Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Pages: 1 2 3 ... 10
Habilitare a la Romania (Read 51549 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Habilitare a la Romania
Jan 23rd, 2011 at 11:50am
 
Daca tot prevede legea educatiei introducerea "abilitarii" de ce sa nu ne propunem sa observam in detaliu, modul in care acest proces este organizat si implementat.

In primul rand, in legatura cu termenul, eu as fi preferat varianta provenita latina: "habilitare", ca sa existe o distinctie intre cei "abilitati" de serviciul de salubrizare si cei "habilitati"in mediul academic.
Pe urma, titulatura: Prof. dr. habil. exista in mai multe locuri din lume (din cate stiu eu si in Republica Moldova), comparativ cu Prof. dr. abil.
Desi, la noi, o multime de detinatori de titluri academice e probabil sa se dovedeasca mai degraba abili in obtinerea unui nou titlu decat sa justifice habilitarea.
Cand fac aceasta afirmatie ma bazez si pe observatii recente ale unor actiuni de tip "cartelizarea habilitarii", unde indivizi se grupeaza in aceeasi catedra si publica impreuna articole si carti, in speranta (posibil bazata pe "inside information" din CNADTCU - cu care indivizii sunt foarte bine contectati) †ca habilitarea va semana cu o numaratorare pur si simplu si nu va implica o divizare a articolelor la numarul de autori. Cu alte cuvinte cinci indivizi cu cate o lucrare ISI in colectiv, vor clama cinci lucrari ISI si cinci habilitari.
Si de ce nu? Ca doar suntem in Romania si totul se aranjeaza pana la cel mai inalt nivel.
Traiasca ISI Proccedings cu conferinte internationale in Judetul Timis si participanti internationali din Caras Severin si Hunedoara. Adica, Intra si Inter-Europeana, cu alte cuvinte. Sa nu uit. Era un nume si din afara Romaniei: parca Whiskey, sau asa ceva.
Back to top
« Last Edit: Jan 23rd, 2011 at 12:41pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #1 - Mar 25th, 2011 at 3:24pm
 
Afirmatie membru CNADTCU:
"la cum vad ca merg lucrurile incep deja sa imi dau seama ca e o lume absolut straina, unde nu am ce sa caut..."

Presiuni de la Universitati (mesaj membru CNADTU adresat colegilor) pentru relaxarea conditiilor:
"* situatia reala din Universitati conform careia nu avem pre(a) multi oameni care indeplinesc aceste criterii mai tari dar unilaterale
* posturile sunt deja blocate de 3 ani si oamenii asteapta sa fie promovati pe criteriile in vigoare si nu pe altele noi ap(l)icabile imediat
* la criterii tari †multi din cei †valorosi vor pleca †strainatate dar s-ar putea sa cistigam asiatici in drum spre UE; apostolatul nu e un ideal la cei tineri si, de fapt ,prosperitaea se obtine prin realism si nu prin entuziasm, cind esti in urma fata de altii
* desi si eu †pun mare pret pe cercetare, singularizarea acestui criteriu(desi il numim minimal!), fara a considera macar cartile la edituri straine(care ne aduc prestigiu peste articole, cu unele exceptii, desigur) atmosfera in universitati va fi guvernata strict de competiti pe articole; educatia presupune valori iar competitia, necesara, nu le genereza implicit
* considerarea articolelor la Conferinte de prestigiu a unor organizatii profesionale internationale de prestigiu doar prin citari in reviste ISI e o mare greseala, dupa opinia mea;"

Ultima smecherie e cu ISI Proceedings si cu organizatii profesionale internationale...Pe urma se organizeaza o conferinta inter-galactica cu participare de la Hunedora si Resita si publicare in ISI Proceedings.

"C-asa vrea mesele" sau se supara si pleca in alte tari... pentru ca "asteapta sa fie promovati""...(desi in universitatea respectiva, doar cei de valoare nu au promovat, unii chiar cu conducere de doctorat in Franta, dar interzisi in Romania chiar de Comisia de Resurse Umane din care facea parte membrul CNADTU si in ciuda suportului acestui membru pentru promovare).
Conceptul care risca sa se propuna este: facem mai intai piramida fara valori (ce e cerere si asteptari) si pe urma le explicam valorilor ca nu mai au loc in piramida.

Solutia propusa de membrul CNADTU:
"* sa definim ptr promovare "two tracks":
1. "The regular track": care tine cont de vechime cu criterii didactice si de cercetare actuale; si acestea le putem redefini(dar sa fie complete si unice pe tara pe panel) si anunta †acum dar se vor aplica
peste 3(5) ani ptr ca oamenii sa aiba timp de pregatire.
2. "The research track": aici putem aplica aceste criterii noi la †nivel occidental, fara mare rabat; aici vechimea nu mai conteaza explicit; aici stimulente materiale trebuie sa fie suplimentare;"posturile" de acest gen("endowed chairs") trebuie mentionate separat si cele adjudecate devin criterii la clasificarea Universitatilor; ele pot fi deschise international si sponsorizate distinct; in caz de ocupare de catre straini in primii doi ani predarea
de catre titulari se va face in engleza""

Predarea in engleza nu e rea, dar cui? Daca e pensionat profesorul care preda la cei care stiu doar romana?

Propunerile catedrei/facultatii/universitatii:
"- este necesar sa fie considerate toate activitatile efectuate de cadrele didactice: de predare, cerecetare si inovare
-trebuie considerate lucrarile din toate bazele de date(cu ponderi diferite ,in esenta) internationale agreate, nu numai ISI-trebuie considerate toate lucrarile aparute atit in reviste cit si la conferinte(cu Proceedings)
- trebuie punctate(mai putin, desigur) si lucrarile la reviste si conferinte locale si nationale; in caz contrar acestea vor disparea;
desigur e o masura si aici _ normele de promovare- complete- -inclusiv in varianata cu 2 Tracks(vezi mai sus) trebuie sa fie nationale pe fiecare panel ,valabile la toate universitatile de stat si particulare; in acest caz universitatile nu pot promova cadre didactice lasind †local stacheta
jos;"

Back to top
« Last Edit: Mar 25th, 2011 at 4:46pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #2 - Mar 25th, 2011 at 5:28pm
 
Un comentariu de pe campus news, legat de reprezentarea universitatilor in organismele de conducere:
"CNATDCU arata destul de bine la ora asta, din ce stiu. S-au solicitat cv-uri la universitati si apoi s-au ales dintre ele cele mai bune. Acuma ca universitatile nu si-au facut selectia a insemnat ca au pierdut un om pe care-l puteau avea acolo."

Corect. Dar de ce trebuie sa aiba universitatile un om, cand se putea face apel national si sa se ia cei mai buni oameni.
Ca pana la urma unii nu stiu de ce au ajuns acolo? ca i-a trimis universitatea sau ca au scapat de altii pe care nu i-a trimis universitatea?
Acum e destul de bine. Dar cu viitorul ministru s-ar putea sa se schimbe lucrurile.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #3 - Mar 25th, 2011 at 5:45pm
 
Quote:
S-au solicitat cv-uri la universitati si apoi s-au ales dintre ele cele mai bune.Eu n-am auzit sa se fi solicitat CV-uri la universitati. Chiar rog pe colegii mei care au alte informatii, sa-mi spuna si mie daca e adevarat ce se spune mai sus.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #4 - Mar 25th, 2011 at 6:01pm
 
Eu am auzit ca s-ar fi cerut si sefii de universitati (rectori, pro-rectori, decani samd) s-au trecut pe ei si clientela lor, ca de obicei. Si la ARACIS si la CNCSIS-ul vechi (pentru Consiliu) s-a procedat la fel si mai ales la CNADTCU-ul vechi, care era plin de rectori.
Back to top
« Last Edit: Mar 25th, 2011 at 7:12pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #5 - Mar 25th, 2011 at 6:12pm
 
A aparut componenta panelului 5.

http://www.edu.ro/index.php/articles/15055

Multe nume frumoase, desi ma cam indoiesc ca va veni cineva din Australia sau SUA pentru sedinte, iar neparticiparea la un numar de sedinte atrage eliminarea, parca. Sau sunt reguli diferite pentru romani si straini...

Pe de alta parte, in unele domenii sunt atat de multe nume, cati studenti ar trebui sa fie in toata tara. De exemplu in teologie.
Il asteptam cu interes pe Colin Powel la doctoratele din Jandarmerie.

Acusica o sa apara si comisiile garnisite cu rectori, pro-rectori si decani. Si cu cateva nume mari, sa iti ia ochii?
N-ar fi rau nici asa. Dar depinde cine pe cine va controla. Numele mari pe cel cu functii sau invers.
Back to top
« Last Edit: Mar 25th, 2011 at 6:51pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Habilitare a la Romania
Reply #6 - Mar 25th, 2011 at 8:42pm
 
Quote:
Un comentariu de pe campus news, legat de reprezentarea universitatilor in organismele de conducere:


Interesant comentariul despre acest subiect. Dar si prima parte a comentariului este interesanta:
""mda... (Vineri, 25 martie 2011, 16:39)
judex [anonim]
Lasa ca voi la educer ati spus la un moment dat cum ca ar fi bine sa aiba prioritate cei care au luptat impotriva sistemului...ori asta era un criteriu de 2 lei.""

Daca inteleg bine,  cei din Educer si-ar fi exprimat dorinta sa aiba prioritate prin diverse comisii si pentru ca nu au fost serviti au schimbat tonul fata de LEN, ministru etc!!!!????
Pana acum auzeam numai dulcegarii de la domnul Vlaston despre legea asta: cu mici exceptii, totul era extraordinar, si mult asteptat,  de la gradinita pana la universitate, trecand prin povestea cu orele de religie in scoli.
QED.


Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #7 - Mar 25th, 2011 at 9:01pm
 
AlexA wrote on Mar 25th, 2011 at 8:42pm:
Lasa ca voi la educer ati spus la un moment dat cum ca ar fi bine sa aiba prioritate cei care au luptat impotriva sistemului...ori asta era un criteriu de 2 lei.

Sincer, eu unul nu am vazut sau auzit asa ceva. Sigur nu as fi tacut.
Daca s-a spus sub forma ca acei care au fost cu sistemul vechi, sa mai stea si in banca lor, ca au stricat/ profitat/aranjat/tacut in functie samd poate fi cu totul altceva.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #8 - Mar 26th, 2011 at 8:54am
 
Quote:
A aparut componenta panelului 5.

http://www.edu.ro/index.php/articles/15055Dupa cum putem constata, prioritatile numarul 1 ale MEC in ceea ce priveste habilitarea si doctoratele, le-au reprezentat Comisiile de Teologie si de Artele Spectacolelor.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #9 - Mar 26th, 2011 at 3:54pm
 
Nu va faceti griji ca vin si restul.
Si o sa vedem daca s-au strecurat si aranjorii prin comisii (adica rectori, prorectori, decani, abonati si la alte consilii nationale: ARACIS, UEFISCU, fostul CNCSIS samd). Tare ma tem ca o sa fie pititi pe undeva prin comisii intre cateva nume mai de soi. In vechiul CNADTCU in Consiliu erau oamenii din esalonul II si rectoralii se aciuisera prin comisii.

Chiar propun sa verificam la fiecare comisie cati cu functii rectorale fac parte din mai multe consilii si comisii nationale si ce lucrari deosebite au, in afara de functiile rectorale.
Ca e ridicol sa ceri cuiva sa indeplineaca niste conditii pentru habilitare pe care nu le indeplineste fiecare membru din comisie.
Ce facem? Ne batem joc de cei care nu si-au aranjat functii? Ca la ARACIS (aia cu grad de incredere ridicat - la tot cartieru'), unde sefii fara valoare vor sa dea teste altora?

Sa nu uitam sa verificam aranjamentele in fiecare domeniu, ca ma trag colegii din tara de maneca sa imi spuna de incercari de aranjamente pe axa Timisoara-Cluj pe filiera Materialelor. Ca s-a facut curte intens de catre cei din sud vest, stiindu-se ca la nord-vest e centrul de putere. Varfurile de lance? Oameni prinsi de comisia de etica a universitatii cu furturi. Tare sunt curios sa vad daca au tinut intr-adevar incercarile de aranjament. Sper ca nu.
Back to top
« Last Edit: Mar 26th, 2011 at 5:42pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #10 - Jul 29th, 2011 at 5:43pm
 
Cu era de asteptat, a aparut si penibilitatea cu criteriile pentru socio-umane.

http://www.edu.ro/index.php/articles/15645

Carti cat cuprinde, se puncteaza granturile, se puncteaza numirea clientelara in CNATDCU, se puncteaza stagii jenante de o luna in strainatate, punctate pentru fiecare universitate vizitata, se puncteaza activitatea de moderator la conferinte nationale samd efectiv iti vine sa versi cand vezi ce a iesit.

Nici macar nu ma intereseaza valorile. E penibil ce s-a trecut acolo.

Efectiv jegos, comparativ cu criteriile din Fizica.
Noroc ca nu ne asteptam la altceva, stiind cine e stapanul ministrului.

Sa multumim din inima membrilor CNATDCU din strainatate ca pun botul la orice mizerii de la noi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #11 - Aug 2nd, 2011 at 9:43am
 
Cred ca s-a rezolvat viitorul Romaniei.

Va fi plin de profesori si doctori in Arte, Filosofie, samd.
http://www.edu.ro/index.php/articles/15646

Pe cine si cati vor fraieri, e greu de spus.
Un lucru e sigur, din povesti nu se va dezvolta nimic. Nici economia, nici viitorul.

In fata ofertei ministerului, studentii buni care vor sa faca doctorat, fie se orienteaza spre socio-umane (in care se vor pierde si ei si viitorul statului), fie - in absenta conducatorilor de doctorat din stiintele "dure" vor pleca sa lucreze pentru dezvoltarea altor tari.
Vor mai veni in vacante si vor pleca tot mai scarbiti. Pana cand nu vor mai veni deloc.
In rest, va fi o tara de provesti. Pardon, de vrajeli....Plina de telegondole fara rost pe orice damb, de papusele cu handicap (mental) si cu acces cartelizat (nu doar la papusele).

Ministerul continua cu tintele false, dar macar Baba sa isi stabileasca niste conditii pe care sa le indeplineasca cu noul rector RIST - Ad Astra de la UBB.

S-au mai dat regate pentru cai, ce mai conteaza o tara pentru un post.

Back to top
 
 
IP Logged
 
yenna
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #12 - Dec 13th, 2011 at 6:34pm
 
Buna seara,

Acum stim cum sa ne abilitam ca avem ordin publicat pe site la Cnatdcu. Eu chiar as vrea sa incep sa ma ocup de asta in vacanta. Hai ziceti, cate pagini trebuie sa scriem la teza aia de abilitare, avem coordonator, ne coordonam singuri, trebuie sa dovedim ca am publicat pana atunci pe tema respectiva, cum stabilim comisia?
Back to top
 
 
IP Logged
 
yenna
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #13 - Dec 13th, 2011 at 6:35pm
 
PS: Dam iar masa ca dr.?  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #14 - Dec 14th, 2011 at 6:18am
 
Comisiile CNATDCU trebuiau sa stabileasca in 30 de zile de la publicarea ordinului cam ce trebuie sa contina teza de habilitare.
Evident ca nu s-a facut asta.
Dar cine il mai ia in serios pe ministru?
Granturi doctorale - nu. Instructiuni habilitare - nu. Dezbateri Carta universitara - nu.
Legea e facultativa...

Strangeti bani de acum pentru masa. Ca nu se cuvine sa vina oamenii pe uscat... Wink.
Back to top
 
 
IP Logged
 
yenna
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #15 - Jan 19th, 2012 at 2:16pm
 
Revin ca a trecut vacanta

Sunt cum va spuneam in etapa de elaborare a tezei de abilitare.  Am ajuns la gasirea expertului extern din comisie.
Metodologia CNATDCU zice ca acesta trebuie sa aiba un contract de munca cu o institutie de invatamant sup. din strainatate, care este inclusa in lista stabilita de Legea nr 1 art 216.
Are cineva lista?
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Habilitare a la Romania
Reply #16 - Jan 19th, 2012 at 3:07pm
 
Am inteles ca acestia vor fi strainii din comisiile CNATDCU.
Puteti contacta pe cineva de acolo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
yenna
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #17 - Jan 20th, 2012 at 11:26am
 
Multumesc mult. Va tin la curent cu evolutia proiectului.  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
clucian
YaBB Newbies
*
Offline


hello

Posts: 10
Gender: male
Re: Habilitare a la Romania
Reply #18 - Feb 21st, 2012 at 5:37pm
 
a sustinut cineva teza de habilitare?
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
clucian
YaBB Newbies
*
Offline


hello

Posts: 10
Gender: male
Re: Habilitare a la Romania
Reply #19 - Feb 25th, 2012 at 7:51pm
 
In legea invatamantului este specificat ca teza de abilitare este document public. De asemena ca se bazeaza pe articolele precedente. Intrebarea este daca e posibila folosirea figurilor din articole tinand cont ca revistele in care s-au publicat detin drepturile asupra lor. E oare necesar sa cerem acordul editurilor? Pe de alta parte daca eu pun in teza date inca nepublicate ce control am ca ele nu o sa fie publicate de altcineva daca teza nu are ISBN? Poate ma lamureste cineva........
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Habilitare a la Romania
Reply #20 - Feb 26th, 2012 at 9:52am
 
clucian wrote on Feb 25th, 2012 at 7:51pm:
In legea invatamantului este specificat ca teza de abilitare este document public. De asemena ca se bazeaza pe articolele precedente. Intrebarea este daca e posibila folosirea figurilor din articole tinand cont ca revistele in care s-au publicat detin drepturile asupra lor. E oare necesar sa cerem acordul editurilor? Pe de alta parte daca eu pun in teza date inca nepublicate ce control am ca ele nu o sa fie publicate de altcineva daca teza nu are ISBN? Poate ma lamureste cineva........


Cred că sunt Óncă multe amănunte care vor trebui clarificate. Nu Ónțeleg de ce nu se discută Ón Comisiile CNATDCU despre procedura de abilitare. Comisia de chimie are joi ședință și promit să pun Óntrebări legate de nedumeririle dumneavoastră (cea legată de preluarea figurilor din articolele proprii este universal valabilă, indiferent de specializare).
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Habilitare a la Romania
Reply #21 - Feb 26th, 2012 at 10:37am
 
clucian wrote on Feb 25th, 2012 at 7:51pm:
In legea invatamantului este specificat ca teza de abilitare este document public. De asemena ca se bazeaza pe articolele precedente. Intrebarea este daca e posibila folosirea figurilor din articole tinand cont ca revistele in care s-au publicat detin drepturile asupra lor. E oare necesar sa cerem acordul editurilor? Pe de alta parte daca eu pun in teza date inca nepublicate ce control am ca ele nu o sa fie publicate de altcineva daca teza nu are ISBN? Poate ma lamureste cineva........


In principiu e ca la teza de doctorat: nu am auzit sa se ceara acordul editurilor respective pentru a utiliza ceva din propriile articole.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Habilitare a la Romania
Reply #22 - Feb 26th, 2012 at 11:42am
 
Nope, asta sa va hie *a mai dihai problema*: toate revistele (cand li dai dreptu' ala etc.) tzi-o *scriu* cum ca autorele *are* dreptu' sa le foloseasca-n scop *propriu*.

Dar, ma scuzatz': de la Dvs., care vaz ca suntetz' interesat in nush ce "habilitare", io m-ashteptam s-o *chiar shtiz' *! Ca, putetz' insera-n cartzi etc. *propria Dvs. opera*?

Ca, daca ai *ajuns* la o "habilitare* din aia, si cheama ca ehsti doftor pan' shtiintze, n-asha? Si cheama ca *ai esperentza*, n-asha? Ca shtii *ceti* pi englezashte (ruseshte, frantzuzashte, ori alte pasareshti da limbi).

Totushi, domnilor, doamnelor, domnishoarelor (mai cu "obraz" p-acilea decat moa): cam *ce dreak sa-ntampla*?

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Habilitare a la Romania
Reply #23 - Feb 26th, 2012 at 3:24pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 26th, 2012 at 11:42am:
Totushi, domnilor, doamnelor, domnishoarelor (mai cu "obraz" p-acilea decat moa): cam *ce dreak sa-ntampla*?

Nea MarinSe intampla ca s-a trantit povestea asta cu habilitarea fara sa se explice exact care e treaba (de fapt ma intreb daca exista o metodologie clara in acest sens). In principiu orice facultate , universitate ar trebui sa aiba un responsabil ( administrativ) care sa primeasca de la minister si sa dea mai departe informatiile necesare.
Din cate inteleg, s-au facut publice niste punctaje minime pentru ca cineva sa-si poate depuna abilitarea si nu stiu de ce, dar am impresia ca oricine are punctele alea isi imagineaza ca restul e floare la ureche, are abilitarea in buzunar. Este doar o impresie dar daca e asa, e trist!
Dupa intrebari, nu prea multe, dar semnificative, se vede clar ca informatia nu trece si ca oamenii nu stiu ce sa faca asa ca intreaba si ei in stanga si-n dreapta ( naiv sau nu) poate, poate cineva stie ceva.
Eu habar nu am, pot sa  povestesc cum merge cu abilitarea in Franta, daca e cineva interesat ( presupunand ca principiile de acordare sunt aceleasi) dar mai mult nu. 

Back to top
 
 
IP Logged
 
Adrian Munteanu
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 206
Re: Habilitare a la Romania
Reply #24 - Feb 26th, 2012 at 8:26pm
 
Si daca nu s-ar abilita nimeni pina nu se publica un document clar si logic, ce se poate intimpla?
Back to top
 
Adrian Munteanu  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 10
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)