Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 2 3 ... 8
Granturile CNCS (Read 46050 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Granturile CNCS
Mar 23rd, 2011 at 2:27pm
 
Deosebit de promitator modul in care se vede finantarea granturilor de cecetare.

http://www.uefiscdi.ro/articole/2359/Program-IDEI_Proiecte-de-Cercetare-Explorat...

Cateva puncte extrem de pozitive:
1. Conditii minime pentru directorul de proiect (mai intai demonstrezi ca existi si pe urma ceri).
2. Portabilitatea grantului.
3. Finantare destul de consistenta.
4. Depunere doar in limba engleza.
5. Evaluatori si din strainatate (minim 50%). Intentie foarte buna, de vazut cum se reuseste.
6. Nu e necesara nominalizarea initiala a echipei de cercetare. Directorul este baza. Nu am citit la repezeala, daca poti angaja si personal din alte institutii.

Cateva aspecte (putine deocamdata) care mai merita discutate:
- timpul scurt pentru contestatie (3 zile) raportat la durata mare a evaluarii; Parca s-ar vrea sa nu se arate ca pot exista greseli.
- nu se pot contesta motivatiile echipei de evaluare!? Deja vu. Pentru asta ar trebui sa existe o echipa CNCS de supracontrol (compusa din persoane cu mare probitate si experienta), care sa verifice fiecare afirmatie a evaluatorilor si sa le ceara ajustarea lor astfel incat sa reflecte corectitudine in raport cu proiectul si cu punctajul acordat (model evaluari EU).
Din punctul meu de vedere s-ar putea apela si la calea legala, pentru afirmatii aberante referitoare la proiect.
- nu pot sa imi exprim o parere (ma depaseste deocamdata problema) fata de echivalentele  pentru directorul de proiect, din diverse domenii.

Deocamdata, am o parere pozitiva. E cu totul altceva decat ce a fost!
Multe din punctele dezbatute pe FAR au fost luate in considerare, in mod constructiv.


Back to top
« Last Edit: Mar 23rd, 2011 at 4:22pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #1 - Mar 23rd, 2011 at 5:13pm
 
Quote:
Cateva puncte extrem de pozitive:
1. Conditii minime pentru directorul de proiect (mai intai demonstrezi ca existi si pe urma ceri).Mai intai demonstrezi ce ? Ca ai publicat 4 lucrari in reviste cu impact aprox. 1 , pentru un proiect de 400.000 euro ?

Iar scorul relativ de influenta cumulat cel putin egal cu 2 se poate face dintr-un singur articol. Asta este criteriu pentru experti si pentru directori ?

Daca sunt domenii unde nu exista performanta nu se depun proiecte si gata. Adica o luam de la capat si dam sute de mii de euro pe nimic ? Factorul cumulat trebuia sa fie de minim 5-6 ca sa discutam de o schimbare semnificativa de criterii.

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #2 - Mar 23rd, 2011 at 5:34pm
 
Quote:
Mai intai demonstrezi ce ? Ca ai publicat 4 lucrari in reviste cu impact aprox. 1 , pentru un proiect de 400.000 euro ?


Este conditia necesara ca sa poti sa aplici, nu si suficienta  ca sa castigi.

E de recunoscut ca e cu totul altceva dacat a fost. Poate nu destul, recunosc.
Dar e un pas mare.


Criteriile de evaluare sunt tot favorabile celor de valoare:
ANEXA 3 – Fisa de evaluare (Evaluation Sheet)
1. Principal Investigator (60%)
1.1 How would you rate the PI’s professional prestige and international visibility in his/her research field? (20%)
1.2 How do you assess the quality of the PI's publications in his/her field of research? (15%).
1.3 How relevant is the PI's expertise, as derived from his/her publications and background, for the proposed objectives? (15%).
1.4 How would you rate the level of originality and creativity of the previous results of the PI? (10%)
2.Proposal and budget (40%)
2.1 Significance. How would you rate the level of importance of the specific problem studied and the potential impact of the proposed objectives for science, society or technology? (10%)
2.2 Approach. To what extent are the methods, design and investigation tools adequately selected and/or developed, well integrated, well reasoned, and appropriate to the aims of the project? Does the applicant acknowledge potential problem areas and consider alternative approaches ? (10%).
2.3 Innovation. Is the project original and innovative? For example: Does the project challenge
existing paradigms or address an innovative hypothesis or critical barrier to progress in the field?
Does the project develop new methods/technologies or significantly extend/improve previous ones? Does the project employ novel concepts, approaches, tools, or technologies within the specific area? (10%)
2.4 Work plan and resources. How appropriate and well adapted is the work plan for achieving the goals of this project, and how likely is it that the goals be achieved within the proposed timescale and resources, taking into account the existing and newly acquired resources and infrastructure? (5%)
2.5 How adequate is the proposed budget, based on:
i) the type of research activities envisioned (theoretical research, experimental research)?
ii) the proposed expenditure on personal mobility related to the project (conferences, networking activities, visits to other labs, etc)?
iii) the aim of expanding the research infrastructure in the PI’s laboratory?
Please comment and/or suggest possible corrections.
(5%)
Recommendations for evaluators:
a) Please give a note for each subcriteria: 0 – absent, 1 – very poor, 2 – poor, 3 – fair, 4 – good, 5 – very good;
b) The final score will be calculated as a sum of the grades for each of the subcriteria weighed by the corresponding precentage and multiplying by 20 (final score between 0 and 100);
c) Please add comments in support of your evaluation, for each of the subcriteria.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #3 - Mar 23rd, 2011 at 7:59pm
 
Quote:
Nu am citit la repezeala, daca poti angaja si personal din alte institutii.


Poate ca nu ar trebui sa uitati faptul ca in momentul de fata posturile sunt blocate in sistemul bugetar. Ca atare nu se pot face nici un fel de angajari de nici o culoare. Mai mult. Se specifica in documentatie ca pot participa persoane din exteriorul Romaniei. Cum vor fi angajate in institutia gazda ?


Referitor la criterii. La nivelul anilor 2000, criteriile minime de promovare la functia de profesor erau de 50 de articole, iar pentru cei din cercetare care doreau sa participe la concurs (sau pentru functia de CP I) erau necesare 100 (una suta) articole. Prin puzderia asta de articole necesare, se regaseau minim 15-20 si in reviste cotate ISI. In 2005 s-a facut prima revolutie pe linie de calitate ! S-au cerut minim 2 articole ISI ! Asa au ajuns unele personaje profesori cu un an inainte de pensionare ! In anul 2011 are loc a doua revolutie din sistem pe criterii de calitate. Acum avem nevoie de 4 articole ISI de nivel mediu pentru a gestiona un proiect de jumatate de milion de euro. Iar pentru habilitare vor fi necesare probabil nu mai mult de 5. Si cica nu se dau bani in cercetare, pentru ca e vraiste sistemul. NU se dau bani cui ? Exact celor care ar trebui. In rest ramane cum am stabilit. Probabil ca se construieste deja lista CIUPI cu proiecte eligibile cu 2 ISI si un sfert.

In concluzie, pe domeniile performante (matematica, fizica, chimie, stiinte ingineresti) va fi macel si se vor aloca proiecte de la 70 de ISI in sus, iar in rest va fi ca si pana acum.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #4 - Mar 23rd, 2011 at 8:26pm
 
In 2000 s-a promovat profesor cu 0 (zero) articole ISI. Si nici de atunci pana acum nu a mai publicat asa ceva ca nu mai are rost.

Parca ne-am schimbat amandoi. Cu ceva timp in urma eu insistam pentru reforma mai rapida si dumneavoastra pe cea in pasi marunti.
Acum parca e invers. Eu sunt dispus sa accept ce e si dumneavoastra spuneti ca e mult prea putin.

Totusi, recunoasteti ca e cu totul altceva decat a fost? Nu stiu ce o sa iasa pana la urma, ca si mie mi-e teama de domeniile dubioase, cu o carte de 60 de puncte din 100 necesare.
Ca mai si risti sa angajezi un doctorand si sa nu ti se mai dea banii, dar evident e un pas inainte.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #5 - Mar 23rd, 2011 at 9:04pm
 
Quote:
Iar pentru habilitare vor fi necesare probabil nu mai mult de 5.


Daca se cer 5 ISI ca prim autor in reviste factor de impact peste 1, cel putin treisferturi din actualii profesori universitari nu indeplinesc aceasta conditie.
Dar daca in umaniste le va accepta 100 de pagini in editura Aromanilor din Bugeac.....
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #6 - Mar 24th, 2011 at 8:25am
 
Quote:
Parca ne-am schimbat amandoi. Cu ceva timp in urma eu insistam pentru reforma mai rapida si dumneavoastra pe cea in pasi marunti.
Acum parca e invers. Eu sunt dispus sa accept ce e si dumneavoastra spuneti ca e mult prea putOm fi imbatranit, cine stie ?  Grin

In momentul cand ai un ministru provenit din zona cercetarii si un sef ANCS care stie cu ce se mananca proiectele de cercetare, asteptarile sunt foarte mari, macar pe acest segment. Mai ales atunci cand ai un buget de doi bani, nici jumatate ca nivel, comparativ cu cel al unei SINGURE UNIVERSITATI din Top 300 (ca tot e la moda mai nou). In aceste conditii ca sa impui unui expert evaluator un minim de 2-3 ISI de nivel mediu, mi se pare mai mult decat hilar.
NU stiu daca ati fost atent, dar pentru cei care se ocupa de asa-numitele Stiinte sociale (sau socialiste, nu-mi mai aduc bine aminte) nu e obligatoriu sa ai articole ISI publicate. Ori aici se regasesc multe domenii unde se publica la greu, cum ar fi stiintele economice, psihologie, sociologie, istorie, geografie etc. In urma cu vreo 3 ani am avut o discutie destul de dura cu Doamna Zoe Petre (discutie gazduita de Observator Cultural) care incerca sa-mi explice ca pe domeniul Istoriei nu exista publicatii cotate ISI. I-am transmis cu acea ocazie lista de reviste, care erau vreo 80 la numar la vremea aceea (eu pe domeniul Polimerilor nu am 80 de reviste cotate ISI). Sigur ca sunt domenii absolut punctuale, unde numarul revistelor cotate ISI e foarte limitat. Era foarte simplu de definit acele domenii (alaturi de arte si arhitectura) iar in rest sa se mentina aceleasi standarde, daca discutam de proiecte de 400.000 euro. Insa marii cercetatori din domeniile amintite, au tras sforile foarte bine dupa vedeti si au scapat de ISI. Iar asta este mai mult decat deranjant !

NU spun ca nu exista si lucruri bune. Faptul ca directorul de proiect este piesa centrala a evaluarii e foarte bine. Echipa de lucru nici nu ar trebui nominalizata in timpul evaluarii, pentru ca dupa cum bine stim, sunt diverse personaje care  au doar rolul de a creste punctajul la evaluare cand sunt prinse in echipa de lucru (si evident remunerate dupa castigarea proiectului). Un alt lucru bun este normalizarea factorilor de impact, ceea ce permite omogenizarea criteriilor de evaluare. Insa cam asta e tot in ceea ce priveste progresul. Portabilitatea granturilor era deja prevazuta in lege. Aici nu e vorba de reforma cu pasi mici, ci de vechile manarii pe care le stim, ambalate intr-o alta cutie. Pe mine tocmai asta ma scoate din sarite. Se iau niste masuri formale, doar pentru imbunatatirea capitolului de imagine (cum e textul ala cu marii specialisti de la Sorbona) iar inauntru regasim in esenta aceleasi metehne. Sociologii, psihologii, economistii, istoricii cu 5 % peste nivelul mondial vor papa in continuare banii de la buget, cu salariile alea de 4000 euro/luna, iar cei din stiintele naturii se vor bate ca chiorii pe cele 25-30 de proiecte alocate fiecarui domeniu.  
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #7 - Mar 24th, 2011 at 11:19am
 
Revin si eu la ideea ca un proiect care presupune doar salarii pentru munca de biblioteca si achizitii decorative de calculatoare pentru Word nu are cum sa primeasca sume de bani comparabile cu cele din domenii in care se necesita echipamente.
Dar la noi se practica asa ceva si se gasesc si justificari a la Severin.
Back to top
« Last Edit: Mar 24th, 2011 at 1:54pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Valentin_Craciun
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 44
Re: Granturile CNCS
Reply #8 - Mar 24th, 2011 at 4:20pm
 
Quote:
Sociologii, psihologii, economistii, istoricii cu 5 % peste nivelul mondial vor papa in continuare banii de la buget, cu salariile alea de 4000 euro/luna, iar cei din stiintele naturii se vor bate ca chiorii pe cele 25-30 de proiecte alocate fiecarui domeniu.  


Ma intreb si va intreb daca este tarziu sa propunem ca suma pentru dotari sa fie separata in granturi: daca ai grant de sociologie, primesti XXX RON, daca ai grant  de chimie-fizica-biologie etc  primesti XXX RON +YYY RON pentru dotari-cheltuieli materiale, service, etc.
Am putea solicita asa ceva, sa facem o scrisoare, memoriu?
O zi buna,

Valentin Craciun
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #9 - Mar 24th, 2011 at 5:20pm
 
Valentin_Craciun wrote on Mar 24th, 2011 at 4:20pm:
Am putea solicita asa ceva, sa facem o scrisoare, memoriu?

Aceasta scrisoare va fi citita de persoanele care il sfatuiesc pe ministru si care  - ati ghicit - sunt din domeniul psihologie, sociologie, drept si alte asemenea.

Cam ce raspuns credeti ca veti primi?

Nu vreau sa va descurajez. Merita sa facem memoriul, dar cred ca deja unii indivizi au si stabilit ce fac cu banii pe care o sa ii castige. La sumele astea in domeniile respective s-ar putea sa nu mai gasiti in urmatorii 3 ani bilete de avion pentru Coasta de Azur.

Mai ales, ca atunci cand s-a pus problema ca cei care coordoneaza activitatea de granturi sa nu participe la competitie s-a spus:

Sursa educer:
"Am ridicat si eu problema asta, mi s-a replicat: cei din comisii, sa nu mai faca cercetare in urmatorii 4 ani? Nu pierd trenul? Nu se descalifica?"

Adica un raspuns a la Adrian Severin.

Eu am fost mutat de la o evaluare FP7 la alta dupa ce am observat si anuntat ca un coleg din departament (cu care nu aveam nici o treaba, proiectul fiind pe alt domeniu si cu finantare doar pentru aplicant) a depus proiect in acea competitie, iar prezenta mea in evaluare ar putea fi considerata ca un conflict de interese.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #10 - Mar 24th, 2011 at 5:22pm
 
Quote:
Am putea solicita asa ceva, sa facem o scrisoare, memoriu?Domnule Craciun,

Lucrurile acestea sunt gandite de multa vreme. Ele nu au aparut intamplator, in conditiile in care "ganditorii" ar fi fost in criza de timp si le-au scapat anumite amanunte. Daca priviti putin inapoi la eforturile facute in ceea ce priveste aspectele de imagine care au pregatit fiecare pas al "reformei", la oamenii selectati cu mare grija pentru a implementa strategia elaborata in subteranele MEC-ului, veti vedea ca nimic nu a fost lasat la intamplare. Nici macar noi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #11 - Mar 26th, 2011 at 10:35pm
 
De pe educer:
"Nu am dorit sa fiu numit intr-o comisie, am fost iuntrebat daca accept si am acceptat, cu convingerea ca pot sa fac ceva bine. Dar, daca va trebui sa aleg intre comisie si posibilitatea de a concura pentru proiecte prin care sa continui cercetarea si sa sustin activitatea grupului pe care il conduc, VOI RENUNTA FARA NICIO EZITARE LA POZITIA DE PRESEDINTE AL UNEI COMISII MINISTERIALE !!"

Pozitia corecta -in spirit EU - ar trebui sa fie: vreau sa aplic, renunt (sau ma suspend pe un an) din Comisia care elaboreaza orice act legat de evaluarea aplicatiei (inclusiv instructiunile pentru evaluare).

Pentru orice se pot gasi explicatii in Romania si Adrian Severin chiar are explicatii mai interesante decat: "daca nu eu, cine?" sau neaosul: "aplic, dar daca sunt in comisie am si sanse".

PS (in concordanta cu o opinie de pe educer):
- cei care au ajuns in comisii au ajuns tocmai pentru ca sunt valori care au capacitatea sa aduca bani de afara;
- evaluatorii straini vor fi alesi tocmai la recomandarea celor din comisii (a soptitorilor din comisii, daca vreti) si ca urmare din domeniul imediat de cercetare (daca nu cumva si dintre colaboratorii straini) ai membrilor comisiilor.
- am evaluat la nivel ridicat si stiu ca exista dispersii de evaluare incredibile si foarte subiective, chiar la straini superselectati: ce fac eu e minunat, restul - garbage. E astfel de presupus sa fie favorizat subdomeniul membrului comisiei care a recomandat evaluatorul extern (nu neaparat intre varfurile de la el din tara, dar pentru noi, strainii sunt genii chiar daca sunt din Mafia).
Back to top
« Last Edit: Mar 26th, 2011 at 11:36pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
corymed
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Granturile CNCS
Reply #12 - Mar 27th, 2011 at 11:04pm
 
Ne poate da cineva de pe forum explicatii referitoare la calcularea scorului relativ de influenta al revistelor?
Cum este posibil ca o revista ISI cu factor de impact 1,5 sa aiba scor de influenta 0?
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #13 - Mar 28th, 2011 at 6:52am
 
Quote:
Ne poate da cineva de pe forum explicatii referitoare la calcularea scorului relativ de influenta al revistelor?
Cum este posibil ca o revista ISI cu factor de impact 1,5 sa aiba scor de influenta 0?Poate ca domnul Giosan care este membru AdAstra  v-ar putea oferi astfel de detalii.
Back to top
« Last Edit: Mar 28th, 2011 at 10:04am by N/A »  
 
IP Logged
 
Ktown
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 58
Re: Granturile CNCS
Reply #14 - Mar 28th, 2011 at 12:33pm
 
De acum se vor publica in Romania doar articole cu un singur autor sau un principal si un corespondent?

Se pare ca celorlalti nu le mai sunt articolele de nici un folos...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #15 - Mar 28th, 2011 at 1:05pm
 
corymed wrote on Mar 27th, 2011 at 11:04pm:
Ne poate da cineva de pe forum explicatii referitoare la calcularea scorului relativ de influenta al revistelor?
Cum este posibil ca o revista ISI cu factor de impact 1,5 sa aiba scor de influenta 0?


De fapt la ce revista va referiti? Scrieti in clar.
Daca e Metalurgia International, ma mir ca nu are punctaj negativ.
Back to top
 
 
IP Logged
 
capetrei
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 819
Re: Granturile CNCS
Reply #16 - Mar 28th, 2011 at 7:49pm
 
craciunm15 wrote on Mar 23rd, 2011 at 5:34pm:
(Evaluation Sheet)
1. Principal Investigator (60%)
1.1 How would you rate the PI’s professional prestige and international visibility in his/her research field? (20%)
1.2 How do you assess the quality of the PI's publications in his/her field of research? (15%).
1.3 How relevant is the PI's expertise, as derived from his/her publications and background, for the proposed objectives? (15%).
1.4 How would you rate the level of originality and creativity of the previous results of the PI? (10%)
2.Proposal and budget (40%)
2.1 Significance. How would you rate the level of importance of the specific problem studied and the potential impact of the proposed objectives for science, society or technology? (10%)
2.2 Approach. To what extent are the methods, design and investigation tools adequately selected and/or developed, well integrated, well reasoned, and appropriate to the aims of the project? Does the applicant acknowledge potential problem areas and consider alternative approaches ? (10%).
2.3 Innovation. Is the project original and innovative? For example: Does the project challenge
existing paradigms or address an innovative hypothesis or critical barrier to progress in the field?
Does the project develop new methods/technologies or significantly extend/improve previous ones? Does the project employ novel concepts, approaches, tools, or technologies within the specific area? (10%)
2.4 Work plan and resources. How appropriate and well adapted is the work plan for achieving the goals of this project, and how likely is it that the goals be achieved within the proposed timescale and resources, taking into account the existing and newly acquired resources and infrastructure? (5%)
2.5 How adequate is the proposed budget, based on:
i) the type of research activities envisioned (theoretical research, experimental research)?
ii) the proposed expenditure on personal mobility related to the project (conferences, networking activities, visits to other labs, etc)?
iii) the aim of expanding the research infrastructure in the PI’s laboratory?
Please comment and/or suggest possible corrections.
(5%)
Recommendations for evaluators:
a) Please give a note for each subcriteria: 0 – absent, 1 – very poor, 2 – poor, 3 – fair, 4 – good, 5 – very good;
b) The final score will be calculated as a sum of the grades for each of the subcriteria weighed by the corresponding precentage and multiplying by 20 (final score between 0 and 100);
c) Please add comments in support of your evaluation, for each of the subcriteria.

Cel putin la inovatie si semnificatie, este copiat din grila NIH. Problema este ca ar fi trebuit ca sistemul romanesc de granturi (formate si evaluare sa se suprapuna peste cel european mai cuand decat peste cel american.
Parerea mea.
C
Back to top
 
 
IP Logged
 
corymed
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Granturile CNCS
Reply #17 - Mar 28th, 2011 at 7:56pm
 
Nu este revista pe care o mentionati, este vorba despre o revista medicala...

Ne dati mai multe detalii referitoare la afirmatia "De acum se vor publica in Romania doar articole cu un singur autor sau un principal si un corespondent? "

Acum se cer articole cu 1 singur autor?
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #18 - Mar 28th, 2011 at 8:26pm
 
corymed wrote on Mar 28th, 2011 at 7:56pm:
Nu este revista pe care o mentionati, este vorba despre o revista medicala...

Ne dati mai multe detalii referitoare la afirmatia "De acum se vor publica in Romania doar articole cu un singur autor sau un principal si un corespondent? "

Acum se cer articole cu 1 singur autor?


Este vorba de descurajarea unei serii de smecheri (in general cu functii de conducere) care se strecoara (uneori prin milogeala) in colective de autori sau de seturi de lucrari de tip suveica (in care mai multi se trec fiecare pe lucrarile colegilor ca sa iasa la numar).

Si atunci, ca sa descurajeze asta se introduce criteriul de prim autor sau autor corespondent. Pentru ca oamenii de valoare nu te lasa sa fii nici primul si nici corespondent, la miloaga. Pe la mijloc te mai lasa, daca articolul nu e valoros.
Daca nu au publicat nimic valoros ca lider de echipa nu poti cere la fel ca si cineva care a publicat.

Evident, ai valoare si daca faci parte  - pe bune - din echipa lucrarii. Doar ca nu la fel de mult ca primul autor, si contributia se considera mai putin importanta la aplicatiile pentru granturi si probabil la habilitare. Mai intai arati ca esti lider - macar la cateva -  si pe urma vii cu numarul de articole.

Suveica si miloaga sunt foarte raspandite la noi si veti vedea multi sefi care au lucrari in domenii, de care nici nu au auzit. Cred ca unii nu stiu nici sa isi citeasca lucrarea, dar sa o mai fi si scris.

Asadar, e bine sa publici oricum, dar daca esti lider sa nu lasi pe altii in fata ta. Iar daca poti doar sa fii membru in echipa, nu visa la granturi ca lider.

Nu m-am referit la dumneavoastra, dar cred ca ati inteles ideea.
Back to top
 
 
IP Logged
 
corymed
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
Re: Granturile CNCS
Reply #19 - Mar 28th, 2011 at 10:43pm
 
Pe mine nu ma dezavantajeaza deloc, am destule prim autor, dar aveti dreptate cu ceea ce spuneti.
Cunosc si eu cazuri destule.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bogdan_Dumitrescu
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 27
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #20 - Mar 29th, 2011 at 8:37am
 
Un exemplu din lista CNCS este IEEE Journal of Selected Topics in Signal Processing, care are factor relativ de impact 0.82, dar scor relativ de influenta 0. Revista apare din 2007, poate asta sa fie motivul. Am un articol acolo, dar nefiind prim autor oricum nu conta.

Altfel, perfect de acord cu punctarea autorului principal.

La fel de inspirata mi se pare punctarea pe ultimii 10 ani si nu cu indicele Hirsch, de exemplu. In felul asta se pot compara mai corect un cercetator de 35-40 de ani si unul de 60.

Dilema cea mare e cum vor fi alocati banii pe domenii, fiindca nu se poate face un clasament unic.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bogdan_Dumitrescu
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 27
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #21 - Mar 29th, 2011 at 9:31am
 
Daca vreti sa vedeti cum se calculeaza scorul de influenta, mergeti la www.eigenfactor.org. Nu e prea intuitiv, e vorba de matricea citarilor intre reviste (normalizata, fara autocitari) si de vectorul propriu corespunzator valorii proprii 1 (care e cea mai mare).

In fine, cert e ca se calculeaza pe 5 ani, deci revistele aparute din (probabil) 2006 incoace nu au acest scor.

Asta e riscul publicarii intr-o revista noua  Smiley. Dupa ce ca nu stii daca va fi buna, in primii 5 ani nici nu conteaza daca e buna sau proasta.

Asa ca fiti linistiti, Metalurgia International va avea scor pozitiv in curand.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #22 - Mar 29th, 2011 at 11:20am
 
Quote:
Dilema cea mare e cum vor fi alocati banii pe domenii, fiindca nu se poate face un clasament unic.
Pai dumneavoastra de ce credeti ca a fost asa un "razboi" pe perioada numirii celor doua Consilii ?

Hai sa va mai dau o veste proaspata, care circula acum in mediul universitar. Se pare ca EUA a terminat deja clasificarea universitara inainte de a o incepe. Vreti sa stiti care sunt primel 5 universitati de excelenta care vor primi finantare dubla ? Nu vi le spun pe toate, insa UMF Bucuresti se va numara printre ele, in timp ce Politehnicile din Bucuresti si Iasi NU.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentin_Craciun
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 44
Re: Granturile CNCS
Reply #23 - Mar 29th, 2011 at 5:35pm
 
craciunm15 wrote on Mar 28th, 2011 at 8:26pm:
in care mai multi se trec fiecare pe lucrarile colegilor ca sa iasa la numarAm fost surprins sa constat ca la evaluarile CNCSIS din 2010 se numarau la fel articolele care multumeau unui singur grant cu articolele care multumeau  mai multor granturi, in loc ca numarul acestora din urma sa fie 1/(numarul de granturi mentionate).
Impreuna cu un grup de prieteni poti stabili o strategie in care fiecare multumeste si celorlati si cresti artificial (si fals) numarul de lucari raportate.

Valentin Craciun
Back to top
 
 
IP Logged
 
gabriel_teodorescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 530
cluj-napoca
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #24 - Mar 29th, 2011 at 8:27pm
 
Quote:
Pai dumneavoastra de ce credeti ca a fost asa un "razboi" pe perioada numirii celor doua Consilii ?

Hai sa va mai dau o veste proaspata, care circula acum in mediul universitar. Se pare ca EUA a terminat deja clasificarea universitara inainte de a o incepe. Vreti sa stiti care sunt primel 5 universitati de excelenta care vor primi finantare dubla ? Nu vi le spun pe toate, insa UMF Bucuresti se va numara printre ele, in timp ce Politehnicile din Bucuresti si Iasi NU.

... de ce va mai mirati, ban la ban trage! si nu de acum (referitor la EUA subiectul este destul de sensibil ... si pt pareri eu zic ca este mai bine de asteptat raportul oficial, ...se va publica dar depinde cand, si mai ales unde va fi postat???! ...cum se spune e mai linistitor si nu creaza probleme...referitor la posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior interesandu-ma putin, am ajuns la concluzia ca este mai simplu, si nici nu iti va provoca dureri de cap(mai ales firmele existente deja pe piata UE in cele mai multe cazuri si-au schimbat managementul la varf(daca nu era de peste ocean... si au deja alte viziuni)... de a-ti cauta in afara Ro decat in Ro.(pt ca in Ro iar unele facultati deja au postat... trebuie sa mai stii o limba straina de circulatie doar pe teritoriul national, conditie eliminatorie ...nu te poti inscrie...am scris despre aceasta pe un alt topic) Trebuie sa ne obisnui si noi cu o mobilitate externa mult mai mare(in alte state si nu de acum oricum sub 8.000- 10.000 km pe luna este considerata naveta de serviciu!...probabil noi am imbatranit mai rapid decat ei, si mai mult ca sigur a intervenit si neincrederea in propriile forte, probabil...)
Back to top
« Last Edit: Mar 30th, 2011 at 5:43am by gabriel_teodorescu »  
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 8
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)