Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
We've upgraded to YaBB 2!


Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 
Politica României în cercetare și educație (IV) (Read 43166 times)
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #225 - Dec 2nd, 2014 at 2:49pm
 
Hi, hi, dragi *prieteni* da pa mai sus:  nu shtiu ce se-ntamplara (am zacut , cu o mica gripa),
da' vaz ca va luataratz' da par...

Nicolae , dragule: ia sa-tzi dau io o *lectzie*, traita da mine, p-acest site?

Fusei acuzat (da catra un *amic*), pen' ca mi-s ''toxic''. M-am dus d-acilea. Dar, revenii, pentru ca-mi chiar *pasa* e acest ''site''. Io mi-s un om *loial* - iar lumea o cam shtie...

Revenii, insa, doar pentru-a fi acuzat, de un ins pe care nu-l cunosc - shi care, *desigur* nu imi e amic, de-a fi fost agent d-al Securitatii. M-am ''dus'' din nou...

Ei bine, dragilor, am revenit, *sub nume propriu* & d-acilea nu ma chiar poate ''scoate'' chiar nime cata vreme scriu un *ne-adevar*. Adevarurile? Indeobshte, *dor*.

Desigur, Nicolae, in ''bucata'' despre Andronescu (scuza-ma, nu ma pot adresa cu ''Doamna'' decat in deradere), am *precizat* ca e o incercare de *pamflet*.

Un pamflet pe care - o cred eu -  il *merita*. Eu judec problemele de ''mai sus'', Nicolae, bazat pe *principii*. Sunt foarte conshtient ca *voi* (nu, nu numai tu) le judecatzi potrivit ''zilei'' (ca, atzi chiar dovedit-o), mai ''pragmatic'', ca nishte ingineri de nadejde ce chiar suntetzi - nu, nu-i umbra de gluma p-acilea, sa shtii, Nicolae. Shi, n-ar fi nici umbra de rau in asta, Nicolae, daca *nu ne-ar chiar afecta chiar viitorul*.

Ca, o *repet*, draga Nicolae: atat de putzini cat suntem (sper ca Eugen Stamate sa revina mai des p-acilea), chiar trebuie sa luptam in contra *degradarii*.

Tu, *tu vezi*, degradarea, doar pan lipsa de fonduri. Io, *io o vaz* shi-in degradarea
*onoarei*, a *traditziei*, a *cutumei* academice. Nu ma dau ''creshtin'' - nici vorbareala, cu toate ca-s botezat *catolic*. Dar, daca Isus le rasturna tarabele pan templu, cine-s io ca sa-L chiar contrazic?

Chestiuni 8de simplu bun simtz*, draga Nicolae, cari *si vad* de la *chiar 2000km departare*...

Cele bune, Nicolae, sa *nu* ti duci pan pustinicie (cum am facut-o io) ca avem nevoie, bre, de *tine* p-acilea. Tz-o scrie un *vechi prieten*. Ca, din ciondanelile noastre, poa' sa sa ''ishte'' vo cale anume... Ca, ma cam scuzi, eshti *departe* d-a fi ''toxic''! Hi, hi, mai *ai* pana colea.

Cele bune, tuturor,

Nea Marin 

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #226 - Dec 2nd, 2014 at 5:54pm
 
Shi, uite ce-adaug, Nicolae:

vara viitoare, se va tzine, la *Iashi*, al optulea congres al matematicienilor romani. Primu?

Fuse-n chiar ... 1929. Cred ca e ultimu' la care particip (al treilea). Ca, incet-incet, ma cam retrag, pan ograda mea, ca un sportiv obosit de-a alerga pan cele concursuri.

De *ce* ma chiar duc? Pai, pentru de-a te intalni pe *tine*, in *persoana*, dragule & pe-un ''tanar'' promitzator de la UAIC.

Ca, altfel, cum am dreptu' (ma rog, ca speaker printzip) sa mer odata la doi ani pi banu' departamentului (pentru care io le chiar sunt recunoscatoriu!), m-ashi fi dus pan cele alte coltzuri d-ale lumei.

NUma' ca, io vreau sa mer la Iashi, ca sa-ntalnesc pe  Nicolae! Capishi, bre? Cat eshti *tu* de important in economia asta, a *discutziei*? Ca, mai *nime*, de de pan tzara *nu scrie*...De ce? -te-ntrebi, ma-ntreb?  Sa fie, oare, cu *totzii* chiar *atat* de absorbitzi de cercetarilor maretze incat sa *nu le pese* de , sa spunem, ''sociologia'' meseriei?

Ca, ma cam scuzi p-acilea: mai *nimeni* nu si obosi ca sa ne scrie, cumva, cum ishi face ea/el meseria? Ori, o fi vorba de chiar *frica*? Frica de ''despotu' '' local? Care i-a ridicat?

Nu cred. Ca sunt *atatzia* tineri talentatzi (cunosc muuultzi) incat *nu cred*. care-i, atuncea, explicatziunea, pentru *lipsa asta de atitudine?*

Nu poate - o cred eu - fi altceva decat , ma scuzatz': ''spalarea creerashului'', inclucarea ideii ca *nu potzi, nicicum, face, chiar nimic, ca, jocurile-s deja facute etc.*


Ma opun. Shi, ar trebui sa vie , p-acilea & atatzia altzii, pe care-i *cunosc*, dar, care tac.
De *ce* tac oare? Pai, *numa' de frica*, bre, Nicolae. Ca, asta *v-a* indus, aceasta perioada (1995-2015) pan oase: *frica*!

Ca, se vede *p-acilea*. De ce avem chiar *nevoie*? De discutzii *la obiect* (shi, *nu* de culegeri, aiurea da pan ziare), intre colegi, intre oameni *care se respecta*  -shi care, ca atare, nu iau pe altzii peste picior decat atunci cand aia derapeaza *vizibil*; dar, sa fie luatzi peste picere *cu argumente* & nu cu ''selectziuni'', luate cum convine* - asta-i, ma scuzi, o *boala* de care chiar suferi, Nicolae: e mult mai bine de-a *plictisi* lumea, cum o fac eu, din cand in cand, comentand dupa fiecare paragraf... Ca *tu* au nu-sh care scriseratz' odata ca mi-s plictisitoriu  -desigur, *fara* de-a putea (cred) raspunde obectziilor mele, puse acolea paragraph cu paragraph...

Astea nu sunt *discutzii academice*, Nicolae. Asha cum nu ma iertzi *tu*, ca scriu *asha* cui i se cuvine, chiar *asha* v-am iertat *io*, d-atatea ori, cand nu ai raspuns decat cum /cand itzi convine.

Hai sa ''punem'' de-o discutzie *plictisitoare*, ''academica'', in care, d-acuma, fiecare fraza/argument e de maximum 7 randuri, precum e & raspunsul (la *obect*, pentru *fiecare* argument). Ce spui/zici/scrii? Io cred ca-i chiar convenabil: paragrafu= argomentu'. Shi, *niciodata*, batrane, nu ''sari'' peste un paragraf, fara de-al comenta.

Cam *asha* vazui io, ma cam scuzi, ca discuta profii americani etc., pa chiar aceasta ''sarma''. Da' di ce sa nu ne-aliniem? Sa discutam la *obect*, adica? Shi, *nu* la chestii ''ascunse'', bagand shoparlitze, acuzand de nush ce etc.?

Vorba aia: azi discutam *asta*. Datzi-va cu *parerea*, aducetzi *solutzii*.

Ca, vorba aia: de vorbarie se saturara cetitorii...

Cele bune,

Nea Marin

Valabil pentru *tata lumea*. Ce zici? Un fel de ''twitter'' academic.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #227 - Feb 4th, 2015 at 12:16pm
 
AlexA wrote on Nov 29th, 2014 at 1:10pm:
Exemplificari balcanice:

http://www.gandul.info/stiri/decanul-facultatii-de-medicina-a-umf-iasi-cercetat-...

"DNA a pornit jihadul împotriva înscrierilor ilegale de la UMF Iaşi: zeci de dosare, luate la verificat. Consilierul Ministrului Educaţiei, pomenit în dosar"

http://adevarul.ro/locale/iasi/dna-pornit-jihadul-inscrierilor-ilegale-umf-iasi-...


"ANI o acuza de coruptie si abuz in serviciu pe Sanda Manea, sef de catedra la Universitatea de Constructii Bucuresti "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18679471-ani-acuza-coruptie-abuz-serviciu-s...

"Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost reţinut, vineri seară, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare."
 
http://www.mediafax.ro/social/prodecanul-facultatii-de-finante-banci-din-ase-ret...

"Flagrant de mită la Universitatea de Medicină “Victor Babeș” din Timișoara."

http://www.pressalert.ro/2013/02/flagrant-mita-umf-timisoara/

"MITA pentru licente! Procurorii fac perchezitii la universitatea din Targu Jiu"

http://www.9am.ro/stiri/Social/263470/mita-licente-targu-jiu-perchezitii-univers...

"Perchezitii la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului – 3 profesori suspectati de luare de mita "

http://www.tion.ro/perchezitii-la-universitatea-de-stiinte-agricole-si-medicina-...

"Cursul "Mită la universitate" se predă şi în Constanţa. Rectorul Universităţii Ovidius, săltat de procurorii DNA "
http://www.antena3.ro/romania/cursul-mita-la-universitate-se-preda-si-in-constan...


"ANCHETĂ LA UNIVERSITATEA ”VALAHIA”: MITĂ PENTRU EXAMENUL DE LICENȚĂ!!! "
http://dambovitanews.ro/eveniment/4893-ancheta-la-universitatea-valahia-mita-pen...

"„Din primele cercetări, rezultă că în calitate de conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în data de 22 iunie a pretins şi a primit de la studenţii grupei I a anului III specializarea medicină dentară o broşă din aur, în valoare de 343 de lei, în vederea promovării de către aceştia a examenului din 24 iunie, la disciplina endocrinologie”, a informat ieri procurorul Dorel Moţiu, purtător de cuvânt al Parchetului judeţean."

http://www.bihon.ro/suspecta-suspendata-de-universitatea-oradea/94196

"Medic care preda la Universitatea din Oradea, prins in flagrant luand mita de la doua studente"
http://www.enational.ro/news/eveniment/medic-care-preda-la-universitatea-din-ora...


PS Stii cum am gasit toate aceste articole?  Cu o simpla cautare pe google " mita universitate" . Si am postat doar o parte din articolele din ultimii ani cu acest subiect.Speram ca exemplificarile  balcanice de mai sus sa nu se repete, dar anumite universitati  nu pot sa se remarce  decat prin scandaluri  de coruptie si prin imaginea dezastruoasa  pe care o dau, urmare a acestor scandaluri. Scandaluri ale caror ecouri  au ajuns pana in Franta deoarece sunt multi studenti francezi la facultatile de medicina din Romania. De parca nu ajungeau "camp"urile cu tigani si scandalurile aferente, acum ne dam in spectacol la nivel academic, cu spaga si hartuire sexuala in universitati care exporta diplome in toata Europa! Noroc cu  conducerea universitatii  respective ca mai salveaza situatia, doamna decan  fiind dusa la DNA  acum cateva luni doar pentru o tava si un ceanic de argint. Modesta fiinta!

http://adevarul.ro/locale/iasi/sistemul-spagii-sotii-dorobat-cuplul-profesori-ar...

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19285620-video-profesorul-patul-sau-patru-d...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19276828-profesorul-patima.htm

http://adevarul.ro/news/societate/minciuna-sta-ministrul-sanatatii-masa-1_54d117...

PS Vad ca si Eugen a postat acelasi tip de comentariu, probabil cu aceeasi mandrie patriotica  pe care am simtit-o si eu...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #228 - Feb 20th, 2015 at 5:59pm
 
Se pare ca in mediul universitar romanesc (in toata societatea, de altfel) nu se poate face ordine decat asa:

" Fostul prodecan al Facultatii de Finante-Banci din ASE, condamnat la sase ani de inchisoare pentru luare de mita"
de V.M.     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015

"Fostul prodecan al Facultatii de Finante-Banci din ASE, Cosmin Serbanescu, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, dupa ce a primit de la studenti intre 400 de lei si 400 de euro in schimbul unor lucrari de licenta gata facute si al unor note de promovare, informeaza Mediafax. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, ea nefiind definitiva.

Serbanescu, judecat pentru luare de mita si trafic de influenta, se afla in arest preventiv din 18 iulie 2014.

Instanta a mai decis confiscarea de la Cosmin Serbanescu a sumelor de 9.730 de euro, 1.525 de lei si 1.300 de dolari.

In acelasi dosar a fost condamnat si unul dintre studentii care i-a dat mita fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an si patru luni de inchisoare.

Potrivit Parchetului instantei supreme, in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari, Serbanescu a cerut si primit de la studenti sume intre intre 400 de lei si 400 de euro, in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate, in forma digitala.

Procurorii mai spun ca Serbanescu le-ar fi garantat studentilor ca el, in calitate si de membru al comisiei de licenta, le va asigura nota corespunzatoare promovarii examenului de licenta."


http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19427530-fostul-prodecan-facul...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #229 - Feb 21st, 2015 at 7:27am
 
Da, da, Alexa,

da, da, chiar *tuturor* care cetitzi p-acilea: a-nceput ''vanatoarea''.

Acest ''site'' a fost facut (poate ca *nu o chiar shtitzi) chiar *anti-coruptzie* - da, da, trebe sa-i multzamim lui *Eugen Stamate* pentru chiar *chestia asta*!

Cine e *corupt*? Desigur: nu scrie p-acilea. Dar, *atatzia* dintre cei ne-coruptzi, de ce oare *nu scriu*?

Ca, io ma-ntreb, Alexa, ma intreb, draga Eugen: da' di ce nu scriu?

Impotriva *coruptziei*? Pe care o *vad*, zilnic?

Iata ca io ma intreb. ca de *ce* nu ''vine'', pan mii & mii de postari, raspunsu'.

De *ce* nu vine? Va scriu *io*, bre: din *frica* &, din *impostura*. Ca, *aicea am chiar ajuns*...

Shi, *desigur*, dom' Ghandi, *putu' * sa puie de-o ''mishcare'', ne-violenta, pan India.

Iar *voi*, dragilor, massa ''tacuta'', nu o putetz' chiar face. C-avetzi, desigur, *familii*, precum dom' Gandhi... Au, chiar pretindetz' d-a fi facut *voi* (de care nu shtie chiar nime) vreo gaura pan Cer...

Io m-am scarbit. Cand mi-s scris, editoru' de la Observator Cultural cum ca io sunt un ''nemernic'', io m-am des-partzit de *azi* da Ei...

Sper ca nu mi se intampla *inca o data*. Va rog pi *tatzi* de-a va *uita pan chiar oglinda*.

Cele bune tuturor,

al *vost* (ca, tzin la *chiar* totzi care scriu din *convingere*),

Nea Marin (un ''nemernic'', cum am fost ''facut'' de dom' Simonca, redactor sef pa la Observator Cultural). Uite, io mi-s mai philosophe: io le ''incasez''. Da' sa le *incaseze & ei*, pentru ca mie unuia mi se pare chiar *ne-drept*...
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #230 - Mar 6th, 2015 at 12:04pm
 
Printre multele articole care au inundat presa romaneasca in ultimul timp despre " ora de  religia in scoala"  se remarca cel semnat de Mircea Miclea:
"Religia in scoala. Cateva clarificari necesare"

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19564756-religia-scoala-cateva-clarificari-ne...

Un fragment pe care il gasesc extrem de interesant: o comparatie intre numarul de ani de studiu al unor discipline ca economia, filosofia, logica etc  si religie! Scorul e fara apel: 1 la 13!

"Actualmente, în programa școlară, disciplina „Educație religioasă” apare din clasa pregătitoare până în clasa a douăsprezecea. Deci, 13 ani de studiu, săptămână de săptămână. Prin comparație, psihologia se studiază 1 an, logica – 1 an, filosofia – 1 an, educația civică – 1 an, economia – 1an. Acestea sunt discipline școlare foarte importante pentru dezvoltarea ca om și cetățean responsabil a elevului. Da, dar dacă ne uităm la timpul alocat, studiul Religiei este de 13 ori mai important! Pe ce bază? Pe nicio bază, așa au scos-o politicienii din pix. "
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #231 - Mar 6th, 2015 at 6:05pm
 
Hm...

Interesant: adicatilea, dom' Mircea Miclea, se chiar ''da'' la numar de ore? E chiar pacat, pentru ca, vreo (inca) vreo 20% din populatzia Romaniei v-o spune ca *se insheala*. De ce? Pai, e chiar simplu: tate orele alea (putzine) ti pregatesc numa' & numa' pantru veatza *d-acilea* &, nu-tzi dau nici un fel de propta pentru aia de *dincolo*...Veatza d-acilea, cum o *bine shtim*, e chiar *vremelnica*. Ai da dincolea? E, desigur, *veshnica*.

Suntem, subt vremi? Suntem! Pacatuim? Fara de discutzie, aproape zilnic, nu le mai inshir, pacatele
ce ne maculeaza conditzia de om ''perfect''.

Voi atzi vazut, oare, inshi facandu-shi cruce din mashina cand treceau prin fatza vreunei biserici & pe urma te furau? UiIte: io, cu norocu' meu chior, am chiar *dat de din ashtia*, cari cred ca , cumva, daca *nu te tzii* de *litera* Noului Testament ci *doar* de spirit (al aceluia) te chiar ''salvezi'', cum te invatza popul. Ei se insheala...Popul *prospera*. Ca e, doar, n-asha, vorba despre *iertare*?

Nu trebuie uitat ca Fiul, e Fiul Tatalui. Chestiunea cu iertarea e amintita *o data*, in *chiar rugaciunea cea mare*- ca sa ne faca *mai buni*. Pa *asta* chiar a *absolutizat-o* chiar popul, uitand ca *iertarea nu itzi o da el, popul ci El, Fiul - dar, numa' daca te pocaieshti & nu mai faci*...

Mda, ma cam scuzatz': o *alta* generatzie ... etc. etc. etc.  Care *nu* intzelege *litera* Legii celei ''noi''... Ca, greutatea *nu cade*  pa ''iertare'' ci, cade pe *'a te face pe tine mai bun*, a-tzi trai chiar viatza potrivit idealului omenesc *fundamental*: adica, de-a potentza la maximum latentzele
de Dumnezeire din tine...

Va o scrie pa asta unu' care-a fost acuzat ca-i ''dracesc'', ca-i ''unealta ghiavolului'' & muuulte alte bazaconii din astea. Shi, uite: io-i *iert*, bre. De ratacirile lor mie nu-mi deloc pasa. Credincioshia in Dumnezeu - e doar parerea * mea * - nu poa' sa fie masurata de *nimeni* - vaz , insa, c-a devenit un ''sport'' natzional, ''masuraturatoarea'' asta, ca, vezi-bine: dupe definitzia lor (morala *lor*), un ateu e cineva care nu poa' sa creada intr-un Dumnezeu ''moral'' (care *lor* li se chiar potriveshte). Sunt, va o spui io, foarte putzini atei pa lume. Ca, n-ai cum sa *nu* crezi intr-un Dumnezeu, al ''tau''.

Pe scurt: * credintza-i buna*, Religia, mai ales aceea ''inregimentata'', mai ales cea *institutzionalizata*, e mult mai putzin buna. Nu ma obosesc macar de-ami apara teza, pentru ca vedem *zilele astea* ce se intampla prin jur.

E *bun*, de fapt, chiar tot ce face pe *om* mai bun. Ce-nseamna , insa, ''bun'', e pentru o *alta data*.

Cele bune, *dragilor*,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #232 - Mar 17th, 2015 at 10:28am
 
Interesant, discutabil si ingrijorator!
Ce-i spuneam ieri @academicului:  cand se amesteca indici Hirsh cu impact factori si g-machin si nu se tine deloc cont de specificul fiecarei discipline, totul devine un ghiveci. 

"Tăiați-i salariul lui Umberto Eco! (Despre aberația Hirsch în universitatea românească)"
Adrian Papahagi- Contributors

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/taia%C8%9Bi-i-salariul-lui-umberto-eco...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #233 - Mar 17th, 2015 at 1:00pm
 
AlexA wrote on Mar 17th, 2015 at 10:28am:
Interesant, discutabil si ingrijorator!
Ce-i spuneam ieri @academicului:  cand se amesteca indici Hirsh cu impact factori si g-machin si nu se tine deloc cont de specificul fiecarei discipline, totul devine un ghiveci. 

"Tăiați-i salariul lui Umberto Eco! (Despre aberația Hirsch în universitatea românească)"
Adrian Papahagi- Contributors

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/taia%C8%9Bi-i-salariul-lui-umberto-eco...Domnul Papahagi bate campii (ca de obicei) la fel ca si marele filosof Mihai Maci, lector la celebra Universitate din Oradea. Domeniul artelor are criterii separate de evaluare.

http://www.contributors.ro/cultura/din-invatamant-nu-se-moare/


De altfel, domnul Papahagi nu stie sa faca o cautare avansata pe web. Daca ar fi inlocuit "Adrian" cu licenta poetica "cacaciosi" ar fi gasit nu mai putin de 1310 citari. Iar daca era curios sa vada impactul stiintific al unei alte licente poetice - "mi se rupe de partid" - ar fi avut o surpriza si mai mare, identificand nu mai putin de 260.000 de citari in doar 0,37 secunde. In acest mod, cred ca ar putea ajunge la coshcogeamite Hirschul, de-i va face invidiosi si pe laureatii Nobel.


Nu, nu este nimic ingrijorator in sistemulde evaluare. Ingrijorator insa este faptul ca ne dati citate din Papahagi ! Mai lipsesc ilustrii cantareti de osanale prezidentiale Liiceanu si Patapievici, pentru ca tabloul "lingatorilor de clanta" (daca-mi este permis ca sa folosesc o licenta poetica basista) sa fie complet.


Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #234 - Mar 17th, 2015 at 1:33pm
 
Quote:
AlexA wrote on Mar 17th, 2015 at 10:28am:
Interesant, discutabil si ingrijorator!
Ce-i spuneam ieri @academicului:  cand se amesteca indici Hirsh cu impact factori si g-machin si nu se tine deloc cont de specificul fiecarei discipline, totul devine un ghiveci. 

"Tăiați-i salariul lui Umberto Eco! (Despre aberația Hirsch în universitatea românească)"
Adrian Papahagi- Contributors

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/taia%C8%9Bi-i-salariul-lui-umberto-eco...Domnul Papahagi bate campii (ca de obicei) la fel ca si marele filosof Mihai Maci, lector la celebra Universitate din Oradea. Domeniul artelor are criterii separate de evaluare.

http://www.contributors.ro/cultura/din-invatamant-nu-se-moare/


De altfel, domnul Papahagi nu stie sa faca o cautare avansata pe web. Daca ar fi inlocuit "Adrian" cu licenta poetica "cacaciosi" ar fi gasit nu mai putin de 1310 citari. Iar daca era curios sa vada impactul stiintific al unei alte licente poetice - "mi se rupe de partid" - ar fi avut o surpriza si mai mare, identificand nu mai putin de 260.000 de citari in doar 0,37 secunde. In acest mod, cred ca ar putea ajunge la coshcogeamite Hirschul, de-i va face invidiosi si pe laureatii Nobel.


Nu, nu este nimic ingrijorator in sistemulde evaluare. Ingrijorator insa este faptul ca ne dati citate din Papahagi ! Mai lipsesc ilustrii cantareti de osanale prezidentiale Liiceanu si Patapievici, pentru ca tabloul "lingatorilor de clanta" (daca-mi este permis ca sa folosesc o licenta poetica basista) sa fie complet.
Nu am nici o simpatie pentru Adrian Papahagi,  dar are ceva dreptate in ceea ce scrie in acest articol. Acesti indici sunt foarte diferiti de la domeniu la domeniu  si oameni extrem de valorosi dar care lucreaza  pe subiecte cu o arie redusa pot fi penalizati complet aiurea, inclusiv in  cadrul aceleiasi discipline! Exemplul pe care il dau este unul bine cunoscut in matematica: Laurent Lafforgue, medaliat Fields in  2002 are doar 18 lucrari  si 154 de citari (in matematica totul este recenzat intr-o baza de date  numita Mathscinet,: poate nu apar toate citarile si nici ultimul articol publicat, dar in rest este foarte bine pusa la punct).
Pentru cineva care habar nu are cine este Lafforgue si in ce domeniu extraordinar de dificil lucreaza,  aceste date pot parea ridicole. 
Bineinteles, Papahagi nu e in domeniul sau ce e Lafforgue in matematica ( si nici nu va fi vreodata) dar cred ca are dreptate sa puna niste intrebari despre amalgamul intre discipline.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #235 - Mar 18th, 2015 at 8:32am
 
Tot despre noile criterii de promovare despre care am discutat recent:

"Noile criterii pentru promovarea în Universități: ai mai puțină carte, cresc șansele să ajungi profesor"
de Petre Badica , 17 martie 2015 , Romania Libera

http://www.romanialibera.ro/societate/educatie/exclusiv--noile-criterii-pentru-p...

Cateva extrase din acest articol cu pareri  ale unor universitari romani despre aceste noi criterii din care se constata (ceea ce afirmam ieri), diferentele foarte mari intre domenii in privinta acestor indicatori H-index, impact factor etc.

"Dragoș Ciuparu, profesor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, ne-a precizat prin stabilirea acestor criterii, CNATDCU a cerut tuturor universitarilor, indiferent de domeniu, să intre într-un pat al lui Procust care nu este relevant domeniului lor. “Hirsch este un indicator relevant pentru fizică, chimie, medicina dar nu pentru științele umaniste. Fostul ministru al educației Daniel Funeriu a introdus AIS (article influence score) calculat prin corecție la specificul domeniului. Hirsh este un indicator pur statistic. În medicină, se citează foarte mult articolele, obținându-se un indicator Hirsch mare. În domeniul umanist se citează foarte puțin. Pe de altă parte, un indicator Hirsh în medicină de 10 este considerat slab. În chimie este bun, iar în științele umaniste este imposibil de atins.” "

"O poziție similară este împărtășită de Raul Mureșan, de la Institutul Român de Știință și Tehnologie, care susține că indicele Hirsch este foarte util pentru științe ca biologia, fizica, chimia. “Indicele Hirsch nu trebuie aplicat tinerilor. Nu e corect să compari un tânăr cu un senior pentru că indicele ăsta crește în timp. Indicele Hirsch e relevant doar acolo unde citările sunt criteriul cel mai important de evaluare pentru că sunt măsurabile direct ca metrică de impact. În științele umaniste, unde citările nici măcar nu se regăsesc în baze de date precum Thomson Reuters, iar impactul poate fi la nivel de public care îți citește cartea, indicele Hirsch e evident un nonsens. Ca să concluzionez, există două tabere: unii care vor să impună fără discriminare o măsură care nu se aplică tuturor. Alții care se simt discriminați și vor desființarea totală a măsurii.” Adrian Papahagi a denunțat criteriul impus de Ministerul Educației pe care l-a numit o aberație birocratică. “Niciun articol umanist nu va avea vreodată 100 de citări identificate prin intermediul Thomson-Reuters, Scopus și Google Scholar, fiindcă acestea nu indexează adecvat periodicele umaniste și ignoră volumele. Indicele Hirsch este pur și simplu irelevant în științele umaniste."

La rândul său, Sergiu Moroianu, cu un doctorat obținut în matematică la Massachusetts Institute of Technology, spune că nici un indicator nu trebuie ridicat la statutul de adevăr absolut. “Indicele Hirsch are o mică relevanță pentru cercetare. Este doar un indicator de care trebuie să se țină seama pe lângă alte criterii, altfel pot apărea abuzuri.“"

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #236 - Mar 18th, 2015 at 9:31am
 
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 8:32am:
La rândul său, Sergiu Moroianu, cu un doctorat obținut în matematică la Massachusetts Institute of Technology, spune că nici un indicator nu trebuie ridicat la statutul de adevăr absolut. “Indicele Hirsch are o mică relevanță pentru cercetare. Este doar un indicator de care trebuie să se țină seama pe lângă alte criterii, altfel pot apărea abuzuri.“"Exact asta reprezinta H Index: unul dintre multiplele criterii care vor contribui la punctajul final al universitatii. Pe langa acesta, se iau in considerare numarul de cadre didactice care indeplinesc criteriile minimale de promovare (evident ca unora nu prea le convine sa sa vada acum ca sunt profesori, fara sa indeplineasca criteriile), daca le indeplinesc este important si cu cat sunt depasite aceste criterii minimale (scorul J); se contorizeaza publicatiile in reviste cotate ISI, publicatiile in grupul primelor 25 % dintre revistele pe fiecare domeniu in parte, numar de citari si multe altele.

Am insa o serie de nedumeriri. M-ati acuzat de lipsa de documentare cand am vorbit de numerus clausus. Dumneavoastra de ce nu va documentati inainte de a ne baga sub nas tot soiul de opinii, lansate fix de colaboratorii apropiati ai domnului Ex-presedinte, respectiv ex-ministrului Funeriu ? Parca spuneati ca i-ati criticat aspru nu stiu cand, dar vad ca citati copios fix din ceata basista !

Spre exemplu domnul Ciuparu, fostul sef ANCS, publica de curand in celebra revista a Univ de Petrol si Gaze Ploiesti, un articol intitulat (sic) Apologia de Mediocritate, alaturi de domnii Tismaneanu si Funeriu (daca va spun ceva numele astea).

http://jlsl.upg-ploiesti.ro/documente/documente/Arhiv%C4%83/Word_and_text_no_1_2...


Insa domnul Ciuparu uita total ca din momentul intoarcerii in Romania, nu prea a reusit sa publice impreuna cu colegii de la Ploiesti decat prin Revista de chimie, sau prin Optoelectronics. Oare de ce ? Parca in America era mare si tare. Aaa, era sa uit ca a mai fost agatat prin vreo doua articole de-ale pupincuristilor lui Funeriu, in calitatea sa de distribuitor al granturilor de cercetare.

Domnul Raul Muresan este nimeni altul decat Directorul departamentului de Neuroştiinţe Experimentale şi Teoretice de la Centrul pentru Cercetări Cognitive şi Neurale (Coneural) - despre care s-a comentat pe larg pe FAR, daca-mi aduc bine aminte - bun prieten si coleg de serviciu cu Razvan Florian, consilierul domnului Funeriu. Printre altele, domnul Raul Muresan a facut parte din fostul CNCS al cuplului Ciuparu/Funeriu. 

Stimanta Doamna, documentati-va va rog inainte de a ne arunca sub nas articole de propaganda basiste. De asta sunteti atat de convinsa ca sistemul educational romanesc este varza ! Este exact ce va spuneam. Ati inghitit niste clisee pe nemestacate si acum vreti le vindeti altora.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #237 - Mar 18th, 2015 at 12:10pm
 
Quote:
Exact asta reprezinta H Index: unul dintre multiplele criterii care vor contribui la punctajul final al universitatii. Pe langa acesta, se iau in considerare numarul de cadre didactice care indeplinesc criteriile minimale de promovare (evident ca unora nu prea le convine sa sa vada acum ca sunt profesori, fara sa indeplineasca criteriile), daca le indeplinesc este important si cu cat sunt depasite aceste criterii minimale (scorul J); se contorizeaza publicatiile in reviste cotate ISI, publicatiile in grupul primelor 25 % dintre revistele pe fiecare domeniu in parte, numar de citari si multe altele.

Am insa o serie de nedumeriri. M-ati acuzat de lipsa de documentare cand am vorbit de numerus clausus. Dumneavoastra de ce nu va documentati inainte de a ne baga sub nas tot soiul de opinii, lansate fix de colaboratorii apropiati ai domnului Ex-presedinte, respectiv ex-ministrului Funeriu ? Parca spuneati ca i-ati criticat aspru nu stiu cand, dar vad ca citati copios fix din ceata basista !

Spre exemplu domnul Ciuparu, fostul sef ANCS, publica de curand in celebra revista a Univ de Petrol si Gaze Ploiesti, un articol intitulat (sic) Apologia de Mediocritate, alaturi de domnii Tismaneanu si Funeriu (daca va spun ceva numele astea).

http://jlsl.upg-ploiesti.ro/documente/documente/Arhiv%C4%83/Word_and_text_no_1_2...


Insa domnul Ciuparu uita total ca din momentul intoarcerii in Romania, nu prea a reusit sa publice impreuna cu colegii de la Ploiesti decat prin Revista de chimie, sau prin Optoelectronics. Oare de ce ? Parca in America era mare si tare. Aaa, era sa uit ca a mai fost agatat prin vreo doua articole de-ale pupincuristilor lui Funeriu, in calitatea sa de distribuitor al granturilor de cercetare.

Domnul Raul Muresan este nimeni altul decat Directorul departamentului de Neuroştiinţe Experimentale şi Teoretice de la Centrul pentru Cercetări Cognitive şi Neurale (Coneural) - despre care s-a comentat pe larg pe FAR, daca-mi aduc bine aminte - bun prieten si coleg de serviciu cu Razvan Florian, consilierul domnului Funeriu. Printre altele, domnul Raul Muresan a facut parte din fostul CNCS al cuplului Ciuparu/Funeriu. 

Stimanta Doamna, documentati-va va rog inainte de a ne arunca sub nas articole de propaganda basiste. De asta sunteti atat de convinsa ca sistemul educational romanesc este varza ! Este exact ce va spuneam. Ati inghitit niste clisee pe nemestacate si acum vreti le vindeti altora.


Mai incet domnule @Academic, nu va inflamati prea tare, respirati adanc si cogitati inainte sa scrieti. Si despre Domnul Ciupariu si despre domnul Muresan sia cel centru Coneural s-a scris in mai multe ocazii pe FAR: sper ca nu vreti sa repetam aceleasi chestii de fiecare data cand apare cineva nou in discutie. Cautati  si veti vedea ca amandoi au fost criticati pentru anumite pozitii partinitoare si anumite avantaje pe care le-au avut din posturile  ocupate la un moment dat.
Asta nu inseamna ca tot ce spun  dansii este fals, mai ales ca acele declaratii nu constituie pareri personale ci sunt niste adevaruri academice cunoscute  in mediul academic. De altfel- din nou acelasi sfat: cititi  ce s-a mai scris pe acest forum, nu se pot relua mereu acelasi mesaje, aceleasi idei- am fost mai multi care am ridicat si disecat aceste probleme in momentul in care s-au discutat ( acum cativa ani buni) acele prime criterii  pentru pozitiile de conferentiar, profesor si abilitare.

Faptul ca aceste afirmatii sunt reluate acum de persoane care nu plac unora si altora ( nici mie, in particular) nu inseamna ca ele sunt gresite si trebuie ignorate.
Mi se pare ca va lasati luat de val si nu ganditi decat prin prisma simpatiilor pe care le aveti, simpatii care (dupa ce am putut constat din comentariile dvs anterioare) se refera la oameni extrem de discutabili si din punct de vedere stiintific si moral.

Eu va sugerez sa va calmati si sa va puneti la punct lecturand discutiile mai vechi de pe acest forum, pentru a avea o idee precisa despre oamenii care intervin aici si despre parerile lor, cele reale nu cele pe care vi le inchipuiti dvs, extrem de superficial.
Iar daca va preocupa acele minime conditii stiintifice, ar fi bine sa faceti o mica ancheta in universitatea sau institutul unde lucrati sa sa ne spuneti cati din colegii dvs  au un nivel stiintific macar satisfacator. Sa aiba si cititorii forumului o idee clara despre nivelul stiintific al institutiei unde va desfasurati activitatea. Va doresc  spor la treaba!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #238 - Mar 18th, 2015 at 1:38pm
 
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 12:10pm:
Si despre Domnul Ciupariu si despre domnul Muresan sia cel centru Coneural s-a scris in mai multe ocazii pe FAR: sper ca nu vreti sa repetam aceleasi chestii de fiecare data cand apare cineva nou in discutie. Cautati  si veti vedea ca amandoi au fost criticati pentru anumite pozitii partinitoare si anumite avantaje pe care le-au avut din posturile  ocupate la un moment dat.
Asta nu inseamna ca tot ce spun  dansii este fals, mai ales ca acele declaratii nu constituie pareri personale ci sunt niste adevaruri academice cunoscute  in mediul academic.Daca sunteti asa de generoasa cu sfaturile legate de documentare, de cogitat, de logica etc. poate ca ar fi bine sa vi le aplicati si dumneavoastra nu numai celorlalti. Nu era vorba daca s-a scris sau nu pe forum despre personajele cu pricina (am spus si eu ca s-a scris), nedumerirea mea era legata de trimiterile dumneavoastra bibliografice, care implica (pura coincidenta, evident) DOAR personaje din anturajul Funeriu/Basescu. Si cum ramane cu personajele dubioase ? Adica dumneavoastra le puteti folosi daca va servesc interesele ? Acelasi personaj e detestabil daca hotarati dumneavoastra la un moment dat, dar devine brusc principial daca ideile lui concid cu ceea ce spuneti ? Foarte interesant rationament. Asta zic si eu cogitare adevarata.

De altfel domnul Ciuparu ar putea deveni un bun studiu de caz, in contextul discutiilor de pe forum. De ce o persoana competenta in State, devine brusc mediocra in Romania (si mai si critica mediocritatea pe de-asupra - ma rog, asta tine de caracter). O fi cumva vreo legatura cu infrastructura pe care o ai la dispozitie, cu resursele financiare, cu traditia universitatii ? Ca doar omul este exact acelasi. Sau poate ca era mediocru si in State si doar a facut parte intamplator dintr-un grup ceva mai vizibil. Sau poate ca a fost ofiter acoperit si-i spiona pe americani.  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #239 - Mar 18th, 2015 at 4:25pm
 
Quote:
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 12:10pm:
Si despre Domnul Ciupariu si despre domnul Muresan sia cel centru Coneural s-a scris in mai multe ocazii pe FAR: sper ca nu vreti sa repetam aceleasi chestii de fiecare data cand apare cineva nou in discutie. Cautati  si veti vedea ca amandoi au fost criticati pentru anumite pozitii partinitoare si anumite avantaje pe care le-au avut din posturile  ocupate la un moment dat.
Asta nu inseamna ca tot ce spun  dansii este fals, mai ales ca acele declaratii nu constituie pareri personale ci sunt niste adevaruri academice cunoscute  in mediul academic.Daca sunteti asa de generoasa cu sfaturile legate de documentare, de cogitat, de logica etc. poate ca ar fi bine sa vi le aplicati si dumneavoastra nu numai celorlalti. Nu era vorba daca s-a scris sau nu pe forum despre personajele cu pricina (am spus si eu ca s-a scris), nedumerirea mea era legata de trimiterile dumneavoastra bibliografice, care implica (pura coincidenta, evident) DOAR personaje din anturajul Funeriu/Basescu. Si cum ramane cu personajele dubioase ? Adica dumneavoastra le puteti folosi daca va servesc interesele ? Acelasi personaj e detestabil daca hotarati dumneavoastra la un moment dat, dar devine brusc principial daca ideile lui concid cu ceea ce spuneti ? Foarte interesant rationament. Asta zic si eu cogitare adevarata.

De altfel domnul Ciuparu ar putea deveni un bun studiu de caz, in contextul discutiilor de pe forum. De ce o persoana competenta in State, devine brusc mediocra in Romania (si mai si critica mediocritatea pe de-asupra - ma rog, asta tine de caracter). O fi cumva vreo legatura cu infrastructura pe care o ai la dispozitie, cu resursele financiare, cu traditia universitatii ? Ca doar omul este exact acelasi. Sau poate ca era mediocru si in State si doar a facut parte intamplator dintr-un grup ceva mai vizibil. Sau poate ca a fost ofiter acoperit si-i spiona pe americani.  Grin


Daca ati avea un minim de inteligenta ati remarca un fapt extrem de simplu: articolele de presa pe care le-am publicat sunt recente, din ziua respectiva sau de cateva zile maxim. Articolul din Romania libera era singurul aparut pe acel subiect cand am citit eu presa, la fel cel de contributors.  Daca aveti alte articole pe un subiect sau altul cu autori si intervievati care va sunt mai aproape de suflet nu inteleg de ce nu le postati! Eu postez ceea ce vad interesant pe site-urile cele mai cunoscute si ma uit la subiect, daca e interesant sau nu, nu daca persoana respectiva imi place mie sau nu. Critic subiectul daca e cazul, nu consider prosteste ca o persoana care nu-mi place mie e neaparat cretina si nu are nimic de zis inteligent. Si critic si persoana care ceea ce spune e deplasat sau incorect, ceea ce nu era cazul in articolele pe care le-am postat.
Sincerc, gasesc jalnice interventiile dvs care nu aduc nici cea mai mica lamurire sau opinie academica, doar rabufniri ale unor frustari care sigur nu au nici o legatura cu acest forum.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #240 - Mar 18th, 2015 at 5:18pm
 
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 4:25pm:
Daca ati avea un minim de inteligenta ati remarca un fapt extrem de simplu:Stiu ca atunci cand nu mai ai argumente, incepi sa-ti jignesti interlocutorii. Ma asteptam insa la ceva mai mult din partea unui matematician, care mai este si cadru didactic intr-o universitate franceza. Daca nu v-a sunat nici un clopotel atunci cand ii citati pe Papahagi, Ciuparu, sau Raul Muresan, atunci dumneavoastra aveti o problema, nu cei din jur.


AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 4:25pm:
Sincerc, gasesc jalnice interventiile dvs care nu aduc nici cea mai mica lamurire sau opinie academica, doar rabufniri ale unor frustari care sigur nu au nici o legatura cu acest forum.Cred ca asa vi s-au parut toate interventiile celor care nu v-au impartasit ideile. Toti au fost jalnici, imbecili, lipsiti de logica, handicapati, frustrati ... Probabil de aceea ati ramas singura pe forum.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #241 - Mar 18th, 2015 at 8:24pm
 
Quote:
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 4:25pm:
Daca ati avea un minim de inteligenta ati remarca un fapt extrem de simplu:Stiu ca atunci cand nu mai ai argumente, incepi sa-ti jignesti interlocutorii. Ma asteptam insa la ceva mai mult din partea unui matematician, care mai este si cadru didactic intr-o universitate franceza. Daca nu v-a sunat nici un clopotel atunci cand ii citati pe Papahagi, Ciuparu, sau Raul Muresan, atunci dumneavoastra aveti o problema, nu cei din jur.


AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 4:25pm:
Sincerc, gasesc jalnice interventiile dvs care nu aduc nici cea mai mica lamurire sau opinie academica, doar rabufniri ale unor frustari care sigur nu au nici o legatura cu acest forum.Cred ca asa vi s-au parut toate interventiile celor care nu v-au impartasit ideile. Toti au fost jalnici, imbecili, lipsiti de logica, handicapati, frustrati ... Probabil de aceea ati ramas singura pe forum.


Chiar nu ati inteles? oamenii nu mai scriu pe acest forum ca inainte pentru ca s-au terminat problemele din mediul academic:  totul este perfect, studentii sunt extraordinari, profesorii la fel, granturi sunt si competitia este de un nivel  stiintific extrem de ridicat  iar tinerii universitari valorosi se inghesuie sa ramana in tara.
Pe urma, pentru  cei " batrani" de pe forum e greu sa tina ritmul cu un tanar entuziast ca dvs. Chiar  sunteti exemplul cel mai elocvent: inteligent, informat si bine intentionat! 

Ca sa nu ma acuzati in continuare ca postez numai articole ale celor din tabara Basescu, am cautat pe web cateva articole cu persoane apropiate conceptului dvs de universitate corecta, de succes si fara probleme.
Va doresc lectura placuta si sper ca nu mai acuzati de partizanat!

"Vasile Astarastoae: "Plicul" pentru medici nu e eliminat nicaieri in lume. Va disparea cand va fi impozitat "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18049519-vasile-astarastoae-plicul-pentru-m...


"Doina Azoicai, decan la UMF Iasi, cercetata de DNA sub control judiciar pentru luare de mita "

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-esential-18652863-doina-azoicai-decan-umf-i...

"Un profesor de la UMF Iasi a fost retinut pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19245797-profesor-umf-iasi-fost-retinut-pen...

"Profesorii de la UMF Iaşi, acuzaţi că au luat mită de la peste o sută de studenţi ca să îi treacă la examene, au fost trimişi în judecată"

http://www.gandul.info/stiri/profesorii-de-la-umf-iasi-acuzati-ca-au-luat-mita-d...

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #242 - Mar 19th, 2015 at 1:36pm
 
AlexA wrote on Mar 18th, 2015 at 8:24pm:
Ca sa nu ma acuzati in continuare ca postez numai articole ale celor din tabara Basescu, am cautat pe web cateva articole cu persoane apropiate conceptului dvs de universitate corecta, de succes si fara probleme.Sigur ca cea mai simpla metoda de a evita ceea ce nu-ti convine este sa te faci ca nu pricepi (ca sa nu folosesc un termen neacademic). Nu-i nimic, o sa incerc sa va explic din nou. Insa inainte de asta am sa va fac si unele precizari, ca sa nu mai pierdeti timpul facand "recomandari" aiurea. Urmaresc de multa vreme acest forum si am avut si vreo doua interventii. Insa am renuntat, tocmai din cauza ca unii aveau impresia ca sunt pozitionati cu muuuuult deasupra celorlalti. Asa ca sunt foarte bine informat legat de discutiile care s-au purtat aici. Spre exemplu, imi aduc aminte de o interventie a domnului Stamate (sper sa nu ma insel) legata tocmai de verticalitatea modelului Ciuparu (ca tot ati adus vorba de el). Domnul Stamate era destul de revoltat la acea vreme de veniturile realizate de domnul Ciuparu in calitatea sa de profesor universitar, sef ANCS, director de proiecte europene derulate prin MEC (si aici s-ar putea scrie pagini intregi despre directionarea de fonduri catre membri comisiei prezidentiale de analiza, sinteza si antiteza). In paranteza fie spus, acele venituri le depaseau binishor pe cele ale domnului Astarastoaie, care vad ca va genereaza atata repulsie. Si tot ca o paralela, in calitatea sa de sef ANCS si domnul Ciuparu si-a semnat propriile state de functii, la fel ca si pe cele din contractele europene, adica fix acuzele aduse de ANI d-lui Astarastoaie, prin impecabilul sau reprezentant dl Georgescu (daca va spune ceva numele acesta). Insa asa cum am putut vedea, domnului Ciuparu nu numai ca nu i s-a imputat nimic de catre ANI, dar reprezinta pentru intreaga diaspora al carui reprezentant de cinste este si un adevarat model de comportament si gandire, sau cogitare, cum va place sa spuneti.   

Motivul pentru care am intervenit acum in discutii este legat tocmai de tacerea din ultimele doua luni de pe forum, pe tema jafului generalizat, patronat tocmai de cel mai mare luptator anti-coruptie, pe numele sau Traian cel Groaznic - Capo di tutti capi ! Iar acest jaf de neimaginat este direct legat de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani atat in sistemul de educatie, cat si in cel medical. Pana si televiziunile si ziarele basiste au fost nevoite sa recunoasca drept criminala taierea salariilor si pensiilor, in conditiile in care organizatia basista fura si cu mainile si cu picioarele. Au fost zeci de articole in ziar pe tema investitiilor care s-ar fi putut face in educatie si in cercetare cu acesti bani furati, articole care insa nu v-au trezit nici un fel de interes. Sunt sigur insa ca daca v-ar fi micsorat dumneavoastra in Franta salariul cu 25 % timp de vreo doi ani, dupa care ati fi aflat ca respectivii bani ar fi ajuns prin conturile prezidentiale, ar fi fost un tambalau de nu se vedea om cu tovaras. In Romania insa n-are importanta asta. Toata lumea trebuie sa fie super-performanta, indiferent de ce se intampla in jur.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #243 - Mar 19th, 2015 at 1:58pm
 
Quote:
Sigur ca cea mai simpla metoda de a evita ceea ce nu-ti convine este sa te faci ca nu pricepi (ca sa nu folosesc un termen neacademic). Nu-i nimic, o sa incerc sa va explic din nou. Insa inainte de asta am sa va fac si unele precizari, ca sa nu mai pierdeti timpul facand "recomandari" aiurea. Urmaresc de multa vreme acest forum si am avut si vreo doua interventii. Insa am renuntat, tocmai din cauza ca unii aveau impresia ca sunt pozitionati cu muuuuult deasupra celorlalti. Asa ca sunt foarte bine informat legat de discutiile care s-au purtat aici. Spre exemplu, imi aduc aminte de o interventie a domnului Stamate (sper sa nu ma insel) legata tocmai de verticalitatea modelului Ciuparu (ca tot ati adus vorba de el). Domnul Stamate era destul de revoltat la acea vreme de veniturile realizate de domnul Ciuparu in calitatea sa de profesor universitar, sef ANCS, director de proiecte europene derulate prin MEC (si aici s-ar putea scrie pagini intregi despre directionarea de fonduri catre membri comisiei prezidentiale de analiza, sinteza si antiteza). In paranteza fie spus, acele venituri le depaseau binishor pe cele ale domnului Astarastoaie, care vad ca va genereaza atata repulsie. Si tot ca o paralela, in calitatea sa de sef ANCS si domnul Ciuparu si-a semnat propriile state de functii, la fel ca si pe cele din contractele europene, adica fix acuzele aduse de ANI d-lui Astarastoaie, prin impecabilul sau reprezentant dl Georgescu (daca va spune ceva numele acesta). Insa asa cum am putut vedea, domnului Ciuparu nu numai ca nu i s-a imputat nimic de catre ANI, dar reprezinta pentru intreaga diaspora al carui reprezentant de cinste este si un adevarat model de comportament si gandire, sau cogitare, cum va place sa spuneti.   

Motivul pentru care am intervenit acum in discutii este legat tocmai de tacerea din ultimele doua luni de pe forum, pe tema jafului generalizat, patronat tocmai de cel mai mare luptator anti-coruptie, pe numele sau Traian cel Groaznic - Capo di tutti capi ! Iar acest jaf de neimaginat este direct legat de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani atat in sistemul de educatie, cat si in cel medical. Pana si televiziunile si ziarele basiste au fost nevoite sa recunoasca drept criminala taierea salariilor si pensiilor, in conditiile in care organizatia basista fura si cu mainile si cu picioarele. Au fost zeci de articole in ziar pe tema investitiilor care s-ar fi putut face in educatie si in cercetare cu acesti bani furati, articole care insa nu v-au trezit nici un fel de interes. Sunt sigur insa ca daca v-ar fi micsorat dumneavoastra in Franta salariul cu 25 % timp de vreo doi ani, dupa care ati fi aflat ca respectivii bani ar fi ajuns prin conturile prezidentiale, ar fi fost un tambalau de nu se vedea om cu tovaras. In Romania insa n-are importanta asta. Toata lumea trebuie sa fie super-performanta, indiferent de ce se intampla in jur.Ce surpriza! Tocmai voiam sa postez un articol proaspat aparut in presa romaneasca ( find pauza de pranz rasfoiesc presa) in speranta ca de data asta  il veti aprecia mai mult decat pe celelalte.

"Cercetatorii protesteaza fata de taierea bugetelor de cercetare. Asociatia Ad Astra: Prin politica dezastruoasa privind cercetarea, guvernul si-a probat incompetenta in acest domeniu "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19682693-cercetatorii-protesteaza-fata-taie...

Revenind la ce spuneati despre D Ciuparu, exact asta e si parerea mea,  si mi-am  exprimat-o la momentul respectiv,  Ca Eugen si multi altii de pe forum , dar acum  omul a avut dreptate cu indicii aia "scientiometrici" ...........

Tacerea  pe forum provine din faptul ca lumea  e mai putin preocupata de principii cat de ceea ce-i atinge direct. Si ca cei care intervin in mod constant ( sau interveneau in mod constant)  au si alte chestii de facut. Eu am avut o perioada extrem de ocupata , acum am mai mult timp. si se vede.  Exista probabil si o blazare instalata: oamenii se asteapta sa toata lumea sa fie de acord cu ce afirma ( exemplul dvs!)  discutiile izbucnesc rapid si si inflameaza si asta genereaza conflicte. E pacat, dar asta e. Si e pacat ca oamenii din tara nu se implica mai mult  dar daca sunt multimiti de situatia actuala si nu au nimic de comentat ....ii priveste.
Asa cum i-a privit direct si personal cand le-au fost taiate salariile cu 25 %: normal toata lumea trebuia sa fie in strada  si sa protesteze. sa refuze s aintre la cursuri etc.  In Franta asa s-ar fi intamplat, nu de alta dar aici am cunoscut greve serioase, cu universitati  blocate, pentru mult mai putin.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #244 - Mar 19th, 2015 at 3:46pm
 
AlexA wrote on Mar 19th, 2015 at 1:58pm:
"Cercetatorii protesteaza fata de taierea bugetelor de cercetare. Asociatia Ad Astra: Prin politica dezastruoasa privind cercetarea, guvernul si-a probat incompetenta in acest domeniu "Cata ipocrizie ! Bugetul cercetarii este acelasi din 2010 si pana in 2015. De ce n-au protestat si in 2010, 2011 sau 2012 ?
Si cine a semnat contractul pentru laserul de la Magurele, care mananca din banii cercetarii ? Nu se batea domnul Funeriu cu ambii pumni in piept pe tema acestui echipament unic in Europa ? NU era domnul Razvan Florian consilier al ministrului cand s-a moshit mega-proiectul ? 

AlexA wrote on Mar 19th, 2015 at 1:58pm:
Asa cum i-a privit direct si personal cand le-au fost taiate salariile cu 25 %: normal toata lumea trebuia sa fie in strada  si sa protesteze. sa refuze s aintre la cursuri etc.  In Franta asa s-ar fi intamplat, nu de alta dar aici am cunoscut greve serioase, cu universitati  blocate, pentru mult mai putin.Nu uitati va rog faptul ca Presedintele jucator - Il Capo di tutti capi - ne-a explicat la acel moment ca Romania risca sa intre in incapacitate de plata. Noi ce puteam face, sa destabilizam tara ? Am crezut ca fraierii ca asa este. Si abia dupa 2 ani am aflat ca taieri efective nu s-au facut decat in educatie si in santate. Cei din administratie, protejatii politicienilor (copii, nepoti, nasi, fini) si-au inventat niste sporuri de au avut pana la urma salarii mai mari dupa "taiere". Abia cand s-a facut revenirea la vechile salarii (2014) s-a vazut exact acest lucru: sectorul administrativ nu dorea sa revina la momentul 2010. Iar abia de 2 luni avem o idee aproximativa despre dimensiunile jafului. E cam tarziu acum sa protestezi, mai ales dupa ce Il Capo di tutti capi i-a convins pe toti ca suntem niste corupti si incompetenti.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #245 - Mar 25th, 2015 at 8:45am
 
Discutii despre soarta UEFISCDI: articol interesant pentru lumea universitara romaneasca (cititi si cele cateva comentarii).
Oricum, nu pot sa nu remarc numarul mic de  comentarii  la acest articol despre cercetare, articol aparut ieri!

" Senatorii au amanat cu o saptamana votul asupra institutiei care imparte banii de cercetare. Mizele desfiintarii UEFISCDI"
de Raluca Pantazi
Hotnews

"Senatorii au pus din nou pe ordinea de zi a plenului proiectul de lege care desfiinteaza Unitatea de Finantare a Cercetarii si sparge institutia in 3 organisme, revenind la modalitatea de finantare dinainte de 2010. UEFISCDI imparte banii pe care Guvernul ii aloca cercetarii. De aici si miza politizarii institutiei; cu cat este sparta in mai multe organisme, cu atat e mai greu de urmarit traseul banului - spun cercetatorii de prestigiu. Daca UEFISCDI este distrusa, Ministerul Educatiei isi distruge partea cea mai profesionalizata - avertizeaza Mircea Miclea. Astazi, cineva doreste distrugerea acestei unitati pentru ca cercetarea sa fie finantata dupa bunul plac al unuia sau altuia - spune Anton Anton. Traseul banilor va duce catre "clienti din provincie" - avertizeaza Cristian Pirvulescu.

    Unul dintre cele 3 organisme care au impartit pana in 2010 banii cercetarii (si care vor imparti banii si de aici inainte, daca parlamentarii desfiinteaza UEFISCDI) functiona pe langa Politehnica Bucuresti, universitate al carei rector a fost din 2004 pana in 2012 Ecaterina Andronescu

    In prezent presedinte al Senatului Universitatii Politehnica, Ecaterina Andronescu este si presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat care a propus desfiintarea UEFISCDI

    HotNews.ro a solicitat opinia Comisarului European pe Educatie referitor la incercarea Senatului de a desfiinta UEFISCDI si vom publica raspunsul in momentul in care il vom primi"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19728887-care-sunt-mizele-desfiintarii-inst...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #246 - Mar 25th, 2015 at 9:10am
 
Miercuri, 25 martie, anul de gratie 2015 - o zi obisnuita din viata sistemului educational romanesc !

Ziua debuteaza in fortza, printr-o noua victorie a mediocritatii academice. Astfel, Consortiul National al Universitatilor Mici si Foarte Mici din Romania, magistral condus de o ceata de experti-cercetatori (pe numele lor Papahagi, Ciuparu, Mureshan etc.) au reusit sa blocheze Ordinul de Ministru legat de finantarea universitatilor pe criterii de calitate in cercetare. Astfel, daca am aflat ca domnul Papahagi are Hirschul cam mic, e musai sa fie vorba despre un criteriu total gresit, indiferent daca mai sunt inca vreo 20 pe langa el. Si in loc sa se aplice acest O.M., am aflat ca pana la urma va fi vorba doar despre o "chilotare", ca sa vedem daca primesc universitatile din Ploiesti, Pitesti, Tg. Jiu, Targoviste si Petrosani destui bani de tocat.

Si ca sa fie confuzia completa, cam aceeasi ceata de experti-cercetatori, sustinuta de aceasta data si de Ad Astra, plus domnii Miclea si Daniel David care nu puteau lipsi din peisaj, tipa cat ce pot ca de ce sa se desfiinteze UEFISCDI, care este o entitate super-competenta. Cu aceasta ocazie, am putut sa ne amintim cum a ingropat domnul Miclea in nu stiu ce cimitir Masteratul didactic oibligatoriu, precum si larga recunoastere galactica a domnului Prof. “Aaron T. Beck” univ. dr. Daniel David (adjunct professor) la Mount Sinai School of Medicine, Departamentul de Ştiinţe Oncologice, SUA (pentru necunoscatori, Aaron T. Beck este, alături de Albert Ellis, fondatorul abordării şi terapiilor cognitiv-comportamentale, profesor univ. la Pennsylvania University, SUA, în urma anchetelor de specialitate fiind considerat cel mai influent psihoterapeut  în viaţă). Si aici apare urmatoarea intrebare logica: este sau nu UEFISCDI competent ? Pentru ca aceste criterii de finantare a universitatilor, care nu sunt bune de nimic in ochii sus-numitilor, au fost elaborate fix de catre UEFISCDI. Si atunci, ori UEFISCDI este o entitate competenta si-i acceptam criteriile de finantatre, ori sunt niste dilentanti si au elaborat niste aiureli in loc de criterii, meritand din plin sa fie desfiintati. Poate ca domnii psihologi Miclea si David, impreuna cu cac... pardon, genialul Papahagi, ne scot din aceasta dilema existentiala.

Si daca o parte dintre universitari sunt cumva nauciti de aceste divergente politico-psihologico-ideologice si dau cu bastile de pamant, dupa ce au muncit mai bine de o luna ca sa centralizeze datele cerute de UEFISCDI, vor avea ocazia (tot azi) sa se relaxeze, ba chiar sa se tavaleasca pe jos de ras ! Si asta pentru ca Parlamentul Romaniei va bloca cererile de arestare preventiva ale acestor adevarati haiduci ai zilelor moderne, pe numele lor Valcov si Sova. Pai cum sa-i aresterzi, cand asta strica imaginea externa a Romaniei ! Cine a mai auzit ca un Ministru de Finante sa doseasca lingouri de aur, bani si tablouri in safe-ul unui prieten ? Atata incompetenta in inginerie financiara e greu de imaginat ! N-a auzit domnul Ministru de Offshore Banking, de Dubai, de Insulele Mauritius ? Atata diletanta financiara e greu de imaginat ! Macar pentru asta si ar trebui arestat. Nici macar povestea cu Matusha Tamara n-a invatat-o.

Pai nu-ti vine sa te asezi pe bordura si sa scuipi in sus, ca altceva nu prea mai avem ce face ? In Elventia nu se intampla nici macar intr-un an atatea chestii cate vezi intr-o jumatate de zi in Romania ! Veniti fratilor din diaspora inapoi ! Numai aici simti ca traiesti cu adevarat. E marfa !
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #247 - Mar 26th, 2015 at 3:19pm
 
Quote:
Miercuri, 25 martie, anul de gratie 2015 - o zi obisnuita din viata sistemului educational romanesc !

Ziua debuteaza in fortza, printr-o noua victorie a mediocritatii academice.
Pai nu-ti vine sa te asezi pe bordura si sa scuipi in sus, ca altceva nu prea mai avem ce face ? In Elventia nu se intampla nici macar intr-un an atatea chestii cate vezi intr-o jumatate de zi in Romania ! Veniti fratilor din diaspora inapoi ! Numai aici simti ca traiesti cu adevarat. E marfa !Ca sa va citez,  si ziua de astazi, joi 26/03/2015 incepe tot cu o victorie a mediocritatii (si coruptiei) academice.

"Judecătorii ieşeni l-au condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, profesorul fiind găsit vinovat pentru conflict de interese.
Sentinţa dată joi, 26 martie, de judecătorii ieşeni nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către Vasile Astărăstoae. "

Frumoasa tara! Politicieni, universitari,  toti pot fura cat au chef ca pana la urma se trezesc cu o condamnare "cu suspendare" si nici aceea nu e sigura deoarece  sentinta poate fi atacata in apel!

Urmeaza privatizarea universitatilor ca oricum in cele mai  multe dintre ele  sefii se comporta de parca ar fi proprietarii acestora!

http://adevarul.ro/locale/iasi/Seful-colegiului-medicilor-condamnat-an-jumatate-...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Academicul
Ex Member


Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #248 - Mar 26th, 2015 at 4:45pm
 
AlexA wrote on Mar 26th, 2015 at 3:19pm:
Frumoasa tara! Politicieni, universitari,  toti pot fura cat au chef ca pana la urma se trezesc cu o condamnare "cu suspendare" si nici aceea nu e sigura deoarece  sentinta poate fi atacata in apel!Dumneavoastra ati citit articolul pana la capat ca sa vedeti de ce a fost condamnat cu suspendare ? Nu e vorba de nici un furt, ci de un aspect formal generat de structura organizatorica a IML.

Daca va uitati pe structura IML, veti constata ca fiind vorba de un institut mic nu exista director adjunct, sau o alta persoana care sa-l poata inlocui pe director.

http://www.imliasi.ro/page2.html

In afara directorului, mai exista un contabil si un administrator, niciunul insa neavand drept de semnatura in locul directorului. Din aceste motive, Consiliul consultativ l-a desemnat tot pe Astarastoaie ca sa semneze contractul de angajare pe proiectul european despre care este vorba. Numai ca justitia nu a recunoscut acel Consiliu consultativ ca avand drepturi egale cu un CA (consiliu de administratie) ceea ce  probabil ca este corect. Doar ca IML nu are un CA.

In concluzie, Astarastoaie nu a furat nimic, nu s-a supranormat (sunt permise 36 de ore de activitate suplimentara pe saptamana - 20 de ore in zilele lucratoare plus 16 sambata si duminica) nu s-a pontat pentru activitati pentru care nu avea pregatire corespunzatoare si nici nu si-a zugravit apartamentul cu banii din proiect.

Sigur ca putem discuta despre aspectele morale daca vreti, in sensul ca ar fi putut evita o astfel de situatie renuntand  la a fi platit pe acel contract. Poate ca in mod ideal asa ar fi fost de dorit. Insa asta e o cu totul alta problema.
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: Politica României în cercetare și educație (IV)
Reply #249 - Mar 26th, 2015 at 5:30pm
 
Quote:
Dumneavoastra ati citit articolul pana la capat ca sa vedeti de ce a fost condamnat cu suspendare ? Nu e vorba de nici un furt, ci de un aspect formal generat de structura organizatorica a IML.

Daca va uitati pe structura IML, veti constata ca fiind vorba de un institut mic nu exista director adjunct, sau o alta persoana care sa-l poata inlocui pe director.

http://www.imliasi.ro/page2.html

In afara directorului, mai exista un contabil si un administrator, niciunul insa neavand drept de semnatura in locul directorului. Din aceste motive, Consiliul consultativ l-a desemnat tot pe Astarastoaie ca sa semneze contractul de angajare pe proiectul european despre care este vorba. Numai ca justitia nu a recunoscut acel Consiliu consultativ ca avand drepturi egale cu un CA (consiliu de administratie) ceea ce  probabil ca este corect. Doar ca IML nu are un CA.

In concluzie, Astarastoaie nu a furat nimic, nu s-a supranormat (sunt permise 36 de ore de activitate suplimentara pe saptamana - 20 de ore in zilele lucratoare plus 16 sambata si duminica) nu s-a pontat pentru activitati pentru care nu avea pregatire corespunzatoare si nici nu si-a zugravit apartamentul cu banii din proiect.

Sigur ca putem discuta despre aspectele morale daca vreti, in sensul ca ar fi putut evita o astfel de situatie renuntand  la a fi platit pe acel contract. Poate ca in mod ideal asa ar fi fost de dorit. Insa asta e o cu totul alta problema.   


Incredibil, inca o victima nevinovata a justitiei! Si inca un universitar de valoare care nu e lasat sa munceasca 100 de ore pe saptamana,  pentru prestigiul universitatii si al sau, normal! Intr-adevar,  Romania e o tara speciala:   atatea genialitati care nu sunt lasate sa-si arate valoarea. Trist, foarte trist domnule @Academic. Sunt chiar invidioasa cand citesc despre universitari  romani  cu n functii administrative, m granturi  de cercetare  si p norme didactice,  oameni care reusesc sa dea clasa si celor mai celebri profesori universitari din strainatate prin capacitatea lor de munca. Extraordinar!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)