Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Welcome to our forum.


Pages: 1 2 3 ... 12
CNATDCU (Read 68107 times)
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
CNATDCU
Sep 12th, 2012 at 8:41am
 
Subiectul pasioneaza si nu de ieri, asa ca merita un topic aparte. Cred ca se impune nu numai o comparatie intre componenta si actiunile Consiliul trecut si celui  actual dar si o readucere in lumina a parerilor despre vechiul CNATDCU.
Daca FAR-ul va decide sa dea un comunicat ( sau alta forma de luare de pozitie, actiune) este bine sa existe nu numai o coerenta dar si asumarea parerilor trecute si prezente.
Nu stiu foarte multe despre Consiliul trecut, imi amintesc de nume OK in matematica si evident exista o diferenta clara de valoare stiintifica intre componenta comisiei de matematica trecute si prezente. Dar, daca recitesc comentariile despre Consiliu in general, inteleg ca situatia nu era deloc buna per total, as spune dimpotriva.
Cred ca e de dorit sa se lamureasca situatia, pentru ca o eventuala pozitie a FAR-ului sa nu fie absolut ridicola, vazuta prin prisma parerilor trecute exprimate aici despre fostul CNATDCU.
Stiu ca s-a scris mult pe acest subiect, nu am avut timp sa caut, dar topicul "Impostura in Consiliile si Agentiile Educatiei" este reprezentativ in sensul precizat mai sus.
Va reamintesc cateva din parerile exprimate despre fostul
CNATDCU, cu speranta ca alti colegi de discutie vor mai cauta si ei alte postari  pentru a avea o ideea cat mai clara despre ce se discuta si ce se regreta. Eu regret vechea comisie de matematica din punct de vedere al componentei sale, dar nu cunosc amanunte despre munca efectiva a acestei comisii.
Va invit, in limita timpului de care dispuneti, sa completati acest subiect cu ce s-a scris despre CNATDCU pentru a avea o imagine cat mai clara despre situatia trecuta  si cu  pareri, obiective, despre actualul Consiliu, eventual pe discipline.

craciunm15 wrote on Apr 7th, 2011 at 1:32pm:
Tot pe educer, cineva incearca sa aduca in discutie in discutie CNACTDU   ca organism administrativ-contabil care doar numara ce i se da.

Atunci la ce ii mai chinuim pe aia din Texas, Lausanne Paris Nord, Sud si Mijloc cand ei ar trebui doar sa vina cu manecutze ca sa nu li se toceasca la sacou coatele si sa numere din zori de vara si pana in seara daca ce au scris comisiile e adevarat. Si pentru asta au nevoie si de birouri de comisie si de vice presedinti, cand le-ar fi suficiente cate un abac de persoana. Pai mai bine il angajeaza pe Cozmanca si rezolva el toata numaratoarea. Nu mai pierde vremea cu abacul- presedinte, abacul-vicepresedinte, abacul- membru in birou si abacul -membru din comisie.

Una peste alta, crede cineva ca macar 10% din cei de peste ocean vor veni la sedinte si o sa aiba timp de pierdut cu magariile de pe la noi, puse la cale cand ei dorm pe alt fus orar, de cei care s-au aranjat in comisii, desi nu i-au chemat nci macar presedintele si vice-presedintele de comisie?
Si daca nu, ce e de fapt comisia cu membri care nu pot participa si cu membri care vor participa de zor dar nimeni nu stie cum au ajuns acolo, in afara de cei pe care i-au manipulat si presat ca sa fie numiti? O alta forma fara fond.
craciunm15 wrote on May 24th, 2011 at 12:41pm:
Analiza participarii impostorilor la Competitia CNCS arata ceva interesant. Acolo unde stiau ca rezultatele vor fi afisate, multi indivizi care s-au bautut pe holurile ministerului sa ajunga in CNATDCU nici macar nu s-au inscris. Sa nu se fac de ras ca Abramburica...

Dar acolo unde merge smechereala si cred ca nu ii vede nimeni (ARACIS, CNATDCU) s-au ingesuit si stau bine mersi fara ca macar sa ii puna cineva pe membrii in comisii sa isi afiseze CV-ul. Eventual sa si-l si autoevalueze prin prisma propriilor criterii. Asa, ca sa ne dea noua un model de urmat ca sa ajungem macar la fel de buni ca ei.
Ca deh, ei sunt selectionati pe pile sa dea lectii celor care ii depasesc in valoare si sa verifice doctoranzii care au publicatii mai relevante ca ale lor.
Pai la CNATDCU trebuie sa faci ce te verifica Popa, nu sa faci cum face Popa.
Doamne miluieste, CNATDCU infloreste...


Bogdan_Dumitrescu wrote on Apr 7th, 2011 at 10:42am:
Si pentru ca tema de aici e impostura: in momentul in care apar criteriile de atestare a titlurilor, membrii comisiilor care nu indeplinesc conditiile de profesor ar trebui "parati" consiliului CNATDCU si ministrului.

O sa vedem atunci daca se intampla ce trebuie. Poate ca da, poate ca nu.craciunm15 wrote on Sep 22nd, 2011 at 7:29am:
"Reforma"  fara rusine, "oameni de calitate" fara onoarea demisiei din pozitiile in care au fost numiti fara sa aiba meritele detinerii pozitiei.
Observatii si de la altii:

http://www.contributors.ro/administratie/educatie/a-devenit-reforma-din-educatie...

Comentariu Birlic:

""“Ca s-a format masa critica de oameni de calitate, atat in invatamantul superior cat si in preuniversitar, astfel incat reforma sa fi ajuns intr-un punct din care nu mai exista intoarcere.”
Chiar ne luati de prosti D-le Vlaston? Cum a reusit dl ministru sa selecteze pt Cnatdcu oameni care nu indeplinesc conditiile minimale de abilitare sau de profesorat? O fi fost ajutat de Edu-cer? Ce oameni de calitate accepta sa ocupe o pozitie pe care nu o merita, pentru care nu indeplinesc conditiile minimale si regulile elementare de bun simt. In tara asta sunt si oameni onesti care indeplinesc criteriile cnatdcu. Cand dl ministru va rezolva aceasta problema, ma va convinge ca are intentii bune si capacitatea de a le pune in practica."

Cat de lipsit de onoare poti sa fii ca sa nu iti dai demisia din cnatdcu daca nu indeplinesti conditiile propriei comisii?
Se mai poate vorbi de onoare in sistem cand asemenea oameni se fac ca nu vad evidenta sau gasesc motivatii care mai de care mai lipsite de onoare?


craciunm15 wrote on May 30th, 2011 at 11:02am:
Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac...

Cea mai noua inovatie in evaluarile din Romania, dupa cum apare in criteriile prezentate pe educer pentru Medicina (Formulare explicitate CNATDCU):
- numarul de citari se imparte la factorul de impact referinta al revistei in care s-a publicat articolul.
(conform email rector din 27 Mai : Criterii minime de promovare aprobate de Consiliul CNATDCU)

Adica, citarea o data a unui articol publicat intr-o revista cu factor de impact 0,5 face 2 puncte.
Iar daca este citat - tot o singura data - articolul publicat intr-o revista cu factor de impact 5 face 0,2 puncte.

Ce si-au zis oamenii? Daca avem doar lucrari cu factor subunitar, iese nasol la inmultire. Dar la impartire parca ne iese mai bine. Asa ca au pus ca se imparte.

Genial!
Va dati seama de ce le-a trebuit asa mult timp! Mult, dar merita. E ceva ce pur si simplu revolutioneaza intreg sistemul mondial de evaluare. De la h-index nu a mai aparut asa ceva inovativ. Daca Hirsch a ramas in istorie cu h-index, poate si ministrul sa ramana cu F-index. (Va rog nu va ganditi la alte cuvinte nepotrivite pentru F).

Iar are sansa sa apara in Nature si sa arate el cum se face reforma adevarata in Romania prin selectia CNATDCU dupa urechea soptitorilor.
Asta pe langa "teleportarea" laser.

Studiu de caz: cate o citare pentru articol publicat in:
- Acta Bioethica (factor impact 0,021, factor impact de referinta 1,236);
- Nature Cell Biology (factor impact 19,522, factor impact de referinta 5,754)

Cine iese mai bine la citari, conform CNATDCU? Cel cu publicarea in ActaBioethica (care obtine 0,8 puncte per citare) sau cel in Nature Cell Biology (care obtine 0,17 puncte per citare), daca se imparte cate o citare la factorul de impact de referinta?
De cate ori e mai buna - in baza factorului de impact - Nature Cell fata de Acta Bioethica din Chile? De peste 900 de ori.
De cate ori a stabilit CNATDCU ca e mai proasta citarea unei lucrari din Nature Cell fata de Acta Bioethica? Cam de 5 ori.
Ce diferenta e intre impostorii din CNATDCU si sistemele civilizate de evaluare? Grosso modo de cam 900 x 5 = 4500 ori.
Daca mai inmultim si cu numarul de luni necesare pentru formulele astea geniale...

Acum inteleg de ce tot amana sa iasa public cu criteriile de promovare. Ar trebui sa fie de rusine... dar oare mai e asa ceva in tara asta?


craciunm15 wrote on Jun 1st, 2011 at 10:19am:
Stiind niste nume care au patruns in CNATDCU m-am asteptat de la inceput la furturi si smecherii prin care sa-i dovedeasca pe cei de valoare din comisii.

Conform criteriilor aprobate CNATDCU pentru medicina (de pe educer), Metalurgia International ar putea fi punctata! Doar sa treaca un mic prag.

Cum s-a facut asta? Tot jongland cu factori si coeficienti de influenta in diverse variante. Undeva este un factor, altundeva este alt factor si daca nu esti atent smecherii te pacalesc de nu te vezi. Ca da aia au ajuns acolo.

Ca sa nu se ia scorul relativ de influenta (unde Metalurgia International are 0 puncte), s-a introdus si factorul de impact relativ (unde Metalurgia International are 0,14799). E drept ca ei mai pun si praguri minime le scoruri relative de influenta. Dar simpla idee de a imparti la un factor nerelevant si distorsionant in loc sa inmultesti cu un factor relevant (de impact) mi se pare aberanta.
Nu cumva, chiar definitia de factor se refera la inmultire, nu la impartire? (din DEX: Factor- "Fiecare dintre termenii unei înmultiri."). Nu mergem totusi prea departe cu magariile incercand sa intoarcem lumea cu fundul in sus? Nu cumva e foarte periculos sa jonglam cu factori irelevanti si distorsionanti?

Dupa cum spuneam, acolo sunt oameni obisnuiti cu furtul si smecheriile, care stiu cum sa aranjeze orice.

Oare celor din strainatate, care sunt efectiv "facuti" nu le e rusine de ce se manipuleaza pe spatele lor?

Domnule Hurduc, sunteti in acuzat de reprezentatul pe FAR al Ad Astra ca v-ati introdus prin  presiuni in CNATDCU. Ce parere aveti de criteriile stabilite pentru medicina, prezentate de educer, prin prisma manipularii factorilor si a scorurilor?

PS: Conform celor de la medicina, autorul principal "e trei": primul, ultimul si cel corespondent.


craciunm15 wrote on Jun 9th, 2011 at 2:59pm:
Dupa cat timp poate fi demis CNATDCU?

Pentru inutilitate...
Back to top
« Last Edit: Sep 13th, 2012 at 2:32pm by AlexA »  
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: CNACTDU
Reply #1 - Sep 12th, 2012 at 9:15am
 
Am mai comentat pe forum faptul ca in vechiul CNATDCU, la comisiile de la Stiintele ingineresti, erau multi romani care activeaza in strainatate, cu un CV excelent, dar eu nu stiu cat de activi au fost ei in aceste comisii. Cu siguranta cei care au fost in membri in aceste comisii stiu mai bine!
Opinia mea este ca au mai mult un paravan, fiindca membrii din tara erau cei activi in comisii, iar CV-ul unor astfel de membri activi lasa de dorit (nu aveau nici standardele de conf).
Nu pot sa spun ca membrii actualelor comisii sunt toti ok, eu spre exemplu am gasit o persoana Susan-Resiga R care  dat declaratii false in fisele publice privind Indicatorii bibliometrici (de la simplu la dublu) in competitia IDEI2012 aflata acum in stadiul de evaluare, lucru care ii va aduce cu siguranta un punctaj mai bun, fara sa-l merite! Poate eu gresesc, dar totusi nimeni nu a reusit sa-mi demonstreze contrariul! Nu vreau sa ma gandesc ce poate face o astfel de persoana cand va fi cazul sa ia decizii.
Deci, se gasesc subiecte de comentat...
Back to top
« Last Edit: Sep 12th, 2012 at 9:47am by maria_andrei »  
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNACTDU
Reply #2 - Sep 12th, 2012 at 9:28am
 
Mai era cineva care comenta asa ceva prin 2011:

Maria spune:
26/09/2011 la 14:23

"Exista multe parti bune privind evaluarea proiectelor, era necesara evaluarea externa, dar din pacate exista multe lucruri ambigui care duc la rezultate surprinzatoare. Doar un exemplu, cum a putut obtine domnul SUSAN-RESIGA Romeo un rezultat de 81.33 la stiinte ingineresti cand are un CV f subtire, iar CV-ul reprezinta 60% din punctaj? Abia a indeplinit conditiile sa depuna proiect, nu are citari, un indice Hirsch 1…deci singura posibilitate ca sa obtina acest rezultat era sa-i fie alesi evaluatori favorabili. Ca el mai sunt multi…si de asemenea sunt multi cu un CV excelent dar care au fost depunctati tocmai la CV. Dansul este unul dintre aceia care au fost mereu abonati la proiecte, dar rezultatele stiintifice nu se regasesc in publicatii serioase.
Deci, am mari dubii ca a fost o competitie corecta!!!!"

Cred ca s-a demonstrat ca indicele h acuzat nu era 1.

Daca tot vreti sa faceti un topic obiectiv despre CNATDCU ar fi util sa citati si opiniile mai vechi ale membrilor CNATDCU care au devenit.
acum sefi.

Puteti cita si un contributor FAR, care era entuziasmat ca noul CNATDCU a rezultat in urma unui concurs. Acum dumneavoastra va plangeti chiar de acest concurs?

Daca in CNATDCU vechi se strecurau indivizi fara valoare acum e populat masiv, la varf.
Imi mentin opinia ca acei care nu indeplinesc conditiile de abilitare nu au ce cauta in acest CNATDCU, chiar daca sunt din Academie.
Alti, nu eu, au stat cu ei la masa si acum ajung sa ii conduca, fara sa le pese de cei care au fost numiti.

PS
Quote:
NEO-CERCETATORUL ROMAN

In ultimele 48 de ore m-am gandit foarte mult la cele intamplate in subteranele MEC, legat de modul de numire a celor doua comisii. Framantarea mea s-a putut vedea si din auto-cenzurarea anumitor fragmente de mesaje pe  care le-am scris, lucru pe care l-am facut din respect pentru colegii nostri de valoare din CNATDCU si CNCS.  Insa nu cred ca solutia propusa de dumneavoastra, de a face presiuni asupra membrilor comisiilor cu o activitate stiintifica discutabila, ar putea avea vreun efect pozitiv.

Ganditi-va ce s-ar intampla daca FAR ar scrie unui analfabet, o scrisoare de protest legata de degradarea sistemului universitar ? Evident ca nu s-ar intampla absolut nimic. Pentru ce sa-l intereseze pe un analfabet calitatea sistemului educational ? Ei bine, exact acelasi efect l-ar avea o noua scrisoare adresata MEC, chiar daca motivele ar fi usor diferite. Ba mai rau. S-ar putea ca persoanele de bun simt din cele doua comisii sa demisioneze in urma acestor presiuni, caz in care locurile vacantate ar fi ocupate imediat cu neo-cercetatori. Trebuie sa intelegeti ca in aceste doua comisii sunt si persoane care au facut o imensa risipa de energie, relatii si nu numai, ca sa ajunga unde au ajuns. Cum credeti ca vor pleca de acolo ? Sau cum credeti ca MEC s-ar putea razgandi asupra componentei comisiilor, cand de vreo 5 luni se tot coc aceste prajituri otravite ?

Insa din punctul meu de vedere, ceea ce s-a intamplat in subteranele MEC, m-a ajutat sa inteleg foarte bine un lucru, pe care poate ca Eugen l-a inteles inaintea mea. Problema cea mai grava a sistemului educational romanesc, nu este lipsa de profesionalism, ci MAREA CRIZA MORALA prin care trece. Am putut vedea foarte clar acum ascensiunea unor persoane care n-au nici un fel de probleme legate de capacitatile stiintifice (cel putin aparent) ci doar grave probleme de morala. Este vorba despre un tip de neo-cercetator, mult mai periculos decat impostorul. Impostorul putea fi evaluat si dovedit, pe cand neo-cercetatorul nu. Ce sa faca scientometria in fata problemelor legate de morala ? Cum sa masuram buna-credinta si cinstea individului ?

De fapt societatea romaneasca in ansamblul sau se afla in fata unei probleme foarte complicate, legata de instaurarea unui nou tip de democratie, specific romaneasca. De 20 ani, romanii nu au avut niciodata sansa sa aleaga intre bine si rau, ci intre rau si foarte rau, sau mai nou, intre foarte rau si ingrozitor. In aceste conditii intre societatea civila si clasa politica s-a cascat o prapastie imensa, care se largeste pe zi ce trece. S-a construit cu migala un “model” de politician, caracterizat prin grobianism, cinism, lacomie si sete de putere. Iar acest lucru s-a translat automat si la nivelul sistemului educational. In aceste conditii, societatea civila se afla complet dezarmata in fata politicului. Cum sa-i sanctionezi la alegeri ? Sa inlocuiesti pe cine cu cine ?

Ce mai poate face un ONG care se ocupa de probleme educationale in aceste conditii ? Atata timp cat mass-media este controlata politic, orice actiune a unui ONG nu va fi diseminata decat daca esti inregimentat de o parte sau de alta a baricadei. Si atunci atata timp cat esti absolut neutru, orice material transmis catre structurile decizionale va fi absolut inutil. Cred ca este momentul ca societatea civila sa-si modifice strategia de actiune, in sensul utilizarii mai inteligente a spatiului virtual. Se pare ca politrucii au inteles mai rapid decat noi acest lucru si au impanzit deja spatiul cibernetic cu tot soiul de blog-uri. Nu cred insa ca aceasta poate fi o problema, pentru ca pot fi eliminati din anumite domenii. Eu cred ca trebuie sa ne gandim impreuna la o modalitate cat mai eficienta de operare in spatiul virtual. In acelasi timp, cred ca politicul ar trebui sanctionat intr-un mod total diferit ca pana acum si anume, printr-o ignorare totala. Noi vom spune ce avem de spus in cadrul forumului nostru, iar cine vrea sa tina cont de aceste lucruri, nu are decat sa decalare ca este dispus sa asculte. Cu alte cuvinte va trebui sa obligam politicul sa vina inspre noi, atunci cand va fi pregatit sa poarte un dialog real. Oricum, daca politicul nu este constient ca va trebui mai devreme sau mai tarziu sa poarte un dialog cu societatea civila, va fi inutila orice apropiere de ei. Cel mult ne-am putea arde aripile.


Quote:
Stii care-i problema Liviu ? Atunci cand te apropii prea mult de putere, iti cam pierzi libertatea si incepi sa vezi numai ce-ti convine.
....


Quote:
Liviu,

Cauta te rog putin prin comisiile astea de care esti tu foarte incantat, sa vezi cum stam cu apa Sambetei si cum tocmai i-am gasit pe cei mai buni dintre cei mai buni.
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: CNACTDU
Reply #3 - Sep 12th, 2012 at 9:46am
 
craciunm15 wrote on Sep 12th, 2012 at 9:28am:
Cred ca s-a demonstrat ca indicele h acuzat nu era 1.

La momentul respectiv avea H=1, cu greu a indeplinit conditia sa depuna proiect (verificati ca nu tot ceea ce avea publicat avea RIS), intre timp a mai fost citat...Uitati-va pe researcherid, cred ca nu l-a actualizat de la momentul depunerii proiectelor, aprilie 2011.
In plus a aparut acum sotia, director adjunct UEFISCDI, se pare ca nu vorbeam prostii cand spuneam cu alegerea evaluatorilor favorabili...dar nu a fost suficient anul trecut, forteaza acum...
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: CNACTDU
Reply #4 - Sep 12th, 2012 at 9:53am
 
craciunm15 wrote on Sep 12th, 2012 at 9:28am:
Exista multe parti bune privind evaluarea proiectelor, era necesara evaluarea externa

Imi mentin opinia, se strecoara mai greu pilele, dar vor mai continua sa existe intr-un % redus
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNACTDU
Reply #5 - Sep 12th, 2012 at 10:21am
 
maria_andrei wrote on Sep 12th, 2012 at 9:53am:
Imi mentin opinia, se strecoara mai greu pilele, dar vor mai continua sa existe intr-un % redus

Pana la urma, nu a fost finantat. Sau ma insel?
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: CNACTDU
Reply #6 - Sep 12th, 2012 at 10:39am
 
craciunm15 wrote on Sep 12th, 2012 at 10:21am:
Pana la urma, nu a fost finantat. Sau ma insel?

Cred ca nu va inselati, nu am mai verificat daca nu a intrat la suplimentari...iar acum ajustati putin indicii bibliometrici, s-ar putea sa reuseasca...poate si un ajutor al sotiei...
Back to top
 
 
IP Logged
 
sitronif
Senior Member
****
OfflinePosts: 265
Gender: male
Re: CNACTDU
Reply #7 - Sep 12th, 2012 at 2:55pm
 
Am impresia ca in toiul discutiilor nu a fost sesizat un aspect important al Ordinului din MO 640/07.09.2012.
Il reproduc aici:

Art. 3 pct 1) Validarea titlului de doctor se face cu respectarea stricta a legislatiei si criteriilor in vigoare la data admiterii la studii de doctorat.


Asadar fara momentul limita "Aprilie 2012". Desigur, doctoranzii care-si finalizeaza studiile si care satisfac cerintele actuale vor satisface din plin si cerintele in vigoare "la data admiterii"...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNACTDU
Reply #8 - Sep 12th, 2012 at 3:02pm
 
sitronif wrote on Sep 12th, 2012 at 2:55pm:
Am impresia ca in toiul discutiilor nu a fost sesizat un aspect important al Ordinului din MO 640/07.09.2012.
Il reproduc aici:

Art. 3 pct 1) Validarea titlului de doctor se face cu respectarea stricta a legislatiei si criteriilor in vigoare la data admiterii la studii de doctorat.

Asadar fara momentul limita "Aprilie 2012". Desigur, doctoranzii care-si finalizeaza studiile si care satisfac cerintele actuale vor satisface din plin si cerintele in vigoare "la data admiterii"...


Cred ca exista un principiu fundamental in drept care spune ca se aplica prevederea cea mai favorabila.
De exemplu: daca la momentul crimei legea prevedea pedeapsa cu moartea si legea se schimba ulterior cu interzicerea pedepsei cu moartea nu mai poate fi cineva condamnat la moarte pentru crima comisa deja.

Consecintele discutiei in cauza:
- la doctoranzii vechi se aplica prevederile de la momentul admiterii (si cred ca asta a stabilit deja Baba);
- la cei de acum se aplica cel mult prevederile de acum. Dar daca se relaxeaza criteriile in viitor, si lor li se vor aplica criteriile relaxate. Si cum orice relaxare de criterii aduce voturi in plus...totul e sa astepti destule alegeri.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gg.gogu
Junior Member
**
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 79
Gender: male
Re: CNACTDU
Reply #9 - Sep 12th, 2012 at 8:13pm
 
criteriile vor fi relaxate astfel incat sa dam si habilitarea la tot cartierul... eu as propune sa dam habilitare doar cu buletinul ...
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNACTDU
Reply #10 - Sep 12th, 2012 at 8:46pm
 
gg.gogu wrote on Sep 12th, 2012 at 8:13pm:
criteriile vor fi relaxate astfel incat sa dam si habilitarea la tot cartierul... eu as propune sa dam habilitare doar cu buletinul ...

Chiar azi imi spunea cineva din vechiul CNATDCU ca e atmosfera de sarbatoare pe la minister, CNATDCU in asteptarea noilor criterii. Sindicatul radiaza de fericire...
Si se mai zvoneste ca se pune la cale raderea CNCS-ului, pe model CNATDCU.
Mai ales ca e pus la index, de cand a respins dosarul cuiva care a ajuns ministru.
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: CNACTDU
Reply #11 - Sep 13th, 2012 at 1:25pm
 
Reactie la dizolvarea fostului CNATDCU din partea unui fost membru de comisie, dl Gabriel Cornilescu.

http://www.contributors.ro/dezbatere/epurarea-cnatdcu-de-ce-au-eliminat-toti-cer...

Pe scurt, protestul dlui Cornilescu prezinta episodul dizolvarii CNATDCU ca facind parte din ''seria de abuzuri'' a noi conduceri MECTS (1), prezentind apoi avantajele intelectuale si morale ale participarii diasporei in aceste comisii (2), observind in final o modificare in documentul statutar al CNATDCU (3).

Sincer, cred ca dl Cornilescu reuseste sa faca un deserviciu cauzei pe care o apara. Ma opresc la punctul doi al protestului, cel care vorbeste despre excelenta intelectuala si morala a membrilor din diaspora.

Citez: ''Fostii membri din strainate ai comisiilor CNATDCU au fost selectati intr-un proces de organizare care a durat mai mult de un an strict pe baza recunoasterii de catre comunitatea stiintifica internationala, reflectata in calitatea publicatiilor lor in literatura de specialitate''.

Trec peste impreciziile de limbaj. Nu voi intreba daca procedura a fost transparenta, daca  a existat vreun anunt oficial privitor la aceasta selectie. Dl Cornilescu spune ca procedura a durat ''mai mult de un an'', asta pentru a da greutate argumentului ''valorii''.

LEN a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10 ianuarie 2011. Consiliul general al CNATDCU a fost numit pe 9 februarie 2011, panelurile pe domenii fundamentale tot pe 9 februarie 2011, iar comisiile de specialitate in februarie-aprilie 2011. A durat ''mai mult de un an''?

Asa ca ceea ce urmeaza in textul dlui Cornilescu trebuie citit cu prudenta. Este vorba despre superioritatea morala a membrilor din diaspora stiintifica: ''Prezenta lor in aceste comisii garanta imposibilitatea coruptiei, a nepotismului, a presiunilor politice sau administrative folosite de-a lungul anilor pentru obtinerea frauduloasa de titluri sau diplome universitare de catre politicieni sau oameni cu functii inalte in aparatul de stat''. Nimic si nimeni nu poate ''garanta imposibilitatea'' greselii in conduita noastra. Iar cind in text tocmai s-a strecurat un neadevar flagrant, de ce am crede in onestitatea ''suprema'' a diasporei intelectuale? Cred, inca o data, ca dl Cornilescu isi putea apara mai bine propria cauza.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNACTDU
Reply #12 - Sep 13th, 2012 at 1:54pm
 
"Poziţia Ad Astra faţă de schimbarea CNATDCU

Asociaţia Ad Astra, compusă din cercetători români activi în România şi în diaspora, consideră că recentele schimbări din componenţa CNATDCU şi ale comisiilor sale de specialitate sunt etrem de nocive.

Faptul că s-a renunţat complet la membrii din străinătate prezenţi în vechile comisii, cercetători de o valoare recunoscută internaţional, contrazice în chip flagrant declaraţiile oamenilor politici în legătură cu necesitatea integrării României în circuitul ştiinţific mondial şi anunţă o nouă perioadă de izolare a cercetării româneşti. Tocmai pentru că ştiinţa este transnaţională, frontierele şi distanţele nu constituie un impediment pentru colaborare. Acest fapt este de altfel subliniat şi în prezentarea Conferinţei "Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România", care va avea loc la sfârşitul acestei luni, prezentare în care se afirmă că "evenimentul îşi propune să creeze un spaţiu al dialogului şi al colaborării între cercetători români, indiferent de locul unde trăiesc şi lucrează". Prin urmare, faptul că au fost excluşi din aceste comisii toţi colegii din diaspora, în pofida faptului că mulţi dintre aceştia sunt dispuşi să se implice în reformele din ţară, este de neînţeles şi contraproductiv. Considerăm că stimularea excelenţei în cercetarea românească nu se poate realiza fără sprijinul efectiv al colegilor din diaspora, fără implicarea lor directă în procesul de reformă a cercetării româneşti.

Trebuie de asemenea să semnalăm că aceste noi comisii, deşi sunt mai puţin numeroase, numără din păcate mai mulţi membri cu performanţă ştiinţifică extrem de scăzută (calculată după orice criteriu: factor de influenţă, indice Hirsch, număr de citări în reviste de top etc.). Insistăm asupra faptului că mulţi dintre membrii noilor comisii nu îndeplinesc nici măcar standardele minimale pentru conferenţiar (standarde elaborate de vechiul CNATDCU, care sunt încă în vigoare). În aceste condiţii, oricât de bine intenţionate, noile comisii nu vor avea autoritatea ştiinţifică de a analiza şi, eventual, invalida vreo teză de doctorat sau vreun titlu ştiinţific. În plus, aceste numiri contrazic şi Art. 8 (2) din Anexa nr. 2 a noul regulament (OM 5644/ 5 septembrie 2012) care precizează: "Comisiile de specialitate sunt compuse din experţi în domeniul sau domeniile ştiinţifice arondate". Misiunea CNATDCU se vede astfel compromisă.

Totodată, în spiritul transparenţei actului de guvernare şi având în vedere interesul întregii comunităţi academice, este recomandabil ca ministerul să facă publice listele cu propuneri venite din partea comunităţilor academice, precum şi criteriile şi procedura care au stat la baza selecţiei noilor membri.

Asociaţia Ad Astra nu contestă dreptul legal al Ministrului de a numi CNATDCU şi membrii comisiilor de specialitate, dar solicită reintroducerea în comisii şi a unor membri din diaspora şi efectuarea numirilor pe baza unor criterii clare de valoare profesională."

http://docs.ad-astra.ro/Comunicat+AA+final_CNATDCU.pdf
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: CNATDCU
Reply #13 - Sep 13th, 2012 at 2:54pm
 
craciunm15 wrote on Sep 13th, 2012 at 1:54pm:
în spiritul transparenţei actului de guvernare şi având în vedere interesul întregii comunităţi academice, este recomandabil ca ministerul să facă publice listele cu propuneri venite din partea comunităţilor academice, precum şi criteriile şi procedura care au stat la baza selecţiei noilor membri.


Admir consecventa Ad-astra: si anul trecut au solicitat aceleasi lucru, iar raspunsul a fost cel pe care il vor primi de la dna Andronescu.

craciunm15 wrote on Sep 13th, 2012 at 1:54pm:
Asociaţia Ad Astra nu contestă dreptul legal al Ministrului de a numi CNATDCU şi membrii comisiilor de specialitate, dar solicită reintroducerea în comisii şi a unor membri din diaspora şi efectuarea numirilor pe baza unor criterii clare de valoare profesională.


Ad-astra ar fi putut, mai simplu, sa solicite pastrarea ''criteriilor clare'' utilizate in 2011 de dl Funeriu. Pentru ca altfel cine stie ce criterii dubioase va alege ghidusa dna Andronescu...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: CNACTDU
Reply #14 - Sep 13th, 2012 at 2:59pm
 
a_muraru wrote on Sep 13th, 2012 at 1:25pm:
Reactie la dizolvarea fostului CNATDCU din partea unui fost membru de comisie, dl Gabriel Cornilescu.

http://www.contributors.ro/dezbatere/epurarea-cnatdcu-de-ce-au-eliminat-toti-cer...I-ati adresat autorului toate aceste remarci? Sunt curioasa ce va raspunde. De asemenea, sper ca se vor manifesta toti cei care au criticat vehement vechiul consiliu: ca membri exteriori nu sunt prezenti la sedinte, ca nu au luat atitudine fata de prezenta celor care nu indeplinesc conditiile de profesor, abilitare, ca prezenta lor in Consiliu nu e decat de  fatada in timp ce cei  din tara conduc si decid totul, ....multe intrebari, remarci, pe care le-am auzit nu o data si care merita raspunsuri din partea autorului articolului citat.

Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: CNATDCU
Reply #15 - Sep 13th, 2012 at 3:07pm
 
AlexA wrote on Sep 13th, 2012 at 2:59pm:
I-ati adresat autorului toate aceste remarci? Sunt curioasa ce va raspunde.


Am incercat, insa a fost practic imposibil. De citeva zile contul meu pe contributors.ro nu poate fi activat. Iar adresa e-mail a dlui Cornilescu nu o cunosc. In fine, cred ca macar unul din prietenii sai il va avertiza in privinta inconsistentei textului.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNATDCU
Reply #16 - Sep 13th, 2012 at 3:10pm
 
a_muraru wrote on Sep 13th, 2012 at 3:07pm:
AlexA wrote on Sep 13th, 2012 at 2:59pm:
I-ati adresat autorului toate aceste remarci? Sunt curioasa ce va raspunde.


Am incercat, insa a fost practic imposibil.


Puteti incerca sa postati un comentariu la apelul sau de pe contributors.ro.
Daca d-l Cornilescu blocheaza acest comentariu, atunci are o foarte mare problema de credibilitate.
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: CNATDCU
Reply #17 - Sep 13th, 2012 at 3:16pm
 
craciunm15 wrote on Sep 13th, 2012 at 3:10pm:
a_muraru wrote on Sep 13th, 2012 at 3:07pm:
AlexA wrote on Sep 13th, 2012 at 2:59pm:
I-ati adresat autorului toate aceste remarci? Sunt curioasa ce va raspunde.


Am incercat, insa a fost practic imposibil.


Puteti incerca sa postati un comentariu la apelul sau de pe contributors.ro.
Daca d-l Cornilescu blocheaza acest comentariu, atunci are o foarte mare problema de credibilitate.


Am un cont pe contributors.ro, am incercat in ultimele 2 saptamini sa postez de mai multe ori comentarii, insa contul pare dezactivat (comentariul dispare dupa operatiunea de trimitere: nu apare ca fiind ''In asteptare'', nici nu este publicat). Asa ca dl Cornilescu nu ar putea fi in nici un caz blamat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNATDCU
Reply #18 - Sep 13th, 2012 at 3:19pm
 
a_muraru wrote on Sep 13th, 2012 at 3:16pm:
Am un cont pe contributors.ro, am incercat in ultimele 2 saptamini sa postez de mai multe ori comentarii, insa contul pare dezactivat (comentariul dispare dupa operatiunea de trimitere: nu apare ca fiind ''In asteptare'', nici nu este publicat). Asa ca dl Cornilescu nu ar putea fi in nici un caz blamat.


Eu am incercat sa postez un raspuns la ce a scris d-l Cornilescu. Mai intai a a aparut in asteptare, pe urma a disparut. Un al doilea mesaj a disparut imediat si nu a mai aparut nici macar in asteptare.
Back to top
 
 
IP Logged
 
a_muraru
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 188
Re: CNATDCU
Reply #19 - Sep 13th, 2012 at 3:23pm
 
craciunm15 wrote on Sep 13th, 2012 at 3:19pm:
Eu am incercat sa postez un raspuns la ce a scris d-l Cornilescu. Mai intai a a aparut in asteptare, pe urma a disparut. Un al doilea mesaj a disparut imediat si nu a mai aparut nici macar in asteptare.


Se pare ca si internetul are zeii sai. Ori demonii sai...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: CNATDCU
Reply #20 - Sep 18th, 2012 at 12:27pm
 
"Liber la doctorate de mucava şi titluri profesorale prea accesibile"
de Liviu Ornea 
Revista 22

http://www.revista22.ro/liber-la-doctorate-de-mucava-si-titluri-profesorale-prea...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: CNATDCU
Reply #21 - Sep 18th, 2012 at 1:25pm
 
OK, Alexa, m-am dus de-am cetit. Am retzinut doar atat: cum ca maimutziu' da pa la Alba Iulia (mda, al mai "tare" matematician din lume da pan domeniul sau, scuze, nu mai shtiu cum il cheama) l-a inlocuit pe *bunul matematician* Viorel Barbu.

Daca-i *chiar asha*, apai ar trebui sa-i dau o *noua* bila neagra Ministrei noastre, care nu pare a shti, orbita cum e dansa de chestii *partinice*, care pare c-a *uitat* ce inseamna *shtiintza*, ceea ce-nseamna *calitate*.

E o rushine (habar n-aveam cum ca marele de Alba iulia e shef). Ma *mira* insa ca *ala*, adicatelea "marele da Alba Iulia" (de-acu' inainte o sa ma refer la dansu' ca la , sa scrim, "Marele Alb", ca se chiar potriveshte), nu s-a *recuzat*, ca *nu a carait*, ca *nu s-a simtzit, oleaca, chiar rushinat*!

Dar, mde, sa shtitzi ca *nu ma mira*.Ca le cam *shtiu gashca*.

Cele bune,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNATDCU
Reply #22 - Sep 18th, 2012 at 4:03pm
 
Marian_Deaconescu wrote on Sep 18th, 2012 at 1:25pm:
Daca-i *chiar asha*, apai ar trebui sa-i dau o *noua* bila neagra Ministrei noastre, care nu pare a shti, orbita cum e dansa de chestii *partinice*, care pare c-a *uitat* ce inseamna *shtiintza*, ceea ce-nseamna *calitate*.
Nea Marin


"Cine rade la urma, a inteles mai tarziu gluma..." Wink
Cand am spus exact ce spune L. Ornea, au sarit o multime de contributori FAR sa ne explice una si alta: cum ca trebuia schimbat CNATDCU, cum ca acum e cu adevarat concurs, cum ca sunt reprezentanti ai universitatilor (acum aflam ca au fost numiti unii, fara sa fie pe lista trimisa de universitate, iar apel public nu a fost) samd.

Cat despre matematicieni, hotarati-va: e Breaz, breaz? Sau e doar rector si PSD-ist? Ca nu e doar in CNATDCU (consiliu general), e si presedinte de comisie...

Si ca sa fie circul, circ, noul CNATDCU am inteles ca e la minister, iar logistica e la uefiscdi, alocarile financiare tot acolo si mai trebuie un ordin de ministru ca sa corecteze ambrambureala "CNATDCU".
Genial si 100% romanesc.

PS
Faptul ca sunt valori stiintifice care saluta schimbarea CNATDCU si, la fel, sunt valori care doar citesc despre schimbarea CNATDCU, fara sa actioneze in nici un fel, arata doar ca masa critica pentru o reforma reala (stiintifica si morala) e in scadere acelerata.
Totul a ajuns sa se vada prin prisma intereselor personale, de grup iar pozitiile ajung sa fie exprimate in functie de afinitati fata de indivizi, intr-un caz grav de atac politic la adresa CNATDCU pe care nu si l-a permis nimeni (schimbarea (nu completarea) CNATDCU in timpul execrcitarii mandatului).
Back to top
 
 
IP Logged
 
maria_andrei
Senior Member
****
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 251
Gender: female
Re: CNATDCU
Reply #23 - Sep 18th, 2012 at 5:51pm
 
craciunm15 wrote on Sep 18th, 2012 at 4:03pm:
Ca nu e doar in CNATDCU (consiliu general), e si presedinte de comisie...

Cred ca toti presedintii de comisii sunt in consiliul general
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: CNATDCU
Reply #24 - Sep 18th, 2012 at 5:59pm
 
maria_andrei wrote on Sep 18th, 2012 at 5:51pm:
craciunm15 wrote on Sep 18th, 2012 at 4:03pm:
Ca nu e doar in CNATDCU (consiliu general), e si presedinte de comisie...

Cred ca toti presedintii de comisii sunt in consiliul general


Cum e neclar de ce au fost numiti in CNATDCU, parca nici nu mai conteaza daca au fost numiti presedinti de comisii pentru ca sunt in consiliu, sau au fost numiti in consiliu pentru ca sunt presedinti de comisii.
Intrebarea e cum de au ajuns presedinti de comisii? I-a ales cineva din comisia care nu s-a intrunit? Au fost numiti de consiliul care nu se intrunise?
Sau iar o sa apara cineva si o sa imi spuna ca au ajuns nulitati presedinti de comisiii, in urma concursului fara criterii, care a ras din CNATDCU pe unii academicieni si i-a pastrat pe altii.
Ba nu, o sa mi se spuna ca a fost rau inainte pentru ca nu s-a procedat bine si acum e bine pentru ca s-a procedat... la fel ca inainte. Cheesy
Back to top
« Last Edit: Sep 18th, 2012 at 6:56pm by craciunm15 »  
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 12
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)