Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 ... 16 17 18 19 20 
Haz de necaz (Read 92800 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #425 - Apr 13th, 2014 at 7:07pm
 
Mult(i) si prost(i):

"Numarul diplomelor explodeaza in Europa"


"Ponderea persoanelor cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani, care au absolvit o forma de invatamant superior, a crescut semnificativ in Europa in decurs de un deceniu, ajungand la 37% in 2013, potrivit statisticilor publicate vineri de Eurostat, citate de le Figaro. In intervalul 2002-2013, numarul acestora s-a dublat in 10 tari europene, printre care si Romania."

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17020632-numarul-diplomelor-explodeaza-euro...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #426 - Apr 14th, 2014 at 9:43am
 
Io, am mai *scris*, p-acilea, acum *ani*, cam asha: ca *bine ar fi* ca toata lumea sa aibe o diploma. Dar, vorba aia: *diploma* sa chiar fie...Uite ca, pare ca *nu sa poate*, ca ''diploma sa fie''...

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Haz de necaz
Reply #427 - Apr 28th, 2014 at 12:31pm
 
Acest mesaj a fost cenzurat de d-l Hurduc si repostat de mine:

Cu complicitatea escrocilor din conducerea CNATDCU se promoveaza in draci pe lucrari WSEAS si DAAM:
http://utcb.ro/stiri/docsconcursurididactice2014/Documente%20candidati/Lista%20d....

VIVAT escrocii din CNATDCU, care nu si-au dat inca demisia. Cum i-o mai suporta Pamantul?

Ce parere au chimistii si fizicienii despre cum se promoveaza in alte domenii, cu complicitatea celor care ii reprezinta in CNATDCU si a criteriilor de promovare pe care le-au acceptat fara nici un protest?

Asteptam cenzura FAR....

PS
Oare in Ad Astra sunt membri din Consiliul General CNATDCU?
Daca da, nu le bate nimeni obrazul?
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #428 - Apr 29th, 2014 at 1:31pm
 
Fara legatura aparenta cu disputele de pe FAR, insulte, acuzatii si dat din coada, postez un articol recent aparut in presa europeana ( e posibil sa fi aparut si in presa romameasca) legat de un incident petrecut peun stadion in Spania.

"PEAU DE BANANE – La réponse savoureuse du footballeur Dani Alves à un acte raciste
La réponse du footballeur Dani Alves quand on lui a jeté une banane, dimanche à Villarreal (AP_AngelPerez)"Unui jucator brazilian, negru, i se arunca o banana , gestul fiind insotit de zgomotele pe care le fac maimutele. Nu e primul gest rasist pe un stadion ( si nu numai), ceea ce il face original este raspunsul fotbalistului.

"Mais la réponse de Dani Alves, elle, est sortie de ce triste ordinaire : alors qu'il allait tirer un corner, il s'est emparé de la banane qui venait d'atterrir à ses côtés avant d'en manger un bon morceau."


Un act stupid,  care intra in categoria " cine nu e ca noi, ne e inferior".
Comentariul ulterior al fobalistului a fost la fel de demn:

""Cela fait onze ans que je vis en Espagne, et cela fait onze ans que c'est comme cela. Nous ne pourrons pas le changer. Il faut le prendre presque comme une blague et rire de ces attardés", a-t-il déclaré après la rencontre."

http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2014/04/28/peau-de-banane-vise-par-un-acte-rac...

http://www.lemonde.fr/sport/article/2014/04/28/pour-dilma-rousseff-dani-alves-a-...

Deci, "aruncatorilor de banane" raspundeti-le cu umor, radeti de ei, amuzati-va, este singura solutie daca nu se lasa educati. Bineinteles, exista sansa ca "les attardes" ( vorba lui Dani Alvez) sa nu priceapa umorul....Dar cei mai multi dintre cititori vor intelege, in mod sigur.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #429 - Jul 3rd, 2014 at 9:10pm
 
Ceva despre fotbal si altceva despre stiinta, sau  fotbalul si stiinta, sau cum sa-ti dai cu stangul in dreptul,  pe urma in balon si sa ratezi un penalty. La alegere!

Le Monde
" 3 juillet 2014, par Pierre Barthélémy
     
"La science du penalty"

http://passeurdesciences.blog.lemonde.fr/2014/07/03/football-la-science-du-penal...

Si ne mai miram ca multi dintre cercetatori nu sunt luati in serios!
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #430 - Jul 8th, 2014 at 10:08pm
 
[quote author=475745474C7D5156434F435647220 link=1097399767/547#547 date=1404845005]http://politiken.dk/oekonomi/arbejdsmarked/ECE2336219/eugen-stamate-er-rumaener-...
Din presa daneza. Folositi google pentru traducere

Eugen[\quote]

La 5-0 pentru Germania in meciul cu Brazilia sunt gata sa citesc si un articol in daneza ( "google-traduction " cred ca se uita la meci deoarece imi da si in romana, si in franceza, si in engleza o traducere  aproximativa, cam ca jocul brazilienilor in primele 45 de minute.
Nu am incercat nici germana, portugheza nici nu as indrazni in seara asta: cred ca as avea o traducere codata in 5 si 0, cu das, die si der intre cifre.
Eugen, daca inteleg bine e vorba de imaginea romanilor in lume, in Europa in general si in Danemarca in particular.  Cred ca am incetat sa ma preocup de problema asta in urma cu multi ani. Nu ca ar fi inutil, dar e obositor si oricum, nu schimbi impresia generala.
Traim intr-o Europa in care toleranta a devenit din ce in ce mai scazuta si  oamenii vad mai degraba tipul care a omorat stewardeza  daneza sau pe cel  care isi trimite copiii la cersit  in Gare Montparnasse, decat ce faci tu in laborator sau matematicienii la conferinte.
Fara alte comentarii, deocamdata.
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Haz de necaz
Reply #431 - Jul 9th, 2014 at 2:33am
 
Quote:
Oricum o recomand cu căldură specialistului prezidențial în probleme de viol în grup, unde poate îi vor fi acceptate recentele considerații științifice pe teme de educație:


Daniel Funeriu: Ordonanta de modificare a legii educatiei este un viol in grup la adresa educatiei nationale

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17604659-daniel-funeriu-ordonanta-modificar...
Probabil ca FAR ar trebui sa ia atitudine impotriva acestei OUG si sa se alieze cel putin demersului fundatiei Romania Curata.

De asemenea, as sugera ca FAR sa se asocieze initiative ziatului Gandul de a face publice cele 33000 (!?) de teze de doctorat.

C
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Haz de necaz
Reply #432 - Jul 10th, 2014 at 10:27am
 
Publicarea tezelor de doctorat are si o mica problema, din cate s-au discutat in afara FAR.  O parte a rezultatelor nu sunt inca publicate si te poti astepta si la <probleme> legate de asta !!  Mai ales in conditiile in care multe au fost obligate, prin includerea in proiecte europene, sa fie finalizate in maxim 3 ani (cu sustinere cu tot).  Cu toate acestea, candidatii au fost obligati sa indeplineasca minimele cerinte; la chimie de ex sa aiba minimum 2 articole in reviste ISI, ceea ce gasesc normal.  Iar cele care au trecut, din cele cunoscute de mine, au indeplinit aceasta minima cerinta.

Poate o verificare a acestor cerinte ar fi mai adecvata, in conditiile de mai sus.  Oricum chestiunea este destul de discutabila, si trebuie sa fie corelata cu domeniul in care a fost sustinuta teza de doctorat.  Pe matematica, fizica si chimie, cred ca suspiciunile sunt putin intemeiate!...
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #433 - Jul 10th, 2014 at 6:25pm
 
VDavid wrote on Jul 10th, 2014 at 10:27am:
Publicarea tezelor de doctorat are si o mica problema, din cate s-au discutat in afara FAR. 


De fapt, sunt mai multe situatii diferite care pot fi puse in evidenta:
1. depozitarea tezelor de doctorat intr-un format electronic. este in regula, atata vreme cat se foloseste un "depozit" certificat.
2.  publicarea tezelor de doctorat. iarasi este in regula, pentru ca o teza sustinuta a trecut prin sustinere... publica. de regula, bibliotecile universitare depoziteaza copii ale tezelor, pentru consultare... publica.
3. rezultate nepublicate? teza, prin specificul ei, este o publicatie stiintifica. unde e contradictia? pe de alta parte, rezultatul activitatii doctorale poate fi baza unor cercetari ulterioare, este adevarat. dar rezultatele, prin sustinerea publica, sunt... publice.
4. in Romania teza se bazeaza pe o serie de articole, de preferat ISI, dintr-un motiv extrem de simplu: daca au trecut de evaluari serioase, conducatorul are o sarcina mult mai simpla. de fapt, rezultatele din articole ar trebui sa fie, mai degraba, complementare subiectului central. sa zicem, cam ca o serie de leme si propozitii care pregatesc marea teorema.

(iar la felul in care este "gandita" teza in Romania, care o fi diferenta intre teza de abilitare si teza de doctorat? ambele sfarsesc prin a fi compilatii din surse proprii ?!?!)

prin urmare, o licenta/dizertatie/teza de doctorat sau abilitare trebuie sa devina publica dupa sustinere. daca nu pentru un posibil impact, barem pentru a evita situatiile de plagiat in masa, invizibil in acest moment.
pentru ca o teza cu adevarat buna ar trebui sa produca impact, iar impactul nu se poate obtine decat daca lucrarea, in totalitatea ei, este publica.
pe de alta parte, ma intreb cate dintre tezele cu calificativ "magna cum laudae" au produs vreun impact care sa justifice aceasta apreciere?

s-aveti o seara placuta Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Haz de necaz
Reply #434 - Jul 10th, 2014 at 7:17pm
 
Asa cum mentionam, chestiunea este discutabila.  Se gasesc teze de doctorat pe internet, dar nu cred ca de la toate universitatile din lume.  La noi este obligativitate ca ele sa se gaseasca in biblioteca facultatii si cred ca asta se respecta.  Chiar si rezumate de teze de doctorat se gasesc pe multe site-uri.  Lasam deoparte chestiunea plagiatului, nu pentru asta trebuie pusa pe site-ul facultatii o teza, daca este sa fie publica. 

Ceea ce nu sunt de accord, este publicarea tuturor rezultatelor dintr-o teza.  Mai ales in conditiile impunerii unui termen limitat;  efectiv nu ai timp sa publici tot ceea ce tratezi intr-o teza.  Sunt universitati, din Anglia sau Germania de ex., unde se publica dupa sustinerea tezei.  Si atunci de ce sa nu se discute si problema suspiciunii preluarii unor idei/concepte gata facute, dar cosmetizate ca sa nu fie aduse in discutie….

Teze cu impact !!??  Putine cred ca au cu adevarat!   Apoi, sincer sa imi spun parerea, jumatate dintre articole publicate (daca nu mai mult) in marile sau micile reviste de specialitate sunt doar <good for publication>!!  Asta e parerea mea si nu mi-o pot schimba dupa trecerea la <stiinta de masa>, atat de evidenta cand deschizi paginile revistelor... !

Teza de abilitare este altceva decat o teza de doctorat.  Aici iti demonstrezi o maturitate si independenta stiintifica, ca sa poti la randu-ti conduce pe altii…..

Da, sa avem o seara placuta cu totii, caci ziua avem destule de hartogarit si birocratizat, in loc sa mai avem timp pe indelete de discutat aceste teme……..

Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Haz de necaz
Reply #435 - Jul 11th, 2014 at 3:43am
 
Quote:
Legat de publicarea tezelor de doctorat ar trebui să se cunoască situația reală a tezelor aflate în format electronic. E foarte mult fariseism în această campanie, care principial pare corectă. In primul rând se pare că unii rectori au uitat complet faptul că obligativitatea de a avea tezele de doctorat în format electronic a început abia de prin 2004-2005. In al doilea rând, nu există nici un fel de precizare legală referitoare la STOCAREA tezelor în format electronic. Pot să pariez faptul că acei doctori care se simțeau cu musca pe căciulă, de mult au făcut dispărute CD-urile cu tezele lor. Așa că dintr-un demers care pare OK la prima vedere, în cel mai bun caz ne-am putea alege cu o parte din tezele susținute în ultimii 3-4 ani. Și vom avea marea surpriza să constatăm că totul este în ordine. 


Ok, inteleg. As dori sa va intreb insa ce parere aveti despre faptul ca un plagiator dovedit se pregateste sa devina presedinte.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #436 - Aug 23rd, 2014 at 10:19pm
 
Niste cifre interesante...
33.000 detinuti, un buget lunar de cca 2400 RON/detinut, un total care acopera peste... 396.000 de pozitii student-echivalent.
In acelasi timp, sunt finantate doar 62.400 granturi de studii pentru primul an, studii de licenta...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #437 - Sep 9th, 2014 at 8:35am
 
Un articol foarte interesant semnalat de http://passeurdesciences.blog.lemonde.fr/  (un blog stiintific -pastrand proportiile- din jurnalul "Le Monde" pe care vi-l recomand daca va pasioneaza lecturile de acest tip).

"Les grandes revues scientifiques font parfois des bourdes en publiant des articles qu'elles sont ensuite obligées de retirer. Il leur arrive aussi de refuser de passer des études qui bouleversent la science et/ou valent le prix Nobel à leurs auteurs... Quelques exemples fameux ici. (en anglais)"


"Papers that triumphed over their rejections"
"Most of us know of very significant foundational scientific results that were rejected by the major journals and magazines but have nonetheless stood the test of time and proven of exceptional importance to science. The goal of this post (work in progress) is to compile a list of such papers. I have limited the list below only to papers that proved to be exceptionally influential and for which there are reliable and traceable accounts of their rejections. Although the discoveries described by most of these rejected papers have been awarded the Nobel Prize, this has not been a criterion in compiling this list nor will it be as I expand it. Suggestions are most welcomed!"


http://majesticforest.wordpress.com/2014/08/15/papers-that-triumphed-over-their-...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #438 - Sep 16th, 2014 at 12:30pm
 
"Remus Pricopie, tinta ironiilor, dupa ce a afirmat ca Romulus si Remus au fost crescuti de o vulpe: De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru! "

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-18111504-remus-pricopie-ironi...


"Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a ajuns in atentia presei de satira dupa ce, intr-o emisiune televizata a spus ca Romulus si Remus au fost crescuti in padure de o vulpe in loc de lupoaica. Pana si Antena 3 a ironizat gafa ministrului. In timpul emisiunii "La ordinea zilei" pe burtiera au aparut mai multe mesaje ironice: "Domnule ministru, de ce are vulpea coada?", "Pricopie, decat un ministru" si o imagine in care ministrul tine o vulpe in brate. "


Times New Roman a scris ca "Pricopie a introdus in programa scolara 10 noi lecturi obligatorii, despre care el insusi spune ca l-au marcat profund: "Moartea girafei", de Nicolae Labis; Fabula "Greierele si albina", de La Fontaine; "Strutul", de I. Al. Bratescu-Voinesti; Romanul istoric "Fratii Ratoni", de Sadoveanu; "La bufnite!", de Gala Galaction; "Vulpea de stepa", de Hermann Hesse; "Ursuletul schiop", de Elena Farago; "Fram, rasul polar", de Cezar Petrescu; "Serpoaica tanara, iubirea", de Nichita Stanescu si "Capra cu trei miei", de Ion Creanga" ca sa fie prost pana la capat.  "
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Haz de necaz
Reply #439 - Sep 20th, 2014 at 8:47am
 
Vulpea e hazul. Necazurile sunt mai multe, dar au un numitor comun: Universitatea Harvard. Doi ministri cu trecut la Harvard se dovedesc complet boi (in fine, bou si vaca, sau, ca sa fim in spiritual pricopiesc, zimbru si zimbruta). Unul da copiilor manuale digitale (bine-nteles, numai pentru ca a dat licitatia pentru manuale tiparite unei firme specializate in umflarea banilor de la stat fara sa livreze nimic in schimb), cealalta crede ca rolul guvernului nu este in nici un fel crearea locurilor de munca. Si evident, nu stie ce inseamna MeTeO.

Ce ne invata asta? Cred ca doua lucruri:
1. Ca poti merge la orice universitate, dar tot cretin ramai. Tinind seama ca aia te iau pe baza de note si recomandari, copiii lui Mazare si gasca, golanoi notorii, iau note stelare ca sa ajunga la Harvard. Acolo nu mai invata "la gat cravatei sa ii fac nodul", dar revin plini de aere si se fac ministri. Tata intre timp fura si ii face boieri (vezi Basescu si mosia) si totul merge extra. Pana sa intre la puscarie, au spoliat deja tara si copilasii au paraduit banii in Lamborghini si alte altea pe care le pierd imediat in hartoape.

2. Si aici e ceva inca si mai interesant:poate ca Harvard e cu adevarat o universitate proasta care le spala acestor copii stelari creierele. In orice caz, un lucru e sigur: Harvard are o mare problema cu Romania (nu doar cu absolventii, dar si cu terenurile).

C

PS: In conditiile in care mai sunt cateva zile pana la alegeri, mediile academic ar trebui sa urle cu privire la perspectiva alegerii ca presedinte a unui hot dovedit. Poporul trebuie sa inteleaga ca nu-I nici o deosebire intre un plagiator si vecinul care sare gardul ca sa-i fure prunele. In acest moment nu pricep asta si dac iar se allege presedinte PSD, apoi nici nu mai vreau sa ma gandesc.
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #440 - Sep 30th, 2014 at 10:39am
 
Mare stire mare... Vuiesc ziarele/televiziunile...
"Cercetarea românească primeşte 60 de MILIOANE de EURO"

Asa-i ca v-a facut sa fiti curiosi? Adevarul este ca cercetarea nu primeste niciun leut in plus. E vorba pur si simplu de celebrele programe operationale...
Nu e vorba despre vreo noua competitie finantata de statul roman. Chestiunea aceasta e moarta, cam din 2012, cand era muribunda cam din... 2008!
Un apel ciudat IDEI si unul cu multe dedicatii pe "parteneriate complexe" au lasat mai degraba un gust amar in ceea ce priveste finantarea autohtona.

Romania reuseste noi recorduri chiar si in materie de fonduri structurale (celebrele POS-*): in 2014 NU exista inca nicio intentie de implementare a programului 2014-2020, in schimb incep proiecte din programul care s-a incheiat in 2013 ?!?!
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #441 - Nov 25th, 2014 at 9:17am
 
Numai chestii extraordinare despre invatamantul romanesc , si in tara si in strainatate:

Studii in Anglia pentru oricine da o declaratie pe  propria raspundere ca indeplineste conditiile cerute la inscriere:
"O nouă ţeapă românească în străinătate. Cum au ajuns interlopii vasluieni studenţi la Londra, deşi n-au terminat nici liceul"

http://adevarul.ro/locale/vaslui/o-noua-teapa-romaneasca-strainatate-ajuns-inter...

Studii in Romania pentru orice strain care stie cum se rezolva problemele in Balcani sau cum se cumpara un loc la medicina cu o tava si un ceainic ( absolut penibil, seamana cu faza politicianului cu caltabosii si tuica, nu-mi mai amintesc exact, dar era ceva asemanator):

http://adevarul.ro/locale/iasi/urmasul-astarastoae-sefia-umf-iasi-acuzat-primit-...


Si declaratiile lui Pricopie care o lalaie cu manualele astea incat vor termina bietii copii liceul si tot nu se va gasi o solutie!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18654033-remus-pricopie-cat-sunt-ministru-n...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #442 - Nov 25th, 2014 at 10:38am
 
Quote:
Se pare că nu numai universitățile românești fac tot soiul de compromisuri, pentru a-și atrage studenți. Mi se pare aberant să accepți un candidat într-o universitate, doar pe baza unei declarații pe propria răspundere, mai ales când respectivii se pare că aveau și mari dificultăți cu scrisul. De unde nu pot deduce decât faptul că și studenții "adevărați" , cu diplome de Bac, au astfel de probleme.  Undecided


Zeci de interlopi din judetul Vaslui, majoritatea nefiind nici macar absolventi de gimnaziu, au devenit in ultimii doi ani studenti la un cunoscut colegiu din Londra, beneficiind si de o bursa de sprijin de 10.000 de lire sterline pe an. Acestia au mintit la inscriere, luandu-si angajamentul ca, pana la sfarsitul anilor de studiu, sa prezinte documentele scolare din Romania. Imediat dupa ce au primit sprijinul financiar de la statul britanic, au abandonat cursurile.

Escrocheriile unor interlopi vasluieni au iesit la iveala in timpul cercetarilor intr-un dosar de trafic de persoane, in care Alex Andrei Mandache (32 de ani) este acuzat ca a racolat o tanara pe care a obligat-o sa se prostitueze in Londra. Initial, in fata procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), individul nu doar ca s-a declarat nevinovat, ci a incercat sa arate ca ar avea preocupari serioase in Anglia, unde ar fi student, acesta fiind de fapt motivul prezentei sale acolo, potrivit obiectivvaslui.ro.

Surpriza totala a venit in momentul in care Mandache fost pus sa-si scrie declaratia, acesta intampinand mari dificultati de redactare. La audiere, a recunoscut ca are doar sapte clase, insa s-a inscris la Colegiul "Saint Patrick" din Londra in baza unul curriculum vitae si a unei declaratii pe propria raspundere prin care isi lua angajamentul ca, pana la sfarsitul celor patru ani de studiu, sa prezinte documentele scolare din Romania.

   


P. S. Ha, ha, ha .... Am fost mai rapid cu 2 minute decât Alexa, însă cazul într-adevăr este halucinant.Intr-adevar halucinant sa te inscrii intr-un colegiu din Anglia cand nu ai nici 7 clase si la fel de halucinant ca decanul unei facultati de medicina sa vanda un loc in facultate pe o tava si un ceainic-ibric,-oala chiar daca e argintat sau cu pietre semipretioase! Nu stiu care din cele doua cazuri mi se par mai halucinante, dar vad ca romanii continua sa se faca de ras intr-un stil inimitabil! Pe langa aceste doua cazuri, declaratia lui Pricopie are aerul unei chestii ultra inteligente si rafinate...........
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #443 - Nov 25th, 2014 at 1:10pm
 
Quote:
AlexA wrote on Nov 25th, 2014 at 10:38am:
ntr-adevar halucinant sa te inscrii intr-un colegiu din Anglia cand nu ai nici 7 clase si la fel de halucinant ca decanul unei facultati de medicina sa vanda un loc in facultate pe o tava si un ceainic-ibric,-oala chiar daca e argintat sau cu pietre semipretioase!Aici e mai complicat putin, pentru ca evenimentul face parte din lupta pentru fotoliul de Rector. Chiar crezi ca un Decan de la Medicina ar "vinde" un loc la facultate pentru o tava și-un ibric ? Mie mi se pare halucinant capul de acuzare. Acuma, când am început să vedem cam ce înseamnă șpaga în România, devin destul de greu de crezut poveștile cu caltaboși.


De ce sa nu cred?  Unul din decanii de la ASE a luat spaga , nu de mult,  cateva sute de euro, iar  tinichelele alea argintate din Maroc  pot valora cam  tot atat (nu cred  ca i-a trimis ceva cumparat in souk). Deci, da, cred ca in Romania totul este posibil. In alta ordine de idei, nu cunosc dedesubturile facultatii respective, dar am citit destule chiar aici pe FAR si mai ales,  am auzit foarte multe lucruri aici in Franta, despre aceasta noua afacere universitara a studentilor straini care se inscriu la medicina in Romania. Totusi, nu iese fum fara foc, nu intri in vizorul DNA-ului cand nu ai nimic sa-ti reprosezi.
Intre timp, tinerilor  romani li se sugereaza sa faca altceva ca e prea multa concurenta la medicina.  Nu e asa? Concurenta mare cand n-ai ceainicul si tava de argint!
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #444 - Feb 11th, 2015 at 9:16pm
 
Printre nenumaratele articole despre arestarea pupezei aleia de Udrea ( ma rog, cotofana, daca va place mai mult) si situatia din Ucraina a aparut si un articol despre.....abilitarea sau " certificatului de conducator de doctorat" cum este numita aceasta diploma in presa. Probabil nu numai in  presa, dar eu nu am de unde sa stiu.  Nu va temeti ca nu este articolul  cel mai  citit de pe hotnews, la rubrica aceasta locul intai fiind  ocupat de

"Utile: Alimentul-minune pe care sa-l adaugi in cafea daca vrei sa slabesti; Cum iti dai seama ca ai pietre la fiere; Arma anti-cancer si anti-imbatranire. Noua motive sa mananci rodii cat mai des "

Ati inteles sper, abilitarea nu ajuta, prea mult,  nici la slabire ( desi cred ca eu am slabit putin pe cand depuneam lucrarea respectiva si ma  agitam cu sustinerea), nici n-o poti adauga in cafea ( cel mult cafea o "adaugi" intr-o teza de abilitare, dar poti eventual sa faci pietre la fiere ( stresul, poate?). Arma anti-imbatranire? Asta da, confirm! Smiley.
In alta ordine de idei, chiar daca va bucura cele 30 de zile de inchisoare ale paparudei Udrea, o sa va intristeze noua  reforma" la care a fost supusa biata abilitare mioritica. Trec peste faptul ca in multe domenii stiintifice chiar si pana acum conditiile  necesare sustinerii acesteia,   i.e a abilitarii, erau ridicole, fiind atat de  simple la nivel international ca faceau mila ( te intrebai daca oamenii respectivi nu sunt handicapati intelectual fata de colegii din alte domenii, ceea ce cred ca e cazul si-mi asum parerea), acum  e si mai vesel si amuzant. Cititi si constati singuri; daca nu vedeti pericolul e grav. Daca-l vedeti si va multumiti sa oftati e la fel de grav. Oricum ar fi,  e grav.
Lectura placuta!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19351527-cum-obtine-certificatul-conducator...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #445 - Feb 17th, 2015 at 10:35am
 
Pe aceeasi tema:

"Guvernul: 3.232 conducători de doctorate sunt prea puțini"
Romania Libera

http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/guvernul--3-232-conducatori-de-d...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Haz de necaz
Reply #446 - Feb 19th, 2015 at 2:15pm
 
Ha, ha, Alexa,

vaz ca ai & matale o tzara de humor: cand ne dai inspre cetire cifra de doujdamiidoftoranzi & Governu' crede ca conducatorii-s ''prea putzini''...

Io-i scriu Governului, cam asha: facetzi, *bai*, tu-va muma-n kur, *orashe de doftoranzi*!

Ca, la noi, ca la *minemea*... Capishi, bai, governantzilor, bai *loazelor*, cari n-atzi facut *niciodata* cercetare?

Ia de ''bagatzi'', mai *repejor*, o ''negatziune'' la schimbarile propuse de madam Andronescu?

Ca cu Ea nu va putetz' mandri? Fara de virgula p-acilea?

Totushi, bre, suntem o tzara da pan Europa (sau, cel putzin chiar asha ne-atzi *anuntzat*)...

Unu, unu' la *zece mii de inshi* merita acest titlu. Avem 20 milioane (ramase). Impartzim: 20000000:10000 & ne *da*: unu' la... *doua mii*, bre... Nu-i *normal*, nu-i corect, e un *furt* & e o *minciuna*.

Shi, daca Ministeru' spune/scrie la ce ne-ai trimes, Alexa, io le *scriu chiar asha*: ma cam scuzatz', da' io mi-s mai oltean (shi, fiind io - mda, poate ca chiar & voi) oleaca mai ''sanguin'', dragilor da pan Ministeru' *lu' Peshte*: '' ma cam scuzatzi, suntetzi neshte *idiotzi* adushi pi colea de nush cine; suntetzi neshte *inari*; suntetzi o *rushine* ''.

Ca sa fie *vazute, ghilimelele (ca, e numa' vorba *mea*!), ca sa ma *datzi*, nemernicilor, pan judecata. Dar, rogu-va, pasta *vara*, cand sunt in vacantza & ma pot apara *singur*, fara de advocatzi...

Este de *necrezut* ceea ce se-ntampla: cand tzara are *nevoie*, chiar *nevoie*, de inshi *priceputzi*, in chestiuni care tzin de *creer & de mana*, ashtia (nemernicii *ashtia* de pa la Minster) sa plang ca nu-i destul, c-avem nivoie de *mai muultzi nemernici precum *unii* dintre conducatorii lu' peshte, di doftorat). Rushine sa va hie, bre....

Ca, Atzi reushit de-a *darama* mai tot din ce ramasese pan Romania, cinstit & drept...

Sictir, bai! Alora da pan Minister...

Capishi? Ca, e *vai da capuy' vost*!

Al ''vost'' (bre),cprecum mai 'tatdeauna, tembelilor da pan honor minister,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #447 - Mar 11th, 2015 at 12:17pm
 
Din nou despre « junk science » sau cum sa publici orice prostie, de data aceasta in sociologie. Revista in cauza este "Sociétés-
Revue des sciences humaines et sociales", iar articolul este consacrat unei societati  pariziene  'l’Autolib’,  care inchiriaza autoturisme  "en libre-service" .

"Ce texte, fondé sur « une enquête de terrain approfondie, elle-même couplée à une phénoménologie herméneutique consistante », entend montrer que la voiture de Bolloré est « un indicateur privilégié d’une dynamique macrosociale sous-jacente : soit le passage d’une épistémê “moderne” à une épistémê “postmoderne” ». La formulation est savante. Il n’empêche : l’article est un faux grossier. Un canular. "

http://www.lemonde.fr/education/article/2015/03/10/la-revue-societes-piegee-par-...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Haz de necaz
Reply #448 - Apr 17th, 2015 at 11:17am
 
Am auzit ca in ceainaria literara La Farul lui Base tocmai a fost lansat primul volum al romanului fluviu Memoriile unei Contese. "Spilcuim" din roman....

M-am nascut acum un secol in Ronania, un tinut aflat intre deshertul saharian si jungla amazoniana. Ronania este o tzara sub-dezvoltato, locuita de roni. Ronii umbla imbracati in piei de animale, folosesc un limbaj semi-articulat, mananca carne cruda si se inmultzesc prin spori. Ronania are foarte multe probleme financiare, datorita dificultatilor de convertire a leilor in roni si invers (cand m-am nascut eu, inca nu se inventase euros). Se aplica pentru aceasta algoritmi matematici avansati, ca de exemplu: daca 1 leu = 1 ron, atunci 1 ron = 1 leu. Chestia asta m-a obosit si m-a enervat peste masura, asa incat dupa terminarea facultatii mi-am luat lumea in cap si nu m-am oprit decat in Tzara Francilor, unde inca domneshte spirtul Regelui Soare.

Ronania este condusa acum de Voievodul Eu Mi-s Han, un om cu totul si cu totul deosebit, care cu muuult timp inainte de a ajunge voievod a dat multe meditatii copiilor roni, salvand astfel de la dezastru sistemul educatzional din Ronania. Voievodul Eu Mi-s Han este singurul detzinator din Ronanaia al unui palton, motiv pentru care la Palatul Cotroceni a fost infiintzat un nou serviciu, denumit SPPP (Serviciul de Paza si Protectie a Paltonului). Cand se manie, Voievodul Eu Mi-s Han arunca cu paltonul unde se nimereste, ca sa arate vulgului ieuropean cine-i sheful. Cand m-a vizitat la Paris, imi amintesc ca era sa provoace un adevarat conflict diplomatic intre Palatul Élysée si Palatul Cotroceni pe tema paltonului. Ultima oara, nebunaticul l-a aruncat intr-un baobab prin Insulele Maldive si nici acum n-a reusit SPPP-ul sa-l dea jos de-acolo (pe palton bine inteles, ca Voievodul s-a intors cu bine in Ronania ca sa discute cu partidele politice).

Niciodata n-am intzeles de ce ronii astia sunt atat de nesuferitzi, ca doar avem aceleasi baze genetice. Chiar ieri discutam pe aceasta tema cu Contesa Xenie, vecina mea, care imi povestea o intamplare absolut incredibila. Fiul Contelui de Bouderbala tocmai a fost exmatriculat de la Univ. Paris 7 si auzitzi ce oroare, Mon Dieu, s-a reinmatriculat la o universitate de medicina din Ronania ! Absolut revoltator, avand in vedere ca universitatile din Ronania functioneaza in peshteri fara acces Internet si cu schelete descompletate. Va datzi seama ce se va intampla cand imbecilul de Viconte de Bouderbala se va intoarce sa profeseze la Paris ? Quelle horreur !

Va continua ...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Haz de necaz
Reply #449 - Apr 17th, 2015 at 11:32am
 
Quote:
Am auzit ca in ceainaria literara La Farul lui Base tocmai a fost lansat primul volum al romanului fluviu Memoriile unei Contese. "Spilcuim" din roman....

M-am nascut acum un secol in Ronania, un tinut aflat intre deshertul saharian si jungla amazoniana. Ronania este o tzara sub-dezvoltato, locuita de roni. Ronii umbla imbracati in piei de animale, folosesc un limbaj semi-articulat, mananca carne cruda si se inmultzesc prin spori. Ronania are foarte multe probleme financiare, datorita dificultatilor de convertire a leilor in roni si invers (cand m-am nascut eu, inca nu se inventase euros). Se aplica pentru aceasta algoritmi matematici avansati, ca de exemplu: daca 1 leu = 1 ron, atunci 1 ron = 1 leu. Chestia asta m-a obosit si m-a enervat peste masura, asa incat dupa terminarea facultatii mi-am luat lumea in cap si nu m-am oprit decat in Tzara Francilor, unde inca domneshte spirtul Regelui Soare.

Ronania este condusa acum de Voievodul Eu Mi-s Han, un om cu totul si cu totul deosebit, care cu muuult timp inainte de a ajunge voievod a dat multe meditatii copiilor roni, salvand astfel de la dezastru sistemul educatzional din Ronania. Voievodul Eu Mi-s Han este singurul detzinator din Ronanaia al unui palton, motiv pentru care la Palatul Cotroceni a fost infiintzat un nou serviciu, denumit SPPP (Serviciul de Paza si Protectie a Paltonului). Cand se manie, Voievodul Eu Mi-s Han arunca cu paltonul unde se nimereste, ca sa arate vulgului ieuropean cine-i sheful. Cand m-a vizitat la Paris, imi amintesc ca era sa provoace un adevarat conflict diplomatic intre Palatul Élysée si Palatul Cotroceni pe tema paltonului. Ultima oara, nebunaticul l-a aruncat intr-un baobab prin Insulele Maldive si nici acum n-a reusit SPPP-ul sa-l dea jos de-acolo (pe palton bine inteles, ca Voievodul s-a intors cu bine in Ronania ca sa discute cu partidele politice).

Niciodata n-am intzeles de ce ronii astia sunt atat de nesuferitzi, ca doar avem aceleasi baze genetice. Chiar ieri discutam pe aceasta tema cu Contesa Xenie, vecina mea, care imi povestea o intamplare absolut incredibila. Fiul Contelui de Bouderbala tocmai a fost exmatriculat de la Univ. Paris 7 si auzitzi ce oroare, Mon Dieu, s-a reinmatriculat la o universitate de medicina din Ronania ! Absolut revoltator, avand in vedere ca universitatile din Ronania functioneaza in peshteri fara acces Internet si cu schelete descompletate. Va datzi seama ce se va intampla cand imbecilul de Viconte de Bouderbala se va intoarce sa profeseze la Paris ? Quelle horreur !

Va continua ...Foarte frumos, dar ati uitat sa adaugati ca ronii fac si multe cacofonii!

PS Ei, stiam eu ca la persoane deosebite ca dvs mergea un presedinte ca Ponta, dar n-a fost sa fie! Dar speranta nu moare niciodata si la cati 'cacofonisti'  sunt pe malul Dambovitei, sanse sunt sa vi se realizeze dorinta!

PPS Arabul ala cu tava si decana nu era la Paris 7 ci in Belgia ( tocmai ma documentam sa va prezint CV-ul  doamnei ceapiste  cu realizari cu tot). 

PPS Ma intreb cat poti fi de redus si mintal si emotional ca sa faci un misto de maidan despre   situatii  atat de grave ca cea in care un arab ajunge sa-si cumpere si locul in facultatea de medicina  si examenele (ca merge  bine afacerea la Urlatii de Sus) si va profesa ca medic,  indiferent unde. Asta nu e nici haz de necaz, nici gluma, nici macar banc: e  prostie crasa.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 16 17 18 19 20 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)