Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Visit YaBB today Wink


Page Index Toggle Pages: 1
ARACIS- un jaf sistematic (Read 2651 times)
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
ARACIS- un jaf sistematic
Apr 3rd, 2013 at 11:03am
 
La fiecare 5 ani, fiecare specializare trebuie re-evaluata de ARACIS.
Contra frumoasei sume de 5000 de euro.
La cate specializari sunt in tara, oare cam cu cat e jecmanit sistematic bugetul educatiei?
Ce rezulta? O documentati tot mai stufoasa si tot mai multi copaci taiati degeaba.
Dar cum sa isi ARACIS justifice pretul, daca nu cerand tot mai multe si mai inutile documente.
La fiecare 5 ani.
Back to top
 
 
IP Logged
 
craciunm15
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3042
Re: ARACIS- un jaf sistematic
Reply #1 - Apr 3rd, 2013 at 2:55pm
 
Am inteles ca doar Mastere sunt in jur de 2000 in tara.
Doar din Mastere 2.000x 5.000= 10.000.000 Euro/5 ani = 2.000.000 Euro pe an, din banii educatiei.
Rezultate?
Back to top
 
 
IP Logged
 
gabriel_teodorescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 530
cluj-napoca
Gender: male
Re: ARACIS- un jaf sistematic
Reply #2 - Apr 10th, 2013 at 4:49pm
 
domnule profesor vedeti de ce ceream desfintarea acestei institutii! vezi tot pe FAR,
Confundarea calitatii cu birocratia - utilitatea existentei ARACIS/ARAPIC.
... am scris inca din dec. 2011 despre aceasta situatie precizand atunci: ... si ca sa nu ne mai ascundem
Milioane de euro obtinute din acreditari ... daca nu stiati.ARACIS/ARACIP, singurele care pot oferi acreditare si autorizare pentru specializarile din institutiile de invatamant romanesti, au incasat impreuna aproape ... milioane de euro din evaluarile facute in ultimii ani. ... si sa incepem cu inceputul!(cel care este cunoscut...).in 2009 , ARACIS a obtinut in primele sase luni ale anului aproape 2 mil. euro din evaluarea a aproximativ 1.000 de programe de studii (licenta, masterat, doctorat).ARACIS si ARACIP sunt institutii publice independente, care se finanteaza din fonduri proprii si care ofera periodic Ministerului Educatiei rapoarte cu privire la evolutia evaluarilor institutiilor scolare si a programelor de studii din cadrul acestora.Tarifele practicate de ARACIP pentru evaluarea scolilor au fost stabilite in functie de salariul de baza al unui profesor de gradul I cu vechime de peste 40 de ani in invatamantul preuniversitar.
Astfel, autorizarea unei scoli, taxa care intra in contul ARACIP, este egala cu doua salarii de baza ale unui profesor, adica aproape 1.500 de euro, pe cand acreditarea unei institutii de invatamant preuniversitar poate costa peste 2.200 de euro, adica echivalentul a trei salarii ale unui profesor de gradul I cu vechime de peste 40 de ani.
Pretul pentru autorizarea sau acreditarea unui program de licenta este de aproximativ 6.240 de euro, iar tariful pentru evaluarea unui program de masterat este de 890 de euro.

astept comentarii!!! ... nu vi se pare ca ar trebui desfintati acesti terti furnizori de servicii "educationale"... nu numai institutia in cauza, sunt mult mai multi care castiga bani grei de pe urma invatamantului in Ro.( cum transparenta ioc...greu a decela valorile obtinute in 2010 si 2011... poate cu ajutorul dumneavoastra vom stii)

...
In plus o sa vedeti de anul viitor toate serviciile ?! se vor externaliza, si din nou baietii destepti  apar pe piata, cum previziunile se adeveresc iar perceptiile nu imi sunt inselate, lumea trebuie sa se orienteze rapid. Este ceea ce spun de mult ... referitor la tertii furnizori de servicii in educatie si cercetare. Probleme mari vor avea toate facultatile daca nu se vor orienta rapid. Solutii exista  dar nu pot fi discutate pe acest forum. (in plus daca Funeriu nu semna la fine de mandat si reinoia contractul cu aceasta institutie, era alceva... mai ales ca si inainte nu s-a mers pe lege. Problema sensibila si nu complicata dar cu certa conotatie politica. Oricum discutii mai mult decat sensibile sa stiti, si doar unii detin parghiile necesare...(Va dau un exemplu,... la fizica de exemplu trebuie obtinute acreditarile pe domeniul nuclear ... iar in Ro exista doar o firma care face acest lucru.. ...Si uite asa stiintele fundamentale se duc de rapa in Ro,...., noroc cu unii profesori cu adevarat pasionati si care se mai implica).... asta e. Fiind mai mult decat ocupat nu am mai avut timp a intra pe FAR... insa sa va asteptati la schimbari majore in bine in sistem... )
Back to top
« Last Edit: Apr 10th, 2013 at 7:08pm by gabriel_teodorescu »  
WWW WWW  
IP Logged
 
gabriel_teodorescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 530
cluj-napoca
Gender: male
Re: ARACIS- un jaf sistematic
Reply #3 - Apr 10th, 2013 at 5:10pm
 
In plus mai precizez mai ales ca exista si aceasta posibilitate ...cum e foame de bani in Ro stati sa vedeti daca nu cumva le vine ideea de a mai cere pe langa evaluarile  si confirmarile unor specializari de master, sa se ceara si echivalarea lor ca si credite ECVT,..., de fapt profesionale,... pt ca vorbim de competente si sa existe si corelatie cu standardele ocupationale din Ro... Ecor-uri... atunci sa vedeti taxe, etc... (ma opresc aici deja depasesc politica FAR)
...Uitasem,…, cum tot vorbim de bani sa vedeti costuri cam peste un an,…, de ce?!, Microsoft retrage Windows XP, dupa 12 ani de operare… de fapt softul va mai fi partial  functional, dar nu va mai fi protejat prin update-uri ulterioare lui aprilie 2014. Calculati costuri la nivel de sistem educational incepand sa zicem toamna lui 2014 si atunci sa vedeti…sume...(nu va mai fi corespondenta cu alte softuri de actualitate, etc., Win 7, varianta cea mai OK, insa din nou licente, etc, mentenante… deci bani la greu!...).   


Back to top
« Last Edit: Apr 10th, 2013 at 7:09pm by gabriel_teodorescu »  
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)