Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
We've upgraded to YaBB 2!


Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 
Despre plagiat (Read 45121 times)
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Despre plagiat
Reply #150 - Jul 20th, 2012 at 10:33am
 

COMISIA DE ETICĂ A DECIS: VICTOR PONTA A PLAGIAT ÎN LUCRAREA DE DOCTORAT. RAPORTUL OFICIAL indică plagiat de tip „COPY-PASTE”


Citiţi mai mult: COMISIA DE ETICĂ A DECIS: VICTOR PONTA A PLAGIAT ÎN LUCRAREA DE DOCTORAT. RAPORTUL OFICIAL indică plagiat de tip „COPY-PASTE” - Educaţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/verdictul-final-al-universitatii-din-bucuresti-9...
EVZ.ro


Universitatea Bucureşti a anunțat, astăzi, decizia luată în privința lucrării de doctorat a premierului: Comisia de Etică a stabilit în acest sens că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat.

Raportul Comisie de etică a Universității indică în mod clar un plagiat, însă, susțin acestea, s-au făcut presiuni pentru o decizie favorabilă. În acest sens s-a stabilit că mai mult de o treime (115 pagini) din lucrarea lui Victor Ponta ar fi plagiată. 


Dat fiind ca acum s-au precizat toate cele trei comisii este cazul sa ne precizam si noi in mod oficial asupra impactului pe care il asteptam.

Eugen
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Despre plagiat
Reply #151 - Jul 20th, 2012 at 11:29am
 
A venit si raspunsul lui Ponta:
http://www.mediafax.ro/social/comisia-de-etica-a-universitatii-bucuresti-victor-...
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept "comisie ad-hoc" special pentru el, este "politică" şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).Potrivit Legii educaţiei făcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a spus premierul Victor Ponta.


Ce nu pricepe dansul este exact faptul ca o astfel de comisie este mai inderptatita sa faca o analiza decat CNE (cosmetizata intre timp) cu care se afla in conflict de interese fiind subordonata ministerului educatiei si implici guvernului pe care il conduce. Apoi sa fie chemat sa spuna ce? Ce a avut de spus a scris (copiat) deja in teza.

Eugen
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #152 - Jul 20th, 2012 at 1:42pm
 
Va scriu cogtropit de-o sfanta furie justitziara (sic) imediat dupa aflarea veshtii ca o noua Comisie, de la U.B. mentzine verdictul de plagiat.  Asta pentru c-am auzit pe acel ministru interimar repetand ceea ce ministrul proaspat numit, prefer sa evit o expresie frantzuseasca numind-o p-acilea, adica *un shantaj ordinarr* - pentru care merita *sa fie zburata imediat*, anume ca daca Comisia stabileshte ca Ponta a plagiat, ea va desfintza shcoala doctorala de la Dreptul din B.

Poate ca dansa, precum  vajnicu' (foarte vocal & agresiv, da' cam slab de argument, ca mde, e "de mate") interimar Pop habar nu au de faptul ca responsabilitatea plagiatului *nu* e a lui Nastase, a Comisiei de doctorat, celor care-au descoperit plagiatul, ci e *a candidatului* care-a comis fapta asta *reprobabila* -mda, pun pan stelutze, ca-i intre ministrei pan' cap: plagiatul e o fapta reprobabila, la *fel de reprobabila precum "umflarea" tezelor cu sute de pagini aiurea. Pe linie de consecintza, madama asta de la Educatzie, daca are o minima congruentza in gandire, sa faca bine & sa propuie  desfintzarea fiecarei shcoli unde elevii plagiaza.

Proasta de bubuie, va rog sa ma scuzatzi. Ca nu cred sa existe vreo Universitate care sa nu fi fost pusa-n situatzia de-a se rushina de cineva care-a mushcat din marul otravit al plagiatului.

Ca sa ne convinga de curatzenia aia cu care ni se lauda dansa imediat dupa numire, dansa tre' sa ne dea lista numelor expertzilor care l-au "spalat" pe acest Ponta, ca sa-i shtim  & noi, ca sa *cunoashtem lista rushinii*, ca sa-i putem dispretzui linishtitz', impacatz', pe cand ne bem berea pe-nserat, cand e mai racoare. Daca nu o da, sa-shi inainteze demisia imediat.

Doamna Ministru, tre' sa-nvetze o trebshoara anumne: anume ca daca-n politica minciuna fuge la maraton (din pacfate), in mediul universitar minciuna are *picere scurte*. A-ncerca de-a ascunde, in hohotele dispretzuitoare de ras ale galeriei, mizeria pe sub presh (cum declara un stimat matematician de pi la Ieshi), o desfintzeaza *moral*. Nu c-ar fi avut dansa v-un nume bun, nici pomeneala. Dar, daca continua sa parieze pe-aceasta marztoaga, se va retrage dansa cu numele patat de-un imens ridicol.

Sa stranga din dintzi, a semneze urgent hartia de retragere a titlului, sa-shi *faca treaba* chiar cum ne-a promis: corect & curat.
Ca Ponta asta tat ne declara ca lui nu-i trebe, n-asha? Oricum, doar asha, de panplezir, io ashi vrea sa cunosc shi numele acelor buni expertzi 'ternatzionali, chematz', nu-i asha, ca sa faca parte din comisiile alea serioase, tehnice, babane. Ca io ma cam tem ca ei *nu se ezista*, c-a mintzit din nou.

Ca *nu potzi ramane ministru* cand tatzi "supushii" rad da tine & cu spatele? Desigur, daca ai v-o urma da samtz d-al ridicolului?
Shi da, dar de ce nu? Facetzi & voi lor ce v-au facut voua ashtia, pescuitzi plagiatele lui Kovesi etc. etc. , ca sa curatzim odata locu'.

C-am aflat (nu dau nume, ca sa nu pot fi dat pan' judecata) din chiar guritza pacatosului (un apropiat d-al meu, ca mi s-a spovedit vara asta) cam asha: "Bai, Nea Marine, shtiai tu ca io termin anu' 3 la una da Stat, c-am intrat acolo un bou &-o sa ies vaca, platesc direct Decanului, servicii, nu-l mituiesc cu bani, merg in vizita la ezamen, ca-mi da solutziile pe care le cetesc c-o sara inainte, imi & mie un 5, un 6 acolo, ca sa nu bata la ochi & uite, pasta doi ani am diploma, bre!"

Are, doamna asta (& ailaltzi de-or veni, de s-or "baga"), multe & *mari* probleme. Ca p-acilea am ajuns...

Scarbit, ca-i iara prea cald,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Despre plagiat
Reply #153 - Jul 20th, 2012 at 2:52pm
 
Indraznesc sa imi dau si eu cu parerea...

Daca as fi Ponta si mi-as dori sa raman in istorie ca facand bine pentru aceasta natie (Funeriu e o rusine !! si Androneasca... etc... iar noi avem un referendum urmatoarea duminica) atunci as veni in fata si as spune ca : imi dau seama ca teza mea de doctorat nu este una de calitate, renunt eu insami la titlul de doctor in speranta ca atunci cand voi avea dispozitia si timpul necesar ma voi apleca serios pe cercetarea in domeniu, si cu experienta dobandita intre timp... etc etc.... As mai adauga ca acum nu am timp de cercetare fiind foarte implicat in identificare faradelegilor pdl cum ar fi cumparare de posete de lux si vin vechi din banii statului la Hidroelectrica....etc etc...

Exista un referendum de demitere a unui presedinte cu procese penale - flota, casa  repartizata abuziv... acesta beneficiaza de imunitate - oare de ce ? Eu chiar ca nu inteleg...presedintele are imunitate, primul ministru nu are imunitate nici macar la plagiat de teza de doctorat....

Daca Ponta ar fi  superior ca si caracter lui Kovesi si lui  Miclea Mircea (de ce oare lumea uita mereu de plagiatul acestui individ ?) "ar spune" despre cum s-au facut doctorate candva... despre cat de jos erau unii conducatori de doctorat.... si al meu era jos dar stiu ca altii au fost si mai jos... mult, mult mai jos... de aceea , ce pot sa mai adaug....daca va spun ca al meu conducator s-a laudat ca e genial ptr ca a obtinut o bursa Tempus si nu mi-a spus ca oricine care lucreaza pe didactic intr-o univ poate solicita asa ceva... daca va spun ce mi-a mai cerut....eu cred ca Funeriu si ai lui nu stiu pe ce lume traiesc si pe ce lume am trait dupa revolutie... si cred ca Funeriu si ai lui nu au ce cauta in Romania.

Eu as sugera inteleptilor FAR (nu e ironic !) sa se concentreze pe habilitare. Mie mi se pare scarbos ca un candidat la habilitare sa aiba un dosar mai bun decat al celor din comisie. Mi se pare absurd ca din comisia de habiltare sa faca parte profesori care au aceasta titulatura obtinuta in vremuri tulburi. Subliniez acest fapt. Analizati dosarele celor din comisie. Cum e posibil ca un membru al comisiei sa nu aiba nici o publicatie ca unic autor ???  Ce sa vorbim de publicatii ca unic autor cu factor de impact nu stiu cat de mare ??? Are in schimb functii si este prieten cu prietenii lui Funeriu....Si NU mi se pare normal ca din comisie sa faca parte un specialist strain cu ADN romanesc. De ce sa nu fie straini straini, cei mai buni din domeniu ? Oricum, candidatul plateste gras... eu deja am identificat smecherie.... multa, multa smecherie... oamenii lui Funeriu....sunt smecheri...

Eu doar sugerez FAR sa fie mai atenti la habilitate caci la doctorate nu prea mai e mult de facut... poate ca toti cei implicati intr-un doctorat plagiat ar trebui verificati la randul lor, nu toti din catedra/ departament... dar compromisuri s-au facut... multe...

Daca FAR e intelept verifica habilitarile. Eu sunt doar observator si critic. Poate frustrat de toate smecheriile genialilor de pe la noi. Si voi sta deoparte, evident. Frustrat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
naivul
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 245
Re: Despre plagiat
Reply #154 - Jul 20th, 2012 at 3:08pm
 
In mod logic in primul rand ar trebui sa se habiliteze toti asa zisii profesori universitari din tara asta. Cu comisie de straini-straini, fara ADN romanesc. Apoi ceilalti. Conducatorii de doctorat si profesorii universitari trebuie triati in prima instanta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #155 - Jul 20th, 2012 at 5:25pm
 
Draga "naivule", dragule: potrivit numelui de p-acilea, *eshti* un naiv.

Uite, io "uitai", ca n-am vrut s-o scriu, acel termen frantzuzesc, care-i chiar asha, shi-o scriu *in nume propriu*, ca sa le fie *clar* tutulor: termenul era (ca, mda, am iertat-o, sperand ca *are* stofa de ministru, dar, mde, m-am cam inshelat): "une petite ordure".

Va *e* chiar clar? Sa ma dea *ea* in judecata, ca sa le devoalez porcariile. D-abea ashtept. Ca, *am bani*, & nu pot vedea cum sa-i folosesc mai bine decat in a *distruge*, intr-un *proces natzional* (las' ca shtiu io cum s-o fac) toata aceasta shleahta de *gunoaie*, care ne-a distrus invatzamantu'.

Ca, ma cam scuzi, dragule: celor carora *nu le e chiar clar*, io le re-amintesc: ca sunt *alte scule* (mda, mie, mai pa la indemana, ca i-am "iertat" pana acuma, da' le voi folosi d-acuma-nnainte, pentru a le mai "scurta" din nas acestor Pinochi, care ne mint tzara de numa' v-o 18 ani). Da' s-o *bine shtii*: nu tre' sa-tzi mai fie frica, "naivule", tre' s-o scrim *cu totzii*. Ma rog, ai de *nu suntem* neshte profitori, neshte inari, neshte pup-in-curishti, *sub nume propriu*! Ca, pi *asta* se "bazeaza" acesthi *rahatzi*: pe frica...

Pana cand *nu vine massa*, sa scrie sub nume propriu, io ma intreb: da' di ce *nu* "ieshitz' ", bre? Ca voi, ai de *nu* "ieshitzi", nu suntetz', oare neshte rahatz'? mda, io va-ntreb, pa tatzi, ca vaz ca cetitz' dihai prostioarele noastre.

Ca atare: io, cetitorilor, io va-ntreb: cam cat credetz' c-are p[icere *minciuna, frauda*? Pa voi, aia "tacutzii", ai de *nu* scritzi p-acilea, pa aia care v-ascundetz' , chiar ca *shobolanii*, pa voi *nu va manca, oare, chiar conshtiintza?*

Ca, v-o spui cu responsabilitate, cam asha: mda, pa popor il *potz'* mintzi, da' *pa voi*, ma scuzatz', cine-i chiar poate?

Ca *voi* suntetz' cu glagore, cu carte, *voi* mai shtitz' ce & cum, daca *voi* tacetz', natzia asta poa' sa-shi ia *adio de la viitor*!

Shi, ashadar, "naivule", ceea ce scrii *nu e destul*, ca trew' facuta o *massa*. Care sa scrie-n *numew propriu*, care sa aibe curaj. Ca, rahatzii ashtia de ne conduc (shi cam shtim pi unde ne-au cam adus), pi *asta*, pi *frica voastra* se "bazeaza". Aceste *urdori*!

Capishi, dragule? 'Tzelegetz' *chiar cu totzii*cam care-i miza? Sunted *liberi*, bre, suntem *in SECOLU" 21!*  In care-i putem puine unde le e locu', bre, *la insectar*, ca pe goangele scarboase care ni sunt*!

Numa' fain,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Despre plagiat
Reply #156 - Jul 21st, 2012 at 5:49am
 
naivul wrote on Jul 20th, 2012 at 2:52pm:
Daca FAR e intelept verifica habilitarile. Eu sunt doar observator si critic. Poate frustrat de toate smecheriile genialilor de pe la noi. Si voi sta deoparte, evident. Frustrat.


Am auzit ca se depun dosare de habilitare fara indeplinirea criteriilor sau cu criterii interpretate in mod personal, in ideea ca poate, poate merge, poate nu se prind sau poate pot fi convinsi.
Daca nu la o comisie, atunci la alta.
Si daca nu acum, atunci imediat ce se modifica aceste conditii.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #157 - Jul 23rd, 2012 at 2:48pm
 
Uite: io, indeobshte, mi-s un om mai bland. M-am "certat" cu ne-numaratz' & i-am "ars" numa' & numa' cand am "gasit" c-au sarit calu'.

Zacand io, chiar pan' acu' vo 20 minute, cucaind, adica, pa la caldura, cu teveu' aprins, am prins shtirea cum ca nush-cine zice cam asha: scuze, e un citat da pan' memorie, da' *e* , totushi, un amarat de citat:

"sa steie aia p-acasa, sa le fie rushine, c-au pus un motz academic p-o treaba politica".

Uite: io, dupa ce-am cetit *doua* comunicate, mda, *doua* (includ & p-al acelor academicieni p-acilea, aia de *d-atuncea*, de la CATMANDU), facute cam "dupe ureche", uite: komunicatu' UB a fo' facut "a la carte", ca la restaurant, ca sa-i "serveasca" pa tatzi narozii care *nu vor sa-ntzeleaga*. Nota zece, U.B., sa vedem ce nota va va da micutza murdarie de la Educatziune. Ca *ea chiar are o mare problema*, acuma, *zilele astea* ishi va da *ea* masura "cinstei", a "corectitudinii", n-avetz' *nici o grija*. Ca prostului, daca *nu-i &  fudul*, pan' la urma *i se iarta*....

Shi da! Imi mentzin pozitzia: am facut gresheala de-a folosi termeni jignitori p-acilea, de care-mi e rushine. Am fo' io "atins" de "turbare". V-o repet c-o fac (poate ca & altzii, acuma-i intzeleg mai bine, Cristi sa recunoashte  pantre ei) *doar atunci cand vorba-i mai putzin rushinoasa decat fapta*...

Tre' sa ma-ntzelegetzi *bine*: pan-a a *videa, cu ochii mei*, plagiatu'  maimutzoiului, io nu m-am esprimat. D-abea ashtept sa fie datz' in gat cat mai multzi (aud ca & Blaga asta, caruia nu-i cunoshteam diloc numele etc. etc.). Io *nu ma "dau"*, precum cetitz', la oamenii "politici" pen' ca-s "politici". Ca ne conduce o shleahta (in corpore) de pushcariabili, cum am mai scris-o. Io *nu fac* propaganda politica-n chiar perioada asta de Referendum (&, am & delicatetzea de-a nu pune-n ghilimele): Base tre' sa se duca, inspre *binele* Romaniei.

Inarii ashtia, insa, care "vin din spate", nu ne dau nici o umbra da sperantza....C-am *inlocuit deja o gashca cu o alta*.

Academia? Tre' pastrata *curata*, p-acilea nu vreau *io* ca *ei* sa-& "puna botu'  lor murdar, cum ii videm pan' ultima vreme ". Pentru asta ma lupt de 22 da ani, nu vaz, zau, nici un motiv de-a "ieshi la pensie"; ca-s *inca viu*.

Numa' fain,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Despre plagiat
Reply #158 - Jul 27th, 2012 at 11:34am
 
Pupat Piata Independentei:

Consiliul Național de Etică, despre doctoratul Laurei Codruța Kovesi: "Sunt PROBE CONVINGĂTOARE că nu a plagiat"

Citiţi mai mult: Consiliul Național de Etică, despre doctoratul Laurei Codruța Kovesi: "Sunt PROBE CONVINGĂTOARE că nu a plagiat" - http://www.evz.ro/detalii/stiri/laura-codruta-kovesi-audiata-de-consiliul-nation...
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #159 - Jul 28th, 2012 at 9:28pm
 
craciunm15 wrote on Jul 27th, 2012 at 11:34am:
Pupat Piata Independentei:

Consiliul Național de Etică, despre doctoratul Laurei Codruța Kovesi: "Sunt PROBE CONVINGĂTOARE că nu a plagiat"

Citiţi mai mult: Consiliul Național de Etică, despre doctoratul Laurei Codruța Kovesi: "Sunt PROBE CONVINGĂTOARE că nu a plagiat" - http://www.evz.ro/detalii/stiri/laura-codruta-kovesi-audiata-de-consiliul-nation...


Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica, aceeasi care a negat plagiatul lui Ponta, sub acoperirea "legislatiei din 2003"...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Eugen Stamate
YaBB Administrator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 616
Re: Despre plagiat
Reply #160 - Jul 31st, 2012 at 8:27am
 
http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/profesorii-cer-retragerea-titlu...

Mai multi profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, au trimis ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisă in care cer să ii retragă titlul de doctor în drept premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax.

În scrisoare, universitarii susţin că sunt indignaţi de "intervenţiile brutale" ale ministrului Andronescu şi ale politicienilor în cazul Ponta. În opinia celor 26, nu există niciun dubiu că premierul a plagiat şi spun că decizia de neplagiat a Consiliului Naţional de Etică este necredibilă şi semnalează un posibil conflict de interese.

Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, este unul dintre iniţiatorii scrisorii deschise. Cornel Vîlcu a declarat pentru gândul că atât el cât şi ceilalţi 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta să deţină un doctorat după ce plagiatul din teza de doctorat a fost dovedit fără dubiu. De asemenea, Cornel Vîlcu spune că este de neacceptat ca ministrul Educaţie a ameninţat Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea scolii doctorale înainte de anunţarea verdictului de plagiat.

Cornel Vîlcu a declarat că este convins că Universitatea Bucureşti va cere Ministerului Educaţiei să îl lase fără titlul de doctor pe Victor Ponta.

"Când o instituţie precum Universitatea din Bucureşti constată un plagiat precum cel al domnului Ponta, pasul următor este solicitarea de retragere a titlului de doctor. Iniţiativa noastră, a profesorilor din UBB, vine pentru că universitatea noastră nu a reacţionat la plagiatul domnului Ponta. Iniţial am solicitat din partea senatului UBB o poziţiei faţă de acest plagiat. Senatul a iniţiat o discuţie, dar care va dura foarte mult, probabil până în septembrie", a declarat Cornel Vîlcu.

"Plagiatul este un furt intelectual care trebuie sancţionat în orice condiţii"

Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Despre plagiat
Reply #161 - Aug 16th, 2012 at 7:33am
 
"Oamenii de stiinta romani lupta impotriva plagiatului - Nature"

"Aceste scandaluri au convins oamenii de stiinta din Romania sa lupte impotriva unei adevarate culturi a plagiatului, bine inradacinate in sistemul universitar romanesc. In aceasta saptamana, cercetatorii lanseaza un portal online numit Integru, unde se vor demasca si expune cazuri de plagiat si alte abateri academice."
http://www.ziare.com/victor-ponta/plagiat/oamenii-de-stiinta-romani-lupta-impotr...

Doar sa nu cumna sa plagieze ideea Profesorului Isoc de la Cluj, care a initiat site-ul "plagiate.ro"
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #162 - Aug 23rd, 2012 at 12:08pm
 
Un caz de plagiat ignorat de presa din Romania, insa (din nou) in atentia Nature:
http://www.nature.com/news/romanian-scientists-fight-plagiarism-1.11170

Documentele comparative, la adresa
http://bolyai.eu/doku.php?m=17#dok14

Oare sa aiba legatura (si) cu precedentul scandal in care a fost implicata UMF Tg.Mures?
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #163 - Sep 5th, 2012 at 6:57pm
 
Este aproape oficial, dl. Mang a plagiat. Dar el se considera, in continuare, curat

Consiliul National de Etica a decis, miercuri, ca fostul ministru al Educatiei, Ioan Mang, se face vinovat de plagiat. Mang a ocupat functia de ministru timp de o saptamana. El a fost acuzat ca a plagiat sapte lucrari.

Informatia a fost facuta publica de catre Digi24, care citeaza surse din interiorul Consiliului National de Etica.

Ioan Mang a declarat pentru Digi24 ca acuzatiile de plagiat au un caracter politic.

"Sunt acuzatii politice. Articolele vizate nu au avut influenta asupra activitatilor mele profesionale, nu-mi apartineau. Este un atac politic, identic cu cel facut asupra altor persoane", a subliniat Mang.

El a comentat verdictul Consiliului National de Etica prin faptul ca "presiunea mediatica asupra membrilor Consiliului a fost foarte mare".


http://www.ziare.com/ioan-mang/plagiat/ioan-mang-a-plagiat-consiliul-national-de...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #164 - Sep 6th, 2012 at 1:51pm
 
Ha, ha, "sitronif", mi-ai facut ziua: ca, Manga asta (cu caciula pe ultimu' "a") *nici macar nu le scrise *el*!

Ca-n cazu' lu' Ponta, dragu' nost plagiator , care ne e (inca), *prim ministru*!

Videtz' voi, bre, cam cu *cine* avem d-a face? Cine "ia" paraii/ioroii pa *digeaba*?

Neshte *gunoaie* da *oameni*...

M-ash fi semnat "nervos", da' nu o mai fac, o fac doar cu voioshie. ca cand vezi cat e de proshti ai da la conducere, nu potzi fi *decat vesel*, bre: ca *ashtia* ne datoreaza *noua* d-a ne cara oala da noapte shi, ashadar, avem cu totzii o satisfactzie "aproape sexuala" (cum imi spunea un amic, dus da mult pan' plai cu verdeatza), vazandu-i cat sunt da inari... Ca ne simtzim *noi* chiar *muuult* mai bine, vazand cat sunt aia da proshti.

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: Despre plagiat
Reply #165 - Sep 17th, 2012 at 3:28pm
 
Sa furam prin CV-uri si pe urma sa mintim prostimea:

"Dan Sova, acuzat de un jurnalist ca si-a falsificat CV-ul...
...
Ministrul a explicat ca pe site-ul Facultatii de Drept sunt doua CV-uri. Cel care il da drept absolvent al masteratului londonez este neactualizat si a fost intocmit de Universitatea Bucuresti fara stirea lui." Cheesy

http://www.ziare.com/dan-coman-sova/ministru-pentru-relatia-cu-parlamentul/dan-s...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Despre plagiat
Reply #166 - Feb 6th, 2013 at 9:34am
 
E pacat sa lasam acest topic in uitare, mai ales ca se intampla lucruri in lume...
" O universitate din Germania ii retrage titlul de doctor ministrului Educatiei hotarand ca a plagiat"
de Carla Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 6 februarie 2013
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14163410-universitate-din-germania-ret...

"Universitatea din Dusseldorf a anuntat miercuri ca a dechis sa-i retraga titlul de "doctor" acordat ministrului german al Educatiei, Annette Schavan, apropiata a cancelarului Angela Merkel. O comisie a universitatii a stabilit ca ministrul a plagiat in teza sa de doctorat de acum mai bine de 30 de ani, transmite BBC.

Doamna Schavan a respins vehement acuzatia de plagiat formulata de o comisie academica de la Facultatea de Filosofie a Universitatii Dusseldorf si a declarat ca va ataca in instanta decizia comisiei. De altfel, doamna ministru a respins in numeroase randuri acuzatiile.

Decizia este o lovitura dura pentru Annette Schavan, prietena apropiata a Angelei Merkel, si ii slabeste reputatia, cu atat mai mult cu cat aceasta detine din 2005 portofoliul de ministru al Educatiei si Cercetarii, din timpul primului guvern Merkel.

Luna trecuta, Merkel si-a sustinut ministrul si a exclus posiblitatea inlaturarii din functie.

Titlul de "Doktor" are o mare importanta sociala in Germania si orice uzurpare este pasibila de amenda.

Schavan nu este primul politician german de rang inalt acuzat de plagiat in ultimii ani. In martie 2011, Karl-Theodor von Guttenberg, ministru al Apararii si unul dintre cei mai populari politicieni germani, a fost nevoit sa demisioneze dupa ce s-a dovedit ca a copiat o mare parte din lucrarea sa de doctorat.

De asemenea, in iunie 2011, Universitatea din Heidelberg i-a retras titlul de doctor europarlamentarului german Silvana Koch-Mehrin. Aceasta a demisionat din functia de vicepresedinte al Parlamentului European dupa ce acuzatiile de plagiat au iesit la iveala, insa nu a renuntat la locul sau in legislativ.

De fiecare data, acuzatiile au fost lansate pe diferite platforme de internet. In ceea ce priveste teza de doctorat a ministrului german al Educatiei, Annette Schavan, 92 de paragrafe din cele 350 de pagini sunt considerate suspecte."


Back to top
 
 
IP Logged
 
gabriel_teodorescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 530
cluj-napoca
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #167 - Feb 7th, 2013 at 4:40am
 
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #168 - Feb 9th, 2013 at 11:42am
 
O *ye*, com on va, dragilor, c-am fo' *chiar acuzat* (mde, nu *da voi*, ci de *altzii*!) cum ca "marea mea eza di doftorat", mda, aia din' '88, aea *numa* doar 59 da pagini?

Pai, da! Ca *nu voiam d-ai mintzi, pa profii "mei" cu *sute de din alea*, chiar *furate*? Ca, atata am putut *io* chiar face in *chiar* shese ani...Io cred ca-i *dastul* ceea ce va scriu, chiar *io*, chiar *chiar akuma*...Ca, ma kam scuzatz': chiar *io* am scris(da', vaz ca *nime* nu a chiar comentat) cum ca, a *scrie op teza intr-un an* e o *chiar tampenie*! Ca, tampenia *asta* au inventat-o chiar *altzii*, ma cam scuatz': ca *nu sunt io chiar vinovat*!

Sa-mi scrie *mie*, chiar pan' 'napoi,  rogu-va, *doar aia* (pan' "raspuns"): chiar *aia* cari sa "bat" cu *chiar problema de-ntzaledgere". Ca, de *aia* mie-mi *chiar pasa*...

Cu *drag*, voua, "incepatortilor",

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Despre plagiat
Reply #169 - Feb 9th, 2013 at 1:31pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 9th, 2013 at 11:42am:
O *ye*, com on va, dragilor, c-am fo' *chiar acuzat* (mde, nu *da voi*, ci de *altzii*!) cum ca "marea mea eza di doftorat", mda, aia din' '88, aea *numa* doar 59 da pagini?

Pai, da! Ca *nu voiam d-ai mintzi, pa profii "mei" cu *sute de din alea*, chiar *furate*? Ca, atata am putut *io* chiar face in *chiar* shese ani...Io cred ca-i *dastul* ceea ce va scriu, chiar *io*, chiar *chiar akuma*...Ca, ma kam scuzatz': chiar *io* am scris(da', vaz ca *nime* nu a chiar comentat) cum ca, a *scrie op teza intr-un an* e o *chiar tampenie*! Ca, tampenia *asta* au inventat-o chiar *altzii*, ma cam scuatz': ca *nu sunt io chiar vinovat*!

Sa-mi scrie *mie*, chiar pan' 'napoi,  rogu-va, *doar aia* (pan' "raspuns"): chiar *aia* cari sa "bat" cu *chiar problema de-ntzaledgere". Ca, de *aia* mie-mi *chiar pasa*...

Cu *drag*, voua, "incepatortilor",

Nea Marin


Salut Nea Marine,
Intrasem pe topicul asta ca sa postez un articol despre demisia ministrei germane a invatamantului, Annette Schavan, careia i s-a retras titlul de doctor  ca urmare a acuzatiilor ( dovedite) de plagiat.
http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2013/02/09/97001-20130209FILWWW00367-plagiatde...

Profit sa  scriu si eu cateva randuri despre subiectul abordat. Nici eu nu cred in teze facute intr-un an (nici nu am auzit, de altfel) dar in matematica sunt teze (si nu putine) facute in doi ani. Si teze foarte bune, cu rezultate importante. Pe de alta parte  trebuie sa se inteleaga ca o teza de doctorat nu presupune sa rezolvi conjectura X  de doua sute de ani sau una din problemele de un milion de dolari ale matematicii.  Problemele grele le abordezi dupa ce ai capatat o minima experienta.
Subiectul unei teze de doctorat presupune o alegere care sa determine daca studentul respectiv  este facut sau nu pentru cercetare. Nici nu ii dai un subiect usor, unde schimba o chestie si "copiaza" o demonstratie, teorie  cu schimbarile de rigoare, dar nici nu-i dai un subiect foarte dificil, la care poate lucra 3 -4 ani fara nici un rezultat.
Trebuie gasita o cale de mijloc si asta face diferenta intre adevaratii conducatori de doctorat si restul.Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #170 - Feb 10th, 2013 at 2:04pm
 
alut, Alexa,

uite ca mie-mi pare oleaca *mai ushor* de-a comunica *cu tine* (cu toate ca ma "calci pi batatura" ori di cate ori chiar *ai ocazia* - shi, io *ma bucur* cum c-o *chiar faci*, ashi *chiar vrea & da la altzii!)

Uite, vaz ca *shi tu* imi dai chiar *dreptate*: cum ca, *un singur an pentru scrierea tezei* e *in-suficient*. Multzam. Ca, io , zau, aveam *impresia* ca Romania-i chiar "locuita" numa' da genii...

Aviz *Ministerului*, ca sa o *intzeleaga*: tre' sa le *dai timp* sa *digere*... Chiar *tuturor* (acuma *nu mai vorbesc de doar matematica*).

No numa' fain, Alexa,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Despre plagiat
Reply #171 - Feb 10th, 2013 at 3:08pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Feb 10th, 2013 at 2:04pm:
alut, Alexa,

uite ca mie-mi pare oleaca *mai ushor* de-a comunica *cu tine* (cu toate ca ma "calci pi batatura" ori di cate ori chiar *ai ocazia* - shi, io *ma bucur* cum c-o *chiar faci*, ashi *chiar vrea & da la altzii!)

Uite, vaz ca *shi tu* imi dai chiar *dreptate*: cum ca, *un singur an pentru scrierea tezei* e *in-suficient*. Multzam. Ca, io , zau, aveam *impresia* ca Romania-i chiar "locuita" numa' da genii...

Aviz *Ministerului*, ca sa o *intzeleaga*: tre' sa le *dai timp* sa *digere*... Chiar *tuturor* (acuma *nu mai vorbesc de doar matematica*).

No numa' fain, Alexa,

Nea Marin


Bonjour Nea Marine,
Mi-a scapat un detaliu in comentariul precedent: cand vorbeam de cei doi ani in care se poate  finaliza o teza de doctorat, era implicit vorba de doi ani in care nu faci decat asta si eventual 2-3 ore pe saptamana de predare.  Oricum, numai cativa reusesc performanta aceasta, media este de 3-4 ani.
PS Ce sa-ti fac daca ai bataturi?  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: Despre plagiat
Reply #172 - Mar 21st, 2013 at 9:40pm
 
Scandalurile din vara anului trecut au produs o victima laterala, iar presa exagereaza pe acest subiect.

Doua articole, extrem de virulente pe acest subiect.

Primul articol precizeaza ca "Procurorii DNA investigheaza un caz de autoplagiat la Universitatea Politehnica Timisoara. Un conferentiar universitar, acuzat ca si-a publicat o lucrare de mai multe ori, sub titluri diferite"
-- ce legatura are DNA cu un caz de (auto)plagiat?? --
http://www.opiniatimisoarei.ro/procurorii-dna-investigheaza-un-caz-de-autoplagia...

Al doilea, sugereaza ciudate actiuni informatice:
Scandalul de autoplagiat de la Universitatea Politehnica din Timisoara a declansat o adevarata ‘guerilla digitala’ intre sustinatorii si criticii profesorului cercetat de DNA.
http://www.opiniatimisoarei.ro/scandalul-de-autoplagiat-de-la-universitatea-poli...

Lucrarea incriminata exista, intr-adevar, in mai multe locuri:
un raport tehnic si o lucrare publicata in volumul unui workshop NATO.
Dar ma indoiesc ca aceasta situatie intra sub incidenta autoplagiatului.
Aparent exista si o a treia intrare, in care apar doar doi dintre autori, insa aceasta este raportata ca o versiune anterioara pentru lucrarea finala.
Nu stiu care sunt dedesubturile acestui scandal, insa nu prea cred in vinovatia cercetatorului incriminat.

Poate ca includerea lucrarii in informatiile
http://www-i2.informatik.rwth-aachen.de/Forschung/MCS/SDL/CaseStudies.html
pledeaza mai degraba in favoarea cercetatorului.

Toata povestea se bazeaza pe ambiguitatea din textul legii "e) autoplagiatul - expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale aceluiaşi sau aceloraşi autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale"

Grea poveste Sad
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Despre plagiat
Reply #173 - Mar 22nd, 2013 at 7:54am
 
sitronif wrote on Mar 21st, 2013 at 9:40pm:
Nu stiu care sunt dedesubturile acestui scandal, insa nu prea cred in vinovatia cercetatorului incriminat.Intr-adevăr problema plagiatului este una destul de delicată și complicată în România, nu atât din rațiuni juridice, ci mai ales din cauza lipsei unei campanii serioase anti-plagiat. Din punct de vedere juridic, până în 2005 (sau 2006, nu-mi mai amintesc exact anul) nici nu s-a pus vreodată problema plagiatului științific. Legea drepturilor de autor care a fost de multe ori invocată în astfel de cazuri, făcea referință în mod clar la opere artistice și nu avea nici o legătură cu segmentul științific. Sigur că unii au profitat de acest vid legislativ și au plagiat cu bună știință, alții însă ar putea fi acuzați mai degrabă de neglijență, sau chiar de neștiință (mai ales în cazul auto-plagiatului). Am avut ocazia să constat în diverse discuții, că unii colegi chiar nu știau că își pierd dreptul de proprietate asupra datelor științifice, în momentul publicării datelor într-o revistă. Este însă imposibil de cele mai multe ori să sesizezi granița de trecere dintre rea-intenție și proastă informare și de aceea e foarte greu de judecat anumite cazuri de plagiat.

Din păcate însă, în România plagiatul a devenit o armă de răzbunare politico-ideologică. Pe nimeni nu interesează de fapt aspectele etice ale actului de plagiat și ce ar trebui să facem ca să limităm cât mai mult fenomenul, ci doar se plătesc în diverse situații anumite polițe. Sigur că mediatizarea unor cazuri de plagiat are și un efect curativ, atâta timp cât nu se sare calul. Insă folosirea acestei arme fără nici un fel de discernământ, și mă refer în special în plan extern,  nu ar trebui deloc încurajată după părerea mea. Și fără să mai fac nici un fel de comentariu suplimentar, am să mă limitez la reproducerea (cu ghilimele) unor gânduri ale lui Petre Țuțea:

"Când va dispărea ultimul țăran din lume - la toate popoarele, vreau să spun - va dispărea si ultimul om din specia om. Si atunci or să apară maimuțe cu haine.

A fost întrebat un țăran în închisoare: ce înțelegi din tot ce spune Petre Tuțea! Zice: nu înțeleg nimic, dar e o grozăvie!

Treisprezece ani de închisoare.... Aveam doar o hăinuță de pușcăriaș. Ne dădeau o zeamă chioară si mămăligă friptă. M-au bătut... M-au arestat acasă. Nici nu țin minte anul... Când m-au anchetat am leșinat din bătaie. Iacătă că n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari și pe urmă la Aiud. Eu mă mir cum mai sunt aici. De multe ori îmi doream să mor. Am avut mereu lașitatea de-a nu avea curajul să mă sinucid. Din motive religioase... Treisprezece ani ! Nu pot să povestesc tot ce-am suferit pentru că nu pot să ofensez poporul român spunându-i că în mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozități.

Si mi-au dat 20 de ani muncă silnică fără motive. Mi s-a prezentat sentința de condamnare ca să fac recurs. La cine să fac recurs, la Dumnezeu ? Eu, cultural, sunt un european, dar fundamentul spiritual e de țăran din Muscel. La închisoare, grija mea a fost sa nu fac neamul romanesc de ras. Si toți din generația mea au simțit aceasta grija. Dacă ma schingiuiau ca să mărturisesc ca sunt tâmpit, nu ma interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe romanul, mă lăsam schingiuit pana la moarte.

Am făcut o mărturisire într-o curte cu sase sute de inși, în închisoarea de la Aiud. Fraților, am zis, dacă murim toți aici, în haine vărgate și în lanțuri, nu noi facem cinste poporului roman că murim pentru el, ci el ne face onoarea sa murim pentru el ! Trei ore am vorbit atunci, în curtea închisorii, de Platon si de Cristos. Zice colonelul: scrieți ce-ați vorbit, ca nu cumva ministrul de interne Drăghici sa spună ca sunt solidar cu dumneavoastră. –Domnule colonel, cum sa fim noi solidari ? Eu tocmai d-aia am venit aici, ca nu suntem solidari unii cu alții ..."
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1151
Gender: female
Re: Despre plagiat
Reply #174 - Mar 22nd, 2013 at 11:50am
 
sitronif wrote on Mar 21st, 2013 at 9:40pm:
Scandalurile din vara anului trecut au produs o victima laterala, iar presa exagereaza pe acest subiect.

Grea poveste Sad


Povestea nu e asa complicata cum pare si s-ar gasi repede raspunsul, cu un minim efort, daca s-ar dori.
Daca am inteles bine, conferentiarul respectiv este acuzat de autoplagiat, 3 publicatii care sunt de fapt una singura si cu ajutorul carora s-a  obtinut  o finantare (din bani europeni?).
Este bine cunoscut ca in mediul academic exista aceasta dubla publicare a unui articol: o data intr-o revista de specialitate si alta data intr-un proceedings la o conferinta, congres, workshop. Pana aici nu e nimic grav, daca se mentioneaza situatia ( acest rezultat a fost publicat in revista cutare etc). 
Ce e cu adevarat autoplagiat este  de a pretinde ca cele doua lucrari contin rezultate diferite si sunt prezentate ca atare, fara sa o citezi pe prima in cealalta.
Pentru o finantare prezinti in dosarul, raportul  respectiv, nu numai publicatiile dar si rezultatele ( cel putin in matematica asa se procedeaza: scrii exact ce rezultate ai obtinut si unde este publicat, daca e publicat). 
Presupun ca asta e usor de determinat in cazul de fata. Daca cele 3 publicatii sunt prezentate ca fiind diferite, cu rezultate diferite ca sa arate frumos raportul prezentat  atunci e autoplagiat in toata splendoarea, daca nu, atunci e OK.

Oricum, presa scrie mult pe acest subiect, pentru ca la fotbal, invatamant si politica se pricepe toata lumea!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)