Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Visit YaBB today Wink


Pages: 1 2 3 4 
Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb (Read 21769 times)
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #50 - Jan 11th, 2011 at 12:28pm
 
Quote:
1) cei ce ajung la aceste salarii decente fac niste eforturi si pe plan stiintific si personal, eforturi ce nu sunt mici.  Atata timp cat tinerii asteapta situatii sigure si bine platite la nici 25 de ani, fara nici un efort, stand in acelasi loc, cu niste asa zise concursuri de promovare in care rareori sunt mai multi candidati decat posturi si fara nici o garantie asupra a ceea ce ofera ei in viitor ( dpdv stiintific)  aceasta va fi o problema. Gandeste-te ca sunt tari unde nu exista ca post permanent decat cel de profesor universitar iar la noi toata lumea vrea si posturi definitive de la sfarsitul facultatii, si salarii bune si incremenirea pe acel post pana la pensie, de preferinta trecand prin toate gradele didactice. Tu nu crezi ca asta este o problema? De ce crezi ca tari mai bogate si cu un nivel universitar mai bun ca al Romaniei au ales aceasta varianta: posturi definitive doar de la un anumit nivel cand exista o garantie ca cei pe care i-ai recrutat pot confirma. Tocmai ca sa evite situatiile nefericite ( care oricum exista dar intr-o masura mica) de a trezi cu o masa considerabila de universitari ce nu-si au locul in sistem.
Poate pe tema asta ar trebui discutat, nu crezi?


Cred ca nu ai sesizat o problema esentiala a discutiei noastre. Te-am intrebat urmatorul lucru: ai putea trai in Franta cu 300 euro/luna ? Aceste este motivul pentru care am tot facut trimiteri la preturile din Franta. Problema tinerilor nostri in acest moment este aceea ca nu li se asigura CONDITII DE SUPRAVIETUIRE ! Nici nu discutam de trai decent, ci de su-pra-vie-tu-i-re. Hai sa presupunem ca si sotia are 300 de euro si familia cu pricina are si un copil. Fa te rog un calcul aproximativ, cam cat te costa pe tine mancarea pe luna pentru familia ta (nici nu discutam de intretinere, de chirie, benzina, telefon etc.). Daca vrei putem lua in calcul si cazul in care sotia este somera pe o durata limitata (ceea ce este destul de probabil).

Sigur ca in momentul in care am asigurat un trai decent pot sa emit pretentii si sa-i cer omului sa munceasca 10-12 ore pe zi si sa se dedice carierei universitare. Dar asa crezi ca este posibil ? Spui ca la noi nu este concurenta pe posturi. Pai cine sa vina in astfel de conditii intr-o universitate ? Doar cine are pe mama si pe tata cu oaresice dare de mana !

In rest sunt perfect deacord cu ideea posturilor temporare. Cunosc si eu o multime de cazuri in care asistentii, sau sefii de lucrari nu au confirmat asteptarile si odata intrat in sistem nu mai poti sa-l dai afara.  Quote:
2) nu stiu ce intelegi tu prin "adevarul este cam la mijloc": in discutia anterioara eu iti vorbeam de fapte concrete iar tu de amintiri, supozitii si impresii.Hai sa vedem daca n-ai uitat sa precizezei nimic. In cele doua exemple pe care mi le-ai dat, vorbesti de fapt de pozitii de Profesor 2 (cel putin in cazul celui proaspat promovat e sigur). Profesor 2 este echivalentului conferentiarului de la noi si nu al profesorului universitar. Profesor 1 este echivalentul profesorului universitar din Romania si asa este corect sa comparam veniturile. Francezii au fost destepti in acest punct (eu chiar am propus odata sa adoptam si noi aceasta titulatura) rezolvand o problema de orgoliu, pentru ca toti universitarii isi doresc sa fie profesori.

Mai departe, tu discuti de salariu impozabil, care este ceva mai mic decat salariul brut, pentru ca asa cum ai aratat chiar tu, din salariul brut s-au retinut deja contributiile pentru pensie si pentru sanatate Daca vrei, putem face si asa comparatia. In Romania contributia pentru pensii este de 10,5 % cea pentru sanatate de 5,5 % iar somajul este 0,5 %. Asta inseamna un total de 16,5 %. Revenind la salariul brut al unui profesor din Romania de 1000 euro, ramanem doar cu 840 de euro salariu impzoabil. Oricum acest amanunt era in favoarea mea, pentru ca mareste decalajul.

Acum revenind la statutul de Profesor 1, eu am avut salariu de 4.800 de euro brut in anul 2004. Daca vrei iti trimit "fluturasul". Evident ca din acest salar s-au retinut contributiile de care vorbesti si impozitul, dar asta este cu totul altceva. Oricum daca exemplul dat de tine cu 3.500 euro impozabil (adica vreo 3.900 brut) se refera la Profesor 2, ai sa vezi ca pentru Profesor 1 ajungi fix la cat ti-am spus eu.

Salaires / revenus

En début de carrière, le professeur perçoit un salaire mensuel brut aux alentours de 2 980 €. En fin de carrière, son salaire mensuel est de l’ordre de 6 000 €. Il convient d’ajouter à ces chiffres des primes diverses (recherche, prime d’encadrement), et parfois des revenus provenant d’activités complémentaires, telles que droits d’auteur, expertise ou conférences.


Le corps des professeurs des universités comporte trois classes ("grades") :
- une seconde classe qui comprend 6 échelons ;
- une première classe qui comprend 3 échelons ;
- une classe exceptionnelle qui comprend 2 échelons.

Este corect ce spun ?
Back to top
« Last Edit: Jan 11th, 2011 at 1:57pm by N/A »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #51 - Jan 11th, 2011 at 12:49pm
 
Daca-i asa (nu cunosc), ce ne-ar impiedica pe noi sa echivalam Profesor Universitar cu Profesor 2 si Profesor Universitar Habilitat cu Profesor 1?
Pe urma sa comasam Lector cu Conferentiar? Si am ajunge cam la sistemul francez.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #52 - Jan 11th, 2011 at 2:09pm
 
Nicolae, eu am sesizat foarte bine ce vrei tu spui, numai ca uiti un lucru: aici, un tanar care nu obtine nici post de ATER, nici un postdoc ( nici astea nu sunt in numar nelimitat) nu are nimic. Nici macar ajutor de somaj. De copii ce sa mai vorbim.....Deci realizezi putin nesiguranta in care te scalzi pana obtii un post permanent.
In rest, da,  cunosc  cupluri care traiesc  cu mai putin de 5  sute de euros pe luna in tara si cunosc studenti in doctorat ce au venit in Franta cu niste burse de 450 de euros de luna ( pe vremea francilor asta insemna 3 mii de franci) . Si asta la Paris unde chiriile sunt enorme. Si s-au descurcat. Unul din ei este un prieten bun,  intre timp si-a terminat si doctoratul , a trecut toate etapele si anul trecut a ajuns profesor. Nu spun ca este usor, dimpotriva, dar daca mi-ai pus intrebarea ti-am raspuns. Ideea este ca pana ajungi la o anume situatie stabila trebuie sa treci prin altele dificile si sa le asumi. Daca vrei totul deodata, si trai bun si post permanent si nici un efort de deplasare etc,  este mai dificil si cu asta mi-e foarte greu sa fiu de acord.
A propos de ce ziceai, diferentierea pe grade si caprarii a notiunii de profesor universitar aici. Faci o greseala cu echivalenta aceea pe care o propui si asta din mai multe motive: ca sa treci de la un grad la altul ( sunt 3, mai exista si classe exceptionelle) nu exista un concurs bazat pe criterii stiintifice ( cum este de la conferentiar la profesor) ci doar o promovare ce tine de mai multi factori , discutabili daca vrei.  Exista o comisie nationala (CNU-ul de care vorbeam ieri)  ce acorda aceste promovari ( dar sunt foarte putine locuri, 10 -12 in anii buni) si una locala. La cea locala ceea ce primeaza este activitatea administrativa, ceea ce ai facut pentru facultate, deci te las sa tragi singur concluziile de rigoare.  De exemplu, unul din cei doi medaliati Fields desi profesor de vreo 6-7 ani, nu era "premiere classe"....iar directorul lui de doctorat, academician ce mai are cativa ani pana la pensie nu a ajuns la ultimul grad :"classe exceptionelle".
Iar salariul ( impozabil) pentru profesor 1'ere classe incepe exact acolo unde ti-am zis ieri : la 3100 de euros. Bineinteles creste odata cu vechimea dar nu atinge niciodata suma pe care ai vehiculat-o tu, ajunge probabil pe la 4 mii si foarte putin  la sfarsitul carierei. 
Trebuie sa intelegi ca nu exista salturi de salarizare ca in tara: treci efectiv prin toate treptele, stai si cate 4-5 ani pe aceeasi treapta de salarizare. 
Pe urma este ultima "transa", classe exceptionelle ( 5% daca ajung  in aceasta categorie, si in general se intampla cu cativa ani inainte de pensie, chiar in anul dinainte cel mai adesea). Este posibil ca maximum maximorum pe care il castigi ( trebuie sa verific) sa fie suma pe care ai indicat-o tu dar avand in vedere numarul infim de persoane care ajung sa aiba acest salariu si numarul si mai infim de ani de care beneficiezi, cativa inainte de pensie) pur si simplu  este un esalon special. Sper ca acum te-ai convins ca salariul unui profesor in Franta nu este de 5 mii, 5 mii si ceva si ca, de altfel, este foarte greu sa compari doua situatii atat de diferite. Sa nu uit,  in general salariile de profesor invitat se calculeaza dupa cea mai inalta treapta posibila de salarizare cu care administratia universitatii este de acord, de aceea ai avut acea suma.
PS ( raspuns valabil si pentru propunerea domnului Craciunescu)
Bineinteles, poti sa realizezi acea echivalenta de care vorbeai intre gradele universitare romanesti si cele franceze dar trebuie sa se tina  cont si de ce se face de fapt in fiecare situatie.  Mai concret (in afara de salariu) nu exista nici o diferenta de atributii stiintifice, didactice sau administrative intre maitre de conferences cu abilitare si profesor orice clasa doresti.  In toate cazurile poti avea studenti in teza, poti candida ca sef de departament, poti avea granturi, profesori invitati, ai si seminarii si cursuri deopotriva, numarul de ore pe an este acelasi etc. Deci nu este chiar ca in tara.  Iar la maitre de conference singura diferenta este ca nu poti conduce doctorate , restul sunt valabile toate. Eventual , nu poti candida ca presedinte de universitate dar asta sunt cazuri efectiv extreme. In viata de zi cu zi nu exista nici o diferenta.

PPS Nicoale, vad ca ai adaugat un paragraf despre cuantumul salariilor universitare in Franta: iti repet, sumele pe care eu le-am dat reprezinta salarii impozabile. Adica din sumele vehiculate de tine se scot toate povestile de genul somaj , pensie etc si din ce ramane ( sumele vehiculate de mine) mai scoti si impozitul pe venit ( intre 25 si 40% din suma totala).
Asta daca te intereseaza sa afli care este salariul real ( ca doar asta ma intrebai)!
Asta ca sa nu ma acuzi ca spun povesti.

Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #53 - Jan 11th, 2011 at 2:20pm
 
Quote:
Asta daca te intereseaza sa afli care este salariul real ( ca doar asta ma intrebai)!


Poate de aici a pornit confuzia. Salariul real este ceea ce noi numim salariu net. Din cauza sistemului foarte complicat de impozitare din Franta am si discutat despre salariul brut (adica fara nici un fel de retinere; nici somaj, nici sanatate, nici pensie, nici impozit). Pentru ca daca discutam de salariu net, un profesor universitar din Romania are un salariu net de 650 euro (putin mai mult decat bursele de 450 euro de care aminteai).

Quote:
Asta ca sa nu ma acuzi ca spun povesti.


Eu n-am spus ca spui povesti, ci doar ca accentuezi prea mult segmentul care-ti sustine argumentatia. Si o faci si foarte vehement, astfel incat adversarul sa se fereasca de dispute cu tine. Doar ca nu mi-ai spus ca sunt ramolit si ca nu mai tin minte ce-am facut in 2004-2005   Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #54 - Jan 11th, 2011 at 2:36pm
 
Roll Eyes Ca sa fim sinceri am fost si mai vehementa in argumentatie in cei aproape 3 ani de cand scriu pe FAR!
Macar s-a lamurit lumea care-i situatia! Nu de alta dar daca ii vine unuia ideea sa candideze in Franta fiind convins ca are salariu ala pe care l-ai enuntat tu si se trezeste cu jumatate din suma.....din care mai trebuie sa plateasca si impozit Grin ....
Te-ai gandit ce te-ar astepta?

PS Nu m-am gandit ca te-ai ramolit in ultima perioada dar parca la capitolul incapatanare stai mai bine ca de obicei!!!
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #55 - Jan 11th, 2011 at 3:17pm
 
Quote:
PS Nu m-am gandit ca te-ai ramolit in ultima perioada dar parca la capitolul incapatanare stai mai bine ca de obicei!!!


Pai cum altfel, daca am avut profesori asa de buni pe FAR.


Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #56 - Jan 11th, 2011 at 3:49pm
 
Quote:
Pai cum altfel, daca am avut profesori asa de buni pe FAR.
Nu reactionez asa decat cand sunt provocata si cand stiu sigur ca am dreptate.  Iar in cazul asta am gasit comparatia nelalocul ei date fiind toate diferentele dintre cele doua sisteme., diferente pe care le gasesc foarte mari. De aceea am si stat sa le explic in amanunt cu riscul de a plictisi quasitotalitatea cititorilor.
Pe de alta parte am inca destui prieteni universitari in tara ( cu diverse grade universitare) ca sa stiu care este situatia si cum se descurca. Si am inteles  ca nu este usor: cei mai multi pleaca atat de des cat pot in alte parti, asta fiind o solutie partiala la situatia respectiva. Alta este cea cu granturile ( cat o mai dura).
In mod sigur ar trebui gasita o solutie dar trebuie gandita bine. Si se pare ca noua lege nu da nici o solutie viabila la acest gen de situatie.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #57 - Jan 12th, 2011 at 10:23am
 
In contextul celor discutate despre salarii cum se pot explica aceste venituri:
-147 210 din activitate didactica si de cercetare
- 66 212 activitate de consultanta UEFISCSU

Insumate rezulta un venit in jur de 4100 Euro pe luna ceea ce este foarte departe de valorile prezentate de Nicolae. Am sa-l intreb si pe Dragos in mod direct caci este bine de stiut cum se pot obtine astfel de venituri in tara.
In ceea ce ma priveste am un venit net de 3800 euro pe luna din care 2000 se duc numai pentru ratele, taxele de proprietate (1% din valoarea proprietatii), fondul de rulment, incalzire si electricitate pentru un apartament de 84 m2. O masina de 5 ani si cu 160000 km la bord a costat acum patru ani 19500 euro deoarece taxele pentru masini sunt de 180 % in tarile scandinave mai putin Suedia. Dupa ce mai scad rata la masina, asigurarea, taxa pe mediu si benzina imi mai raman in jur de 1000 euro pe luna sa ne intretinem patru persoane la costurile din DK.
Acesta este un salariu destul de bun si va putea creste doar cu 500 euro pe luna net daca as promova pana la pensie la nivelul cel  mai mare de senior scientist 4 fata de 3a cat sunt acum. Un astfel de job te solicita 100% deci te gandesti bine daca ai timp sau nu sa scrii pe FAR!

Eugen

http://www.ancs.ro//img/files_up/1289808844CIUPARU%20DRAGOS.pdfBack to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:)
Reply #58 - Jan 12th, 2011 at 1:36pm
 
@Eugen
Sper ca persoana in cauza sa nu-ti raspunda printr-un articol pe Vox Publica sau HotNews ( numai lumea buna scrie pe acolo.....) articol cu comentariile blocate......
Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #59 - Feb 16th, 2012 at 8:34pm
 
Clasamentele sunt la moda ( "tres tendance", cum spun francezii):

"Paris meilleure ville étudiante au monde!"
Le Monde 15 fevrier 2012

"Devant Londres, Boston et Melbourne, Paris se classe meilleure ville étudiante au monde selon le classement (*) que vient de publier QS. Déjà auteur du classement annuel QS World University Rankings, QS s'est basé sur 12 critères qui vont de la qualité et du nombre d'universités classés au niveau mondial à la qualité de vie ou à la réputation des universités locales auprès des employeurs.""

http://orientation.blog.lemonde.fr/2012/02/15/paris-meilleure-ville-etudiante-au...

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #60 - Jun 21st, 2012 at 8:02pm
 
Quote:
Un anonim, se legăna,
Pe o pagină din Nature,
Si pentru că, nu se rupea,
A mai chemat un anonim.

Smiley
Azi e "Fête de la musique", 30 de ani de la prima editie.
http://www.youtube.com/watch?v=ZuymuupRPpk

PS Cui nu-i place cantecelul de mai sus, propun altul, poate mai simpatic:

"Elefantul Cici si-a pierdut cipicii":
http://www.youtube.com/watch?v=NQ7CQzJdaSs&feature=relmfu
O seara placuta!
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #61 - Jul 4th, 2012 at 4:07pm
 
Ce se intampla in Romania? E revolutie, iese lumea in strada?
Bref, pe un forum academic o stire despre stiinta nu este de prisos:


"Le boson de Higgs découvert avec 99,9999 % de certitude"
Le Monde  4 juillet 2012

"Cette fois, il n'y a plus de doute. Une nouvelle particule a bien été découverte au Centre européen de recherche nucléaire (CERN), près de Genève, grâce à l'accélérateur de particules LHC et ses deux principaux détecteurs, Atlas et CMS.
Le CERN et les deux porte-paroles de ces expériences ont annoncé avoir mis au jour un boson ressemblant fort au célèbre boson de Higgs. Cette particule, qu'il convient plus exactement de nommer "de Brout-Englert-Higgs" du nom de ses géniteurs théoriciens, est la pièce manquante au bel échafaudage construit par les physiciens pour décrire le monde de l'infiniment petit."

http://www.lemonde.fr/sciences/article/2012/07/04/le-boson-de-higgs-decouvert-av...


Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #62 - Sep 10th, 2012 at 1:09pm
 
Dintr-o vreme cind adversarii, in razboi fiind (si nu intr-o cearta de cuvinte), se respectau...

http://www.express.co.uk/posts/view/344683/Extraordinary-Great-War-letter-reveal...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #63 - Sep 10th, 2012 at 1:39pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 1:09pm:
Dintr-o vreme cind adversarii, in razboi fiind (si nu intr-o cearta de cuvinte), se respectau...

... iar onoarea ii impiedica sa isi ascunda apartenenta institutionala...
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #64 - Sep 10th, 2012 at 2:07pm
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 1:39pm:
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 1:09pm:
Dintr-o vreme cind adversarii, in razboi fiind (si nu intr-o cearta de cuvinte), se respectau...

... iar onoarea ii impiedica sa isi ascunda apartenenta institutionala...


Cavalerismul in lupta era fata de un anonim. Fiecare stia un singur lucru: ca in fata are un adversar. Si totusi regulile erau respectate, chiar daca miza era viata proprie. Pentru ca respectarea regulilor (de politete inclusiv) era, de fapt, respectul pe care il arati fata de propria persoana. E drept insa ca aceea era o vreme a barbatilor, a celor educati...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #65 - Sep 10th, 2012 at 2:15pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 2:07pm:
Cavalerismul in lupta era fata de un anonim.

Total eronat! Mai e mult de citit despre vremurile alea pana sa se dea lectii.
Pe vremea aia, adversarului nu-i era rusine sa isi recunoasca blazonul. Cum pare ca se intampla in zilele noastre, cu unii...

Daca educatie insemna pentru unii: "daca e anonima, o semnam si noi.." mai bine fara "educatia" lor...
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #66 - Sep 10th, 2012 at 2:19pm
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 2:15pm:
a_muraru wrote Today at 2:07pm:
Cavalerismul in lupta era fata de un anonim.

Total eronat!
Pe vremea aia, adversarului nu-i era rusine sa isi recunoasca blazonul


Va invit sa recititi articolul de ziar la care am facut trimitere (acest detaliu, al intilnirii combatantilor care nu se cunoscusera/recunoscusera inainte de finalul duelului aerian, va poate lamuri).
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #67 - Sep 10th, 2012 at 2:21pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 2:19pm:
Va invit sa recititi articolul de ziar la care am facut trimitere (acest detaliu, al intilnirii combatantilor care nu se cunoscusera/recunoscusera inainte de finalul duelului aerian, va poate lamuri).


Va invit sa cititi mai mult decat articole de ziar.
Avioanele combatantilor erau clar si cu mandrie marcate.
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #68 - Sep 10th, 2012 at 2:45pm
 
La chestiune: citez din relatarea cuprinsa in articolul indicat mai sus. Vorbeste Boelcke: ''I had a long talk with the pilot (Somerville) who spoke German well. When he heard my name he said with a grin, ‘We all know about you!’''. Aceasta despre caracterul ''anonim'' al luptei.

Altfel, imi displace ca in timpul unui dialog pe o anume tema sa se arunce subiecte adiacente. Aceasta chestiune, a identificarii contributorilor pe forum, a fost clara pentru toti cei care au intrat ''in lupta''. S-a permis, de la bun inceput, folosirea pseudonimelor (eu am preferat sa-mi folosesc numele). Asa ca nu imi ramine sa cred ca recurenta acestei chestiuni este un mod de a evita raspunsuri la intrebari dureroase. E un soi de ''Da' tu n-ai fes'' atunci cind ar trebui sa se raspunda la multele intrebari privitoare la administrarea, defectuoasa in opinia multora, cercetarii in ultimii 3 ani. Eu nu voi fi convins de onestitatea celor revoltati acum cita vreme am dovada ca, atunci cind lucrurile deraiau de la calea fireasca, nimeni nu parea deranjat.

Si ca sa nu se creada ca inventez, va amintesc citeva chestiuni insotite de tacere in ultimul an. Mai intii, modul de organizare a competitiei CNCS din 2011, care nici astazi nu a fost clarificat. Planeaza justificate suspiciuni de conflict de interese asupra acelei competitii: cei 19 care au facut regulile au luat, cei mai multi dintre ei, se pare, granturi consistente. Spun ''se pare'' pentru ca paginile de internet ale granturilor acordate in 2011 nu pot fi consultate, asta prin decizia aceluiasi CNCS. E posibil ca intreaga competitie sa fi fost astfel viciata. S-a tacut in octombrie anul trecut, de parca nu s-ar fi intimplat nimic grav.

Apoi, cind bugetul MECTS a ajuns la un minim istoric, chestiunea a fost trecuta la ''si altele''. Cu totii avem de suferit din pricina impotentei politice a dlui Funeriu, insa aceasta nu a contat. Am mai tacut o data.

Si pentru ca este vorba de comisii, nimeni nu s-a indignat anul trecut cind trei institutii (UBB, Academia Romana si ANCS, prin institutele sale) au format, in cele mai multe cazuri, majoritatea in diversele comisii ale MECTS. Era evident ca exista o problema, am observat-o pina si eu, un om foarte simplu, si totusi nimeni n-a parut nedumerit. Oricum ai lua-o (numar de angajati, productie stiintifica) cele trei institutii nu inseamna mai mult de jumatate din cercetarea romaneasca: luati, de exemplu, situatia productiei ISI si veti vedea ca cele 3, reunite, produc cca. o treime din publicatiile autohtone (v. situatia din 2011, asa cum apare ea pe site-ul ad-astra). Aceasta suprareprezentare a trecut neobservata, cita vreme a fost foarte convenabila. Ne poate spune cineva care au fost ratiunile pentru care s-a optat pentru acest triumvirat in conducerea cercetarii romanesti? Ei, cind se va raspunde la aceasta intrebare, se va afla si care sint criteriile urmate de minitrul Andronescu in numirea comisiilor MECTS.

Sa nu fim ipocriti: daca anul trecut nu am avut curaj, sa nu cadem in cealalta extrema, a temeritatii, scandalizindu-ne de ceea ce, cu putin timp in urma, nici nu observam...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #69 - Sep 10th, 2012 at 2:50pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 2:45pm:
Altfel, imi displace ca in timpul unui dialog pe o anume tema sa se arunce subiecte adiacente. Aceasta chestiune, a identificarii contributorilor pe forum, a fost clara pentru toti cei care au intrat ''in lupta''. S-a permis, de la bun inceput, folosirea pseudonimelor (eu am preferat sa-mi folosesc numele).


Eu intrebam doar daca sunteti persoana care apare in acest articol la semnatura numarul 4. ca sunt probleme legate de universitate si politica, nu de ce a facut cineva acasa.
" Peste 90 de persoane, printre care se numara personalitati publice - scriitori, profesori universitari si cercetatori, solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa intervina pentru a opri actiunile Parchetului instantei supreme si DNA impotriva cetatenilor care au participat la vot la referendumul din 29 iulie. In sesizarea adresata, marti, presedintelui, vicepresedintelui si membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, cei 91 de semnatari - personalitati publice, scriitori, universitari, cercetatori "si alti cetateni preocupati de binele public" - sustin ca actiunile declansate de Parchetul instantei supreme si DNA trebuie oprite, intrucat cetatenii care au participat la referendumul pentru demiterea presedintelui devin astfel "niste potentiali infractori supusi hartuielilor declansate fara temei legal". Printre semnatarii scrisorii se numara Zoe Petre si Cristian Parvulescu, dar si un instructor canin.

Citi aici Sesizarea trimisa CSM

"Este obligatia Inspectiei Judiciare si a CSM sa intervina inainte ca prejudiciile increderii in justitie sa devina ireparabile, pentru ca aceasta va afecta independenta sistemului judiciar pe termen mediu si lung. Un sistem care anuleaza efectele votului popular, si care se plaseaza in mod evident partinitor din considerente politice, deschide un parcurs periculos in relatia justitie - politic - societate. In fata evidentei, CSM si Inspectia judiciara au obligatia de a opri de indata manipularea votului popular prin intimidari judiciare impotriva celor chemati sa raspunda la intrebarea politica cu privire la rezultatul referendumului", se mai arata in sesizare.

Semnatarii solicita declansarea de urgenta si solutionarea cu celeritate a sesizarii, precum si extinderea controlului si la alte elemente pe care le vor constata in cursul anchetei, astfel incat concluziile sa poata fi facute publice in timp util pentru a se garanta obiectivitatea, independenta si legalitatea functionarii institutiilor judiciare ca fundament al statului de drept.


    Semnatarii sesizarii trimise CSM:


1. Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, Bucuresti

2. Liviu Antonesei, poet, publicist, Iasi

3. Prof. dr. Mihai Dinu Gheorghiu, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi

4. Dr. Adrian Muraru, Universitatea Al. I. Cuza Iasi
....."

E drept ca mai exista inca cineva Muraru, pe acolo:
"Universitarul ieşean Alexandru MURARU a fost propus de PNL Iaşi pentru candidatura la funcţia de membru al Colegiului CNSAS "
Ca politica se amesteca foarte bine in universitatile din Romania, nu-i asa?
http://www.pnliasi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=346:universit...
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #70 - Sep 10th, 2012 at 2:57pm
 
craciunm15 wrote on Sep 10th, 2012 at 2:50pm:
Eu intrebam doar daca sunteti persoana care apare in acest articol la semnatura numarul 4:
" Peste 90 de persoane, printre care se numara personalitati publice - scriitori, profesori universitari si cercetatori, solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa intervina pentru a opri actiunile Parchetului instantei supreme si DNA impotriva cetatenilor care au participat la vot la referendumul din 29 iulie. In sesizarea adresata, marti, presedintelui, vicepresedintelui si membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, cei 91 de semnatari - personalitati publice, scriitori, universitari, cercetatori "si alti cetateni preocupati de binele public" - sustin ca actiunile declansate de Parchetul instantei supreme si DNA trebuie oprite, intrucat cetatenii care au participat la referendumul pentru demiterea presedintelui devin astfel "niste potentiali infractori supusi hartuielilor declansate fara temei legal". Printre semnatarii scrisorii se numara Zoe Petre si Cristian Parvulescu, dar si un instructor canin.

Citi aici Sesizarea trimisa CSM

"Este obligatia Inspectiei Judiciare si a CSM sa intervina inainte ca prejudiciile increderii in justitie sa devina ireparabile, pentru ca aceasta va afecta independenta sistemului judiciar pe termen mediu si lung. Un sistem care anuleaza efectele votului popular, si care se plaseaza in mod evident partinitor din considerente politice, deschide un parcurs periculos in relatia justitie - politic - societate. In fata evidentei, CSM si Inspectia judiciara au obligatia de a opri de indata manipularea votului popular prin intimidari judiciare impotriva celor chemati sa raspunda la intrebarea politica cu privire la rezultatul referendumului", se mai arata in sesizare.

Semnatarii solicita declansarea de urgenta si solutionarea cu celeritate a sesizarii, precum si extinderea controlului si la alte elemente pe care le vor constata in cursul anchetei, astfel incat concluziile sa poata fi facute publice in timp util pentru a se garanta obiectivitatea, independenta si legalitatea functionarii institutiilor judiciare ca fundament al statului de drept.


    Semnatarii sesizarii trimise CSM:


1. Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, Bucuresti

2. Liviu Antonesei, poet, publicist, Iasi

3. Prof. dr. Mihai Dinu Gheorghiu, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi

4. Dr. Adrian Muraru, Universitatea Al. I. Cuza Iasi
....."In contextul discutiei despre cercetarea autohtona, nu inteleg care este relevanta raspunsului la intrebarea pe care cu onoare mi-o adresati. Daca sint sau daca nu sint eu ''faptasul'', se schimba ceva din argumentele aduse mai sus?

Ma tem ca iarasi deraiem de la discutie, indreptindu-ne spre cimpii... Daca sinteti si dumneavoastra procuror, atunci voi fi obligat sa va raspund, caci am frica de ''organe''.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #71 - Sep 10th, 2012 at 3:00pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 2:57pm:
In contextul discutiei despre cercetarea autohtona, nu inteleg care este relevanta raspunsului la intrebarea pe care cu onoare mi-o adresati. Daca sint sau daca nu sint eu ''faptasul'', se schimba ceva din argumentele aduse mai sus?

Ma tem ca iarasi deraiem de la discutie, indreptindu-ne spre cimpii... Daca sinteti si dumneavoastra procuror, atunci voi fi obligat sa va raspund, caci am frica de ''organe''.


Cum, contextul nu mai era despre onoare si ...avioane? Ma gandeam la onoarea de a recunoaste o simpla semnatura....
Daca va e frica de propriile "organe" Grin (ca par sa fie la putere ai dumneavoastra), cum sa va ajut eu...?.
Dar, daca va era asa de frica, cum de ati avut curajul sa semnati?
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #72 - Sep 10th, 2012 at 3:04pm
 
Mi-e frica... mi-e frica de dumneavoastra... de minia dumneavoastra... mi-as dori sa fiti profesor universitar si nu procuror... caci de-ati fi procuror n-as avea scapare ... mi-e frica... in continuu mi-e frica de dumneavoastra...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #73 - Sep 10th, 2012 at 3:06pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 3:04pm:
Mi-e frica... mi-e frica de dumneavoastra... de minia dumneavoastra... mi-as dori sa fiti profesor universitar si nu procuror... caci de-ati fi procuror n-as avea scapare ... mi-e frica... in continuu mi-e frica de dumneavoastra...

Oare eroii dumneavoastra, aviatorii aceia cu onoare, faceau pe ei de frica, pentru o semnatura...
Mai, mai, mai... Chiar ca s-au schimbat multe in ce priveste onoarea si frica de raspundere...
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #74 - Sep 10th, 2012 at 3:12pm
 
Inchei aici schimbul de mesaje (trebuie sa mai si muncim, nu-i asa?). In continuare, ramin la parerea ca a deturna o discutie folosind tehnica atacului la persoana denota slabiciune. Nu produce intimidare, ci arata slabiciunea celui care recurge la acest mijloc.

Care este relevanta unei semnaturi pe o sesizare adresata CSM in discutia despre cercetare, nu pot intelege. Poate trebuia ca semnatarul sesizarii sa va intrebe pe dumneavoastra daca are voie sa isi puna semnatura pe acel document. Chiar nu inteleg. Dar sint multe pe care nu le inteleg, asa ca ma retrag.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)