Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 ... 41 42 43 44 
Revista Presei (II) (Read 149634 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Revista Presei (II)
Reply #1050 - Mar 17th, 2015 at 1:17pm
 
Quote:
AlexA wrote on Mar 17th, 2015 at 10:09am:
Deci, gasesc comentariul dvs superficial si nefondat, o incercare naiva de a sugera ca in universitatea dv totul este extraordinar, sunt doar cateva elemente care au provocat dezordine, toate acuzatiile la adresa rectorului sunt exagerate si presa nu face decat sa toarne gaz pe foc. Si ca in general, sistemul de invatamant romanesc este extraordinar, comparabil cu cel al oricarei tari europene dezvoltate, scolile sunt magnifice, profesorii lafel, nivelul stiintific si didactic este cum trebuie, profesorii universitari sunt personalitati cunoscute in strainatate, studentii au parte de o pregatire extraordinara, concursurile pentru posturile universitare sunt la nivel european (minim o suta de candidati pentru un post) asa ca dvs nu intelegeti de ce unii se plang de situatia existenta! OK, atunci o sa rad in hohote.Eu inteleg ca nu va pica foarte bine comentariile mele, insa cele afirmate de mine sunt lucruri cat se poate de reale si ACUM, pot fi si demonstrate. Pe dumneavaoastra nu v-am acuzat de a fi fost sustinatoare a ex-presedintelui (despre domnul Marian Diaconescu era vorba) ci doar de preluare cam pe nemestecate a unor clisee pregatite cu grija in beciurile de la Cotroceni. Nu va pot banui de nici o rea intentie, insa v-ati lasat atrasa de niste forme fara fond, in lipsa unor informatii directe. Tonul dumneavoastra foarte razboinic si categoric, lasa impresia ca va face o reala placere sa aflati vesti cat mai proaste despre sistemul educational romanesc si ca nu aveti nici un fel de indoiala despre autenticitatea informatiilor pe care le gasiti in mass media.

Ar trebui sa am un IQ < 50 ca sa incerc sa sustin ca lucrurile merg bine in universitatile din Romania. Insa ceea ce vreau eu sa subliniez, este faptul ca nu sunt nici pe departe atat de proaste cum incearca unii sa ni le prezinte. Intr-un sistem care totalizeza cam 350.000 de cadre didactice, evident ca sunt si dobitoci si hoti si mincinosi si oportunisti si obsedati sexual, insa sunt si oameni competenti si oameni care doresc o schimbare a sistemului si oameni carora le pasa de ceea ce se intampla in jurul lor. Mi-e greu sa spun cat reprezinta unii si cat reprezinta ceilalti, dar daca ati avea curiozitatea sa puneti cap la cap intr-un an toate semnalele negative din presa, veti vedea ca ele nu implica mai mult de 100-150 de persoane (cam 0,05% - sper sa nu gresesc; stiti, medicii nu prea sunt buni la matematica). Si atunci de unde aceasta idee de coruptie generalizata si de incompetenta a intreg sistemului educational ?

De ce mi s-ar parea important de evaluat consecintele Epocii Basescu ? Nu doar pentru ca a fost cea mai mare cacialma si umilinta la adresa educatiei si a sistemului medical (si a romanilor in general), ci si pentru ca actualii guvernanti au preluat cu mare voiosie atitudinile si modul de a trata aceste doua sisteme, intr-adevar vitale pentru dezvoltarea normala a unei natiuni. E adevarat ca nu-i mai pune la zid prin intermediul diverselor comisii prezidentiale, dar nici nu le da mijloacele necesare pentru redresare. Chiar este destul de greu de inteles cum de s-a emis acel OM, privind finantarea pe criterii de calitate in universitati. Eu n-am priceput mare lucru din el, pentru ca sunt o droaie de formule de calcul criptice, dar pentru dumneavoastra va fi cu siguranta floare la ureche sa vedeti daca e bine sau nu. Am retinut insa ca e vorba de cuantificarea publicatiilor de nivel ridicat si de citarile din literatura (H index).

Sigur ca momentul 2015 nu se poate compara cu momentul 2009, care era mult mai favorabil pentru o reforma si va fi infinit mai greu acum sa incepem sa corectam lucrurile. De aceea consider ca fiind absolut criminal tot ceea ce s-a intamplat in intervalul 2009-2014, raportat la sistemul educational si la cel medical.Domnule @Academic,  nu stiu de unde ati aparut dar aveti niste probleme foarte grave si de logica si de intelegere.  Cum adica va adresati domnului Diaconescu cand  vad foarte clar ca va adresati mie , ba chiar ma interpelati direct: " Mai mult decat atat, ati preluat cu mare entuziasm si cliseele vandute timp de 10 ani de cel mai mare mafiot al Romaniei, pe numele lui Traian." Nu amprelaut nimic domnule, de altfel nu cred ca ati citit nici macar 10 % din ce am scris pe acest  forum ca sa aveti o ideea clara despre parerile mele.

Recitind paragraful de mai sus pe care mi-l adresati ( cine vorbea de agresivitate?)  imi dau seama ca ma intrebati si despre un personaj care ne-a plictisit si pe acest forum ( isi facea campanie eectorala cred). " V-a placut dupa cum se vede si imaginea hahaita pe la diverse televiziuni, cu profesorul Astarastoaie cel mare, gras si corupt, cocotat in spinarea investitorului Cocos, cel slabanog, muncitor, impovarat de datorii catre bugetul de stat si evident, cinstit."

Tin sa va raspund la aceasta interpelare pentru ca intr-adevar au aparut foarte multe articole de presa despre rectorul acesta care am inteles ca are si alte functii de raspundere, articole  deloc elogioase, ceea ce mi-a confirmat proasta parere pe care a lasat-o aici pe forum. Stiu ca la un moment dat, anul trecut cred,  i-am citit  o declaratie  publica despre spaga (atat de deplasata  si mincinoasa ca mi-a ramas in minte):  sustinea  legalizarea spagii si aducea ca argument faptul ca  spaga este legala in multe alte tari dezvoltate, inclusiv Franta! Atunci mi-am zis ca omul asta idiot a fost, idiot a ramas si ca parerea proasta pe care a lasat-o pe acest forum este pe deplin meritata.

Inteleg ca vreti sa minimizati cu orice pret coruptia din invatamant, banuiesc ca aveti motivele dvs. Dar nu visati cu ochii deschisi ca cineva poate crede ca aceasta atinge doar 0, 05 %. Si  5% si ar fi bine, dar din pacate este mult mai mare.  Ceea ce aflam din presa sunt doar cazurile flagrante, in mod sigur sunt mult mai multe.  Nu, nu ma bucura deloc aceasta situatie (nu stiu de unde ati scos prostia asta!) dimpotriva, ca romanca  traind in strainatate mi-e rusine de aceste lucruri, de starea invatamantului universitar romanesc, care cu exceptia catorva discipline, nu este deloc prezent la nivel international.  In privinta universitatii pe care o aparati cu  mult interes si neconvingator ( si in general in privinta diplomelor de medicina obtinute in Romania), singura mea grija (cat se poate de  reala) este  riscul  de a ma  trezi intr-un spital  sau cabinet  cu medici de-astia "extraordinari" dar care nu-si gasesc valoarea decat  ca studenti in universitatile romanesti.....
Deci, despre comentariile dvs  nu se poate spune ca-mi pica sau nu-mi pica bine, pur si simplu nu le gasesc deloc cinstite, ba chiar au o tenta de manipulare in a demonstra cu orice pret din ce faculttate serioasa si valoaroasa veniti, ce mica e coruptia in mediul academic si cum politica e de vina pentru tot ce s-a intamplat rau. De acord cu acest ultim punct: politica a fost dezastruoasa dar sa fim sinceri si sa recunoastem: ca  valoarea unui universitar nu e data de politica. Daca e prost e prost si gata, politica nu are cum sa-l schimbe.
Asa ca,  tineti minte un lucru: nici prostia si nici coruptia nu vor dispare doar daca le ignoram si ne prefacem ca nu exista decat in proportie de 0,05%.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1051 - Mar 19th, 2015 at 4:22pm
 
Yabadabadoooo!

Eu ma bucur cand scrie lumea. Fie &-n kontra. Doar pentru ca *scrie*. Pentru ca, dansa, Lumea, *ia atitudine*!

Eu atuncea ma simt chiar bine: cand pot discuta in *contadictoriu*; pentru ca, doar *atunci* invatzam unii de la altzii.

Am cetit pre mai presus, domnul ''academicul'' are & dansul oarecare dreptate. O *oarecare* dreptate.

O repet: aicea nu tre' discutat politic. Nu, nici io n-am facut-o, cu toate ca m-am chiar declarat, iata, ''basist''.

Retzinetzi, rogu-va, ca suntetzi *oameni dasheptzi*, oameni cu 'glagore'': cum ca, totul, dar chiar *totul*, in veatza *asta* se petrece-n *timp* & in *context*.

Io *nu am cum comenta *despre X au Y, de pe sarma, pentru ca sunt *departe*.

Pot insa, ''vorbi'' , despre *principii*. Un prim principiu este , ma scuzatzi, domnule ''academicul'', unul ''gospodaresc'', anume ca sa *nu strici orzu' pa gashte''. Vorba *veche*, populara, plina de-ntzeles.

Un al doilea este - ma cam scuzatz': tat ''gospodaresc'': nu te-mprumuta pa la vecini. Ca, te chiar *costa*. Nu ma credetz'? Sa va fie de bine, dar, intrebatzi-i pa ai care cumpara o mashina (leasing, or pe imprumut) daca-s ''fericitz' ''.

Shi , uite: da! Da, da, da! Va sfatuiesc, pentru ca chiar ''crapa'' peatza, sa v-ascutzitzi cutzitele. Sa fitzi *pregatitzi*, sa fitzi *rabdatori*, sa-i ashteptatzi la chiar coltz & sa cumparatzi, cand va voi spune *io*, actziuni. Nu-i inca vremea deshteptzilor: acuma-i vremea proshtilor, care cumpara ''sus''...

Dar, sa trecem. Cum am mai scris, m-am *declarat* - mda, io mi-s chiar un om care scrie *ce crede* & *nu* ca altzii, care-acuma scriu *altceva* (nu sunt prea muultzi, dar ezista!): ''basist''.

Chiar o *cred* & o *repet*: cum ca, acest ticalos, acest ins care face gafe, acest ins *perfid* (fara de-ndoiala), poate ca & oleaca hotz (c-am scris-o: ca, daca-l prind nu o sa-l plang), acest chel, acest x,y,z, ne-a *salvat*, dom'le, tzara, *atunci*. Ca, daca *nu era el, chelu' , x,y,z*, aveam , acuma, soarta Greciei.

Tat chelu, x,y,z a pus dulaii pe ''bashtani''. Habar n-avetzi Dvs., domnule ''Academicul'' cat ''unge''
, poporu' la ranza, *chiar chestiunea asta*! Pe mine, unu', ma cam scuzatz': ma chiar *unge*.

Daca suntetzi, cumva, suparat, cum ca banu' s-a ''dus'' (de la Europa, desigur!), nu datz' vina pa Basescu, dom'le...

Datz' vina pa ai care l-au *furat* (inclusiv pan Academia).Shi, care l-au *furat*, din ''Academia'', declarand tat felu' de ''cercetari'' aiurea, banu' fiind dat de Minister (au, de Comitziunile aluia).

Mano a mano. Ca, *nu* scriu io , p-acilea numa' da pa pan ziare, domnule draga. Sa plang doftoranzii. Sa plang studentzii, domnule ''Acedemicul''. S-a chiar ajuns la o rushine & la o *porcarie*.

Desigur, sunt *muuultzi* colegi de-ai mei (meseria mea), sunt muuulti altzii (din *alte* meserii)
care-s *curatzi*! Fara de discutzie. Fara de discutrzie.

De ce m-am chiar obisit, oare, d-a scrie, vreo 15 ani p-acilea, domnule ''Academicul''? Pai, ca sa-i casapim, ca sa-nlaturam p-aceshti *shobolani* de pa coverta.

Uite: de *aia* scrim unii, p-acilea, domnule ''Academic''. Sunt *sigur* ca ma intzelegetzi. Pai da' *cum ba?* Nu, nu, nu: nu va acuz pe Dvs., pentru ca sunt *sigur* c-avetzi ezemple prin jur.

Dar, ce daimon va-ndemna, oare, sa va legatzi de mkine pen' ca-s, declarat, ''basist''? Uite: io am declarat-o, bre! Matale te declarashi, oare, de-al lu' Ponta?

Asta ca sa intzelegetzi, cumva, felul *incorect* de-a pune problema. Io am incercat sa va o explic.
Desigur, dar , *desigur*, Dvs. avetzi tot dreptul la propria Dvs. parere. Imi pare rau ca v-o scriu:
faptul cum ''combatetzi'', o ''sustzine'' pe-a mea.

Da' las' ca noile governe v-au *dat* cat voiatzi, n-asha? Ca, *doar daca ar fi fo' chiar asha* atzi fi chiar avut dreptu' s-o scritzi *chiar asha*...

Cele bune, domnule ''Academicul'',

Nea Marin, care-i mai  mort, asha,  da' mai da din picereBack to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1052 - Mar 20th, 2015 at 9:13am
 
Marian_Deaconescu wrote on Mar 19th, 2015 at 4:22pm:
Chiar o *cred* & o *repet*: cum ca, acest ticalos, acest ins care face gafe, acest ins *perfid* (fara de-ndoiala), poate ca & oleaca hotz (c-am scris-o: ca, daca-l prind nu o sa-l plang), acest chel, acest x,y,z, ne-a *salvat*, dom'le, tzara, *atunci*. Ca, daca *nu era el, chelu' , x,y,z*, aveam , acuma, soarta Greciei.

Tat chelu, x,y,z a pus dulaii pe ''bashtani''. Habar n-avetzi Dvs., domnule ''Academicul'' cat ''unge''
, poporu' la ranza, *chiar chestiunea asta*! Pe mine, unu', ma cam scuzatz': ma chiar *unge*.

Daca suntetzi, cumva, suparat, cum ca banu' s-a ''dus'' (de la Europa, desigur!), nu datz' vina pa Basescu, dom'le...
Domnule Deaconescu,

Imi vine foarte greu sa inteleg cum o persoana super-instruita ca dumneavoastra, poate da dovada de o asa orbire politica, incat sa nege realitatea ! Ce v-a facut omul asta de-l aparati asa ? V-a facut vraji ? Ma uitam si aseara la TV cum un grup de jurnalisti angajati, incearca sa induca ideea ca de fapt toate hotiile care sunt date acum in vileag n-ar fi asa de grave cum pare la prima vedere. Si asta pentru ca persoanele aflate acum la racoare, n-ar fi furat numai pentru ele, ci in cea mai mare parte pentru partid ! Absolut halucinant ! Adica mie mi s-au furat in 2010-2011 25 % din salariu si acum ar trebui sa fiu fericit, pentru ca banii au ajuns majoritar la partide, nu in buzunarele lui Cocos, Udrea, Bogdan Olteanu, Radu Mazare, Vanghelie si cati or mai fi.

Aici nu e vorba de o disputa legata de o anumita strategie economica. Desi in paranteza fie spus, numai un negiob poate lua o decizie de taieri salariale pentru a iesi din recesiune economica. Taierile salariale inseamana pana la urma micsorarea consumului si asta nu poate decat sa agraveze recesiunea. Una este sa micsorezi cheltuielile si alta este sa tai salariile si pensiile. Problema este ca o astfel de masura este ILEGALA ! Iar in momentul in care prima instanta de judecata a decis ca banii luati de Traian Boc trebuie returnati, ar fi trebuit arestat pe loc tot Guvernul care a dat ordonata respectiva, in frunte cu Presedintele lor jucator cu tot. Si asta nu pentru ca a fost vorba doar de un abuz in serviciu, ci de deturnare de fonduri. Poate ca nu stiti foarte multe despre modul cum s-au luat acei bani, dar pot sa va spun ca a fost generat un cont special in care virau sumele furate de la spitale, scoli, universitati etc.

Si asta n-a fost tot ! Banii furati (inca odata subliniez ca instantele de judecata s-au pronuntat deja asupra ilegalitatii operatiunii guvernamentalke mafiote) nici n-au depasit suma de 350 milioane de euro ! Nu va mai imbatati cu apa rece, cum ca Romania ar fi ajuns in situatia Greciei, chiar daca ar fi imprumatat intr-o situatie disperata acesti bani. Romania avea la dispozitie cu mult mai mult decat acesti 350 de milioane. Bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului a avut nu mai putin de 3 miliarde de lei in 2010. Si au facut ce cu ei ? Au construit telegondole, piscine si sali de sport ! Insa abia acum e clar de ce Traian Boc nu s-a atins de acest buget: pentru ca 10% din el se spaguia de catre famiglia Cocos. Adica nu se putea taia 1 miliard din alea 3 care oricum s-au risipit aiurea ?

Mai vreti o sursa de finantare pentru 25 % din salarii si 5 % din pensii ? Tot de curand, mai exact de-o saptamana, am aflat ca ANRP (adica aia de retrocedau in draci sute de milioane de euro sub bagheta domnului Georgescu) au facut in 2010-2011 plati de 2,5 MILIARDE DE LEI ! Adica o tara aflata in criza economica taie salarii si pensii, dar plateste fara sa clipeasca 550 milioane de euro pentru retrocedari ? Ca sa aflam ca de fapt aici 30 % din suma mergea sub forma de spagi in conturile mafiei.

Si dumneavoastra veniti ACUM sa-mi spuneti ca Basescu a salvat Romania ? In urma cu doar jumatate de an n-as fi avut argumente sa va contrazic, ci doar presupuneri. Insa cine mai vantura in luna martie a anului 2015 astfel de lozinci este de-a dreptul suspect. Aveti vreo ideea care a fost impactul acestor taieri salariale din educatie si sanatate, dublate si de o diminuare drastica a finantarii in aceste domenii ? Aveti idee cati bonavi au murit din lipsa de finantare a programelor de sustinere a bolnavilor de cancer, diabet, SIDA, sau a celor dializati ? Aveti vreo idee ce insemna o garda de 24 de ore intr-o sectie de urgenta a unui spital, in anul de gratie 2010 sau 2011 ? De scoli cu WC in curte si fara apa curenta, de clase in care se invata la zero grade, sau de copiii care bateau drumurile patriei pe jos spre scolile care nu fusesera inca inchise, nici nu mai are rost sa vorbesc, ca s-a discutat deja pe forum.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1053 - Mar 21st, 2015 at 9:11am
 
Va salut, bucuros, domnule ''Academicul'', zau. Ma chiar bucur pentru ca pot discuta cu *cineva*...

Va rog de-a va re-aminti (vaz ca shi Dvs. folositzi *aceeashi* metoda - de multe ori contra-productiva : de-a ''culege'' , din context, ceea ce va convine). O metoda care este chiar *sursa* (ma rog, parerea mea) a ne-nintzelegerilor dintre noi.

Ma alatur *tuturor* celor care au scris ca Basescu (pentru ca, vaz, asta-i chestiunea de discutat aici) n-a fost un peshedinte ''bun''. Celor care, cu chiar dreptate, il acuzau ca eshte ''jucator''. Un preshedinte al Romaniei are rol Constitutzional (in primul rand), pe urma rol (pe care l-a jucat chiar *prost*) de *arbitru*.

Ca ''arbitru'', n-a fost mai prejos de ceilaltzi (preshedintzi), care tzineau cu , desigur, partidele *lor*.

Ce m-a dez-amagit la *el* a fo' *gura prea larga, prea mare*.  Aparitziunea de pa ''sticla'', atunci cand *nu trebuia*. Ca, a facut *gafe, unele chiar monstruoase*? Io zic ca *da*. C-asha-i cand ''ai curaj & te exprimi, chiar asha cum eshti tu*.

Desigur, am *buni prieteni*, nenumaratzi, pe care-i respect, pentru care Basescu-i un chiar *monstru*. Shi, uite, eu *le respect pararea*. Pentru ca *ei* au trait, pe spinarea *lor*, chiar taierea salariilor (de la Stat). Colegi din ''Academia'', sa o scriem chiar asha.

C-au furat *cu totzii*? Dar, ma cam scuzatzi: nu atzi pus chiar Dvs. chiar coada la pruna - ca, se videa cu ochiu *liber*, fara de vreun microscop. Shi, se mai videa ca sunt in *cardashie*, adesea, draga ''Academicul''...

Iata, eu cred ca nu trebuie sa confundam furtishagul ''mic'' (din Academia - c-acolo se fura doar mii de euro/ capita) cu furtul *masiv*, de *sute de milioane*, a la Nastase, Videanu, mai nu-sh care, de pan *toate partidele*.

Fapt: faptu' ca muuulte natziuni sunt sarace (Italia se zbate cu de din astea, printre tzari importante din EU), au. chiar *saracesc*, se datoreaza prostei guvernari & coruptziei.

Care, merg mana in mana... Shi, mai exista un simplu principiu, in care eu chiar cred: ca, anume, ''dreapta' face banul'' & ''stanga il imparte''.

In criza aia economica (venita de din afara, pentru ca cele mai multe dintre marile noastre banci sunt ''conduse'' de pe-afara), iata, ''dreapta'' (cu primul ei ministru, numit Tariceanu), in anul *ala*, de-alegeri, acel prim-ministru *promitea creshteri de salarii de 50%).

Shi, cred ca va aducetzi de-aminte, domnule ''Academicul'', cum s-a chiar terminat. Un nou guvern (tat de ''dreapta'') se trezi cu *datorii* pan visterie (shi, cu *zero ban* de-a onora promisiunile acelui *jeg* de Tariceanu). Ce face, noul govern, cu datoriile pa cap? Face ce nu v-a chiar placut.

Alternativa? Pai, era sa ajungem ca *grecii*...

Shi, iata, am ajuns sa va raspund intrebarii importante (ca, de ce-l admir io pa chelu' etc. etc.): pentru ca *el* a ieshit pe sticla, pentru ca shi-a asumat *el* responsabilitatea (shi, nu l-a impins pe Boc pan fatza).

Ca, nu era treaba *lui* s-o chiar faca (de finantze s-ocupa *governu'*, n-asha?). Dar, a facut-o, shtiind cat risca (viitoru' politic). L-am votat, iata, pentru o a *doua oara*.

Dar, sa trecem: pan anul 2008, imi spunea un destoinic cercetator din B. , vizitandu-ma, ceva de genul: nu vrei tu, bre, un lap-top? Ca, nu mai am ce chiar face cu banu'... L-am refuzat (c-aveam un lap-top deja). Da, da, da! Vine banu', suntem fericitzi! Nu mai vine, injuram. E *chiar normal*, zau. Dar, *noi*, romanii, domnule ''Academicul'', ar trebui sa videm de une vine el, banu...

P-atunci, vinea de la Ioropa. L-au dat pe te miri ce... Acuma, nu mai prea vine & injuram in neshtire, pa X, au pa Y.

Desigur: nu e deloc rau sa injuri, *cateodata*, cand *aia* o chiar *merita*. Nu-i *deloc rau* - ca, e o *supapa*. Ca, iata, o *fac io*! Dar, ma cam scuzatzi, dragilor: nu e deloc de-ajuns...

Intre cele doua rasboaie mondiale, liberalii erau vestitzi pantru zicala ''prin noi inshine''. Ha, ha, de fapt, erau doar neshte profitori, care erau intermediari pentru banci straine...

Tzaranishtii? O shtim cu totzii (cei care cetesc oleaca da istorie): ardeleni mai incetuci la minte, condushi de Maniu (despre care, in afara de ''urmashii''  de dupe '90 nimenea nu are cuvinte de chiar lauda)... De fapt, neshte gashti da profitori, urmate de-o *noua* gashca de profitori, de comunishti.

Tzara asta,  Romania asta, a noastra, pare sa ''stea''  subt un anumit blestem: acela de-a nu putea sa aiba o clasa politica *curata*, care sa se ''bage'' in slujba natziunei pentru folosul Ei (al natziunei).

Intrebarea *cheie*, pentru *mine* - shi cred ca & pentru Dvs., ma bucur ca imi atzi scris, e urmatoarea: ce sa facem *noi*, ashtia care chiar scrim, ca sa fie *mai bine*?

Dincolo de simpatii politice (pe care, sper, ni le-ntzelegem & care *nu sunt o piatra de poticnire):
intrebarea mea e: cum putem *noi*, ''Academicii'', oare, s-avem vreu *cuvant*?

Cele bune, ''Academicule'' &, multzam fain,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1054 - Mar 22nd, 2015 at 9:18am
 
Marian_Deaconescu wrote on Mar 21st, 2015 at 9:11am:
In criza aia economica (venita de din afara, pentru ca cele mai multe dintre marile noastre banci sunt ''conduse'' de pe-afara), iata, ''dreapta'' (cu primul ei ministru, numit Tariceanu), in anul *ala*, de-alegeri, acel prim-ministru *promitea creshteri de salarii de 50%).

Shi, cred ca va aducetzi de-aminte, domnule ''Academicul'', cum s-a chiar terminat. Un nou guvern (tat de ''dreapta'') se trezi cu *datorii* pan visterie (shi, cu *zero ban* de-a onora promisiunile acelui *jeg* de Tariceanu). Ce face, noul govern, cu datoriile pa cap? Face ce nu v-a chiar placut.Sunt de acord ca discutiile sunt folositoare, pentru ca asa poate fi restabilit adevarul. Probabil ca fiind mai departe de tara, nu prea ati fost atent la derularea evenimentelor din acea vreme, pentru ca lucrurile au stat exact pe dos. Tariceanu a spus ca nu sunt bani pentru cresterile salariale din educatie, insa Basescu a sustinut ca Tariceanu nu stie ce vorbeste (daca veti consulta presa de la acea vreme, veti vedea cum au stat lucrurile de fapt). Parlamentul a votat in unanimitate legea, pentru ca era campanie electorala, iar Presedintele a promulgat-o cu mare voiosie. Asa incat putem spune fara nici un fel de ezitare, ca instaurarea guvernului Boc a fost posibila (asa cum s-a facut ea la momentul respectiv) prin mintirea fara rusine a electoratului, pentru ca evident ca macar 300.000 din cei 400.000 cati erau in sistemul educational au votat cu Presedintele care le-a promis marirea de salarii.

Iar chestia asta cu visteria goala, o poate invoca si PSD-ul acum, pentru ca in urma hotararilor definitive din instanta, a trebuit sa returneze banii pe care i-a furat Basescu si cu cocosii lui in 2010 si 2011. Insa parerea mea este ca PSD-ul (alaturi de PNL, sa nu uitam) nu are aceasta scuza a datoriilor din vremea lui Basescu, pentru a pastra politica de finantatre iresponsabila de pe vremea lui Traian Boc. Hai sa spunem ca in 2011 nu au avut prea multe grade de libertate, dar dupa aceea .... PSD-ul este absolut la fel de vinovat ca si cei din guvernele anterioare, pentru aceasta politica distrugatoare, raportata la sistemele de educatie si sanatate !

Ce sa facem ? Pai ati vazut ce fac reprezentantii dumneavoastra veniti din diaspora pe cai mari, pasamite ca sa ajute poporul roman sa revina pe drumul cel bun. Domnii Funeriu si Ciuparu, puternic sustinuti de organizatia non-guvernamentala Ad Astra, in loc sa faca reforma au ucis de tot educatia ! Iar daca domnul Funeriu a fugit in Franta ca sa nu dea socoteala de afacerea Microsoft, domnul Ciuparu a ramas imreuna cu Ad Astra, ca sa ne dea lectii in continuare impreuna al de' Papahagi, Raul Muresan si alti mediocrii ilustri. Si in loc sa sustina introducerea sistemului de finantare pe criterii de calitate, ei ii dau in cap, impreuna cu rectorii de la Tg. Jiu, Petrosani, Suceava si Sibiu. Si sunt absolut convins, ca in conditiile in care MEC va renunta in urma acestor presiuni la OM-ul pe care l-a emis, TOT EI vor fi primii care vor infiera revenirea la finantarea pe student echivalent.

Pentru ca asta e problema Romaniei de la 1856 incoace ! Toate cozile de topor care nu s-au putut realiza in afara tarii, se intorc repede la patria mama ca sa ne dea lectii de mediocritate !
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Revista Presei (II)
Reply #1055 - Mar 22nd, 2015 at 4:13pm
 
Adevarul este ca o tara intreaga vede acuma cine ne da lectii de justitie si cine ne facea incompetenti.  Iar la baza, acolo unde simteam cu totii, caracatitza portocalie (sa nu ne amagim, ea oricand poate fi substituita cu una rosie, sau albastra, sau oricare culoarea a spectrului) si-a facut <treaba> si interesele.  Adica asa cum sunt ultimile trei cuvinte din filmul Filantropica (daca nu le stiti, fiti atenti cand revedeti acest film romanesc, atat de real in ceea ce priveste societatea).

Din pacate, lucrurile nu mai pot fi indreptate.  Asa ca eu imi iau ramas bun de la acest forum, pentru ca oricum am platit cu varf si indesat pentru indrazneala de a avea pareri si atitudine in anii acestia si putina lume mi-a fost alaturi !...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1056 - Mar 23rd, 2015 at 1:10pm
 
Donule Deaconescu,

Pentru ca tot vad ca sunteti pe fir, va transmit niste material bibliografic deosebit de valoros.


http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5107130-tariceanu-majorarea-salariilor-profe...

Majorarea salariilor profesorilor cu 50% ar aduce criza economica mondiala in Romania, a declarat luni premierul Calin Popescu Tariceanu, solicitand sindicatelor din invatamant sa se alature negocierilor Guvern-sindicate-patronate si sa nu lase PSD "sa puna in pericol viitorul Romaniei doar din considerente electorale .


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4933813-update-traian-basescu-promulgat-leg...


Spre aducere aminte !!!!!!!!!! CELE MAI IMPORTANTE DECLARATII ALE LUI TRAIAN BASESCU DUPA PROMULGAREA LEGII:

"Intreaga clasa politica a semnat strategia pentru un invatamant performant, iar promulgarea legii era oportuna in acest context. Cu actuala salarizare este imposibil ca in sistemul educational romanesc sa intre dascali care sa pregateasca tanara generatie, sa ii invete pe copii limbi straine, IT, fizica sau matematica. Niciun absolvent bun de facultate nu vine in invatamant pe un salariu de 700 de lei".

"Salariile sunt unul dintre motivele pentru care avem 9.000 de suplinitori in invatamant".

"Educatia si inteligenta este cea mai importanta resursa a unei natiuni. Celelalte resurse reprezinta doar 30%, educatia reprezinta 70%".- ASTA E CEA MAI TARE ! "Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Este doar o chestiune de vointa, daca vrei sa asiguri bani pentru educatie sau nu."


" Salariile profesorilor aflati in primii ani de activitate sunt ridicole."

"De ce sa plafonam salariile profesorilor cand legea a fost votata in unanimitate in Parlament si exista o decizie a Curtii Constitutionale, care afirma ca legea este constitutionala?"

"Discutiile privind aducerea la 0 a investitiilor din cauza cresterii salariilor sunt o minciuna. Nu poate fi vorba de limitarea la 0 a investitiilor din cauza cresterii salariilor. Luati si dumneavoastra sumele care se dau profesorilor. Sunt nesemnificative. Nu se puteau face kilometri de autostrazi cu ele. Bani de investitii de la Uniunea Europeana exista, dar nu sunt folositi."

"Dezinteresul pentru banii europeni si coruptia pentru banii din buget sunt cauzele pentru care nu se fac investitii, nu cresterea salariilor profesorilor".


Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1057 - Mar 25th, 2015 at 2:21pm
 
Salut din nou, draga ''Academicule'', salut!

Io nu prea mi-s ''pe fir'', pe ''sarma'': ca, dupa ce scriu, ma duc la culcare. Zau.

Nu prea intzeleg, de ce-mi datzi aceste declaratziuni de-ale lui Basescu privitoare la *Educatzie*.

Cum shtim cu totzii, politiceni sunt, cu totzii chiar ''sforaitori'' (sforari?) atuncea cand se-sprima cu privire la Dansa. Sa facem totu', sa dregem etc. etc. Pactu' cu Educatzia (ca sa fiu mai concret, ca sa nu credetzi, cumva, ca nu-mi aduc de-aminte).

Asha cum imi aduc *eu* d-aminte, Basescu a fost, de fapt, *fortzat* de-a semna Legea. Dupe care, iata deluviul da declaratzii trebuincioase.

Dar, sa trecem, pentru ca , daca m-atzi intrebat de ce am fo' io ''basist'', v-am scris-o *mai sus*, foarte clar (shi, n-avea chiar nimic de-a face cu Educatzia). Basescu-i un cadavru politic, noi tre' sa merem mai departe & sa ne-ntrebam, o repet intrebarea , pleonastic, *din nou*: ce putem *noi* face in afara de a ne plange intr-una? Cum putem noi (ashtia, putzini, ca mine, cu sacii-ntraista, ceilaltzi, multzi, ca Dvs. probabil, frustratzi de drepturile simple, naturale, de-a putea face invatzamant de calitate din pricina lipsei de fonduri), cum putem noi, oare, de-a convinge, cumva, Guvernul ca trebuie inceput *altceva*, altcumva?

Spre exemplu, shcoli *serioase* de meserii ''manuale'', cum erau altadata (Brancusi a absolvit una de la Craiova), scoli *serioase* de aplicatziuni de-ale computerelor, spre exemplu. Ceva *dupa 4 ani liceu de informatica*, ceva similar vechilor shcoli sanitare (de doi ani, postliceale), care sa produca numarul trebuincios de inshi priceputzi ca sa poata fi angajatzi in noile industrii.

Cuplat, desigur, cu punerea franei (cel putzin la Stat) pe specializari ''aiurea'',  de care tzara n-are nevoie & care, absolvite de sute de mii, conduc la shomaj masiv.

Centralizarea, daca se lupta cu *haosul*, daca e facuta cum chiar trebuie, cu calcule serioase legate de nevoia de specialishti/an, cuplata cu inasprirea conditziilor de-admitere (care conduc la economisirea de parale & la posibilitatea de-a face shcoala la nivel un pic mai inalt), nu-i deloc ''rea''. Daca e facuta *cum trebuie*. Desigur, se pot economisi bani dintr-o parte (din partea *asta*) & ''baga'' unde trebuie (in calitatea shcolii & a dotarilor, in marirea salariilor)

Dar, eu sunt pe-afara, astfel ca nu imi pot da cu parerea, zau, cu autoritate, despre ce se-ntampla
*de fapt*. Dar, nishte ''frane'' chiar tre' puse, prestigiul invatzamantului (eu cred ca asta-i marele, marele pocinog, faptul ca s-a cam ''dus'', cata vreme cam 50% dintre elevi declara ca nu sunt interesatzi in a ''merge'' mai departe) tre' salvat cumva.

Pana la urma, domnule ''Academicul'', s-o scriem pe-a dreapta: nu de la unii ca mine vine salvarea.
Ce pot sa scriu eu? Doar ce ma duce mintea. Shi, ma cam scuzatzi: nu-i deloc destul, nici nu-i prea mare branza, la o adica.

Schimbarea trebuie sa vina, ca de obicei, *din interior*. Lumea trebuie sa intzeleaga bine ca , daca nu-i *unita* intru scopuri/tzeluri nobile, curate, nu-i nime' dintre politicieni caruia/careia sa-i chiar pese cu-adevarat.

Shi asta pentru ca, vezibine, daca te cheama Nastase - mda, e doar un exemplu fortuit, daca la shcoala copchilu' nu ''mere'' cum trebe, il dai la meditatzii (cu un alt profesor, de la un alt liceu) &-l bagi pan la urma la Bocconi - ca, banii-i chiar *ai*, n-asha?...

Da, da, *alte* cestiuni ne ''ard'' acuma, domnule draga - basismu' subsemnatului, mai caldutz, asha, nu prea ferbinte, chiar *declarat cetetz* (spre deosebire de altzii), e deja doar un subiect de balada... L-am votat , in fine pe Iohannis, prima data cand am putut alege unu' bunicel & nu al mai mic dintre cele doua rele. Sa vedem ce-o ieshi (cu toate ca de Guvern chiar depinde totul & *nu* de Preshedinte).

Cele bune,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1058 - Mar 26th, 2015 at 1:57pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Mar 25th, 2015 at 2:21pm:
Nu prea intzeleg, de ce-mi datzi aceste declaratziuni de-ale lui Basescu privitoare la *Educatzie*.

Cum shtim cu totzii, politiceni sunt, cu totzii chiar ''sforaitori'' (sforari?) atuncea cand se-sprima cu privire la Dansa. Sa facem totu', sa dregem etc. etc. Pactu' cu Educatzia (ca sa fiu mai concret, ca sa nu credetzi, cumva, ca nu-mi aduc de-aminte).

Asha cum imi aduc *eu* d-aminte, Basescu a fost, de fapt, *fortzat* de-a semna Legea. Dupe care, iata deluviul da declaratzii trebuincioase.

Dar, sa trecem, pentru ca , daca m-atzi intrebat de ce am fo' io ''basist'', v-am scris-o *mai sus*, foarte clar (shi, n-avea chiar nimic de-a face cu Educatzia). Basescu-i un cadavru politic, noi tre' sa merem mai departe & sa ne-ntrebam, o repet intrebarea , pleonastic, *din nou*: ce putem *noi* face in afara de a ne plange intr-una? Cum putem noi (ashtia, putzini, ca mine, cu sacii-ntraista, ceilaltzi, multzi, ca Dvs. probabil, frustratzi de drepturile simple, naturale, de-a putea face invatzamant de calitate din pricina lipsei de fonduri), cum putem noi, oare, de-a convinge, cumva, Guvernul ca trebuie inceput *altceva*, altcumva?
Domnule Deaconescu,

Imi pare foarte rau daca nu sesizati situatia foarte delicata in care va aflati. Eu de cand urmaresc FAR-ul, va stiu exprimandu-va in mod sistematic opiniile si am inteles ca acest ONG incearca sa identifice problemele sistemului educational din Romania si eventual sa gaseasca solutii de rezolvare. Ori ce mesaj ne transmiteti dumneavoastra acum ? Ca nu e nici o problema ca Basescu a mintit profesorii in 2008, pentru ca de fapt a vrut sa salveze tarisoara noastra draga (si nu doar sa aduca la putere o ceata de banditi). El n-are nici o legatura nici cu Udrea, nici cu Cocos, nici cu Ritzi nici cu toata mafia care a condus-o timp de 10 ani ! N-are nici o importanta din punctul dumneavoastra de vedere, ca banii care trebuiau sa mearga exact la educatie sau sanatate, au ajuns in conturile personale ale unor membri PDL, oameni de afaceri, sau diverse rude de-ale acestora. Chiar protejatul dumneavoastra prezidential spunea ca era de fapt un fleac cresterea salariala a cadrelor didactice (vreo 200 milioane pe an) iar dumneavoastra veniti si ne fluturati pe la nas exemplul Greciei, de parca ar fi vreo asemanare intre una si alta ! Insa tot din interventiile dumnevoastra anterioare am inteles ca lucrurile se schimba total atunci cand vine vorba de dushmanii boborului: Ponta, Andronescu, Costoiu etc. Ei n-au voie nici sa minta si nici sa fure, pentru ca o fac in contra intereselor natiunii.

Deci dumneavaostra ne explicati de fapt ca lumea se imparte in doua, in functie de simpatiile politice: in dushmanii poporului si in "prietenii" dumneavoastra. Mergand pe aceeasi logica si Funeriu, Ciuparu, Razvan Florian, Mircea Miclea, Daniel David, Muresan si toti ceilalti protejati directi sau indirecti ai lui Basescu au avut toata libertatea sa ne minta cand au vorbit despre reforma eductaionala, pentru ca o faceau pentru binele poporului. La fel si acum, pot sa bata campii cum vor ei, pentru ca o fac in interes national.

In mod similar, nu ar avea nici o importanta banii dirijati politic din sistemul educational, insa este foarte grav cand un profesor ia 50 euro mita ! Dar dirijarea politica a unor bani europeni sau de la buget, nu inseamna de fapt tot mita ? Ati uitat cum isi zugravea casa doamna Vergu pe bani europeni ? Ghinionul ei ca a fost prinsa, ca altfel ne dadea lectii de etica si in ziua de azi. Pai nu va suparati, ori lucram cu principii, ori discutam degeaba !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1059 - Mar 26th, 2015 at 2:12pm
 
Draga  & stimate domnule/domna ''Academicul'',

vaz ca cercarile mele de-a pune, cumva, de-un dialog cu Dvs. au chiar dat chiar *chix*...

Io chiar cred ca suntetzi mai ''nou'', mai ''proaspat'', ca sa scrim asha pe acilea. Ca, daca v-atzi fi obosit *oleaca* de-ami ceti ultimele *doua mesaje*, nu cred ca v-ar fi lasat inima sa-mi raspundetzi *chiar asha*.

Dar, vorba aia: pa Pamant tre' sa traieshti *iertand*, dom'le. Iar io, sa shtitzi, io *chiar asha imi traiesc veatza*: iertand, bre...

Cele bune & sanatate & va rog io frumos sa nu-mi mai scritzi, pen' ca vaz *bine* ca nu-ntzelegetzi chiar *nimic* din ceea ce scriu,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1060 - Mar 31st, 2015 at 12:35pm
 
Trasatura esentiala a romanilor este neincrederea in oameni. Preocuparea pentru binele altora nu depaseste zona familiei. Si tot romanii cauta puterea sociala, "dar in mod ipocrit, conform unei culturi colectiviste in care nu da bine sa arati ca vrei sa iesi din rand, isi ascund aceasta dorinta sub masca modestiei si sacrificiului pentru altii (ex. 'eu nu as vrea puterea, dar oamenii imi solicita asta...')". Concluziile apartin unuia dintre cele mai importante studii din ultima suta de ani, "Psihologia Poporului Roman. Profilul Psihologic al Romanilor" - lucrare coordonata de reputatul psiholog Daniel David.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19787285-psihologia-poporului-roman-concluz...


Mamaaa, ce noroc pe mine ca m-am nascut cand m-am nascut si am aceasta sansa absolut unica de a citi studiul de o inestimabila valoare a domnului DD. Avea dreptate Doamna Contesa: nu suntem altceva decat niste tzaranoi de la CAP, avem gandirea simplista si de aia cultura noastra nu poate fi decat colectivista. Si bunicul Andrei si tata Gabriel, chiar si varu' Horia Roman au fost cu totii tractoristi la Ceapeul de la Nana, asa ca de unde alta cultura decat una colectivista?

Doamna Contesa, ati remarcat cumva ca baietii astia ai lui Bashi, ies unul dupa altul la rampa, de parca i-ar tilighida cineva ? Mai intai a fost lumina, iar dupa aceea domnu Kkhagi. In ziua a doua a aparut Miclea la brat cu Ciuparu. Si a fost ziua a treia, in care a protestat AdAstra, domnul Raoul si alti politruci de prin fosta comisie preshidentziala. Si daca nu era fugit din tara, sigur aparea si Funeriu, citand din Doamna Udrea care-i sufla la ureche ....

Mi-au picat plombele alea tzaranesti cand am citit (cu greu i-adevarat, ca am facut doar un masterat la Spiru) cine este domnul Daniel David: profesor de stiinte cognitive clinice la UBB, profesor universitar adjunct la Mount Sinai School of Medicine New-York, SUA, si formator in psihoterapie rational-emotiva si cognitiv-comportamentala la Albert Ellis Institute, SUA. Era sa fac ce spunea domnu' Kkhagi la congres, cand am vazut atatea titluri stiintifice. Acuma, eu ca un colectivist prost ce sunt, va intreb pe dumneavoastra scolita prin toata Europa: Muntele ala Sinai, unde cerceteaza domnul DD originile hedonismului romanesc, e departe de muntele Golan ? Ca parca i s-ar potrivi mai bine domnului DD titlul de profesor universitar adjunct la Mount Golan School.

P.S. A fost adunare mare ieri la Coarnele-Caprei. Toata lumea s-a adunat la biblioteca pentru dezbaterea studiului. Dom' Primar a pus la bataie un butoias de tzuica de pruna, ca sa mearga mai bine dezbaterea. Ce ultima suta de ani ? Domnu' Invatzator a spus ca de la eclipsa lui Ludovic al XIV-lea, asa un eveniment agronomic important n-a mai fost. S-a certat lumea insa pe chestia urmashului lui Radulescu Motru, ca cica nu prea seamana. Noroc de doctorul veterinar ca avea o baza de date ADN de la UE si i-a gasit originile. Cica dupa ADN, dom' profesor ar fi de fapt urmashul lui Radulescu Shmotru, al de-i ziceau Gogu Radulescu. Asa ca in unanimitatea i-am gasit si un nume de alint domnului DiDi: o sa-i spunem de-acum DiDi Gogu (ca-i mai tare ca DJ Sava). Doar el saracul ne-a mai bagat in seama pa noi, astia de la Ceapeu. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca mult bine ne-a facut !   
Back to top
« Last Edit: Apr 1st, 2015 at 7:12am by N/A »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1061 - Apr 2nd, 2015 at 3:21pm
 
Da, da, domnule ''Academicul'', place la mine de tine! Nu poci  - desigur, daca lasatzi oleaca politica mai la o parte, noi mai putem conversa (shi, cred ca chiar *bine*).

Io chiar propun asha - cum o propun tuturor cu care ma-mprietenesc: hai sa lasam gomosheniile & sa ne chiar luam la ''per tu''.

Uite: sunt perfect de acord ca nu se poate generaliza. Nu sunt de-acord cu numarul *imfim* pe care-l ''inaintezi'' (150? tre' ca *glumeshti*!)

Se practica de la academicieni pan jos, bre. Baza? Care-o fi chiar ''baza''? Pai, profii de *liceu* (cred c-or fi & de Generala) care *dau meditatzii propriilor elevi*. Punct. Punct! Nu vezi *tu*, academicule, vreo oareshce oare chiar problema p-acilea?

Io m-am *des-partzit* de-un fost elev *d-al meu*, drag mie, ajuns prof la hal mai cel liceu localnic, talentat, cand am auzit ce spune lumea pan targ. I-am spus-o *direct*, bre, ca nu vreu sa-l mai vaz la fatza - ca, *nu asha l-am ''crescut'' *...

Shi, cand ''baza'' -i atat, chiar atat da mare, cand o lucrare de masterat, in Romania, se copiaza *de pe-un site*, cand pan Germania (ca o shtiu de la *prima mana*) stau, baietzii/fetitzele mele din mate scriind *trei-patru ani* la o lucrare de masterat (vorbim, aicea, desigur, despre universitatzi ai carori profi sa chiar ''respecta'', profi care, cand recomanda pe cineva, *ala e*), chiar, despre *care tzara vorbeshti matale*, dragule?

Shi, io ma refer acilea numa' la *matematica*... Ce-o fi pan cele alte partzi? Dimnezau cu mila, ca, acolo nici nu tre' sa *demonstrezi ceva*...

Cele bune, ''Academicul'', sa shtii, poate ca te chiar prinzi la *dialog* - ca, sa iar shtii: ranturi poa' sa deie tata lumea. De *argomente* avem , noi, nivoie. Convinge-ma. Lasa politica de-o parte & tzin-te de doar *educatziune*.

Al tau,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1062 - Apr 3rd, 2015 at 7:50am
 
Marian_Deaconescu wrote on Apr 2nd, 2015 at 3:21pm:
Se practica de la academicieni pan jos, bre. Baza? Care-o fi chiar ''baza''? Pai, profii de *liceu* (cred c-or fi & de Generala) care *dau meditatzii propriilor elevi*. Punct. Punct! Nu vezi *tu*, academicule, vreo oareshce oare chiar problema p-acilea?

Io m-am *des-partzit* de-un fost elev *d-al meu*, drag mie, ajuns prof la hal mai cel liceu localnic, talentat, cand am auzit ce spune lumea pan targ. I-am spus-o *direct*, bre, ca nu vreu sa-l mai vaz la fatza - ca, *nu asha l-am ''crescut'' *...Bun, ne tutuim, dar asta nu rezolva nimic. Voi chiar nu pricepeti de nici o culoare ce se intampla in tara asta ? Ati ramas cu imaginile de acum 20 de ani in cap si-i tot dati din gura ? Voi stiti ca un apartament de 2 camere se inchiriaza acum cu 300 euro/luna (asta fara sa includa intretinerea) in oraesele mai mari, iar in Bucuresti e si mai rau ? Ati vazut ca benzina costa in Romania cat si-n Austria ?

Pai daca am o familie in care el sa zicem ca e medic rezident si ea profesoara crezi ca pot trai cu 2 salarii de 1000 lei/luna (adica impreuna castiga 450 de euro) ? Evident ca ea va da meditatii si el va lua shpaga, ca sa poata supravietui ! Aici nu se mai pune problema de mofturi, ci de SUPRAVIETUIRE ! Cat de mare vrei sa-ti scriu ca sa intelegi ? Cum faci recrutare de cadre in sistemul educational si de sanatate cu astfel de salarii ? Si mai vorbiti de competente ? Pai nu va crapa obrazul de rushine ? Tu poti trai cu 500 euro pe luna acolo unde esti ? Sau Doamna Contesa ? Pai asta e BAZA, generatia tanara. Cum vrei sa construiesti sistemul ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
gg.gogu
Junior Member
**
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 79
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1063 - Apr 3rd, 2015 at 2:48pm
 
M-am tot abtinut sa nu comentez la cele scrise de "academicul" dar acum nu pot sa ma abtin. Felul in care pune problema recrutarii e specifica mediocritati impuse in ultima vreme de marele Puie Monta si prietenii sai ... katy, etc... sunt oameni valorosi ce doresca sa vina in sistem numai ca nu au loc de tot felul de nulitati academice, pensionari ce nu mai sunt pensionati, pupincuristi,  etc... cei care sunt buni rezista si cu salariile din romania pt ca mai pleaca periodic sa faca rost de bani. In schimb in tara sunt futzutzi la melodie de tot felul de sefi si sefutzi, pensionari "activi" ce nu se mai satura de bani, etc...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1064 - Apr 3rd, 2015 at 4:14pm
 
gg.gogu wrote on Apr 3rd, 2015 at 2:48pm:
cei care sunt buni rezista si cu salariile din romania pt ca mai pleaca periodic sa faca rost de bani.Dumneavoastra stiti sa si cititi, sau numai sa scrieti ? Nu ati realizat ca era vorba despre sistemul educational in ansamblu ? Profesorii de liceu unde sa se duca dupa bani ? La strans capsuni in Spania ?

Si chiar si pentru sistemul universitar aveti o viziune foarte interesanta. Unde va duceti periodic dupa bani, ani de zile la rand ? Si ce inseamna periodic ? 9 luni in afara si 3 luni in tara ? Si eventual alea 3 luni in vacanta de vara a studentilor. Asa ati auzit dumenavoastra ca s-au construit universitatile prin lumea asta ? Aia de la MIT lucrau 3 luni pe gratis la americani si 9 luni faceau droguri in Mexic ca sa adune bani ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
gg.gogu
Junior Member
**
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 79
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1065 - Apr 3rd, 2015 at 8:51pm
 
Nea Academicule se vede ca esti dus cu pluta bine, te poti duce linistit cam 2 -3 luni pe an afara fara nici o problema. Numai sa aiba cine sa te plateasca. Bun, te vor platii daca esti capabil, daca esti facut prof univ dupa criteriile katy & aliatii nu te va plati nimeni. Problema nu e data numai de bani, sunt destui dispusi sa vina sa munceasca in tara pe banii de sunt dar nu au loc de fosilozaurii de stau pana la 75 de ani in universitati, de cei ce nu se mai satura sa isi ia 30 ore pe saptamana extra la plata cu ora, de oamenii prosti din sistem, de etc...

Acelasi lucru se intampla si la liceu in orasele unde mafia locala a facut ca sa nu existe posturi scoase la concurs pe bune de zeci de ani, posturi blocate de rubedenii, de nevasta primarului, de nevasta popii, etc... am ramas blocat sa aud ca intr-un mare oras din romania un fost director nomenclaturist, over 90, mai are un cuvant de spus la cine sa conduca soarta unor licee, a inspectoratului, etc...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


DiGi Gogu
Reply #1066 - Apr 4th, 2015 at 9:26am
 
gg.gogu wrote on Apr 3rd, 2015 at 2:48pm:
Felul in care pune problema recrutarii e specifica mediocritati impuse in ultima vreme de marele Puie Monta si prietenii sai ... katy, etc... sunt oameni valorosi ce doresca sa vina in sistem numai ca nu au loc de tot felul de nulitati academice, pensionari ce nu mai sunt pensionati, pupincuristi, etc...Genial, absolut genial ! Se poate propune o noua reforma universitara. Ieri nici n-am realizat ce idee stralucitoare ne-a dat GiGi Gogu (si nici nu mi-am dat seama ca probabil e ruda cu DiDi Gogu). Domnul Stamate, va rog sa-mi schimbati nickul in DiGi Gogu, pentru ca vreau sa fiu intre DiDi si GiGi, ca poate-mi furnica si mie niste indei mai putin colectiviste prin cap. Ati vazut Doamna Contesa ca nu se egxsita conflicte de interese, 18 ore pe zi si alte prostii comuniste ? Poti lucra si 48 de ore pe zi daca iese banu. Funeriu a fost primul euro-parlamentar/director de grant european, care a demonstrat ca in Europa nu sunt conflicte de interese ! Muie Ponta, Jos Guvernul ! Traiasca economia de la piata !

Va dati seama ca nu mai e nevoie de salarii in sistemul educational si in sanatate ? Toata lumea capabila se sustine singura prin munca cinstita, europeana ba chiar si planetara (si asta cu doar 2-3 luni pe an, ca sa ne mearga in paralel si salariul). De la 8 la 10 lucrezi la Viena, de la 10 la 12 la Berlin, pranzul il iei in Elvetia, pe la 14 te-apuci de treaba in Franta si-ti inchei ziua de lucru linistit in Portugalia, sau si mai deshtept in UK pentru ca cashtigi si doua fuse orare in plus, pe care nu ti le impoziteaza nimeni. Si te-ai scos ! Orele de prin universitati sau scoli le tin rectorii, decanii si directorii, ca si-asa au salarii prea mari, iar restul personalului bantuie prin Europa dupa bani. Si uite asa se poate face o economie la buget de 3% din PIB la educatie si tot pe-atat la sanatate. In sanatate e si mai fain, ca la cate babe trebuie sterse la fund in Europa, n-avem noi medici rezidenti nici pe sfert.

Genial, absolut genial ! Daca aude domnul Predoiu sigur va pune ministru si la educatie si la sanatate si la finante in acelasi timp si face economie de ministri. Si cum ziceti ca v-au frecat sefutzii aia nenorociti si incompetenti ? Te pomenesti ca v-au cerut sa lucrati 8 ore pe zi, cand oricine stie ca un geniu daca lucreaza 5 minute, face cu mult mai mult decat un Ceapist cu gandire colectivista in 8 ore. Sa nu ziceti ca v-au cerut sa semnati si vreo condica de prezenta, sau Doamne Fereshte si mai rau, v-au dat vreun dosar de acreditare pe cap, ca sa va blocheze vreo juma de an geniul european creator ! Daca s-a intamplat asa ceva spuneti-ne repede cum ii cheama pe nenorocitii aia, ca-l rugam mintenash pe domnul Stamate sa dea un comunicat de presa prin care sa cerem eliminarea din sistem a dinozaurilor incompetenti, hraparetzi si comunisti pe de-asupra. Muye Ponta ! Jos Guvernul !

Si unde ziceti ca stau hoardele alea de romani dornici sa se intoarca in universitatile romanesti si n-au loc ? Ca eu nu numai ca n-am vazut vreun candidat din exterior la concursurile din ultimii ani, dar mai raman si posturi neocupate cu zecile.
Back to top
« Last Edit: Apr 4th, 2015 at 9:58am by N/A »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1067 - Apr 8th, 2015 at 3:58pm
 
Salut din nou, academicule, *amicule*,


imi dau din nou sama ca , de fapt, chiar nime' nu ceteshte cu-atentziune ce scriu io. Pai, io *intzeleg*, bre, chiar *bine*, ce spui *tu*: c-am platit (cu salariul mic, din Romania, timp de chiar 12 ani banu' dat da stat pentru a ma educa, intre anii 1980-1992). Am chiar scri, p-acilea, ca *nu ma puteam descurca fara de a da meditatzii* (uneori pa gratis, ma mandresc cu alea, uneori pa pui furatzi din abator, de cele mai multe ori, cu sutele alea murdare pa masa).

Dar, retzine, ca *aicea era problema morala, bre*: nu am dat *niciodat meditatzii elevilor mei. Punct. Potzi, oare, chiar 'tzeledge, cam ce probleme *morale* sa isca da p-acilea, din a o *face*, cum o fac, acuma, *majoritatea*? Cand, cum am & propus-o: ca ar fi mai *simplu & mai chiar curat* sa facetz' *un schimb da elevi*?

Cam pe acilea ''batea'' mesajul meu, bre: ca, anume, *nu e bine* de-a da meditatziuni *propriilor tai elevi*... Io cred c-ai incurcat capra cu shtampila Primariei. Dar, nu am ce-tzi face. Ia de ceteshte mai cu-atentzie, rogu-te &, pentru ca-i Saptamana Mare, un  Pashte fericite & tzie & *tuturor* (cari cetesc, ori ba, p-acilea),

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1068 - Apr 9th, 2015 at 8:27am
 
Marian_Deaconescu wrote on Apr 8th, 2015 at 3:58pm:
imi dau din nou sama ca , de fapt, chiar nime' nu ceteshte cu-atentziune ce scriu io. Pai, io *intzeleg*, bre, chiar *bine*, ce spui *tu*: c-am platit (cu salariul mic, din Romania, timp de chiar 12 ani banu' dat da stat pentru a ma educa, intre anii 1980-1992). Am chiar scri, p-acilea, ca *nu ma puteam descurca fara de a da meditatzii* (uneori pa gratis, ma mandresc cu alea, uneori pa pui furatzi din abator, de cele mai multe ori, cu sutele alea murdare pa masa).Pai Nea Marine, nici matale nu prea citesti cu atentie ce spun ceilalti. Crezi ca pe degeaba am tot zis de niste clishee pe care le aveti in minte de-acum 15-20 de ani si judecati lucrurile pe baza lor ? Prin 1992 costurile de trai in Romania erau de 7-8 poate de 10 ori mai mici ca in Vestul Europei si chiar era foarte greu sa faci o comparatie intre ce era aici si ce era in rest. Intre timp ne-am integrat si costurile au devenit absolut comparabile. Ca sunt diferente de 10-15 % (poate) pe anumite segmente, aceasta nu mai are importanta (pretul benzinei este o referinta suficient de concludenta). Ori in aceste conditii, ca sa-ti platesti un profesor debutant sau un medic rezident cu 200 euro/luna este absolut o crima si inseamna sa-l condamni la infometare. IAR ASTA ESTE O PROBLEMA DE SISTEM ! Sistemul te formeaza stramb, imediat ce ai intrat in el si odata format stramb este foarte greu sa te mai corectezi.

Iar asta nu e tot ! Acesta salarizare de doi bani va afecta si recrutarea de cadre, in mod special sistemul educational fiind complet nemotivant pentru o viitoare cariera (iar sistemul medical devine motivant numai prin perspectiva plicurilor primite de la pacienti; un medic primar, aceasta fiind cea mai inalta treapta de salarizare in retea, ajunge acum la fabuloasa suma de 500 euro/luna). Iar aceste aberatii salariale dau nastere altor aberatii, cum este spre ex. propunerea domnului GiGi Gogu de a lucra toata lumea 2-3 luni pe an in exterior pentru completarea veniturilor. Ne putem inchipui usor vreo 7-800.000 de oameni care ar trebui sa mishune in toate directiile 3 luni pe an, ca sa-si adune bani de mancare !

Iar toate aceste porcarii se intampla in conditiile in care o ceata de banditi-politicieni fura si cu mainile si cu picioarele banii de la buget, explicandu-ne apoi (ca si matale de altfel) ca n-are bani tzarishoara noastra. Noi am decis sa fim in Europa, dar ne-am integrat numai la nivelul shpagilor. In rest n-avem bani nici pentru educatie, nici pentru sanatate. Romania aloca in acest moment 1.300-1.400 USD/student (pentru un an) in timp ce Franta aloca la nivelul anilor 2007 nu mai putin de 10.000 USD/student, Germania 12.000 USD, Suedia 16.000 USD, iar SUA 22.000 USD/student. Ia si citeste Raportul lui Rmy Schwartz pentru ca vei avea o imagine aproximativa legata de modul de finantare a sistemelor educationale din Europa si te rog nu mai bate campii ca in Romania nu sunt bani.

http://www.ladocumentationfrancaise.fr/var/storage/rapports-publics/084000419/00...


Iar in loc ca pe forum sa se discute aceste probleme FOARTE GRAVE DE SISTEM, in contextul in care actualii guvernanti duc exact aceeasi politica educationala pe care au dus-o banditii din PDL in perioada 2009-2012, voi ii trageti de zor cu coruptia de la UMF Iasi, de parca asta ar fi problema fundamentala a Romaniei.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1069 - Apr 10th, 2015 at 11:34am
 
T salut, bre, din nou, academicule, sa lasam ghilimelele de-o parte, uite, suntem in sarbatori Pascale, scriu in Vinerea Mare, tre', zau, sa aratam o lecutza de-ntzeledgere, zau.

Uite, sunt de acord cu tine (cu toate ca *nu imi ai raspuns, cu adevarat, mesajului meu anterior*: cum ca, slujitorii Educatziei sunt *prost platitzi*. Pai, asta e un *truism*, bre! Pe care l-am & chiar *explicat*, da pan patzaniile *proprii*.

Desigur, sunt mai muuultzi care shtiu de-a se ''descurca'', dar asta *nu e* problema noastra. Aici, nu e *nici un fel de umbra de indoiala* (cu toate ca , mesajul meu de-adineauri purta asupra aspectelor de *coruptzie generalizata*, de la ''radacina'', aspect pa care ti faci de-al baga pa supt ''presh'' - da' te *chiar priveshte*, &, numa' pe *tine*, chestiunea asta, de-a baga pa supt presh, chestiunile): cum ca, *sunt prost platitzi*, cum ca, daca asta-i plata, nimenea nu mere etc. etc.

Dar, vaz ca *iar* o cam dai, sa spunem, ''politic'', uitand ca *tatzi* sa cam kakara pa tagma educatorilor (*tatzi*, bre!)....

Intrebarea *mea*, insa, *ramane*: ce putem face *noi* (eshti *inclus* p-acilea, bre!), noi, ashtia, cari *scrim* pa sarma, pentru a *fortza* politicienii ca sa ihi dea sama de *cat e de importanta problema Educatziunei?*

Shi, daca ne chiar scrii cum ca tzarishoara *are bani*, iata, ca tz-m pus o problema (shi, e, *acuma*, a Governului Ponta!). Las-o mai *moale* cu politica, pen' ca ratza chiar macane...

Shi, data viitoare, rogu-te, raspunde-mi la mesaj *fara de-a ''culege'' ce itzi doar convine. Ca, ma cam scuzi, asha discuta ''academicii'' (sau, chiar asha ar trebui sa discute) inshii care scriu p-acilea ''pantre ei''. Aceasta pecingine, legata de *nu shtiu ce anume, poate ca de ''ego''?* face mare paguba Forumului.

Hai, baga-te *tu*, fii *tu* primu' care-o face, ca de ailaltrzi m-am *chiar saturat*...

Cele bune & Pashti tihnite, tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1070 - Apr 10th, 2015 at 2:03pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Apr 10th, 2015 at 11:34am:
Uite, sunt de acord cu tine (cu toate ca *nu imi ai raspuns, cu adevarat, mesajului meu anterior*: cum ca, slujitorii Educatziei sunt *prost platitzi*. Pai, asta e un *truism*, bre! Pe care l-am & chiar *explicat*, da pan patzaniile *proprii*.

Desigur, sunt mai muuultzi care shtiu de-a se ''descurca'', dar asta *nu e* problema noastra. Aici, nu e *nici un fel de umbra de indoiala* (cu toate ca , mesajul meu de-adineauri purta asupra aspectelor de *coruptzie generalizata*, de la ''radacina'', aspect pa care ti faci de-al baga pa supt ''presh'' - da' te *chiar priveshte*, &, numa' pe *tine*, chestiunea asta, de-a baga pa supt presh, chestiunile): cum ca, *sunt prost platitzi*, cum ca, daca asta-i plata, nimenea nu mere etc. etc.Pai Nea Marine, daca vrei un raspuns clar, pune o intrebare clara, nu plimba catzeaua prin ograda. Care era de fapt intrebarea din mesajul anterior ? Daca nu e mai corect sa-si schimbe intre ei profesorii, copiii pe care-i mediteaza ? NU ! Evident ca nu e corect, pentru ca atat un profesor, cat si un medic (chiar si atunci cand sunt debutanti) trebuie sa fie salarizati astfel incat sa poata duce o viata decenta ! ASTA E CORECT ! ASA SE INTAMPLA IN TOATE TARILE CIVILIZATE SI DE AIA SUNT CIVILIZATE ! Restul e gargara. Ce s-a intamplat atunci cand nu s-a respectat aceasta regula vedem foarte clar acum, ca doar de 25 de ani e la fel si de aceea sistemul educational e in colaps.

Si unde e coruptia aia generalizata care spui ca o ascund eu sub presh ? Vrei sa spui ca 2,5 milioane de elevi si 300.000 de studenti dau zilnic spaga in scoli si universitati ca sa aiba note de trecere (sau note mari) ? Asta ar insemna coruptie generalizata. Nu-ti dai seama ca fabulezi ? Chiar sa vrea cei 2,5 milioane de elevi sa dea shpaga si n-ar avea de unde, ca jumatate dintre ei sunt din mediu rural. Cam cati oameni cu bani sunt in Romania, ca numai aceia pot sa dea spaga ? 2-3 % ? Poate 5 % ? Cam asta este probabil nivelul de coruptie din sistem, ca n-are de unde sa fie mai mare. Nu asta este problema principala a sistemului educational, ci RESURSA UMANA. Si nu vei putea atrage o resursa umana cat de cat rezonabila pana ce nu vei avea un salariu de incadrare a debutantilor de minim 2000 de lei. Asta e solutia.

Solutia de redresare a sistemului educational nu sta la indemana oamenilor care lucreaza in sistem, ci e de natura politica, adica de FINANTARE. Finantezi ca la Ceapeu, ai rezultate de Ceapeu. Vrei rezultate capitaliste, atunci trebuie investit. Vrei sa fii tara europeana ? Atunci respecta parametri europeni. Ai citit raportul Schwartz ? S-a vorbit pe-acilea ca sunt prea multi studenti in Romania. Ei bine Franta avea inca din 2007 nu mai putin de 2,5 milioane de studenti iar noi avem in 2014 doar 300.000 de studenti. Franta e de 3 ori mai mare ca noi, deci pastrand proportiile ar trebui sa aiba vreun milion de studenti. Unde sunt studentii aia prea multi din Romania ? Vorbiti de pe pereti, asa cum faceti si cu coruptia generalizata ?

A aparut ultimul raport al Bancii Mondiale privind coruptia (dar nu din zona educationala, ci din cea politica, chiar daca nu-ti place sa vorbim de ea) din Romania. Stii cat e evaziunea fiscala ? 29 % din PIB ! PIB-ul Romaniei in 2014 a fost de 137 miliarde euro, deci un punct procentual inseamna 1,37 miliarde. Asta ar insemna o evaziune fiscala de 40 (PATRUZECI) de MILIARDE DE EURO / AN !! De ce nu se face nimic in zona asta ? Pentru ca jumatate din evaziune se intoarce la partidele politice. Ma intrebi care-i solutia ? Pai alta decat sa-i scoatem pe toti politicienii din Parlament si sa-i batem cu pietre nu se egzista, ca de votat doar cu Sfantul Duh mai putem vota.

Se fura 40 de miliarde de euro in fiecare an din Buget si asta numai prin evaziune, pentru ca se mai fura inca vreo 7-8 miliarde si din ceea ce se vehiculeaza la suprafata, iar toate universitatile din Romania primesc 370 milioane de euro. Daca dam deoparte cheltuielile de intretinere, cu doar 300 de milioane de euro s-ar putea dubla finantarea pe student echivalent ! Iar scolile consuma 1,5 miliarde euro. Si aici s-ar putea dubla alocatiile cu putin efort. Si mai mult decat atat, daca ai sa aduni banii care se dau la scoli si cu cei care se dau la universitati, ai sa ai surpriza sa gasesti doar 1,9 miliarde de euro, in loc de 4 miliarde (ceea ce ar insemna 3 % din PIB). Ai inteles care e shmecheria ? Nici macar 3 % din PIB nu ia educatia, decat la nivel declarativ. De aceea s-au platit de zece ori licentele ale de la Microsoft, pentru ca s-au FURAT inca 2 miliarde pe an numai de la educatie. Ce solutie mai vrei ?

P.S. Si pentru ca a venit vorba de Paste, aflam pe surse ca Presedintele isi petrece vacanta in Insulele Maldive, iar Premierul la New York ! Hristos a Inviat !
Back to top
« Last Edit: Apr 10th, 2015 at 2:38pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Revista Presei (II)
Reply #1071 - Apr 12th, 2015 at 2:39pm
 
Zau, 'tzeleg *foarte bine*, zau, academicule, ceea ce scrii pa mai departe. Adica, faptul ca sistemul este sub-finantzat (o problema *veche de cand lumea, bre*)

Nu ai, in schimb, *nici macar vreo tresarire de ''etica'', pen' a sa-i spunem chiar asha, cand vaz ca *intzelegi* cata problema de *ETICA* au *aia* - mda, care-shi dau lectzii *propriilor elevi*...

Nu le prea ai cu *morala*, ma cam scuzi ca itzi o chiar chiar scriu...

Io propuneam *o solutzie*, bre! O solutzie (ca, alta nu o vaz de a fi, zau, pan afara *ieshirei pan strada*, in afara *grevei generale* etc. - nu ai facut-o, neica, nici atuncea, pa vremea lu' Boc, nu o sa o faci nici acuma, pa vremea lu' Ponta).

O solutziune pentru *omu' de pa sub vremi*. Din care sa ''iasa'', muncind cinstit (&, dand la Stat cei 16%) chiar moralmente cu fruntea pa sus.

Pai, nu daspra *coruptzie* scriu /scrim noi, p-acilea, mai baiete? De numa' de cand mata erai pan scutece? De pan chiar numa' da pan '99? Ori n-ai ce trebe la mansarda, ori nu ceteshti, ori nu potzi de-a intzeledge,  ori eshti *rau*, bre.

Pai, despre *ce itzi scriam io, bre? ca, m-ash bucura ca sa-i ''ieie'' pa tatzi? Eshti, eshti *orb*? Au, nu ai putirintza mintzei?

Ia de ceteshte (pai da' cum!) chiar cum s-a infintzat acest Forum (FAR): in *contra* coruptziei, bre...

Vii tu p-acilea, acuma, punand o coada la o pruna ce-a fo' pusa da *ani da zile*?

Eu te-ntrebam: chiar asha: ce putem face *noi*, bre, in afara de-a *scrie/vorbi*?

Iar tu, ti dai la mine ca un *lunatec*. Nu, nu cred ca eshti un lunatec, zau. Cred ca chiar eshti un baiet manat de intentziuni *bune*, da' care, in mod ciudat, da semne de *amnezie*, de la un mesaj la un altu'.

Vaz, insa, ca ehsti *tare* cu alea, cu Preshedintele. Uite: io *nu l-am acuzat pa gibon ca s-a dus pan Dubai*. vezi tu, bre, diferentza dintre noi? E *foarte simpla*, bre:

ca, io *nu sunt inregimentat politic*, iar *tu* chiar eshti. Shi, sa o bine afli: ca, anume, ti vei duce & tu, batrane, pa un' s-a dus o alta propagandista din acelashi partid.  Te vei duce d-acilea.

Uite, io 'cercai. Sa pun de o discutziune. Vaz ca tu o dai 'nainte cu partidu'. Sa te hraneasca Partidu', bre, ca nu cred ca te citeshte nimenea p-acilea pan afara da mine, cu *interes*.

Am eshuat, academicule, nu-sh cine eshti, da' zau: n-ai ce trebuie pen' o discutziune. Ce *propui, bre, ca vaz ca eshti rascolit e binele tuturor, sa chiar facem*?

Ca, *asta imi era intrebarea*? Ca, daca nu propui nimic in afara de ranturi *politice*, du-te!

Cu *mine* nu mai ai ce discuta. Ca, zau, ne pierdem vremea. Ieshi, bre, *in strada*, in contra lu' *Ponta*, care , iata, va ''imparatzeshte'' de doar vo tri ani. FA-O!

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Revista Presei (II)
Reply #1072 - Apr 13th, 2015 at 9:47am
 
Marian_Deaconescu wrote on Apr 12th, 2015 at 2:39pm:
Nu ai, in schimb, *nici macar vreo tresarire de ''etica'', pen' a sa-i spunem chiar asha, cand vaz ca *intzelegi* cata problema de *ETICA* au *aia* - mda, care-shi dau lectzii *propriilor elevi*...

Nu le prea ai cu *morala*, ma cam scuzi ca itzi o chiar chiar scriu...

Io propuneam *o solutzie*, bre! O solutzie (ca, alta nu o vaz de a fi, zau, pan afara *ieshirei pan strada*, in afara *grevei generale* etc. - nu ai facut-o, neica, nici atuncea, pa vremea lu' Boc, nu o sa o faci nici acuma, pa vremea lu' Ponta).Bravos Natziune ! Care va sa zica eu nu le am cu etica ! Si solutia propusa de tine cum este ? E morala dupa parerea ta ? E normal ca elevii sa ia meditatii in masa ? Pai meditatii n-ar trebui sa ia decat loazele, care nu-s in stare sa priceapa de unii singuri si cei care vor sa obtina performante deosebite. Asta ar insemna extremele, adica nu mai mult de 10 % din elevi. Restul de 90 % n-ar trebui sa ia nici o meditatie daca lucrurile ar functiona normal. Solutia ta este la fel de inteligenta ca si cea a lui GiGi Gogu care ne trimite pe toti la lucru in strainatate, cate 2-3 luni pe an. Pai asta se facea si pana acum daca nu stiai, numai ca nu e aplicabila intr-o proportie mai mare de cateva procente. Asta nu-i solutie, asta-i PROSTIE. Si cei din universitati ce schimba intre ei ? Izmenele ?

Eu am propus un salariu minim de 2000 lei pentru invatzatori, profesori si medici debutanti, ca sa se poata reface resursa umana din cele doua sisteme si tu imi spui ca fac politica. Ti-am dat si sursele financiare, ca sa nu mai bati campii ca nu sunt bani in Romania. Bani sunt, numai ca sunt dirijati catre zona de evaziune. Evident ca m-a revoltat faptul ca in conditiile in care toate merg cu roatele in sus, Presedintele si Primul Ministru isi petrec vacantele de Paste in Maldive, respectv in State (n-am fost in nici un fel partinitor din punct de vedere politic, dar asta n-ai mai vazut, ca ti-a intrat probabil coaja de ou in ochi). Da ce mare nevoie aveau de vacante, ca doar n-au facut mai nimic de la inceputul anului, altceva decat sa dea gura aiurea ?

In mod cert problema reformelor din educatie si sanatate trebuie abordata politic, pentru ca ea tine de BUGET. Daca asteptam sa se reformeze sistemul educational schimband elevii intre noi la meditatii, sau lucrand cate 2-3 luni in strainatate, o sa tot asteptam pana la Pastele Cailor, ca doar tot asteptam de 25 ani. Pai tocmai asta este rolul unui ONG : sa puna presiune pe zona politica, insa FARA a se implica in politica (asa cum au facut EduCer sau AdAstra). In schimb tu stai si vinzi de ani de zile fotografii politice cu sistemul educational aflat in stare de coruptie generalizata si de incompetenta si-i acuzi pe cei din jur ca fac politica. Chiar crezi ca toti sunt prosti si nu inteleg jocurile pe care le faci, incepand cu scrisul in bataie de joc si terminand cu osanalele catre Basescu ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Revista Presei (II)
Reply #1073 - Apr 14th, 2015 at 3:13pm
 
Quote:
Bravos Natziune ! Care va sa zica eu nu le am cu etica ! Si solutia propusa de tine cum este ? E morala dupa parerea ta ? E normal ca elevii sa ia meditatii in masa ? Pai meditatii n-ar trebui sa ia decat loazele, care nu-s in stare sa priceapa de unii singuri si cei care vor sa obtina performante deosebite. Asta ar insemna extremele, adica nu mai mult de 10 % din elevi. Restul de 90 % n-ar trebui sa ia nici o meditatie daca lucrurile ar functiona normal. Solutia ta este la fel de inteligenta ca si cea a lui GiGi Gogu care ne trimite pe toti la lucru in strainatate, cate 2-3 luni pe an. Pai asta se facea si pana acum daca nu stiai, numai ca nu e aplicabila intr-o proportie mai mare de cateva procente. Asta nu-i solutie, asta-i PROSTIE. Si cei din universitati ce schimba intre ei ? Izmenele ?

Eu am propus un salariu minim de 2000 lei pentru invatzatori, profesori si medici debutanti, ca sa se poata reface resursa umana din cele doua sisteme si tu imi spui ca fac politica. Ti-am dat si sursele financiare, ca sa nu mai bati campii ca nu sunt bani in Romania. Bani sunt, numai ca sunt dirijati catre zona de evaziune. Evident ca m-a revoltat faptul ca in conditiile in care toate merg cu roatele in sus, Presedintele si Primul Ministru isi petrec vacantele de Paste in Maldive, respectv in State (n-am fost in nici un fel partinitor din punct de vedere politic, dar asta n-ai mai vazut, ca ti-a intrat probabil coaja de ou in ochi). Da ce mare nevoie aveau de vacante, ca doar n-au facut mai nimic de la inceputul anului, altceva decat sa dea gura aiurea ?

In mod cert problema reformelor din educatie si sanatate trebuie abordata politic, pentru ca ea tine de BUGET. Daca asteptam sa se reformeze sistemul educational schimband elevii intre noi la meditatii, sau lucrand cate 2-3 luni in strainatate, o sa tot asteptam pana la Pastele Cailor, ca doar tot asteptam de 25 ani. Pai tocmai asta este rolul unui ONG : sa puna presiune pe zona politica, insa FARA a se implica in politica (asa cum au facut EduCer sau AdAstra). In schimb tu stai si vinzi de ani de zile fotografii politice cu sistemul educational aflat in stare de coruptie generalizata si de incompetenta si-i acuzi pe cei din jur ca fac politica. Chiar crezi ca toti sunt prosti si nu inteleg jocurile pe care le faci, incepand cu scrisul in bataie de joc si terminand cu osanalele catre Basescu ?


Bravos mediocritate! Buget, buget si iar buget! Dar calitatea universitara unde e ? Cercetarea unde e? calitatea predarii unde a disparut?
In ceainicul si tava ipochimenei aleia care vindea locurile la medicina arabilor?  Aleia poti sa-i dai 10 mii de euro pe luna ca tot o  parvenita universitara va ramane, agatata de un post unde a fost propulsata de alte mediocritati cu pretentii.   Sau rectorului dumneavoatra cu zece functii si fara minte si  demnitate: bani are, dar atat,  e un necunoscut, un zero stiintific, un tip care s-a facut cunoscut doar prin functii administrative. Ia-i functiile si  e un nimic, nu-l cunoaste nimeni, e ca un politician oarecare si nimic mai mult. Si in situtia asta sunt  foarte multi, mai mult de jumatate din asa zisele cadre universitare din Romania.  Poti sa le dai salarii de mii de euro, tot niste nulitati universitare vor ramane. Asa ca problema nu e  financiara,  ci in primul rand tine de calittatea resursei umane. Trebuie sa se faca ordine in universitati si institute de cercetare, concursuri serioase, nu bataia de joc care exista in cele mai multe din universitati, pe urma pretentiile de salarii.  Altfel,  cei care cer salarii dar incurajeaza indivizi ca acestia enumerati mai sus nu pot fi decat huiduiti si priviti ca niste "primarul care este". Deci, care sunt parvenitii care vor bani mai multi pentru alti parveniti universitari?  Grin

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Revista Presei (II)
Reply #1074 - Apr 14th, 2015 at 3:20pm
 
gg.gogu wrote on Apr 3rd, 2015 at 8:51pm:
Nea Academicule se vede ca esti dus cu pluta bine, te poti duce linistit cam 2 -3 luni pe an afara fara nici o problema. Numai sa aiba cine sa te plateasca. Bun, te vor platii daca esti capabil, daca esti facut prof univ dupa criteriile katy & aliatii nu te va plati nimeni. Problema nu e data numai de bani, sunt destui dispusi sa vina sa munceasca in tara pe banii de sunt dar nu au loc de fosilozaurii de stau pana la 75 de ani in universitati, de cei ce nu se mai satura sa isi ia 30 ore pe saptamana extra la plata cu ora, de oamenii prosti din sistem, de etc...

Acelasi lucru se intampla si la liceu in orasele unde mafia locala a facut ca sa nu existe posturi scoase la concurs pe bune de zeci de ani, posturi blocate de rubedenii, de nevasta primarului, de nevasta popii, etc... am ramas blocat sa aud ca intr-un mare oras din romania un fost director nomenclaturist, over 90, mai are un cuvant de spus la cine sa conduca soarta unor licee, a inspectoratului, etc...


Nea @Academicul" bate campii, dar nici cu dvs nu mi-e rusine. 
Pacat ca va pierdeti vremea scriind prostii pe care nu le crede nimeni.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 41 42 43 44 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)