ashtia*? Desigur, ne *chiar pasa* de opinia *marilor expertzi*, pa care-i cu totzii cunoashtem, care ne ''freaca ridichea'' cand greshim, cu care corespondam.

Shi, *nici un premiu*, Nicolae draga, sa shtii, nu face, pantru *mine*, mai mult decat sa-mi scrie, marele, ca l-am ''batut'', c-am scris *mai bine decat el*...

Nu, nu shtiu cum e sistemu' da p-acasa de din '' launtru'', cum il *chiar ''shtii'' chiar *tu*. Dar, sunt *sigur* ca nu e cum trebuie, sunt *sigur* ca ''pute''.

Vezi? Io scriu *numai despre matematica*. Ca, *atata* imi chiar e ''expertiza''.

Sunt convins (dar, *doar pe jumatate*, cum am chiar scris) ca *voi* chiar avetzi problemele cu *banii*. Fara, da' *fara* de discutziune.

Ce pot *io*, oare, chiar face? Pai, e sa va dau o ''injectzie''-n vena: sa va arat ca Stiintza de calitate se poate face cu bani *mai putzini* &, cu *idei mai multe*.

Inferentza (logica) a *ta* (ca, daca ai idei, da' nu ai bani, nu potzi face mare lucru), e *chiar corecta*. Tot logic este - shi, de p-acilea am ''cules-o'': potzi avea banu' gramada, daca nu ai *idei*, ca tat un vaz iasa.

Cam *de asta* scriam io mesaju' meu da pa mai sus chiar cum il chiar scrisei...

Al tau,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #81 - Feb 18th, 2014 at 12:05pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 16th, 2014 at 2:14pm:
In ceea ce ma priveshte, ca *matematician*, io shtiu doar una treaba*: anume ca, munca nu tzi-o dai pa ''retze''. Suntem chiar d-acord aici. Dar, pare c-avem perceptzii *complet diferite* despre *cum anume* itzi chiar ''valorifici'' munca.Atāta timp cāt nu ai nevoie de finanțare pentru cercetare, poți să aplici și rețeta oferită de tine. Insa cānd ești dependent de bani, nu prea īți poți permite. Teoretic, cu cāt ai mai multe idei, cu atāt ar trebui să atragi mai multe fonduri, să ai un grup mai mare de lucru și să publici lucruri mai de calitate. Numai că revistele mari au īnceput să se porcească din ce īn ce mai mult și au devenit adevărate cluburi de fițe. Dacă n-ai abonament īn parcarea lor și nici bani de plătit articole Open acces, atunci poți trimite liniștit īn reviste mici și mijlocii (că tot sunt la modă īntreprinderile mici).
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #82 - Feb 18th, 2014 at 1:45pm
 
Nicolae, dragule,

ca ma duc la culcare,  acushica: de *cate ori* nu v-am scris , oare, cum ca *selectarea* a ceea ce itzi convine & pa urma dand bataie pa *ea* (selectarea), chiar *nu chiar mere*?

Fa & tu un efort - da, shtiu ca nu prea ai timp, scrie-mi mai *tarziu* - de a imi raspunde *chiar cum trebe*. Fie chiar & *plictisind* pe cetitori, cum o facui *io*, odata, cand aveam timp: darama-ma, ti rog, *rand cu rand*. Ca, numa-n *context*, cum chiar unii dintre noi o shtim, se ''poarta'' discutzia. Celor *leneshi* te-adrisezi tu? Care n-au timp/chef, care au ''preferintze''? Uite: io ma adrisez *chiar tuturor*. Va *chiar ashtept*,
raspunsurile. Raspunsurile *tuturor* carora le pasa. Nu, *nu* de situatziunea Shtiintzei de ''acasa''. Ci, de situatziunea Shtiintzei *ca atare*. De noua ''Iepoca''.

Ca, ma cam scuzi: chiar *alta* erea problema. Ca, lumea chiar ceteshte & chiar *vede* ca *io* am scris cu *chiar grija* - fatza cu pre-opinentu'. Ma rog, minus derapajele datorate iutzelii da mana, ca io *nu* corectez, nu ''recetesc''. Ca, zau, nici nu e cazu', ca vaz ca se pricepe ''prea bine''...

Cu drag,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: European Research Council (ERC)
Reply #83 - Feb 20th, 2014 at 11:31am
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 18th, 2014 at 1:45pm:
Nicolae, dragule,

ca ma duc la culcare,  acushica: de *cate ori* nu v-am scris , oare, cum ca *selectarea* a ceea ce itzi convine & pa urma dand bataie pa *ea* (selectarea), chiar *nu chiar mere*?Faptul că apar derapaje punctuale, nu īnseamnă că sistemul e prost. Tocmai aici e punctul tău slab īn toate īncercările de demontare a sistemului peer-review (și de fapt īn majoritatea intervențiilor tale). Nu putem construi un sistem care să-i evalueze corect, nici pe Einstein, nici pe Rectorul de la Constanța. Excepțiile vor rămāne excepții īntotdeauna. Important īn acest sistem este faptul că permanent vei avea ocazia să te confrunți īn planul ideilor cu specialiști de pe domeniul tău și dacă știi să treci peste supărarea de moment a criticilor pe care le primești, īn final vei avea de cāștigat. In mod normal, īntr-o astfel de confruntare un cercetător va progresa treptat, cu condiția să aibă și finanțarea necesară.

Nu-ți ascund faptul că am īntālnit la reviste de top o șobolăneală, cum nu mi-am putut imagina că poate exista la nivel de editori șefi și adjuncți. Cānd un editor șef accepta sa fie trecut aiurea autor pe un articol publicat īn propria revistă doar ca să-și īntărească portofoliul științific, nu-ți mai trebuie nimic. Iar cānd mai vine să-ți vorbească și de etică, īți vine să-l scuipi īntre ochi. Și dacă asta se īntāmplă īn America, de ce să ne mai mirăm de Romānia ? Īnsă repet, astfel de situații sunt izolate și nu au nici un fel de relevanță īn ansamblul sistemului. 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: European Research Council (ERC)
Reply #84 - Feb 20th, 2014 at 1:12pm
 
Nicolae,

ti rog io frumos:

pai, cand va scriam io *voua* ca *e* o oarecare ''shobolaneala'', voi ma luaratzi pan ras.
Ieream catigorisit drept ''toxic''...

Se *intampla*!  Shi, *nu e, neaparat , ''norma'' * - o scriu, ca sa *nu* li sa suie pa la cap alora care scriu doar gunoaie, sau, care publica *gunoaie*, de fapt, pan reviste ''mari''.

Da' zau: cam *cat o fi da grea*, oare, *logica elementara*? Ca, ma cam scuzi, Nicolae,  *asta* & doar bunul simtz, chiar astea-tzi chiar trebe ca sa *intzelegi lumea*?

Nu ma refer aici la Einstein (cred, sper c-ai 'tzeles! - la partea aia cu ''bunu' '' simtz).

Ce ramane, insa, e chiar *logica elementara*...

De-a putea *intzelege*, adica, un anumit mesaj. De-a *nu il ''ajusta'' (pan raspuns) la *doua randuri*. De-a *raspunde* chiar problemelor care te ''ard'' din *cealalta* perspectiva, aceea a pre-opinentului.

Ca, *numa' asha* chiar *invatzam*, dragilor: numa' & numa' *discutand*.

Cu drag, tuturor,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: European Research Council (ERC)
Reply #85 - Mar 14th, 2015 at 3:47pm
 
Au aparut rezultatele " ERC Consolidator Grants". Pentru prima oara Romania castiga un asemenea grant: Constanta Vintila Ghitulescu (Colegiul Noua Europa): "Luxury, fashion and social status in Early Modern South Eastern Europe".
Din cate imi amintesc si la "juniori"  s-a acordat un grant Romaniei, in domeniul istoriei, cred.

Pentru cine e interesat de alte detalii privind competitia:

http://erc.europa.eu/
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: European Research Council (ERC)
Reply #86 - Jun 27th, 2016 at 11:35am
 
Existam dar lipsim cu desavarsire...
Avem deja o imagine atat de neagtiva incat nici ca parteneri nu suntem interesanti...
Eugen
http://ec.europa.eu/newsroom/dae/itemdetail.cfm?item_id=26989&newsletter_id=129&...

The map shows the participation in Horizon 2020 FET projects, as of June 2016. It indicates the round-off number of participants per country and distribution of funding. Until now, there has been 94 actions with signed grant agreement (Research and Innovation Actions, Coordination and Support Actions, Framework Partnership Agreement). The biggest number of projects' participants comes from Germany, the UK and France.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: European Research Council (ERC)
Reply #87 - Dec 20th, 2016 at 2:01pm
 
ERC- Consolidator Grant 2016-7 decembrie


Cateva surprize placute: 5 granturi pentru Ungaria si unul pentru Islanda!
Zero pentru Romania, Bulgaria, Polonia.....


https://erc.europa.eu/media-and-events/press-releases/2016
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)