Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
YaBB is sponsored by XIMinc!


Page Index Toggle Pages: 1
Realizari (Read 2761 times)
Bogdan_Donose
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 9
Australia
Gender: male
Realizari
Oct 12th, 2012 at 10:39am
 
Cred ca se impune crearea unui thread in care sa se posteze realizari. Daca vrem ca FAR sa fie o voce demna de luat in seama, e necesar sa spunem lucruri de interes. Boardul FAR ar trebui sa decida ce are dreptul de a fi postat aici, caci e sfatul batranilor.

Si pentru ca tot am initiat acest topic, iaca ce am de raportat: http://www.youtube.com/watch?v=QpdxWIpR2ck

Articolul care sustine ideile prezentate in film se poate gasi aici: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1388248112003402

Pentru cei ce nu au acces la Science Direct pot fi contactat pe e-mail si promit sa trimit articolul la cerere.
Domenii de interes: ultrasound contrast agents, microflotation of oil emulsions, hydrogen and oxygen production.

Poate ca e momentul ca FAR sa devina "Research Gate"-ul cercetatorilor romani de pretutindeni. daca ne putem intalni si discuta aici ar fi doar benefic. Ca sa nu mai spun ca poate ca din trafic ne-am putea gasi si sponsori. E 21st century, wake up!!!

Back to top
 
WWW WWW donobog  
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Realizari
Reply #1 - Oct 12th, 2012 at 11:27am
 
Salut, Bogdan,

bine-ai venit. Ca-i *bine* s-avem o oarecare infuzie da sange *tanar* pe-aicea.

Itzi raspund , pe puncte, cam asha:

1) Acel topic (despre realizari), *exista*, "batzi" la o "usha deschisa" - numa' ca nu se prea-ndeasa lumea cu postari...

2) Sunt *de acord cu tine* cat priveshte faptul ca "masura" shi-o da, omu', *dupa* doctorat.

3)  Nu sunt de-acord cu tine cat priveshte "importul" cutumelor din sudicul continent, asta pentru ca la noi se produc doftori "pe banda" (in multe domenii), ne-am "ars" daca aia se "perpetueaza"...

4)  Sunt oleaca uimit de ceea ce-am cetit, pe undeva p-acilea: cum ca Ministeru' nu ar mai agrea
punerea siglei proprii pa diplome. Sunt uimit pentru ca *ministerul* il are, *acel "CATMANDU", celebru, de atestare. Ca *nu potzi* sa *nu* ti miri. Adica cum: pastratzi acel Consiliu, da, daca *asta* o vretzi, *pentru chiar ce?* Ori, o fi vreo *realizare* a faptului c-acel Consiliu nu-i *decat o frectzie la un picer da lemn*?

Ca da, sunt *de acord* cu initziativa, cu ce scrie Bogdan p-acilea: ca-i vremea ca *responsabilitatea* (s-a mai scris & asta p-acilea, Bogdane) sa "caza" pan' *chiar spinarea Universitatzilor* (am impresia *clara* ca ministreasa asta d-a lu' peshte *nu are curajul* d-ai lua diploma lu' Ponta). Videtz'? Videtz' ca *nu totu-i in catra *rau*? Ca, daca *acest scandal* duce la *asta*, chiar *bine ar fi*.

Ca sa *peara* , fiecare Universitate, *pa limba ei proprie*. Ca sa se *aleaga odata* graul da neghina & sa le *videm* care sunt.

5) Cat priveshte avantu' tau, Bogdane, ma scuzi (imi pare rau ca sunt *io* ala care-tzi toarna galeata asta cu apa rece pan' cap): shezi oleaca mai bland, ca *mai nime nu vrea sa scrie p-acilea*, in afara de catziva capsomani, da catziva inshi cari *se bat cu morile da vant*...

Io m-ashi *bucura* sa ma-nshel, s-o *bine shtii*, badie,

al tau,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Bogdan_Donose
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 9
Australia
Gender: male
Re: Realizari
Reply #2 - Oct 12th, 2012 at 11:40am
 
Draga Nea Marine,
Multam pentru welcome party..da mi-s vechi cetitor de FAR...sa tot fie "close to a decade"..da tacut. Oricum, multumesc de primire. oi fi eu sucit la cap dupa un doctorat in tara lu Murakami, da' tot cred ca responsabilitatea degree-ului tre sa cada in spate universitatii. Ca pana la urma ea e cea ce certifica "bonitatea" lucrarii, nu ministerul.

I ceea ce priveste importul cutumelor, cred ca e nevoie de o cantitate impresionanta de cojones pentru a lasa sitemul liber, o vreme, Da poate ca e modul de autoasamblare.

cat despre cantitatea de capsomani: toti sunte capsomany by default de ne-am inscris in field-ul aste al trairii, intru research..care nu se termina la 5PM, ci continua dincolo de somn.

Numai bine!
B.
Back to top
 
WWW WWW donobog  
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Realizari
Reply #3 - Oct 12th, 2012 at 11:43am
 
Bogdan_Donose wrote on Oct 12th, 2012 at 10:39am:
Poate ca e momentul ca FAR sa devina "Research Gate"-ul cercetatorilor romani de pretutindeni. daca ne putem intalni si discuta aici ar fi doar benefic. Ca sa nu mai spun ca poate ca din trafic ne-am putea gasi si sponsori. E 21st century, wake up!!!Salut Bogdan,

Si felicitări pentru articol !
Eu m-aș bucura foarte mult să putem dezvolta și discuții științifice pe FAR (care să se finalizez cu eventuale conexiuni/colaborări īntre persoane sau grupuri). Poate că ar fi momentul unei schimbări de viziune și din partea noastră, mai ales că lucrurile īncep să se miște īntr-o direcție interesantă īn chimie. Pānă la urmă Nobelul de anul ăsta ni l-au suflat biologii. Adevărul e că īn celule se face chimie adevărată.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bogdan_Donose
YaBB Newbies
*
OfflinePosts: 9
Australia
Gender: male
Re: Realizari
Reply #4 - Oct 12th, 2012 at 11:46am
 
nu ca in alte domenii s-ar face chimnie falsa..doar ca aspectul bio are ceva mai mare vizibilitate. nu-i bai, fundamentalistii, a se inatelege aici, cei ce "baga din greu" la chimia fundamentala nu s-au lasat pe o ureche. in universitatea in care activez, totul e concentrat pe comercialisation: sale it or loose it!...nu-i chiar un model idiot..doar ca e departe de principiile academice fundamentale.
Back to top
 
WWW WWW donobog  
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Realizari
Reply #5 - Oct 12th, 2012 at 1:51pm
 
Bogdan_Donose wrote on Oct 12th, 2012 at 11:46am:
nu ca in alte domenii s-ar face chimnie falsa..Nu asta am vrut să spun. Ideea era că toți cei care facem chimie organică, anorganică, analitică, polimeri, inclusiv biochimiștii, suntem niște "amatori", față de chimia care se derulează īn interiorul celulelor, cu viteza și precizia pe care o știm. Numai cānd te gāndești la cāte reacții chimice au loc īn momentul replicării celor 6 m de ADN dintr-o celulă (īnainte de diviziunea celulară) și te apucă amețeala !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Realizari
Reply #6 - May 19th, 2014 at 7:01am
 
Pentru că eram invidios pe medaliile cāștigate de elevii romāni la Olimpiadele de matematică, iată că și chimiștii au īnceput să aibă rezultate interesante  Smiley
Scriu cu mare plăcere despre acest eveniment, pentru că am avut ocazia să-i cunosc pe elevi la Olimpiada națională care s-a desfășurat la Iași.

Elevii romani au obtinut 7 medalii - 5 de aur - si locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie


Elevii din lotul olimpic de chimie al Romaniei au obtinut cinci medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev", desfasurata la Moscova, anunta duminica Ministerul Educatiei.


"Este cel mai bun rezultat din istoria participarilor romanesti la aceasta competitie, in urma caruia Romania a ocupat primul loc pe echipe. Romania a surclasat tara gazda, Federatia Rusa, care a obtinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile", se arata in comunicatul transmis de Ministerul Educatiei.

Cei cinci elevi medaliati cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Stefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Dumitru Calugaru (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul National "I.C. Bratianu" din Pitesti).

Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) a obtinut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obtinuta de Gabriel Dragos Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt).
Back to top
 
 
IP Logged
 
gg.gogu
Junior Member
**
Offline


I Love YaBB 2.5 AE!

Posts: 79
Gender: male
Re: Realizari
Reply #7 - May 19th, 2014 at 11:14am
 
ceva fake e prin stirea cu olimpiada de la moscova... mai nou sunt cica olimpiade internationale de cartier... http://en.wikipedia.org/wiki/International_Chemistry_Olympiad

ar fi trebuit sa fie in vietnam anul asta... acum vreo luna au mai aparut unii cu olimpiada internationala de matematica kukuruku organizata la s petesburg...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Realizari
Reply #8 - May 19th, 2014 at 1:00pm
 
gg.gogu wrote on May 19th, 2014 at 11:14am:
ceva fake e prin stirea cu olimpiada de la moscova... mai nou sunt cica olimpiade internationale de cartier... http://en.wikipedia.org/wiki/International_Chemistry_Olympiad

ar fi trebuit sa fie in vietnam anul asta... acum vreo luna au mai aparut unii cu olimpiada internationala de matematica kukuruku organizata la s petesburg...Greseala este a presei care a prezentat acest concurs in asa fel incat cititorul lambda crede ca este vorba  de Olimpiada Internationala de Chimie,  cea traditionala. Dar chiar de la inceputul articolului se precizeaza ca este vorba doar de 16 tari participante, deci logic,nu poate fi vorba de  O.I.Ch.

Cred insa ca participantii merita toate felicitarile, chiar daca acest concurs este mai putin important ca olimpiada internationala. De altfel, banuiesc ca unii dintre ei vor participa si la adevarata olimpiada internationala de chimie ( in iulie, la Hanoi).
Pentru cei interesati:

http://www.olympiades-de-chimie.org/

Si a propos de participari si pseudo-participari la aceste olimpiade, pentru cei care il tot prezentau pe Funeriu mare olimpic international la chimie, pe site-ul mentionat mai sus se poate usor constata ca acesta nu a participat niciodata la O.I.Ch.  din partea Frantei (nici a Romaniei, de altfel), asa cum am citit de nenumarate ori in presa, diverse comentarii etc.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nicolae Hurduc
Ex Member


Re: Realizari
Reply #9 - May 19th, 2014 at 3:47pm
 
gg.gogu wrote on May 19th, 2014 at 11:14am:
ceva fake e prin stirea cu olimpiada de la moscova... mai nou sunt cica olimpiade internationale de cartier... http://en.wikipedia.org/wiki/International_Chemistry_OlympiadAfurisiți mai sunt matematicienii ăștia ! Nu-i lasă pe chimiști să se bucure și ei măcar 24 de ore.  Embarrassed

Observația este corectă. Confuzia din mintea mea a pornit de la faptul că īn 2013 Olimpiada de chimie a fost la Moscova. Insă trebuia să-mi dau seama că nu poate fi organizată doi ani la rānd īn același loc.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Realizari
Reply #10 - May 19th, 2014 at 4:59pm
 
Quote:
Afurisiți mai sunt matematicienii ăștia ! Nu-i lasă pe chimiști să se bucure și ei măcar 24 de ore.  EmbarrassedObservația este corectă. Confuzia din mintea mea a pornit de la faptul că īn 2013 Olimpiada de chimie a fost la Moscova. Insă trebuia să-mi dau seama că nu poate fi organizată doi ani la rānd īn același loc.Roll Eyes  Este preferabil de o mie de ori ca  asemenea realizari ale tinerilor  sa fie facute publice (chiar daca nu e vorba de marea- -absoluta si nemaipomenita Olimpiada Internationala-  fara urma de ironie!!! ) decat sa citim despre  pseudo-realizari stiintifice ca cele ale vestitilor psihologi din Cluj, care isi fac publicitate ieftina pe Hotnews cu stiri gen  "am descoperit apa calda".
Cititi si faceti ochii mari cu ce studii inalte de cercetare se ocupa psihologia si pe ce se duc banii de granturi!


"Nivelul scazut de educatie al mamei poate determina esecul unui elev la Bacalaureat - studiu al Facultatii de Psihologie din Cluj"
de R.P.     HotNews.ro
Luni, 19 mai 2014, 16:19 Actualitate | Esenţial

"Nivelul scazut de educatie al mamei, problemele atentionale si o gandire de tipul "trebuie si nu concep altfel" se numara printre cei mai importanti factori care determina esecul unui elev la Bacalaureat. Rezultatele fac parte dintr-un studiu realizat in cadrul unei teze de masterat la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, scrie Agerpres. "Cei care nu au reusit la Bacalaureat au un nivel de optimism mai scazut si un nivel mai crescut de cognitie irationala", a declarat Daniel David, seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a UBB. "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17300400-nivelul-scazut-educatie-mamei-poat...

Dupa studiul acesta, cea care a coordonat teza  de master si masteranda  respectiva ar trebui sa lase educatia copiilor pe seama bunicilor, ca acestia sa aiba o sansa in viata.....
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: Realizari
Reply #11 - May 19th, 2014 at 7:02pm
 
Are dreptate, AlexA, cele doua competitii nu se compara.  Sa vedem ce va fi la Hanoi !!

Altceva vreau sa aduc in discutie pe acest topic, care nu poate cuprinde doar realizari.  Cred ca acuma nu mai putem organiza o olimpiada internationala de chimie. Efortul financiar este imens ca sa dotezi niste laboratoare unde sa faca partea practica (extreme de importanta) un numar mare de concurenti.  Cine mai poate pune banii la o astfel de dotare.  Dar in schimb se pun bani grei la bataie pentru <sangele artificial> !!!

Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)