Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
YaBB is sponsored by XIMinc!


Pages: 1 2 3 ... 20
Haz de necaz (Read 92798 times)
Alexa._A
Ex Member


Haz de necaz
Nov 10th, 2008 at 8:44am
 
"Rasfoind"  Cotidianul de azi am dat peste acest articol; sigur nu este primul de acest tip si din pacate nici ultimul, dar macar pentru "amuzament" si merita citit.
Deci, primul episod din ciclul  " Haz de necaz" sau daca vreti "Viitor de aur tara noastra are" ! Ca sa nu mai vorbim de invatamant, universitar sau nu....

In mod sigur nu este singurul candidat agramat, dar cand iti mai "atarni" de afisul electoral titlul de prof. univ.dr. , asa ca sa vada tot poporul, chestia asta nu poate trece neobservata.
Mai ales in contextul actual: discutiile despre marirea sau nu a salariilor profesorilor, greva acestora din urma etc.....
Cotidianul
Mischie, prof. univ. dr. agramat


Gramatica i-a jucat feste serioase profesorului universitar doctor Nicolae Mischie pe unul din afisele cu care spera sa revina in Parlament. Baronul de Gorj e convins ca nu “v-a dezamagi” electoratul.

Afisul electoral al lui Mischie
09 Noi 2008 AfisulDupa ce s-a consacrat ca baron local în PSD pe vremea guvernarii Nastase, iar apoi a trecut pe la Gigi Becali, prin partid, Nicolae Mischie s-a reintors intr-ale social democratiei pentru a candida pentru un scaun de deputat de Gorj din partea Partidului Socialist Roman. Din aceasta postura, dar si din cea de prof. univ. dr, asa cum cu mandrie se descrie pe un afis electoral, Mischie nu ezita sa dea un bobarnac de toata frumusetea limbii romane, in sloganul sau. “Votati pe care v-a slujit cu credinta fara a va trada, nu va v-a (sic!) dezamagi!”

http://www.cotidianul.ro/mischie_prof_univ_dr_agramat-63862.html
Back to top
 
 
IP Logged
 
evaluator
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 63
Re: Haz de necaz
Reply #1 - Nov 13th, 2008 at 8:13pm
 
Hai sa va zic una tare de tot. Dupa-masa am vazut la intersectzia 13 Septembrie cu Drumul Sarii un imens panou in trei partzi rosu sangeriu. Catre sosea era poza Abramburicai photoshopata de credeai ca e Monica Columbeanu, nu o batranica de 62 de ani - e drept cu parul vopsit in negru-albastrui-petrol. Pe o muchie era portretul gigant al premarelui “care este”. Bomboana pe coliva era insa un imens cartus pus pe poza ex-ministresei invatzamantului pe care scria: GARANTAT - VANGHELIE. Deci Marean o garanteaza pe prezidenta rectorilor din Rrrrom-inica. In ce hal de prostitutzie a ajuns amarata asta de scoala romaneasca daca “rectorul rectorilor” este “garantat” de un semianalfabet obraznic si iute si de gura si de mana.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #2 - Nov 14th, 2008 at 2:15pm
 
Tot "haz de necaz" dar din alta sfera:
Un articol din "Le Monde"

Vers un classement européen des universités
LE MONDE | 14.11.08 |


http://www.lemonde.fr/societe/article/2008/11/14/vers-un-classement-europeen-des...

Nu ne ramane decat sa asteptam  2010 si clasamentul respectiv...........
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Re: Haz de necaz
Reply #3 - Nov 15th, 2008 at 7:40am
 
Un articol pentru "evaluator". Felicitari, domnule!

ZIUA - EDITORIAL - sambata, 15 noiembrie 2008

Garantat de Mafia

Cum este sa "garanteze" Vanghelie pentru tine, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, rector al Universitatii Politehnice. Cum trebuie sa te simti stiind ca vei putea ajunge in Senatul Romaniei pentru ca a garantat pentru tine un analfabet impins si sustinut intr-o functie publica gratie banilor negri. Ai grupului tiganilor care fac legea in pietele din Sectorul 5. Cum doarme linistit profesorul universitar Ecaterina Andronescu, presedinte al Consilului National al Rectorilor, stiind ca este opera unui individ care si-a luat bacul doar datorita functiei de mare lider PSD.
Exemplul cuplului Vanghelie-Andronescu este doar unul din mul­tele prezente in aceasta campanie electorala, dar poate cel mai elocvent datorita prapastiei dintre garant si garantat. O situatie similara si hilara o putem intalni in cazul lui Gigi Becali. Taranul din satul Pipera s-a fotografiat cu toti candidatii sai. Acestia sunt mandri ca dau mana cu tehnicianul ajuns primul miliardar al tarii prin specula cu pamant. Unii dintre cei care vor sa devina parlamentari PNG au mai multi ani de scoala decat paginile de roman pe care le-a citit Becali la viata lui, insa se tarasc in genunchi visand la un post de parlamentar pe banii ciobanului. Daca in cazul finantatorului Stelei situatia este mai mult comica, exemplul Vanghelie este unul periculos.

Vanghelie nu-i vreun politician cu care Romania sa se mandreasca. Nu-i vreun Take Ionescu, vreun Petre Carp si nici nu are un discurs ca al lui Nicolae Titulescu, oameni de care primarul "care este" oricum n-a auzit. Este un rom descurcaret care a stiut sa faca multi bani pe seama unor afaceri murdare. Bani din care o mare parte i-a bagat in partidul care-l sustine si pe care-l reprezinta. Gulerele albe din PSD se tin cu cheltuiala, iar aceasta miroase a marfa stricata si reciclata, vanduta la negru prin pietele din Rahova sau Ferentari. Campania PSD pute a bani proveniti de pe seama unor persoane care-si satisfac interesele proprii, in dauna celor publice. "Garantat de VanghelieI este o recomandare care aduce aminte de filme cu mafioti si este adresata celor care vor face jocurile la alegerile din 30 noiembrie. E drept, votul este liber consimtit, dar o vorba romaneasca spune ca nu conteaza ce bagi in urna, ci conteaza ce iese din urna. Iar acest proces electoral depinde foarte mult de cine numara. De aici si batalia mare la decuparea colegiilor pe teritoriile detinute de primarii partidului, oricare ar fi el.

Calitatea puzderiei de candidati scoate la iveala si nivelul la care a ajuns societatea romaneasca. Clasa politica a atras ca un magnet parca tot ce-a fost mai rau, mai oportunist si mai putred in Romania. Oameni care au vazut ca din Parlament nu te poate ridica Politia indiferent de crima pe care ai savarsit-o, indivizi care vor un scut penal pentru faptele pe care le-au comis si din care, unii, s-au imbogatit, afaceristi verosi care au mirosit ca inteprinderile lor pot deveni extrem de profitabile daca fluxul banilor publici va fi dirijat catre ele. Toti acestia cersesc azi votul dumneavoastra. Sunt aceia care, daca vor ajunge intr-un fotoliu caldut din Casa Poporului, vor uita ca existati. Acesti politicieni de ocazie stau astazi cu mana intinsa in afise mari lipite pe strada. De unii habar n-aveti, insa este bine sa va documentati temeinic inainte de a pune stampila pe unul care a dat o punga in plus, sau pe altul care zambeste frumos.

Intrebarea este: v-ati amaneta viitorul vostru si al copiilor vostri pentru un kilogram de zahar, o bricheta, doi mici si-o bere? Sau mai rau, chiar penal, pentru 100 de euro? Pentru ca cei care incearca sa va convinga, azi, sa le dati viitorul cred ca doar atat meritati. Si daca ar fi doar atat, ar fi bine. Dar situatia mondiala actuala e de rau augur. Iar cei pe care ii vom alege peste doua saptamani s-ar putea sa aiba un mandat dificil, in care nu vor hotari doar pentru viitorii patru ani, ci pentru multa vreme de acum incolo. Va puteti lasa soarta la mana unor mafioti de cartier care garanteaza pentru niste oameni de paie? Ei nu vor sa faca ceva pentru dumneavoastra, alegatorii, ci pentru grupul lor, exclusivist si, in acest caz, rosu.

Catalin Florintiu Varzaru

http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-11-15&id=245533

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #4 - Nov 30th, 2008 at 11:26am
 


Matematica distractiva
Sa se calculeze cat cantareste un crap a carui coada are patru kilograme. Capul, cat coada şi jumatate din corp, iar corpul cat capul şi coada împreuna." E o problema din manualul de clasa a IV-a, dar aproape imposibil de rezolvat la 9 ani. Explicaţia e simpla: NU E o problema de clasa a IV-a. Cam acelasi tip de dificultate îl prezintă rezolvarea votului de azi. Caci, după calculul diferential si integral, a aparut, iata, calculul uninominal.

Se iau un creion, cateva coli albe, se cheama în ajutor bacalaureatul, împartirea cu rest, teorema lui Fermat, criteriul lui Weierstrass, principiul de incertitudine al lui Heisenberg si se aşteapaă rezultatul numaratorii. Se împarte apoi numarul total de voturi disponibile în circumscriptie, adica în judet, la numarul de mandate de deputati si senatori alocate judetului pe criteriul proportionalitatii. Se obtine coeficientul electoral judetean, CEJ, care are 42 de valori diferite. Se împarte apoi numarul de voturi exprimate în folosul unui partid la coeficientul electoral. Aici intervine împartirea cu rest, fiindca se obtine o parte întreaga şi înca ceva pe deasupra.

http://www.cotidianul.ro/matematica_distractiva-66071.html
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #5 - Dec 17th, 2008 at 2:38pm
 
Mi-am indemnat fata cea mare sa faca un vaccin impotriva cancerului papillonar, orice-o-nsemna aia.

Shi acum doua zile vaz ca vreo 800 de inse sunt ori moarte ori paralizate.

Desigur: "cercetatorii" aia au lucrat cu statistica: adicatelea au lucrat cu "eshantioane" de cateva sute.

Vaccinul e dat la milioane. Garbage in, garbage out! Punct.

Mda, e mai mult necaz decat haz acilea. Ca daca-tzi moare propria fata - mde, un caz izolat, atipic,  itzi vine sa-i omori pa gascanii aia care umfla la parai cu nemiluita, n-asha?

Uite una "shtiintza" pe care eu o urasc cu toata fiintza mea, pe care-ashi arunca-o la cosh shi pe-ai carei practicieni care-o shi *aplica-n prcatica* ii consider de-a dreptu' criminali.

P-aia de-o practica numa' teoretic, ii iert,
ca nu-s mai rai decat aia care se-ntreaba de sexu' ingerilor.

Nici macar sa nu-ncercatzi a va certa acuma cu mine - ca mi-s atat de nervos, de incrancenat incat orice argument cade-n gol.

Ashadar , eu strig: jos statistica! Ca nu-i o shtiintza. Ca-i numa' o "shtiintza" a "numerelor mari". Shi care te plesneshte, personal, cand nu te-ashteptzi.

La fel procedeaza cu cutremurele (pe care *nu* le pot prezice, cu furtunile (pe care *nu* le pot prezice), cu accidentele (pe care au grija sa le *supra- prezica*, pen' ca altfel nu cashtiga banii pe asigurari), cu mediamentele  etc. etc.

Bau! Bre baetzi, in mine-avetzi d-acuma un dushman *vocal*, care va face tot ce-i sta-n putintza pentru a va scadea cifra de afaceri. Eu unul shtiu ce am de facut.

Toate cele bune,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Haz de necaz
Reply #6 - Dec 17th, 2008 at 3:56pm
 
Marine,
Cancerul de col uterin este o afectiune frecventa la femei si una din cauzele majore de mortalitate prin cancer. Este unul dintre putinele cancere pentru care a putut fi stabilita o etiologie virala. Intamplator pentru infectia cu acest virus a putut fi preparat un vaccin eficace. Spun intamplator pentru ca in general in infectiile virale persistente nu avem vaccinuri. Vaccinul este bun. Cel putin pe baza datelor pe care le-am vazut. Nu sunt la curent ca sunt probleme majore cu acces vaccin. Efecte secundare ale vaccinarii in general sunt inevitabile. Dar pana in prezent, nu se poate spune ca accest vaccin este mai rau decat altele. Cred ca ai facut bine sfatuind-o pe fata ta sa se vaccineze.
Nu te enerva si nici nu considera ca tot ce se face e o porcarie. Vaccinul a fost evaluat pe zeci de mii  de persoane inainte de a primi aprobarile.

Cred ca este inca prematur sa ne pronuntam care va fi efectul pe termen lung al administrarii vaccinului anti papiloma. In cazul hepatitei B (care de asemenea evolueaza spre cancer) dupa 20 de ani de vaccinare (despre care de asemenea s-a spus ca nu-i buna la vremea ei) prevalenta cancerului hepatic s-a redus de 15 ori in asia. Chestiile astea nu sunt o glumita. Sunt rezultate serioase si implica efecte majore in general.


C
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #7 - Jan 2nd, 2009 at 12:14pm
 
Cristi,

uite-acilea m-am gandit sa scriu un gand de bine pentru totzi cei care scrie p-acilea (ca sa scriu shi eu ca pe la Ploeshti).

Itzi mulzumesc pentru ca nu m-ai luat in tabarca - hm..., mie enervarea mi-a trecut demultishor, ca mi-s oltean -  shi va urez tuturor un an bun: adicatelea sa  fie cum va doritzi.

La multzi ani, prieteni,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Sergiu Pol
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #8 - Jan 21st, 2009 at 3:08pm
 
VIDEO Doi profesori universitari, filmati in timp ce fac striptease, la Alba Iulia

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5347346-video-doi-profesori-universitari-fi...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Costel_Sarbu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 651
Re: Haz de necaz
Reply #9 - Jan 22nd, 2009 at 7:09pm
 
Pensia conului Leonida

Alina Mungiu-Pippidi

Romania libera/Joi, 22 Ianuarie 2009

Desteapta Curte Constitutionala din Romania, formata din vajnici pensionari cu frumoase cariere in regimul comunist, nederanjate de vreo revolutie care, conform barfelor, ar fi avut loc in anul 1989, s-a pronuntat in chestiunea cumulului pensiei cu salariul. Dat fiind ca Guvernul Boc a facut o greseala – din neglijenta – precizand incompatibilitatea pensiilor cu veniturile, nu cu salariile, mobilizand astfel contra mase de actori pensionari, nu mai voiam sa apar aceasta decizie, desi fondul era si ramane corect. Dar nu se poate sa nu fi agasat de Curtea Constitutionala, a carei singura decizie justa ar fi fost sa ne spuna ca nu scrie nimic de pensii in Constitutie si deci ei nu au caderea sa se pronunte. In fond, asta fusese decizia lor data trecuta. Pensionarii constitutionali au declarat in 2005 ca neconstitutionala legea ministrului Monica Macovei ca magistratii pensionabili sa iasa la pensie, o forma minora de justitie sociala si lustratie totodata. 

Membrii CCR au motivat atunci decizia prin faptul ca e nedrept ca ei nu pot sta peste varsta de pensie cand restul populatiei poate, deci sunt discriminati. Azi, cand s-a propus o lege pentru toata lumea, a fost necesar sa inventeze alta motivatie ca s-o respinga. Dar concluzia e aceeasi: ca e perfect normal sa te retragi din sistemul de stat, sa iti faci socotelile finale, sa tragi linia ca si cum ai pleca, sa ti se stabileasca cuantumul pensiei, sa te duci acasa si imediat sa faci un alt contract cu statul, sa redeschizi exact dosarul pe care l-ai inchis (dar fara a-l redeschide de fapt) si sa o iei de la capat cu cariera. In fond, de ce nu te transferi de unde lucrai la acest nou loc de munca, de ce nu iti faci doua norme, un lucru legal, de ce trebuie sa te retragi, deci sa iei din bugetul amarat de pensii cand de fapt nu esti retras si ai mai putea cotiza o vreme? 

Cu majoritate de voturi, CCR a declarat insa ca ordonanta de urgenta a Guvernului este neconstitutionala, deoarece afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie – dreptul la munca si dreptul la pensie. Asta e ca si cum as spune eu ca aceia care sunt impotriva adulterului priveaza omul de libertatea de a iubi. In realitate, e mai natural si mai drept sa iubesti persoane diferite pe rand, tot asa cum exista o perioada in care muncesti si una in care te retragi, nu e un drept al omului sa te bucuri de amandoua in acelasi timp. Cine s-a pensionat devreme ca sa isi faca o baza de venit lejer si a gasit o slujba ar fi onest sa se intoarca la lucru, nu sa greveze bugetul de pensii al statului si sa mai ia si un salariu tot de la stat. Poate nu stiti ca oamenii care muncesc oficial in tara asta sunt sub cinci milioane, numai ei platesc pentru bugetul de pensii de care beneficiaza aproape cinci milioane de pensionari. 

Pai, daca avem atatia oameni care iau din bugetul de asigurari sociale, de unde sa mai fie multi care sa dea? Nu ma intrebati cine sunt ceilalti adulti pana la 17 milioane de votanti ca nu stiu: casnice, agricultori, copii. Suntem o tara-fantoma, in care milioane lipsesc din statistici si nu aduc nimic la economia reala.
Obsesia romanului ca statul ii datoreaza o pensie si ca existenta cea mai buna pe lume este de rentier e foarte veche. Am nimerit zilele astea peste un citat din Caragiale (Conu‘ Leonida fata cu reactiunea) care spune mai bine decat orice as putea spune eu.

Leonida: Mai intai si-ntai, daca e republica, nu mai plateste nimenea bir.
Efimita: Zau?
Leonida: Zau… Al doilea: ca fiestecare cetatean ia cate o leafa buna pe luna, toti intr-o egalitate.
Efimita: Parol?
Leonida: Parol… Par egzamplu, eu…
Efimita: Pe langa pensie?
Leonida: Vezi bine, pensia e basca, o am dupa legea a veche, e dreptul meu. Mai ales cand e republica, dreptul e sfant: republica este garantiunea tuturor drepturilor.
Efimita (cu toata aprobarea): Asa da!

Ce pacat ca nu e teatru la Curtea Constitutionala. Poporul ar putea sta la galerie si aplauda pe masura. E mult mai plicticos sa radem singuri la noi acasa in fata televizorului.

www.romanialibera.ro
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #10 - Feb 4th, 2009 at 5:37pm
 
DILEMA VECHE
Codrin Liviu CUTITARU
Ce înseamna sa fii conferentiar


http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=259&cmd=articol&id=9938

Lectura placuta!
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #11 - Feb 4th, 2009 at 6:07pm
 
Referitor la excelentul articol cu "Ce inseamna sa fi conferentiar", se mai poate aminti si ca ajunge sa fie mai onorabil sa fi intrebat "de ce nu esti profesor" in loc "de ce esti".
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #12 - Feb 23rd, 2009 at 3:28pm
 
Citeam acum cateva minute postarea despre Marga si faptul ca nu sunt destui  " licentiati "  in Romania; evident, te apuca rasul .......Pe urma am dat peste articolul de mai jos din  "Gandul " de azi:

"Geoana l-a inscris pe Vanghelie la scoala. Scoala Ardeleana"•    Insotit de mai multi ministri si de locotenentul sau, Marian Vanghelie, Mircea Geoana a prezentat, la Brasov, strategia pentru Transilvania: crearea a 1000 de organizatii de baza si infiintarea „Societatii Scoala Ardeleana”


"Mircea Geoana vrea sa reinvie Scoala Ardeleana. O face din „obligatie”, convins fiind ca în Ardeal exista multi intelectuali social-democrati, care insa n-au avut, pana acum, „platforma de comunicare pe care trebuiau sa o aiba”.


http://www.gandul.info/politica/geoana-l-a-inscris-pe-vanghelie-la-scoala-scoala...

Asocierea dintre Vanghelie si Scoala Ardeleana te face sa te intrebi daca unii nu si-au pierdut complet simtul masurii ( presupunand ca l-au avut vreodata).

Efectiv , intre ras si plans.
Lectura placuta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #13 - May 12th, 2009 at 11:25am
 
Constat ca serverul a facut un "blocaj (!?)",  cu acest topic a  carui ultima postare dateaza de prin februarie!
Nu stiu care-i explicatia, probabil expertii in informatica vor gasi cauza reala a acestui blocaj. Singurul lucru pe care l-am remarcat , o coincidentza probabil, este ca acest blocaj a aparut exact la postarea mea numarul 255, acelasi numar 255 fiind si cel al topic-urilor de pe forum.....Evident, o explicatie trasa de par ( dar alta nu am!) , cum spuneam, specialistii sigur au determinat adevaratul motiv.
Dar, pentru ca publicul sa nu se mai plictiseasca recitind acea veche postare ( si sa facemsi  putin haz de necaz!) va propun un articol din EvZ, ce poate fi intitulat " Toata lumea vrea sa salveze invatamantul romanesc"; ne intrebam de ce nimeni nu reuseste!
Deci, dupa " printzesa" garantata de Vanghelie,  un cavaler ( sau poate trubadur) al politicii romanesti s-ar lansa in operatiunea de salvare amintita:

EvZ
Madalin Voicu simte că poate schimba învatamantul romanesc        
Dan Arsenie
     Marti, 12 Mai 2009

Un fragment din respectivul articol:

"Se vede sef la Educatie sau Cultura

Ce functie politica credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?
Daca PSD-ul m-ar însarcina cu un portofoliu, cu siguranta ca, înaintea Ministerului Culturii, ar fi Ministerul Educatiei. Sunt sigur ca aa putea sa fac niste schimbari extraordinare acolo, pentru ca mi-as asuma educatia, cercetarea, învatamantul pentru generatia care vine. Ce se întampla acum în acest minister este o degringolada pe care nu stiu daca o mai poate rezolva cineva."

Ultimele doua fraze  spun totul despre determinarea omului politic respectiv!
Lectura placuta

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/850707/Madalin-Voicu-simte-ca-poate-s...

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #14 - Aug 7th, 2009 at 1:18pm
 
Pentru ca este vara, pentru ca unii sunt in vacanta ( si altii nu Embarrassed) , pentru ca nu s-a scris de mult pe acest topic........ un articol amuzant:


Universitate germana ofer masterate în literatura de latrina

Impresii de toaleta
Daca în Romania exista studenti cu 10 licente „Spiru Haret”, nici universitatile din Germania nu duc lipsa de diplome de licenta utile în epistemologia toaletelor. În Romania la figurat. În Germania la propriu.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4543383,00.html
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #15 - Aug 22nd, 2009 at 3:33pm
 
Balcanii se extind pana la Frankfurt - spunea cineva.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/864722/Profesori-germani-suspectati-c...

"O suta de profesori sunt banuiti ca au primit mita ca sa-i ajute pe studenti sa-si obtina mai repede diploma de doctorat, a dezvaluit presa germana, potrivit AFP"

http://news.yahoo.com/s/ap/20090822/ap_on_re_eu/eu_germany_university_investigat...

Exact de ce imi era frica. Se pare ca nu ne vor civiliza ei pe noi ci o sa-i corupem noi pe ei.
Exemplul primirii ARACIS in ENQA este tipic pentru coruptia din vest. Au fost mai importantii banii ARACIS decat calitatea educatiei in Europa.

Asa cum nepotismul din universitatile romanesti a fost justificat prin familia Bush, tot asa o sa spuna unii ca daca acolo se intampla, de ce nu si la noi...
Back to top
« Last Edit: Aug 23rd, 2009 at 7:19am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Haz de necaz
Reply #16 - Aug 26th, 2009 at 7:40am
 

http://www.ziaruldeiasi.ro/invatamant/codul-educatiei-sub-lupa-universitarilor~n...


TARA LUI BONDREA
21/08, 12:54, postat de aurelian
TARA LUI BONDREA: ROMANIA ID

Este 7,30 duminica dimineata, orasul meu inca doarme, sau poate isi bea cafeaua. Strazile sunt pustii si e liniste, aerul e tare azi, respir adanc si  pornesc la drum. E drumul spre “Tara lui Bondrea” din judetul meu. E o plimbare care imi prieste, chiar daca m-am trezit devreme , aerul e minunat! Incet, incet pasii ma apropie de granita care ne separa de “Tara lui Bondrea”. Strazile incep sa se aglomereze cu masini parcate peste tot, pe trotuare, pe sens unic, oriunde e un loc liber. Se aud manele, se fumeaza si se rade. Unii au hartii A4 in mana si se mai uita peste ele, altii isi paseaza niste fituici mici cat un buletin. Auzi: “am fost la o cumatrie azi noapte si sunt terminat, dar am vorbit cu X si stau langa ea, imi face ea testul, am sa-i dau o ciocolata maine la serviciu”. Am uitat sa va spun dar dupa modelele de masini parcate alandala si dupa numarul mare de personae e clar: DREPTUL ARE EXAMEN !!! Nu stiu ce an, nici nu conteaza, toti sunt la fel: Politisti de toate soiurile, Jandarmi, Pompieri si ceva tineret trimis de parinti sa aiba o diploma (putintei). Burtosi in tricouri mulate, cu sorturi si slapi, femei machiate strident venite parca la intalnire, oameni trecuti de prima tinerete de la cine stie ce post de politie dintr-o comuna uitata de lume, tineri cu priviri de smecherasi (dupa blocurile gri), geluiti si cu dificultati in exprimare, o lume pestrita unita de un singur tel: O DIPLOMA LA DREPT pentru ca sa le creasca salarul sau sa avanseze in grad.
Mai tarziu peisajul se schimba, dispar masinile “de firma” apar niste dacii obosite si prafuite si cateva second handuri indoielnice, toate pline cu oameni transpirati  si tracasati. Multe femei, foarte multe femei..Unele venite si cu trenul, cursa, plecate de dimineata . Fete obosite, arse de soare, maini crapate de la prasit, parul care nu mai asculta de pieptene de la atata praf, unghii neingrijite, calcaie murdare se vad prin sandalele luate “de la oras”. In aer pluteste o “mireasma” de transpiratie amestecata cu parfum ieftin si danturi stricate. A venit la examen LLR-ul: 90% sunt de la tara, lucreaza ca suplinitoare, stau cam rau cu scrisul iar cu limbile straine catastrofal! “Auzi tu daca ne schimba grila si la examenul asta eu ma las, pai isi bat joc de noi? Invatam o grila si ei ne dau alta, nu spun e din aceeasi carte, dar de acum trebuie sa citesc toata cartea…?”
Asa e, in “Tara lui Bondrea” mai sunt si accidente, din greseala se mai schimba cate o grila si pica 75% la examenul respective, dar apoi se repara greseala  la restante si iau toti, pentru ca nu-i asa, toata lumea trebuie sa fie multumita in aceasta “tara”.
Sa revenim, pentru ca tocmai a terminat LLR-ul si apar VIP-urile!!!
Strazile se umplu iar de masini scumpe, parca e o expozitie cu ultimele modele. Au venit  Contabilii!! Cucoane la vreo 50 de ani cu haine scumpe si coafuri proaspete, barbati la cravata sau nu dar cu un aer onorabil si ceva tineret ratacit printre ei. Se simte parfumul fin, tocurile sunt subtiri, privirile vin de undeva de sus. Sunt contabile pe la scoli, primarii, tot felul de agentii, etc. Imbatranite in functie, de fapt ele conduc institutiile, calculatorul le da frisoane, le sperie, stiu toate mismasurile care se fac be banii statului si de aceea sunt de temut. Iar acum vor si ele o Diploma sa mai creasca salariul, sa aiba studii. Nu e o problema  “Tara lui Bondrea” are nevoie de locuitori!!!
Termina repede contabilii, e pustiu pe strazi, doar hartii aruncate, chistoace peste tot si un miros dulceag care aduce a hoit. In sesiune, miroase urat in “Tara lui Bondrea”…
Dar nu e timp de pierdut…Strazile se umplu iar de tot soiul de masini ( e foarte interesant cate masini pot sa aiba studentii de la ID). Femei, barbati, de la tara de la oras, amestecatura, de rasete si voie buna, iar fituici, iar sacose, seamana cu Dreptul…
Sunt cei de la Administratie Publica: lucratori in primarii, primari, secretare de tot felul, viceprimari, sot si sotie multi: “Am bagat-o si pe nevasta-mea la primarie, pai nu?”  Si hai toti dupa Diploma ca se cere la CV
Cu cei de la Administratie se inchie ziua, déjà e dupaamiaza, e duminica si e zi de odihna…
Plec spre casa, dupa doi pasi trece in goana pe langa mine directorul centrului intr-o masina noua si scumpa, in urma lui vine masina secretarei (parca anul trecut avea alta !)
Plec. “Tara lui Bondrea” isi inchide portile pana weekend-ul urmator.
Merg incet, practic e duminica, nu?
Doamnelor si Domnilor, ce a reusit Bondrea si sleahta a lui este de-a dreptul DIABOLIC !!!
A reusit sa imparta Romania in doua: “Tara noastra” si “Tara lui Bondrea”
In “Tara lui Bondrea” 90% sunt bugetari si doar 10% lucreaza la privat. Toate aceste sute de mii de bugetari au nevoie de diploma, care sa le mareasca salariile si sa-I lege bine de functie.
Si atunci vine Bondrea, le face ID-ul sub nas, le ia banii si le da diplomele. Diplome care au aceeasi valoare cu cele de la ZI- spune Tataia Bondrea.
3 ani nu vezi nici un profesor, poti sa nu deschizi o carte, cu 1 luna inainte de sesiune ti se dau grilele cu variante de raspunsuri pe site-ul universitatii, intri pe forumuri si iti iei rezolvarile facute de vreo 2-3 de la ZI si trai pe vatrai, A, B, sau C,
Sunt examene la care au fost grille de 17 intrebari din care iti picau 20 la examen…3 se repetau…
Cine nu poate nici asa (pentru unii e greu), cotizeaza la supraveghetori sau mai sus la directorul centrului si copie , Se copie mult si bine in “Tara lui Bondrea”, fituici gasesti pe forumuri cate vrei si cum le vrei (in word, excel, in ordine alfabetica, mari, mici, etc).
Am vazut un filmulet pe net cu o sala de examen  din cadrul Spiru, unde toata lumea copiaza. O sala de vreo 30-40 de calculatoare, plina de “studenti” unde media de varsta tindea spre 45 de ani, care copiau, erau penibili, le mai cadeau si fituicile, unii aveau foi A4, nimeni nu se sinchisea. Iar supraveghetorul trecea printre ei si ii mai si ajuta sa vada
mai bine.
Am spus, ca afacere Spiru e geniala!!! Si-au cuparat sedii in tara si strainatate, masinile angajatilor se schimba des, totul este in familie (pana si moralul Ghe Bica si-a bagat fata lector, nu mai vorbim de renumitele “famiglii”: Bondrea, Gaf Deac, Paunescu, etc), s-au facut profesori universitari intre ei, ce lucrari, ce carti, e bine si asa, merge banda!!!
Este singura Universitate cred din lume unde nu trebuie sa stii sa scrii, doar sa citesti sis a apesi un buton al mouselui !!!
Iar examenul de Licenta este o Capela Sixtina pictata de Bondrea & CO:
Se dau intrebarile cu variante de raspunsuri (nu mai mult de 300) cu 1 luna inainte de examen iar la Licenta iti dau un test cu 50 de intrebari, adica nu mai ai 20 in 20 de minute ci ai 50 in 2 ore, e greu de luat Licenta in “Tara lui Bondrea”, nu?
Merg si imi vine o idée, de fapt “Tara lui Bondrea” e un fel de Vatican al Romaniei, un stat in stat. Diferentele sunt ca Bondrea ia bani de la bugetari, adica de la stat si ca Bondrea nu a crezut niciodata in ceva SFANT.
Atunci pentru ce sa mai faci facultate la ZI , cu sacrificii ale parintilor, cu mancare la pachet, cu camin sau gazda, cu trenuri sau curse, cu bani cheltuiti, cu prezenta la cursuri, cu seminarii, laboratoare, biblioteci, etc?
Uite vii colea la Centrul Teritorial  din orasul/judetul tau, platesti taxa, devii cetatean cu drepturi depline in “Tara lui Bondrea” si in 3 ani ai Diploma.
Aceasta Diploma este perfect egala cu a celui de la ZI.
Merg spre casa, nu mai am mult si eu sunt cetatean in “Tara lui Bondrea”, si eu sunt umilit de secretarele angajate numai pe rudenie la Centre, fara studii, fara vocabular, fara bun simt (e doar ruda directorului…). Si eu ma simt tratat ca un nimeni cand nu ti se da nici o relatie, nu te ajuta nimeni cu o vorba, peste tot e numai dispret…Si pe mine ma jigneste dezordinea si imbulzeala de la examene si ca suntem tratati ca suboameni…Dar tac si rabd pentru ca sunt cetatean in “Tara lui Bondrea”, am semnat un contract si IMI TREBUIE DIPLOMA!!!
Putin si ajung acasa, ma intalnesc cu o colega de la facultate (sa-I spunem asa), o doamna cam la vreo 45 de ani, foarte bine intretinuta, contabila la o scoala, ne cunoastem mai demult , sotul ei lucrand la primarie.. “Nu v-am vazut azi ati fost la examen, cat ati luat? Eu am luat 10!Sunt foarte bucuroasa sesiunea asta am numai de 10!Dar mai bucuroasa sunt ca baiatul a luat primul examen la ASE cu 7 crede-ma!Va cred doamna, dar de ce nu ati inscris baiatul aici la Spiru, era mai ieftin si diploma…tot aia? Hai dom-le iti bati joc de mine, cum sa-mi dau baiatul la Spiru…”
Gata am ajuns acasa, intru si incui usa repede. “Tara lui Bondrea” ramane afara, pana weekend-ul viitor nu vreau sa o mai vad
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Alexa._A
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #17 - Aug 30th, 2009 at 6:16pm
 
Articolul din postarea precedenta despre "Tara lui Bondrea" cu ai sai intelectuali te face sa razi si sa plangi in acelasi timp.

"Rasfoiesc" presa franceza sa vad ce s-a mai intamplat in lume in ultima perioada si dau peste urmatorul articol in  "Le Figaro":

"Des doctorats auraient été monnayés en Allemagne".

Deci se intampla si la case mai mari!!! Universitatile   vizate de brigada anticoruptie sunt: Francfort, Leipzig, Rostock, Bayreuth, Hambourg, Hannovre, Cologne si Berlin.

http://www.lefigaro.fr/international/2009/08/24/01003-20090824ARTFIG00416-des-do...

PS  De-abia acum am vazut ca acest articol de mai sus ( "doctoratele" din Germania) a aparut si la noi si  a fost deja postat de domnul Craciunescu. Scuze pentru repetitie , nu am fost foarte atenta la ce s-a scris pe forum in ultimele saptamani....
Back to top
« Last Edit: Aug 31st, 2009 at 6:17pm by N/A »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #18 - Aug 30th, 2009 at 8:52pm
 
Emisiune pe realitatea TV cu ministri si fosti ministri ai educatiei (Andronescu, Miclea, Atansiu, Adomnitei), rectori (Panzaru, Robu, Dumitrescu).

Ce e distractiv este ca toti cei care au ingropat invatamantul romanesc pozeaza in reformatori.

Rectorii care au distrus educatia academica transformand universitatile din institutii bazate pe valoare in unele clientelare se  vor fi marii reformatori ai Romaniei?

Dar daca ati vedea cum lingaii rectorilor ajung exemple "de urmat" pentru ascensiunea ierarhica in universitati v-ati cutremura.

In Romania, marii comunisti s-au transformat in mari capitalisti, iar antireformatorii isi "schimba parul" si si se dau reformatori.

La vremuri noi, tot noi...

Panzaru (cel din Consiliul de Etica, vajnicul luptator contra dosarelor cu aripioare),  vrea sanctionarea mai eficienta; Robu e si parlamentar pentru ca a valorificat o "oportunitate" din lege.
Daca ii cauti la "opera stiintifica" nu gasesti mare lucru, doar o mare disponibilitate de a valorifica functia dobandita ca substitut al operei stiintifice (cum bine observa Marga). O simpla oportunitate, fara valore pe scara istoriei academice din Romania.

Dar totusi, unde sunt situate universitatile din Romania in ierarhiile mondiale, pentru ca rectorii lor sa isi permita sa discute reforma. Daca erau asa de buni, universitatile lor ar fi printre primele 500 sau 1000 din lume.
La pozitiile ocupate ar trebui sa plece capul in jos, cu rusine si sa se abtina de la comentarii, indiferent din cate "comitete si comitii" fac parte.
E greu sa faci performanta doar cu rudele, consatenii si lingaii cu care s-au inconjurat (din educatie si administratia universitatilor).
Back to top
« Last Edit: Aug 31st, 2009 at 8:19am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
archibald
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #19 - Aug 31st, 2009 at 1:04pm
 
Ei gata, putem sa inchidem subiectul reformei pe forum. I-au pus capac!


Boc isi asuma legile educatiei, in varianta PSD 

Roxana Preda
Evenimentul Zilei, Luni, 31 August 2009

Discutiile din cadrul Coalitiei, pe marginea angajarii raspunderii Cabinetului Boc pe legile educatiei, par sa fi condus la un compromis intre cele doua partide de guvernamint. Premierul PD-L a acceptat sa isi asume legile elaborate de ministrul PSD Ecaterina Andronescu.

Dupa mai bine de o luna de certuri legate de legile educatiei si dupa amenintari cu ruperea procotolului, astazi PD-L si PSD au ajuns la un numitor comun- asa-zisa reforma a sistemului de invatamint va fi promovata prin asumarea raspunderii, fara dezbatere parlamentara, insa Guvernul isi va insusi Codul Educatiei elaborat de Ecaterina Andronescu. La finalul sedintei coalitiei, vicepremierul PSD Dan Nica a anuntat ca angajarea raspunderii se va face pe legile ministrului PSD, in conditiile in care democrat-liberalii sustineau varianta comisiei prezidentiale Miclea.

Inainte de sedinta Coalitiei, Boc a dorit sa transmita un mesaj de ferimitate in ceea ce priveste asumarea raspunderii, inclusiv pe legile educatiei. "Este timpul deciziei. Timpul nu mai are rabdare cu noi. De aceea, dupa opt luni de dezbateri, e timpul sa facem reforma. Aceasta Coalitie s-a format si pentru a realiza reforma statului. Daca nu face asta, coalitia nu se mai justifica", ameninta premierul.

Romania nu are nevoie si de o criza politica
Liderii PD-L s-au aratat insa mai impaciuitori cu partenerii de la PSD. Prim-vicepresedintele democrat-liberal, Theodor Stolojan, a declarat ca Romania nu are nevoie acum si de o criza politica.

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a sustinut si el ca PD-L nu intentioneaza sa scoata PSD de la guvernare, intrucit "doamna Criza" nu poate fi neglijata de catre liderii Coalitiei, astfel incit problemele economice sunt prioritare.

"Nu cred ca e cazul acum cind avem alte probleme. Daca vor aparea lucruri iesite din comun, vom discuta atunci. Acum avem , alte lucruri care ne pun probleme foarte dificile si pe care nu cu foarte mare usurinta putem sa le surmontam", a comentat Berceanu.

In ceea ce-i priveste pe social-democrati, la debutul sedintei, acestia erau ponderati in declaratiile privind ruperea coalitiei. Victor Ponta, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul spunea ca numai "democrat-liberalii care nu fac parte din guvern discuta despre destramarea Coalitiei". "Ei sunt foarte curajosi", a continuat Ponta.

Comisarul european, noul mar al discordiei
Pe linga deja eterna disputa privind legile educatiei, liderii PSD si PD-L au discutat si despre problema desemnarii candidatului Romaniei pentru postul de comisar european.

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a participat la sedinta coalitiei, pentru a-i informa pe liderii PD-L si PSD cu privire la stadiul lobby-ului facut pentru obtinerea unui portofoliu "cit mai consistent" pentru viitorul comisar european din partea Romaniei. Potrivit lui Dan Nica, concluzia discutiilor a fost aceea ca singura optiune pentru Romania este portofoliul agriculturii.

In schimb, Stolojan a declarat ca Romania ar trebui sa aiba doua-trei optiuni pentru comisarul european, persoane care sa fie cunoscute deja la Comisia Europeana. In context, el a facut referire la oameni care au condus negocierile de aderare la UE si ministerul integrarii.

"Ne intereseaza portofolii precum agricultura, transporturile, dezvoltarea regionala. Important este sa nu mergem pe un singur portofoliu, pentru ca acolo este o negociere intre toate cele 27 de state membre", a mentionat el.

Atit PSD, cit si PD-L isi revendica postul de comisar european. PSD a anuntat ca are oameni pregatiti, fie ca e vorba de Adrian Severin, Vasile Puscas sau fostul ministru de Finante, Mihai Tanasescu. Surse PD-L au vehiculat si ele, la un moment dat, numele Monicai Macovei si apoi al Ancai Boagiu, fost ministru al Integrarii. Europene.

Schimbarile aduse de Codul Educatiei
- introducerea invatamintului obligatoriu de 13 ani, prin includerea grupei pregatitoare de la gradinita
- Codul Ecaterinei Andronescu mai prevede testari, dupa modelul evaluarilor internationale, care se vor da incepind din clasa a IV-a. Astfel, tezele unice ar urma sa fie desfiintate, iar testarea sa se faca la incheierea fiecarui ciclu de invatamint.
- examenul de bacalaureat va avea trei probe: limba romana, matematica sau istorie (in functie de profil) si o proba la alegere. O alta etapa a examenului de bacalaureat va consta in evaluarea cunostintelor elevilor la limbi straine si folosirea computerului, in timpul clasei a XII-a.
- absolventii de facultate vor sustine, obligatoriu atit proba scrisa, cit si cea  orala, la examenul de licenta. Pina acum, universitatile puteau alege forma de examinare.
- pe diploma de absolvent se va preciza programul de invatamint, universitatea si forma de invatamint. Ministrul Educatiei doreste ca studentii de la ID si FF sa se prezinte si la cursuri pe parcursul anului, nu numai la examene.

Stire publicata la ora 9:30 si actualizata la 13:37

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #20 - Aug 31st, 2009 at 10:32pm
 
Si totusi, speranta moare ultima:

"Emil Boc: Nu vrem pachetul de legi al Ecaterinei Andronescu"

http://www.realitatea.net/emil-boc--nu-vrem-pachetul-de-legi-al-ecaterinei-andro...

Altfel, din partea mea, poate sa il puna ministrul educatiei si pe Becali, sau pe seful ei spiritual, Vanghelie -"Garantatorul".

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #21 - Sep 1st, 2009 at 10:25am
 
Coalitia se invarte în continuare in dilema Miclea - Andronescu

http://www.gandul.info./news/coalitia-se-invarte-in-continuare-in-dilema-miclea-...

Dar de fapt, pentru ce?

Pentru privilegiile rectorilor? Pentru privilegiile parlamentarilor? Pentru acceptarea nepotismului? Pentru clientelism?

Nu am decat un singur gand pentru pozitia PSD, inspirat de mentorul lor, Ion Iliescu:

"Da-o in ma-sa" de rectori, parlamentari, nepoti si clientela.

In asta sta tara?

Poate cea a lui Vanghelie.
Back to top
« Last Edit: Sep 1st, 2009 at 11:38am by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #22 - Sep 1st, 2009 at 3:23pm
 
Din Romania, cu nesimtire: mastere la tot cartieru':

"Consiliere genetica, misionarism si pastoratie, robotica, nutritionism la distanta sau arta actorului"

http://www.adevarul.ro/articole/2009-anul-masterelor-pentru-noi-specializari.htm...

Si nu numai la particulare.

Da ce ziceti de Masterul: "Amenajarea gradinilor"?
Nu suna bine?

P.S. robotica cred ca merge, poate si altele. Dar prea se poate orice la noi.

Orice comunicare stiintifica ar putea fi facuta master, cu pile la conducerea universitatii.
Daca nu ai pile si incerci un master de "Vidanjare galactica" (unde chiar ai avea ce sa faci stiintific) ti se va spune pas. Dar daca faci parte din clientela conducerii, poti obtine si master in "Vidanjare urbana si rurala".
Back to top
« Last Edit: Sep 1st, 2009 at 7:36pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #23 - Sep 1st, 2009 at 10:08pm
 
Rectorul in a carui universitate se ofera Masterat in Amenajarea Gradinilor da lectii pentru reforma in educatie:

http://www.cotidianul.ro/andrei_marga_proiectul_de_la_cotroceni_privind_educatia...

Pe cand Scoala Doctorala in Pompe Funebre la  UBB, ca exemplu de aplicare eficienta a finantarii pe student (introdusa chiar de rectorul in cauza in perioada cand era ministru educatiei), care a pus pe butuci invatamantul academic in Romania?

P.S. si altii au observat la fel, la comentariile acrticolului

"Magister Ludi 02-Sep-2009 09:43
Super-Rectorul
Domnul Marga ar cam trebui sa stea cu capul in pamant atunci cand se discuta despre reforma din educatie. In primul rand in calitate de Super-Rector UBB, a ajuns sa aduca universitatea la standarde de calitate discutabile. In primul rand, UBB are o acoperire a posturilor cu cadre didactice titulare de sub 50 %, iar reglementarile ARACIS prevad 70 % grad de acoperire pentru studii de licenta si 80 % pentru studii de Master. Altfel spus, UBB functioneaza in afara legilor calitati si se pune intrebarea cum a fost acreditata la nivel institutional. La facultatile de afacereza raportul dintre numarul de studenti si cadre didactice este de 95/1 fiind foaaaaarte departe de 16/1 cum spune legea ARACIS. Nu este o foarte mare distanta in acest sens intre UBB si USH. La Drept raportul este de "doar"75/1 s.a.m.d.
Intelegem faptul ca dl. Marga are un conflict personal cu dl. Miclea, insa a transla acest conflict la nivel de principii educationale este prea de tot ! Iar trecerea cu arme si bagaje in tabara sustinatorilor Codului, care in mod cert era o varianta proasta de reforma asa cum au spus mai toti, este o dovada in plus (daca mai era nevoie) de lichelism fara frontiere. De altfel nu ar trebui sa ne mire foarte mult comportamentul fostului profesor de economie politica si socialism stiintific, ajuns mare filosof reformator, dupa 1989.
Si nu in ultimul rand, dl. Marga este direct responsabil de introducerea sistemului de finantare pe student echivalent, CEA MAI PROASTA MASURA DIN SISTEMUL UNIVERSITAR DE DUPA 1989 !!!!
Solutia cea mai buna de reforma, nici nu mai conteaza care este, atata timp cat nu sunt scoase la pensie toate lichelele comuniste din categoria Andrei Marga"
Back to top
« Last Edit: Sep 2nd, 2009 at 1:37pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #24 - Sep 8th, 2009 at 1:02pm
 
Ne apropiem de lumea civilizata:

"Vice-President Dr Jonathan Goodluck has lent his voice to growing demand that [...] academics should retire at the age of 70 rather than the current 65 years. "

Ce argumente, cam ca la noi: nu are cine sa-i inlocuiasca.

Daca ne-am apropia de ei si stiintific, tot ar fi ceva.

http://www.universityworldnews.com/article.php?story=20090320095627922

Am omis sa arat unde se intampla asta? In Nigeria.

Sa ne mai mire faptul ca rectori aflati la varste de pensionare fac tot posibilul sa sprijine Codul si pe Minsitrul Andronescu?

Pai daca ii multumeste...ce mai conteaza altceva.

Si evident ca prelungindu-ti activitatea, poti sa ramai rector, presedinte CNCSIS, ARACIS samd.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 20
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)