Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 2 3 4 ... 8
Granturile CNCS (Read 46049 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #25 - Mar 29th, 2011 at 8:54pm
 
gabriel_teodorescu wrote on Mar 29th, 2011 at 8:27pm:
referitor la posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior interesandu-ma putin, am ajuns la concluzia ca este mai simplu... de a-ti cauta in afara Ro decat in Ro.

Sunt de aceeasi parere.
Am mai multe bibliorafturi cu dosare de promovare. Pe unul scrie Miclea-Ratat, Hardau-Ratat, Adomnitei-Ratat, Andronescu- Ratata (sansa, evident).
Acum urmeaza Ratatul actual...
Si niciodata din cauza dosarului, ci doar a aranjamentelor administrative.
Eu sunt obisnuit cu Ratatii. Ma cuprinde doar scarba....de impopotonarea cu lupta anti-clientelism.
Back to top
« Last Edit: Mar 29th, 2011 at 10:52pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
nicolae_hurduc
Ex Member


Re: Granturile CNCS
Reply #26 - Mar 30th, 2011 at 9:39am
 
Quote:
Sunt de aceeasi parere.
Am mai multe bibliorafturi cu dosare de promovare. Pe unul scrie Miclea-Ratat, Hardau-Ratat, Adomnitei-Ratat, Andronescu- Ratata (sansa, evident).
Acum urmeaza Ratatul actual...
Si niciodata din cauza dosarului, ci doar a aranjamentelor administrative.
Eu sunt obisnuit cu Ratatii. Ma cuprinde doar scarba....de impopotonarea cu lupta anti-clientelism.Pai tocmai acest lucru nu pot (sau nu vor) sa-l inteleaga unii si altii: ca trebuie terminat odata cu modul de operare tip grup de interese, indiferent cat de bine intentionat ar fi respectivul grup. In mediul universitar romanesc lumea e satula de clanuri si nu va avea niciodata incredere intr-un sistem care se construieste pe aceleasi principii pe care le-am tot experimentat in fel si fel de variante de vreo 20 de ani.  
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #27 - Mar 30th, 2011 at 11:39am
 
Quote:
Pai tocmai acest lucru nu pot (sau nu vor) sa-l inteleaga unii si altii: ca trebuie terminat odata cu modul de operare tip grup de interese, indiferent cat de bine intentionat ar fi respectivul grup. In mediul universitar romanesc lumea e satula de clanuri si nu va avea niciodata incredere intr-un sistem care se construieste pe aceleasi principii pe care le-am tot experimentat in fel si fel de variante de vreo 20 de ani.  


Pe cat punem pariu ca intr-un domeniu o sa existe niste conditii foarte usoare de promovare si habilitare, daca nu si de granturi (pe la niste pagini in carti).

Sa ma gandesc oare la cel in care activeaza "prietenul" dumneavoastra domnul (sau doamna?) Baba?
Back to top
 
 
IP Logged
 
dumitri
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 25
Re: Granturile CNCS
Reply #28 - Mar 30th, 2011 at 8:30pm
 
Buna ziua,
Am o intrebare ??? care imi persista de la apelul Tinere Echipe de anul trecut. Am adresat astazi aceasta intrebare si presedintelui CNCS, sper sa fie inclusa in rubrica FAQ anuntata pe site-ul CNCS pentru 4 aprilie.

Intrebarea este legata de cumulul ore proiect TE + norma institut.

La granturile europene ERC Advanced/Starting Grant, lucrurile sunt foarte clare in privinta timpului de lucru pe proiect: "PIs will be expected to devote at least 30% of their working time to the ERC-funded project". Extrem de clar, specificat, iar acest 30% respecta si codul muncii romanesc, probabil si pe cel european (noul cod al muncii romanesc am vazut ca vorbeste de 48 de ore norma pe saptamana, deci aproximativ la fel ca si codul vechi).

Din pacate, in pachetul TE-2011 si PCE-2011, nu se specifica nimic in privinta unui timp minim sau unui timp uzual/recomandat dedicat proiectului, pentru directorii de proiecte (cei ce vor castiga).

In multe cazuri poate fi vorba de un cumul, in cazul meu am o norma intreaga la institut, functie ce vreau sa o pastrez neaparat (pe de o parte avem criza prelungita cu riscurile ei, pe de alta consider ca nu poti face cercetare cu eficienta maxima pe termen lung daca te afli in permanenta in situatii temporare, incerte, chiar si bine platite).

Intrebarea mea este: pot cumula si norma de la institut si sa fiu si director de proiect TE ?
Respect codul muncii referitor la maximum admis de ore suplimentare ?


Din cate stiu, timpul alocat proiectului nu se poate suprapune defel cu timpul din norma mea de la institut.

Consider ca aceste aspecte, mai degraba juridice, trebuie neaparat clarificate. Toti cei din jur pe care i-am intrebat fie ca nu le-a pasat de legalitate/nelegalitate, fie au gasit diverse artificii sa impace codul muncii (au acordat putine ore proiectului, remunerate cu 80-90 lei/ora, ceea ce mi se pare cam exagerat). Si daca o veni vreodata vreun organism de control (care o fi ala?), Dumnezeu cu mila, or vedea ei, ca doar asa se obisnuieste la noi.

Multumiri anticipate pentru opinii/lamuriri.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #29 - Mar 30th, 2011 at 8:55pm
 
Nimeni nu respecta codul muncii, nici macar ministrul care permite 2 norme (inclusiv in minister), nici rectorii parlamentari, nici judecatorii curtii constitutionale....

Daca aveti probleme de constiinta, nu mai stati pe aici.

Daca nu, tot ce nu e interzis in mod expres este permis cu doua maini.  Daca nu calcati pe bec, nu are nimeni treaba cu dumneavoastra.
Daca va hotarati sa cotizati unde trebuie, ce e interzis se poate si dublu.

Imi pare rau sa va dau asemenea sfaturi, dar sper sa apreciati onestitatea. In tara asta se nasc oameni inteligenti, dar cei cu adevarat destepti o sterg la timp. Eventual mai vin pentru o cariera politica, cand nu mai au viitor pe afara. Intrebati-l pe ministru mai multe...

Daca mai sperati in "re-credibilizarea" promisa de ministru.... sa nu spuneti ca nu v-am spus.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #30 - Mar 31st, 2011 at 4:04pm
 
Limitarile din Codul Muncii trebuie interpretate ca drept al angajatului, nu altfel. Eu, ca angajator, nu va pot forta sa faceti ore suplimentare chiar daca va platesc pentru ele. In schimb, Dvs. puteti avea si 3 joburi suplimentare, nimeni nu va poate opri.

In consecinta, ar trebui ca un contract separat pe grant sa rezolve problema. In invatamantul superior (nu stiu daca peste tot) s-a admis, din cate stiu, o norma de cumul de cercetare. In institutele de cercetare depinde de cat de batut in cap este contabilul, sau de cat de invidios...

Cu certitudine exista cai legale de a lua salariu pe grant, insa contabilul Dvs. trebuie sa fie binevoitor... din pacate asta e mai rar intalnit, iar castigarea bunavointei unui idiot necesita adesea tact, lingusire, spaga, nu neaparat in ordinea asta si nu neaparat toate de-odata...

Acest gen de probleme este adesea neglijat de cei care au "dus" granturi doar afara, unde conceptul de "creative accounting" e ridicat la rang de arta iar un director de proiect nu trebuie sa citeasca toata legislatia fiscala si, eventual sa se judece cu propria institutie... Deocamdata suntem insa in Romania, asa ca nu pot decat sa va urez succes in batalia cu departamentul financiar-contabil, chiar daca subiectul grantului Dvs. nu are nici o legatura cu contabilitatea...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #31 - Apr 2nd, 2011 at 3:46pm
 
Pe ce echipamente se toaca banii in domenii care prea au nevoie de echipamente?
In afara de excursii in Mexic:
2008
http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-ministerul-educatiei-si-a-tras-iaht...
"Iahtul de un milion de euro" s-a scufundat in confuzie
http://www.ziaruldeiasi.ro/invatamant/iahtul-de-un-milion-de-euro-s-a-scufundat-...

"Sa vina Ministerul in control domnule. Sa vada cum se toaca banii publici la "amarata" Fscultate de istorie. Domnul .... ar trebui sa ne vorbeasca despre Jeep, despre  rulota cea noua poreclita "Mircea Radu", despre vacanta "arheologica" din Mexic si multe altele.  Apropos domnule ..., dar teza de doctorat cand o sustineti? Parca ati ramas tot asistent doctorand, insa unul cu pretentii si iaht. Apropos, ati descoperit cumva Troia si noi nu stim? Care sunt rezultatele Platformei Arheoinvest? Si cam cati arheologi ati format Dumneavoastra in ultimii ani? Sa vina presa, sa vina Ministerul in control sa vada pe ce cheltuie banii istoria, sa vada cum studentii sunt tratati in bataie de joc LA O FACULTATE CARE PRACTIC NU ARE CONDUCERE , SI CU ATAT MAI PUTIN DECAN"
Back to top
 
 
IP Logged
 
dumitri
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 25
Re: Granturile CNCS, @Silviu
Reply #32 - Apr 2nd, 2011 at 8:49pm
 
@Silviu: mersi pentru parerea constructiva. Pare logic ca “limitarile din Codul Muncii trebuie interpretate ca drept al angajatului, nu altfel”. Banuiesc ca limitarile au fost incluse de-a lungul timpului/istoriei nu pentru a-i limita in vreun fel pe angajati, ci pentru a elimina cazurile cand patronii ii epuizau pe lucratori cu peste 12 ore munca pe zi.
Totusi, consider ca in codul muncii ar fi trebuit specificat mult mai clar: astea sunt numai drepturi, astea sunt numai obligatii, astea sunt si drepturi si obligatii, etc... Ce e clar nu lasa loc de discutii.

Solutia sugerata de tine, ca norma proiect TE sa fie inclusa intr-o conventie civila separata/suplimentara, pare sa rezolve problema.
Sper ca problema sa fie abordata si in FAQ de saptamana viitoare pe site CNCSIS.

Contabila noastra la institut este liberala, chiar prea liberala. Pe mine nu ma linisteste insa faptul ca nu am probleme cu contabilitatea interna, vreau ca solutia sa fie perfect legala, in felul asta ai liniste pt partea stiintifica. Deoarece responsabilitatea nu este numai a contabilului, este si a directorului de proiect (isi pune semnatura pe contractul de grant). Contabilul poate fi si neglijent, iar controale pot veni oricand din afara.

De acord cu “creative accounting”, dar parca tot mai linistit esti daca contabilitatea practicata se regaseste si pe site-uri sau in documente oficiale. De fapt, as mai adauga un cuvant, potrivit pt Romania: “legal creative accounting”.

In sensul asta de “creative accounting”, as mai avea o intrebare: stie cineva daca acel 2% din impozitul anual (formularul 230) poate fi directionat si catre institute de cercetare?

Am gasit urmatoarele pe net: “Conform art. 57 (4)-(6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.”

Institutele de cercetare intra si ele aici? Pot fi considerate ca entitati nonprofit?
Eu as inclina sa cred ca da (deoarece nu au profit), insa nu am gasit pe nimeni inca sa confirme asta. Poate deoarece sumele din acest 2% se strang destul de greu, deci nu a interesat pe nimeni sursa asta de finantare, prea marunta si rasfirata. Insa pe praful asta…
Back to top
 
 
IP Logged
 
sebi77
Senior Member
****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 328
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #33 - Apr 3rd, 2011 at 8:33am
 
Va contrazic! Nu se mentioneza nicaieri ca cele 48 ore/saptamana sunt doar la un angajator.  Prin directiva europeana citata mai jos, se obliga statele membre, sa prevada masuri pentru ca un salariat sa nu munceasca mai mult de 48 ore/sapt. (la un angajator, la doi, la o suta - nu conteaza numarul). Asa cum s-a spus si mai sus aceasta masura este o modalitate de protectie a angajatului atat de abuzurile angajatorului dar in egala masura si de propria persoana.

Pentru conformitate cu cele aratate mai sus citez, articolul 6 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpul de lucru maxim saptamanal:

Quote:
Statele membre iau masurile necesare pentru ca:
(a) timpul de lucru saptamanal sa fie limitat prin acte cu putere de lege si acte administrative sau prin conventii colective sau acorduri incheiate intre partenerii sociali;
(b) timpul mediu de lucru pentru fiecare perioada de sapte zile, inclusiv orele suplimentare, sa nu depaseasca 48 de ore.


Acum ca aceasta directiva  nu prea se respecta pentru ca nimeni nu sta cu ceasul in mana sa cronometreze timpul de munca....este alta discutie. Discutam strict din punct de vedere al legislatiei muncii.
Back to top
« Last Edit: Apr 3rd, 2011 at 9:52am by sebi77 »  
sebi1977ro  
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #34 - Apr 3rd, 2011 at 3:10pm
 
sebi77 wrote on Apr 3rd, 2011 at 8:33am:
Va contrazic! Nu se mentioneza nicaieri ca cele 48 ore/saptamana sunt doar la un angajator.  Prin directiva europeana citata mai jos, se obliga statele membre, sa prevada masuri pentru ca un salariat sa nu munceasca mai mult de 48 ore/sapt. (la un angajator, la doi, la o suta - nu conteaza numarul). Asa cum s-a spus si mai sus aceasta masura este o modalitate de protectie a angajatului atat de abuzurile angajatorului dar in egala masura si de propria persoana.

Pentru conformitate cu cele aratate mai sus citez, articolul 6 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpul de lucru maxim saptamanal:


Acum ca aceasta directiva  nu prea se respecta pentru ca nimeni nu sta cu ceasul in mana sa cronometreze timpul de munca....este alta discutie. Discutam strict din punct de vedere al legislatiei muncii.


Sebi, nu sunt deloc convins ca aceasta este interpretarea corecta a legii, inclusiv a directivei europene. E suficient sa verificati declaratiile de averea ale cui doriti (inclusiv din alte state europene) pentru a vedea cati angajati care au obligatia de a depune asemenea declaratii raporteaza 2 sau 3 joburi... Nu conteaza ca unele sunt part-time, tot "time" e...
De altfel, cel putin in chestiunea rectorilor parlamentari justitia s-a pronuntat deja... acuma, ca noua ni se pare o aberatie situatia in sine e cu totul alta poveste.
Insa sunt ferm convins ca orice proces intentat de un om care ar vrea sa aiba doua joburi si s-ar izbi de un refuz motivat de aceste prevederi (chiar si cea europeana) ar fi castigat cu brio. La urma urmei e vorba de dreptul la munca, un drept fundamental, si nu e treaba nimanui sa ma "protejeze de mine"...

Pana la urma, sunt total de acord ca ceea ce nu este interzis explicit este absolut permis. Scrie ca timpul de munca trebuie limitat la 48 de ore pe saptamana
indiferent de numarul angajatorilor ? NU. Atunci, sanatate si pace buna!

Sper sa nu ajungem sa discutam pe acest forum despre ipocrita campanie a domnului Vlaston, cea cu "un singur salar"... Pana la urma in furia lor oarba (si justificata, dar de la caz la caz) fata de 10-20-30 de persoane care-si indeasa cu nerusinare buzunarele, domnul respectiv si cei care l-au sustinut uita ca aceasta campanie ar fi putut afecta tocmai pe cei vulnerabili din sistemul de invatamant/cercetare... asistenti sau cercetatori cu salarii de 800-1000 lei si pentru care un grant castigat inseamna un balon de oxigen fara de care ar pleca dracului la un call-center, sclavi la multinationale, sau la o universitate de afara... desigur, fiecare dupa posibilitatile intelectuale, conditiile materiale sau familiale. La fel de tare loveste si in cercetatorii din "clasa de mijloc", care nu pot nici ei face performanta, cumpara carti, etc. cu salarii de mizerie. Slava Domnului ca nu le-a iesit, deocamdata.

@dumitri -- fii domnule serios... Daca ai o contabila "liberala" esti un om fericit!! Daca vine Curtea de Conturi, fie: (1) vrea sa te amendeze cu tot dinadinsul (amendeaza institutia, nu directorul, in prima instanta... eventual, ulterior, institutia se poate indrepta impotriva directorului daca are motive, in conditiile legii) si daca VREA asta te va amenda si pentru un bon fiscal pe care nu este scris CUI-ul, numele cumparatorului, semnatura vanzatorului, etc. FIE (2) inchide ochii la orice, cu sau fara vreo spaga aferenta... E o loterie. Pentru detalii, intrebati pe la cei care au avut "norocul" de a fi puricati, ce va spun eu nu face parte dintr-o experienta personala ci doar din ce am aflat de ici-colo... (Scuze pentru folosirea persoanei a doua in debutul acestui paragraf, am facut-o doar pentru "stil", altfel va asigur de tot respectul meu.)

Toate cele bune,
Silviu
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS, @Silviu
Reply #35 - Apr 3rd, 2011 at 3:24pm
 
dumitri wrote on Apr 2nd, 2011 at 8:49pm:
De acord cu “creative accounting”, dar parca tot mai linistit esti daca contabilitatea practicata se regaseste si pe site-uri sau in documente oficiale. De fapt, as mai adauga un cuvant, potrivit pt Romania: “legal creative accounting”.Un sfat absolut binevoitor si sincer, daca imi este permis. Nu incercati sa fiti mai catolic decat Papa... Pot sa va spun ca in contabilitate se opereaza in continuare cu reglementari comuniste din 1976 or so... de pilda Regulamentul Operatiunilor de Casa, perfect ablicabil si valabil. Daca incercati sa "puneti la suflet" toate aberatiile si contradictiile contabile, veti sfarsi prin a nu mai face cercetare ci doar procese... sau prin a abandona si a pleca in alta tara normala.

Cand am spus "creative accounting" nu am avut in vedere NIMIC ilegal. Ma refeream, de pilda, ca in afara este perfect ok sa dai o declaratie scrisa de mana sau trimisa pdf despre faptul ca ai incasat nu stiu ce suma pentru cheltuieli de deplasare, fara sa trebuiasca sa anexezi bonuri de benzina, talonul masinii, eventual poza ta langa placa cu denumirea localitatii si data si ora... Si multe alte exemple, in care esti crezut ca ai cheltuit pentru a-ti face treaba si nu esti considerat un infractor care trebuie sa demonstreze ca nu e vinovat pentru a i se deconta o mareatza suma de 13 lei diurna, de pilda... Contabilul este prietenul tau, nu dusmanul tau, si face asta ca parte a fisei postului... In Romania, mai avem ceva de tras pana acolo, vedeti si threadul mai vechi cu "Dictatura financiar-contabila asupra cercetarii".

S
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #36 - Apr 3rd, 2011 at 4:10pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 3:10pm:
Sper sa nu ajungem sa discutam pe acest forum despre ipocrita campanie a domnului Vlaston, cea cu "un singur salar"...

Ca initiator al acestei idei va contrazic total.
Se refera la salariile platite de stat: "Un singur salar pentru orice bugetar".
Daca ati sti situatia si in multe alte tari europene, in care exista notiunea de "dedicatie exclusiva" atunci cand lucrezi la stat vi s-ar parea ciudat cum in 24 de ore pe zi poti sa ai 4-5 norme platite de la buget, doar ca esti smecher. In alte tari, poti sa ai zeci de contracte, nu incasezi nici un ban peste salar. Din banii de contract angajezi noi oameni in echipa si cumperi echipamente.

Faptul ca la noi salariile sunt infecte, nu ar trebui sa justifice condamnarea din necunostiinta a ideilor care vizeaza normalitatea legala si morala.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #37 - Apr 3rd, 2011 at 5:27pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 4:10pm:
Ca initiator al acestei idei va contrazic total.
Se refera la salariile platite de stat: "Un singur salar pentru orice bugetar".
Daca ati sti situatia si in multe alte tari europene, in care exista notiunea de "dedicatie exclusiva" atunci cand lucrezi la stat vi s-ar parea ciudat cum in 24 de ore pe zi poti sa ai 4-5 norme platite de la buget, doar ca esti smecher. In alte tari, poti sa ai zeci de contracte, nu incasezi nici un ban peste salar. Din banii de contract angajezi noi oameni in echipa si cumperi echipamente.

Faptul ca la noi salariile sunt infecte, nu ar trebui sa justifice condamnarea din necunostiinta a ideilor care vizeaza normalitatea legala si morala.


Imi pare rau ca a trebuit sa "fluier iar in biserica", asta e, avem pareri radical diferite... Eu am lucrat si in tara, si afara cate 2.5 norme si am fost de multe ori platit cu "peanuts"... si afara (ca doctorand) si in tara (in general). Mi se pare ca trebuie sa vina o vreme cand acumularea de experienta trebuie sa produca. Altfel ajungem toti niste frustrati si facem campanii, ca deh, netul e la liber...

Acu... poate ati avut ocazia sa evaluati ceva granturi FP7-FP6 si aveti ceva idee despre dimensiunea indemnizatiilor. Si sa nu-mi spuneti ca e altceva... conform "dimensiunii europene" clamate de Sebi, sunt tot bani publici... ai nostri, ca europeni... Idem in cazul oricaror contracte de expertiza, etc...

Pe de alta parte, scuzati-ma dar ca doctorand si postdoc in strainatate mi-am facut suficient norma de spalat vase in restaurante. Am suficient de mult timp petrecut in universitati din occident, in toate pozitiile, ca sa nu ma pacaleasca niciun fel de semi-adevaruri. Iar "moralitatea", din punctul meu de vedere, inseamna ca daca muncesti non-stop trebuie sa si curga banii non-stop, nu sa faci munca patriotica ca prostul, spre multumirea unora de care initiativa Dvs. nici macar nu se atinge.

In fine, faptul ca Dvs. recunoasteti ca "la noi salariile sunt infecte" pune o mare problema -- de ce nu ati initiat o campanie de genul "un salariu de minim 1000 euro pentru orice asistent" ? Ci una populista, pe care si tzatza Floarea sa o adopte si sa semneze adeziuni... "un singur salar pentru orice bugetar"... apropo, detest fundamental substantivul "salar", doar ceva tarani de la Rachitele il folosesc... ca asa au invatat...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #38 - Apr 3rd, 2011 at 5:34pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 5:27pm:
In fine, faptul ca Dvs. recunoasteti ca "la noi salariile sunt infecte" pune o mare problema -- de ce nu ati initiat o campanie de genul "un salariu de minim 1000 euro pentru orice asistent" ? Ci una populista, pe care si tzatza Floarea sa o adopte si sa semneze adeziuni... "un singur salar pentru orice bugetar"... apropo, detest fundamental substantivul "salar", doar ceva tarani de la Rachitele il folosesc... ca asa au invatat...

Da de ce nu o initiati dumneavoastra?
Ca de sfaturi am podul plin.

In caz ca aveti dubii in legatura cu ce am initiat in domeniul salarizarii, puteti citi topicul "Manifestul Reformei...", de pe FAR.

Succes la Rachitele. Va incadrati perfect in mediu.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #39 - Apr 3rd, 2011 at 6:01pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 5:34pm:
Da de ce nu o initiati dumneavoastra?
Ca de sfaturi am podul plin.

In caz ca aveti dubii in legatura cu ce am initiat in domeniul salarizarii, puteti citi topicul "Manifestul Reformei", de pe FAR.

Succes la Rachitele. Va incadrati perfect in mediu.


Domnule profesor,

Cred ca ati sarit cu succes peste calul de la Rachitele... Va sfatuiesc respectuos sa nu incercati sa ma puneti la respect cu astfel de magarii, pentru ca ca nu sunt nici eu foarte bisericos...

Mi-am spus parerea civilizat si nu cred ca v-am jignit cu ceva. Daca as fi vrut sa o fac, ca o persoana care urmareste de ani de zile ce se scrie pe FAR, Ad-Astra, EduCer, mi-ar fi fost foarte usor sa concatenez pozitii contradictorii si mesaje aiurea din diverse momente.

Sper ca am incheiat cu asta, iar daca doriti sa continuam cu mesaje gen "ba p-a ma-tii", va rog sa ma contactati direct sau prin mesaj personal pe forum.

Cu regret,
Silviu
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #40 - Apr 3rd, 2011 at 6:07pm
 
Stimate coleg,

Daca ati fi citit FAR cu adevarat, ati fi aflat ca initiativa "Un singur salar pentru orice bugetar" imi apartine. Ea a fost preluata si popularizata de educer, cu acordul meu.

Aceasta initiativa - daca ar fi fost aplicata - ar fi dus la disponibilizarea de fonduri bugetare semnificative (inclusiv de la plata normelor duble, triple samd din educatie), care ar fi permis si salarizarea corespunzatoare a asistentilor care merita.
In rest, ironii cu ce termeni vi se par dumneavoastra de la tara, puteti eventual face dupa ce aveti contributii de valoare pe FAR si nu in locul lor.

PS Ma onoreaza faptul ca imi studiati contributiile, as vrea sa pot face la fel...
Cand va veti dovedi valoarea o sa imi puteti cere sa va contactez. Pana atunci nu cred ca aveti calitatea sa dati sfaturi in legatura cu cine pe cine sa contacteze.
Dupa tupeu, nici macar pe cea morala:
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:01pm:
Daca as fi vrut sa o fac, ca o persoana care urmareste de ani de zile ce se scrie pe FAR, Ad-Astra, EduCer, mi-ar fi fost foarte usor sa concatenez pozitii contradictorii si mesaje aiurea din diverse momente.
...
Silviu
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #41 - Apr 3rd, 2011 at 6:35pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:07pm:
Stimate coleg,

Daca ati fi citit FAR, ati fi aflat ca initiativa "Un singur salar pentru orice bugetar" imi apartine. Ea a fost preluata si popularizata de educer, cu acordul meu.

Aceasta initiativa - daca ar fi fost aplicata - ar fi dus la disponibilizarea de fonduri bugetare semnificative (inclusiv de la plata normelor duble, triple samd din educatie), care ar fi permis si salarizarea corespunzatoare a asistentilor care merita.
In rest, ironii cu ce termeni vi se par dumneavoastra de la tara, puteti eventual face dupa ce aveti contributii de valoare pe FAR si nu in locul lor.

PS Ma onoreaza faptul ca imi studiati contributiile, as vrea sa pot face la fel...
Cand va veti dovedi valoarea o sa imi puteti cere sa va contactez. Pana atunci nu cred ca aveti calitatea sa dati sfaturi.
Dupa tupeu, nici macar pe cea morala.


Domnule profesor,

Termenii "de la tara" aveau legatura directa cu premierul Boc, daca nu stiti... nici el nu s-a trezit dupa oul spart in cap si cred ca nici altii... Va doresc Paste Fericit!

In legatura cu valoarea mea, nu cred ca e cazul sa mi-o dovedesc in fata Dvs. si nici "nu va cer sa ma contactati"... Ba chiar va rog sa stati linistit si sa aberati in continuare, ca doar sunteti "forum god", ce mama dracului... Asta e culmea... am ajuns sa mi se ceara sa-mi demonstrez valoarea pentru a putea posta civilizat o parere contrara pe un forum de discutii...

Iar dupa toate astea dumneavoastra vorbiti de tupeu si de moralitate? Exista o veche vorba turceasca: sictir!

Silviu Constantin
(asta ca sa va abtineti sa mai poluati forumul cu postari aiurea si sa va puteti indrepta toate energiile impotriva mea... desi, ca "forum god" trebuia sa stiti foarte bine cine sunt)

PS: Apropo... faptul ca Dvs. ati fost la originea propunerii "un singur salar"nu inseamna ca toata lumea, inclusiv de pe FAR, EduCer, etc. o aplauda... din contra...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #42 - Apr 3rd, 2011 at 6:38pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:35pm:
Asta e culmea... am ajuns sa mi se ceara sa-mi demonstrez valoarea pentru a putea posta civilizat o parere contrara pe un forum de discutii...

Iar dupa toate astea dumneavoastra vorbiti de tupeu si de moralitate? Exista o veche vorba turceasca: sictir!

Silviu Constantin

O dovada in plus ca "ex nihilo, nihil"...
Desi se dovedeste ca in Romania se poate si mai rau. Nu degeaba suntem tara lui Adrian Severin....
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #43 - Apr 3rd, 2011 at 6:55pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:38pm:
O dovada in plus ca "ex nihilo, nihil"...
Desi se dovedeste ca in Romania se poate si mai rau. Nu degeaba suntem tara lui Adrian Severin....


craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:38pm:
O dovada in plus ca "ex nihilo, nihil"...
Desi se dovedeste ca in Romania se poate si mai rau. Nu degeaba suntem tara lui Adrian Severin....


Am o mare indoiala ca intelegeti exact semnificatia  filozofica originala a expresiei folosite, dar sfertodoctia e la moda si da bine la mase sa folosim dictoane... cine nu stie e impresionat, restul oricum nu da doi bani... una peste alta, "suna bine"... Cheesy

Hai ca am ajuns si la Adrian Severin, cu putin noroc ne apropiem de Bercea Mondialu... Offf...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #44 - Apr 3rd, 2011 at 6:59pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:55pm:
...cu putin noroc ne apropiem de Bercea Mondialu... Offf...

Cred ca ati si ajuns la tinta.
Incercati si mai jos? Pare ca aveti potential...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #45 - Apr 3rd, 2011 at 7:07pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 6:59pm:
Cred ca ati si ajuns la tinta.
Incercati si mai jos?


Nu, ca n-am atat de mult timp pentru batut campii si stepe... ii las pe altii...

@dumitri... Domnule, regret turnura luata de intrebarea Dvs... aberatii de-astea se tot intampla pe-aici, din pacate, pentru ca unii au prea mult timp de aberat...

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #46 - Apr 3rd, 2011 at 7:10pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 7:07pm:
Nu, ca n-am atat de mult timp pentru batut campii si stepe...

Bine ca a recunoscut.
Ca de aici a pornit totul. Omul intreba ceva si el raspundea cu ce il durea: "Un singur salar...".
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #47 - Apr 3rd, 2011 at 7:24pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 7:10pm:
Bine ca a recunoscut.
Ca de aici a pornit totul. Omul intreba ceva si el raspundea cu ce il durea: "Un singur salar...".


Nu, domnule... eu i-am raspuns lui Sebi... Dumneata te-ai simtit lezat aiurea, desi sper ca nu te asteptai sa ai sustinere unanima... de fapt nici nu cred ca a existat vreun pool... Cu alte cuvinte, te-ai simtit obligat sa te bagi in seama, ok...  Asta se cheama "facut flame", sa fii sanatos... E o problema care tine de cat de mult timp are fiecare. Pentru ca e duminica seara, iti raspund... in rest... vezi povestea cu vorba turceasca, am alte chestii de facut.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Granturile CNCS
Reply #48 - Apr 3rd, 2011 at 7:30pm
 
Silviu wrote on Apr 3rd, 2011 at 7:24pm:
vezi povestea cu vorba turceasca, am alte chestii de facut.

Chiar ma gandesc la tine si vorba turceasca. Dar nu mai stiu, e "ciubuc" sau "rahat"?
Ca sa nu te simti insultat, nu cred ca ai treaba cu ciubucul...
Asa ca, pofta buna...
Ai destul in Rachitele?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Silviu
Junior Member
**
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 62
Bucharest
Gender: male
Re: Granturile CNCS
Reply #49 - Apr 3rd, 2011 at 7:41pm
 
craciunm15 wrote on Apr 3rd, 2011 at 7:30pm:
Chiar ma gandesc la tine si vorba turceasca. Dar nu mai stiu, e "ciubuc" sau "rahat"?
Ca sa nu te simti insultat, nu cred ca ai treaba cu ciubucul...
Asa ca, pofta buna...


Domnule profesor Craciunescu,

Nu ma asteptam la asta dar sunt multumit ca v-ati devoalat... Sunt convins ca nici dumneavoastra nu aveti vreo treaba cu ciubucul si nici nu cred ca aveti vreo treaba cu rahatul.

Aveti in schimb o treaba cu sictirul meu pe care vi-l adresez cu tot respectul, duiosia si mila.

Data viitoare incercati sa beti mai putin duminica seara, nu de alta, dar mahmureala de luni dimineata e groaznica, zic specialistii.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 8
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)