Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
Signup for free on our forum and benefit from new features!


Page Index Toggle Pages: 1
Re: România a intrat în recesiune științifică (Read 3691 times)
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Oct 18th, 2014 at 10:02am
 
Draga Nicolae,

vad ca aminteshti anul 2008, cu purcoiul ala da bani pentru cercetare (bani din *imprumuturi*), vaz ca-l aminteshti pe Funeriu, cu doar 300 de milioane in schimb.

Io, te-ntreb insa, ca ''om da shtiintza'' ce sunt: cat e *acuma* budgetul? Ca vaz ca le ''ai'' pe astea, in sensul ca *ai* informatziunile necesare.

Spune-ne & noua care-i *acuma* budgetul. Ca sa intzeleg & io cam care-i treaba: tzine, ea, treaba, de catzi bani *ai*, sau tzine, oare, de *unde vrei sa dai*. E o intrebare chiar importanta dupe parerea mea.

Numa' fain tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #1 - Oct 18th, 2014 at 11:42am
 
Nicolae,

ce e acel ELI? Ca, habar nu am. O fi, poate, acel magaoi de laser de care te-ai plans de multe ori - shi, te-ntzeleg? Shi da, Nicolae, ca suntem buni pretini: acea senzatziune am chiar avut-o. Ca, ma cam scuzi, io l-am chiar 'tzeles pe acest Funeriu: ca-n *lipsa da bani* a decis sa ''bage'' une chiar *trebuie*, in *calitate*.

Zici tu ceva pe acilea, Nicolae, cu care-s pe deplin d-acord, ca *am trait-o*: cum ca tre' sa li se dea bani tinerilor , cum eream noi mai an - shi, *nu eream noi de calitate atuncea*. Dar, promiteam, cred, amandoi &-am dovedit-o , cred, amandoi, peste ani, ca suntem de oareshce calitate. In sensul ca *nu eram cu masca pa fatza*...Ca, nu ''mimam'', adica, pan anii '70. Acuma? Cu doftoratele astea en masse? E muuulta lume care *nu merita banu'*. S-a chiar scris p-acilea despre milioane de parai ''sifonate'' de catra inshi care au
proiecte babane & produc *nimika*.

Cine, *cine* le chiar ia banu' inapoi? Ca sa il dea *cui merita*? Sa ne-o spui. Shi, sa pui asta pe masa, de din urma, ca ins unde te chiar afli, ca sa aibe *ailaltzi*, cei care *merita* chiar fondurile alea *furate*.

Nu sunt , nu pot fi de-acord cu tine, Nicolae, cu teza ta, Nicolae, *in lipsa* judecatzii de valoare. Tzin minte c-am insistat nespus, ani in shir, in a pretinde *judecata de la expertzi straini, neutri*. S-a renuntzat la asta, cum shtii (poate ca ba?).

Fara de *asta*, ne vom balaci, plini de bani, in mediocritate bine platita. Nu, nu vrem chiar *asta*, pen' ca ''papa'' banu' care ar mere altundeva, cu mai mult folos.

Shi, am convenit chiar amandoi - shi muuultzi altzii: ca *nu* e vorba de politichie per se ci de ''politica de tzara''.

Shi, ma cam scuzi: cand vezi (c-o vaz io) ca pa la Ieshi/p-aiurea  s-admit far' de bacalaoreat, te cam potzi intreba : cam *ce fel de politica-n Educatie-i asta*? Dar, poate ca nu shtiu io ce shi cum. Poa' ca Romania vrea sa ieie locuri fruntashe-n cercetare cu inshi care nu shtiu chiar scrie cum trebe.

Funeriu: care dadea, in lipsa banilor *doar la cine trebe'* & *asta*, d-acuma, care da la tat cartieru'...

Asta ca sa punem oleaca lucrurile la punct *nu in materie de politica* ci in materie de *politica educatzionala*...

Ca, despre asta e *de fapt*, vorba, Nicolae: despre *la cine mere banu'*...La cum e *distribuit* el. Ca, daca se continua distributzia la mediocri (i.e. conducatorii de proiect cu pile, ca-i shtim ca ei se exista), n-ajungem *niciunde*.

Dar, avem veshti *bune*, Nicolae: ca , adica,  multzi dintre cei prinshi cu ''sifonu' '' sunt deja la mititica. Plasa se va largi, Nicolae &-i va prinde, acushica, & pa cei care fura-n cercetare, luand banul & dand zero pan schimb.

Ca, nu se ezista ''democratzie'', Nicolae, in marginea Legii. Pentru al de noi, se cere oleaca mai muuult, n-asha? Ca, adica, sa ne tzinem & de chestii legate de *morala*, de deontologie a meseriei etc. Pen' ca suntem *educatori*.

Muuulta, multa ,lume (&, *buna lume*) pleaca din Academia (nu numa' de la noi), scarbita de rahatu' da pan zona.

Scrii despre Scimago etc. Shtii *tu*, ca Scimago ''baga'' pa primu' loc la revistele d-Algebra chiar revista ''Journal of Differential Equations'' sau asha ceva? Cerceteaza, vezi cum ca J. Algebra (a mai buna din algebra) e pa la *coada*.

Shtii ce, Nicolae? Rushine pen acel Scimago. Va las, in schimb, pa voi sa va sintzitzi chiar bine...

Cele bune,

Nea MarinBack to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #2 - Oct 18th, 2014 at 12:33pm
 
Shi revin, Nicolae, dupa caldarea da apa rece pa care mi-o turnashi pan cap p-un alt topic, insistand asupra SCOPUS (domeniul ''Algebra and Number Theory'', 2011), in care clasamentu e chiar asta:

1) Comp. Math.
3) J. Diff. Equations.
4) J. Modern Dynamics.
6) Ann. I. Fourier.
7) Transform. Groups.
8) J. Operator Theory.
9 Educational and Psychological Measurement.
12 J. Diff. Equations and Applications.

Ei bine, scumpilor, daca *acest clasament* va da, cumva, o *idee* (precum habarnishtilor
de ''politicieni'' d-ai shtiintzei), va chiar plang. Ca, 8 din 12  nu ecat tangentzial d-a face cu Algebra and Number Theory.

Asta e ''SCOPUS'', in care J. Algebra e pa locul 13... Le-am & scris, le-am & comunikat ca dau un rat ass pe ''rat''-ingu' lor. Shi, e chiar *bine* sa o shtie & Lumea...

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #3 - Oct 21st, 2014 at 9:09pm
 
Ui, ha, Nicolae,

hai sa dau cu copy-paste, ca sa ne dumirim oleaca. Ashadar (mesahul tau in catra mine suna cam asha), ca mai jos, iar eu voi comenta, , de data asta, plictisitoriu - mde, la obect - semnaland comentariul meu prin ''N.M.'':

'' Imi pare rău pentru tine că insiști în continuare pe idei fără nici un fel de acoperire. Ar fi fost de așteptat din partea unui matematician la ceva mai multă precizie, la o justificare pe baza unor date. De altfel, asta a și fost problema principală a României în ceea ce privește educația și cercetarea, fiecare și-a dat cu părerea cam după ureche, fiind convins că doar el/ea are dreptate, fără nici un fel de analiză și fără nici un fel de prognoză. Este exact ca în cazul cu ștersul mesajelor. Ți-a intrat ție un cui în cap că noi te "persecutăm" și nimeni nu te mai poate convinge de contrariu.''

N.M.    Dupa parerea mea, dragule Nicolae, daca *cineva* se oboseshte de a ceti mesajul meu la care te referi, *de mai sus*, s-ar putea sa te acuze *pe tine* ca eshti, cumva, pan ''sevraj''...

De ce? Pai, pentru simplul fapt ca eu *dau fapte*, de pe Scimago (Scopus?) ala. Pe care shtim ca l-atzi ''imbratzishat'' *voi* - au, muuultzi dantre voi. Il imbratzishara & ashtia de p-acilea. Shi nu, *nu sunt io ala care judeca oamenii dupe astfel de tampenii*. Sunt, in schimb, *altzii*.

Eu v-am *dovedit* - ia de bagatzi Scimago, Scopus, Algebra and Number Theory journals , 2011, cam cat sunt *ashtia* de in materie. Ca, e un *fapt*.

Care-s, oare, badie, ''ideile fara de acoperire'', de care tat aminteshti? Ca, uite: io am uitat (deshi nu-s chiar sigur, iar dupe acest raspuns nu-s *deloc sigur*) pe *ce topic am postat*. Ca, precum chiar vaz, tu, Nicolae draga, repetzi pacatu' (mai vechi) de-a *nu raspunde scrierii, per se, da' a te ''duce'', cumva impulsiv, pe *aceeashi idee veche*.

Ca, mda, *chiar eu v-am declarat-o*, de nenumarate ori: ca, anume va intzeleg chestiunea. Shi, o *chiar intzeleg*! De cate ori sa va o repet ca discursul meu poarta - desigur - doar asupra Matematicei?

Ca , multzam fain, vaz ca in sfarshit, va am convins ca Matematica este etc. etc., chiar cum scrii tu mai presus? Multzam c-ai intzeles.

Pare (poate ca ma chiar inshel), dupe scrierile *tale*, ca problema Romaniei e *lipsa de fonduri*, n-asha? Ca, pe *asta doar insishti* shi, * pe nimic altceva*.

Ei bine, te anuntz ca SUA are *mari* probleme, atat de mari (in *ciuda* fondurilor, dar, poate ca tu shtii mai *bine*) incat *importa* . D-aiurea. P-ai noshti, pantre altzii.

Ce sustzin *io*, Nicolae, e altceva. E , adica, cumva, anume, ca *nu numa' banu' sadea*
rezolva problema. Problema - shi , ma cam scuzi, acilea ne de-osebim, Nicolae - e aceea a *calitatzii*.

Am vazut, desigur, *cu totzii*, cum ai shi scris, *numerele*. Pan perioada pan care *erau banii*. Calitatea? Sa mi-o/ne-o  demonstrezi *tu*.

Da' ma rog frumos: nu cu ''Scimago'', nu cu ''Scopus''...

''Spui tu că Funeriu a împărțit banii după criterii de competență ! Se pare că ai o memorie foarte scurtă, de vreme ce ai uitat complet de zecile de intervenții legate de repartizarea banilor din perioada respectivă. Adică vrei să ne convingi că în România chimia și fizica sunt cele mai neperformante domenii de cercetare ? Vrei să ne convingi că de aceea s-au luat banii de la chimie și fizică și s-au dat la politrucii din Consiliul CNATDCU și nu pentru a vota cum trebuie când au primit ordin ? Așa a împărțit banii Funeriu. ''

N.M.  Eu *nu shtiu cum i-a impartzit, banii, Funeriu. Eu doar atata shtiu (doar de p-acest site): shtiu ca am luat atitudine, spunand cum ca unele criterii erau *aberante*, de natura sa des-curajeze tinerii. Au, ma inshel?


Spui tu că ScImago nu face doi bani, pentru că nu știu ce revistă de matematică e prost clasată ? Insă n-ai observat că cele spuse de mine despre recesiunea științifică n-aveau nici o legătură cu clasificarea revistelor, ci doar cu numărul de articole. Spui că nu-ți plac numerele ? Și atunci pe ce te bazezi când afirmi că X este mai mare ca Y ? Pe ce criterii afirmi că X este mai competent decât Y ? Că-ți place ție mai mult de el ?''

N.M. Imi pare chiar rau, Nicolae: acilea o dedeshi pan chiar bara. Tz-o spui p-a dreapta: ca *nu imi plac numerele*! Nu-mi plac inshii care scriu enshpe gunoaie pa an, publicate ISI, Scopus. Ca, *nu e chiar normal* (daca *nu* eshti un geniu precum Euler au un altu', israelian, nu-i mai retzin numele - ma rog, despre israelianu' asta *altzii* sustzin ca e un geniu  chiar prolific) sa chiar scrii chiar 12 pa an, n-asha?

Ei bine,m al de-ai noshti, sunt din chiar din ashtia. Go figure...''Evaluare externă ? Asta-i cea mai tare glumă pe care am auzit-o. E un clișeu foarte frumos de scos ochii necunoscătorilor. Adică vrei să-mi spui că în exteriorul României nu sunt tot felul de handicapați prin sistemele de cercetare ? Ești convins că adevărații profesioniști din SUA, UK, Japonia, Germania sau Franța n-au altceva mai bun de făcut decât să piardă timpul evaluând proiecte românești ? Chiar ești convins că evaluarea externă implică obligatoriu și profesionalism, la 50 de euro proiectul ?''

Sunt , acuma chiar convins ca *unii*, vaz ca *tu*, Nicolae - nu shtiu, cred c-ai semnat & *tu*, odata, lista aia, sa ne-o chiar spui, te rog *chiar frumos* sa ne-o spui daca ai semnat-o, lista aia de cercetatori care cereau ce ceram *io*. Dar, io *insist* ca sa ne o spui. Tutulor. Ca sa videm ce & cum.

Shi, ca sa te chiar *dumiresc*: io *fac* ecaluari (mda, pan SUA!) pa *gratis*. De ce? Pai, pen' ca-mi *chiar pasa*, bre. Imi *pasa* (chiar pa *gratis*) de *cine* accede. Dar, mde, ''acest pasat'', pare-a fi ''dat'', de *tine*, doar alora care merg ''pa bani''.

Te insheli, amice, te-nsheli amarinic, prietene. Lumea *face* chiar *ce trebuie*. Tz-o *garantez*! Ca, de *aia* nu ''ajung'' atatzia inshi de pan Romania unde-ar vrea ei (cu *numerele lor*).
''Spui că sistemul nostru de cercetare este mediocru și nu merită finanțat. Păi cum ai vrea să fie performant, dacă de 40 de ani ne batem joc de el ? Tu chiar n-ai înțeles că matematica este atipică din punct de vedere al finanțării, iar în rest nu putem mișca deloc fără bani ? Poți să ai sute de idei deștepte, dar dacă n-ai cum le pune în practică, degeaba. Cum vrei să-ți refaci sistemul de cercetare fără investești în el ? Cu lozinci ? ''   

N.M. Nu, nu, nu-mi pune cuvintele-n gura, dragule, ca n-o spui doar *eu*: o spunetzi *voi*, cei de pan tzara. Iar mie *nu-mi place acest chiar accent*!

Shi, nu am spus *niciodata* ca acest sistem nu merita finantzat, cum bagi *tu* shoparla, dupe parerea *mea*, cam des-gustatoare pe chiar p-acilea.

Ce am *scris io*, de , iata, *atatzia ani, de pan 1999, e simplu: ca, ''oricatzi bani ar fi, oricat de multzi/putzini, ei trebe datzi acelora care fac cercetare de calitate''.

Simplu, n-asha? Adicatelea: *nu* piloshilor (de care v-atzi chiar plans!), nu alora cu *numerele*, pe scurt: *nu* celor care nu-i merita (paraii). Cat e de ''toxica'', oare, pozitzia *asta*, batrane amic?

Shi, ca sa-ncheiem, sa ne-o explici *tu*, pozitzia *ta*, ca sa shtim, cu totzii, cam ce shi cam cum . Ca, pana la urma, ori ce-ai face, ori ce-ai drege, funia vine la chiar par...

Cele bune & sanatate tuturor,

Nea Marin

P.S. Sunt *sigur* ca de data asta *apare* (ca, mi-am facut un c-p) pa chiar topicul care trebe.Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #4 - Oct 26th, 2014 at 3:27pm
 
Salut din nou, dragul meu Nicolae - ca, imi chiar *eshti drag*, ca te chiar admir, ca *om*, chiar di pe-aceasta sarma.

Shi, da, o admit pa chiar asta: ca, matematician fiind (te rog sa stai lineshtit: ca-mi cunosc chiar locu' pantre *meseriashii* di pa coverta &, locu' , *nu e chiar fruntash*), ma duc pa la obeckt. Ca atare, vaz ca nu imi raspunsashi *ultimei intrebari* (care intrebare n-avea diloc d-a face cu un *domeniu anume*) decat pantr'un rant ad personam.

Shi, cu toate ca-tzi intzeleg , de fapt, *ne-putintza* de-a raspunde -nu, nici nu o potzi face, pentru ca datele/faptele sunt chiar *clare* : cum ca *nu* a facut pashi mari *shtiintza* publicata din Romania pan timpu'-n care *erau paraii* - , chiar de-plang faptu' ca te cam ''dai'' la persoana (moa). Hi, hi, ca ma cunoshti: nu prea importa. Ca, vorba aia: o mie da cuvinte nu *fac* cat un fapt...

Ashadar, nu-s diloc suparat pe tine: e acelashi *vechi joc*, e o aceeashi *veche poveste*.

Cum ca *eu* sunt d-acord ca mai multzi bani la o shcoala *organizata bine* chiar conteaza, iar tu, anume, ceri numa' *banu'*, fara de a cere re-organizarea Ei.

Sau, p-aproape. Sau, ne cam intalnim pa la mijloc. Care-i, oare, *anume*, problemul?

Ca din *amandoua partzile* tre' sa vie solutziunea? Ca, io te-ntreb. Shi, nu e vorba de ''Mate'' p-acilea, acuma.

Vorba aia: 'cercam d-a pune de-o *solutzie*, badie, prietene drag.

Apropo, voi vini vara viitore la Ieshi, la Congresu' al enshpelea al Matematicienilor romani. Shi, sper ca in sfarshit sa ne intalnim pan carne & pan oase & sa bem o bohotina
d'a voast'.

Inainte d-ancheia: desigur, dar, *desigur*! Sunt perfect d-acord cu tine in ceea ce priveshte ''macro'' de pa la sfarshit. Iar, acea ''macro-stabilizare'' de care vorbeshti, iata, suntem din *nou* d-acord, tzine de faptu' de-a urma - zau, o cred pa asta - modelu' *german*. De-acu' numa' 200 da ani. Shi, *nu* modelu' madamei care urmeaza tripletei
Elena,Suzana, Aneta...Nu modelu' ''Cati'', adica. Cred ca p-acilea suntem d-acord, as per scriirili tale. Dar, te rog sa ne o *scrii*, odata, p-acilea, ''citetz''. Sa o *declari* odata, ca eu/moa/catziva altzii tat ashteptam...

Al tau,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #5 - Oct 27th, 2014 at 12:55pm
 
Uite, *iata*, Nicolae, cum ca putem sa ne scrim ca doi amici, n-asha?

Da, da, acest *nou* ton pa mine ma-ndeamna la discutzie. Trec peste faptul ca *tu* nu ai raspuns *inca* provocarii mele din mesajul meu anterior - shi, ''nu da bine'', Nicolae, ti rog d-a ma cam scuza.

Revin, insa, pen' ca noi doi (shi altzii) ne cam ''lovim'' pan pareri.

Sunt d-acord cu tine (pen' c-am trait-o!) cum ca un ins (generic, vorbim statistica p-acilea, ca unii-s mai *talentatzi*!) se poate ''ridica'' la ''nivela'' (de cercetator) in vreo 6-8-10 ani.

Sa o *bine intzelegi*, ti rog io chiar frumos: io *intzeleg* ce scrii tu (cu banu', adica).

Ca sa ma esprim muuult mai bine (shi, vad ca suntem p-aceeashi coverta p-acilea): amandoi am ''crescut'' pan anii '70. Cand aveam numa' *catziva* profi. Desigur, c-am avut, ca i-am avut, erau & profi (nu shtiu daca la Iashi, da' la Cluj *sigur erau*) chiar *habarnishti*. Mda, profi *plini*, ca ne intrebam *noi*, studentzii mai rasaritzi ce cautau *aia* p-acolea... Pai, raspunsu' *meu*, era ca aia cantau la vioara *politica*.

Tz-aduce-aminte, oarecum, dragule, da *ceva*?  Mie unuia-mi aduce-aminte de *natura umana*: cum ca, aia care *nu pot face*, sa-ndeasa pan fonctzii. Nu ma crezi? Ia de te uita? Pan *chiar jur*?

Ei bine, ca ma intrebi ''ce sa facem?'' - cu toate ca raspunsu' vi l-am *dat*, de *nenumarate ori* p-acilea: pai, sa *facem*, cumva, ca politrucii sa *nu se mai strecoare*.

Tu te plangi ca-s *numa* 3000 de profi, io ma plang cum ca-s *prea multzi*!

Io scriu ca e o *crima* ca salariile *incepatorilor* is atat de mici, tu te plangi - scuze, ca nu am scris-o io! - ca-s prea putzini aia care iau paraiu (tz-o spui io: circa 60% iau salarii *babane* fara de a le chiar merita).

Shi, atunci, *singura solutzie*, dragule, dragi pretini, e de-a *strange oleaca shurubu'*, German style. Ca pe *salariile lor*, ale acestor politruci de profi inari sa *duce banu'*.

Ca, am aflat da *ei* chiar da pa *acilea*...

Systemu' trebe *schimbat*, Nicolae, *inainte* de-a continua de-a baga banu' pan chiar minciuna. Eu *o cred*, desigur, ca *tre' bagat banu'*. Dar, *nu* in aceasta fantosha de system de-nvatzamant!

Dupa parerea *mea*, o doar chestiune de *prioritate* (ca, altfel, ne ''lovim'' p-acilea, sa shtii). Bagarea banului in *continuare* pan aceasta *hazna*, e *contra-productiv*.

Ce e de facut? Pai, hai sa ne facem *noi* chiar *datoria*, sa punem de-o *noua lege*.

Semnata FAR. Te prinzi? Ne prindem? O facem? Ca *voi* avetz' panea & chiar cutzatu'?

Sunt, desigur, neshte intrebari, pe care pune chiar Lumea care ceteshte (dar, *tace*) p-acilea. Shi, desigur, daca *tu* continui sa eludezi raspunsu' intrebarii mele (pe care o shtiu *prea bine* ca itzi o chiar aminteshti!), eu am chiar *probleme*. Niscai *probleme*.

Pentru ca *nu potzi fi cu kuru' pan doua luntri*, Nicolae. Aiasta *nu sa poate*...Tre' odata sa te *decizi, tre', odata, sa ne-o chiar scrii: chiar, tu de partea *cui* chiar eshti?

Te-ntreb *nu pentru ca te-ashi banui de ceva anume*. Te-ntreb ca sa te-ncurajez: pentru ca *systemu'* tre' schimbat, draga Nicolae, *inainte de-a cere banu'*...Ca, altfel, *aruncam banu'* (nu, nu, nu pa tine, pa *altzii*, shi-o sa te plangi in *continuare* ca *tu* n-ai banu').

Mda, cam asta-i ce cred. Shi, te rog frumos: respecta-ma pentru ca, vezi-bine, *cred in ceva*, bre. Mai gandeshte-te. Mai ganditzi-va: cum e, oare, *mai bine*?

Ce sa facem mai intai? Care ne e prioritatea? Pentru ca astea-s intrebari *decisive*, Nicolae, de care, pana la urma, chiar depinde viitorul acestui forum, viitorul acestui ONG al *vost*.

Nu, n-am cum sa ma pot esprima mai *bine*, mai pe-ntzelesu' *tutulor* decat acum,

Cele bune, sanatate, &, zau ca-mi *chiar pasa*,

Nena Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
AlexA
YaBB Moderator
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1152
Gender: female
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #6 - Oct 27th, 2014 at 5:15pm
 
Nicolae si nea Marin

In timp ce voi discutati despre reforma cercetarii, eu citeam presa romaneasca sa vad ce se mai intampla pe malul Dambovitei.  Si din ceea ce  citesc e clar  ca reforma trebuie inceputa de jos de tot, de la abecedar si invatatori, scoli primare si calitatea profesorilor. Exista manuale digitale, din cate inteleg,  dar copiii invata in scoli inghetate (studentii la fel,  din ceea ce spune Nicolae).  Avem politicieni agramati si ignoranti care de-abia reusesc sa spuna/scrie o fraza coerenta,  dar multi au  diplome de master, doctorat! Unde e logica? Unde e reforma?

Sincer, citind articolul de mai jos din Adevarul,  discutiile elegante despre cercetare, finantare si rezultate de exceptie mi se par de pe alta lume!http://adevarul.ro/news/societate/analizA-scot-politicienii-perle-1_544d27f00d13...

" Politicieni de tip Farfuridi

Şi profesoara de limba română Ecaterina Stanca este de părere că lipsa de coerenţă în gândire este principalul motiv pentru care politicienii se pierd în fraze foarte lungi în discurs. „Ceea ce fac ei este chiar o trăsătură a comicului lui Caragiale, se numeşte „beţie de cuvinte“ şi îmi aduce aminte de discursurile lui Farfuridi din «O scrisoare pierdut㻓, a spus Stanca, dascăl la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ şi la Colegiul Teoretic Naţional din Capitală.

În cazul exprimărilor de genul „unde găsesc pe Goagăl (sic!)“, celebra propoziţie rostită de Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 din Bucureşti, care şi-a adjudecat în timp cele mai multe perle, este vorba de incultură, susţine profesoara de română.

Cât despre fraza „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj“, cu două dezacorduri, rostită anul trecut de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, profesoara Stanca spune că de vină ar fi şi lipsa puterii de concentrare. Ministrul şi-a cerut scuze atunci pentru greşeli, spunând că le-a făcut după 14 ore de muncă încontinuu.

Însă, oficialul a lansat ulterior o altă gafă în direct, la o emisiune TV, unde a încurcat lupoaica din legenda lui Romulus şi Remus, fondatorii Romei, cu o vulpe."
"
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #7 - Oct 29th, 2014 at 3:23pm
 
Shi, iata, dragule Nicolae: pna la *urma* si vede ca doi prieteni se *poate-ntzeledge*!

Eu tz-o spui p-a dreapta: cum ca, nu se poate stopa prabushirea, cum o chiar scrii, cu *doar pompatu' da bani*. Ti rog sa tzii minte ''stelutzele'', ca *nu sunt puse chiar digeaba*.

Vaz ca-ntrebarile *fara da raspuns*, dragule, pa care le ''ridic'', sa chiar inmultzesc, precum chiar epurii lu' Fibonacci...

Uite: va aduc *tutulor* aminte ca m-am opus , ca se poate ceti Forumu', unora dintre chestiile lui Funeriu (mda, atuncea cand *ereau banii*!), imi aduc aminte ca eream cam *singular*...

Acuma, post factum, n-am prea auzitara (moa), din partea *ta* - ca, iara vinim la politica pan invatzamant! - *nici o umbra de ''dare'' * la *matracuca* numita Caterina. Nimic, da' *nimik* la dansa. Din partea *ta*, a gozilor di pa Forum. Pa *nume*, adica.

Am, avem/catziva dintre noi, un problem: de *ce* , anume, nu va chiar ''datz' '' la ''Cati''?

Ca, io m-am ''dat'' la masurile lui Funeriu (mda, se chiar poate privi p-acilea). Da' voi? Pa *une anume suntetzi?*

Ca, e chiar *foarte fain* a te ''da'', la politica Governului, *cateodata*, pa *nume*, cum am facut-o (moa, tu), da' sa *taci*, cum o faci *tru*, acuma, Nicolae, aupra politicei *astora*. Ca, ma cam scuzi: *nu banu* e, chestiunea, *acuma*, ci *politika lor de KAKAT*!

Desigur, *tu* nu vei fi d-acord cu mine. E *doar trebshoara ta*. Ca, Lumea, vezibine, ceteshte. Shi, o *traieshte*. Shi-o *intzeledge*. Intreaba pa *studentzii da azi* cam, catzi *profi* au, de care nu-s multzamitzi, care *nu-i chiar invatza*!

Ca io, moa, *chiar tu*, Nicolae, avuseram numa' vo doi.

Shi, ca sa *inchei*: cum potzi *tu*, Nicolae, dragule, d-a apara pa aia care *nu pot/nu se pricep/n-au stare/nu le pasa/ d-ai*invatza pa copchii? Ca, io ma chiar intreb. Ca *tu* scrii
ca-s ''prea putzini''. Mda, cam p-acilea-i chiar *problemu' *, Nicolae, din nou: c-avem, cum ceri, cantitate, da' *tat mai putzina * calitate*...

Sigur, sunt sigur ca nu sunt un ''conviv'', ca *nu sunt* chiar ''fain''. Ca, anume, nu-s un pretin de bautura cu care sa te simtzi ''bine'', Nicolae.

Dar, asta mi-s io & - hi, hi, continui de-a va chiar vaga sula pan' coaste.

Nu, n-o fac din rautate, nu o fac din ''ego''. O, insa, chiar fac, pen' ca *cineva* tre' s-o chiar faca! Asta-i rolu' meu p-acilea: de advocat d-al ghiavolului....

Cele bune, Nicolae,

Nea Marin

P.S. Nu cumva *uita*: ca, atat cat ''traieshte'' acest Forum (shi, numa' atata) chiar ''traiesc'' & scrilile nostre. Ca, vorba aia *Isus* scribalea nu-sh ce pa nisip & s-a perdut...

Shi da,  Nicolae: daca, cumva , continui cu ''paraii'', io voi continua cu ''calitatea'' - care *nu are diloc de-a face cu paraii*. Ca, ma cam scuzi, aia care vor calitate & paraii (chiar cum o scrii tu) s-au *dus*, dpom'le. Ai d-au ramas, au *au calitate* (shi, nu le pasa de paraii care ezista, ca au demonstrat-o, calitatea), ori nu o au.

In domeniul *tau*, chiar *al tau*, Nicolae, daca *ai* v-o idee, anume, te vor ''imbratzisha'', sa shtii, ai da din p-afara. Ca, asha cam mere treaba. Shi, daca nu o *ai*,
nu te mai plange de ''lipsa da fonduri'', ca, ma cam scuzi: *altzii nu sa plang* - ca, le ''vine'', urgent. Cu, IDEEA...

Hai sa o lasam oleaca mai moale, Nicolae, cu ''cantitatea'', ca, ma cam scuzi p-acilea: chiar *nimanui* nu-i chiar *pasa*! Ideea *ta* cum ca, anume, IDEEA vine cu *banu'*?

Hai, te du-te de le spune *altora*, care ti cred...Ca, IDEEA, ma cam scuzi p-acilea, dragule Nicolae, chiar *nu vine* daca-tz' promite unu' milionu'; da parai... Shi, cam p-acilea pun io punctu': ca, ma cam scuzi/scuzatz': shtiintza-i *ca Arta*: ca *nu sunt tatzi ''chematzi''...Ca, in primul rand *nu e vorba da ''meshteshug'' & *nici da ban* ci, sa o spunem *odata*, cu *hotarare*, de *talent*! Nu eshti ''nascut'' pentru *asta*, du-te!

Ni tat ''ducem'' pa dupe daget, scriind ca ''munca il face pa om''... In shtiintza/arta chiar *nu e adevarat*! Ca, *nu e doar ''shaiba''...* Ca-i vorba da *talent*... Nu c-ahi fi *io*
talentat: da' o *intzeleg*...

Cele bune,
Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #8 - Dec 5th, 2014 at 5:41pm
 
La noi, capitalismul salbatic a adus in stiinta schimbarea prin in loc de <a face> cu <a avea>.
Back to top
« Last Edit: Dec 5th, 2014 at 6:45pm by VDavid »  
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #9 - Dec 6th, 2014 at 11:31am
 
Uite, akuma lucrurile-s mai pa linia ''a dreapta'', cum vaz: n-avem fonduri pentru conferintze (petro-dolaru' scazu!), congresu' de la Iashi (pan Iunie, la anu') ma tenteaza nespus (ca, e *ultimu'* la care am da gand sa ma chiar duc), ma voi duce, iata, pa *banu' meu*.

Cu mult drag l-ashtept pe *Nicolae*, pan sala, p-acolea. Nu, n-o sa-ntzeleaga mai nimic ''tehnic'', dar va * intzeledge*, chiar foarte *bine*, despre *ce* e, anume, vorba pan Shtiintza. Ca, uite, i-o chiar promit. Shi, voi semna-o Nea Marin (sper sa-mi dea *aia* voia) &-o voi *dedica* lui Nicolae, care ne-a pus, iata, (mda, cu voia lui Eugen) *tribuna asta* faina la dispozitzie.

Ca sa-nchei: problemu-i *greu*, pen' c-ajunse chiar funia la par... Shi, ca sa raspund lui VDavid: cum, cum indrasneshti, dragule, sa scrii *chiar asha*? Ca, eshti *toxic*, bre!

Cele bune, tuturor,

Nea Marin
Back to top
 
 
IP Logged
 
VDavid
Full Member
***
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 148
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #10 - Dec 6th, 2014 at 12:42pm
 
Ca sa raspund lui Nea Marin, ca nu prea am ce face de Sf Nicolae, incep cu o precizare: intotdeauna am avut un fanatic respect fata de matematicieni si din simplul motiv descris imediat.  In plus, cand eram elev, de mult de tot, si eram in lotul de 4 elevi olimpici internationali la chimie, ne-am intersectat pasii intr-o zi cu cei 8 de la matematica.  Desi pentru mine pareau cu 2 clase peste noi, ei, matematicienii de maine, erau extraordinar de amabili (printre ei un nume mare de atunci, Adrian Ocneanu).  Raspundeau cu haz la toate intrebarile noastre despre integrale si ne intrebau tot felul de capcane despre structuri chimice, etc, etc.  Da, asta era elita de atunci, unii ajunsi batjocoriti aici in tara de nulitatile anilor de atunci, acum ajunsi pe cai mari…

Dar ca sa revin la motiv, in imaginatia mea vad cum un matematician tanar daca imprumuta un calculator de la sefu ca sa redacteze un articol, nu il si trece co-autor pe lucrare.  La multe stiinte exacte, situatia este inversa (evident nu la toata lumea!).  Si asa s-au construit unele personalitati de carton pe la noi..

Si atunci cum sa nu te intoxici... ??

p.s. La Multi Ani Sfintilor Nicolae !
Back to top
 
 
IP Logged
 
Marian_Deaconescu
God Member
*****
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1223
Kuwait
Gender: male
Re: România a intrat în recesiune științifică
Reply #11 - Dec 8th, 2014 at 1:47pm
 
Draga ''VDavid'',

m-alatur tzie in a ura, tardiv, cele bune tuturor Sfintzilor (au, gozilor suparatz' pa Lume).

M-opun , insa, celor ce chiar scrii. Ca, *io* nu am nici un fel de ''fanatic respect'' fatza de nici un fel da ''tagma'' (ca, *tu*, ma scuzi, scrii ''la general'').

Shi, uiha! Fetile da pa la Capalna! Aflaram ca eshti un *babalac* - ca shi mine!

Nu-i diloc rau. Ocneanu, pe care-l admiram, desigur, cu totzii, ca era un pic mai in varsta decat noi, cred,  era, in *tineretze*, cum scrii, ''pe cai mari''. Habar nu am - ca, nu am auzit pe cei de prin tzara sa ''batjocoreasca'' etc. , cum chiar scrii, pe *marii* matematicieni d-ai nostri (ca, avem, sa shtii, chiar *legiune*, pe-afara).

Hai sa va spui o una  poveste-adevarata: anu' erea 1980, eream sarac lipit pamantului, dadeam meditatzii, ma trezesc c-un copchil de-a doishpea, spun ca cer 50 lei/ora , ''marsheaza'', dupa doua saptamani il intreb ce shi cum, imi spune ca-i olimpic la *chimie*, care *habar n-are de mate*, io-i declar ca d-acilea-nainte nu-i mai iau un sfantz.

Era *extraordinar*, badie. Fu in stare sa ''inghita'' materia de *mate*, de 4 ani, in vreo 4 luni. Pornind de la *zero*. Din pacate, nu-i shtiu *numele*. Shi, iaca, m-am ales cu una suta  de lei, da' cu o *esperentza* faina: c-am *vazut*, pa *viu*, ce-nseamna *talentu'*!

Ce s-o fi ales da capu' *lui*? N-o shtim, ca erea, repet, 1980...Da' era *un talent*: in *matematica*! La Olimpiada Internationala, de Chimie, din *Cluj*. Mult mi-ar placea sa ''dau'', pasta ani, ''pasta el''!

Shi, da, dragule , cunosc *nespus da muultzi* (cu presa chiar buna) carora lucrarile le ereau scrise de *mai tineri * - nu-i necesar d-ai aminti p-acilea, ca nu-s multzi (ma refer la *matematica*).

Pan *alte partzi*, pa *alte coclauri*? Hm... Chiar *videm* marimi cari dau *altora* lucrarile, ca sa le fie scrise. Unor mai *tineri*. Iar aia, dau cu *copy-paste* - ca, mde, la *asta* sa chiar pricep. Cam *asha* imi explic *io* daraverile cu Ponta/Andronescu: ca, ashtia-s (cu toate ca ''mari espertz''', cum chiar shtim,  pan domeniul lor) muuult prea *ocupatzi* pen' d-a s-ocupa & de neshte nimikuri shtiintzifice...

Shi, iata ca *vine* trebshoara da pan urma shi-i mushca da poponeatza...

Shi, ca sa-nchei: da' *di ce* le-ashi lua *io*, acestor *ipochimeni*, care nu au *nimic d-a face cu Shtiintza*, chiar *apararea*?

No, no: io *dau la gioale, bre!* Chiar *indiferent* de ''cocina'' pan care stau ei, politica...

Ca, io *nu pot amesteca una *cocina* cu o *alta*. Ca, asta-s *io*.

Amatorilor de *cocina*, le-o scriu p-a dreapta: tzinetzi-va departe da porci: c-am avut o *prietena*, careia-i mancasera porcii da pan curte cateva deshte de la o mana. Desigur, in *copchilaria ei frageda*, pa cand erea , ea, la cam 8 luni varsta, *chiar inocenta*...

Cele bune, tuturor,

Nea Marin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Moderators: AlexA, , Eugen Stamate)