Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Latest info can be found on the YaBB Chat and Support Community.


Pages: 1 2 3 4 
Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb (Read 21770 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #75 - Sep 10th, 2012 at 3:25pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 3:12pm:
Care este relevanta unei semnaturi pe o sesizare adresata CSM in discutia despre cercetare, nu pot intelege. Poate trebuia ca semnatarul sesizarii sa va intrebe pe dumneavoastra daca are voie sa isi puna semnatura pe acel document. Chiar nu inteleg. Dar sint multe pe care nu le inteleg, asa ca ma retrag.

E semnatura unui universitar (nu a unei persoane care nu isi mentioneaza institutia), foarte vocal pe FAR in sprijinul miscarilor actualei puteri.
Si cum nimic nu e intamplator (vezi si functia cu care a fost rasplatit un alt membru FAR pentru acelasi tip de sustinere), poate explica multe din pozitiile de pe FAR...
Spor la lucru...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #76 - Sep 10th, 2012 at 6:17pm
 
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 3:12pm:
Inchei aici schimbul de mesaje (trebuie sa mai si muncim, nu-i asa?). In continuare, ramin la parerea ca a deturna o discutie folosind tehnica atacului la persoana denota slabiciune. Nu produce intimidare, ci arata slabiciunea celui care recurge la acest mijloc.Domnule Muraru,

Vă admir răbdarea, însă efectiv nu merită să pierdeți timpul.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #77 - Sep 10th, 2012 at 7:15pm
 
Quote:
Domnule Muraru,

Vă admir răbdarea, însă efectiv nu merită să pierdeți timpul.

Iar se da smecehr, a la Giosan.
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #78 - Sep 11th, 2012 at 8:45am
 
Recitind mesajele de ieri, realizez ca nu am procedat corect: in dialogul cu dl Craciunescu am coborit discutia, la un moment dat, intr-un registru nepotrivit. Nepotrivit cu prima mea postare, cea care evoca un anume tip de cavalerism...

Ar trebui sa-i cer scuze dlui Craciunescu, precum si cititorilor. Cea mai grea lupta o dam cu noi insine. In rest, poti sa ai victorii cit de multe: ce poate face un infrint cu toate acestea?

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #79 - Sep 11th, 2012 at 10:10am
 
a_muraru wrote on Sep 11th, 2012 at 8:45am:
Recitind mesajele de ieri, realizez ca nu am procedat corect: in dialogul cu dl Craciunescu am coborit discutia, la un moment dat, intr-un registru nepotrivit. Nepotrivit cu prima mea postare, cea care evoca un anume tip de cavalerism...

Ar trebui sa-i cer scuze dlui Craciunescu, precum si cititorilor. Cea mai grea lupta o dam cu noi insine. In rest, poti sa ai victorii cit de multe: ce poate face un infrint cu toate acestea?

Greseala recunoscuta ar trebui sa fie pe jumatate iertata. Intelegem dorinta de epatare cu lectii despre cavalerism, nepregatite altfel decat din ziare... Grin
Importante pentru "invingatorii-infranti" sunt semnaturile de sustinere pe subiecte politice, cu numele universitatii marcat in mod "cavaleresc"...  Wink

PS
Sa vedem ce se mai semneaza "cavalereste", cu mentionarea blazonului universitatii:

"SCRISOARE CĂTRE OFICIALII UE

Către:
Președintele Consiliului European, ES Herman Achille Van Rompuy
Președintele Comisiei Europene, ES Jose Manuel Durao Barroso
Vice-Președintele Comisiei Europene, ES Viviane Reding
Comisarul European pentru Afaceri Interne, ES Cecilia Malmstrom
Secretarul General al Comisiei Europene, Dna. Catherine Day

București, 23 iulie 2012

Excelențele Voastre,
Suntem un grup de intelectuali români – savanţi, universitari, cercetători în domeniul ştiinţelor fundamentale, aplicative şi umaniste, scriitori şi artişti. Unii suntem veterani ai mişcării democratice din România, alţii – reprezentanţi ai unor generaţii mai tinere, dar toţi suntem apărători fervenţi ai valorilor europene.  Mulţi dintre noi nu sunt implicaţi în niciun fel în politică; unii au afilieri şi simpatii dintre cele mai diferite. Exprimăm aici un punct de vedere non-partizan. Singurul nostru scop este acela de a apăra principiile democratice şi statul de drept, aşa cum am făcut-o mereu începând din decembrie 1989.

Suntem acum profund îngrijoraţi de reacţiile externe la recentele evenimente politice din ţara noastră. Sperăm ca această scrisoare să ajute la clarificarea oricăror concepţii eronate cu privire la situaţia curentă şi va deschide un dialog în legătură cu viitorul. Căci suntem profund preocupaţi de recentele acuzaţii care pretind că Parlamentul şi Guvernul României ar fi subminat statul de drept şi independenţa justiţiei în încercarea de a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu. E greu pentru noi să vedem că reprezentanţi de seamă ai Uniunii Europene îşi exprimă poziţia, ignorând un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars. Această poziţie nu a putut fi formulată decât pe temeiul unor informaţii înşelătoare sau incomplete cu privire la adevărata natură a situaţiei din România.

Vă rugăm să ne permiteţi ca, folosind experienţa noastră de cercetare şi cunoaşterea directă a climatului politic din ţara noastră, să vă prezentăm doar câteva puncte pe scurt:

·      Curtea Constituţională nu este parte a sistemului judiciar independent din România. Este vorba de o instituţie unde numirile se fac politic şi care are ca unică vocaţie arbitrajul în chestiuni constituţionale.

·      Curtea Constituţională a recunoscut că, substituindu-se Primului Ministru, Preşedintele Basescu a încălcat principiul fundamental al separaţiei şi echilibrului puterilor. Guvernul României nu a mai răspuns în faţa Parlamentului, aşa cum se întâmplă în toate statele democratice din Uniunea Europeană, ci în fapt în faţa Preşedintelui, ca în Federaţia Rusă. Parlamentul a tins să devină o cochilie vidă, atunci când majoritatea guvernamentală nu a avut voie să voteze de câte ori exista riscul unei opinii disidente. În consecinţă, aşa cum a recunoscut-o Curtea Constituţională, suspendarea Preşedintelui este conformă cu Constituţia României şi urmează să fie confirmată sau nu de un referendum naţional, organizat de asemenea în strictul respect al legii.

Preşedintele Băsescu vorbeşte deschis şi liber despre rolul său de jucător, în ciuda faptului că un atare rol contravine definiţiei constituţionale a Preşedintelui României ca mediator. Alte incidente recente confirmă temerile noastre referitoare la modul în care Preşedintele Băsescu îşi înţelege competenţele.

·      În 2009, Parlamentul a votat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care a fost demis în conformitate cu legea. Preşedintele a refuzat să accepte propunerea majorităţii, cum se cuvenea, şi nu l-a desemnat drept Prim Ministru pe dl. Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu, susţinut de o largă majoritate, ci a prelungit mandatul Guvernului demis, doar ca să fie sigur că o echipă favorabilă îi va organiza realegerea ca Preşedinte al României.

·      Preşedintele a declarat în direct într-un interviu televizat că i-a numit din proprie voinţă pe cei doi şefi ai Serviciilor Secrete care, în conformitate cu legea, trebuie să fie numiţi de Parlament. De curând a adăugat că ”aproape s-a decis” cu privire la persoana viitorului Procuror General care, în conformitate cu legea, este propus de către Ministrul Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, organism independent.

·      Acum câteva zile, Preşedintele i-a povestit în direct unui reporter TV că, atunci când Cancelarul Germaniei, dna Angela Merkel, l-a întrebat dacă există în Constituţia României reglementări privitoare la suspendarea Preşedintelui, el i-a răspuns că nu, nu există. A fost poate o eroare de exprimare, dar cum să lăsăm soarta ţării noastre în asemenea mâini? Articolul 95 al Constituţiei României este explicit şi defineşte procedura de suspendare, de la iniţierea ei la sfârşitul procesului; faptul că în Constituţia Germaniei sau a oricărui alt stat din Uniune Europeană nu există o asemenea prevedere nu are nicio semnificaţie în această materie.

Iată de ce, în ultimii ani, cetăţenii obişnuiţi ai României au devenit tot mai îngrijoraţi de acţiunile întreprinse de Preşedintele Băsescu şi de apropiaţii săi. Ei au fost votaţi pe baza unui program de justiţie, echitate şi bunăstare a cetăţenilor. Dimpotrivă, Preşedintele însuşi a asumat un rol executiv direct când a iniţiat tăieri sălbatice ale salariilor şi pensiilor, fie că era vorba de profesori, de militari, de cadre medicale, de judecători şi funcţionari publici, decimând astfel clasa mijlocie în formare. În acelaşi timp, fondurile publice care-i plăteau pe clienţii partidului dominant au crescut an de an, în dispreţul retoricii de austeritate generală.

Poate încă şi mai îngrijorătoare au devenit manifestările de intoleranţă printre susţinătorii Preşedintelui. Lideri ai partidului care-l susţine au declarat că minoritatea rromă din România este “genetic programată” să încalce legile. Ni se repetă constant – în ecou cu declaraţiile Preşedintelui – că idealul european al unei societăţi care garantează o viaţă decentă pentru toţi este perimat, şi ar trebui să fie înlocuit de o societate “competitivă” în care doar cei mai adaptaţi şi mai puternici să supravieţuiască. Această formă brutală de darwinism social este opusul valorilor democratice ale Uniunii Europene, aşa cum le-am adoptat cu entuziasm în ultimii douăzeci de ani.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele recente care au făcut să explodeze în iarna trecută demonstraţii civice în peste 60 de oraşe ale României. Referendumul din 29 iulie este expresia faptului că societatea românească refuză intoleranţa şi discrepanţele economice din ultimii ani. Sperăm cu toată sinceritatea că acest referendum va dovedi că idealurile democratice au rădăcini adânci în societatea românească, sunt vibrante şi pline de viaţă.

Apreciem din toată inima timpul şi preocuparea pe care le cheltuiţi pentru examinarea contextului pe care l-am evocat, şi care priveşte climatul politic al României într-un moment delicat. Sperăm că declaraţiile dvs de susţinere a democraţiei în România vor reflecta de asemeni aceste fapte complexe şi că, împreună, putem continua să lucrăm în interesul nostru comun pentru un viitor democratic, prosper şi tolerant deopotrivă pentru România şi pentru Uniunea Europeană.

Cu deosebită considerație,
......
.....
Lect. Dr. Adrian Muraru, Universitatea « Al. I. Cuza » Iasi
....."

http://wwwzoepetre.blogspot.ro/2012/07/scrisoare-catre-oficialii-ue.html

Are ce cauta asa ceva pe FAR?
Pai, e semnata de membri ai comunitatii academice: "universitari, cercetători în domeniul ştiinţelor fundamentale, aplicative şi umaniste". Poate chiar contributori pe FAR. Care, poate chiar isi vor asuma "cavalereste" semnatura publica. Mai ales ca tot ce e scris poate fi si corect.
Ca la lectii, despre cavalerie sutem foarte buni...
La recunoasterea semnaturii, mai greu:
a_muraru wrote on Sep 10th, 2012 at 3:04pm:
Mi-e frica...  ... mi-e frica... in continuu mi-e frica .....

Sau mai cunoscutul: "daca-i anonima o semnez si eu"...
Back to top
« Last Edit: Sep 11th, 2012 at 11:15am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #80 - Oct 10th, 2012 at 3:30pm
 
Pentru ca subiectul fondurilor europene este prizat de toti, am descoperit la pagina http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtexclusivitate-arclt-fontgtltbrgt-... un link spre ''Raportul de progres'' alcatuit in urma cu putin timp de autoritatile romane. Document, se pare, confidential, ajuns ''din greseala'' in presa. Chestiuni interesante pentru lumea academica pot fi citite la pp. 14-19, dar si la pp. 26-27, 31-32.
Back to top
 
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #81 - Oct 10th, 2012 at 8:06pm
 
Slabut raport , dar bine ca a iesit. Nu prea este clar daca cei care dau ok-ul si cei care fac audit sunt neprofesionisti sau incearca cu disperare sa acopere una-alta. Altfel nu ar fi atat de slab raportul.

Dupa parerea mea s-au dat multe smenuri pe posdru in educatie. Sa ne gandim la subventiile ptr practica. Sa ne gandim apoi la nenumaratele doctorate. Nu era mai normal ca posdru ptr doctorate sa fi fost scris la minister, definite directiile prioritare si apoi organizata competitie pe fiecare directie (ptr conducatorii de doctorat, evident ?) Nu era mai normal ca acele subventii de practica ce au intrat in buzunarul unor directori de firme prietene, a studentilor si a unor vip-uri din universitati sa mearga coerent ptr dezvoltarea unor institute de cercetare pe langa universitati ?  Asa este si in alte tari. Si poate chiar a unor biblioteci de universitati (apropo, si in biblioteci se poate face practica...) ? Apoi, ce ziceti de posdru ptr ca sa te invete sa iti scrii cursul - nu radeti, chiar exista ! Apoi posdru ca sa mai faci inca o data un soft care exista deja, dar musai sa incaseze si o firma prietena ceva parale europene. Chiar daca in universitate exista departamente de informatica.

Apropo, care este diferenta dintre director de proiect si manager de proiect la posdru ? Unii sunt directori, altii manageri... pe acelasi proiect...

Sau posdru ptr comunicare... cica te invata sa comunici. Incredibil. Daca vrei sa comunici atunci sa platesti din buzunar ! Dar daca nu le pasa celor care raspund, ce rost are sa ne obosim...

Intentionat se incurca itele atat de tare ca sa nu poata fi descalcite si sa nu raspunda nimeni....

Slabut raport, dar bine ca a iesit... interesant ar fi fost sa desecretizeze salariile din posdru ale  celor din conducerea universitatilor. Ptr ca in principal de aceea au fost "inventate" posdru-urile din educatie. Ptr ca unora nu le mai ajung salariile nesimtite.

Din pacate aceste proiecte nu sunt analizate a posteori din punct de vedere al oportunitatii si implicit al risipei. Doar daca gasesc nereguli financiare...nimic in tara asta nu este cum ar trebui sa fie !
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #82 - Jul 1st, 2013 at 9:50am
 
Am primit la "mesaje personale" urmatorul anunt despre organizarea unui master la Facultatea de litere a Universitatii Bucuresti.
Presupun ca nu sunt singura care a primit acest anunt, dar il postez totusi, in ideea ca sunt persoane interesate  care nu l-au primit.
Personal nu sunt interesata de un master "pentru traducerea textului literar contemporan"  la Universitatea din Bucuresti. Smiley

"""Subject: Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, Admitere 2013
Date: Yesterday at 3:13pm
MTTLC Engleză
http://mttlc.ro

Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan este un program masteral de doi ani, organizat în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti.
Director: Prof. Dr. Lidia VIANU

EXAMEN DE ADMITERE

Se pot înscrie la examenul de admitere absolvenţii oricărei instituţii de învăţământ superior (cu diplomă de licenţă), care cunosc bine limba engleză.

Examenul de admitere include o probă scrisă (traducere şi retroversiune, fără dicţionar) şi un interviu.   

Număr de locuri: 50 (15 de la buget).

ÎNSCRIERE: 5-14 iulie 2013, între orele 10-14, la Secretariatul FLLS din Edgar Quinet, et. 2 (deasupra Facultății de Litere).

EXAMEN SCRIS: Luni 22 iulie 2013, ora 12, sala 6, in clădirea FLLS din Pitar Moş 7-13, etaj 1.

INTERVIU: Marti 23 iulie, ora 12, sala 6, în clădirea FLLS din Pitar Moş 7-13, etaj 1.

Cei care se înscriu ori urmează să se înscrie sunt rugaţi să trimită un mesaj pe adresa lidiavianu@yahoo.com pentru a fi incluşi pe listă.

MATERII DE STUDIU:
•      Orientare în traducerea textului literar contemporan
•      SUBTITRARE (4 semestre)
•      Traducerea textului literar contemporan (Engleză-Română), atelier
•      Traducerea textului literar contemporan (Română- Engleză), atelier
•       Retro gramatical
•      Comunicare culturală, Mass media şi publicitate, Redactare de presă (radio, TV, scrisă, Internet)
•      Redactare carte
•      Consolidarea cunoştinţelor de limbă, atelier: Lect. Dr. James Christian Brown, Martin Potter
•      Stilistică, folosirea corectă a limbii române culte.
Pagina de web a MTTLC: http://mttlc.ro
Pentru păreri ale masteranzilor MTTLC:
http://www.unibuc.ro/ro/cd_lidvianu_ro
http://revista.mttlc.ro/93/index.html
CONTACT
Pentru orice fel de întrebări, informaţii, sugestii, scrieţi la

lidiavianu@yahoo.com
Telefon: 0745-131713 """
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Diverse ( anunturi, sugestii, reclamatii,...:) &nb
Reply #83 - Dec 23rd, 2013 at 4:12pm
 
Sarbatori fericite intregului forum, cititori, comentatori, simpatizanti si opozanti!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)